Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Az egy éves M365 aksija jól bírja, ugyanannyit mentem vele hatótávra. 2-4 év után kezd romlani, attól függ milyen márkás, hogy milyen karakterisztikával volt töltve. A e-kocsi aksik miért bírnak 8 éveket, kevés romlással?
-
Gonox
csendes tag
Amit kifelejtettem az előzőből:
A jelenlegi gyári kerékcsapágyam száraz mint a sivatag. Ezért is akarom cserélni egy jobbfélére. -
Gonox
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. Vettem egy Raven Snug rollert. Picit zörög de alapvetően a probémám nem azzal van. Alapvetően egy abec 7es jóeséllyel a kínai kínaia kerékcsapágy van benne. Olvasgattam, hogy az skf 6000 rs-t ajánlották itt páran de bárhogy keresem nem találok közeli boltot, a webáruházaktól meg picit parázok, hogy talán rosszat rendelek. Nézegettem külön elviekben rollerre tervezett csapágyat mint pl:
https://www.rollers.hu/spd/11553/Ethic-Csapagy-Szett-608-2RS
Tudnátok adni tanácsokat, vagy olyan linket ahonnan már ti is vettetek(akár a termékről konkrét linket)? Vagy szerintetek a fentébb linkelt csapágy megfelelő lehet?
Előre is köszönöm a válaszokat
Roller amit vettem:
https://www.vatera.hu/uj-osszecsukhato-roller-raven-snug-200mm-felfujhato-kereku-2921746499.html -
akyyy
senior tag
használ valaki biztosítást? néha gonodlkodok rajta, hogy ha hivatalosan akarom használni a rollert, akkor sisak + kötelező kell neki.?
-
petipetya
nagyúr
válasz
sanyika007
üzenetére
Semmi baj, köszi hogy aggódtál értem, szerencsére nem vetettem magam elektromos roller elé
Viccet félretéve valóban kevés az infó a hagyományos járgányról. -
petipetya
nagyúr
válasz
sanyika007
üzenetére
Mivel az információ égboltját vadul hasítja ketté a Marsra tartó rakéta, ezzel elavulttá téve az 1 hete írt posztomat, kénytelen vagyok megerősteni azokat. Lassan 1 hónapja van meg a Street Surfing XPR, és csak egyszer húztam meg rajta mindent, azóta sem zörög. A kormány legfelső pontjának stabilitása pedig remek érzés. Nagyon egyben van a járgány. Egyedül erre a két dologra kell figyelni:
- Eső után vizes gumival kevésbé fog a fék
- A kitámasztón állítani kellene, mivel túl egyenesen tartja a rollert, amely így inkább megdőlne a másik irányba. Mivel szinte mindenhová letámasztom, így ezzel nem foglalkoztam. -
-
sanyika007
csendes tag
válasz
Oliver92
üzenetére
Szia,
Köszi a választ, sejtettem hogy problémás, mert az elődje is az volt. A kormánycsapágy állítgatása állandó program. Csörgés is zavart, meg a kormány kotyogása.
Én is egy "normálisat" keresek de sajnos le vannak rabolva a decathlonok. Spartan és hudora márkákat nézegetem, lehet az lesz a vége... még megpróbálok lehet használtan lecsapni egy decathlonosra, csapágyból úgyis iparit akarok bele venni, a többi része meg remélhetőleg bírja.Nagyon durván lerabolták egyébként az emberek a bicikli / rollerboltokat.
Valaki esetleg tud egy konkrét típust ami strapabíró, 30k körül van és min. 2 év garanciát adnak rá? Az elvárás 20cm tömör kerék, összezárható, nem - vagy csak minimálisan - csörög és jelenleg is kapható boltban. (szóval fapad, de az egyben legyen)
A Street Surfing XPS ilyen? Eddig ezt írtátok csak és a klasszik roller infok kicsit elavultak már, mostanában nincs sok új hsz a különböző típusokról. -
krakki88
csendes tag
Én is ezt néztem ki jövőre, a Kaabo Mantis dual után, csak tudjak újra járni.
Szerintem nagyon prima gép, mondjuk én kinából akarom és a kisebb 27ah verziót, elég az. Most a dual 18.5ös, ez kissé kevés, de a 27 már elég kell legyen. Úgy se mennék ezzel többel mint a mostanival, már ez az 50es tempó is határeset(akkor miért veszem? nagyobb akksi, nagyobb kerék, jobb rúgózás és erősebb motorok amik jól jönnek emelkedőn, ja meg a minimotors vezérlő és kijelző!) Amúgy ennyi, nem muszáj 80al száguldozni vele és kész, akkor nem baszódsz meg. Bár nekem is úgy sikerült szétbaszni a lábam, hogy lényegében nulla volt a sebességem, csak még éppen rárúgtam egyet térddel a kormányoszlopra.....
Ezekiel példájából meg láthatjuk, hogy tök mindegy h Wolf warriorod van, vagy egy Xiaomi 365 mert mindenkitővel úgy el tudnak ütni, hogy nyilt törésed lesz.....Bár én az ilyet már csak protektorral merném használni, mert nem mondom h néha néha, ismert útszakaszon ne húzatnám ki 80ra.

-
Melack
veterán
Sziasztok! Oxelo ROLLER TOWN 7 EF V2, nem látom sehol, de ezen van vmifele lengéscsillapító, vagy az csak a 9-es szériának van? Sajna boltok kifogyva mindenből, így nem tudjuk megnézni. Köszönöm!
-
-
Qlux
tag
Ha esetleg valakit érdekelne: [link]
Megvenném, de első gépnek overkillnek érzem
-
DigitXT
félisten
Amikor az innováció visszafelé sül el (ugyanolyan láb/rögzítési pont, más konzol):

Konkrétan borulás veszélyes az új kitámasztó, szóval átraktam a Dual Hybridre a régit, és láss csodát, atom stabilan parkolható, míg az új verzió annyira egyenesben tartotta, hogy nagyon könnyen ki lehetett billenteni, és már dőlt is elfele...
-
Patyesz
csendes újonc
válasz
DigitXT
üzenetére
Nekem mondjuk az a tapasztalatom, hogy/most már itt Győrben legalábbis, teljesen korrektek a rollerrel, az autósok, mondjuk 10 ből 9, átengednek, mégha csak állok is a járdán, figyelnek...ellenben a kerékpárosoknál rosszabb az arány..nem ritka pl. hogy szembe megy kerékpárúton a haladási iránnyal, és elvárja hogy én térjek ki a járda részre. Ugye ilyenkor látszik, hogy bringához nem kell semmi papír, szemben az autóssal. Aztán volt olyan hogy hátulról elgombázott, el kellett dobnom a rollert, annyit se mondott bocs, vissza se nézett. Múltkor meg egy nenne jött szembe kétsávos bicikliúton, mindegyikünk a sávjában, mikor mellém ért elkezdett átkozódni, pontosan nem értettem, de a számára furcsa jármű bosszanthatta fel:-)
-
Krisz26
tag
Sziasztok! Lehet, hogy a sárvédő csavar M4x6-os vagy inkább M3x8-as?
-
DigitXT
félisten
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Na ez az, hogy ha a (motor)vezérlő ázik be, az kívülről nem látszik, viszont
frankón le tudsz vele rohadni. Még ha be is kapcsol, esetleg nem megy.
Olyankor lehet csúnya hangja a motornak, meg dobja az ECU hibát.
Szerk: amit beraktam képen a roller nyakában lakik, a töltő csatlakozó alatt.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
upsz nem értek hozzá csak mondta barátnőm ott felejtette az udvaron és látta a kijelzőnél a bajt hogy beázott gondoltam egy próbát megér vga-nál ismerős a forrasztásnál lévő kisebb hibát néha ki lehet "sütni" ujraolvada forrasztgatás helyett. Remélem nem csak átmeneti siker xD.Meg xaomi hasonló problémát videót is láttam hogy a bekapcsoló gombnál beázhat és a tulaj szétkapja az elemnél levakarja a salakot és újraforrasztja.
Bár én nem láttam szemmel látható ázást rajta. -
DigitXT
félisten
válasz
BerserkGuts
üzenetére
És attól szerinted meggyógyult?
Azt sejted, hogy nem ez a vezérlő...
Persze ez is beázhat, és akkor sem feltétlen kapcsol be, de ha az igazi
vezérlő ázott be, vajmi keveset ér, hogy a kijelzőt tömíted, utólag.
Szerk: magától is ki tud száradni, szerintem szerencséd volt vele most.

(Kínából rendeltem ezeket a két motoros projektem végett, ~2.5 hónap
alatt érkeztek, már azon voltam, hogy full refund, mert beállt a tracking,
de végül nem volt rá szükség. Helyben kb. dupla áron kaptam volna.
) -
-
Krisz26
tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy az m365 roller sárvédőjéhez(3 db-vel van rögzítve) milyen gyári csavar kell? Mi a típusa? Hol lehet esetleg kapni? Köszi!
-
Danex
addikt
Üdv, munkábajárós rollert néznék a magam 80-85kg-omra.
Nem nagy táv, de asszony már vett egyet most a LIDL-ben és lehet csatlakoznék hozzá, hogy ne kerékpárral menjek mellette.
A Decathlonos ROLLER TOWN 7 XL -ről mik a vélemények?
Illetve láttam itt linkelve a Street Surfing XPR-t is, annak a felfújhatós kerekű változata is benne lenne a kb 30e keretben.
Kényelem számomra viszonylag fontos lenne és ha jól láttam a XPR nem rendelkezik semmilyen csillapítással. Felfújható kerék ér valami vagy inkább csak nyűg és hibaforrás?
Szóval ezek közül melyik lenne a jobb illetve van-e más "bestbuy"?
Előre is köszi!
-
DigitXT
félisten
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Mondtam, hogy ez lesz, a vezérlő kuka. Gariban adnak, de esetleg
javítható is, csak nem kéne erőltetni, amíg nem száradt ki teljesen. -
Jaj páromnak tönkrement az S1 a sok esőt nem bírta
nem kapcsol be de megpróbálok trükközni hátha mekk elek módjára sikerül
-
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Csak azért írtam le a plusz "zavaró tènyezöket" hogy tisztázzam.😄
Nekem minden esetben ha kocsiba ülök 1. Dolog: telefon pàrosít kihangosítóval, telefon elrak táskába.
Rolleren szintén. Táskába a telefon hátamon.se fülhallgató se semmi. Ne zavarjon semmi az észlelésben.
Goodspeed: még nem tudom. Annyi biztos hogy kapott, de müködőtt mert ott pörgött a betonon mikor leestem róla és meg se állt. (Tempomatot sose kapcsolok)
-
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
A roller totálos lett ?

-
-
DigitXT
félisten
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
fényes nappal délben, kivilágított rollerrel, világos ruhában nyílt nagyon jol beláthato keresztezödésben jártam így.
Nem is neked írtam az éjszakai satuzásomról...
Esetedben egyértelmű,
hogy az autóvezető figyelmetlensége* okozhatta a bajt: lehet, hogy pont a
telefonját nyomkodta. Eszméletlen baromságokat tudnak csinálni... Csak
azt nem mondanám, hogy ezek az autósok. Motoron is láttam ilyet. Pedig
az már halmozottan faszság. De a villamosvezető is mit csinált... Na mit?
Viberezett két kézzel, teli gáznál, bárki elé megy, vasalja kifelé fék nélkül...
(Na nem mintha egy villamos nagyot tudna satuzni, de azért értitek...
)Mielőtt bárki kötöttpályás érintettségű fórumozó felkapná a vizet, tudom,
hogy nincs gázpedálja: épp azért baj, hogy nem fogja a menetvezérlőt.
Nyilván a legnagyobb baj, hogy közben rohadtul nem figyel a vezetésre...
(Az csak fokozza, hogy ha észrevesz mégis valamit, nem tud avatkozni.)*: ez nem mentesíti, sőt, ha nem tud vezetni, ne vezessen. Ha olyan sürge
az az üzenet, akkor álljon félre. Nem jó duma, hogy nem vett észre. Azért,
mert vagy kamu, akkor nagy a baj, vagy igaz, de akkor még alkalmatlan...
(Tehát nagy a baj.) Ha vki a zebra középen tart nem észrevenni, te jó ég...BerserkGuts: persze, van sok barom, de egész biztos vagyok benne, hogy
nem a többség, csak a normálisakat senki nem számolja, így alábecsülik.
(És amiért vitatkozni kezdtem, hogy ne kezdjünk már általánosítani, hogy
az "autósok". Van itt nekünk száguldozó rolleresünk is, mégsem átlagos.) -
válasz
DigitXT
üzenetére
Azért sok az elmebajos sofőr is 30-as táblánál 100-al elhúz még a féklámpáját se látod csak egy suhanást. Elsőbség adás az luxus minek megállni stoptáblánáll erre nem járnak sokan.
A busz mögül 80al ellőzni városban soroljam még.
Ha audival van a kopasz az neki azt jelenti nem városba van még a rendőrség előtt is elhúz 100-al. -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Köszi Black!
DigitXT
Ja...szóval hiába állsz meg a zebra előtt ha már a felénél jársz és ott ütnek el...-sztem...
És igen elég súlyosbító...az biztos, nem adok fel vissza fogok állni a rollerre is...és lesz egy nagyobb rollerem ami nem feltétlen a sebességre értem hanem lábtarto+hatótáv+magasság+kerekek stbJa én fényes nappal délben, kivilágított rollerrel, világos ruhában nyílt nagyon jol beláthato keresztezödésben jártam így.
-
DigitXT
félisten
válasz
devil-k
üzenetére
Én is jártam úgy, kocsival, hogy benéztem egy zebrát, ám mivel nem
mentem gyorsan ABS nélkül is megálltam időben - sötét volt, fekete
ruhás gyalogos, richtig agybadugós fülessel mint a robot, mázli volt,
nem lett baj, azóta még sokkal óvatosabban megyek ott. Hihetetlen
mennyire nem fogják fel egyesek, hogy az k. kevés, hogy ők látnak...Az a lényeg, hogy jogilag igaza lesz, ha elsőbbsége is van. A baleseti
szakértő meg esetleg megállapítja, hogy abszolút nem volt esélye se
a vezetőnek észlelni időben. Egy rohadt lámpát nem bírnak felrakni a
bringára, mert ő lát anélkül is, minek: hogy őt nem látják... Tisztelet a
kivételnek, de rengeteg öngyilkos szaladgál lábon / két keréken. Nem
biztos, hogy minden balesetet a négy keréken közlekedő nyakába kell
varrni. (Meg kell próbálni kicsit a másik szemüveget is felvenni néha.)Ui: és ez nem menti fel a zebrán 140-nel gázoló hülyegyereket: annak
teljesen jogos lenne az életre szóló eltiltás. Biciklizzen inkább ezután.
Még ha lámpás, és pirosban megy át a nénike, akkor is meg kell állni! -
devil-k
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
A többségre gondoltam. Sok sok jó kivétel van szerencsére. Szerintem az autósnak és gyalogosnak ugyanannyi joga van a biztonságos közlekedéshez. A gyalogosoknál sem szeretem az a típust aki azt hiszi, hogy övé a világ és még szét sem néz a zebrán. Az biztos, hogy az e-rollerek megjelenésével ismét változik a közlekedési kultúra.
-
DigitXT
félisten
válasz
devil-k
üzenetére
Nono, azért érdemes megpróbálni átkelni a zebrán Pozsonyban.
Ahhoz képest a bp-i autósok mint a kisangyal elengednek...
A linkelt cikk meg igen szomorú, DE nagyon távol áll az átlagtól:
rettentően kontraproduktívnak tartom ezt a skatulyázást: autós.
Nem, csak simán bunkó, aki épp autót vezet. Ha rollerrel menne
azon is ugyanolyan lenne, csak akkor a járdán gázolna mondjuk.Ui: van autóm, motorom, rollerem, sőt még kerékpárom is.

Hú de utálhatom magam, főleg ha épp gyalogolni kényszerülök. -
devil-k
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Nagyon észnél kell lenni minden közlekedési eszközzel (bicikli, roller, e-roller stb.), mert a magyar autósok többsége egy mocskos bunkó. Sajnos, idehaza a vezetési morál és stílus annyira legalja és visszataszító, hogy ilyen még a Földön biztos nincs, mint Magyarországon. A legtöbb autósban nincs se empátia, se türelem, de legalább a kreszt sem ismeri és az autót is csak "farokhosszabbításra" használja...
Elég ez a cikket is elolvasni, a hideg kiráz tőle, hogy milyenek az emberek.
"Egy órával azelőtt is megbüntették a ceglédi ámokfutót, hogy halálra gázolt egy kamaszlányt" -
DigitXT
félisten
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
fékezés nélkül átment rajtam
Uh, bmeg... azért ez így, a bicikliúttal súlyosbítva elég egyértelmű.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Jobbulást!
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Bicikliút vörössel felfestve mögötte zebra. Úgy értettem. Ott meg nem kell leszállni. De ha toltam volna akkor is átmegy rajtam a suttyója.
Nehezebb roller nagyobbat vág a kasztnijába legalább.
Poén hogy nem pörögtem. Lelassítottam. Story annyi: odaértem a bicikliúton a keresztezödéshez, jobbranéz semmi lassít 20ra twowwal...ballra semmi, gurulok át erre a szemem sark!bol látom hogy nagy sebességgel ballrol jön a kocsi. Fékeztem a rollerrel, elsodorta a kocsi alólam, én úgy estem hogy a bal lábam a hátsó kerékhez, és fékezés nélkül átment rajtam...ennyi. -
DigitXT
félisten
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Jobbulást! De ugye nem azt akartad mondani, hogy majd egy nehezebb
roller megvéd? Meg ugye zebrán a biciklis is csak tolva, hivatalosan. De
senki nem tartja be, emiatt aztán mehet, csak nincs elsőbbsége. Elvileg
azért, mert zebrán gyalogos tempóval érkezőkkel kell számolni, nem az
ezerrel átsuhanó akármivel. Persze a rendőr már csak tudja: szívás ez...El is ment a kedvem a pörgős motortól, pedig épp megjött az új páka.

Szerk: segédmotor meg aztán végképp nem zebrázhat, most olvasom...
(Persze ha már ott van, nem kell elütni, az tiszta sor, úgy érthető...
) -
Dr.Zoo
őstag
Így már tiszta, köszönöm szépen, és jobbulást!!!
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
krakki88
üzenetére
BOcsi mindenki.szakaszosan vagyok ébren mert dolgozik a szervezetem a "restaurálásomon"
Sorba haladok:
Devil-k: Pont azér akarok wolfot mer nagy és súlyosabb mint a mantis. De nincs eldöntve és még sok szimuláciot át kell törpölnöm majd a jövöben amikor megveszem.
Hito:
Hidd el engem is levert a víz mikor megtörtént mert nem hittem el hogy ez lehetséges. Autós reakcioja? Elöször nekiállt ugatni hogy nem láttam hogy ö BALLRA kanyarodik -miközbe én már a felezövonalnál j!rtam a bicikliuton az átjáróban....aztán visszavett mert látta hogy ömlik a vér a lábambol.
Alexandrosz:
Köszönöm rajta vagyok hogy gyógyuljak és ujra rollerezhessek.Dr. Zoo:
Igen volt rendör. Ilyenkor mi van? Egyszerü eset mindegy mit üt el az autós a védett úton haladóval szemben hogy van e rajta kabát vagy nincs...bicikli, gaalog, roller, segédmotor.
Zebrán történt.zebra közepén. Így sok szemtanu sok mindenki látta. Rendör is képben volt. Eljárást inditott 8 napon tul gyogyulo sérülés....stb. -
Dr.Zoo
őstag
Ezért lennék kíváncsi, mit írtak le.

-
krakki88
csendes tag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Az azért nem kis ütközés lehetett, vagy csak szarul estél? Jobbulást!
Igen amúgy, én is azért akarok Wolf Warriort venni majd tavasszal mert bár nem kicsi a Dual Mantis sem, de 30 kilóval 50et menni ekkorra kerekekkel. Nem mindig előnyös.
Ha vissza olvasol, ott az én sztorim is pont kb erről szól, hogy a gyökér haverom simán megpörgetett azzal, hogy belém jött egy szar caprine bicajjal. Mondjuk nem volt kis ütközés az sem, mert a kitámasztó felfogatásából elnyiródott egy nem kicsi vasdarab.
Viszont én reménykedem benne, hogy egy 45 kilós, szélsebb gumis rollerrel már csak nem fognak legalább a bicajosok szétbaszni. Ja meg arra csakis full protektorban fogok felszállni, máshogy öngyilkosság.
Nekem egy hete volt a "baleset", de azóta is bicegve tudok járni....meló, hobbi, minden oda most jó időre
-
hito
nagyúr
A roller/kresz és biztosítás között nincs összefüggés. A gyalogost ismeri, mégsem kell biztosítás neki a forgalomba való részvételhez. A KGFB-t a KGFB törvény szabályozza, és írja elő, hogy mi minősül járműnek és mire kell KGF biztosítást kötni. Ha KGFB oldalról nézzük, vizsgálni kell a károsulti közrehatást, mert szóba jöhet osztott felelősség, de szerintem még mentesülés is. Elég arra gondolni, hogyha szabály szerint a rolleresnek a rolleren semmi keresnivalója nem volt a baleset helyszínén - és ezt a szabályt nem hágja át-, akkor meg sem történik a baleset.
-
hito
nagyúr
M365 rolli appjában lévő adatokat lehet forwardolni okosórára? Azt szeretném elérni (még nincs okosórám), hogy kijelezze az óra a menetsebességet, töltöttséget, meg ilyesmi infókat.
-
Dr.Zoo
őstag
Azért érdekes, mert kíváncsi vagyok, mit ír a rendőr, mivel hajtott ki a kocsi elé...
Rollert nem ismeri a kresz, így ha bukó nélkül elcsap egy kocsi, illetve biztosítás nélkül, olyankor mi van? -
Dr.Zoo
őstag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Azt a pics@!
Rendőr volt kint? Lábad műteni kellett, igaz?
Jobbulást!!!
-
alexandrosz
aktív tag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Basszus, jobbulást!
-
hito
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Még a víz is levert, miközben olvastam!
Mielőbbi felépülést!Autós reakciója?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
A Mantis Dual nem kicsi.
Én nem vennék Wolfot, ha nem off road a szempont.... viszont ha igen, veretném neki.
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
devil-k
üzenetére
Hát terepre nem megyek az tuti de ából bébe jó...igaz erre a célra bármelyik jó, de most azon gondolkodom hogy a következő roller nagyobb testű legyen amivel ha ütköznék akkor ne essek le könnyen oldalra róla. A boosteren hosszában szűken álltam. Így elég instabil egy ilyen vészhelyzetben. Jó roller egyébként. Csak kicsi.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Uh. Ez kemény. És ki tudnád-e használni a Wolfot? Én pl.
Debrecenben lakom és itt nem igazán lehetne. -
Ezekiel Ston
senior tag
Na én most egy idöre parkolópályára kerültem. Kedden elütött egy szabálytalanul kanyarodo autós. Csak a szerencsémen múllott hogy nem ment át rajtam csak a rolleremen meg a lábamon...nyílt törés stb...szóval lábadozom....ha újra lábra állok akkor jöhet a kaabo mantis dual vagy lehet elgurul a gyógyszerem és a wolf warrior...
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Valójában jóval banálisabb volt a hiba.
Ragasztópisztolyból nyomtam
rá, hogy ne mozogjon a NYÁK, és hát mit csinál a motor hegymenetben?
Melegszik. Ragasztó lecsöppent, megkötött rossz helyen majd leverte a
Hall szenzor lábát. Javítani triviális, szétszedni a k. motort nem. Nagyon
megszorult a csapágy, feszegetés közben ferdén indulhatott meg... Ehh!Ui: lett volna valami hőálló taknyom most is működne a tuning motor.

-
krakki88
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Akkor jött volna jól ez a kép.
Azóta már megvilágosultam.
Igen, igy megoldható, csak hát garissal nem tenném meg. Pedig lehet jobb lenne, az eredeti gázkar eléggé hülyeség és veszélyes. Ugyanis ha pont akkor történik valami(esés, neked mennek, kiesik a mágnes
stb)amikor húzod a gázt, akkor rajta marad a kezed mert ahogy instabillá válik abba kapaszkodsz(én legalábbis többször jártam már igy, főleg a kieső hall szenzor mágneses sztorinál....) és amig teljesen el nem engeded addig pörgeted a motort.
A legjobb lenne a motoroknál használt módszer.
Az viszont biztos, hogyha jövőre lecserélem a Mantis dual-t Wolf warriorra akkor az úgyis kiinából jön, "gari nélkül", ott azonnal cserélni fogom erre a verzióra ami a képen van. Köszi!
Qlux: Én a Dual mantisról tudok nyilatkozni : Az alap jó, de foglalkozni kell vele, csavarokat meghúzni alap, az összeset! Akkor az alján két fajta kontollernek való felfogatási pont van, azaz két lyuk, amit gyárilag úgy hagynak, kilátszik a kontroller alja....
Azt nem tudom, hogy hogy gondolják h ezzel 2.5 centis vizbe bele lehet menni? A kézikönyvébe van.... Na mindegy, azt is neked kell tömiteni.
DE a legfontosabb h megvétel után a gázkarban lévő mágnest kiveszed kb körömmel(előtte bejelölöd h melyik része néz kifelé, nem mindegy, mert ha forditva rakod vissza akkor padlógázzal indul el!!!
) és FBS szilóval alulról beragasztod, felülről meg jobb fajta pillanatrasztóval húzol rá egy vékony réteget. Na ezt a házi verziót nekem 10 perc volt minimum kiszedni késsel, csavarhúzóval feszegetve, pedig az fbs sziló még el sem kezdett kötni, tehát csak a pillanatragasztó fogta....
Ugyanis ha kiesik a mágnes akkor még meg se kell húzni a gázkart, alaphangon padlógázzal fog majd menni, vagy szerencsésebb esetben sehogy.
Amúgy nagyon erős gép, brutálisan húz 80-90 kilós embert is, simán felmegy 30-40 fokos emelkedőn is. Talán a sima mantis dualnak lehetne nagyobb akksija, de városba elég. -
Oliver92
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata erről a rollerről?https://www.insportline.hu/31507/osszecsukhato-roller-insportline-discola
-
Qlux
tag
Sziasztok!
Kaabo rollerek mennyire jok? Van esetleg valakinek tapasztalata vele?
-
Oliver92
tag
Szia!
Én 2 napja vittem vissza az enyémet.
Alig használtam, sztem max 100km-et, folyton meg kellett húzni a csavarokat, lennt a "kormány csapágynál" is.
Aztán vissza vittem, mert a hátsó fék folyton befogott terhelésre, bármit csináltam vele, így elkoptatta a kereket is. Nyekeg, zörög , kattog.... Amúgy szépen suhant, szerettem volna, de 3 hónap alatt megdöglött.. Most szeretnék egy normálisat, de sehol sem kapható, decatlonok üresek.
Valakinek jó tipp 30.000 ft körül? -
hito
nagyúr
Van most egy elég jó vétel. Sima 365 nagyon sok extra tartozékkal. Annyi van, hogy picit kotyog a kormány. Tulaj egy gumipatkóval orvosolta ezt, de az már a végét járja. Azt mondta egy ugyanolyannal meg lehet oldani. 600km van benne (asszem ez nem sok).
Ezzel az apró hibával meg szabad venni? Csak azért, mert nagyon csábít a sok extra

Egyébként tulaj azt mondta, hogy ez a 6. rollere, de mindegyiknek kotyogott ennyire a kormánya. Tehát ez lehet, hogy nem is hiba, mert 1 hónap használat után ilyen lesz mindnek?
-
hito
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Köszönöm, de már az M365 is határ fölött van, már ami az erre fordítható összeget illeti
Jó lesz kezdésnek a sima is, úgy gondolom. A 30km-t meg direkt úgy írtam, hogy "maximum hatótáv min. 30km" tudva, hogy a dupláját hazudják be a gyártók a távnak
Illetve nem hazugság ez, csak tök sík terepre, közepes sebességnél, 50kg-s tömeggel számolnak. -
B-L-A-C-K
titán
30km hatótávot felejtsd el, M365-nél inkább 20. Én rászánnám azt a pluszt pénzt a Pro-ra, megéri hosszútávon, hatótávra is jobb, és sebességre is kihozható belőle 32-33km/h. Kiegészítőket is érdemes hozzá venni, csatlakozz az oldalunkhoz, barátom csinálja, korrekt, és akár első rúgós tagot (monorimet) is tud neked rárakni ha kell.
-
DigitXT
félisten
Ha a duplafék a biztonság miatt kell, mert néha meg akarsz állni, felejtsd el a
Kugoo-t.
Ezek közül az M365 tud megállni (kvázi dupla fék: elől elektromos,
hátul tárcsa). A 30 km hatótáv megint megugorhatatlan a Kugoo S1 Pro-val...
Az M365 viszont tudhat ilyet, ellenberger rugózásod nem lesz, és 30-at se fog
menni (kivéve, ha tuningolod). Gyárilag a Kugoo S1 jobb végsebességben, ám
valós 30 km/h saját erőből sík úton abból de jön ki. (Tuningolni se igen lehet.) -
hito
nagyúr
Na a vége az lett a feleségemnek vásárolt rollerből, hogy teljesen megfertőzött engem is
Tudnátok ajánlani olyan gépet, ami a következő paraméterekkel rendelkezik (?):- maximum hatótáv min. 30km (akár ECO módban, 76kg vagyok)
- 14kg alatti
- lehetőleg duplafékes
- max sebesség jó lenne ha elérné a 30km/h-t (25-tel is kiegyezek, majd tuningolom
)
- vesekőkezelő eszközöket mellőzném, legyen azért némi rugózás/komfort
- 8"-os gumi, kiskeresek nem játszik
- használtan férjen bele 80-100-baEddig a Xiaomi M365-öt és a Kugoo S1 Pro-t nézegettem, igaz, egyik se duplafékes, de ezzel még tudok együtt élni

-
-
Krisz26
tag
Sziasztok! m365 esetében a rezgéscsillaptó gumi amit az összecsukható részen a kormányhoz teszel, attól baromira nem lehet kinyitni és rögzíteni a roller kormányát, van valakinek ötlete vagy megoldása erre? Nem nagyon akartam izomból, de bármelyik méretű alátéttel próbálkozok nem tudom lenyomni a rögzítőt. Köszi a segítséget!
-
krakki88
csendes tag
Protektorban?

-
válasz
sanyika007
üzenetére
a kugooval 30-al ugratok le fel a nagyobb padkáknál és most tartok 500km-nél -
RBJ
addikt
válasz
sanyika007
üzenetére
3 év gari van rá. Szerintem szó nélkül visszaveszik.
-
sanyika007
csendes tag
Szia,
Nekem még a 2018-as rugó nélküli verzió volt meg ebből a típusból. 2 év alatt majd 800 km-t mentem vele a 80 kilómmal, nem használtam extrém dolgokra, de kisebb padkán lefelé engedtem menni pl. Szóval kb. 1 hónapja eltört, méghozzá pont a hajtómechanizmusnál, ahol át van fúrva csavarral és kotyog, elfáradt az anyag.
A kormány kotyogása tehát valóban zavaró, illetve az illesztések eléggé zörögnek. A kormányon a csavar ki fog lazulni, néha érdemes meghúzni.
Igazából szerintem megérhet 14k-t, de nem tudom a rugó mennyire adja majd meg magát és mennyire lesz emiatt zajos a roller.
Én most town 5 XL-re pályáztam, de az egész országban nincs készleten, nem rendelhető. Esetleg tudtok árkategóriában még jókat (25k-ig)? Street surfing xpr jó ezek szerint?
Esetleg a Hudora hornetről esetleg info? -
RBJ
addikt
válasz
petipetya
üzenetére
200mm az aldis kerékmérete is. 5mm szerintem nem érezhető téma.
Az összecsukás meg gombos megoldás lehet ott van elásva a téma.
De nem állandó használatra van. Igaz amióta megvan minden mentem vele.
Amolyan családi rollerezés van gyerekkel, meg főleg nyaralásra lett véve, hogy városnézéskor ne gyaloglás legyen.
Kormány lötyögés nálam is zavaró tényező de megbékélek vele.
Abba meg igazat adok, hogy hallgattam volna rád. De most találtam meg a fórumot.
Mindegy e van. Míg bírja addig jó de lehet futó kaland lesz a rollerezés.
Na a terepzöld odavág az adott oldalon. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Vettem egy Airwheel Z3T rollert feleségemnek, de az első gumi defektes. Gondoltam fújok bele, megnézem lassú defektről van-e szó. Hát nem is olyan egyszerű ez
Hogy a manóba fújok ebbe, amikor semelyik pumpám nem fér hozzá a szerephez:Egyébként jó kis cucc. Első-hátsó fémes, 350W-os motorral.
-
petipetya
nagyúr
Szerintem nincs olyan, hogy minimum típus. Legfeljebb az elvárásokban lehet minimum, például nem összehajtható kormányrudak, x méretű kerekek stb. A tiédnél írni szokták, hogy időnként érdemes áthúzni a csavarokat - hogy ez minden alkalom után érvényes-e, azt nem tudom. Nekem is volt egy szinte ugyanilyen, ugyanennyiért, csak nem Auchanos. Annak a két kormnyrúdja zavart, mivel lehajtható lévén kotyogósnak éreztem. Ezért cseréltem le egy Street Surfing XPR-re, amivel lejtőn lefelé gyorsulva már elmúlt a veszélyérzetem. Csak egyszer kellett meghúzni az alsó csavart, ami az összecsukó mechanizmusál van, azóta rendben tart, pedig nem tükörsima márványon gurulok vele. Igaz, az első kereket mindig megemelem menetközben egy-egy repedésnél a járdán (jobb lábam a guruló rolleren, a ballal lelépek és az úthibánál megemelem az elejét, így csak a hátulja megy bele). Lehet ez is számít, ahogyan talán az is, hogy sosem csukom össze, nem tudom. Mindenesetre a linkelt járgányt nyugodt szívvel tudom ajánlani, amelynek a stabilitása mellett érezhető előnye a nagyobb átmérőjű kerék. Nem akarok utólag okoskodni, de ha a vásárlás előtt rákrdeztél volna, akkor biztosan nem tartottam volna magamban a vémeményemet arról, hogy minimális ráfizetéssel jobbat vegyél, hiszen magam is megjártam ezt az utat.
-
RBJ
addikt
Tudom, hogy átment elektromosba a fórum.
De most vasárnap akcióba volt az aldi ba a roller. Gyorsan vettem 2 db ot babámnak és magamnak.
Szerintem ennyiért megérte. 13e. Vagy mégse?
Tudom, hogy a oxelo 7xl a minimum.
Utólag kérdés elvileg a biztonság kedvéért használat előtt áthúzgáltam mindent.
Mégis 1 nap után sok minden engedett. NOrmális ez?
Vagy az összecsukó mechanika kotyogós az is normál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Viccet félretéve valóban kevés az infó a hagyományos járgányról.
Szerintem nagyon prima gép, mondjuk én kinából akarom és a kisebb 27ah verziót, elég az. Most a dual 18.5ös, ez kissé kevés, de a 27 már elég kell legyen. Úgy se mennék ezzel többel mint a mostanival, már ez az 50es tempó is határeset(akkor miért veszem? nagyobb akksi, nagyobb kerék, jobb rúgózás és erősebb motorok amik jól jönnek emelkedőn, ja meg a minimotors vezérlő és kijelző!) Amúgy ennyi, nem muszáj 80al száguldozni vele és kész, akkor nem baszódsz meg. Bár nekem is úgy sikerült szétbaszni a lábam, hogy lényegében nulla volt a sebességem, csak még éppen rárúgtam egyet térddel a kormányoszlopra.....
Ezekiel példájából meg láthatjuk, hogy tök mindegy h Wolf warriorod van, vagy egy Xiaomi 365 mert mindenkitővel úgy el tudnak ütni, hogy nyilt törésed lesz.....
ez már nem roller még csak nem is robogó az 60-al pöfög xD
és ezt mondom úgy hogy 27-el közlekedek

Esetedben egyértelmű,

Személyi sérüléses közúti baleseteknél nem opció a rendőr, hanem kötelező.
Azóta már megvilágosultam.
Ezek közül az M365 tud megállni (kvázi dupla fék: elől elektromos,
a kugooval 30-al ugratok le fel a nagyobb padkáknál és most tartok 500km-nél