- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Reggie0 #16484 üzenetére
Én amúgy párszor nekicsaptam a sarkam a sárvédőnek. Még az elején, talán 2-3 alkalommal. Nem durván, csak kicsit, de azért leizzadtam...
Bár ez inkább az én bénázásom volt, mert az elmúlt kb. 22 évben a WC -re is autóval jártam, és ez valóban évi több 10 ezer kilométert jelent.
Annak is örültem az elején, hogy jól ki tudtam tartani a rollert sebesség mellett. Illetve a kanyar volt még az elején problémásabb. Viszont kb. 10 perc gyakorlás után már tök jól ment, aztán mielőtt normálisan használni kezdtem még nyomtam vele kb. 8 kilométert.
Persze nekem van mellé 45-46 -os cipőm is. A kezdetben hiányzó kétkerekes "skillemmel" együtt ez nem valami jó párosítás.
Pedig G30 -nál már minden adott, hogy kényelmesen elférjen az ember lába.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #16459 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok... Én azt mondom, ha pár század voltot veszít,
az (nekem) nem fáj, egy mezítlábas akku eleve le sem jelenti, hogy az
egyes cellák hogy állnak, így az átlagos rollerhasználó nem csak nem
tud az egészről semmit, de nem is érdekli... Tölti a gyári töltővel, pont.
Az számít, hogy zöld-e a LED... Végfeszültséget se mér multiméterrel.
Kevesen vagyunk csak ennyire elmerülve a "részletekbe", tiszta sor.
(Az egyik Kugoo S1 kijelzőm +0.5V-ot mért. Össze is sz.rtam magam,
mikor az első reggel 43V körül mutatott... Mondom, elromlott a töltő.)Ui: amikor a cégnél limitált idő van tölteni, pont nem kritikus, hogy ott
keveset balanszol, vagy sokat: eleve jó esetben nem sokat kell. Aztán
otthon rajta lehet hagyni akármilyen lassú töltésen, és balanszolhat...
(Mondjuk egy 36Ah pakkot tényleg vicc kategória 1.8A-rel tölteni...)
Más kérdés, hogy a fene akar két töltőt tartani, ha pl. megváltoznak a
körülmények, és már nem lehet a cégnél tölteni. (Akkor fog jól jönni a
bazinagy kapacitása, hogy simán hazahoz bármikor rátöltés nélkül...) -
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #16457 üzenetére
De miért kéne akármeddig növelni? A balance-olásnak nem feltétele,
hogy csak a töltés ideje alatt dolgozhat: bármikor tudja csinálni.Meg aztán jól megépített akkuknál (nem állítom, hogy az enyém az!),
ez nem is akkora probléma: én ha ilyen ezredvoltokat látok, örülök.
Szerk: a kép a kisütés teszt közepén készült nagyjából 10 óra után...
(Nyilván ha nagyobb terhelést kap majd jobban kijön, hogy mennyire
is sikerült jól az akku: 10x0.2 mm-es tiszta nikkel szalag, külön öröm
volt azt meghegeszteni, folyton lemerült a ponthegesztő táp akkuja.) -
ρσгτσ
addikt
válasz
Reggie0 #16405 üzenetére
Én azzal, hogy a roller képességeihez mérten választom meg az útvonalam, kb. 30 perc menetidő helyett 40-45 -öt megyek. Ami azért nem kevés.
Ez a része mondjuk engem nem zavar, mert én direkt nagyobb hatótávú, de kisebb teljesítményű eszközt kerestem.
Szerk.:
Pesten azért szerintem meghatározó, hogy ki milyen rollert használ. Végsebességtől függetlenül is. Főleg hogy nem egy olyan út van, ahol főútvonal mentén bringa út és járda sincs.Illetve ha kikerülök egy emelkedőt, az nem minden esetben jelenti azt, hogy el tudok menni mellette. Simán lehet, hogy kerülőutat kell választani.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Reggie0 #16402 üzenetére
Csak mondjuk a teljesítmény függvényében teljesen más lehet az útvonal megválasztása. Én például két emelkedőt kerülök ki azért, mert amúgy gondja lenne vele a rollernek. Amivel kilométert és időt is bukok, bár engem annyira nem zavar.
Mivel rollernél mindig kiemelt mérőszám, hogy milyen emelkedőn tud felmenni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Reggie0 #16400 üzenetére
Akkor máshogy fogalmazok.
Szerintem ha valamit úgy reklámoznak, hogy a teljesítménye miatt "x" % -os emelkedőn is fel tud menni, akkor nem árt, ha minden adott ahhoz, hogy a biztonsági berendezések is jól működjenek lefelé.
Ha veszek egy dinamikusan gyorsuló erős autót és mellé sz@r fékeket használok, akkor szerintem ön- és közveszélyes vagyok.
Tehát én azt gondolom, hogy az adott eszköz teljesítménye és a fékezési hatékonyság összefügg. Abban persze igazad van, hogy tök mindegy 350-500-800W, akkor is jónak kell lennie a féknek.
Szerk.:
Én mondjuk ha komolyabb rollert használnék (amit nem akarok), akkor biztos ahhoz mérten választanám meg az útvonalat is. Ergo nagyobb teljesítmény mellett nem kerülnék ki nagyobb emelkedőt, amihez a jelenlegi roller kevés. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #16369 üzenetére
Ha jól sejtem lefelé menet generátorként működik a motor.
És tartósan 50-60-70 km/h környékén azért már lehet olyan mennyiségű áram, amire nem biztos hogy méretezték a rollert. Nem hangzik olyan hétköznapi esetnek, amivel számolni kellene tervezéskor.
Ha a diódák lekorlátozzák az akku miatt, akkor hová megy el a maradék energia? Hővé alakul? Mert az se hangzik jól. -
válasz
Reggie0 #16152 üzenetére
Hát ha objektív lettél volna, akkor nem úgy állítod be a Xiaomit, mintha ugyanúgy törne mint a Kugoo.
Egy laikus elolvassa ezt:
"Sajnos a rollerek neha tornek, a xiaomi is."
És azt fogja hinni, h hehh, hát egyik se jobb a másiknál.
Illett volna odaírnod mellé, h mittudomén 1 Xiaomi törésre 10 Kugoo jut. Vagy valami hasonlót.
Így már objektív a megállapítás, és egy laikus is ennek megfelelően tud mérlegelni bevállalja-e a Kugoot. -
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #16181 üzenetére
Ennyike.
Minap néztem a lassabb hátsó motorom mit szól a 67.2V-hoz...
Pörög, mint a csocsóbábu... 1345 rpm, közel 64 km/h végsebesség, de hát
ennyit nyilván nem fog tudni (légellenállás), viszont nem is célom...
(Csak gyorsuljon egy olyat, amire azt mondják, hogy ezt kipróbálnám.)
Ui: a másik, más tekercselésű (ezzel kevésbé nyomatékos) első motorom
ugyanezzel már 1546 rpm-re szállna, ami bőven nagyon sok! Szóval most
az a terv, hogy külön akku lesz neki, alacsonyabb feszültségen, csak hogy
ne kizárólag egy motor dolgozzon (melegedjen!), végsebesség környékén. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #16152 üzenetére
Láttam már furatnál eltört rollert, ezért is javítottam bele az eredeti hozzászólásba.
A csavarnak helyet adó furat az már kezd átlépni a konstrukciós hiba kategóriába. Mert ha egy intenzíven terhelt részbe lyukat kell fúrni, akkor azt a részt valami módon illene megereősíteni.
A hőkezelés meg technológiai kérdés.Ilyen hibák elkerüléséhez kell a felhalmozott tudás, a Know How.
-
rep3at
őstag
válasz
Reggie0 #16118 üzenetére
Engem nem zavar mert az enyém a jobb. Viccet félretéve érdekes. Én ha rádugom a töltőre akkor gyakorlatilag negyed óra alatt 20%-ot beletol gyorsan, utána lassul le, asszonyé alapból lassan tölt. Tegnap 100%-ról indultunk el éjszaka túrázni (nyilván ugyanarra mentünk), az övé 5-6%-kal kevesebbet mutatott amikor hazaértünk. Amúgy meglepően combos emelkedőkön is felment, ezen meglepődtem, lejtőn meg kb. 30-ig engedte, ez a szűk hegyi utakon már halálfélelem.
MÁV vonaton amúgy ingyenes a szállítás, többször próbáltam, GySEVen dettó, utóbbinál ráadásul legtöbbször alacsony padlós vonatok vannak, nem kell szenvedni a lépcsőn + el is férnek kényelmesen az utastérben. Távolsági buszokon csomagládába be lehet tenni, bár ott meg hánykolódik szerencsétlen.
Összességében nagyon megszerettük a kicsikéket, sajnos a tárcsaféket mindketten odapadkáztuk az elején, van benne egy kis nyolcas és ennek hangot is ad, bár a menettulajdonságokat nem befolyásolja. Így utólag inkább a 40-es modellt vettem volna de hát utólag mindenki okos. Legközelebb lehet megpróbálkozok egy G modellel, a pálcika vonal marad a hordozhatóság miatt.
Nekünk egyik roller sem recseg-ropog, masszívak nagyon, mondjuk kíméljük is őket azért.
-
st6969
őstag
válasz
Reggie0 #16033 üzenetére
Tényleg. Sokkal hatékonyabb az üzenetküldés. 14 nap múlva meg is jön a válasz. Ahelyett, hogy telefonon rögtön segítséget lehetne kapni
OMFG
De lényegében igazad van, ezt pont így látja a Lime is, akinek segítség kellene, az nem is fog ilyet vezetni, mert nem tud kérni. Ez szerintem is teljesen rendben van
Vagy nem sokat jársz az utakon, vagy akkora magasságú lóról nem nagyon látszik kik vezetnek járműveket a 21. században. -
aelod
veterán
válasz
Reggie0 #16033 üzenetére
Sokszor használom a lime-ot. Eddig nem volt gondom. Mondjuk én feloldás előtt nem tologatom. Előfizettem a prime szolgáltatásra olyankor nincs feloldási díj sem. Azért rendszeresen ezzel járni munkába nem éppen olcsó de néha edzeni elmenni vagy ide oda amikor nincs kedvem gyalogolni akkor ideális. 92 kiló vagyok plusz az edzőtáska és így is megy 25-28 km/h-t
-
Drizzt01
őstag
válasz
Reggie0 #15597 üzenetére
Mindenhol azt olvastam, hogy elfogadják.
Felelősség: Optimum 4.000.000 Ft/évenkénti max. 2.500 Ft /év
2.000.000 Ft/káresetBaleset:
Optimum csomag
100%-os baleseti eredetű egészségkárosodás 1 250 000 Ft
baleseti halál 1 000 000 Ft 2 500 Ft/év
baleseti csonttörés 25 000 FtSzerintem nem olyan rossz
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #15583 üzenetére
(#15583) Reggie0
"Hat, ha a roller nem SMKP, akkor egyertelmuen gepjarmu, hiszen nem emberi ero, nem allati ero es nem termeszeti ero hajtja, hanem egy gep."Szerinted...
Maga a következtetési folyamat teljesen hibás.
Azért, mert kizárod hogy egy állat nem elefánt, attól még nem lesz zsiráf.
"Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást csak gépjárművekre lehet kötni. A vonatkozó jogszabály (Gfbt.) szerint gépjárműnek a közúti forgalomban való részvétel feltételeként hatósági engedélyre és jelzésre kötelezett gépjármű, pótkocsi, félpótkocsi, mezőgazdasági vontató, négykerekű segédmotoros kerékpár (quad), lassú jármű és munkagép, továbbá a hatósági engedélyre és jelzésre nem kötelezett segédmotoros kerékpár minősül.
A 300W teljesítményt el nem érő elektromos roller és elektromos kerékpár a jelenleg hatályos szabályozás szerint nem minősül gépjárműnek, így biztosítás sem köthető rá. Ilyen járművek használata esetén javasolt olyan lakásbiztosításhoz tartozó vagy egyéb felelősségbiztosítást kötni, amely fedezetet nyújt a gépjárműnek nem minősülő járművekkel okozott károkra is."
-
AliasB
senior tag
válasz
Reggie0 #15580 üzenetére
Ó dehogynem! Ha ez a 21éves nő meghalt volna (ami lehet nem is sokon múlt így 125km/h-s sebességnél rolival) egyből felelősöket kerestek volna, hogy ez hogy fordulhatott elő és miért. Aztán mit lehet tenni, hogy ez többet ne forduljon elő. Ennyi erővel fiatalabbal is megtörténhetne mert bárkinek lehet rollere. A lényeg annyi, hogy ez egyszerűen nem biztonságos de ez van akit nem érdekel.
-
-
Berci77
tag
válasz
Reggie0 #14741 üzenetére
Azért azon beszarnék, ha a rolleren felemeled a lábad és megkötöd a cipőfűződet! Erről azért egy videót dobhatnál 😂😉
A balettos csajokat házasként egyelőre passzolom, de köszi a tippet, elraktam tartalékba
Igazából tényleg azon merengek, hogy megcsináltassam-e a pro 2 átépítését 10”-esre, vagy vegyek egy G30-at.
Amire használom ez így eddig nekem tetszik, de kicsit stabilabb és komfortosabb futásnak örülnék. Persze sokkal nagyobb súlynak meg nem. Vagy hagyom az egészet most a francba, aztán majd ősszel lehet, hogy a bicajszervizesek is szívesebben veselkednének neki az átszerelésnek. Vagy menjek az ismerős gumishoz? Tudnak azok ilyen kicsi kerekeket szerelni? -
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #14648 üzenetére
Tök jó, csak minden évben belinkeli valaki, hogy huhú, elektromos roller 100 éve,
pedig nem: az nem derült ki a hozzászólásodból, hogy "kár, hogy benzines volt".Szerk: én valami 43 kg-nak mértem a dögöt, de van benne ~46 Ah akku.
Tekintve, hogy 40 km/h körül karistol 1000W körül, lehet vagy 80-100 km hatótáv.Más kérdés, hogy amikor az Arduino túlmelegedés miatt lefagy, s lehúzza a Hall
szenzort testre, akkor ledadog a cucc (hiszen egyik Hall így kiesik a vezérlőnek).
Szóval szép meg jó, hogy méter pontosan méri a megtett távot, csak így necces.
Amúgy nem kellene kijelző a haladáshoz, az csak ilyen extra infókat nyújt, lol. -
Joshi
titán
válasz
Reggie0 #14507 üzenetére
+Casseius
Elkezdtem agyalni hogy miből csináljak egy sima "lemezt", aztán jött egy ötlet.
Volt itthon régi fekete DVD tok, mondom abból vágok egy alakos "lemezt". Elsőre azt hittem túl puha lesz a műanyag és nem fog tartani, de úgy áll mint Katiba a gyerek.
Kicsit sufnyi tuningos lett, de legalább ingyen van.
-
Grafiqs
őstag
válasz
Reggie0 #14479 üzenetére
Mint írtam egy tervezési/gyártási hiba okozta nálam a kormány törését.
A csukló mechanika belső átmérője néhány század milliméterrel nagyobb volt mint a kormányrúd külső átmérője. Érezhető mozgása sosem volt. De az a pici mozgás pont elég volt, hogy a nagy terhelés szépen lassan meggyengítse az anyagot.G
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #14386 üzenetére
Az SMKP szerencsére pont elég egzakt módon definiálva van.
És szerinted az elektromos rollerok és kerékpárok kifogástalanul beleillenek abba a definícióba, vagy egyes pontok éppen olyan dolgot követelnek meg, amit az utóbbi eszközök nem teljesítenek?
Mert ha így van (pl. nem rendelkeznek üléssel), akkor mégis miért minősülne SMKP-nak? Hiszen nem a definíció szerint nem felel meg annak, szóval jogilag se védhető. Mint ahogy a lovaskocsit sem nevezhetjük SMKP-nak, az sem felel meg az SMKP definíciójának.
Egyéb kategóriának lehet nevezni, de a rollerből sem SMKP sem lovaskocsi nem lesz. -
surgery
senior tag
válasz
Reggie0 #14398 üzenetére
Valószínűleg az életedben nem ültél elektromos kerékpáron és amit fent írtál az is beállítható úgy akár egy 1000w os biciklinél hogy max 25 km/h ig segítsen rá ez a helyzet remélem most már érthető. Ergo már megfelel a kitételnek legalábbis az egyiknek na ugye hogy nem annyira egyszerű.
-
surgery
senior tag
válasz
Reggie0 #14398 üzenetére
Te itt bizonygatod hogy ez rendesen szabályozva van egyáltalán nincs hidd el hiába is mondod és ezt az EU ban sem tudták megtenni. Minden féle okoskodás nélkül nem megfelelő a szabályozása ennek a dolognak nem csak nekünk jogászoknak sem. Hidd el vannak olyan elektromos kerékpárok amik mennek így is úgy is. Bármit is állítasz nincs rendes szabályozás és nem is lesz ezzel kapcsolatban és a rendőrség sem tudja hogy ez vagy az mi és nem is ez a dolguk. Nem a szoftver a lényeg és nem is az amit te mondasz hanem az hogy nem lehet szankcionálni semmivel hiszen nem lehet azt mondani egy eszközre hogy ez vagy az ilyen egyszerű ez.Jò szabályozás erre sosem lesz.Nem azt mondtam hogy rajta van a szára vagy nincs olvasd el figyelmesebben. Te jössz itt minden féle szabványokkal és szabályozással amiről mindenki tudja hogy igazából nincs.
-
surgery
senior tag
válasz
Reggie0 #14395 üzenetére
Hogy egy egyszerű példával éljek. Mondjuk egy paragrafus kimondja hogy a kopasz barack lopásának ez és ez a büntetési tétele akkor ha egy normál barackot leszedek a fáról nem büntethetnek meg azért mert kopasz barackot lopott el valaki. Egyszerű példa de ha bizonyos feltételekkel a kopasz barack lehet a sima barack akkor áll a helyzet. Ezért sem lehet ezeket a járműveket kategóriába sorolni illetve lehet de ez nagyon nem egyszerű dolog.
-
surgery
senior tag
válasz
Reggie0 #14395 üzenetére
Az a nagy baj hogy szerintem te érted rosszul ha nem számítani akkor nem is lehetne kategorizálni a dolgokat. Szerintem abszolút számít mert akkor nem lenne gond erre megfelelő jogszabályt hozni. Lehet hogy le lehet írni valamit de attól az jogilag nem lesz rendben és jogilag nagyon nehéz szankcionálni ilyen estetben. Itt egyáltalán nem a szabványok számítanak inkább ennek a jogi háttere. Sajnos az egész család jogász sokat beszéltünk erről már.Ha valamiről nem lehet minden kétséget kijelenteni ezt vagy azt akkor nem nagyon lehet jogi szankciót alkalmazni màrpedig ebben az esetben ez nagyon fennáll.
-
Somatom
veterán
válasz
Reggie0 #14386 üzenetére
Lehet, de ehhez jelenleg csak egy Pintér úr által kiadott vélemény áll rendelkezésre, ami sztem nagyon kevés bármilyen pedálos, vagy lábbal lökdösős villanyjármű SMKP -vá minősítéséhez. Egyáltalán kinek kell ezt eldönteni? Tartok tőle, hogy az nagyon kevés, ha a tulaj azt mondja a biztosítónál, hogy márpedig ez egy SMKP.
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #14380 üzenetére
Abba a vitába nem mennék bele, hogy ki szerint mi minősül elektromos kerékpárnak, és mi nem.
A Magyar Szabványügyi Testület oldaláról 19.470 Ft fejében angol nyelven le lehet tölteni a dokumentumot. Magyar nyelven nem találtam meg.
MSZ EN 15194:2018 "Kerékpárok. Villamos hajtással támogatott kerékpárok. EPAC-kerékpárok", Meghirdetés dátuma: 2018-04-01. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #14375 üzenetére
#14371-ben Kakuk elég pongyolán fogalmazott, és lehetséges, hogy ő a Tornado-szerű elektromos kerékpárokra gondolt, melyek között van olyan, ami a gázkar meghúzására nulláról elindul.
És vannak a pedelec-ek, az elektromos rásegítéses kerékpárok, amiről te beszéltél."kulonben az is SMKP."
Nem, nem lesz attól SMKP, de jobb híján arra is az SMKP szabályai vonatkoznak (majd) rá.Szóba került, hogy ha már hozzányúlnak a szabályokhoz, akkor már ehhez a részéhez is hozzá lehetne nyúlni.
Eltérő fizikai paraméterekkel rendelkeznek, így jól jönne egy újabb kategória bevezetése. Bár a legtöbb pontban azonos szabályok vonatkoznak majd a nagy teljesítményű elektromos rollerokra és más, elektromos hajtású kerékpárokra, mint a SMKP-ra, de az SMKP-k fizikai jellemzői és károsanyag kibocsátásuk miatt nem mehetnek be olyan helyre, mint ahová a nagy teljesítményű elektromos járművek bemehetnek majd, de ők is csak sebességkorlátozással. -
kakuk.tamas
addikt
válasz
Reggie0 #14375 üzenetére
Akkor sok roller kerékpár… 300W (vagy az alatti motor), max 25km/h sebesség. És ha úgy nézzük, rolleren is rásegítés a motor, mert álló helyzetben nem indul el ha meghúzod, kell hozzá emberi erő is. Nem?
Tudsz rollerral normálisan rollerezni, csak nagyon szar…
És ember legyen talpán, aki erre ki fog találni egy normális szabályt… Nem irigylem akinek ez a dolga…
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #14227 üzenetére
Ó, az én első két esésemnél nemhogy le se ért a fejem, de a szemüveg
is rajtam maradt hibátlanul, aminek nagyon örülök (mert nekem drága).
A legelsőt olyan szépen kigurultam, hogy meg se sérültem egyáltalán...Ellenberger a harmadik, na az olyan hirtelenséggel és tempónál történt,
hogy konkrétan megfejeltem az aszfaltot (full face rulez) s a könyököm
baszódott oda, de csúnyán. Szerencsére volt rajtam protektoring...
Teszem hozzá, nem véletlenül, két esés után, 40+ km/h-ra képes vason.Persze én is örülök, hogy csak 36 km/h-nál, és felfelé, azaz: nem kellett
felszántani puszta térddel az aszfaltot hosszan csúszva lefelé. (Inkább
krosszmotoros elrepülés/becsapódás volt, mint gyorsasági kicsúszás.)
Ezt csak arra mondom, hogy minden esés más. (Ha picit több időd van,
tök jól ki lehet mozogni, de ha megállt az első kerék, ott nincs rá idő.)
Mindenesetre utcai ruhában max. a Tierre állok ~700 méterre, remélve,
hogy nem törik össze (nem szokott), és nem is b*sznak el vele ~3 perc
alatt... Ja igen, ugyanígy kipróbáltam egy E-twow GT-t: meglepően jó, pl.
van rajta külön dobfék is, de ha menni kéne vele hosszan, térdvédő, stb.Sajnos kényelmetlen tud lenni. De jobb, mint a gipsz. Akármilyen Rossi
vki, ha rajta kívül álló okokból egyszer csak az aszfalton* találja magát,
ott nagyon örül(ne) bármi védelemnek: előbb-utóbb mindenki rájön...Legyen persze szerencséje sokezer balesetmentes kilométerrel! De aki
abban hisz, hogy a sisak = hamis biztonságérzet, tuti nem esett pofára,
eddig soha. Majd fog. És ezt mindenféle rosszindulat nélkül mondom...*: szerintem pöppet érdesebb, mint a hó, bár én még soha nem síeltem.
Ui: nekem az nem világos, hogy HA pl. görkorcsolya esetén tök evidens,
hogy térd-/könyök- és fejvédelem nélkül szar ötlet, miért nézik hülyének,
aki szerint rollerre is hasznos az ilyesmi? Mindenki másképp csinálja. -
Ayg0
senior tag
válasz
Reggie0 #14222 üzenetére
Még szerencse, hogy nem egy nagygéppel, 50km/h felett történt... Engem a Xiaomi-s időszakomban egy rejtőzködő fekvőrendőr "viccelt meg". Sík útnak látszott, egy kézzel vezettem, mire észrevettem, már ott volt előttem, és 25km/h+ sebességgel kifordította a kormányt. Nyári forróság, védőszerkó természetesen semmi. Kicsattant az ajkam, az aszfalt lehúzta kezem-lábam. Fájdalmasan, de megtanultam a leckét!
-
lehella
senior tag
válasz
Reggie0 #14148 üzenetére
Én mindig félek és emiatt lassítva közelítem meg a gyalogosokat a közös használatú úton és zebráknál egyaránt. Ennek az az oka, hogy a legtöbb gyalogos körbenézés-hátranézés nélkül átmegy az út másik oldalára, vagy olyan ívet tesz le, hogy simán ütközés lehet a vége. Lehet szidni a kétkerekűt, de nem csak ezekből az elektromos járművekből van egyre több, már autó is, azokkal nagyobb lehet a baj találkozáskor!
Legjobb hely ahol napi szinten látok problémát az a Budagyöngye buszmegálló, vagy János kórház villamosmegálló -
phoenix1989
őstag
válasz
Reggie0 #14045 üzenetére
Akkor nem foglalkozom vele. Így is azt hittem rossz a töltő mert ha csak a rollerhez dugom van egy kis csattanó hang és zölden világít a töltő pedig nincs is bedugva a falba de aztán mégis jó mert tölti a rollert. Illetve rejtett beállításoknal 48v rol 52 re állítottam mert állítólag így pontosabban mutatja az akku szintet és merülést. Viszont így 4 csíkot tölt csak 5 helyett. Mármint 4 csík akkor a teli ugye? Azt sajnálom az RGB T nem lehet kikapcsolni külön.
-
válasz
Reggie0 #14002 üzenetére
Ez így van, de ha valóban felgyullad valami, és nyomozás indul, akkor őt is meg fogják kérdezni, h miért vállalta el a létesítést, mikor tudomására jutott, h a konnektorba majd olyan fogyasztót akarnak dugni, amit felügyelet nélkül fognak hagyni, miközben tudta, h ezt nem volna szabad a társasház többi lakójának tudomása, ill. engedélye nélkül megtennie; mivel adott helység olyan tűzveszélyességi kategóriába tartozik, ahol csak tűzjelző berendezés mellett lehet magára hagyni elektromos készüléket.
Vannak ilyen (fontoskodó) villanyszerelők, akiknek épp elég munkájuk van, nem akarnak ilyenben inkább részt venni, én megértem.
Én ilyeneket megcsinálok.
Vagyis hasonló helyzetben nem kérdezem meg, van-e engedély konnektor felszerelésére, mivel nem azzal bíztak meg, h létesítés engedélyezésnek is járjak utána, egyszerűen csak egy konnektort kértek és kész. Ha műszakilag megvalósitható, akkor tőlem mehet.A vezeték-keresztmetszet az, amiből nem szoktam engedni, ha nincs pénz a szabványok betartására, akkor nem csinálom meg vékonyabb vezetékből csak azért, mert szépen megkértek.
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #13967 üzenetére
Köszi, hasznosnak tűnik! A Teslának meg el is hiszem amit írnak, az akkukról akármilyen szakmaiatlan hülyeséggel nem fognak előállni. Lássuk mennyire ugyanazt sikerül kiolvasni belőle.
"A nagyon magas és nagyon alacsony töltöttségi állapotok elkerülése."
- nagyon magas, ha a cellán 4,15 V vagy annál nagyobb. (95%-os töltöttségi állapot, SOC, State of Charge);
- nagyon alacsony: 3 V (ez a Teslánál 2% SOC).Kicsit lentebb írják, hogy az kisülésből eredő általános öregedés (calendar aging) elkerülésből adódóan a maximális töltöttségi értéket 4,2 V helyett 4,15-ben korlátozták le (95%), fölé nem mehet a jármű használója.
"A járművezetőnek lehetőséget kínálunk arra is, hogy csak 3,8V/cellára (~50%) vagy 4,10V/cellára (~90%) töltse az általános élettartamának további meghosszabbítása érdekében, ha a következő néhány út során nincs szükség a jármű teljes hatótávolságára. A teljes (4,15 V/cellás) töltést csak akkor javasoljuk, ha arra szükség van."
A saját rollerem Xiaomi Mi 1S adataiból kiindulva:
7650mAh / 275Wh Li-ion battery, Rated voltage: 36V, Battery mode: 18650, Battery capacity: 7.8AH, Output current: 15-20A, Power: 280Wh
A képek alapján fizikailag 2 sorban 15 db akku van, 3×10-es felosztásban.Az M365 Tools app adatai alapján:
Battery level | Voltage | Remaining capacity | Remaining mileage
77% | 38,02V | 5509mAh | | 1-10 cella értékei: 3,794V és 3,812V között van most.A screenshotok között böngészve első héten lemerítettem 14%-ra (azóta se volt ennyire alacsony szinten).
14% | 33,26V | 1014mAh | 4,2 km | 1-10 cella értékei: ???
100% | 40,55V | 7213mAh | 30,0 km | 1-10 cella értékei: ???7213mAh az elvi maximális érték (Design Capacity), azaz 7800mAh-nak a 92,5%-a.
Ilyenkor a az átlagos cella érték 4.055 V. Sajnos 100%-os töltöttség esetén az egyes cellákról most nincs képernyőképem, de a legnagyobb eltérés is kevesebb volt 0,5%-nál, azaz 0,018 V-nál. Ebből kiindulva, némi ráhagyással 4,080V körül lehet a leginkább feltöltött cella értéke.A túltöltést eddig is kerültem, de mostantól próbálom ritkábban tölteni, és kb. 30 és 80% között tartani a rollert. És a 10%-ra lemerült érték sem lehet tragikus, persze nem tárolásra.
-
saril
senior tag
válasz
Reggie0 #13898 üzenetére
Szóval te naponta kétszer meríted le teljesen? az mondjuk megint erős
Én 40%-os töltöttség alá még nem vittem, mindig felrakom tölteni ha úgy alakul.
Ugye azt hiszem itt is beszéltük, minél többször van lemerítve a pakk telejsen vagy ahoz közel, annál hamarabb alakulnak ki a cellák között apró, pár ezredes, majd százados feszültség különbségek, amiből majd jön a baj, persze ezek sok hónapok vagy évek is lehetnek -
Tamás9x
őstag
válasz
Reggie0 #13876 üzenetére
Két különböző dolog a FW és a fizikai gar vesztés is
Nem rendeltetés szerű használat... Pákk fellebezhetetlen.Ha leszeded a talplemezt és lehúzod az aksit, is veszíted a gart, miért? mert csak.. Ő az eladó, nem kell indokolnia.
Grafiqs: Ázásra, nem megfelelő használatra nincs gar
Benne van a vázban az indikátor, a garancia megléte nem feltételezi, hogy nem kell rá vigyázni. Hiába a gar, ha leszakad a bele..
Nem rendeltetés szerű használat. E mögé oylan könnyű bebújni, hogy hihetetlen és meg is teszik.saril: Nem repedés, recsegés, és majd kotyogás, heggesztés nélküli, simán szegecselt és csavarozott kormánycső. Nem bíznám rá az életem egy 2mm-es kemény csavarra. így heggesztem. Kellemes meglepetés volt a majdnem 4mm-es falvastagság, így nem kell monorim kormánycsövet venni majdnem 40.000ft-ért.
PociAti: Teljesen más távokat használjuk a gépeket, és teljesen máshogy. Simán legurulok vele egy Nyh-Tokaj távot 32km, visszafele nincs kedvem tolni. Ezért is mondtam neki, hogy el kell döntenie, hogy mire van szüksége.
!!!!Ez a tartsuk teljesen feltöltve legenda pedig egy orbitális tévedés, sőtt, káros is, ha mindig koppra töltjük a cellákat, 50-70% közötti átlag töltöttség a megfelelő, ha sokáig akarjuk használni, az állandóan fullra töltött cellák hamarabb degardálódnak ming a rátöltögetett rorokaik. ezért nem is tölti fel minden BSM 4,2V-ig a cellákat csak 4,16, vagy környékéig, mert ezzel igaz ellop a kapacitásból, cserébe növeli a ciklusszámot ami kinyerhető az akkumulátorból. !!!!
-
Grafiqs
őstag
válasz
Reggie0 #13798 üzenetére
Ha megnézed ebben a hsz.-ben a képeket, akkor azt látod a csukló mechanizmus felső negyedénél volt a törés mint nekem is. A törést szerintem az okozza, hogy az a vastag erős csukló belső átmérője egy nagyon kicsit (pár század milliméter) nagyobb mint a kormánycső ami bele van heggesztve. Ezért a hosszú erőkarral (aka kormány) megtudod mozgatni egy egy úthibánál. Innentől kezdve csak idő kérdése mikor fárad el. Én azt találtam ki, hogy felülről az illesztésbe 2k epoxi ragasztót teszek, így kimerevítve és megelőzni a mozgást.
G
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #13787 üzenetére
Azért szarnak nem mondanám: hozzám vágnák biztos be tudnám úgy
konfigolni, egy értelmesebb gázkarral, hogy biztonságosabb legyen.
De ha tényleg kuka a vezérlés, még mindig ott a masszív váz/motorok.
(Biztos nem mondanám azt, hogy tartsátok meg a szarotokat, ingyen.)Egy motorral is rendesen megindult, szóval az első kerékre fele is elég.
(Mondjuk 1 mororral csak 4kW volt, olyat meg már láttam/szoktam.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged