Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabicska
senior tag
Azzal mit lehet kezdeni, ha fekezeskor a munkahenger beragad kicsit, és a tárcsát csiszolja, súrolja, hangot ad?
Majd lassan megszunik.
Esetleg kisebb fekezesek hatására.
Köszi -
Tothgera30
veterán
DT Swiss X 1900 Spline 29er wheelset/kerékszett-ről ([link]) van valakiek vélemnye, tapasztalata? Nagyon filózom rajta, mivel valami 1885g-ot nyom cakk-pakk. Persze a Nevegal-al nem lesz könnyű, de ütőképes kombó lesz sárosabb, nyirkosabb időben, és az erdőben se vall szégyent.
-
inifini
tag
Valószínűleg azért nem volt gond az oldás, mert új élmény, és mindig ott volt a gondolataid között. Majd, ha természetes lesz, akkor jön a meglepetés. Nekem nem is kellett 2,5-3 évet várnom. Már amikor azt hittem, hogy, minden patent, akkor jött 1-2 érdekesség. Ha megállsz valamit pl telefonban nézni, mindig pattintsd ki mindkét lábadat...
biztos, hogy arra indulsz tovább/fordulsz, amerre be van csattolva, így garantált az esés 
-
Solad
addikt
Na megvolt az első tekerésem SPD-vel.
Tapasztalatok:
Az oldás abszolút nem okozott problémát hirtelen szituban sem.
Az eddig kevésbé használt izmoknak kell hozzászokás bőven, de így elsőre is érezni a jótékony hatást, az útba ejtett emelkedős strava-szegmensen ~15%-ot javítottam. Ebből nem tudom mennyi a placebó, de ha csak a fele, már akkor is jó.Ami viszont elképesztő, hogy kiállva mit lehet vele művelni, egyszerűen olyan erőt tudtam kifejteni, hogy magam is meglepődtem rajta.
-
MPowerPH
félisten
Shimano XT M785 -ot neztem ki, elore-hatra, eleg jo aron merik itt. Es ugy nez ki, itt van hozza csavaros tarcsa is. Ez kompatibilis? Shimano RT86 XT Ice-Tec 6-Bolt Disc Rotor
-
Valkűr
addikt
Az SLX de még a Deore tárcsákat is kompatibilisnek irja a Shimano is a saját oldalán is az XT-hez. Nem hinném, h gondod lenne ezekkel. Az SLX ráadásul elég jó is az árkategóriájában.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Normi™
üzenetére
Az a gond, hogy mar megszivtam parszor a nem gyari tarcsakkal. Ez a 3. most a bicajon a Martaval, de ez az elso eredeti. Elotte Textar meg meg valami volt rajta, es pocsek volt, majdnem ujonnan dobtam is oket, de eloszor rost voltam kifizetni dupla annyit a Magura tarcsakra.
-
MPowerPH
félisten
Hali.
Ugy nez ki teljesen beszart a hatso Magura Marta hidro fekem. Itt kint se alkatresz nincs hozza, se tarcsak, mert mar azokat is cserelni kellene. Neztem Deore XT hidrosat, 2015-ost. Egy gondom van, hogy ahogy nezem, csak Center Lock -os tarcsat kapni hozza, tehat nekem le kellene cserelnem az elso-hatso agyat is. Abbol is neztem Deore XT-t, de veszes az ara, de sajnalnam a mostaniakat. Nincs ehhez az uj szetthez csavaros rogziteso tarcsa? -
zoli03
őstag
Gondolom tudod, hogy működik az agyaknál használt szabadonfutó (most a sima kalapácsosra gondolok, nem mondjuk a DT megoldására, vagy a görgős Silent Clutch-ra). Itt a fémes kattogó hang természetes velejárója a működésnek. Nem szárazon mennek ezek, hogy olyan hamar elkopnának, van bennük olaj a kenés miatt. Viszont ha halk, akkor annak sok oka lehet, és egyik se jó. Pl a Shimano az olcsóbb agyaiban előszeretettel használ csak két kalapácsot, és azokat is 120 fokra helyezi el egymástól. Kicsik a kalapácsok, így nem tud akkora felületen erőt átvinni, nem nyomja a rugó elég erővel a kalapácsot, stb. Ezek miatt biztos halkabb lesz, de tartósabb nem. Nekem is ment már szét két halk Shimano agyamban a kazetta, meg ismerősömé is szétment. A mostani Novatecem hangos, de az legalább normálisan meg van tervezve, nem 2-3 évre gyártották, ráadásul alkatrészt is kapni hozzá emberi áron. Szóval ha csendet akarsz, akkor vegyél Silent Clutch-ot, mert a halk kalapácsos agy nem sok jót jelent általában.
-
syler123
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
Köszi!
Előtte 2,5 volt benne
, onnan fújtam tovább, abból lett 4 bar, nehogy még eldurrantsam, de akkor még teszek bele, gondolom akkor nagyobb eséllyel kerülöm el a kátyú okozta defektet. Elöl van telo, de attól még akkor oda picivel kevesebbet teszek. Mondjuk a 6 bar-t maximumnak írja a táblázat, akkor elvileg 5-nek elégnek kellene lennie. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
salieri.
üzenetére
Egy szavazat a Traffic-ra. Nekem az van hátul, defektállóságban nagyon ott van, bár terepen valahogy így nézett ki: kép, ez mondjuk pont nem az a kerék, de a hátsó is így nézett ki. A nedves/agyagos talaj beletapad és nehezen tisztult ki. De egyébként jó a tartása és betonon is egész jól gyorsul. Kicsit viszont nehéz, mert drótperemes ugye, meg nem verseny gumi.
-
syler123
veterán
Meg is oldódott a kompresszor vásárlás, kiderült, hogy járt a kocsihoz egy Continental
Igaz 3 éve van meg, de eddig nem kerestem
4bar-t tettem a Continental Sportcontact 2-be, gondolom az úgy okés.Ez az oldal szerint viszont nagyobb guminyomás kell.
70-87psi -
Runner_fxr
addikt
válasz
fpeter07
üzenetére
Szerintem egyáltalán nem az a lényeg, hanem a csapágy minősége, gondolok itt a felhasznált anyagokra a tartósság miatt és minőségi illesztésekre, csiszolásra, hogy gyönyörűen forogjon. Egyébként a minőségibb agyaknak sok esetben hangosabb a reteszelése is. Engem nem zavar. A Kona stinky primo Freeride bringámban Ringle Demon hátsó agy volt, na annak olyan reteszelése volt, hogy csengő sem kellett.

Elpusztíthatatlan agy volt.(#51573) krx21:Ez nem így van, elég költséges dolog lenne komplett hajtást cserélni ha valakinek egy drágább szett van a bringán. Abban az esetben igaz az állításod, ha a láncot nyúláshatár felett is tovább használod, akkor az valóban megeszi az egész hajtást és tényleg egyben kell mindent cserélni. Ha azonban nyúlásmérővel ellenőrzöd és időben cseréled 0,75-nél. Akkor akár 3 láncot is eltudsz használni egy sorral. Lánctányérok meg akár 3 sort is kibírnak, azaz kb 9db láncot! Persze ez a legideálisabb eset. Láncnyúlás meg felhasználó függő, nyilván nem mindegy mennyire van terhelve, meg ugye minél több a fokozat annál vékonyabb és annál hamarabb nyúlik. 1000-4000km között változhat 1db lánc élettartama.
-
Slownz
senior tag
A láncnyúlásmérő 0.75-nél már beleesik, ellenben 1.0-nél még nem. Ha most kicserélem a láncot és az újal nem ugrál, akkor azt jelenti, hogy a racsni még nem kopott el (ilyenkor örülök), ha azzal ugrál, akkor visszarakom még a régi láncot és használom, amíg teszi a dolgát. Ez így jó taktika?
(#51578) anorche1: Köszi, ez nagyon jó hír. Akkor nem is kell mást csinálnom, mint szezon végén még alaposan lepucolnom!
-
Slownz
senior tag
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Külsőt kell vennem az alábbi kettőben gondolkodom.
Melyik a jobb választás? 60% aszfalt 40% terep
Continental Traffic vs. Hutchinson Python
Ár szempontjából mindegy ,mindkettő 4K/db -
Milán13
tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a tanácsokat

Üdv, Milán
-
fpeter07
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A lényeg egy agynál, hogy a reteszelése ne legyen olyan, mintha egy zenekar kísérne. Persze versenyzőknek ez a jó, ösztönzi őket a tekerésre.

-
krx21
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Sok szakmai lapban a XT mint az egyik legjobb ár/teljesítményű kategória van megemlítve... Tehát aki egyszerűen csak hosszú távra tervez és értékeli annak ajánlott lehet...
Amúgy én nemrég cseréltem egy sountor hajtást XT-re és 5 méteren éreztem, hogy zongorázni lehet a különbséget...
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Végleg megadta magát a Continental Travel Contact külsőm. Ezeket néztem ki, a CST-ről olcsósága ellenére elég jókat írnak. Mi a véleményetek, esetleg tapasztalat? A lényeg igazából az, hogy nedves, esős talajon is a körülményekhez képest "stabil" tudjon maradni.
CST C1313
Maxxis Overdrive MaxxprotectKöszönöm
szjoci köszönöm!
-
Valkűr
addikt
Ezzel egyet értek, anno a BTC agyat hasonlitottam egy XT-hez, de még ott is lényegesen jobban , szebben , simábban futott a BTS...
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Vasinger!
üzenetére
Az agyak tekintetében azért én más véleményen vagyok. Persze gurul mindegyik, de ha kiveszed a kereket a bringából, megforgatod a tengelyt akkor azért érezni különbséget az XT javára, DT-ről ne is beszéljünk, azt egy Deore-al hasonlítani nem is lehet, se tartósságban, se gördülésben. Sőt én azt is ki merem jelenteni, hogy egy full Deore szettes bringán talán a Deore agyak a leggyengébb alkatrészek. Persze működik, sokáig el lehet velük lenni, de azért sokkal jobbak is vannak.

-
Valkűr
addikt
Én mindig azt mondtam, h az SLX elég a legtöbb átlag embernek, annak is aki sportol..Ellenben mára már az SLX és XT közti árkülönbség annyira minimális, h akkor már inkább az XT amit vesz aki ebbe vágja a fejszét. AZ évjárat valóban nagyon sokat jelent, pár év után az a szint amit az XT tudott azt átveszi az Acera , Aivio és ugyan azt fogják tudni.
Nézzül meg a két válto közti hasonloságot, itt nem biztos, h az XT jobb, szerintem kb azonos szinten lehetnek, mert átvette az XT tudását az alivio. Ezzel az Alivióval az Ujabb XT veheti fel a versenyt legfeljebb.
Ez meg a régebbi xt. Ugye mennyire visszaüt az Alivioban.
De mondhattam volna a Deorét is, az is hajaz a régebbi XT-re. Szinte teljesen XT. Amiben mások az a súlya lesz.
-
Vasinger!
nagyúr
Ha megengeditek én is leírnám a véleményem erről a szintezésről.
Az alábbi albumban található az eddigi kerékpárjaim.
Jól látható, hogy a legalapabb tourney alatti kategóriától, egészen az XT-ig minden megtalálható rajtuk szinte.
Az első komolyabb bringám egy teljes Deore felszereltségű Haibike volt, ez a 4. képen látható. Hatalmas előrelépés volt a korábbi, gyakorlatilag névtelen Shimano darabokhoz képest. A hajtás sokkal feszesebb, folyamatosabb lett, a váltás rendkívül gyors és bár itt még csak V-fékem volt, de az is Deore, az nagyon jól fogott. A mai napig emlékszem, hogy az a V-fék még sok komolyabb hidraulikus tárcsafékkel is versenyezhetne, olyan keményen fogott.
Ezután jött a Stöckli, ami kicsit öszvér volt, mert volt rajta Deore-tól kezdve XT-ig minden és ez érezhető is volt rajta.
A jelenlegi Cube-on meg az agyak/váltók/hajtás/középcsapágy mind XT, egyedül a fogsor Deore most, mert nem láttam értelmét drágábbat venni.
Hogyan látom ezek után az egészet?
Agyak területén nem igazán éreztem semmi különbséget, hogy Deore, XT vagy esetleg egy DT-ről van szó, mindegyik gurult, semelyikkel nem volt problémám, tették a dolgukat. Itt valószínűleg már a könnyítés ami számottevőbb, de ebben nem vagyok biztos. Ha valaki komolyabb versenyző, lehet észreveszi azt is, hogy egyik jobban gurul mint a másik
Hajtás:
Na ez itt már egy összetett dolog.
Láncból érezhető a különbség az alsóbb kategóriákhoz képest, hogy finomabb váltást eredményez egy XT egy Deore-hoz képest, de egy fogsornál már nem ilyen éles a helyzet. Amennyi árkülönbség van a kettő között, azt főleg csak könnyítés indokolhatja, mert váltani egy Deore szetten is ugyanúgy jól fog, mint egy XT soron.Váltók: Nem nagyon ismételném azt amit már sokan leírtak, egy XT Shadow váltó jóval feszesebben tartja a láncot, terhelés alatt is könnyen vált és igencsak tartós. Precízen be lehet őket állítani. Egy Deore váltót nehezebb tökéletesre beállítani, de belehet. Esetleg sűrűbben kell utánaállítani,
Fontos egyébként azt is megjegyezni, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen évjáratból választ az ember, mert nagyon nagy a szórás.
Manapság azt lehet észrevenni, hogy főleg az XTR kategóriában nem a tartósságra mennek, hanem a könnyítésre és precizitásra, így történhet pl. az, hogy egy Deore/SLX tovább fogja bírni mint egy XTR néha, persze valószínűleg nem is azonos terhelést kap a két kategória.
-
belaazallat
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ne foglalkozz vele, más topicban is ezt csinálja!
-
bandus
veterán
-
Runner_fxr
addikt
Egy jópofa Német videó feliretozva az E-MTB-ról és technikákról, illetve az e-bike előnyeiről.

-
Runner_fxr
addikt
válasz
Because
üzenetére
Na ácsi, itt senki nem ajánlott felső kategóriás bringát, ő maga nézett ki két bicót. Nem tudom kikre gondolsz, de jómagam, meg nagyon más se szokott itt feleslegesen felső kategóriás bringákat ajánlani, de ettől még az egy tény, hogy egy minőségibb bringát jobb érzés használni, nagyobb élményt nyújt. Te állítottad azt, hogy a tourney és a négyszöges hajtás ugyan azt az élményt nyújtja hobbi szinten mint az XT váltás és integrált Deore hajtás. Ami egy hülyeség véleményem szerint. Illetve mások véleménye szerint is. Abban egyetértek, hogy nem feltétlenül szükséges mindenkinek a 300 ezres bringa meg az XT, de ha valaki megengedheti magának, akkor miért ne vehetné meg akkor is ha nem megy vele olyan sokat? Amennyit használja az nagyobb élmény lesz mint az egyszerűbb bicóval.
Ha figyelmesebben elolvastad volna a hozzászólásaim, akkor láthattad, hogy írtam érveket az XT mellet, nem csak azt, hogy isteni vele menni. -
Because
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
akárki idejön, ajánlanak neki egy felső kategóriás bringát, valaki az-az én megkérdezi ugyan minek? válasz mert megengedheti és azzal isteni menni (remek érv)... az hogy mire, mennyit, hogyan fogja használni senkiben se merül fel.
de mindegy, valóban meddő dolog ez itt a PH-án, zárjuk is le -
-
rétisün
veterán
ez jónak tűnik egy lánctányérhoz.
más: volt már valakinek kárigénye biztosító felé?milyen papír kell, amivel igazolom, hogy milyen alkatrész sérült, mekkora kár keletkezett, amit fizet a biztosító?
a múltkori 'karambol' kapcsán, az autós a kötelezője terhére oldaná meg a károk megtérítését.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Milán13
üzenetére
Mint ahogy előttem is írták, a mai acera már nagyon nem ugyan az mint a 10 évvel ez előtti és ez igaz mindegyik szettre. De az acera már régebben is az a kategória volt, ahol azért nem szabadna pontatlanságnak lennie. A pontatlanság oka nem az acera miatt lehetett, hanem a helytelen beállítás miatt, esetleg koszos bovden, ami szorult valahol. Vagy az alkatrészek nem voltak teljesen kompatibilisek egymással, néha előfordul, hogy bizonyos váltó adott fogaskeréksorral nem tud pontosan váltani.
Ettől függetlenül az XT ég és föld lesz, ha megengedheted magadnak akkor nyugodtan vedd meg, mert biztos, hogy szeretni fogod. Amiben feltűnően jobb mint az olcsóbb szettek, hogy terhelés alatt is simán válthatsz vele. Sokkal finomabban, csendesebben működik. A hajtás sokkal merevebb, jobb hajtáshatékonyságot fog adni. Ha meg a fékek is XT szettből vannak, akkor brutális fékerő is lesz.
Ha Cube és KTM közül kéne választani, akkor én inkább a Cube-ot választanám, mert többnyire jobb az ár/értéke mint a KTM-nek. A KTM semmivel nem nyújt többet, csak a neve miatt van rajta egy kis plusz árrés. Persze kifoghatsz akcióban egy jó árú KTM-et is. Minőségileg azonos, kiváló kerékpárok. Amire érdemes figyelned, ha már 300k körül nézegetsz cross bicajt, hogy a villa levegős rendszerű legyen. Sok esetben még ilyen árszinten is látni, olcsóbb rugós villákat.
-
Sziasztok!
Shimano FC-510 hajtókarra szeretnék egy Shimano FC-M443 48 fogú lánctányért szerelni úgy, hogy csak ez az egy tányér lenne a hajtókaron. (mindkettő megvan már, de csavarjaim nincsenek egyáltalán)
Ehhez keresek csavarokat. Hol tudok utánanézni, hogy ide milyen méretű kell?
A középső tányér hiánya miatt spéci (rövidebb) csavarok kellenek ilyen esetben, vagy a normál csavarral is össze lehet szorítani így? -
Valkűr
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Csatlakozom, ég és föld...
-
vendingo
veterán
válasz
Because
üzenetére
2 éve vettem egy bringát alivio/acera felszereltséggel. Összesen 400 kilométert mentem vele az évek alatt, mert utáltam. Most full SLX/XT felszereltségű bringám van, amibe 2 hét alatt teszek annyit, mint a másikba 2 év alatt tettem. Az új bringát öröm hajtani, mert nem csörög, nem zörög, teszi a dolgát.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Because
üzenetére
Na ne mond már, hogy a Tourney váltó, négyszöges alap hajtással, ugyan az az élmény mint az XT váltás integrált Deore hajtással. Ha nem érzel különbséget akkor a gond nálad lesz, mert ott azért van egy grand canyonnyi különbség. Vagy akkor igen keveset használod a bringádat. Szerintem XT szintig van értelme elmenni ha van rá pénz. Meg ez a hobbi is nagyon tág fogalom, Downhill kerékpározni vagy Endurózni is lehet hobbiból, attól még szükség lesz a komolyabb bicóra, hiába csak hobbi.
-
Milán13
tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, tanácsokat. Úgy érzem, egy kevés magyarázattal tartozom, mert nem szerettem volna lavinát indítani. Több, mint 10 évig használtam acera szettet és sosem szerettem igazán, pontatlan volt a váltás. Az új kerékpártól, ahogyan írtátok, valóban azt várom, hogy még többet és szívesebben menjek. Mindig jellemzően drágább, jobb minőségű felszereléseket, kütyüket veszek, mert sokáig fogom azokat használni (átl. 6-10 év). Ez a kategória fér bele a büdzsémbe, persze jeleztem, hogy akciókat is beleszámítva (-30%). (Megjegyzés: az általam linkelt két kerékpárt extravagánsnak nem nevezném, nem hinném, hogy kitűnnék a tömegből).
Még egy kérdésem lenne: milyen gép lenne a "racionális" döntés 200e-300e Ft között?
Köszönöm, üdv, Milán
-
fpeter07
veterán
válasz
inifini
üzenetére
Uj bringamnak hala versenyen mar csak a sajat hataraimmal kell kuzdenem. El lehet kepzelni, hogy mit tud egy highend kerekpar.
Szerk:http://www.pinkbike.com/video/419720/ delutani program! Nagyon kegyetlen ez a palya. Alig varom, hogy este visszanezzem, remelem meglepetesgyoztes lesz.
-
EnergyCoke
tag
válasz
zoli03
üzenetére
Nekem egyszer volt egy ilyen "màrkájú" vàltóm 3hét alatt konkrétan darabokra esett
(lehet csak kifogtam egy gyári hibásat de biztosra megyek többet soha) most deore xt-m van régebbi kiadás de az egy szóval:tökéletes.
............................................CR2025 szívesen! -
CR2025
csendes tag
válasz
EnergyCoke
üzenetére
Köszi! Akkor figyelni fogok mikor lesz a lidliben kerékpáros cucc.
Jelenleg 80% aszfalt 20% terep de igyekszek terepesíteni minél jobban. -
zoli03
őstag
válasz
EnergyCoke
üzenetére
Sunrace alsóbb kategóriás termékei pont, hogy jobban bírják (lényegesen), mint a hasonló árú, vagy kicsit drágább Shimanok. Felsőbb kategóriáról egyelőre nincs tapasztalatom.
-
EnergyCoke
tag
válasz
CR2025
üzenetére
Szia!
Én a Lidlben veszem a mezeket
2ezer ft-ért 1évet kibírnak és nem is izzadok bele. Ebike-on 3500ft-tól lehet már normális mezeket kapni szerintem felesleges külföldről rendelgetni.
Ezen a bringán heti 100 kilóméterre maximum pedált és ülést cserélnék a többi majd jön magától ahogy elhasználódnak az alkatrészek sorban cserélheted őket
Attól is függ hogy hol és mire használod. Ha csak városba vettél egy szép montit nem terepre cserélj gumikat 1,75-1,5re sokkal jobban és könnyebben fogsz haladni. -
CR2025
csendes tag
Sziasztok!
Kerékpáros felső vételében gondolkodok ehhez kérném a segítségeteket.
Ebayes és társai olcsóságokat hanyagoljam? Pl ez : [link]
Nem várok világmegváltást ezektől a 3,4 ezres mezektől csak azért mégis jobban szellőzik mint egy sima poló.
Kerékpárom : [link] nem a felső kategória olyan heti 100km-t megyek vele. Esetleg ezen kell valami alkatrészt cserélni vagy a heti százhoz megfelel? -
Maximum1
őstag
válasz
EnergyCoke
üzenetére
"2milliárdod egy házra akkor egy villában laknál vagy panelban?"
Az attól függ, ki akarok tűnni a tömegből vagy nem.
Álltalában ebben az országban a ki akarok tűnni a menő.
A kérdezőkből is nehéz kiszűrni kinek mire kell, ebben az esetben a linkekből annyit lehet látni hogy egy kint dolgozó honfitársunk szeretne bringát venni, kint meg nehéz kisebb felszereltségűt venni, legalábbis ezt hallom Milánóból. -
bunddog
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Pontosan

Milyen márkájú az a bringa?

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
inifini
üzenetére
Ezzel én is így voltam. Tavaly vettem a drágább gépet és annyira belebuzultam a tekerésbe hogy idén már többet mentem mint az előzővel több év alatt összesen. Sose lehet tudni mennyire kattan rá az ember és egy jó kerékpárral ez könnyebben megtörténik.

Más: épp Milánóban vagyok tegnap benéztem a helyi Decathlonba bringás cuccokat lesni és csak csodálkoztam mennyire más itt a kerékpár kínálat. Kapaszkodjatok meg, 800 euróért van 105-ös váltós Mavic kerekes, karbon villás országútit! Azt hittem rosszul látok.

-
fpeter07
veterán
válasz
bunddog
üzenetére
Meg lehet venni. Csak kérdés, hogy mennyi értelme van. Használok Ty-t és XT-t hátsó váltót is, nagy eltérés nincs köztük. Az XT feszesebben tartja a láncot, csak vad talajon kezd el csörögni a lánc, meg ugye 9 fogaskerék van, nem 7. Bár ha jól tudom már az alsókat. váltók is minimum 8-al mennek.
-
Because
őstag
válasz
EnergyCoke
üzenetére
és mi a fenének XT hobbira
de most komolyan, szerintem itt a placebo kezd nagyon kijönni -
EnergyCoke
tag
válasz
Milán13
üzenetére
Szia! Szerintem telejesen mindegy melyiket választod mindkettő tökéletes lesz arra amire neked kell
Én a helyedben azt választanám amelyik olcsóbb. Ez is ugyanaz a kategória:http://meridawebaruhaz.hu/cross-trekking/crossway-szeria/merida-crossway-xt-edition-2015 meg kb van még 10 másik márkájú is full xtvel szerelve csak az árat és a kinézetet nézd a shimano xt alkatrészcsalád tökéletes lesz. -
Milán13
tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni. Kerékpárt szeretnék venni, a hobbi felhasználás célja 80% aszfalt 20% terep. Főleg városban, néha pedig egy-egy túrára elmennék vele. Ha jól sejtem akkor a trekking típus lenne a megfelelő erre a célra. Hosszútávra tervezek, ezért egy jobb kerékpárt szeretnék venni, természetesen kihasználva az őszi akciókat. Az alábbiakat szemeltem ki:
http://www.ktm-bikes.at/bikes/trekking.html?action=bike_details&bike_id=458&cHash=7ff4444d8e7eff7bcce0ae8ba4a0da21
http://www.cube.eu/bikes/tour/tonopah/cube-tonopah-race-black-anodized-flashred-2015/
Mi a véleményetek?
Üdv, Milán
-
Sony P
csendes tag
tudtok ajánlani jó ELSŐ váltót? Sram a váltó karom-elől hatul hatul sram x7 es a váltóm elől egy shimano altus ezt szeretném lecserélni.

-
Tothgera30
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Láttam már más trekkingnél is ilyet, Hercules, Pegasus, és társai előszeretettel alkalmaznak ilyen "fura" megoldásokat. Én főleg a váz, teleszkóp, váltás állapota miatt félek, és az agydinamótól.
-
belaazallat
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Érdekes az az első fék felfogatása, először azt hittem fordítva van a villa, de nem.

Szerintem vállalható.
-
szjoci
őstag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Szia!
Kryptonite keeperem van 2m-es hurokkábellel, eddig nem próbálkoztak vele... Mondjuk az tény hogy csak akkor hagyom magára és kötöm ki a bicajt ha nagyon-nagyon muszáj.
-
Tothgera30
veterán
Mennyire vállalható egy ilyen trekking?
Kalkhoff trekking - 52000 Ft.
Így ránézésre kis törődést igényel, viszont egész tűrhető áron hirdetik. Viszont az eladót lehetetlen elérni.
-
Slownz
senior tag
Sziasztok!
A hajtásrendszerem állapotáról szeretném kikérni a véleményeteket. A mostani szezont (novemberig) már mindenképp ezzel tervezem befelyezni, de tavasszal akkor a véleményetek alapján indulok.
Két út van:
1) Ha azt mondjátok, hogy minden rendben van vele, nem érdemes cserélni semmit, akkor mielőtt elraknám télre, akkor jó alaposan megpucolom az egészet, leszedem a racsnit, láncot, beáztatom őket brigécolba, stb.
2) Ha valamit cserélni érdemes már, akkor annak a tisztításával nem bajlódnék feleslegesen.

1 éve vásároltam a bringát, így nem tudom, hogy mennyi idősek lehetnek az alkatrészek. A lánc egyébként nem ugrál vagy ilyesmi, szóval semmi baj nincs a hajtással (felületesen), inkább csak meg szeretném megelőzni, hogy elkoptassam a drágább alkatrészeket.
Itt vannak a képek: KATT
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Zárszerkezet vásárlása előtt állok, és véleményetekre lennék kíváncsi. Amit néztem, és belefér a büdzsébe pl.: ONGUARD Bulldog DT 8012 kerékpár u-lakat + hurokkábel
Kryptonite Keeper 12 STD kerékpár U-lakat + hurokkábel
Illetve még a hátsóra is szeretnék venni külső gumiköpenyt. Amit néztem, az a Maxxis Overdrive kevlar változata. Főleg aszfalt, illetve homokos, enyhén sáros területeken szoktam bringázni. Mi a véleményetek, illetve tapasztalatotok?Köszönöm
-
Runner_fxr
addikt
válasz
fpeter07
üzenetére
Az össztelós montik mindenféleképpen nagyobb élményt jelentenek mint a merevek, nem mellesleg kíméletesebbek az ízületekhez is. Ha merev vázzal kell mennem durvább terepen azt a térdem mindig megérzi, fullyval semmi gond.
Biztos van egy két jobban sikerült Kellys bringa is, de én valahogy mindig ódzkodtam tőlük.krx21: A Rock Shox már tudtommal nem gyárt kívülről állíthatós U-turn villákat. Régebben a Recon volt 85-130mm között állítható, manapság kapható Recon villák szétszedve, belülről állíthatóak 80-100-120mm között. Esetleg vehetsz Xfusion villát is kívülről állíthatósba: Streat RL2 140-120-100mm. Ezt még gyártják 1/18. nyakkal 26"-os kerékmérethez.
Vagy vehetsz Fox 32 Talas villát állíthatósba, 140-110 vagy 150-120. Viszont a Fox újonnan nagyon drága.Véleményem szerint abba a régi kellys vázba max akkor vegyél állíthatós villát ha találsz aprón vagy valahol elfekvőbe jó áron egy Recon 351-es U-turn-t 85-130mm. De én abba a vázba ezt az állíthatóságot se erőltetném, vegyél egy 120mm-es villát bele, az még okés lesz. Vagy 100-ast.
Az a Cube AMS125-ös váz már nem XC váz. 100mm felett nem igazán vannak XC vázak, az már más kategória. Abban az időben az a váz belépő AM gépnek számított, manapság ezt Trail-nek hívják, ami az XC és az All mountain kategória közé ékelődik be. Felfoghatod csapatósabb XC bringának vagy Light AM-nek is.
-
Vasinger!
nagyúr
Oh, nem néztem mire válaszoltál, azt hittem arra amit kinéztél. Az enyém valahogy fél úton van XC és AM között. Nehéz pontosan megmondani ma már, mivel ezen 2 kategória között elég halványak már a különbségek. Régebben sokkal kiélezettebbek voltak ezek a különbségek. Az emeltebb orrész miatt talán AM-re tenném, de nem nehéz XC-nek se mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Metal topik
- OLED monitor topic
- Túra és kirándulás topic
- Milyen egeret válasszak?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
- Apple iPad Air 2 (A1567) 32GB Wi-Fi + Cellular Arany
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

biztos, hogy arra indulsz tovább/fordulsz, amerre be van csattolva, így garantált az esés 

de most komolyan, szerintem itt a placebo kezd nagyon kijönni

Hasaggymeg