Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
BP-en mennyire lehet rollerrel munkába járni? Nem igazán járok a belvárosban, de egy potenciális munkahely miatt képbe került a roller:
-(1) Mennyire lehet ezeket felkapni és felszállni velük mondjuk egy 7E buszra a Bosnyákon?
-(2) Mennyire tudnék velük a Blahától a 8 ker utcáin keresztül eljutni a Corvin negyed irodaházakig?Jelenleg úgy tűnik nekem, hogy a BKV indulóállomáshoz eljutást, illetve célállomástól célig való eljutást ami gyalog összesen mondjuk 25p tudnám drasztikusan rövidíteni.
A gyakorlatban ha egy adott rövid útszakasz megkívánja mennyire tudok ezekkel járdán menni bicajút hiányában? Ha valahol egyáltalán nincsen bicajút, mennyire tudok akár egy kilométert járdázni?
-
coolmpi
aktív tag
Eddig kettő között vacilláltam xiaomi m365 és bluetouch btx250, viszont a kugoo m2 pro fényévekkel jobb volt a próbán. (plusz vízálló)
Nem sok szó esett eddig róla, de a minap kipróbáltama Kugoo m2 pro-t. 100 kg alatt iszonyat jól rugózik, a zármechanizmusa eddig az egyik legjobb amit láttam.
Egyedül a fújható (bár belső nélküli) kerék amit negatívumként fel tudok hozni.
Pár apróság:
Kicsit drágább mint az m365 viszont ég és föld a konstrukció és a menetkényelem.
Súlyban nehezebb (megmérni nem mértem, valahol 13,5 kg-nak valahol 15 kg-nak mondják, érzésre (30 mp-t tartva) kicsivel nehezebb mint az m365, hosszabb cipelésnél nyilván "fájhat" ez a plusz súly)Hamarosan beszerzek egyet, majd írok tartós véleményt.
-
Darellus92
aktív tag
válasz
NandorHUN
üzenetére
Jó mondjuk mire úgy fogsz vele menni mint Kuji, legalább 1-2 évet kell napi szinten órákat "gyakorolni" (közlekedni
). Azét ennek is vannak szintjei, nem úgy van az hogy megtanulod és onnantól tudod.[link]
Nem tudom mennyi idő lenne úgy menni mint a fenti srác, de tuti nem két hónapja kezdte. -
NandorHUN
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Van rajta fék, csak hátra kell dőlnöd.
+ manőverezni is könnyebb elvileg, szóval ki is tudod kerülni ha van akadály.Őszintén szólva nekem rolleren göröngyökkel több gondom volt mint bármi mással, pedig Booster GT-vel mentem 40-el ... amin sokan szidják a féket.
Gondolom nem tudsz olyan gyorsan megállni mint dupla hidraulikussal, de szerintem arra nincs is szükség, ha az ember használja a fejét. Ezekkel az egykereküekkel lehet menni 50+ km/h-val is, de értelemszerűen nem kell annyival menni és nem kell száguldozni.
Amúgy itt van fék teszt 40km/h esetén.
Ennyivel úgyse megy vele valaki olyan helyen ahol tudja, hogy hirtelen fékezni kell.
https://youtu.be/C9v2A3J9IyI?t=231Max sebességen olyan ~12-15 méter lehet, ahogy nézem.
-
DigitXT
félisten
Karácsonykor max. a fa körül.
Legalábbis a mostani jegesedésből kiindulva.
ON@djadji: azok a csavarok nem a cellákat fogják össze, hanem az összekötő
elemeket szorítják le. A cellákat a műanyag kupakok tartják össze, szorosan...
Azok között is van pár extra csavar! Szóval szétcsúszni biztosan nem fog tudni,
más kérdés, hogy még kéne valami vízszigetelés is, meg a BMS, töltőkábel stb.
Épül ez, csak lassan, nem is voltam itthon a hétvégén, erre leszakadt a hó is.
Szerk: és mivel még mindig nincs két (működő) vezérlőm, ezért ezt a "második"
pakkot (ha elkészült!) első körben hatótávolság növelésre fogom tudni használni. -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Darellus92
üzenetére
Igen, ezt én is éláttam ezt a videót...De annyi a bajom vele, hogy nem nyílt területen mentek vele plusz nem érzem a "szabadságot" a videóban...ergó forgalomban használni on the fly szerintem jobb lenne olyan videó... (de még nem találtam én se olyat)
-
coolmpi
aktív tag
Eddig úgy tűnt biztos befutó a Xiaomi m365 mint karácsonyi ajándék.
Viszont belefutottam egy másik opcióba:
Bluetouch bx250
[link]Árban kb ugyanaz, viszont van pár plusz amiben jobb mint a xiaomi:
+ kilóméteróra
+ jobb kormány rögzítő (élőben megnézve pont kiküszöböli az m365 hibáját)
+ tömör gumi (nincs defekt)
+ hátsó felfüggesztésAmi ellene szól:
- nem ismert márka, alkatrész utánpótlás, applikáció?Valaki ismeri, használja? Érdekelne tartóssági vélemény.
Előre is köszi a tanácsokat.
-
EZoli752
tag
Hello, általános felhasználásra elég 700w roller? [link]
-
NandorHUN
addikt
Nem olyan nehéz, mert a kerék "egyenesben tart" azaz nem dől el vagy gurul ki alólad csak úgy.
Szerintem ha valaki megtanulta kissebb eséllyel esik él vele mint egy rollerel.
Annak kisebb kerekei vannak és könnyebben csúszik is.No meg ezzel manőverezni is könnyebb.
De majd tavasszal veszek egyet, addig az egesz e jármű témát pihentetem.
-
Darellus92
aktív tag
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Darellus92
üzenetére
Én is erősen nézegetem...keresem a videókat is róla. Még nagyon friss de nagyon tetszik a gép. És jó az ára.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Darellus92
üzenetére
Nekem tetszik.
-
Darellus92
aktív tag
Dualtron minit nézte valaki? Nagyon bejövős. [link]
-
NandorHUN
addikt
Tegnap bejött egy srác, szét volt szakadva az álla.
Vizes úton esett el Lime rollerével...Össze is varrtam. Lényeg, hogy még 20 km/h sebesség alatt is össze lehet szedni elég csúnya sérüléseket, neki is meg fog maradni. Szóval csak óvatosan
-
DigitXT
félisten
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Én éppen ezért nem is forrasztottam.
Amúgy a ponthegesztésnek
se volt semmi baja, viszont az összekötő papírvékony, törik, szakad.
És messze nem olyan masszív az a műanyag burkolat, mint kéne.
Ebben az összeállításban jobban terhelhető lesz, de nagyobb méret:

(Így nem férne a taposóba, azért a kompromisszumos gyári forma.) -
JoinR
őstag
Sziasztok, Aliról vettem egy M365-öt nemrég, és 14-es hibát dob (a Xiaomi app amúgy nem irja ki, nem tudom hol kéne látni). Az eladó csak egy 5$ refundot fog adni, valakinek van esetleg egy tartalék gázkarja, amivel kipróbálhatnám, hogy tényleg az-e a baja?
Szétszedtem, próbálgattam más, erősebb mágnesekkel is ingerelni a Hall-szenzort, de semmi életjelet nem mutat. Csatlakozók látszólag rendben. -
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Én speciel egyáltalán nem unatkoztam: egy kis érdekesség (rövid) videóban.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Épülget az akkupakkom is, bár az sem túl gyorsan. Azért ezt az egy vezérlőről
párhuzamos hajtást nem fogom erőltetni. Működik, de nem ez a cél, hanem az,
amit itt GIF-en mutatsz.
(Jó, hát akkora erő sose lesz benne, de azért érted.) -
B-L-A-C-K
titán
Unaloműző gif
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
kotibor
tag
válasz
gergo7311
üzenetére
Akkor pontosan tudod miről beszélek, előbbi masszív, sima utakra, alacsony padlós, utóbbi meg mindenhova ahova a másik nem
.Xootr MG-nél a széles és alacsony padló egyedülálló, a SwiftyONE pedig összehajtható, masszív és mindenhova jó. Megemlíteném hazai oldalról a Boardy-t, aki nem járta, rúgta :-) végig ezeket, azoknak nehéz leírni.
-
kotibor
tag
Sziasztok,
a topikból egyedül a "sima", lábbal hajtós rollereseket hiányolom, bár elektromos roller témában nagyon kiokosodtam az igaz. Én saját szemszögből nézve tapasztalatokat gyűjtök a "mezítlábas" roller témában, hogy mi lehet jó, mi a nem az, mi az ami vakítás, mi az ami igenis használható, ezért sokat kipróbálok.
Saját tapasztalat: nehéz olyan öszvér rollert találni, tehát olyan ami mindenre jó, mert mindenki másra és máshol használja...
A gyerekekkel kigurultunk a Margit szigetre, csodálatos hely, mindenkinek ajánlom.
-
Darellus92
aktív tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Én vettem a deacathlonban egy alpinista tollpehely kabátot (25k) amit -10 fokra ajánlanak. Először azt hittem túl vékony lesz, de olyan szinten tartja a testhőt és állja a szelet, hogy kesztyűben arcmaszkkal simán járok még a rollerrel melóba amég nem esik
.[link] a rikító narancssárgát vettem a láthatóság miatt.
-
B-L-A-C-K
titán
Ma egy laptop táska volt nálam, amibe 10 kiló cucc volt, így összesen sisakkal mindennel ~110 kiló önsúly volt a rolleren, megnéztem így mennyit megy, 67-nél leszabályoz a roller, ezt hozta is, és ezekkel a szélesebb gumikkal teljesen stabil volt még.
-
törölt tag
Jó befektetésnek ez tűnik:
https://napidroid.hu/meno-xiaomi-himo-c20-elektromos-kerekpar-eu-raktarrol-tovabbi-akciok/
El tud indulni magától, de 100 rendőrből 99.9 nem fogja észrevenni

-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Röviden a hátsó kerék hajtásról. Érzésre nincs sok különbség, de pl. kevésbé
nyeklik miatta az első villa, ill. picit biztonságosabban lehet vele fékezni. Akár
kanyarodás közben is nyugodtan... eddig az első fék hajlamos volt borítani az
egész hóbelevancot kitekert kormánnyal, pl. a Lágymányosiról lekanyarodni a
MüPa felé eddig kicsit lutri volt, most sima liba...
Vagy bicikliúton lámpához
beállni derékszögű kanyarban, lépésben, ott nagyon észnél kellett eddig lenni,
mert tényleg bebicsaklott azonnal, ha ráfékeztél, hiába nem volt nagy a tempó.Aztán: padkára jobban fel lehet vele lépni, mert amikor elemeled az elejét nem
szűnik meg a hajtás, sőt! Kerékre is lehet húzni, ezt kb. kétszer követtem el...
Egy picit ijesztő élmény, de persze "fun", ha direkt történik. Nem egy Dualtron,
nem kell félni, hogy elfüstöli a gumit, csak a súlyponttal lehet játszani.
Viszont: a fellépés után közvetlenül a hátsó kerék megérkezése sajnos sokkal
kellemetlenebb mivel most már nem is olyan könnyű a hátulja, és ugye nem is
pneumatikus a Pro motor. Odaverődik, na, szóval ez azért nem akkora a előny.
Térkövön is egy kicsit jobban ráz, mert nagyobb a súly a hátsó keréken, ami a
pneumatikus hátsóhoz képest jóval kevésbé rugalmas: kényelemben rosszabb.(4 barra felfújtam a kereket. Ugyanúgy 24 km/h a vége, Lágymányosira ~15-tel
tud csak felkúszni, de ilyen a vezérlő, az eredetivel pár km/h-val gyorsabb volt.)Amit a dupla motortól várok: jobb hegymászóképesség, jobb gyorsulás/fékezés
továbbá picivel nagyobb utazósebesség. Ha kb. 30 km/h körül fog tudni, nekem
az teljesen okés, főleg ha értelmezhető idő alatt el is éri. Ja és a hatótávolsága
is sokkal jobb lesz, mivel nem csak egy 6Ah akku fogja etetni, hanem 2 db 6Ah
akku. Ez sem sok, tudom, de kis pénz, kis foci. A semminél azért jobb lesz.
-
Wine
csendes tag
https://index.hu/video/2019/10/27/kresz_e_roller_elektromos_roller/
-
Wine
csendes tag
Ellenben közúti forgalomban szerintem a pálcikaroller, sok szempontból életveszélyes akár van bukósisak akár nincs, ha úgy tetszik ebben az ügyben egyfajta polgári ellenállás híve vagyok. Emiatt. Amúgy egyre másra szólalnak meg emberek, most épp Vitézy Dávid, akik inkább a normális szabályozást sürgetik.
-
ultio
aktív tag
Továbbra is, hol van ez a jogszabály, rendelet?
-
DigitXT
félisten
válasz
NandorHUN
üzenetére
Nekem van motorom, mégis el tudnék képzelni egy Dualtron Spidert. Just for fun.
De mivel annyi zseton nekem nincs erre a hobbira, egyelőre RWD Kugoo teszt jön:
Nyilván innen már csak egy macskaugrás az AWD, kár, hogy még nincs vezérlőm,
meg a hibás akku pakk tényleg hibás, át kell még építenem azt is. Meg pl. egy 2K
értékű gyári hosszabbítóval semmiből nem állt volna az RWD. De arra várni kell...Szerk: igen, a cucc prototípus*, nincs előfúrva a villa a gyári csavarokhoz, ezért a
kábelkötegelő, ami tartja a műanyag burkolatot... (Amúgy van egy gyanúm, miért
voltam lassabb sokkal: 1 bar volt csak a kerékben, azért az megfoghatatta picit.)*: ez egy eufemizmus arra, hogy gányolt, amit itthon találtam cuccokat jeligére...
-
törölt tag
Ezért kell a sisak!
-
djadji
senior tag
Azért kíváncsi lennék. HA nem fofadom el a heszini bírságot, akkor mega feljelentés, majd a tárgyalás. Mi lesz a bűnösség oka és magyarázata KERSZ szabályok nélkül? "bűnös, merrt a nagyfőnök azt mondta"? VAgy hogyan fog zajlani..?
-
djadji
senior tag
Valóban lakott területen kívül. Erre nem emlékesztem. Itt mondjuk 30at írnak, de én is 20ra emlékszem.
http://www.autoszektor.hu/hu/content/kreszprofesszor-egy-kis-mopedes-kresz -
NandorHUN
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
De teljesen értelmetlen.
Ennyi pénzből vesz egy motort és az kényelmesebb, biztonságosabb és sokkal jobb élményt ad.
No meg értékét is állja. Aksi se megy tönkre 2-3 év akatt (egy ilyen masinába meg aksi csere mennyi lenne? 800 ezer?)+ nem is mobilis egy ilyen járgány. Azaz már nem is lehet igazából rollernek nevezni.
-
Wine
csendes tag
válasz
Darellus92
üzenetére
Az a baj, hogy mostantól esetleg jobban figyelik. Mert pl. itt Győrben szintén nem foglalkoztak vele rendőrök, csak most felhergelik a yardot is meg a népet aki erről értesül, aztán ki akar 50 ropit fizetni...
-
Darellus92
aktív tag
-
gergo7311
csendes tag
Ezért vettem inkább egy Xootr MG rolit... Gondoltam, hogy az e-rolikat erősen korlátozni fogják. Ez magyarország... Mondjuk, annak mákja van aki kisvárosban közlekedik e-rolival, ott nincs tömeg, tumultus, túlzsúfolt keskeny járdák, stb. az emberek is türelmesebbek általában, de pest minden téren káosz.
-
törölt tag
-
Wine
csendes tag
Furcsa lesz, minden rendű rangú elektromos robogó vígan hasít a kerékpárúton, mi meg mehetünk a forgalomba. Kissé morcos vagyok..Most azt nézem, az eddig bejáratott útvonalaim mind kilőve, kereshetem a nem túl kátyúbarát street motion 2 mnek azokat a közutakat amin nincs kráter.
-
Wine
csendes tag
Azt szeretném kérdezni, ugye ha elfogadjuk hogy mostantól smkp ként működük, létezik olyan sisak amit elfogadnak mint megfelelőt, és viszonylag kisméretű...mert gondolom a kerékpáros smkp ra nem jó.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A törölt threadet ne folytassátok!
-
pezoka
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Toldysport flexpro rolleren cserélem a bowdent, de szétszedéskor nem jegyeztem meg, hogy hol kell behúzni az első villánál, és a kitamaszto rúgót hová kell visszarakni. Van valakinek esetleg robbantott ábrája, vagy leírása a helyes összerakásról? Köszönöm.
-
-
Ugye tudod, hogy ez a leghülyébb érv a világon?!?!
Persze, én is túléltem a gyerekkoromat, a polski hátsó ülésen, öv nélkül. Sokan meg nem. Én mindig bekötöm magam kocsiban és a bukó is mindig rajtam, ha kerékpárra vagy rollerre szállok. És a gyerekeimtől is megkövetelem. Kötöttség? Életet menthet! E mellett ki nem szarja le, hogy szarul áll alatta a hajad??
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
). Azét ennek is vannak szintjei, nem úgy van az hogy megtanulod és onnantól tudod.
Legalábbis a mostani jegesedésből kiindulva.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Persze, én is túléltem a gyerekkoromat, a polski hátsó ülésen, öv nélkül. Sokan meg nem. Én mindig bekötöm magam kocsiban és a bukó is mindig rajtam, ha kerékpárra vagy rollerre szállok. És a gyerekeimtől is megkövetelem. Kötöttség? Életet menthet! E mellett ki nem szarja le, hogy szarul áll alatta a hajad??