Hirdetés
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
[link]
Az alaprjaz nem pontos, az csak nagyon kb.
Elgondolkodtunk a linket lakás megvásárlásán.
Elkezdtünk számolgatni, hogy a felújítás mennyi lenne.
Lakásban mindetn fel kell újítani.
Villany: rokonnal megoldjuk, csak anyag díj lenne.
Padló: Fürdő és wc kivételével mindenhol laminált padlót gondoltunk. Ezeket mi letudjuk rakni, itt is csak anyagdíj lenne.
Fürdő, wc: itt ezt nyilván szakember csinálná, az összes vízvezeték cseréjével. Ugyan csak szaki csinálná a burkolásokat is.
Konyha: hát itt lehetne spórolni, mert lehet egyből nem kellene fullos konyha, vagy találnánk valami használhatót.
Ablakok: ez mindenhol csere. Erre kértünk egy előzetes árat, és az balakokra kaptunk kb. 1,5milliót, de ebben munkadíj nincs.
Fűtés: kazán van benne, használhatónak tűnik, ez maradna. Radiátorok 2 kivételével cserések, illetve szelepek meg ilyesmik is, de a csövezéshez nem kellene nyúlni.
Szerintetek kb. ilyen paraméterekkel egy felújításra elég lenne 10 misi?
A többit, gondolok itt bútorokra, beépített szekrényekre, meg majd ezek után kerülne sor attól függően, hogy maradna pénzünk. -
mukibuci
nagyúr
idom házak-kal van valakinek tapasztalata? Beluga Bay és Beluga Garden projektek érdeklelnek.
esetleg a riverlife-ról? geos group
-
codec
senior tag
válasz
pit stop
üzenetére
kellene megint valami jó kis ingyen(köz)pénz egy rétegnek a többiek rovására, hátha megint hízna picit az a lufi.
Még nem érték el a vidéki használt lakások árai a bécsi újépítésűekét.
Ötletem is lenne Nernia királyának: Ingyéé pár milla lakbértámogatás, és már vissza is került a sínre ami leugrott onnan.. -
pit stop
addikt
Meg is van az eredménye: [befektetők már inkább kiszállnak ingatlanpiacból]
-
tototos
addikt
Nem fognak nőni a lakásárak
[link] -
pictigjis
őstag
földhivatalok kapcsán pont egy kapcsolódó friss cikk: link
-
tsiga18
tag
Földhivatal témára rácsatlakoznék vevői oldalról:
Adott egy budapesti ingatlan, egy idős ember lakott ott. Ha minden igaz, eltartási szerződés alapján 3-an örökölték az ingatlant. Tulajdoni lapot lekérve széljegyen vannak október vége óta.
Hagyatéki eljárásról készült határozatot nem láttam illetve nem tudom hogy nem e támadta meg valaki azt (jogerős e az).Így ti belevágnátok a vételbe?
Ügyvédem van, ő azt mondja hogy a földhivatali feldolgozást mindenképp várjuk meg bármiféle pénz átadása nélkül (max párszáz ezer FT foglaló) és előszerződés addig maximum. Jelenleg még semmi szerződés/papír nincs aláírva, akármi is lehetséges még -
orkester
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Adás-vételivel, birtokbaadási jegyzőkönyvvel mehetsz lakcím kártyát intézni, nem kell várni vele.
-
Funthomi
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az lehet megoldás, hogy a tulajdoni lapon szereplő tulajdonos (kivitelező, előző tulaj(ok)) aláírja a lakcímbejelentéshez szükséges nyomtatványt (ha jól rémlik az a hosszúkás, pirosas színű papír). Akkor át tudod írni a lakcímet.
-
Directors
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
A földhivatal eddig sem volt túl gyors. Most kb. egyenlő a nullával a sebességük. Október 20. óta nem sikerült a térképmásolat módosítást felvinni.
Az én esetemben a 120 napon se lepődnék meg. -
Funthomi
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
Hát nem csodálom... Egyébként még korábban megkérdeztem, hogy a 60 napból le tudunk-e faragni díj ellenében és mondták, hogy kérhetek sürgősségi eljárást. Na mondom ez a beszéd, kérdezem mennyire csökken le így a határidő. És jött a válasz: 30 napra....
Néztem is, hogy ezigen, az aztán sürgősségi eljárás valóban
-
licetlagin
újonc
válasz
licetlagin
üzenetére
Csütörtökön be lett fizetve a soron kívüli eljárás, ma felhívtam a földhivatalt és azt mondták pénteken lekerült róla.
-
axioma
Topikgazda
nincs valami valtozas-ertesitore lehetoseg sajat ingatlannal? mintha lett volna rola szo
(bar lehet, papirlevelet kuldtek? regen a szocpol vagy hasonlo leszedeserol kaptunk, ja a kivaltott hitelrol is, sztem maga a foldhiv kuldte) -
Funthomi
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nekem tavaly ősz végén több, mint 60 nap volt, bőven... Ez a 60 napos határidő sok esetben 'tájékoztató" jellegű. Nem csak az én esetemben volt ez jellemző, több helyről ilyet hallottam vissza.
Tavaly rendszerátállás volt, azóta sztem hosszabbak az átfutási idők (előtte sem volt villám).
Azért a 60. nap előtt egy e-mailt küldenék nekik, annak van nyoma. -
pictigjis
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
igen, ezt tudom, csak ez olyan kevés. azt hittem, esetleg van más trükköd
nálunk november 25-én volt a folyósítás, akkor nem kapkodok ellenőrizni én sem(az ügyvéd azt mondta még tavaly, hogy teljes őskáosz van a földhivataloknál, bármi előfordulhat állítólag)
-
pictigjis
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
ezt amúgy hogyan ellenőrzöd? kifizeted a tulajdoni lapot?
-
TrollBalint
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
az alap ügyintézési határidő 60 nap tudtommal. Mi bőven az otthon start előtt fizettük ki a lakáshitelünk és akkor is tartották magukat a 60 naphoz. Én most nem lepődnék meg a 90 napon sem, de a 60. nap után azért elkezdeném zaklatni őket

-
FireKeeper
nagyúr
földhivatalnál most az otthon startos őrület miatt mennyi kb az átfutása amíg széljegyről "lekerülök" és én leszek már tulajdoni lapon a tulajdonos? november közepénz zárult le az adásvétel de még mindig széljegyen vagyok, kéne toporzékolnom valahol lassan?
-
tototos
addikt
Valaki újított mostanában? Milyen nm2 áron dolgoznak a festők? Elég durva számokat látok fórumokon.
-
wwhy
veterán
Nyíregyháza/környéki ingatlanos van valaki? Akár pü-ben kellene egy kis helyi segítség, 'észosztás

-
robag93
aktív tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Ja. Örüljön, hogy nem veretik meg, nem?

-
lm83
őstag
válasz
licetlagin
üzenetére
A hitelkérelem beadása számít, hogy akkor jogosult voltál-e a támogatásra/ támogatott hitelre.
Onnantól, hogy adásvételi alá van írva, bankba beadtátok a hitelkérelmet, születhet a gyerek nyugodtan.
Mi május második felére voltunk kiírva (de a végén a doki már közepét mondott). A hónap elején írtuk az adásvételit, majd igényeltük a csok+ hitelt a bankban. Már előtte mondták, hogy ne aggódjunk. De akkor is elhangzott, hogy innentől jöhet nyugodtan.
Na mondanom sem kell, hogy nem született meg májusban a baba. Még megvárta amíg megkapjuk a hitelt, aláírt a szerződést és csak másnap.
Kaptunk is dicsértet, hogy mindenki így teljesíthetné a gyerekvállalást
-
mokus1
addikt
válasz
licetlagin
üzenetére
Írjatok az ügyvédnek, hogy írjon a földhivatalnak, amit itt leírtál nyugodtan, hogy miért mire van szükség.
De a sürgősségin kívül más lehetőség igazából nincs. -
licetlagin
újonc
Földhivatalnál (BP), van valami tipp/trükk, hogy lehet meggyorsítani a folyamatokat?
Találtunk egy lakást amire tavaly év végén szerződtünk, viszont végrehajtási jog van bejegyezve, amire be lett adva törlési kérelem december közepén, a héten pedig sürgősségi lett befizetve az eladó által. A gond, hogy a bank a héten szólt, hogy nem bírál addig amíg rajta van a tulajdoni lapon. Minden papírt beszereztünk már a hitekhez, így azoknak is telik az érvényességi ideje (30nap), értékbecslés is megvolt 1,5hónapja annak 90nap az érvényessége, illetve CSOK+t is felvennénk, viszont a baba májusra van kiírva, tehát addig le kéne mennie a törlésnek és a banki bírálatnak is, különben bukjuk
. Emiatt kicsit idegesek vagyunk, mert több helyről is hallottuk, hogy fejetlenség van és van akinek fél vagy akár 1 éve nincs véglegesítve széljegyről a bejegyzése. -
-
PROHARDVER!
Elég a politikából!!!!
Belekeveredtek ártatlan hozzászólások is a törlésbe a lánc miatt sajnos, ezért elnézést. -
favagoJoska
aktív tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Ez így oké, viszont nem egészen korrekt ha ilyen tág következtetéseket akarsz levonni mint hogy mennyire könnyű és jó általánosságban az élet egyik vs másik országban. Mert ha a serpenyő egyik oldalába beleteszel lényegében mindent, akkor a másik oldalába illene beletenni a magyar különadókat ami az élelmiszerektől kezdve a gyógyszereket át jóformán mindent súlyt, tranzakciós adót. Ezeken keresztül tömködik azokat a lyukakat amik a rezsicsökkentés és egyéb hasonló intézkedések okoznak. Vagy azt hogy hagyják lerohadni az infrastruktúrát (amit majd meg kell fizetni kamatostól ha valaha fenntarthatóan működő országot szeretnénk).
-
eladocuccaim
tag
Most ebbe a vitába nem akarok közvetlenül beleszólni, meg nyilván magyarországon elég rosszak a jövedelem-ingatlan/élelmiszer/szolgáltatás/stb arányok.
Viszont amit észrevettem, hogy mindig más országoknak is a jobbik feléhez hasonlítgatjuk magunkat. Pl egészen más a matek, ha svájchoz közeli régiókat (Tirol,Salzburg, olaszo legészakibb része) nézzük, vagy ha burgenlandot, meg sziciliat. De barmelyik orszagra ra lehet ezt huzni, szlovakiara is stb.
-
válasz
Dareiosss
üzenetére
az autó biztosítás mióta rezsi?
már 2 éve nincs 10% körüli fizetésemelés
de ha lenne is, az nem zavar hogy 20-30% volt az általános infláció és 50% körüli az élelmiszer?de itt abba is hagytam, annyira távol állsz a magyar viszonyok valóságától, hogy még magyarázni is kár elkezdenem
az a lényeg hogy elhidd, hogy neked most nagyon rossz, nekünk meg nagyon jó
-
Dareiosss
senior tag
válasz
favagoJoska
üzenetére
Én az összesített rezsire írtam az 5×, ha mindent összeadsz pl még autó biz, adó, ingatlan adó, tv adó, gáz, villany, net, szemét, víz stb. Simán megvan. Azt hiszed nagyokat írok, pedig nem.
Nyilván jobb élni itt, de amikor ennyire írják, hogy ott kint könnyű mert mennyivel több a fizu stb, ezt nem bírom tolerálni, mert egyszerűen nem igaz. -
favagoJoska
aktív tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Azt mondod hogy 25-33 cent ausztriában az áram/kw. Számoljunk 33-al. Ez 127 forintra jön ki. Akárhogy számolom ez nem minimum 5-6x amikről írtál még a rezsicsökkentett áramnak sem, hanem 3.5x. De ez is csak 210kw/hó keretig... Afelett 1.8x a különbség maximum. 25 eurócenttel számolva már csak 2.6x vs 1.37x... Akárhogy nézem, ez nem annyival drágább hogy aránytalanul több lenne ha a helyi mediánkeresetekhez viszonyítjuk...
És akkor azt még nem is számoltuk, hogy létezik az úgynevezett rezsivédelmi alap, amit mindenféle különadókból töltenek fel hogy támogassák ezeket az "olcsó" rezsiárakat. Végső soron azt mind megfizeti a lakosság, csak nem az mvm-nél, hanem a boltokban, mindenféle szolgáltatásoknál stb. 2025-ben azt hiszem 880 milliárd volt ez az összeg.
Támogatott hitelek. Kicsit könnyelműen dobálózol azzal, hogy mindenki támogatott hiteleket vesz csak fel ezért gyakorlatilag ugyanannyi a kamat.
Egyrészt nem jogosult mindenki osp-re. És az osp maximum 50 millió forint. Afelett bizony ki kell fizetni a piaci kamatokat. Aki pedig nem jogosult annak mindenre piaci...
Forint elinflálása. Ez lehet hogy az elmúlt évtizedben működött, de most már nem. Muszáj stabilan tartani a forintot, mert a leértékelésnek egyre több a negatív hatása. Persze ez nem azt jelenti hogy ettől még nem történhet meg akár a kormány vagy MNB akarata ellenére, csak ezt így odaszámolni mint pozitívum nem érzem megalapozottnak.
Az pedig hogy leszarják a hiányt, nem jelenti azt hogy a valóság nem fogja előbb utóbb rárúgni az ajtót az egész országra... Vagy nem értem mi akar itt az érv lenni? Az hogy leszarják ezért mi lesz? Elszublimál a hiány? -
Dareiosss
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Kb már majd mindenki jogosult az osp re. A legtöbb ismerős 7-10% között kapott Mo-n fizuemelést.
Igen jól mondod pmap stb, amit nem terhel nyereség adó.
A rezsi még átlagban a vállalkozásoknak is max ugyanennyi Mo-n. Itt 25-33 cent per kw(ez tartalmaz mindent) víz+csat 7-8 euro/m3, stb. De ezeket már megbeszéltük.
Mo-n piacin nem vesznek fel az emberek több 100 millát, csak támogatott hitellel. Így a kamatban nincs nagy különbség. Viszont a forint miatt el lehet inflálni.
A hiányt pont leszarják ahogy eddig is. Oktatásra meg egyébb dolgokra majd ezentúl se lesz pénz. De pl hiába vonnak egy csomo pénz az egészségügyre itt Ausztriában, már itt is egyre jobban csak magánban foglalkoznak az emberrel mert kevés az orvos...a magas adókulcs miatt elmennek külföldre. -
sakal83
addikt
válasz
Dareiosss
üzenetére
Te hol az istenben elsz? Evi 10% fizuemeles... (40%os infla volt itthon...) Meg netto median... (1000 eur itt...)
Miert a 7%os magyar hitel olcsobb, mint az osztrak 3%?
Az ingatlanpiacot itt egyedül a pmap kifizetesek tartottak majd amikor eszleltek h kioffolt magas arszinten bevezettek az OSPt, ami lehetetlensegig lotte az arakat ugy hogy 1700mrdal tobb hiany lett. 8.22%os az osp a hitel...
Tudod itthon mennyi a rezsi? Pont annyi mint kint, csak a vallalkozokra razuditott rezsiemelesbol alljak, amit kifizetunk a boltokban, szolgaltatoknal stb...
-
A Zéé
addikt
válasz
axioma
üzenetére
Én se vagyok építész, kikérem magamnak! "Mérnök vagyok, nem művész!"
Igazából tényleg csak annyi, hogy mások az elképzeléseink a praktikus terekről, meg a nagy méretű konyháról, meg a karbantartásról. Ennyi rémlik most így hirtelen.Hirdetésedhez nekem annyi kérdésem lenne, hogy ez a m2 ár a járatos felétek? Mert akkor vagy Pomáz olcsó, vagy Zalaegerszeg drága, mert ilyen m2 áron nagyjából itt is el lehetne adni...
-
Dareiosss
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Az volt az egyetlen jól kinéző hirdetés a linkekből.
A nettó medián 2700 euro. A rezsi 5-6 szorosan drágább mint Mo n. Plusz egyéb dolgok is drágábbak.
Nyilván magasabb a fizu még, mint mo-n, de nem véletlenül van padlón az ingatlan piac, és nagyon nehéz eladni bármit.
De ezeket már régebben is kiveséztük, kár a további szó.
Mo-n 10% körüli fizu emelés van évente. Itt jelenleg 1-2 % közötti. A 3 % os hitel drága, ezért alig vesznek fel hitelt. 300 k hitelnél évi 10 ezer euro csak a kamat plusz banki költség. Ezt nagyon sokan nem bírják kitermelni mert a megélhetési költségek magasak. -
D@ve89
tag
válasz
sakal83
üzenetére
Köszi! Igen, 13 Diós utca melletti építkezést végignéztem, itt lakunk mellette, így jött az inspiráció, laikusként normális építménynek tűnik kívülről. A 14. kerületiben szeretnénk egy lakást.
Valóban mondták azt is, hogy még a projekt legelején van lehetőség itt-ott módosítani a belső kialakítást, ha valamit máshogy gondolunk.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Az első linkeden, láttad mit linkeltél? Az a ház 350 ért úgy eladó, hogy a jelenlegi tulajdonos, halála napjáig benne lakik még, ami a stat hivatal szerint még 28 év.
A többi meg igen erősen felújítandó, plusz magas rezsis házak. Azoknál házaknál a fűtés, áram, víz-csatorna, telekadó stb havi 500 euro vagy több.
Itt nincs rezsicsökkentés.
400 alatt nem igen van értelmes vétel. A kisebb félházak is 380 tól indulnak, lokációtól függően. (Ahogy a bemutató képes linked)
Bomba vétel meg Ausländereknek kizárva. Reggel felteszik a hirdetést délben már nincs fent. -
axioma
Topikgazda
Nem celom a csusztatas. Megirnad privatban, hogy az ominozus mernok megjelolesen kivul (azt is csak mert nem epitesz vagyok, de mar eldontott hogy kiszedem, atfogalmazom) mi ami nem korrekt? Az teny, h 2005-ben epult, tehat akkori szemmel kell nezni plusz az utolagos fejlesztesek. De ezt se titkoltam, mire lenne az jo?
Belesimulast is meggondolom. (Esetleg cimkelistat a vegere a mondatok helyett a tobbibol, jut is marad is.)
Neked is meg mindenki masnak koszi a velemenyeket! -
A Zéé
addikt
válasz
axioma
üzenetére
Vagy ne irjam hogy van, de az erdeklodonek ezzel kezdjem?
Random vevőjelöltet nem érdekli előre az ilyen. Szerintem legalábbis felesleges. Amikor ott van megnézni, akkor lehet róla beszélni, de ennyi. Laikusnak tényleg fontosabb, hogy barátságos legyen a képeken az épület. Legyen rend, legyen tiszta a környezet, és ebben tényleg egy nagyságrendet dob az érzeten egy napos szép időben lőtt sorozat. Nem kell profi fotós, mert ez az épület nem az a kategória, amit az ad el. Párom a totál laikus vevő volt, vagy a 10. megnézett ház után kezdte el megérteni, hogy én miket nézek. Ő leragadt annál, hogy "vacak a redőny", "koszos a fal", "ronda a csempe", "ide még egy fát se tudok elültetni". Egy ilyen vevőjelöltet nem érdekel, hogy linkeled neki az építőanyagokat egy leírásban. Azt se tudja mit akar látni belőle.
De mondom, ebben lehet, hogy én vagyok túlságosan tárgyilagos. Amikor a hirdetéseket nézem, néztem mindig az volt a legfontosabb nekem, hogy a lokációt be tudjam lőni, az épület nem alaptulajdonságai ismertek legyenek, és legyen pár kép kintről- és bentről is, hogy el tudjam dönteni az épület nagyjábóli állapotát már a hirdetés alapján is. De nekem ez a szakmám (építőipar), engem ez érdekel egy hirdetésből.A toluk megkulonboztetes cel is volt
Nem biztos, hogy olyan nagy baj, ha nem lógsz ki nagyon. Lehet tényszerűnek és tárgyilagosnak lenni, és a "mézeskalácsházikó" meg az "otthon melege" még mindig kimaradhat... Ezek engem is taszítanak. De ha van egy viszonylag bevett, bejáratott hirdetési struktúra, akkor az esélyes, hogy azért ilyen, mert működik.
Az a baj szerintem, hogy ha már előre a "jól illeszkedő" vevőt várod, akkor lehet, hogy pont azért riasztod el, mert egy sápatag külső kép a fő kép, és tele van a leírás "csúsztatásokkal". Nem baj az, ha nagyobb célközönségre célzol, mert nagyobb eséllyel találod meg azt, aki (lehet, hogy csak menet közben) el tudja képzelni ott az életét. -
SpdY24
csendes tag
Sziasztok. Segítséget kérnék OSP szakértőtől, bár sajnos a jogszabályokat tanulmányozva úgy érzem hogy biztos a nemleges válasz, de hátha valamit mégsem értelmezek jól. Nekem van 100% tulajdonrészem ingatlanban, feleségemnek 0% . Az ő nevére szeretnénk lakást. A bonyodalom a TB jogviszony igazolásnál kezdődik. Ausztriában dolgozik és onnan is kapta a támogatást. 2023.06.29 megszületett gyermekünk tehát ettől 2025.06.29-ig muterschuttze-n volt amit a kinti TB igazolás nem tart nyilván (mert gondolom nem munka alapú TB jogviszony) . A magyar TB jogviszony lekérdezésnél pedig csak a Magyar államkincstár ellátásban részesülök látszik 2023.09.22-től . Jól sejtem , hogy ebben az esetben esélytelen a OSP 3%-os hitelre való jogosultság ? Köszi az infót előre is ha esetleg hasonló cipőben jár valaki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- Yettel topik
- Hálózati / IP kamera
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia)- AKCIÓ
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 / GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nálunk november 25-én volt a folyósítás, akkor nem kapkodok ellenőrizni én sem