- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
krakki88 #8458 üzenetére
En is notorius gyorshajto vagyok autoval, de az kicsit mas kerdes, mint a roller. Egy autoval satufekezve esetleg egy kis bukkanoval tuti nem fogok bukfencezni, sem egy megcsuszastol helybol felborulni. Mas a menetdinamikaja. Az autonal inkabb forgalmi/emberi okok miatt kell a sebessegkorlatozas, nem a jarmu fizikai korlatozottsaga miatt.
-
krakki88
csendes tag
válasz
krakki88 #8458 üzenetére
Bár két kivételtől eltekintve, amikor az egyik majdnem halálra gázolt, a másik meg elém jött, mindkét esetben úgy, hogy elsőbbségem volt, teljesen korrektek az autósok, sosem éreztem magam veszélyben, előzékenyek voltak. És igen, akkor van elsőbbséged ha megadják, tudom, ennek is köszönhetem az életem, hogy minden egyes kereszteződésbe úgy hajtok be, mint akit halálra akarnának gázolni....egyébként már rég halott lennék, vagy minimum rokkant. De az ördög nem alszik, 95 éves ismerőst bácsit úgy gázolták halálra(pontosabban túl élte, de később belehalt)robogóval közlekedve, hogy 55 éve járt mindig ugyan azon az úton és semmi baj nem volt, pedig a város egyik legforgalmasabb csomópontja...dehát a statisztika már csak ilyen, egyszer jött egy olyan sofőr aki éppen telefonált.....ott meg lófaszt se számit az óvatosság, ha jön rád a tonnás autó és nincs menekülő út, akkor vége.
-
TheProb
veterán
válasz
krakki88 #6247 üzenetére
Sokat nem volt a fejemen motoros bukó, sose vonzott a 2 kerék. Viszont SW buzernyákként ezen megakadt a szemem: [link] De amit most említettél, az eszembe se jutott, hogy mennyire zárja ki a hangot- Márpedig ebben gondolom nem sok mindent hallanék a külvilágból, azt meg eléggé alapnak gondolom. Még a nyitott fülesemet is előtúrtam, mert a Tronsmart Onyx Free kb minden külső zajt kizár...
-
krakki88
csendes tag
válasz
krakki88 #6119 üzenetére
Pont most raktak fel egy Dualtron videót az egyik csoportba....... Ugyan úgy mozog a kormányoszlop mint nekem és állitólag ugyan az a baj is....
Tényleg megérné ha pár igényesebb rollerépitő összeállna, még ha csak kis darabszámban is, de gyárthatnának minőségi custom rollereket, lenne rá kereslet az biztos!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
krakki88 #6108 üzenetére
Tudom idegesítő hiba, de mint írtam már normális roller nincs 2020-ban sem, hibák lesznek mindnél. Én pont ezért kezdtem el építeni mert elegem lett ezekből. Az én rollerem egy Dualtron vázra épült, akik 20 éve vannak piacon, maga ez a váz egy 1 milliós roller váza, azaz felső kategóriás roller. Gondolna az ember a váz tökéletes, de nem, itt is mindent csavart ki kellett cserélni erősítettre, kormányrúd és a váz találkozásánál pl nagyobb csavarok kerültek bele. Akkor a kormányrúd alján kapott még egy nagy megerősített bilincset, valamint kormány stabilizátort, kormány rúdra erősebb magasabb stucni, és új kormány rúd a gyári rövid helyett....
És akkor csodálkoznak hogy miért van már nekem 1 milla felett bőven a roller, hát ezért, mert már nincs gyenge pontja.
Szóval mint írtam előtte is tökéletes roller nincs, mindegyik közül közép kategóriában még mindig a Mantis a legjobb vétel.
-
DigitXT
félisten
válasz
krakki88 #6109 üzenetére
Szomorú ilyeneket olvasni, mert titkon én is nézegettem a Mantisokat...
(Miközben az ipari hulladék Kugoo-t tuningolom: 2 motor, 3-4 akku, meg
2kW teljesítmény, aztán kiderül, hogy eleve maga a váz szar, és kitörik a
kerék magától is kompletten, nem kell ahhoz 50-nel menni. De jó buli.)
-
krakki88
csendes tag
válasz
krakki88 #6108 üzenetére
Egyénként meg, bocs, de mi az, hogy már megint? Nem azért, de ott fostad volna magad ketté ha a 3km-et hajtott rollered végállásban megy 50 el, te meg azt se tudod h most ugorj, vagy maradj rajta amig tudsz, vagy mit csinálj....mögötted meg jön az ifa, ha megfekszel megy át rajtad a picsába. Bocs már, hogy vettem majdnem fél milliáért egy ipari hulladékot, ami már 130 km után 3. alkalommal szarik be. És igen a csere gépből én szedtem ki a mágnest, késheggyel.... 1 mp alatt. Na ha nem szedem ki már lehet rég halott vagyok. Drámaian....az bazdmeg. Ülnél te ilyen szaron, meglátnánk mennyire lennél nyugodt....
Ja és tudom épitsek rollert. Csak azt nem tudom, hogy mégis mivel jobb ha szar gyártók szar alkatrészeiből rakok össze egyet?
Sajnos az a helyzet, hogy az összes ma kapható roller egy szar és a hozzá kapható alkatrészek is szarok, szóval hiába épitek magamnak egy egyedi rollert, abból valami szar lesz. Ennyit erről.
Mindenesetre senkinek se ajánlom a kaabo "márkát".... Lehet szar a többi is, vagy szarabb, de ez is egy szar. SZAR!
Tehát a kép legalján lévő köralakú menetes szar tört ketté mert spiáter...a csere darab is csak kb azért kell h cnc-s ismerősöm csináljon nekem rendes autóipari acélból egy jó minőségű darabot. Mert gondolom a csere is ugyan olyan spiáter szar lesz mint ami alapból benne van.
És sajnálom a stilusom, de ahhoz képest mennyien és mennyire dicsérik, ettől eltekintve is csalódás. Az akksija se bir 30 km-nél többet maxon húzatva, 55 kilós terheléssel sem. Ami kissé nevetséges a gyári adatokhoz képest.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
krakki88 #6099 üzenetére
Én már leírtam 50x hogy tökéletes roller nincs, viszont ezt is kicsit drámaian adod elő, attól hogy az a csavar eltört, még ott van a bilincs, szóval nem marad csak úgy a kormány a kezedben. Amúgy egy csavarboltba beviszed a csavart és veszel egy olyat, nem kell rá hónapokat várni míg küldenek egyet, ha nincs pont ilyen, elmondod mire kell, és adnak hasonlót ha tudnak.
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
krakki88 #5852 üzenetére
BOcsi mindenki.szakaszosan vagyok ébren mert dolgozik a szervezetem a "restaurálásomon"
Sorba haladok:
Devil-k: Pont azér akarok wolfot mer nagy és súlyosabb mint a mantis. De nincs eldöntve és még sok szimuláciot át kell törpölnöm majd a jövöben amikor megveszem.
Hito:
Hidd el engem is levert a víz mikor megtörtént mert nem hittem el hogy ez lehetséges. Autós reakcioja? Elöször nekiállt ugatni hogy nem láttam hogy ö BALLRA kanyarodik -miközbe én már a felezövonalnál j!rtam a bicikliuton az átjáróban....aztán visszavett mert látta hogy ömlik a vér a lábambol.
Alexandrosz:
Köszönöm rajta vagyok hogy gyógyuljak és ujra rollerezhessek.Dr. Zoo:
Igen volt rendör. Ilyenkor mi van? Egyszerü eset mindegy mit üt el az autós a védett úton haladóval szemben hogy van e rajta kabát vagy nincs...bicikli, gaalog, roller, segédmotor.
Zebrán történt.zebra közepén. Így sok szemtanu sok mindenki látta. Rendör is képben volt. Eljárást inditott 8 napon tul gyogyulo sérülés....stb. -
BerserkGuts
addikt
-
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
krakki88 #5557 üzenetére
Na akkor te már biztosra tudod nem lehet, mert te nagy szaki vagy látatlanba, én meg biztosra tudom lehet cserélni, mivel már nálam is a 4. gázkar van fent mire megtaláltam a tökéleteset számomra...
Szerintem se gányold szét a rollered, főleg hogy nem sok közöd van az egészhez, de persze okoskodni azt tudsz.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
krakki88 #5554 üzenetére
Nem tudom miért kell leírnom negyedjére, és még magyarázkodnom hogy szerinted én tévedek, miközben még látni se láttál ilyet, én meg már szereltem párszor ezt...Tényleg szívesen segítek mindenkinek mint látható, de az ilyet nem bírom...De leírom ismét...
A mágnes azéért van hogy a hall szenzor érzékelje, annak a vezetékeit kell bekötni a másik gázkar hall szenzor vezetékeibe. A videón a gázkar pöckét szedték ki amiről beszéltem, hogy ki kell majd szedni hogy ne legyen ott felesleges. A kijelzőt ha szétszedet, videón is látható csavarok tartják, ott látható lesz a hall szenzor is ami a mágnes előtt helyezkedik el a házon.
-
DigitXT
félisten
válasz
krakki88 #5554 üzenetére
Megnéztem a videót: szerintem arra gondol, ami ezen pont nem is látható,
azaz a kijelző egység megbontása után láthatsz olyan vezetékeket, amik a
gázkar felé mentek. Nem csupaszon látszik, hanem a burkolat alatt lesz.Szerk: mondjuk egy garis fél millás rollert szétgányolni... Max. 2 év után.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
krakki88 #5549 üzenetére
Az a baj így tényleg felesleges magyarázni, mert gondolom úgyse te fogod megcsinálni, de még1x leírom.
A gázkart szét kell bontani, a gázkar pöcköt kivenni, gondolom ki lehet venni mivel mozgó alkatrész. Kivenni meg azért kell feleslegesen ne legyen ott. A gázkar részbe megy 3 vezeték, aminek a végen van egy hall szenzor, az érzékeli a mágnest. Ezt a 3 kábelt ki kell vezetni egy olyan gázkarra ami tetszik, és arra rákötni.
Ennél jobban nem tudom már leírni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
krakki88 #5518 üzenetére
Próbálj ki egy komolyabb féket és megtudod....
Amúgy aliról lehet rendelni már 20 ezrekért komplett szettet, azaz nyereg, meg fékkar, féktárcsát már nem aliról venném, egy 5-6 ezres shimano 160-as már tökéletes neked, csak kell még hozzá nyereg adapter is, de az is pár ezres tétel.
Nekem ilyen van rolleren, erre még kell egy cső átalakító hogy a másik oldalon legyen, 100 ezer körül megáll mindennel.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
krakki88 #5519 üzenetére
Mért lepődsz meg rajta
A profit orientált példa amit mindegyik cég követ hogy olcsó munkaerővel
(lehet ott a 8 általánosa sincsen meg)
minél többet dolgoztatni ájulásig.A kínaiaknak nem probléma egy évben 350 napot dolgozni és két hétre otthon lenni a családdal aztán vissza ennyi az életük a munka rabjai.
Konkrét példát itthonról is tudok mondani nagy szupi cég 8 általánossal minimálbérért elektronikai alkatrészeket gyárt űrhajóba, rakétavédelmi rendszerekbe, teslába stb... ilyeneket bíznak úgy emberekre hogy dolgozzanak heti 7 napot is ha a cégnek úgy tetszik közben bejöhetsz még túlórázni is 8 helyett 12-re is bravó itt tartunk minél többet kell csinálni az a lényeg.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
krakki88 #5505 üzenetére
Sajnos az autó, motorgyártás is ott tart, hogy külön mérnökök vannak arra hol lehet 3 fillért spórolni, meg arra, hogy egy főalkatrész se legyen hosszabb élettartamú a legrövidebbnél. (Nem azt mondom, hogy az örökkévalóságnak kell gyártani, de vicc, hogy pl ma egy mosógép 5 évet bír.)
-
Ezekiel Ston
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotó állvány eladó
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest