- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandleee
tag
válasz
tboy93 #33812 üzenetére
No offense, de a NAV-ot egyáltalán nem fogja erdekelni hogy mennyi hitelt fizetsz, meg hany gyereker tartasz fent. Gyorsan es kemenyen bevasaljak ezt a szart.
Lehet kérni részletfizetést. Pont hogy le kell írni, most nincs ennyi pénzed, az előbb említett okok miatt. Általában az embereknek lakásvásárlás után kivan centizve a dolog.
Sok papírt kellett kitöltenem hozzá, elég alaposan beszámolni minden ingó, ingatlan, befektetésről, számlákról és vagyonról. NAV ügyintézőt felhívtam, ők segítettek. Személyesen adtam le a papírt.
12 havi részletfizetés kértem, 4 részletet engedtek. Bár ez nem friss sztori, de nem hiszem sok minden változott volna azóta. -
adalbert1
veterán
válasz
tboy93 #33695 üzenetére
Nekünk a gardróbunk egyedi faltól-falig megoldás, kb ez az egy, ami tetszik benne. Viszont kb semmi sem szabvány méret benne, ráadásul a polcok áthelyezhetőségére sem gondoltak, tehát fixen vannak beépítve (még az előző tulaj csináltatta).
Ezzel szemben egy ikeásnál ha később jut eszembe, hogy kellene egy plusz polc vagy fiók, csak rendelek egyet és beszerelem, de ha valami eltörik/tönkremegy, akkor is nagyon könnyen pótolható.
Szóval ha nem valami nagyon egyedi vagy high end megoldás kellene, csak átlagos bútor, én tízből tízszer inkább vennék ikeásat, mint hogy csináltassak. -
-
axioma
Topikgazda
-
Csabroncka
addikt
válasz
tboy93 #33477 üzenetére
A probléma szerintem a CHF hitel esetén is a nem fizető ügyfeleket érintette (ahogy Madwe írta)!
Jól fizető, megbízható ügyfelet biztosan nem vegzáltak. Ahol hisztizett az Erste állítólag volt aki egy részletet sem fizetett be, és a nem fizető ügyfélnél valóban gond a fedezet értéke.
megj: ugyanígy nem nézik a fizetést sem, ha csökkenne, vagy nőne a bevételed a kutyát nem érdekli, amíg rendesen fizetsz.
-
axioma
Topikgazda
válasz
tboy93 #33471 üzenetére
nem nalunk volt... az eletunkben az csak idohatarozo akart lenni
amugy anno 10% onerore mar lehetett hitelt kapni, aztan zakozott egyet az ingatlanpiac, es akinek akkor nem birta az ingatlanja az aktualis tartozast (nyilvan statisztikai alapon neztek, nem mentek ki), azoknak ment ki, nem csak egy tucat emberrol volt szo, azert lett visszhangja (sztem me'g az index forumon voltam es ott voltak konkret emberek akik ezt kaptak) - termeszetesen nem csak azt lehetett hogy plusz ingatlant jelzalogoz be, hanem azt is hogy a tartozast becsokkentette az uj ertek HBE-je ala
teny, anno ez benne volt a szerzodesben, de sztem ez ha nem is direktben (passz, nem remlik, tavaly augusztus es Raiff), de Uzletszabalyzatra hivatkozassal sztem valahol mindig benne van
(ne felejtsd el, a bank a betetesei fele felel (prudens mukodes), a kockazatot csokkentenie kell az "elvart" szintre) -
wmarci
senior tag
válasz
tboy93 #33465 üzenetére
Nem valoszinu, hogy tul sok polgi elne ezzel (lincs). Max azt tudom elkepzelni amit lattam mar par oldalon is emlitve, hogy beszednek plusz egyszeri adot az ujonnan betelepuloktol.
Az erdi polgarmester is ugy nyilatkozott, hogy no way, pedig Erd mar elegge tele van, ahogy hallottam -
werszomjas
addikt
válasz
tboy93 #33393 üzenetére
Nem a %-kal van a baj, azt tudtam és elfogadtam, hogy 0,5%, csak nem tértünk ki rá, hogy ez most netto vagy brutto és most fizetésnél mondja, hogy ez netto. Ami maradhat is az, ha nem kérek számlát, viszont valamennyiről mindenképpen adnia kell.
Plusz a földhivatali 2*10.600Ft és tulajdonilap lehívó 2*4800Ft-ot is külön hozzáadja még ehhez, én azt gondoltam, hogy ezek benne vannak az ügyvédi díjban. -
válasz
tboy93 #33369 üzenetére
Na, meg lett kerdezve egy helyi ingatlanos ügyvéd, aki mar intezett a telepulesen olyan ingatlan adas-vetelt, ami csok+ -os es nem engedelyezett a csatorna rakotes. Ő azt mondta, hogy nem akadaly az emésztő, csok+ képes az ingatlan. Bővebb infot nem tudok egyenlőre, hogy mit kell hozzá intézni.
-
válasz
tboy93 #33369 üzenetére
Nem kizáró ok tehát, ha az ingatlan nem rendelkezik közműves szennyvízelvezetéssel vagy közműves ivóvíz-szolgáltatással, de lényeges, hogy amennyiben az adott településrészen van közműves szolgáltatás, kötelező rácsatlakozni még a CSOK Plusz kérelem benyújtása előtt.
Ezek alapján nem fog menni a CSOK+. [link] -
Joao
tag
válasz
tboy93 #33369 üzenetére
2019-es igénylésnél nem volt az. Nálunk még nem volt lehetőség az utcában a csatlakozásra amikor építkeztünk, így derítőt csináltunk, a használatbavételi engedély kiadása előtti szemlén ellenőrizték a meglétét. Később viszont, amikor már lehetővé vált a hálózatra csatlakozás, akkor köteleztek is a város részéről, hogy ezt megtegyük.
-
erx470
csendes tag
válasz
tboy93 #33335 üzenetére
Igen, ilyesmi ajánlatot már kaptam és igen, igaz 10% kb. a havi törlesztő díja a havi díj.
Van a CIB-nek saját Hitelfedezetije ott a legnagyobb Prémium csomagnál ez csak 6,19%, ez díjban jobban hangzik.
[link]
De még vacilálok lehet inkább Életbiztosításon.Vagy a CIB Hitelfedezetije (mondjuk munkanélkülivé válás után, hosszabb táppénz után érdekesen fizet, ha fizet) meg a meglévő Groupama Védelmező Prémium már jó kombó lehet?
-
sakal83
addikt
válasz
tboy93 #33317 üzenetére
Nem fog sajnos. Kivizsgaltak, egészségesek vagyunk de megsem jon ossze, sot sajnos beteg is volt egy gyerek... Sok veteles mellett. Pedig van egeszseges gyerekunk.
Ez ilyen. Az a baj hogy hiaba vizsgalnak ki garancia nincs ra, ezert kell ovatosnak lenni ezekkel az osszegekkel, mert elegge durva volt latni a 11.71+5%ot... Ugy is h nekem megvan a toke mogotte...
El sem tudom kepzelni az uj csok+os 30-50 millios es ra meg piaci hiteleket... Konnyen lehet egy 80mos hitel 600-800e ft/ho
ott egy altalanos munkanelkuliseg es off... De ez fuggetlenul a csoktol. Piacin is majd 600e ft... Ott azert mar csak a kamat 270e/ho. Es mondjuk egy ilyen lakast berelsz 300e kornyeken pesten. Kizarolag az aremelkedesre fogad aki ennyiert vesz lakast ilyen kamatszinten hitelre.
En nem tudom hogy volte valaha olyan helyzet hogy az albi ar annyi vagy akar kevesebb volt, mint a hitel utan fizetett kamatresz.
Par extrem esettol eltekintve sztem nem volt.Igy vagy az ar/kamatszintben vagy az albi arakban lesz eros korrekcio.
Na de nem offolok
-
erx470
csendes tag
válasz
tboy93 #33261 üzenetére
eladocuccaim, dnelb, axioma,tboy93 csupán érdeklődtem, köszönöm. Jelenleg ok a hónap 5., csak volt olyan munkahelyem ahol pl.: hónap 10.-én fizettek ki. A mostani helyen többek között ez is teljesen rendben van.
Lakáshitelnél biztosítás mi javasolt? Magamra gondolok egyet kötni, mint fő család eltartó. Hitelfedezeti vagy inkább Életbiztosítás?
Hitelfedezeti pl. halál esetén kifizeti a lakáshitel tartozást, de a családdal mi lesz (itt ugye a Banki tartozás van csak levédve)? Életbiztosítás nem fizeti ki lakáshitelt halál esetén, de a családban a kedvezményezett kap egy nagyobb összeget, amiből jut a hitel további fizetésére is, meg a családnak is, hogy ne maradjon anyagilag rosszban. Mindennek van előnye hátránya. Nem tudom Életbiztosítás vagy Hitelfedezeti legyen? Első körben a Hitelfedezetit gondoltam, de lehet jobb az Életbiztosítás talán.Jelenleg egy Groupama Védelmező Prémium van az egész családra (jelenleg 3an vagyunk), ez már ugy 3-4 éve megvan. Ezt meg is tartanám szerintem.
Főbb pontok amire fizet: Baleseti halál 16mFt (ez az összeg amúgy nem fedezi a hitelünket), nem baleseti halál 6mFt, balesetből eredő 1-50% egészségi állapot 10mFt, kritikus betegségben megbetegedés 1mFt... (bővebben a biztosító oldalán).Köszönöm
.
-
sakal83
addikt
válasz
tboy93 #33287 üzenetére
Hat akkor akkor a kovetkezo valsagnal reccs lesz. Ez adossag, semmi mas. Tomoren: csorosag van, ha ekkora hitelosszegeket vesznek fel pest megyei ingatlanra az emberek. Ez 2008 elott volt jellemzo. Sejtettem hogy a baj most fog kialakulni, de most mar biztos is vagyok benne. Ez aknamezo lett.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
tboy93 #33120 üzenetére
Köszönjük, hogy meghoztad ezt az áldozatot a topic vásárolni készülőinek nevében.
Érdekesek ezek az árdinamikával kapcsolatos dolgok azért nagyon. Budapesti elérhető kínálat jó ideje nagyjából stagnál, bár elég alacsony szinten(~15K eladó lakás icomon). Viszont tavaly meg kb. egész évben magasabb bázisról ugyan, de folyamatosan csökkent.
Meg az is érdekes, hogy Budapesttel kapcsolatban szerintem két dolog is mozgásban van. Egyfelől a népszerűbb kerületekből elkezdett kifelé kacsintani a kereslet, másfelől szerintem egy része konkrétan vidékre/külföldre is átment. Azért elég szűk körben figyelem a dolgokat alaposabban, így ezek feltételezések maradnak. Viszont az sokatmondó, hogy Újbudán panel január közepén szinte mutatóba se volt, most meg napi 2-3-mal nő a kínálat, újra a 100-at ostromolva. Viszont mivel a budapesti összkínálat nem nagyon változik, ezért gondolom az van, hogy itt lelassult a piac és egy része átment az olcsóbb részekre. Viszont így, hogy volt egy szinte kínálatmentes időszak, a hirdetési árakban meg kb. random számokat is be lehet írni. Ha 1-2 hónapon belül nem fordul meg a növekedési trend ezen alpiac kínálatában, akkor lesznek hamarosan hirdetési árcsökkentések. De meglehet, hogy mégis újra ideér egy adag kereslet és akkor a hirdetési árak rögzülnek, mint az új árszint, vagy akár mennek feljebb. (Btw. semmiképp nem veszek újbudai panelt, csak szerintem egy tök érdekes szegmens)
Érdekes, mert alapvetően egyensúlyinak néz ki a kereslet és kínálat, olyan 3 hete. Innen megindulhat bármelyik irányba, de én alapvetően a kereslet fogyására raknám jelenleg a tétjeimet. Ettől nem várok árcsökkenést. De annyit várok, hogy több lehetőség közül lehessen válogatni és nyugodtabb körülmények között. Értsd: nem ugrik rögtön bele a vásárlásba valaki, aki csak minél hamarabb be akar szállni az ingatlanpiacra, egyéb megfontolásokkal kevésbé törődve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RC modell földön, vízen, levegőben
- One mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest