- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz
eladocuccaim #34277 üzenetére
sőt... Próbaidő alatt sem hiszem, hogy adna bármelyik bank is hitelt.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
eladocuccaim #34243 üzenetére
Erre szokás azt mondani, hogy nem véletlen a legnagyobb igénytelen szarrágók a milliárdosok. Azt a pénzt nem adják csak úgy ingyen
*troll off* értettelek amúgy. -
válasz
Hát nem tudom, engem mindkét típus irritál. Van egy jó barátom, nagyon fillérbaszó volt mindig is. Odáig jutott a dolog, hogy nem szerveztünk már vele(velük) semmit, mert mindig a legolcsóbb szállásra kellett menni, a legalja helyeken kajálni, stb. Ehhez pedig semmi kedvem. Az ideális állapot az, ha az életszínvonalad igazodik az anyagi lehetőségeidhez. És ezt azért nagyjából mindenki szokta érezni, mármint külső szemlélőként.
-
concret_hp
addikt
válasz
a milliardig meg kell 1 kis apro, de mondok sajat peldat: ev elejen adtam el a 18 eves, amugy jo allapotu automat, mert egyszeruen nem volt kedvem foglalkozni a cserevel + keveset hasznaltam, eveken at mindig volt mas prio, elsosorban nem a penz, hanem az ido volt amit nem akartam raszanni. do polom is van 15-20db biztos, amit mar sokan kidobnanak, de HO-ba tokeletes pl
(hasonlo megfontolasok alapjan, pedig ott nagyjabol minden bol jo az L-es aztan jovan')
szerk: #34255-re lett volna valasz, csak visszaneztem mi volt az elozmeny.
-
TheProb
veterán
válasz
Ezt a mentalitást részemről sosem értettem. Egyfelől, hogy miért erényként vagy valami magasztos mentalitásként van eladva az, ha valaki tele van és úgy él, mint egy fokkal jobb helyzetben lévő hajléktalan. Másfelől, akinek van egy valag pénze, miért nem költi magára vagy a kölykeire pl. Mi értelme harácsolni? Ha "milliárdos" vagy miért jársz egy húsz éves szakadt kotlával és szakadt, csöves ruhákban? Nyilván nem a Lölöék féle ámokfutásra gondolok, hanem a mértékletességre. (Persze aki olyan szinten tele van, mint az említett senkiháziak, igazából teljesen érthető, hogy luxiznak. Itt ugye más gondok vannak...) Családban is van egy fazon, van pénze rendesen, de ha valami 3ft-tal olcsóbb, akkor képes átutazni érte a szomszéd városba. Nem hajlandó pályamatricát venni, ha utazik külföldre, inkább a szar mellékutakon döcög. Alapjáraton ez a 2 forintért begb@ssza a kecskét mentalitás...
Fel nem fogom, hogy mi értelme halmozni a pénzt, ha saját vagy a családod jobb életszínvonalát nem emeled vele, akkor minek? A sírban már senkit sem érdekel a bankszámla egyenleged.
-
axioma
Topikgazda
válasz
nekem (vagy hat nekunk, mert adostarssal szamoltak) pl. magas a banknal me'rt torleszto/fizu ara'ny, majdnem 50%, mert egy jovedelemtetelt nem vettek (vehettek?) figyelembe... raadasul van tokem aka'r 1 evnyi torlesztore (amit "draga" bolygatni, de ha kell, akkor lehet)
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Aki 5-7 éve felvette akár 50% magasságig a hitelt, az pont jól járt. Azóta a bérek minimum megduplázodtak és az ingatlan is.
Persze most a jelenlegi helyzetben ez öngyilkosság.
De mindig az adott helyzetet kell mérlegelni. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
sztem egy része elkeseredett, mert mégiscsak a lakhatás és annak tulajdonlása alapvető igény, másik része meg spekuláns.
-
atika88
senior tag
válasz
eladocuccaim #34191 üzenetére
Picit vegyél vissza a stílusból. Köszönöm szépen!
-
axioma
Topikgazda
válasz
eladocuccaim #34180 üzenetére
nalunk pl lesz szonda, de nem lesz rajta hoszivattyu, az csak a hovisszanyeros szelloztetesben utanhuto/futo levego-levego tipusu lesz, a szonda meg passzivan max szervernel fancoil-ban hut, telen jegmentesit
H tarifat mar ki se fizetem, sztem kaszalni fogjak azt is -
sakal83
addikt
válasz
eladocuccaim #34175 üzenetére
Na, ez tiszta beszed🙂 jol osszefoglaltad az uj csodafegyvert a futes teren. Vhogy, minden 10-20 evben jon a nagy, technikai csoda, amely hudejo...
Talan 10 eve sem raktak kotelezove a kondenzaciost... (ismeros most cserelt le egy 34 eves turbo kazant. Eddig 1.6m ft, es csokkent neki az eves szamlaja 30e ftot🙂)
Kemeny 75e ft volt 114nmre a futes es vizfelfutesi dijam. Rojanok 5.5m ftert egy normalis rendszert venni, aminek a, javitas 500e fttol kezdodik, de H tarifa eseten megsporolok 10e ftot
De legalabb zajosak
es elvesznek az olcso epitmenybol 4-5nmert, ami potom 4-5m plusz koltseg is.
Persze ha nem lesz H tarifa akkor csak 3-4*se a futesi dij...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
azért kazánnal is be lehet szopni főleg társasházban ha a kémény nem kondenzációshoz való.
-
axioma
Topikgazda
válasz
eladocuccaim #34177 üzenetére
mar miert kene nagy telek a szondahoz? jellemzo beepithetoseg 30%+-, es kozel nulla miatt hoigeny nem lehet az egekben, ahhoz nem kell sok darab
[nem talajkollektorra gondoltal veletlen helyette?] -
axioma
Topikgazda
válasz
azt jo lenne tisztazni, hogy csak a levego-viz hoszivattyurol beszelsz, es az csak a legolcsobb beruhazas [foleg felujitaskor], ujepitesnel nem ott van a hosszabbtavu optimum
ettol fuggetlenul a szaldo nelkuliseggel onmagaban nem lenne bajom, ha:
1. energiaegyenleget mernenek [nem fazisonkentit]
2. valodi hibrid rendszereket faxni nelkul engelyeznenek hibrid uzemre is, es nem lenne taviranyithatosagi feltetel az inverterre
3. az arak tukroznek oda-vissza a valosagot [rendszerhasznalati anomalia nelkul], es feketen-feheren leirnak, hogy ha idoszakosan eltero az ar, akkor akkubol is lehet adni/venni -
4264adam
veterán
válasz
eladocuccaim #34162 üzenetére
eladocuccaim
: Ennyiből nem tudom mire gondolsz vicc részre.
#34163Villa7
: Igen, de az egybekötött felvételnél csak a 75%-át tekintik önrésznek. Elnagyoltan írtam.
Drizzt
: Akkor maradunk majd a jövő évi eladás + vásárlás piaci kamat vonalon. De meglátjuk mit értenek CSOK kombón és kizáráson házastársként és adóstársként.
-
Postas99
őstag
válasz
eladocuccaim #34159 üzenetére
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim #34148 üzenetére
HR szerint benne vagyok a sávban, szóval nem elrugaszkodott az igény. Nálam inkább a stack ami problémás(autóipari közeg). Mindenhol létszámstoppok, meg szigorítások hogy inkább az emberek lépjenek ki.
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim #34145 üzenetére
10+ év tapasztalattal én sem találok 2 hónapja senior állást, bár én még egyelőre betudom a nyárnak a dolgot. Ha szeptemberben sem lesz semmi akkor majd kezdek izgulni.
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim #34140 üzenetére
Nem is igazából a prémium minőségre gondoltam. Hanem a kivitelezés minőségére. Sokszor láttam már olyat hogy spórolás gyanánt kihagytak dolgokat amik a teljes költségben pár százalék lett volna és utána már nem tudod megcsinálni csak nagyon drágán és bontással.
Ilyen volt szülői házon a tető cserép amikor is csak a hélyazat lett cserélve de ha már le volt szedve akkor lehetett volna szigetelést is cserélni. Ez elmaradt és most már nem is lesz megcsinálva.@AxBattler: a ház előtt nincs aszfalt, csak kb 50mre a csatlakozó utcáig. A lambéria nekem sem jön be, kicsit az egész berendezés nekem túl egyszerű/minimalista
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim #34135 üzenetére
Simán. A környékről költöztem ide szóval a teljes baráti kör arrafelé lakik szülők is közelebb lennének. Gyerekkel nem szeretnék lakásban lakni hosszú távon.
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim #34131 üzenetére
[link] ezt ma rakták fel. Jó alapnak tűnik. A környéken 20 millió körül mennek a telkek.
-
axioma
Topikgazda
válasz
eladocuccaim #34131 üzenetére
az mondjuk meg mar soknak tunik egy nagyon alapnak... kb. akkor 1.3-mal kell szorozni, es ha veletlen jobb a terulet-kerulet ara'nyod vagy vekonyabb a falad, tuti valahova beledumalja a pluszt
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim #34128 üzenetére
Köszi. Hát akkor a vétel még olcsóbb csak ott is lehet felújítás még nem olyan elrendezés amilyet te szeretnél
-
axioma
Topikgazda
válasz
eladocuccaim #34128 üzenetére
Na es tegyuk hozza, nem mindegy hogy netto vagy brutto negyzetmeterre szamolja! (Az 5% afa miatt az most hogy netto vagy brutto forint kevesbe erdekes.)
Amugy rovidtavon (5 ev) nezve tuti jobb venni, mint epiteni. Az epites akkor jobb, ha jobb minoseget tervezel letrehozni amibol kesobbi elonyod szarmazik, mint amennyit egy meglevo epulet felujitasaval elernel (gazdasagi racionalitas elerni).
Plusz ugye nem mindegy a telek ara az adott kornyeken, ahol epitenel, nehez foghijtelket kifogni, es a bontando is sok szivas (elo pelda). -
sakal83
addikt
válasz
eladocuccaim #34122 üzenetére
Amikor lesz vevo ra... De amint megnyugodna a piac, azonnal jon vmi egeszen elkepeszto kerozin a piacra, ami miatt ha nem emelsz, nagyon rafazol.
Decemerben volt ajanlatom aki aprilisban fizetett volna pmappal, ha akkor alairom, 12mot bukok, mert a kinezett lakast termeszetesen felvittek 120mra... 108rol... Levettem az ajanlat utan. Mondom a pmap orulet lefutott, felteszem ujra. Erre... 3%...
Eleg sok lakást adtam el eletemben, de ami 21 de inkabb 24 ota zajlik, az botranyos.
Torvenybe irjak, hogy a fovarosban egy ujszeru n+1es lakas ara mennyi lesz... Csok plusszal 80mra toltak, most 100mra.
Tervasztalon csinaljak nagy martonek...
-
sakal83
addikt
válasz
eladocuccaim #34120 üzenetére
barcsak ekkora szavam lenne.
Mivel arat emelt az en celpiacom, igy, en is emelem...
Egyszeruen lepeskenyszerem lett.
-
sakal83
addikt
válasz
eladocuccaim #34114 üzenetére
A pmap penz tarolta le.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
eladocuccaim #34114 üzenetére
klikk = pénz, nem tudom ennél több van-e benne.
-
srs24
csendes tag
válasz
eladocuccaim #34109 üzenetére
Igen, arbitrázs alatt arra gondoltam hogy a tőkémet állampapírban és ETF-ekben tartom.
Pontosan emiatt kérdeztem, hogy ha vélhetően eladom mondjuk 10 év múlva a lakást akkor melyiket érdemes választanom.
1. 25év futamidő, jelenlegi megtakarítások maradnak, hitel fizetése mellett kereset többi része tud menni befektetésekbe
2. 10-15év futamidő, jelenlegi megtakarítások maradnak, hitel fizetése mellett már nem tudom növelni a befektetéseimet. -
Qtya123
őstag
válasz
eladocuccaim #34093 üzenetére
Remélhetőleg valami minimális ésszerűség kerül a dologba. Pl az ilyenek, hogy az újszülött nevére nem vehetnek 3%ra lakást.....
Ha túl sok kiskapu marad benne, akkor megint csak annyi lesz, hogy azoknak nem lesz pont segítség, akiknek szólna, a befektetési vásárlók meg röhögnek a markukba a kölökre, kutyára, asszonyra, nagymamára vett ingatlanokkal.
-
Villa7
tag
válasz
eladocuccaim #34093 üzenetére
pont olyan mint a 480 benzin. többé sose lesz annyi úgyhogy tescó szatyorba is vinni kell haza
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim #34010 üzenetére
Ez most a felhozatal. A szomszédé most épp kiadó és nem eladó
[link]
-
válasz
eladocuccaim #34010 üzenetére
Új lakásoknál dehogynem. Persze emelet/lokáció függő, ez ugye Albertfalva, ami a kerület széle. De nincs nagyságrendi túlárazás. Most érted, ugyanitt hirdetnek 50 m2 panelt ismerősök 80-ért. Akkor egy új, nagyobb lakás mennyi legyen? A héten néztem én is amúgy új projekteket, ott 2m körüli árak vannak....2027-es átadással.
...de ez eleg egyertelmu abbol, hogy nem tudja ennyiert eladni....
Ez nem ennyire egyszerű. Ahogy a kolléga is írta, a többit is ennyiért hirdették, és azok lekerültek az oldalról...praktikusan elkeltek. Én is ismerek olyan embert, aki valójában nem akarja eladni a lakását, csak árulgatja, aztán még a minimális alkuba se megy bele. -
válasz
eladocuccaim #34004 üzenetére
Nem irreális. A panelt árulják 1,5 milliós m2 áron a környéken. Akkor egy új kégli mennyi legyen? Majd elkelnek.
-
wmarci
senior tag
válasz
eladocuccaim #33964 üzenetére
Hasznalt igen, 3 honap volt az ugylet, rengeteg problemaval. Aprilisban meg volt 5.79-el az Unicreditnel, azota feljebb ment ott is valamivel.
Gondolom hitelkivaltasra nem lesz lehetoseg
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim #33951 üzenetére
Haverom most fog idegbajt kapni szerintem. Éppen intézik a hitelüket első házra...
-
Mauzes
addikt
válasz
eladocuccaim #33906 üzenetére
Nem kell megvárni, adásvételi szerződéssel is tudod igazolni a jogcímet.
-
Qtya123
őstag
válasz
eladocuccaim #33878 üzenetére
Az hát. De a kolléga pont azzal jött, hogy Bp fizetés nem igazán eltérő az osztrák fizutól. És még az átlagon aluli is simán 2-3x szorzó ezekben a dobozpakoló munkákban.
Mint írtam a fenti hozzászólásban egy IT vagy mérnöki területen nem feltétlenül így van. Bár azért a 13-14. havi ott is tol rá rendesen.
-
erx470
csendes tag
válasz
eladocuccaim #33808 üzenetére
Köszönöm, esetleg hátha Valaki más tud még valamit ebben a témában mondani, infót adni.
-
erx470
csendes tag
válasz
eladocuccaim #33806 üzenetére
Meg köszi, de nem is a hsz.-edben írtakra vagyok/voltam kíváncsi.
-
válasz
eladocuccaim #33745 üzenetére
Biztos, hogy nem ennyire egyszerű a történet. Mi 2 évig kerestünk telket asszonnyal, és belefutottunk ilyen szitukba. A valóság az, hogy a 15-ért/30-ért/50-ért hirdetett telekre nem építhetsz semmit, mert pl. nem összközműves. Az építési övezet indifferens.
Budai oldali prémium aggloban (Budaörs/Nagykokó,Keszi) 60-80 alatt már nincs használható, minőségi telek. Persze egyedi különbségek vannak, Budaörs a legdrágább, Nagykokó talán a legolcsóbb. Budaörsön 100 a beugró egy tényleg fasza telekre.
-
robag93
aktív tag
válasz
Miért fáj neked, ha úgy sem veszi meg senki? Ha meg megveszik, akkor nem biztos, hogy ő a helikopter.
-
goodboy007
senior tag
válasz
A besorolásuk ugyanaz?
Pl. nálunk KR-1, 30% beépíthetőség, egy utcával feljebb már MK-1, 3%. Nagyon nem mindegy. -
válasz
eladocuccaim #33718 üzenetére
Ha a te példádnál maradunk úgy tudom, hogy a Duna árterében lévő ingatlanokra nem vonatkozik a biztosítás a vízkárra.
De lehet valami kiegészítő biztivel megoldható.Azért miért fizetne, ha felgyújtod a saját házad???
Nem érted, én pont azt mondtam, hogy amennyiben önhibádból vagy nem önhibádból keletkezett a tűz ennek a bizonyítási folyamata az ami kétséges.
Csak egy durva példa: Te azt mondod a tölthető biciklid akkuja gyulladt ki és égett le a ház, a biztosító meg azt mondja, hogy kínai vacak volt, szar volt az aljzat és akkor mehet a vita, szakértő stb... -
válasz
eladocuccaim #33715 üzenetére
Nem kell a Duna mellé ártérbe költözni...
-
válasz
eladocuccaim #33486 üzenetére
Összességében ilyen millios nagyságrendű az elengedett ktsg. Folyositasi díj onmagaban asszem nalam pl 1% volt ami 730.000Ft, amit nagy kegyesen elengednek, de kerik vissza ha 3 even belul előtörlesztesz. Es akkor ott van a kiutalas dija, az volt 91.000Ft, ertekbecsles dija 43.000, földhivatali papirok dija, közjegyzői dij egy reszet is elengedték. Összességében millios tetel, mondom. Persze megerheti még igy is előtörleszteni csak számolni kell azzal hogy ezt valszeg egy osszegben vissza kell fizetni.
-
sakal83
addikt
válasz
eladocuccaim #33460 üzenetére
Hat igen... Relativ jo ar... Sokan ilyenfe aron hirdetik a panelt...
-
Naibu
csendes tag
válasz
eladocuccaim #33362 üzenetére
Hamarosan lakógyűlés lesz. Jó lenne a közeljövőben szigetelni legalább az oldalsó falakat a társasházon. Mivel a nagy hányad már fiatal és középkorú itt az ideje meglépni a háznak..... A tanusítványban le van írva, hogy milyen szigetelés javasolt a társasházra. A közös képviselő orra alá szeretném majd nyomni, hogy minimum mennyi szigetelés kellene, hogy érjen is valamit az egész felújítás. Ne csak félmegoldás legyen.....
Több évig jó a tanusítvány. Azt a pár ezer forintot nekem megérte. Például a fentebb említett dolgok miatt is.....
-
DS39
nagyúr
válasz
eladocuccaim #33288 üzenetére
Inkább veszélyes.
Egy életre eladósodás.
Ez is a kormány célja, nem véletlen nincs árstop az ingatlan árakra. -
JoinR
őstag
válasz
Erős állítások ezek nem ismerve a körülményeket.
Egyébként Bp-n 100 millió körül van az átlagos lakásár, innen nézve a 70M hitel egész jó 30%-os önerővel megy. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
Hany szazalek onreszt tartasz “nem mohonak”?
-
axioma
Topikgazda
válasz
eladocuccaim #33274 üzenetére
A francokat, rendes adozott jovedelmem [majd 4 eve ilyen] 40+%-at nem veszik figyelembe... vested stock unit, szerzodesben es 4 evre elore a szamok. Nem tehetik torvenyileg, annyit nem er ez igy, mint a vallalkozo elozo evi bevallasa. Vicc.
Im83 : hitelkartyanal mehet a szamlakivonat, de lakashitel tobbtizmillional csak hivatalos jovedelemigazolas. -
válasz
eladocuccaim #33274 üzenetére
De eleve felelőtlenség akkora hitelt felvenni, amihez ez kell…. Alapból elég lazák a magyar adósságszabályok.
Ez messze nem így van. Egyrészt lehet, hogy a kollégának nincs elég fehér jövedelme, ez szerintem a lakosság jó részét érinti. Másrészt a magyar adósságszabályok kifejezetten szigorúak. Hollandiában most vett egy ismerős lakást valami picsányi önerővel (5% se?), de 0%-ra is kapott volna hitelt. Más is mesélte, hogy Németeknél az orvosi diplomájára hozzávágtak volna anno egy komolyabb jelzáloghitelt.
-
favagoJoska
aktív tag
válasz
eladocuccaim #33130 üzenetére
Itt már leírtam, hogy a nagy képben miért van ez így:
https://prohardver.hu/tema/lakashitel_lakasvasarlas/hsz_32744-32744.html
tldr: nincs eladói kényszer, rengeteg a támogatott hitel + támogatások amit ráadásul be sem lehet bukni. És ez utóbbi az igazán lényeges szempont, nem csak maga az összeg.
Ilyen körülmények között lényegtelen a volumen, lényegtelen hogy mennyivel kevesebb lakás épül, vagy mennyien árazódnak ki, vagy mennyire ürülnek ki a települések.
Ha a magyar nép újra szembesülni kényszerül majd valamikor a valódi piaci körülményekkel az pusztító hatással lesz mindenre. Csak gondoljatok abba bele, hogy mi történt volna itt ha mondjuk nincs kamatstop és az kamatfordulónál megcsapja az embereket a tizen százalékos alapkamat hatása.
Na nem hiszem hogy orbánék szívjóságból csinálják ezt. Az ok inkább az, hogy a NER-es vállalkozó brigád azt még kibírja hogy beesik az építési volumen, mert a kevésen is sokat lehet lopni. De azt már nem bírnák ha itt eladói nyomás megjelenne, mert akkor bármilyen árszintre is lőnék be magukat, az eladási kényszer alatt levők alájuk mennének. Ebbe rögtön belebukna mindenki és az egész ingatlanpiac úgy omlana össze mint a kártyavár.
Ez az amit mindenáron el akarnak kerülni. Csak hát ez meg oda vezet, hogy egyre több hatás ellen kell védeni az embereket. Először csak a kamatstop, aztán törlesztési moratórium, aztán a babaváró büntetőkamatok csökkentése/eltörlése, és így tovább. És egyre inkább fel lehet tenni a kérdést hogy mi is a különbség az így kiosztott támogatások között meg a helikopter pénz között? Mert ez előbbi árfelhajtó hatását vehemensen tagadja mindenki, míg a helikopterpénznél mindenki érti hogy az árfelhajtó hatású.
Később ki tudja mi lesz. Ezt sokáig lehet még csinálni. Az eredmény pedig egyre torzabb piac. Ezt látod most.
De ez nem csak a lakáspiacra igaz. Minden területen így van. Legyen szó turizmusról amikor Tiborcz bebukja a kastélyfelújítást vagy irodépítést és kimenti az állam, addig hogy a személyi hitelek is támogatottak (lásd munkáshitel) és nyomják fel pl most a használt autó árakat.
Meglátjuk meddig fog ez menni. A GDP arányosan a kivetett adó mértéke szépen nő, miközben a költségvetési hiány alig akar csökkenni. Lassú kivérzés ez az ország versenyképességében is. Részben ezért is tart ott az ország hogy most már a bolgárokhoz hasonlítgathatjuk magunkat (mármint nem a lakáspiacra gondolok mint fő okra, ez csak az állatorvosi ló, a lényeg ez a fajta gazdaságpolitika) -
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim #33130 üzenetére
Mert most mindenki ingatlanguru lett és villog a forint a szeme előtt. Látta a hírekben hogy emelkednek az árak és nem akar kimaradni.
-
Bondix
aktív tag
válasz
eladocuccaim #33111 üzenetére
Azon már túl vagyunk én csak azt kérdeztem amit mondtak akkor.
De a kérdés most a Provident saját magamnak kell külföldi munka miatt lényeg hogy így csak a provident ad úgy tudom ha aktív khr -es vagyok ? -
j0k3r!
őstag
válasz
eladocuccaim #32930 üzenetére
Szerintem az itthoni bérlők nem azért nem vesznek, mert nem akarnak, hanem mert nincs elég pénzük. Emiatt szerintem értelmetlen az összehasonlításod. Akár azt is kérdezhetted volna, hogy kinek van több pénze? Annak akinek van pénze, vagy annak akinek nincs?
-
Qtya123
őstag
válasz
eladocuccaim #32932 üzenetére
1: külsőbb kerületben nem 80 Milla csak a választék, indulásnak jó az is. Valahogy el kell indulni. Nem realitás az, hogy szülői segítség nélkül az első lakás egy új építésű, kompromisszum mentes lakás, a legjobb lokációban....
2: nem az a baj, hogy 70-100ért akar, hanem hogy azzal jön, hogy bruttó 1 millió a fizetése és miért nem tudja hitel nélkül megvenni.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
eladocuccaim #32736 üzenetére
az árak mennek felfelé csak ahogy elfogy a fizetőképes kereslet, akkor az eladóknak el kell dönteni hogy árulni akarnak vagy eladni.
#32739 azt én se látom hogy csökkenés lenne, de talán megáll vagy legalábbis lelassul a drágulás.
-
petyametyo
aktív tag
válasz
eladocuccaim #32633 üzenetére
Péntek késő este feladtam a lakáshirdetést,kép nélkül .Másnap délelőtt 4 időpont lebeszélve vasárnapra ,ezek előtte e-mailben kértek képet . Vasárnap délelőtt 10 kor az első aki megnézte 1.1 millióval drágában vitte. Mielőtt jönne a megjegyzés biztos olcsón adtam,közel 1,4 millió /nm
Budakalász,társasház ,kis lakás
Nem kell ide kép ha 36 óra alatt megy el egy lakás -
robag93
aktív tag
válasz
eladocuccaim #32343 üzenetére
Véletlenül sem lehetne ehhez egy értelmes felületet fejleszteni
-
axioma
Topikgazda
válasz
Azert akkor se ertem a logikat... van ingyen lekeres opcio [mikor legutobb neztem] _barmely_ ingatlannal, amikor pedig be vagyok lepve - akkor miert nem csak azt mutatja ingyenesnek, ami az adott userhez kapcsolhato?
Masreszt az nem lehet indok h adatokhoz jutsz, mert penzert vigan adjak, az se hogy nagy koltsegvetesi lyuk ha sajat ingatlan ellenorzesen kivul masra is hasznalod hiszen 2 lekeres jar csak. -
erx470
csendes tag
válasz
Köszi
. Akkor ez módusult, hogy mostantól a 2db ingyenes csak sajátra mehet.
-
wmarci
senior tag
válasz
eladocuccaim #32132 üzenetére
Ah nem, semmi esetre sem maxolnank. Max 60m, ~400k torlesztot vallalnank be. -
Segal
veterán
válasz
eladocuccaim #32111 üzenetére
Ha kisebb összeget írtok az adásvételire
-
Kickass
őstag
válasz
eladocuccaim #32111 üzenetére
Illetéket semmivel, amire te gondolsz az az adóalap. Illetéket a vétel és az eladási ár különbség után számolna, ha eladtál és vettél vagy venni fogsz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
eladocuccaim #32070 üzenetére
Ha így lenne, nem jönne ide kérdezősködni annyi arc, hogy "megvan a kinézett lakás, mennyi idő alatt kapom meg/bírálják el a hitelkérelmemet", vagy "mi az, hogy 60M-es lakásra csak 48M hitelt kaphatok", stb.
-
válasz
eladocuccaim #32070 üzenetére
Igen. Ezekre a kérdésekre nincs egyértelmű válasz. Aki azonnal akar likvidálni egy befektetési lakást, annál úgyis a készpénzes lesz előnyben. Aki viszont simán csak tovább akar lépni egy másik ingatlanba, annak van ideje (jellemzően).
-
Mercutio_
félisten
válasz
eladocuccaim #32066 üzenetére
Mivel a bankhitelre várni kell (és annak is van kockázata, hogy megkapja-e a vevőjelölt) vannak eladók, (főleg, ha egyben vevő) akiknél számít
mibőlmikor és milyen ütemezésben kapja meg a vételárat.instantwater: Lokáció, országrész, eladó hasonló kategóriájú lakások száma és a kereslet mértéke határozza meg, valamint, hogy mennyire sürgős az eladónak.
Marketplace-en és helyi FB csoportokban is kereshetsz lakást.
A hirdetett lakást sokszor a kép(ek) és a leírás alapján megtalálod streetview-n, utána már, ha van a környéken ismerős megoldható, hogy odaküldöd és a házba bejutva kér elérhetőséget a tulajhoz. (vagy ha nem kiürített lakás beszél vele)
-
válasz
eladocuccaim #31980 üzenetére
Akinek a Ménesi út a halál töke, annak sok sikert a megfelelő ingatlan megtalálásához!
Nem mondom, 100m HUF-nál szvsz nem ér többet, de az előrejelzések szerint ha bejön az áremelkedés, akkor szépen hozhat.
-
JoinR
őstag
válasz
eladocuccaim #31980 üzenetére
Mondjuk csak ebben az utcában van 2 egyetemi campus.
-
JoinR
őstag
válasz
eladocuccaim #31976 üzenetére
Pár perc sétára a 4-es metró, 1 utcára a Bartók Béla út, ami szintén nagyon fel van kapva, és kb. lehetetlen ennyire a belvárosban relatíve zöldövezetben lakni, nem tudom, mi kellene még neked.
Fiataloknak is egy rakás egyetem a közelben.
-
Drizzt
nagyúr
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim #31958 üzenetére
Szerintem nem sürgős neki az eladás így kivárja a tuti vevőt... egy alaprajzzal hirdeti a lakást.
-
erx470
csendes tag
válasz
eladocuccaim #31850 üzenetére
De én meg bukjam a foglalóm, ha esetleg úgy van... Első leendő lakás vásárlásom, de csak lenne... Köszönöm
.
-
erx470
csendes tag
válasz
eladocuccaim #31845 üzenetére
Persze nyílván tudom meddig tudok nyújtózkodni, nem megyek bele irdatlan magas árral rendelkező lakás vásárlásba.
A most előttem író P00By fórum társ írta, hogy nekik is belekerült a szerződésbe, hogy visszajár
. Akkor való igaz, hogy ez ember és helyzet függő.
Odacsörgök jelzem felé, nyílván én se tudok az eladó pénzügyi helyzetével mit kezdeni, ő is számoljon esetleges rizikóval. Ez van, vevő lesz az eladókból is, rakjon le ő is annyi foglalót amit nem baj, ha esetlegesen elbukik.
-
P00By
nagyúr
válasz
eladocuccaim #31839 üzenetére
Nálunk belekerült, én voltam a vevő.
-
hurenzon
senior tag
válasz
eladocuccaim #31827 üzenetére
Én 0.25-ért szoktam csináltatni , 11 kerületben .
-
Dareiosss
senior tag
válasz
eladocuccaim #31726 üzenetére
Hallstadt, st Wolfgang, Gerlos, Kitzbühel stb a turista falú. Vagy pont Gmunden mellet Traunkirchen, az turista falú.
Gmunden járási központ, nincs szálloda sor, ebből kifolyólag nem a turizmusból él. Ahogy írtad pár panzió van. -
Dareiosss
senior tag
válasz
eladocuccaim #31724 üzenetére
Miért lenne turista falu? Vöcklabruck meg ried is turista falú? Mi hiányzik neked, mi kell ami nincs? Mert nincs hilton, vagy le meridien akkor az már szar? Nem értem mire gondolsz.
Linz iparváros, szerintem pár magyar város nagyon örülne, ha ennyi munkahelye lenne.Akkor ezek szerint dombóvár, kiskunmajsa, tolna, csongrád stb sokkal élhetőbb város mint ezek ugye. Teli minden földi jóval, top szállodák plázák, munkahelyek, szórakozás.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
eladocuccaim #31720 üzenetére
Ried im Innkreis, Gmunden, Vöcklabruck stb.... ezek a 12 ezres városok pl, ja és kihagytam hogy ezekben a városokban természetesen kórházak is vannak.
Ahogy pl a az 5000 fős Grieskirchenben is van kb minden, kórház is.
Hol van bérszakadék? Melyik szektorban? 10-20% os bérkülönbséggel ne gyere. Budapest és Vidék között dupla van.
Itt élek 5 éve Ausztriában, munkámból kifolyólag Vorarlbergen kívül már minden részén voltam. Persze, hogy vannak olcsóbb kevésbé központi részek. pl cseh határ melletti rész.
Jellemzően amire azt gondolja a magyar ember, hogy na ez egy 10 ezres város az valójában 2-3 ezres. -
Mercutio_
félisten
válasz
eladocuccaim #31682 üzenetére
A második mondatoddal épp azt cáfolod, amit a hivatkozott hsz-edben írsz: "Lakásoknál nem igazán van alku, vagy minimális"
Btw sok ember ott esik tévedésbe, hogy pl. egy 45 milliós lakásnál úgy érzi 1,5M alku az "minimális", holott az attól még 1,5M Ft. (Érdemes kiszámolni mi mindent lehet abból pl. egy lakásban kicserélni)
szerk.: off-ba tettem
-
Mercutio_
félisten
válasz
eladocuccaim #31665 üzenetére
"...ezt több ingatlanos is elmondta"
Királyfi, te még hiszel a mesékbenvagy ingatlanos vagy talán
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
eladocuccaim #31667 üzenetére
Ha lenne is, arra pár órán belül lecsap a helyi ingatlanbáró, aki nem fog butus kérdéseket feltenni meg okoskodni, hanem leteszi a pénzt, és megy tovább.
ezt sajna saját bőrömön tapasztaltam, az 1-2 napon belül elkelt hirdetéseknél.
-
j0k3r!
őstag
válasz
eladocuccaim #31667 üzenetére
A hirdetőportál érdeke, hogy minél tovább legyenek fent a hirdetések. Minél pontosabb árat tudnak belőni elsőre az emberek, annál hamarabb kel el a portéka, ami nekik nem jó. Namost, ha tele van 6-24 hónapja hirdetett túlárazott hirdetéssel a portál (amit nem triviális megmondani adatok híján), akkor az új hirdetések ezekhez fognak alkalmazkodni feltehetően tévesen.
Egyébként érdekes a hozzászólásod, mert én semmi extrát nem írtam, csak pár alap adatban egy kis transzparenciát, ami a hanyatló nyugaton működik, te meg egyből befeszültél. Miért?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
eladocuccaim #31663 üzenetére
Azt nem tudod megnezni, hogy mit mennyiert lehet kapni. Ez az egyik fo problema a magyar ingatlanpiacon. Azt tudod megnezni, hogy mit mennyiert hirdetnek. Illetve meg neha omlesztve publikus utca szintu adatok mar jonnek, de az is 2 eves lemaradassal tipikusan.
Vagy ha van barmi lehetoseg valos tranzakcios arak megismeresere, akkor azt szivesen vennenk. Mindnyajunk hasznara valna.
-
szabog74
aktív tag
válasz
eladocuccaim #31658 üzenetére
Hogyan állapítod meg a “normál” árat?
-
Zada
tag
válasz
eladocuccaim #31654 üzenetére
Ha reális az ár vagy nem elrugaszkodott akkor én sem terveztem alkudni. Lehet nálad is ez volt?
Nem alkudtam volna, csak nem volt reális az eredeti összeg. A lakásra alsó hangon 10, de mindennel együtt 15-20 milliót kellett volna költeni. Így meg, hogy 15-20 millióval valaki drágábban viszi és nem alkuszik, azért ritka.
-
Segal
veterán
válasz
eladocuccaim #31472 üzenetére
Ha a kormánynak nincs pénze beindítani a gazdaságot, akkor majd biztosítják a lehetőséget hogy te indítsd be a saját pénzedből, plusz ha igazán hazafi vagy még jól el is adósítod magad
-
j0k3r!
őstag
válasz
eladocuccaim #31472 üzenetére
Jó, de mit mondjon a Bankmonitor?
Ez jutott eszembe róluk: "Never ask a barber if you need a haircut."
-
Uyuarasy
tag
válasz
eladocuccaim #31458 üzenetére
Berlesnel a maradek havi 230 ezer jobban befektetheto a “vegen lesz valamiddel” szembenallitva
-
sakal83
addikt
válasz
eladocuccaim #31365 üzenetére
Igen, jartam. Erre lakok
Gonyu csak kenyszermegoldas a kornyeken, mint pestnel gyomro es tarsai.
-
Kobe
veterán
válasz
eladocuccaim #31356 üzenetére
pest megye nem azért nem fejlődik, mert eleve fejlett, hanem mert a főváros ellenzéki, és mivel a fővárosba jüürészt az aggloból járnak be, adja magát az indirekt következtetés hogy ők is karigeri párti ellenzékiek, ergo dögöljenek meg. Ez a kormányzati észjárás, nem kell továbbgondolni.
-
pit stop
addikt
válasz
Kívülről lehet szép, csak a szép iskolában nincs tanár, vagy a rendelőben orvos. A falu szélén meg épp heti egyszer van nyitva a posta, meg a heroin áru kisbolt.
Érdekes oda visszamenni pár év múlva: a szépen felújított épület elveszti közvagyon jellegét, vagy ott rohad le és akár sose volt használva.A lényeg a topik fősodrához visszatérve, hogy a mindennapi élethez szükséges szolgáltatások módszeresen vannak leépítve kistelepülésen, így ha bármi kell mehetsz legközelebbi nagyobb városba kocsival.
-
tototos
addikt
válasz
Vidéken abból a pénzből gazdagodik a polgi és barátai majd ők fognak adni a falu lakóinak akik azt csinálják amit mondanak nekik.
-
j0k3r!
őstag
válasz
eladocuccaim #31339 üzenetére
Ez a cél, hátha a pörgő ingatlanpiacból jön még be némi adóbevétel, amit ki lehet szórni a tyúkok elé. Ami nekem átfutott az agyamon, hogy mi lesz, ha tényleg dob az árakon 10-12%-ot? Tegyük fel, hogy a kiáramló pénz miatt a 40 milliós ingatlan már a hír hallatára is átárazódik 45 millióra 2025-ben, amit el is visznek az időben lépő "nyugdíjpénztárasok". Ez eddig oké, viszont mi lesz 2026-ban? Ez ugye csak egy egyszeri "boost", nem olyan mint a többi támogatás, hogy évekig támasztja a piacot (még akkor sem, ha esetleg 2026 végéig meghosszabbítják). Visszaesnek majd az árak 2026-ban 10%-ot? Esetleg stagnálnak majd évekig, mert az eladói álom ár és a vevői ár között lesz egy még nagyobbra nőt 15-20+%-os spread (viszont a nyugdípénz elfogyott), ami még alkuval sem megugorható, aztán majd lehet megint hallgatni az ingatlanosok sírását, hogy nincs tranzakció? Sok itt a kérdés, de abban egészen biztos vagyok, hogy ezt a lépést a kétségbeesés szülte a kormány részéről, szóval egész biztosan nem gondoltak bele átfogóan a középtávú (~ 5 év) hatásaiba.
-
tha_answer
őstag
válasz
eladocuccaim #31300 üzenetére
A versenykeptelenseg a problema, szevasz.
-
pit stop
addikt
válasz
eladocuccaim #31298 üzenetére
Zöld hitelhez hasonlót sokan várnak, és annak a türelmi idejével számolva pont teljesen kifut azt hiszem.
-
tha_answer
őstag
válasz
eladocuccaim #31298 üzenetére
"megint csak a nagycsaladosak (vagy azt beigerok) jarnak jol."
Problema? -
lajafix
addikt
válasz
eladocuccaim #31246 üzenetére
A mostani történések (árfolyam, KoVi király mindenek feletti növekedési próbálkozása) nem nagyon engedi a magyar kamat csökkentését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest