Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboy93
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
igen, az ugyved kert a felesegem reszere, az en reszemet azt egyben be kellett fizetni azonnal
-
tboy93
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
nekem kovetkezo honapban mar jott
-
tboy93
nagyúr
válasz
Mauzes
üzenetére
Vannak ilyen szopódások sajnos. Mesélek még valamit, ugyanezek a tökkelütöttek nem fizettek vizet rendesen. Utána valahogy át tudták írni a következő tulajra. A köv. tulaj meg ránk, nullás számlával. Tehát mi papíron úgy vettük a házat, hogy nullás volt a víz. Már 2 éve bent laktak anyámék, amikor jött a vízműtől a levél, hogy erre az ingatlanra van 230k tartozás, ha nem rendezzünk 1-2 héten belül akkor kijönnek elzárni a vizet. Hosszas utánajárás után kiderült, hogy a tartozás még a kettővel ezelőtti tulajnál keletkezett, de a vízügyi törvény az nem személyre, hanem ingatlanra jegyzi a tartozást. Behajtani nem hajthatják be rajtunk, de elzárni elzárhatják a vizet, ezzel gyakorlatilag arra kényszerítve, hogy fizess ki egy olyan tartozást amit nem te halmoztál fel. Nem volt egyszerű, de végül sikerült elérni, hogy elengedjék, többek között azért, mert ugye mi jóhiszeműen, a nullás igazolást megkapva úgy tudtuk, hogy nincs köztartozás az ingatlanon (ergo ők hibáztak).
-
tboy93
nagyúr
Ugyanígy jártak anyámék. Amikor már negyedjére jött a rendőr a házhoz elvinni az előző előtti lakókat, akkor mentek be az önkorihoz és kiderült, hogy 10 évvel ezelőtt bejelentkezett vagy 7 fő az ingatlanba akik papíron azóta is ott laknak. Soha nem láttuk őket, soha nem hallottunk róluk. Ugyanez a kör volt, mond meg a nevét, születési idejét, stb. ahhoz hogy ki tudd jelenteni. Annyi szerencsénk volt, hogy volt annyira emberséges az ügyintéző, hogy megnyitotta a gépén az adatokat és annyit mondott, hogy "én most kimegyek egy kávéért, 5 perc múlva jövök." Így ki tudták jelenteni a potyázókat és a rendőrök sem jöttek többé.
-
-
tboy93
nagyúr
válasz
Villa7
üzenetére
Szerintem ezt épeszű bíró nem ítéli meg a vevő javára. Ez nem rejtett hiba, egy alapos állapot felméréssel abszolút látható dolgok, laikus számára is. Ez olyan, mint hogy autót se vakon veszünk, ha lyukas a kárpit, azt illik észrevenni és nem vásárlás után reklamálni miatta.
Szívás, aláírom.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Alladin888
üzenetére
Mi lenne, kicseréled ha nem tetszik. Volt betekintési lehetőség? Ha volt, de nem nézted meg vagy nem vitték szakértőt, akkor így jártál.
-
tboy93
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
"2025. december 31. napján fennálló kamatelőírás szerinti törlesztőrészletre vonatkozó banki értesítő /tájékoztató /igazolás /egyenlegközlő"
Későbbiekben hátha valakinek segítség, CIB bank esetében:
- Se mobil appból, se netbankról nem lehet ilyet letölteni
- Telebankon keresztül lehet igényelni, de akkor 1-2 hét az átfutása
- Személyesen fiókban azonnal kiállítják, de nekem 2x rontották el, szóval nem árt figyelni
5.000Ft költsége van a kiállításnak.
-
tboy93
nagyúr
Sziasztok!
Közalkalmazottak otthontámogatási hiteléhez a feleségemnek szüksége van "2025. december 31. napján fennálló kamatelőírás szerinti törlesztőrészletre vonatkozó banki értesítő /tájékoztató /igazolás /egyenlegközlő" -re. CIB-es vagyok, hol lehet ilyet letölteni?
-
tboy93
nagyúr
válasz
fpatrik17
üzenetére
A szerződést megkötöd 1/2/3 gyerekre. Ha 1-re, akkor az első születése után 1/1 teljesült, részükről end of story. Az hogy te utána még hány gyereket vállalsz már a lőtéri kutyát nem érdekli. Pont ez a szar benne, hogy előre meg kell mondanod, hány gyereked lesz, ahhoz hogy megkapd ezeket a kedvezményeket.
-
tboy93
nagyúr
válasz
tototos
üzenetére
Családi házaknál nem ezt látom. Basszus, faterékét is most simán elvitték. Egymás után jöttek a vevők. OSP + piaci / OSP + kp. Másrészt a volt kivitelezőm is úgy adta el az ingatlanját, hogy még meg sem hirdette. Az is ilyen 140M kategória, tehát az OSP max egy részét fedezi.
-
tboy93
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ami nekem nem volt magától értetődő, de villany átírásnál probléma lehet belőle: amennyiben több villany mérőóra van, pl. H tarifa miatt, úgy az összeset külön-külön fel kell vezetni gyári számmal és értékekkel.
H óra esetében külön-külön a télit, nyárit és az összesített értéket is. Érdekesség, hogy nekem decemberben lett telepítve a hőszivattyú, így téli számítás szerint kezdett el mérni a H-s óra, a nyárim az 0 volt, de a nyári értéket nem is mutatta a kijelző, nem lehetett kiválasztani. Az ügyintéző nem akarta átírni az órát, merthogy olyan nincs, hogy nem látszik a 0-s nyári érték. Hazamentem duzzogva, mondom biztos hülye vagyok, de nem, levideóztam hogy nincs rajta nyári érték és a videót megmutatva az MVM-nél már hajlandóak voltak átírni. Tavasszal persze ahogy átállt az óra és elkezdte mérni a nyári kw-okat úgy rögtön meg is jelent az órán.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Csabroncka
üzenetére
Ez bankonkent elter, kockazatelemzesbe biztosan beleveszik, de azt senki nem fogja elmondani neked hogy milyen mertekben. Nem kizaro tenyezo, ha nem a hataron billegtek akkor szvsz nem lesz belole semmi problema.
-
tboy93
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
Feleségem elvan vele. GYED-ről ő speciel a NÉBIH-hez ment dolgozni, 6 órás munkaidőbe, évi 40 nap szabival, home office lehetőséggel. Nem a világ pénze, de 2 gyerek mellé pl. nagyon jól tud jönni ha nincs akkora hajtás a munkahelyen. Ez meg most ha valóban reális lesz, akkor javul egy picit a fizu is. Ami azt illeti az SZJA támogatással, meg családi adókedvezmény emeléssel februártól egy nettó ~150-el. Azt hogy hol és mikor fizetjük meg ezt, az más kérdés. Én sem tartom ezeket jó döntésnek.
A támogatáshoz visszatérve, annak akinek meglévő hitele van annak jól tud jönni, de nem alapoznék erre egy hitelfelvételt. Ki tudja meddig fog járni, mikor veszik el.
Ez pl egy elég érdekes része a tervezetnek:
„Az otthontámogatás abban az évben vehető igénybe, amelyik évben annak forrása az adott évi központi költségvetésben rendelkezésre áll.”
Ez alapján nem jár abban az évben a támogatás, amelyben a költségvetésben nem terveznek ilyen célra keretet.
-
tboy93
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
Szigetszentmiklos, meg pmap orulet elott tavaly decemberben irtam ala. Epitett az ipse 5 hazat, harmat pikk pakk eladott zold hitellel, csokkal miegymassal, a maradek ketto meg allt 1,5 evet szigetelve szerkezetkeszen, belter nem volt kesz csak. Egyiket elottunk 1 honappal vittek el es mienk lett az utolso elado. Iden mar a harmat amit epit kb 25M-val adja dragabban ugyanitt Szigetszentmikloson, 3km-re, kicsit jobb lokacioban. Brutal mi megy itt is. (4szoba + nappalis onallo csaladi hazak, 7-800as telkekkel)
-
tboy93
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Fiatal kiscsaj, bátyus lakását meg akarta venni mindenáron. Nyilván a jó független hitelközvetítő minden követ megmozgatott hogy sikerüljön, más bank amúgy szóba sem állt vele.
-
tboy93
nagyúr
válasz
eladocuccaim
üzenetére
És tényleg. Feleségemnek van egy munkatársnője, aki sehol nem kapott hitelt csak ott. "Nulla" fizu, 8 kezes meg minden is van, kb 12%-os lakáshitel. Annyi fizuja nem maradt, hogy be tudjon költözni, úgyhogy azóta is otthon él a szüleivel és fizeti az üres lakásra a hitelt.
Szerencsétlen nem tudja kiváltani a hitelt, most lett volna ilyen 6-7% körüli, de nincs pénze kiperkálni a végtörlesztéshez szükséges pár százezer Ft-ot.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Alladin888
üzenetére
Duna house
Többet ne is mondj. Sógornőm kezdett el náluk dolgozni, jézus isten mi van ott...
-
tboy93
nagyúr
válasz
ablack
üzenetére
Jól jön az, intéznek mindent. Persze ha sikerül kompetens személyt kifogni. Ha kell tudok ajánlani bankmonitorost, Heim Ilona nekem nagyon sokat segített.
-
tboy93
nagyúr
"Ez miért lenne így? Nyilván a "romhalmaz" ingatlan ára tükrözi az állapotát, ahogy pl a vevő is annyit ad érte, hogy utána még rendbe is tudja hozni. "
A romhalmaz, ha van benne konyha és működő WC, az még mindig lakható. Attól hogy 50 éves a burkolat, van egy kis penész, málik a festés, még lehet lakható, ellenben ha séztversz mindent, tégláig. A kettő között van használati értékben való különbség, amit abank megbecsül. Szóval szerintem is teljesen jogos, ha csökken a fedezeti érték, ha szétvered az ingatlant.
-
tboy93
nagyúr
Tekintve hogy 5.89%-on kaptam iden 25 evre vegig fix hitelt piaci alapon, a 3%-os hitelt meg ~8.05%-on adja el az allamnak a bank, igy siman el tudom kepzelni hogy ha verseny van kozottuk akkor be fog nezni az a hitel 1-2% koze es meg ugy is tobbet fog rajta keresni a bank mint az en 5.89%-os piaci hitelemmel.
-
tboy93
nagyúr
válasz
mokus1
üzenetére
Jelenlegi hitelpiaci környezetben valóban ajándék ez ám. 5.89-en vettem fel tavasszal a sajátom. Ha lett volna ez az 50M 3%, akkor vagy havi 100e Ft-al kevesebb lenne a törlesztőm. Azért nyilván lenne annak helye
De persze, ez nem ingyen pénz attól még.Amúgy a közvetlen környezetemben is meg van bolydulva tőle mindenki, munkatársaim közül is többen beleálltak a lakáskeresésbe.
-
tboy93
nagyúr
Ja hát ez megvolt nekem is aggloban. Ha lekéstem az utolsó hévet akkor séta haza (50 perc). Egyszer-kétszer lekéstem, utána megtanultam mikor kell hazamenni.
Hamar lett jogsim, meg autó. Igen, mondhatjuk ezt agglo hátránynak, ezzel teljesen egyetértek. Ettől függetlenül semmi pénzért nem költöznék be Budapestre, kertes házas üvezetre (pl. Buda), de arra meg önerőből nekem sose lett volna pénzem. A Bp. lakás vs agglo kertes ház témában meg egy percig sem gondolkodtunk, egyikünk sem tudta elképzelni a lakásban élést.

-
tboy93
nagyúr
válasz
tototos
üzenetére
Kert alakjától is függ, körök számától, meg attól hogy magadnak csinálod-e. Szomszéd 750-es telekre a hülye alakja miatt 1,5m-nél olcsóbb ajánlatot nem kapott teljes kivitelezéssel együtt a locsolórendszerre. Fűnyírás meg egy dolog, de ott vannak a sövények meg ezer más dolgot lehet a kertbe létesíteni
(Én perpill a 700-ra is néha úgy érzem hogy több mint kéne) -
tboy93
nagyúr
válasz
tototos
üzenetére
Nálunk fordítva van. Miért nem ültetünk már ezt meg azt. Anyósomék meló mellett gondoznak kb 4.000nm-t 2 telken, majd bele gebednek. Na én ezt nem akarom
A hozzájuk képest zsebkendőnyi 701nm-ünket próbálom úgy parkosítani, kialakítani, hogy a a lehető legkevesebb munka legyen vele
Van igényem a kertre, nagyon is, világ életemben kertes házban laktam, de emellett én nem akarok rabszolgája lenni a kertes háznak. -
-
tboy93
nagyúr
válasz
Csabroncka
üzenetére
Hitelbiztosítást én mondjuk nettó lehúzásnak gondolom, életbiztosítás inkább (részemről). Vagy havi 50k+ -os ajánlatokat kaptam vagy 20k-t de fedezi a hitel harmadát lol.
"meg egyébként az első éveben az illeték részletek/vagy egyben is elégeti a lóvé"
Halálom ha ezzel valaki nem számol előre
Az ügyvéd is elmondta nekünk vagy 5x, mint ha hülyék lennénk kb, nem győztem mondani neki hogy tudom b+ tudom, nincs CSOK, vágom, hogy 4%-al lehúz az állam
Jobban el volt keseredve, hogy illetéket kell fizessek mint én. -
tboy93
nagyúr
válasz
Csabroncka
üzenetére
Amúgy sztem 50M 3% meg 20M piaci nem lesz 450. Nekem 74M piaci 5.89% volt 469, ezt a csomagot ilyen 380 körüli törlesztővel meg lehet lőni szerintem.
Ettől függetlenül azzal egyetértek, hogy 25%-nál mondjuk ne adósodjon el jobban, szóval egy 1,5 guriga azért legyen meg havonta.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Csabroncka
üzenetére
"Elég kevesen tudnak önerőből hitel nélkül ingatlant venni, még örökséggel együtt is."
Piaci hitellel, nem kp.-ra."50 éves embert komolyan kedvezményesen lakhatási hitelezni akarsz?"
Miért neki miért nem jár ennyi erővel? Ledolgozta a fél életét és lehet hogy egész eddigi életében albérletben rohadt. Neki miért ne adjuk meg az esélyt saját lakásra? Hogy esetleg nyugdíjas éveiben ne kerüljön híd alá? Ha már behozzuk a 3%-ot akkor én igazságosabbnak látom korosztályhoz nem kötni. Én a befektetést tiltanám meg, sokkal durvább szabályozással. Nekem az a nonszensz, hogy valaki képes lesz 3. lakását megvenni a 3%-os hitellel az államkassza terhére. -
tboy93
nagyúr
válasz
Csabroncka
üzenetére
<40 életév
Miért? Miért van több joga egy fiatalnak saját lakáshoz mint egy középkorúnak? Szerintem rengeteg olyan középkorú 40-50 éves ember lehet, akinek eddig nem volt lehetősége saját lakáshoz jutni. (Mondom ezt úgy, hogy én 31 évesen megoldottam önerőből, de látom hogy ez nem feltétlenül általános!)
-
tboy93
nagyúr
válasz
tototos
üzenetére
Ja, nálunk is így van. 3 szoba az utcafronton, a szülői háló meg a ház másik végében a kert felé néz
Szerintem tök optimális. Esetleg még ha egy fokkal jobbat akarnék, akkor a gyerekszoba melletti dolgozó is a szülői háló mellé kerülne, csak akkor meg a nappali kilátását blokkolnám a kert felé. -
tboy93
nagyúr
válasz
tototos
üzenetére
Akkor más a hirdető. Amikor mi kerestük a házakat, akkor is többször belefutottam, hogy ugyanazt a házat más hirdetőnél más áron találtam meg. Ennek az oka, hogy nem aktualizálják a hirdetést az ingatlanosok. Az eladó kapcsolatban van többel, de áremelés esetén elképzelhető hogy nem veszi fel a kapcsolatot mindegyikkel, így valakinél a régi áron marad. Vagy ha fel is veszi, akkor az ingatlanos lusta és nem viszi utána az árat azonnal.
-
tboy93
nagyúr
válasz
tototos
üzenetére
"mert csak a 3%os hitelből fognak venni az emberek lakást"
Dehogy. Ott a CSOK, babaváró, munkáshitel stb.
Én nem számítanék csökkenésre. Ott lesz a magyarban a nehogymár én lefele nyomjam az árat, amikor mindenki emel, meg az enyém sokkal több és jobb = drágább mint a szomszédé 
-
tboy93
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az a legkedvezőbb eset. Nagyon sok esetben nem mennek ám el 90%-ig, sőt van hogy 80%-ig sem, még Pest megyei ingatlan esetén is maceráltak hogy csak 75%-ig hajlandó hitelezni Szigetszentmiklóson a CIB (Nyilván bankonkent eltér).
-
tboy93
nagyúr
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Összességében ilyen millios nagyságrendű az elengedett ktsg. Folyositasi díj onmagaban asszem nalam pl 1% volt ami 730.000Ft, amit nagy kegyesen elengednek, de kerik vissza ha 3 even belul előtörlesztesz. Es akkor ott van a kiutalas dija, az volt 91.000Ft, ertekbecsles dija 43.000, földhivatali papirok dija, közjegyzői dij egy reszet is elengedték. Összességében millios tetel, mondom. Persze megerheti még igy is előtörleszteni csak számolni kell azzal hogy ezt valszeg egy osszegben vissza kell fizetni.
-
tboy93
nagyúr
Jol gondolom, hogy ha a Navracsics fele torvenyjavaslat megvalosul akkor az alabbi helyzetben talalhatom magam?
1) Iden, frissen 75% hitellel vasarolt agglomerációs ingatlan
2) Polgi kitalalja hogy korlatozza a betelepulest
3) Helyi ingatlanarak bezuhannak
4) Bank legkésőbb a kov éves ertekbecsleskor kiertekeli hogy az ingatlan fedezet igy mar nem elegendo (73M hitelnel az elvárt fedezet a jelzalog 120%-a volt azaz 88M)
5) Amennyiben pedig a 88M ala zuhan a ~95-re becsult ingatlanom ara ugy azt a bank majd egy osszegben bekeri tolem
6) Jelenleg nem tudom kifizetni -> csőd -> elarverezes szarert hugyert -> orok adossagspiral -> hid ala koltozes ?

Mindebben az a szép, hogy onerobol osszeraktuk hozza a penzt, zero allami tamogatas meg hasonlok, a törlesztőt ezerszer atgondoltuk, fix Ft alapu hogy még a kamat se szalhasson el, erre kitalalnak egy ekkora faszsagot amire még a biztosítás sem jó
-
tboy93
nagyúr
válasz
werszomjas
üzenetére
Nem, a földhivatali lap stb az szerintem mindig külön van, nekem is külön volt.
-
tboy93
nagyúr
válasz
werszomjas
üzenetére
Annyit mond rá amennyit akar. Szabad piac. Ha akar elkér 1%-ot. Max nem mész hozzá és keresel mást. Nekem 0,6%-os ügyvédem volt, de kifizettem, mert megbíztam benne és precíz is volt nagyon. Öcsém apósáék 0,25%-os ügyvéddel dolgoztak.
-
tboy93
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Na, meg lett kerdezve egy helyi ingatlanos ügyvéd, aki mar intezett a telepulesen olyan ingatlan adas-vetelt, ami csok+ -os es nem engedelyezett a csatorna rakotes. Ő azt mondta, hogy nem akadaly az emésztő, csok+ képes az ingatlan. Bővebb infot nem tudok egyenlőre, hogy mit kell hozzá intézni.
-
tboy93
nagyúr
Tud esetleg valaki abban segíteni, hogy olyan ingatlanra fel lehet-e venni a CSOK+ -t, amit nem lehet csatornára kötni, mert "ideiglenesen" (2 éve már) nem engedi a vízmű kapacitás problémák miatt? Az utcában ott a csatorna, de nem engedélyezett a bekötés. Nyilván derítő kell, meg lesz is, de vajon ez kizáró tényező a CSOK-nál?
-
tboy93
nagyúr
válasz
Handball94
üzenetére
Az jó
-
tboy93
nagyúr
válasz
Handball94
üzenetére
CIB. Egyedi kamatkedvezmennyel, jó energetikai besorolasu hazzal, még tavaly ev vegen inditva a hitelfolyamatot (most utaltak 1-2 hete valahogy).
-
tboy93
nagyúr
válasz
Handball94
üzenetére
73M 469k/hó, végig fix 25 évig (5.89% kamat)
Ennél jobbat én a végig fix 25 évvel sehol nem találtam. Bankmonitor intézte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Iphone SE 2020 64GB // ÁFÁS Számla // Garancia //
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- HP 17-CP2003NH - 17,3" Full HD IPS - Ryzen 5 7520U - 8GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest