- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
-
RI/OS
addikt
Ahogy levettem akkor, nekik volt egy célszám, és az alá nem akartak menni.
Nem nagyon érdekelte őket, hogy többért is el lehetett volna adni, mert adódott nekik egy családi ház és lépni akartak.
De ehhez a vásárláshoz azért az is kell, hogy neked ne legyen sürgős. Képbe kell azzal is kerülni hogy tudd melyik mennyit ér reálisan kb. Nekem jópár hónapon belement, mire találtam egy tuti vételt. Ha sürgős lett volna, akkor sokkal rosszabb helyeztben lettem volna. Csak volt egy ismerős akinél gombokért laktunk albiban, közben a pénzem meg állampapirban volt közel 20%-os kamattal. Az a vicces, hogy kb. a vételi ügyintézés felénél az ismerős közölte, hogy el akarja adni a lakást és költözzünk ki. Szóval ha nem léptem volna, vakargattuk volna fejünket hogy hová menjünk hirtelen. Ez marha nagy mázli volt -
RI/OS
addikt
Kinyomtatva a szándéknyilatkozatokkal ott voltam a párommal , fél óra alatt megegyeztünk, picit alkudtam, alig vártam hogy aláirják, és utaljam az "előfoglalót"
még ott le is szedték a hirdetést.
Nem kell félteni az eladókat sem 2020-ban vették, még kb. féláron a mostanihoz képest.
Nem mindenki akarja az utolsó garast is kiszedni belőle, mikor igy is közel duplázott vele.
Persze ehhez bújni kell a portálokat, mert elviszik előled pár óra/perc alatt különben.Ilyenkor az a lényeg hogy elérd, hogy azonnal tüntessék el a hirdetést a netről
-
Dorian
félisten
Az én lakásom pl. É-D irányban az Árpád hídi és a Forgách u-i megálló közt, K-Ny irányban a Váci út és a Duna közt van. Csendes nyugodt hely, mégis szó szerint pár perc alatt ott van a metrónál az ember, de az extra az, hogy az 1-es vilihez is közel van, így két főiranyban is tud a zember közlekedni átszállás nélkül. A Béke tér ehhez képest amúgy is jóval sittesebb.
-
attiati
veterán
-
törölt tag
-
axioma
Topikgazda
Szerintem olyat csinalnak siman, multkor kerdeztem csak aztan nem mentunk arra mert ara'nyaiban nem erte volna meg, hogy felveszel ugy lakascelu hitelt, hogy reszben egy - jellemzoen mas banknal levo, mert akkor kell egyben kezelni - lakashiteledet kivaltod, reszben _mas_ lakascelt valositasz meg. Az a torvenyi kornyezet miatt nyilvan itthon nem mukodik, hogy cash-t veszel ki es lakascelu marad ujra - bar az eredeti hitel erejeig a tartozassal lehetne visszamenni, ugymond a korabbi torleszteseidet visszavonod, de ez itthon nem hallottam me'g hogy mukodne. Csak lakasceluval kivaltas + uj lakascel, az viszont nem annyira nagyon ritka (foleg mert mire lazul a havi koltse'g ara'nya a jovedelemben, addigra mar esedekesse valik egy felujitas is...)
-
Csabroncka
addikt
Azért nem izgat mert erre van/volt pénzem, a hitelem 9 év alatt kipörgetem, még 4 év kell és másik független ingatlant nézek, ez marad.
Nem vagyok abban a helyzetben, hogy 100 milliós ingatlant vegyek, és ha ezt eladom + megtakarítások mellett, még mindig 30-50 millát hitelből kellene hozzátolnom egy családi házhoz.
Ez a világ (elmebeteg pénznyomtatás és ingatlan felértékelődés) viszont nem tart örökké, csak a franc se tudja 5 -10 év múlva lesz vége, de egyszer normalizálódik a helyzet.
-
Qtya123
őstag
Tegyük fel hirtelen beesik egy tuti lakás, ami megfelelő lenne. Kifejezetten kicsi szokott lenni a választék, 2-3 környéket nézünk, nincs túl sok lakótömb egyik helyen sem, sajnos nem sűrűn vannak jó állapottal és elrendezéssel bíró hirdetések. Na de beesik egy, amire le kellene csapni. Ez azt jelenti, hogy akkor kell, hogy rendelkezésre álljon a pénz a másik eladásából. Nem kezdhetem akkor hirdetni.
Az meg nem tudom mennyire lenne észszerű, hogy eladni a lakást, becsengetni az adót és várakozni, hogy na mikor bukkan fel egy jó lakás. Erre alapozva nem tudom mennyire jó ötlet kifizetni előre annad a "díját"=adót, hogy itt legyen nekem a gyors reagálású kp.
Ha meg kivárjuk a 2021-et, amikor nem kell adót fizetni, akkor nem tudom mennyire fog a feje tetejére állni addigra a piac Pécsen.
-
Qtya123
őstag
Nagyon ár alatt volt a lakás. Utána ráadásul teljes felújítás. Ha az elkelt hasonló lakások eladási árát nézem, akkor kb reálisan 10-11 millió Ft a "haszon". Annak azért jelentős az adóvonzata idén. A levonható költségekkel tudom levinni az idén fizetendő adót 849ezer Ft-ra.
-
köszönöm szépen
közben megnéztem, és 2016-ban került megvételre a garázs, így már csak a különbözet 30%-a után kell adózni, ami király
annak pedig még utána járok, hogy ezt valahogy lehet-e érvényesíteni a tavaly vásárolt házra már befizetett illeték esetében.
még egyszer köszi a segítséget!
-
nem, egyedüli tulajdonosa a vevő az ingatlannak. így nem igazán értjük, de személyesen mentünk be a NAV-hoz az illeték értesítőért, és ezt az összeget kaptuk.
ezen felül akadt még egy kérdésem: milyen adót, illetéket kell befizetni egy 3 éve vásárolt garázsért amelyet most drágábban adunk el? lehet-e ezután valami illetékmentesség amiatt, hogy ezt az említett házat tavaly megvásárolta az illető?
-
Lokids
addikt
Én is ezt teszem. Anno az OTP-ben ajánlották, hogy vegyek fel plussz "áthidaló" hitelt. ami persze személyi kölcsön sokkal magasabb kamatra.
Amúgy a hitelhez kell ugye munkáltatói. A takarék bank saját nyomtatványát, amit pénteken kaptam ki is töltettem, és tegnap azzal szembesültem, hogy sept 1-től teljesen más a nyomtatvány. Remélem elfogadják és nem ilyen faszság miatt kell még napokkal késleltetni az egészet.
-
mrhero
tag
Ez majd kiderül, ha ott leszünk. Egyelőre úgy néz ki mindent megvesznek.. Tudom nem reprezentatív példa, csak érdekességképp. Egyik ismerős Budapest agglomerációban szeretett volna sorházat venni. Kinéztek egy szimpatikusat, megvolt a randi a beruházóval. Pár napra rá előszerződés aláírásakor hirtelen emelkedett az ár egy misit, mert az eladó biztos benne, hogy annyiért is elmegy.
-
Mercutio_
félisten
Az árelőnye egy részét (a már csak 27%-os áfa-t elszámolni tudókkal szemben) biztos, hogy beárazza.
Ugyanakkor lesznek akiknek hiába volt meg nov. 1 előtt az engedély, ha a használatbavételit nem tudja csúszás, vagy egyéb okból megszerezni időre szintén már csak 27% áfa-val számlázhat, ott is lesz drágulás. -
Revolit
senior tag
Tudom, de ettol fuggetlenul ok is ugyan ugy emeltek mar tavaly is. Kovetik a piacot, Nem varok nagyon eltereseket. Ezert is gondolom, hogy valahol kozeptajt kiegyenlitodnek az afa dragulasa, aminek egy resze ugy gondolom mar be is epult az arakba. Ergo nagy dragulasra nem szamitok ev vegen. Marmint azon felul, hogy igy is dragul eleg stabilan...
Viszont ez a FOMO (felek hogy lemaradok) se szokott jora vezetni...
Ugyhogy a fene tudja mi a jo dontes...
-
Apollo17hu
őstag
Múlt szerdán voltam közös képviselőnél, pénteken megállapodtam a tulajjal.
Ma bankfiókban voltam a hitel miatt, és ügyvédnél, hogy legyen adásvételi szerződés is.Ma este értesítettek, hogy nagyon rámígértek, úgyhogy butkam a dolgot.
Állítólag a közös képviselő adta ki a tulaj elérhetőségét (akivel én nem is kommunikáltam, mivel külföldön él).Gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Call of Duty: Black Ops 6
- Assetto Corsa EVO
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest