- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V2 - origami
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
-
Kobe
veterán
Egyetlen dologbol nem, de az az igazsag hogy attol eltekintve hogy a kinai nep rohadt dolgos es ejjel nappal huzza az igat, egy allamilag es rendvedelmileg teljesen megtamogatott full feketegazdasagkent tud mukodni.
Nem tudom lattal e mar magyar es kinai kisboltost, utobbinal altalaban a legszembetunobb kulonbseg hogy Merci SUV-val jar, a magyar meg altalaban nem…..Csak hogy a viccesebb peldat emlitsem, a 13. Ker rendorpalota mellett uzemelt egy kinai kajalda, es akkor meg ott volt a NAV helyi irodaja mellette. Az egesz koceraj ha a teljes mukodese alatt 2 tekercs penztargepszalagot elhasznalt, akkor mar sokat mondok, alkalmazottak full feketen, a revizorok meg minden nap ott kajaltak. Guess how
De pl az is tok megszokott dolog hogy Mo-n ahol elvileg mar csak online bekotott AP cimkes penztargep lehet forgalomban, a top5 be tartozo kinai etterem (teipadvisor, google ertekelesek tobb ezres db szamban) csak es kizarolag kinai nyelvu blokkot allit ki AFA-kulcs nelkul.De hat meglepodunk amikor koztudott kinek az erdekeltsege orizte / orzi a korabbi jozsefvarosi bodegapiacot, most meg a kobanyai utodtelepet
-
mrhero
tag
Egyszer laktam egy bolt mellett, a folyamatosan pittyegő risztó volt szívás. Ki se lehetett kapcsolni. Nyitvatartási időn kívül percenként 2x pittyent. Többször próbálkoztam én is és az utánam jövő albérlők is kikapcsolni, kikapcsoltatni, sikertelenül. Végül megszoktam, de nem voltam ott sokáig kb fél év lehetett.
-
pit stop
addikt
Én inkább a Lehel piac szemben lévő gazdasági bejáratától tartanék, ha a reggeli zaj miatt aggódsz... Itt lesz csapkodás, és teherzaj.
A boltban voltam néha, kis random kínai - kulturális különbség lehet viselkedésben. Amúgy üzlet elméleti és gyakorlati nyitvatartását vesd össze az életritmusoddal... (Ha első pontban írt dolog nem tántorít el) -
Mercutio_
félisten
Ügyvéddel nem konzultáltatok?
Szerződésbe azt írja be, hogy legkésőbb 15-éig birtokba adás, és akkor nincs ilyen problémázás.Btw az ingatlan tulajdoni jogának az átruházása, és a birtokba adás egyébként is külön téma. Sokszor a vételár 95-100%-ának kifizetésével hozzájáruló nyilatkozatot ír alá a régi tulaj, hogy a tulajdonjogodat az ügyvéd bejegyeztetheti a földhivatalnál, onnantól már nem nagyon van elállásra lehetőség.
A vételár egy kisebb részét 1-5% szokták visszatartani/ügyvédi letétbe helyezni, tulajdonba adásig, ha bizalmatlan a vevő. -
A birtokbaadási jegyzőkönyvet bedátumozzátok szeptember 15-re, tanúk, és csókolom. Ez csak az órák átiratása miatt releváns, de feltételezem, hogy nem kezdesz hirtelen marihuána ültetvényt üzemeltetni, szóval azt a pár kwh-t fizetheti nyugodtan az előző tulaj.
Amúgy ha a szerziben ez van (amúgy mi értelme volt ezt így belefogalmazni?), akkor attól nem lehet eltérni papírozás nélkül. -
Kobe
veterán
mondjuk egy bútorasztalos tényleg nagyobb befektetés, vagy pariban van azzal mint az orvosit kitanulni.....normális méretű műhely bérlése, meg a normális szerszámok, gépek sem épp 2 fillérbe fájnak, simán el kell locsolnod jópár millát, mielőtt egy sima falipolcot összeraknál
-
axioma
Topikgazda
"Átutaljuk a pénzt. Gondolom a tulajdonos visszajelez az ügyvéd részére, hogy megkapta az ellenértéket."
Azert ez igy durva lenne, ha a visszajelzes nelkul nem kerulne a nevedre. Alapvetoen a szerzodeskor az ugyved alairatja veluk es ugyvedi letetbe rakja, hogy a nevedre irathatod. Ezt o kiadja akkor ha vagy az elado erre engedelyt ad, vagy o leellenorzi hogy teljesitettel.
(Nalunk amugy pont azert mert maceras - kft - az elado, kikotottuk hogy az ugyvednel osszejovunk es AFR utalunk, amit igy ott helyben elismernek. Igaz nalunk sajat szamlara kerult a hitel es tudjuk onnan, ezaltal mar koztes lepes nelkul tudjuk vinni a foldhivatalba a papirt.) -
Másnap megyek hozzájuk egy birtokba adási formanyomtatvánnyal, felírjuk a mérőórákat és ideadja a kulcsot és ennyi? Van bármi más ami fontos ezen ponton?
Zárcsere.Utána én intézhetem is a felújítási munkák szervezését, vagy az a tuti, ha már át vannak írva a közművek stb?
Ha a földhivatali nyilvántartásban Te vagy a tulaj, potyautasok nélkül, akkor szabad a gazda. Mondjuk ha áram kapacitást szeretnél bővíteni min. 32A-ra, akkor először EON-nál át kell iratni + ha fűtésrendszert szeretnél cserélni, akkor a gázműveknél ugyanez... stb. -
Csabroncka
addikt
Nem, ugyan az mint az illetékszámítás, itt a teljes összeget nézik, ahogy Mercutio is mondja (kivétel az első ingatlan)!
Itt a részletfizetési kérelem (egyébként ONYA-n keresztül pár perc beadni)
<= 1.000.000/adózó (kérhetsz maximum 12 havi részletfizetést, 1 évben 1x)
>1.000.000/ adózó (30 napod van utalni a megjelölt számlaszámra)Vagyis az ingatlan vagyonszerzés 25.000.000Ft ingatlan vagyon / adózóig mehet részletre, ha e fölött van a megszerzett vagyon értéke, akkor egyben kell utalnod.
megj: papíron le kell írni 25.000.000-ra az árat.... ügyvéddel meg kell beszélni! (Mostanság a NAV-nál nem dívik a fizetéskönnyítés, a kérelmet felejtsd el, gondolom nem létminimumon tengődsz
)
-
Csabroncka
addikt
Közművek esetén az átíráskor beadott tulajdonosváltási dokumentációban ott a rögzített óraállás és a külön rublika, hogy ezt ki fizeti (eladó) és cím.
A KK-t a közös képviselőn és helyrajzi számon keresztül le tudod kérni, a nyilvántartás mutatja a folyamatos befizetéseket.
"a tulajjal is beszéltem azt mondta, hogy se hitele se tartozása nincs" a tulajdoni lap és a közüzemi nullás igazolások alapján lehet ezt eldönteni. -
axioma
Topikgazda
Elvileg az a birtokbaadaskori allas szerinti, igy eleg nehez elore ellenorizni. Raadasul a vizen kivul minden mast ha atiratsz, akkor a rendesen dokumentalt oraallasig a regi tulaje a tartozas es rajtad nem is keresik. A viz az maceras, ott jo lenne ha legalabb valami oraallasig rendezett papirt fel tudna mutatni (szamlaegyenleg), mert ott a tartozas a mindenkori tulajdonose.
-
robag93
aktív tag
I. Hasonló problémát nekünk Amerikában lévő egyik tulajdonossal online azonosításos meghatalmazással intézte az ügyvéd. Postán ment az aláírt papír és az egyik másik tulajdonos írt alá helyette a szerződésben. Pontosan nem tudom mi a neve ennek az ügymenetnek, de az ügyvéded biztosan tudja.
-
van olyan válasz a kérdéseidre, ami miatt nem vennéd meg az inglatlant?
pl. az előző tulaj felhalmozott 3 évnyi kk tartozást. ázik a tető kicsit, de majd megcsináljuk. cseréljük a tetőt, ez 20 milliós költség. nem adható ki albérletbe (ezt kétlem, hogy bármi megtilthatja). de ha mégis, és az a terved, hogy kiadod, akkor elég könnyű megszívni. szóval csak az a kérdés, hogy te mennyi kockázatot vagy hajlandó vállalni.
-
concret_hp
addikt
ha nincs elektromos suto / fozolap, akkor sztem eleg lehet, a klima indulaskor csinal egy 1kw koruli loketet (5A)
a bojler meg gondolom szabalyozhato.
ill mosogep futoszal is tud enni meg porszivo, de velhetoen eddig is laktak ott, es ha nagyon nem lett volna eleg, akkor lenne tobb. -
-
Mercutio_
félisten
Attól, hogy lakásszövetkezet, még az ingatlankezelést valakinek el kell látnia, legfeljebb a megbízás/alkalmazás formája eltérő.
Hátrány: nem m2 alapú a szavazat, hanem lakásonként azonos súllyal. Úgy emlékszem lakásszövetkezet esetében a tulajdonosok egyetemleges felelősséggel bírnak a ház közös részeivel kapcsolatos költségek tekintetében, de ennek nézz utána. Biztos vannak még eltérések, hogy mennyire lényegesek passz.#30668: Ez azért változó, vannak olyan időszakok, amikor nem emelkedik, vagy akár csökken is az ára, de ha nem követi le az inflát már azzal csökkent a reálértéke.
-
Drizzt
nagyúr
Szerintem egészen biztosan pala. De ez nekem önmagában nem lenne kizáró ok. A cseréje biztos szívás és drága, mert nagyon valósznű, hogy azbeszttartalmú. Viszont azért azt érdemes megnézni, hogy az egyes villamoshoz gyalog tulajdonképpen milyen szép részen is kell átmenni.
-
rwin5
őstag
[ereszdeszka]
[tető] vs [kockapalára példa]
innen nézve nem hiszem, hogy kockapala, de azért érdemes rákérdezni -
Mercutio_
félisten
-
Drizzt
nagyúr
Természetesen van ügyvédi szövegezés erre. Ez egy nagyon gyakori eset. Magas napi szintű kötbér és/vagy kiköltözési kötelezettségvállalás tűnik a legerősebbnek. [ingatlan.com-os vonatkozó rövid cikk]
Vision: köszi neked is a kömkeles kommentet!
-
A birtokbaadás napját egyébként is belefoglaljátok az adásvételi szerződésbe, a fizetési ütemezéssel együtt. Ez megállapodás kérdése.
A te esetedben én úgy járnék el (ha nincs hitel), hogy adásvételikor foglalózás, birtokbaadás előtt pedig a fennmaradó összeg. Ha az eladónak nagyon kell a pénz, akkor is visszatartanék 10%-ot a birtokbaadásra.
-
sakal83
addikt
Ugy mukodik hogy megallapodtok egy kikoltozesi datumban, es egy kifizetesiben. Altalaban 1-3 honap szokott lenni a kikoltozesi ido, de a 6 honapot is hallottam mar.
A kifizetesben allapodjatok meg. Intezze/ellenorizze ugyved az utemezes helyesseget, ha ti megbeszeltetek elore. En a kifizetes utan adtam siman 1 honapot a koltozesre, ha kertek.
-
Qtya123
őstag
Én azért tennék egy próbát, újra végigmennék a lépcsőházon. Ha valami redva lakásból szivárog ki, akkor úgyis érezni fogod, mert állandóan jelen van.
De pl az is lehet, hogy valaki türelmetlen rágyújtott már a lépcsőházból kiérés előtt. Após játszotta el rendszeresen, hogyha eljött vendégségbe hozzánk, akkor abban a pillanatban, ahogy kilépett az ajtón és elindult le a lépcsőházban, már rágyújtott a cigire és végigfüstölte...
Na akkor ott is jó néhány percig irdatlan bagó szag volt, egyébként meg sosem. -
sakal83
addikt
Sztem hanyagold, mert a cigiszag ha van utanpotlas, allandó. Lakason belul ozongeneraror nem rossz ellene, de a lakokozosseget is bearazza. Aki a lakasban vagy lepcsohazban cigizik, az tobb, mint erdekes...
A tulajt hiaba kérdezed, mert nem elvarhato tole az igazsag akkor sem, ha tudja.Sok ilyen regi hazbsn jartam. Huh, csodak vannak sok helyen. Lattam olyat, hogy belvarosi lakasban cserepkalyhaval futottek, a parkettabol, lavorba sz*ras, szemetgyujtes, edibedi budos kutyak stb...
Nagyon meleg helyek vannak. Ha nem szimpatikus, hagyd ott, mert lesz masik, es egy lakhely elegge sokat hozzadob vagy elvesz a kozerzethez, hangulathoz.
Nalunk volt olyan szomszed, aki 15 evig hanyt ki az ablakbol, es jott be vagy lett olyan az ablakunk alatta, es melle folottunk dohanyzott. Hat parom nem szerette
-
Ugyan nem a Belváros, de az mellett, parkos, mégis frekventált Hódtó városrészen inkább ezt a felújított panelt megfontolnám a helyedben, ugyanazon az áron:
+ ugyanúgy 55m2, de 2+1 szoba, külön konyha, és külön WC;
+ új bejárati ajtó, nyílászárók (redőny, szúnyogháló), új radiátorok, felújított elektromos hálózat, Panasonic klíma, stb.
+ beépített előszobaszekrény és konyhabútor;
- 9. emelet, az kicsit magas, de lift van és jó a levegő.Nem kell szívnod évekig a felújítással, egy tisztasági festést követően költözhető.
-
Ebből én egy amerikai konyhás nappali + 2 teli szobásat csinálnék. Ez viszont már egy komolyabb, zsebbe nyúlósabb sztori.
Amúgy 24-gyel indítani az alkut nem irreális. Panelnél ez 100x jobb választás felújítás szempontjából, egyetlen kontra a lift hiánya. Én pl. már nem vennék lift nélküli lakást, legfeljebb egyetemistáknak kiadásra, 2. emeletig.
-
-
sakal83
addikt
Naszoval
1. Egy ekkora haz szigetelese kb 4-6m ft. Fodemszigeteles erosen ajanlott.
2. A kazan nem 1-1.5m. Boven jo egy egyszeru Bosch vagy Remeha. A klimas futest felejtsd el, egy hatekony hoszivattyus rendszer meg nagyon nem olcso. A gaz arertekben a legjobb jelenleg.
3. A nyilaszaro csere pedig kb jo ar amit irtak, de onnantol csillagos eg.Egy ekkora haznal egy futes, szigeteles/ablakcsere. Kb 12mos mutatvany minimum
-
albiosz
őstag
Köszi, netrisken szoktam kgfb-t is kötni, végigkattintom majd. Saccolni nem kell, mert van értékbecslésem és vételáram. Belövöm a kettő közé.
Főleg a kiegészítések érdekelnek, hogy mit érdemes, de majd át kell futni, hogy melyiknél mi van benne az alapban.
29756 axioma: hitel mellé szükséges kifejezetten lakásbiztosítás. Nekem a társasháznál egész jó tapasztalatom volt. Hamar és korrekten fizettek. -
Csabroncka
addikt
Egy csomó indiánmentes nagyobb (megyejogú) város árazása felér a fővárosi kerületekhez. Ez mind szép és jó ,lehet örülni neki, meg a fővárosi szintű beépítettségnek is. Viszont hozzád hasonlóan (bár mi Veszprémet nézegettük) nem látom sem munkahelyekben sem szolgáltatások hozzáférhetőségében a fővárosi szintet.
-
Drizzt
nagyúr
A piaci arazas mindig a jovore vonatkozo varakozasokat tukrozi. Ha jon valami hir, hogy par ev mulva nagyobb kereslet lesz, az a jelenben felviszi az arakat, vagy legalabbis az arakkal kapcsolatos varakozasokat. Ilyenkor lehet jol beszopni azzal, ha esetleg vesz befektetesul emiatt lakast az ember, aztan megse jon a beruhazas. De ilyenre reg volt tomegevel pelda.
-
angelside77
tag
Max. pontosítani lehet, hogy mit ért a szerződés "értékesítés kapcsán esetlegesen jelentkező adófizetési kötelezettség" alatt, pl. én ezt írnám, íratnám helyébe:
"a tulajdoni lapok költsége, valamint az értékesítés kapcsán esetlegesen jelentkező az ingatlan eladóját terhelő személyi jövedelemadó-fizetési kötelezettség az eladót terhelik, egyebekben valamennyi fél viseli saját költségeit."
És akkor tisztázva van, hogy mely esetben terhel téged az adófizetési kötelezettség.
(hozzáteszem nem vagyok ügyvéd)
-
concret_hp
addikt
én vagy 7-8 szezonban termeltem már paradicsomot, egyik legsimább növény, kb. kapjon vizet, meg süssön rá a nap, aztán nagyon nem tudod elb@szni. sokkal jobb, mint a bolti és ami a legjobb, hogy ha csak paradicsom kéne, nem kell amiatt boltba menni
, csinál egy kis árnyékot is.
elkezdtem ide kirakni a #balkonparaszt témát, hogy elkülönüljön a személyes fészbúktól, ha valakit érdekel, most már durván skálázódunk, van kb. 7-8m2 ahol folyik a termelés
tavaly már volt 3 féle paprika, 4 féle paradicsom, metélőhagyma, fokhagyma, bazsalikom, retek, most már saláta is nő, meg ha megint meg nem támadja valami akkor szeder is lesz
-
Dorian
félisten
Nálam a mostani már kicsit feszegeti a határokat (a vele töltött időm a feleségem határait
), ez 700m2-es telken 350 m2 füves-fas bokros rész és 100m2 veteményes. (A többi ház, járda garázsbejaró meg ilyesmi) ez vegetációs fő-időszakban hetente egy fél hétvégi napot igényel.
-
Drizzt
nagyúr
Ennyit tudok osszesen, ezek hirdetesi arak, alul valaszd ki a lakas fulet(es esetleg a nagyobb idotavot). Illetve ingatlan.com-os statisztikak szerint januarban +20% orszagos erdeklodes novekedes volt, de Szegeden +60%-os. BYD gyar miatt nagy novekedesre szamitanak a kozeljovoben. Ez az erdeklodeseken mar most latszik, valoszinuleg az arakon is, ha meg nem is nez ki egyelore kulonosebben csunyan ez a grafikon.
-
Telkeknél ugyanezt csinálják. Ami be van ragadva, azt emelgetik.
Most ajánlottunk egy 67,8-asra 60-at, de nem fogadták el. Az volt a válasz, hogy ez passzol a többi hirdetés nm árára. Persze azokra, amik be vannak ragadva. Az olcsóbbakat rögtön elvitték (több ilyen is volt az elmúlt időszakban).
-
Drizzt
nagyúr
En se lakom eppen Budapesten es be kell valljam, valoszinuleg leginkabb azok alapjan tetszenek, vagy nem tetszenek varosreszek, hogy milyen erzeseim, meg tapasztalataim voltak veluk. Igy peldaul Obuda azert van nalam teljes tiltolistan, mert dolgoztam ott 23 honapot ugy, hogy kozben Csepelen laktam. Nagyon rossz volt arra utazni minden nap es egyszeruen mindig az jut eszembe Obudarol, hogy ablakon kidobott ido. Ez nyilvan nem egy racionalis gondolat, hiszen ha nem Csepelrol jartam volna oda, akkor ez az erzes sosem alakult volna ki. Ujbudahoz meg szimplan viszonylag sok pozitivabb elmeny kot. Egyreszt egyetemre oda jartam, masreszt meg az eddigi munkahelyeim kozul a top 2 szinten abban a keruletben van. De onmagaban talan tenyleg nem is erdemes beszelni keruleti szinten arrol, hogy hol laknek szivesen, meg hol nem, mert mind Zuglo, mind ujbuda rohadt nagy es elegge eltero tulajdonsagu reszekbol all. Fontos a zold, meg relative jo levego es setalasi lehetoseg, de a jo tomegkozlekedes is szukseges, az se baj, ha az autot is lehet valahol tarolni. Csepelen kivul Budapesten belul csak a Gellerthegyen laktam, az jo volt, de jott a Covid es amiatt kb. tok mindegy volt, hogy hol laktam. Gellerthegyen megvan az a resz, hogy jo levego, seta, termeszet, jo kozlekedes. Ellenben kinalat nagyon gyer es eleg rossz minosegu, magas aron. De az egyeb jellegzetessegei miatt ez ertheto.
Amiket tokre kiprobalnek meg: Mammut kornyeke, Budai var kornyeke, budai rakpart, pesti rakpart, Andrassy ut/Varosligeti fasor kornyeke, talan Orban/Martonhegy, Nemzeti muzeum kornyeke. De tenyleg ezek olyanok, amikhez valamiert van erzelmi kotodes is. Meg biztos van meg csomo hely, ahol szivesen laknek, csak nem jut eszembe. Igen, a Pozsonyi ut is megerne egy probat.
A futopaneltol en is kivagyok, de lehet valamennyire alaptalanul. Nem nagyon volt meg hozza huzamosabban gyakorlatban szerencsem.
A Budapesthez valo viszonyom meg elegge valtozo. Ha lett volna szamomra megfelelo szintu oktatas otthon, akkor valoszinuleg sosem koltoztem volna oda. Eleinte nagyon nem is szerettem, de idovel elkezdtem inkabb a jora fokuszalni. -
fnatic
tag
Én is (Zuglóban) nézelődöm és nagyon gagyinak találom a kínálatot olyan szempontból, hogy egy értelmesebb használt lakás kb 1milliós nm áron megy és a ház kb az 1950-es években épült. Sok esetben a homlokzat/lépcsőház gatya, esetleg jó kis "újszerű" a lakás, konvektorral
Szerintem a legtöbb eladó talán most inkább kivár, akik hirdetnek igazából nem is nagyon akarnak eladni. Most úgy vagyok vele, hogy köv évben veszek inkább egy újépítésűt.
-
Drizzt
nagyúr
Teglabol nagyon nehez olyat talalni, ami mondjuk 1980 elott epult es nincsennek a kozos reszei leharcolva.
[Alkudj le ebbol 10 szazalekot, akkor jo lesz a homlokzat.]Egyebkent miert eppen Zuglo? Batyam ott el, en nem nagyon rajongok erte, bar sokan szeretik. Mondjuk az emlitett budai utcaba se koltoznek szivesen, nekem tulsagosan kint van. Ahhoz kepest mar lehet en is inkabb Zugloba mennek. Tul kozel van Csepelhez, tul sokat eltem ott.
-
Fegyvernek utca normális környék, főleg az az épület, amit linkeltél. Remélem a vakolat felújításánál nem feledkeztek meg a szigetelésről. Ha a gépészetet is felújították, nem csak a burkolatokat, akkor korrekt ajánlat, bevállalnám.
Buszokkal 10 perc a Bikás Park M4 megálló, fonódóval 15 perc a Móricz, 25 perc a Deák tér; 973-as éjszakai járat ott áll meg. -
HoTDoG
tag
Ilyen szintű fertőzés egy ilyen új épületben...
Valami nagyon nincs ott rendben. Bár maga a környék tragikus, de házon belül ennek nem kellene érződnie. A közös képviselővel azért elbeszélgetnék. Alap, hogy negyedévente csótányírtás a közös helyiségekben és szükség/igény esetén lakásokban is, emellett pedig a csatornaműveket is évente meg lehet kérni, hogy az érintett szakaszon végezzék el. Plusz csapdák elhelyezése pincében, garázsban, közös helyiségekben.
-
-
albiosz
őstag
Köszi. Én is úgy vettem észre, hogy lakás esetén valamelyik szoba vagy a konyha a fő kép, ház esetén ha magánszemély hirdeti, akkor pedig külső kép.
Itt a fórumon (pláne ebben a topikban) azért tudatosabban keresünk szerintem és vélhetően hasonlóan gondolkodunk. Nekem sem kizáró ok a kép nélküli hirdetés. Adott környéken keresek, mindig írok, hogy küldjön képet, ha nincs. Viszont most kicsit sürgősebb lett a miénk eladása így olyanokra is lőnék, akik nem ennyire tudatosak.
#28290 Mercutio_: abszolút helye van az ilyesminek szerintem is. Engem se hat meg annyira, bár nem is zavar, mint Kobe kollégát. Tuti, hogy sokakat akár tudat alatt megnyerhet a berendezés. Nálunk 2 kisgyerek mellett most nem túl menők a bútorok és berendezés, de sokan (habár nem berendezettet keresnek) mégis az alapján ítélnek, nem a saját meglévő vagy új bútoraikkal képzelik el. A mellett, hogy minden helyiségről van kép, a fennmaradó kép keretet némi töltelékkel fogom kiegészíteni.
#28293 A Zéé: az kemény. Pedig az ingatlanosokra pont jellemzőbbek az ilyen home staging jellegű képet. Bár vannak itt a környéken is telefonnal a fürdő tükörben felbukkanó ingatlanos figurák.
-
Drizzt
nagyúr
Ugyan nem biztos, hogy jol ertem ami le van irva, de nekem ugy tunik, hogy pont a kozos kepviselet fele van a tartozas nagy resze. De hogy az 16M hogy lehet, az jo kerdes. Biztos nem csak a kozos kepviselet ellatasanak a dija. Szoval toluk biztosan kiderult volna. Jo ingatlanos ugyved egyebkent a kozos kepviselettel valo elszamolasrol is keretett volna legalabbis nyilatkozatot, de leginkabb igazolast. Hany lakasos a tarsashaz? Ha elosztod a lakasokra, akkor biztosan nem olyan nagy a fennallo tartozas. De persze a legfontosabb kerdes, hogy mennyi a konkret tulajnak a tartozasa. Azt meg a szerzodesben rendezni kell, hogy mi legyen a tartozas sorsa, ha a kinezett lakas tulaja tartozik. Az a fizetesi hajlandosag egyebkent szerintem nem kifejezetten rossz. Jol teszed, hogy utananezel termeszetesen. De azt, hogy az adott lakonak van-e tartozasa, tole fog kiderulni, vagy a kozos kepviselettol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Asztrofotózás
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- PRÉMIUM switchek - billentyűzet kapcsolók - TÖBBFÉLE (linear, tactile, silent, clicky)
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MakulátlanGaranciális MSI Cyborg GAMER 15,6"144Hz!i5 13420H(12X4,6Ghz)RTX 4050 6GB VGA,16GB DDR5 RAM
- LG OLED evo C2 65 4K TV Media Markt Garancia
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest