- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Villa7
tag
válasz
FireKeeper #34382 üzenetére
rizikó az lesz gazdagon szerintem.
Plusz az sokat fog számítani, hogy bankok mennyire fognak versenyezni egymással.
-
blt-blog
kezdő
válasz
FireKeeper #34377 üzenetére
Az a 10% sem biztos, hogy 10%. Attol fugg a bank szerint mennyit er a lakas, mert ok annak a kilencven szazalekat adjak max. De ha kevesebbre ertekelik, akkor az onero tobb kell, hogy legyen, mert a vetelar viszont marad annyi, amennyit a felek kialkudtak.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Plusz, közel sem biztos hogy a bank elfogadja a lakás árát, ha aláértékeli, még több önerő vagy piaci kamatozású hitel kell.
-
CorsairS
csendes tag
válasz
Plusz egyre növekszik a munkanélküliek száma, és a szakértők szerint ez a trend nem fog megszakadni, a cégek leépítéseket terveznek. Ez a bizonytalanság sem a hitelbe belevágás mellett szól.
-
tototos
addikt
válasz
FireKeeper #34372 üzenetére
-
tototos
addikt
válasz
FireKeeper #34370 üzenetére
Lejjebb szerintem senki sem fogja vinni az árakat. 50-ért szerintem majd felújítandó max 40nmes lakásokat fognak dobálni, mert mindegy lesz csak olcsó hitellel vegyél valamit.
-
tototos
addikt
válasz
FireKeeper #34368 üzenetére
Szerintem 50 millióért esélytelen lesz normális ingatlant venni Budapesten. Azokat már eladták év elején.
-
tototos
addikt
válasz
FireKeeper #34329 üzenetére
Tessék medencés ház [link]
-
DS39
nagyúr
válasz
Ahová aztán nem költözhetsz ki, mert az önkormányzat beleszólhat.
-
tototos
addikt
válasz
800-900ezer/nm2 a jelenlegi ár 40km-re Bp-től.
-
tototos
addikt
válasz
FireKeeper #34327 üzenetére
El kell adni az ingatlanokat amiket most építenek/elkészültek. A házas emelés is kb azért történt hogy az aglóban el lehessen adni a sok ingatlant. A kormány profi abban, hogyan hozzon olyan intézkedést amivel szavazatot szerez, de közben a saját köreinek ad pénzt és fenntartja azt.
-
tototos
addikt
válasz
FireKeeper #34310 üzenetére
[link] elég 20 másodperc
-
Drizzt
nagyúr
válasz
FireKeeper #34306 üzenetére
Nem, ez ugy szokott kinezni, hogy nyitnak egy email cimet, ahova irhat barki, aztan gondolhatod mi tortenik vele.
#34308: Minden nap mashogy van.
Gulyas amugy korabban is azt mondta, hogy az 50%-ot meghalado tulajdoni hanyad a kizaro ok. De Gulyasnak az a feladata, hogy ossze-vissza szovegeljen.
-
tototos
addikt
válasz
FireKeeper #34310 üzenetére
hallgasd meg a kormányinfót. Ott pontosan elmondta, hogy 50%-os tulajdonrésszel jogosult lesz.
-
tototos
addikt
válasz
FireKeeper #34304 üzenetére
Hát jövő héten elvileg jön a szabálytervezet akkor okosabbak leszünk. Én fel tudnám venni, de nincs munkahelyem jelenleg. Én most szüleimen gondolkozom, bár ők meg közel vannak a 60-hoz nekik lehet nem adna a bank hitelt.
-
tototos
addikt
válasz
FireKeeper #34281 üzenetére
jah de 100 millió feletti, szóval kedvezményes hitelre nem jogosult. Bár lehet az a cél, hogy ha ennyiért most gyorsan elviszik akkor nyer vele, ha nem akkor szetemberben leviszi 100 millióra.
-
sss
őstag
válasz
FireKeeper #34250 üzenetére
"amúgy hiteligénylésnél a bank szokott/tud adni határidőt, hogy max mennyi idő alatt utalják ki?"
Mi 90 napot írtunk a szerződésbe, abba bele kell férnie. Ha minden jól megy akkor egy hónap alatt megvan (ha nagyon sürgős akkor a hiteltanácsadó 2,5 - 3 hetet mondott, de neki vannak dedikált kontaktjai)."illetve ha az ember csináltat előzetes hitelbírálatot akkor gyorsítható a folyamat?"
Igen, viszont az csak bizonyos ideig érvényes, (1 - 3 hónap rémlik). -
blt-blog
kezdő
válasz
FireKeeper #34250 üzenetére
Roviden a valasz reszemrol, hogy nem tudom. Azt tudom, hogy a bank mindig utolsonak fizet, tehat minden mas penzugyi tranzakcionak mar meg kellett tortennie, mire ok utalnak. Most veszunk fel eletunkben eloszor hitelt es azt sem magyarorszagon. Azt tudom, hogy amikor a kettovel ez elotti lakasunkat eladtuk, akkor a vevok az egyik bankban dolgoztak. A kedvezmenyes dolgozoi hitel mellett az az elonyuk is megvolt, hogy amikor valahol elakadt valami, akkor csak felhivtak a kollegajukat, hogy "szia, bela vagyok a nemtommilyen osztalyrol, figyelj, van nalad egy kervenyem es itt all velem szemben az elado, tedd mar legyszives a kupac tetejere". Tobbszor is volt ilyen es megtekintestol teljesitesig kevesebb, mint ket het telt el.
-
blt-blog
kezdő
válasz
FireKeeper #34232 üzenetére
"legjobb deal egyértelműen ha találsz egy eladót aki hajlandó várni, bár nem tudom ezt hogy lehet szerződésbe írni, ugye ott szerepelnie kell hogy legkésőbb meddig fizeted ki a teljes vételárat"
Es ez maximum hat honap lehet, ha jol tudom, mert a foldhivatalban hat honapig lehet tartani a bejegyzest. Nincs semmi akadalya, hogy ezen a hataridon belul barmilyen datumot beleirjanak a felek a szerzodesbe. A szerzodes ket fel kozos akaratat testesiti meg, ha mindketten ugyanazt akarjak, hat honap mulva teljesiteni az adasvetelt, akkor miert ne? -
axioma
Topikgazda
válasz
FireKeeper #34221 üzenetére
ugyan nem csok, hanem szocpol, de nalunk (2005-os epites) voltak kint 2014-ben, mielott lejart volna rola, hogy a tetoter az meg mindig ures tetoter, nem pedig stikaban azt is beepitettuk (es persze nem)
-
sakal83
addikt
válasz
FireKeeper #34215 üzenetére
Az allamkincstar vegezhet helyszini ellenorzest.
-
válasz
FireKeeper #34215 üzenetére
Ez nem lenne rossz, de a kiadás részét hogy ellenőrzik?
-
tototos
addikt
válasz
FireKeeper #34204 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy eléggé kibaszás azokkal akik mondjuk 1 éve vettek első lakást 6%-os hitelre. Értem én hogy nőttek az árak azóta is, de én is szívesen fizetnék 3%-os hitelt a 6 helyett 25 évig.
-
sakal83
addikt
válasz
FireKeeper #34123 üzenetére
Akkor legy eros es a lakasod rakd ki a hirdetesi arak ala 15%al
Gondolom akkor mar nem jopofiskodnal netes kepekkel
-
Drizzt
nagyúr
válasz
FireKeeper #34113 üzenetére
O, az meg semmi. Csede jo 20-30%-ot vizional.
De amig nincsenek valodi reszletszabalyok, addig szerintem elkepeszto felelotlenseg josolgatni.[Mindekozben: Budapesten véget ért a lakásár-emelkedés, de vidéken berobbant a drágulás]
-
sakal83
addikt
válasz
A telex hergeli? Sztem a 3% hitel es a propaganda.
Ma jott 2 figyelombol át értésítés 5-6%os aremelkedesrol.
-
eladocuccaim
junior tag
válasz
Én azt bírom, hogy fél évvel ezelőtt is csak a sajtó nyomatta ezerrel, és azért tarolták le a piacot a vásárlók. Tényleg hónapokig napi szinten jöttek a cikkek, teljesen idegesítő volt. Nem tudom, hogy ők az ilyen felbeszélő kampányokért pénzt kapnak valakitől?
-
axioma
Topikgazda
válasz
FireKeeper #34100 üzenetére
infos, kap annyit - nyilvan mert kb. a bruttot kapja nettoban - amitol hitelezheto lenne, nyilvan nem 50M-ra de mondjuk 25-re
az albi se sokkal olcsobb
sot, megtakaritast is gyujtoget - nem egy koltekezo tipus
miert ne lenne hiheto egy olyan lyuk megvasarlasa, amit most fizet albiban? -
Villa7
tag
válasz
ha mellette nyomja diák melót, ösztöndíj stb., lejárt babakötvény, 30-40 millás lakás 10%-át össze lehet hozni
-
tototos
addikt
válasz
Szülői segítséggel azért lenne lehetőségük.
-
VMatteo
őstag
válasz
FireKeeper #34089 üzenetére
Próbáljon az, aki Újbudán akar panelt venni. Óbudán is tudtam alkudni 2022 októberében.
De akkor megfordítom a kérdésem. Ezek a nm árak a HIRDETÉSI árakból vannak kalkulálva.
Amikor felfele megy a licit, akkor is nő a nm ár, nem csak akkor ha lefelé.
Szóval mennyire lehet ezeknek a statisztikának hinni? -
tototos
addikt
válasz
FireKeeper #34074 üzenetére
A fair az lenne hogy aki az utóbbi 2 évben vett első lakást ki tudja váltani ilyen hitelre
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
FireKeeper #34054 üzenetére
Jaja
-
axioma
Topikgazda
válasz
FireKeeper #34049 üzenetére
Nem is kell h azt adja ki, pl. mamahoteles vesz, bekoltozik a csalad, elozot kiadjak, problem solved, semmi tilos nincs benne.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
FireKeeper #34049 üzenetére
Így is komoly housing crisis van a világban, ..
-
DS39
nagyúr
válasz
FireKeeper #34027 üzenetére
A feltételek között az is szerepel hogy nem adhatod bérbe, tehát a befektetők kizárva.
Kérdés hogyan ellenőrzik ezt, ha feketén adják ki.
De azért van némi törekvés arra hogy ez jó célt szolgáljon. -
sakal83
addikt
válasz
Mkert te nem vennel?
Ha lehet mi is veszunk.
Ha nem zarjak ki, akkor az direkt van igy.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Mit vártál? 10 éve ez megy, csak tolják fel az árakat. Mert így nagyon sokan meg tudnak gazdagodni, munka nélkül.
-
blt-blog
kezdő
válasz
FireKeeper #33970 üzenetére
"örökölt egy lakást, de nem vett még sajátot, most akkor ő első lakásvásárlónak minősül?"
A logika azt mondana, hogy ha volt mar a neve tulajdoni lapon, akkor nem lehet elso lakasvasarlo, mert mar volt lakasa (reszben vagy egeszben). De a jog, hogy koveti-e a logikat, nem tudni, vagy legalabbis en nem tudom. -
Drizzt
nagyúr
válasz
FireKeeper #33970 üzenetére
Szerintem a legvalószínűbb, hogy ugyanaz a definíció lesz, mint az illetékkedvezmény esetén:
"Első lakástulajdont szerző, akinek nincs és nem is volt lakástulajdona, lakástulajdonban 50 százalékot elérő tulajdoni hányada, lakástulajdonhoz kapcsolódó, az ingatlan- nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű joga.
A kedvezményre való jogosultság megállapításánál figyelmen kívül kell hagyni az özvegyi
haszonélvezeti joggal terhelt, továbbá az olyan lakástulajdont, amelyet nagykorú vagyonszerző esetén a nagykorúság elérését megelőzően idegenítettek el.
Nem minősül első lakástulajdont szerzőnek az, aki a kedvezményt az illetékkötelezettség
keletkezését megelőzően igénybe vette. A kedvezmény igénybevételéről, valamint a
kedvezményre jogosító feltételek fennállásáról a szerző félnek az illetékfizetési meghagyás véglegessé válásáig kell nyilatkoznia" -
wmarci
senior tag
válasz
FireKeeper #33961 üzenetére
"Kar" erte, eppen hetfon folyositottak a hitelunket 5.79%-on. Pech
-
j0k3r!
őstag
válasz
FireKeeper #33943 üzenetére
Estére már átszerkesztik a hirdetési portálokon az árakat 20-30%-kal drágábbra.
-
Csabroncka
addikt
válasz
FireKeeper #33881 üzenetére
Ez nem szociális alapon megy, megigényeled és 2 milláig automatikusan megadják max 12 hónapra.
-
VMatteo
őstag
válasz
FireKeeper #33858 üzenetére
Miért ne lenne?
Mibe tenné az ember a pénzét? -
Mercutio_
félisten
válasz
FireKeeper #33794 üzenetére
Annyi ingatlanos hiénától fog kapni privát üzenetet, hogy nem győzi majd őket tiltani
-
RI/OS
addikt
válasz
FireKeeper #33671 üzenetére
Én a kapcsolónál meg a szegélynél fordultam volna ki.
És kis dolgok persze, csak ha ez így néz ki, akkor amit nem látsz az hogy lehet összetaknyolva.
[kép] -
VMatteo
őstag
válasz
FireKeeper #33667 üzenetére
Szigetelt, körbefűtött lakás. Lehetne persze egy felújított fűtésrendszer is. De az tudod mennyibe kerül gondolom
Klíma még megy bele, és új belső berendezés.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
FireKeeper #33657 üzenetére
Ez teljesen így van, ha nyugati példa lesz a mérvadó, márpedig az, akkor ugyanúgy kevés önrész magas hitel lesz a megszokott. Viszont nyugaton a teljesen lepukkant házakat nem újjítgatják, hanem jön a markoló, 3 nap múlva meg hült helye.
-
válasz
FireKeeper #33655 üzenetére
Szerintem ne hasonlítsuk össze a két országot, akkora különbségek vannak, hogy teljesen felesleges.
-
válasz
FireKeeper #33645 üzenetére
Ha hosszú távon akarsz ott élni, akkor csináld meg jól. Az üvegtégla helyett valamilyen más belsőépítészeti megoldást keresnék. FB-n amúgy vannak is ilyen csoportok, segítenek benne.
-
válasz
FireKeeper #33643 üzenetére
Elmondom, hogy mi a baj. A szarra hiába fújsz tejszínhabot, attól még szar marad. Egy földszinti, belső gangos, öreg lakás sose lesz igazán pacek, akármennyit is költesz rá. Ugyek ezek régen is a kínálat alját jelentették. Hiába van viszonylag jó helyen.
Végtelen pénzt nem költenék rá, inkább kipofoznám, eladnám, és a különbözettel kiegészítve vennék egy másikat (ha saját lakhatás a cél).
De bocs, ez nem befektetések topic. Neked kell tudnod, hogy mi a célod a kecóval, de mindenképpen sokmilliós(tízmilliós) tételről beszélünk.
-
válasz
FireKeeper #33641 üzenetére
A helyedben bevonnék egy belsőépítészt. Piti pénzért tudnak megoldani ilyen problémákat. Sajna csodát ne várj belső udvaros földszinti kecóknál.
-
válasz
FireKeeper #33639 üzenetére
Ez sajnos kevés információ komolyabb kalkulációhoz, de igen, ez mindenképp komoly tétel. Szerintem ki lehet hozni amúgy 10M alatt is, csak alapos tervezés szükséges, és okosan kiválasztott melósok.
-egy belső fal, szintén kb 1,2m szélesen üvegtéglára
Ezt a helyedben elfelejteném. Az üvegtégla nagyon avíttas, 30 éve már nem menő. Egy későbbi értékesítést ez megnehezíthet. -
VMatteo
őstag
válasz
FireKeeper #33628 üzenetére
3éve Óbudán 10%-ot alkudtam a Holdudvar parknál. Itt is voltak még játékban hitelesek. Csak nekem nem kell hitelre várni.
-
MrCsiT
addikt
válasz
FireKeeper #33462 üzenetére
Mi a pontos vásárlási célod, úgymond egyedülálló fiatalként, ahogy írtad?
Hol vennél, mekkorát, és (ha megosztható) mekkora önerővel? (hogy mennyiért, az ugye nem kérdés, azt a piac beárazta neked)
Azon gondolkodtál esetleg, hogy ha az általad ideálisnak tartott lokációt úgy érzed, hogy nem tudod (nem kapnál annyi hitelt) vagy szimplán: nem akarod (pl. "vegyen fel most ennyi hitelt aki hülye" gondolkodásmód miatt) megfizetni, akkor fizesd meg utazási idővel a dolgot, és távolabb nézelődj? -
válasz
FireKeeper #33332 üzenetére
Te magad írod le a második mondatban, hogy mi a lényeg. Aki 80 millát felránt hitelként, annak nem okoz gondot a 100-ezres kiadás. Pont ebből következik, hogy ez az egész thread értelmetlen. Alpiac-alpiacáról megy a vekengés, ami a lakosság töredékét érinti. Aki 150 milláért vesz lakást, az nem az alsó polcról veszi a párizsit a Lidlben. Éppen ezért összeomlást várni irreális.
-
VMatteo
őstag
válasz
FireKeeper #32993 üzenetére
Na ez mondjuk azért közel sem biztos!
Pl ha nálam leragad a tűszelep és hideg a radiátor, akkor másnap ott a szerelő és megcsinálja 10-20e Ft-ért. Vagy ha csöpög a flexi cső, ott a vizes szintén ennyiért. A konyhába most borult bele alsóhangon 300e Ft, pedig a korpusz maradt, és a csempe is az új vinyl alatt.
Mondjuk jelentős emelés mellett is verekedtek a jelentkezők az albiért, holott egy 50nm-es kis lakásról beszélünk, amit Egerből intézek, mert a papok városában lakok.
Nem mindenki a nagyi hagyatékával adja ki a lakást. -
Mercutio_
félisten
válasz
FireKeeper #32953 üzenetére
Ez a kiáramlás az aggloba egész addig működött, amíg nem kellett újra személyes jenlét az iskolákban, nem lett igény kultúrára, mert mindezek hiányoznak onnan.
Az aggloban is csak a rövidtávú befektetés ment, se infrastruktúra, se oktatás/kultúra, se közművek fejlesztése a megnövekezdett népességhez nem történt meg.
Most meg mindenki Karigerire mutogat, hogy miért zsúfolt a város, van rengeteg dugó, stb. -
concret_hp
addikt
válasz
FireKeeper #32950 üzenetére
ha befektetsz, akkor se felejtsd el az onerot, ami a lakasvasarlashoz kell + ami berlokent nem a te koltseged, de tulajdonoskent igen (amortizacio, felujitas)
-
Mauzes
addikt
válasz
Én a pénzügyi/matematikai részéről beszélek. Tök mindegy, hogy megvan az elején az összeg és veszel belőle versus befekteted, vagy pedig nincs meg az összeg, ezért hitelt veszel fel és később törlesztőt fizetsz rá, versus nem veszel fel hitelt és ugyanannyit befektetsz.
-
válasz
Ez nagyon sokaknál kérdés, Nyugaton még a hazainál is tragikusabb a helyzet. Mármint átlagfizetés esetén. A realitás az - és ez sokszor elhangzott már -, hogy a nagyvárosi élet* a lakosság többsége számára nem realitás, a jövőben pedig még kevésbé lesz az.
*: saját tulajdonú ingatlanban.
-
Mauzes
addikt
válasz
FireKeeper #32933 üzenetére
Ha befekteted a ki nem adott törlesztőt, akkor egyáltalán nem kidobott pénz. Pl. van mondjuk 100 milliód, vagy veszel belőle ingatlant és van sajátod, vagy veszel belőle S&P500-at vagy akármit, ez hozza neked a hasznot és közben albérletben laksz. Ez a hasznon bőven lehet több, mint a bérleti költséged.
Értem én, hogy a saját ingatlan mellett vannak érzelmi vagy családi szempontok, de ne pénzügyileg tituláljuk hülyeségnek a bérlést. Nagyon kevés olyan időszak volt valaha, amikor az S&P500 nem verte a magyar ingatlanba való befektetést. Még az elmúlt 10 évben is hozta a világrekord magyar ingatlanár növekedést, ami egy kivételes időszak volt ingatlan fronton, nem pedig az átlag.
-
pit stop
addikt
válasz
FireKeeper #32933 üzenetére
Rugalmasságot, és ezáltal akár életminőség javulást azért jobban támogatja albérlet, mint a 20 év röghöz kötés. A magyar munkaerő rugalmatlan földrajzi értelemben (is).
Ha Nyíregyházán dolgozik mérnökként, és nincs ott másik hasonló cég, akkor lakással munkáltatóhoz is kötötte magát...
Ha meg 5 évente vált jobb fizuért/körülményekért akár jobban is kijöhet belőle. -
concret_hp
addikt
válasz
FireKeeper #32915 üzenetére
hat figy , ha epp jo helyen vagy, akkor tud nagyon gyors lenni, ha meg rosszabb helyen, akkor nagyon sok, ez kb. az osszes kinti keruletre igaz.
22. pl. a vilag vegenek tunik, de a regi 6os es 7es kb. sose all be ugy, mint az osszes tobbi fout, nekem kelenfold busszal 16 perc es konkretan az ut tuloldalan van a buszmegallo (es ha nem 8ra akarsz beerni, akkor ennel nagyon ritkan tobb), pedig majdnem 10km, onnan meg ugye vegtelen opcio tovabb. de innen 1km-el odebbrol siman tud + 15 perc lenni.nyilvan a 22-bol nem szivesen jarnek ujpestre, de ez a varos barmelyik 2 atellenes pontjara ervenyes
-
válasz
FireKeeper #32921 üzenetére
a megtakarításaim meg a fizetésem ezt nem tudták lekövetni hiába mond bármit nagymárton.
Nyilván nem. De hát ugye kereslet-kínálat. Ha ennyiért is elkelnek ezek a kecók, márpedig a panelek továbbra is pörögnek, akkor hülyék lennének az eladók olcsóbban adni. -
válasz
FireKeeper #32915 üzenetére
III, XXII meg ugye technikailag még buda, de közlekedés szempontjából már kompromisszumos ha az embernek a belvárosba kell járni dolgozni.
A XII/II szerintem sokkal-sokkal rosszabb tk. szempontjából, mint mondjuk a III. XII-ben kötött pálya alig van a kurrens részeken (kivéve belváros), a III. Flórián téri része meg prémium (fonódók, hév, buszok is egész jók). Én pl. ezért el is engedtem a XII-t teljesen. Hiába a panoráma, ha a közlekedés kínszenvedés. XI-ben éltem 7 évet, a fonódó vonala fasza, de az új projektek kint épülnek a Szerémi-Budafoki részen, az halál. El is engedtem, pedig jó áron vannak ott új projektek.
Azt ne várd, hogy a város legmenőbb részein (I-II-XII) olcsón lesz ingatlan.
60-millió alatt a Flórián-környékén vannak még panelek.
-
válasz
FireKeeper #32910 üzenetére
2 hálószobás panelek vannak még 60 alatt, azok amúgy nem rossz konfigok.
-
válasz
FireKeeper #32738 üzenetére
Skacok, ez a szöveg 10 éve megy.
-
eladocuccaim
junior tag
válasz
FireKeeper #32738 üzenetére
Évekkel ezelőtt is ezt mondta mindenki, pl 2016-2018-ban volt ez nagy sláger.
-
Mauzes
addikt
válasz
FireKeeper #32726 üzenetére
Jó, mondjuk nem pont a te egyedi béredet mérik.
De igen, valóban egyetértek, hogy torzított tényeket pofáznak, aminek fő példája a kiugró fizetésekkel felfelé torzított átlagbér, aminél az emberek 70%-a kevesebbet keres (NAV adatok alapján, konkrét adat).
-
Mauzes
addikt
válasz
FireKeeper #32720 üzenetére
Leginkább még mindig a CSOK-ot értjük alatta (hiszen az kifejezetten otthonteremtési kedvezmény), de annyira kevés már az új igénylő, hogy annak sincs érdemi hatása az ingatlan piacra. Tehát ma már nem a támogatások miatt drága az ingatlan, nem ezek hajtják fel.
-
Segal
veterán
válasz
FireKeeper #32720 üzenetére
Mivel jövőre választás ezért tutira megint jönnek majd valamilyen formában osztogatások, meg igéretek, szóval olcsóbb tutira nem lesz a lakásár sajnos.
Nagyon megoldást sem látok a problémára, mert amint bejelentenének valami újabb vagy csak szimplán a jelenleginél nagyobb támogatást, azt úgyis azonnal árazná a piac mielőtt a hétköznapi ember egyáltalán igényelhetné... -
favagoJoska
aktív tag
válasz
FireKeeper #32717 üzenetére
Persze hogy nem tudja. De ez majdhogynem mindegy is, mert az árakat nem a kereslet volumene hajtja, hanem a mindenféle támogatások. Ezt akarja a kinálati oldalon minden szereplő lefölözni.
-
sakal83
addikt
válasz
FireKeeper #31752 üzenetére
Bayer epp ilyet arul a zenitbe es a kincsemben mino veletlen
Az is veletlen, hogy 1 honapja meg 1m volt a hatar, amikor a kincsem meg ennyire volt arazva, de a 3. utem mar epp 1.2m lett
Csupacsupa veletlen.
-
válasz
FireKeeper #31752 üzenetére
Pontosan. A másik portfolios cikk alján ott is van, hogy ez nem egy nagy impactú intézkedés, mert nagyon kevesen tudnak vele élni. Vidéken lök még az árakon / ott lehet segítség, meg esetleg az építkezőknek?
idén lettem 35. hogy sz.pjanak tanknyosra komolyan.
Ez az ad-hoc törvénykezés átka. Látod, előbb-utóbb mindenkit utolér. -
attiati
veterán
válasz
FireKeeper #31696 üzenetére
Nem az albérleti díjjal van a gond, hanem a bérek szarok.
Máskülönben senki nem venné ki a kecót, még a külföldiek sem.
Csak az itthoni bérekhez képest drága. -
sakal83
addikt
válasz
FireKeeper #31648 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy a berbeaadok a fizetesed 40-60%at mindig minden korulmenyek kozott el tudjak "venni" akar eleted vegeig ha csak berlokent vagy jelen a piacon ami tovabbi vagyonkoncentraciot okoz ugy h kozben altalanos eladasi kenyszer nem tud keletkezni egy nem hitellel terhelt ingatlannal ebben a gazdasagi penzugyi rendszerben. Ez a sajatossaga.
Ez pedig egyfele mutat.
-
tototos
addikt
válasz
FireKeeper #31648 üzenetére
Majd lesz pénze rá a magyaroknak, kapnak kis fiezetésemelést aztán költhetik lakhatásra. Meg vesznek fel hitelt stb.
-
sakal83
addikt
válasz
FireKeeper #31599 üzenetére
Mert nem voltal elad vesz helyzetben. En sem ertettem addig amig nem kezdtem el hirdetni az enyemet es helyette nezni. Mind a kornyek mind a kinezettek arai noni kezdtek, ezert en is emelek, amint az a maradek 2 eltunik a piacrol vagy emel, ami lenne helyette.
Ennyi az egész. Nincs eladasi kenyszerem, illetve nem is tehetek mast, mert egy 8-10mos emeles az eladasi oldalon olyan kulonbseg, amiert sokat kell dolgozni...
-
TomMusic
őstag
válasz
Meg az a verzió, amikor felrakja X-ért, aztán X+Y, X+Z.. stb
Pl. [link] ez kb. 1 hónapja még 52M-ért volt fent. Aztán láttam 50-ért, beszéltem is az ingatlanossal. Kiderült hogy hát az igazából 50 + 8 misi, mert a felszereléssel együtt eladó a lakás, és akkor az +8 misi
Utána felhívtam azt aki 52M-ért árulta, és mondta hogy hát az már nem aktuális, mert olyan sok érdeklődő lett, hogy visszamondta az eladó azt az árat.
Aztán most már 60.77M-ért van fent.
Ilyenből többet is láttam. Volt amit elmentem megnéztem, x nap múlva visszahívtam az ingatlanost, és mondta hogy elkelt. Aztán rá pár napra láttam fent újra pár misivel drágábban.
Nonszensz az egész. -
lm83
őstag
válasz
Mert mindig a piac tetejére pozicionálja az övét, ott szeretné eladni, a lehető legtöbbért.
Ha nőnek az árak akkor a piac teteje is magasabb áron lesz. -
rwin5
őstag
válasz
FireKeeper #31476 üzenetére
igen, ez így volt
de mindenben korrekten segített, amikor megkerestem. De nyilván egyetlen 1 dologból nem lehet átlagot szülni. Na befejeztem az offolást, csak megosztottam, mint röpke szösszenetet. -
goodboy007
senior tag
válasz
FireKeeper #31262 üzenetére
Meg talán a fizetség sem fog elmaradni néhány hónap után, mert apuka épp elvesztette a munkáját.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
FireKeeper #31260 üzenetére
Saját lakhatás céljára mindenképp. Viszont pont ezeknek a helyeknek a hozama a legalacsonyabb. Ez befeketetési szempontból nem túl vonzó. Bár az értéknövekménye a legnagyobb. Ami meg befeketetési szempontból vonzó.
-
tha_answer
őstag
válasz
FireKeeper #31249 üzenetére
problema?
-
gg07
tag
válasz
FireKeeper #31194 üzenetére
Ez azért van, mert a dagály a szart is felemeli
+ a saját dolgaink mindig magasabbra becsüljük
-
gg07
tag
válasz
FireKeeper #31184 üzenetére
Ugyanez az én meglátásom is. Mindenhonnan azok a hírek jönnek, hogy pörög a piac,1000 milliárdok jönnek a piacra és mindenki túláraz, keresi a balekot. Befektetési oldalról full nem megérős a magyar ingatlan és a lakni sem feltétlenül most a legjobb. Az a félelmetes a magyar ingatlan piacon ,hogy szanaszét van pumpálva támogatásokkal, hitelekkel. Igaz, hogy a Ft-ot ellehet inflálni..de a törlesztővel együtt a Ft bevétel is inflálódik és minden mellé megdrágul. Ha valami oknál fogva bejönne egy globális lassulás recesszió, amivel munkahelyek megszűnésével is járna és mellé a támogatások is leeresztenének akkor kegyetlen kereslet visszaesés jönne.
Véleményem szerint az jár majd jól aki most Ft-tól független erős devizába ,kötvénybe teszi a pénzt és kivár 1-3 évet. A további pumpára kb 20% esélyt látok és 80% hogy a jelenlegi árak bestagnálnak vagy akár egyszer enyhén csökkenek átmenetileg. Nem látom azt hogy a következő 5 évben itt dupláznának az árak. -
válasz
FireKeeper #31184 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy a jókat - ahogy Drizzt is írta - pikk-pakk elviszik, ezek elkerülik a figyelmedet, ha nem ülsz minden nap a com előtt. Telkeknél is ezt figyeltem meg, lakásoknál ennél is durvább lehet a helyzet.
-
robag93
aktív tag
válasz
FireKeeper #31180 üzenetére
Nekem most nyáron ebből volt probléma, hogy nem felelt meg a szobaszám a valóságnak. A tulajdoni lapban kellett átiratni, jó kis kalamajka volt.
-
D@ve89
tag
válasz
FireKeeper #31180 üzenetére
Szia, tavasszal intéztem lakáshitelt, ugyanez volt a felállás. Semmi jelentősége nem volt, kézzel rajzolt alaprajzot is be lehetett beadni a hiteligényléshez, azon a jelenlegi felállást kellett megadni. Rá is kérdeztem, mondták, hogy nem probléma, ha eltér a tulajdoni laptól. Az értékbecslő feljegyezte, hogy átalakították.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest