Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
f_sanyee
üzenetére
Bike24-en nem áll túl jól. Persze, mindegyikről olvasni valami rosszat, illetve minden lehet hibás. De Garminnal nem lehet mellélőni

parandroid: arról egyébként azt olvasni, hogy köztudott, hogy fluktuál az ellenállása. Te tapasztaltál ilyesmit? Bár már lejjebb adtam az igényeimet, ha rá tudom tenni a bringámat gond nélkül, és tekerni, már győzelem

-
parandroid
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
"Flux S Smart az jó?"
Nekem az van, még jó régen vettem, a covid iőszak kellős közepén. Azóta is remekül működik. De te biztos találsz benne valami bosszantó apróságot.
p
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
sztem elite is jó. nem tudom mit olvastal.
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Közben kiderült, hogy van másmilyen adapter összerakás, az enyém meg olyan, hogy nem kell az a bizbasz hozzá, ami a videón van. Szóval, jól akartam összerakni.
Mivel közöltem, hogy nem szándékozom várni 1-2 hónapot, és hogy ez így nem az én hibám, intézzék a visszaszállítást. Elvileg intézik is.
vallas: 550€-ért ne én szórakozzak már esztergályossal, de egyébként a melóhelyemen meg tudtam volna oldani. Ugyanakkor akkor is csak egy kínai átcimkézett trainerem lenne. Basszus, kénytelen leszek Tacx-t venni?
Flux S Smart az jó?(ex)Cat: ennél már az esztergálás is jobb ötlet, mint egy másik görgő adapterével próbálkozni... ránézésre sem stimmel amúgy.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nem tudom, mennyire kompatibilis méretek, de a Mp-en van fent egy Kickr adapterszett. Hátha.. Persze ettől még nem lesz jobb a lelked, de ha stimmel, legalább használni tudod.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Hát ez nagyon bosszantó lehet, sajnálom.
-
vallas
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Keress egy esztergályost, és megoldja neked....
De amúgy jó sokat szívsz ezzel a görgő témával, jöhetne már a tavasz....
-
dom1n0
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Tacx, Wahoo...
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Felforgattam az egész csomagolást, sehol nincs. Ha meg is lenne, a másik oldal attól még rossz marad. De jött ám válasz a supporttól, hogy jelenleg nincs kisebb adapterük, de már csinálják, 1-2 hónap múlva készen lesz. Adjam meg a címem, és küldik
Na baszki, innen se többet semmit soha.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nem lehet, hogy már alapból rajta van? Vagy esetleg összecsúszott egy másik ilyen hengerrel?
-
parandroid
félisten
válasz
mauimagic
üzenetére
Nem akarok 40-es gumit, még mindig főleg aszfalton használom. Országútira sem vagyok hajlandó egyelőre még a 25-öst sem lecserélni. A cross trekkingen 32-es van, és elégedett vagyok vele. Alacsony nyomásra is háklis vagyok, a 32-est 4,5 bar körül használom, hogy haladni is tudjak.
Még mindig Terep/DH irányból közelítesz, nekem azokhoz még mindig semmi közöm, szóval ami oda ideális, az nekem abszolút nem kell.
p
-
mauimagic
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Erre bármilyen gravel jó, teljesen felesleges a teló, még akkor is ha
gravel specifikus
, mozog 50mm-t és 2x-esen túlárazott.
40-45mm széles gumi alacsony nyomáson azért már elboldogul az általad említett kihívásokkal, főleg annak fényében, hogy 25-30 éve még DH versenyre is jó volt ez a szélesség
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
De a Tacx az egy kiforrott termék már, mindennel is kompatibilis. Azért nem értem miért erre esett a választásod.
Erről a görgőről életemben nem hallottam még.
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
A nondrive oldal stimmel, csak a képhez fogtam át. Ez érdekes, nekem a csomagban nincs olyan, ami a hajtásoldalra tesz...
Kábellel csatlakoztatva kiderül ám, hogy valójában bkool trainer.
-
parandroid
félisten
válasz
mauimagic
üzenetére
"komolyabb terepen kizárólag a szopás van vele"
Én nem megyek terepre. Nekem a terep az a kicsit gyökeres, kicsit köves, kicsit kátyús erdei út. Nekem nem gyors MTB kell, hanem szar utakon is gyors országúti. CX-et próbáltam, nem jött be, az egy nagyon szigorú geo, ráadásul mára khm... kevéssé modern, gravelek meg kezdenek ebbe a monstercross (ma is tanultam valamit) irányba menni, amivel én abszolút elégedett vagyok.
Én alapvetően úton hazsnálom a bringát, olyanon-amilyenen, de ha le akarok vágni valamit egy erdei ösvényen keresztül, vagy elfogy az aszfalt, akkor annyira nem praktikus a 7+ baros 25-ös GP5000. No meg asszonnyal kirándulgatni sem egy élmény egy agresszívebb országúti geoval, pláne, hogy ő nem hajlandó kimenni az útra az autók közé, szóval olyan alternatív útvonalak vannak néha, hogy ihajjj... Mondjuk nem vagyok szívbajos, látam már gravelest leszállni olyan ösvényen, ahol én kis odafigyeléssel, de jelentős lassítás nélkül elmentem a karbon országútival (még mindig 7+bar, és 25-ös gp5000).
p
-
lsebestyen
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Tuti jól próbálod összerakni? Csak mert ebben a videóban azt a darabot, ami a negyedik képen van, az ember a nondrive oldalra teszi. A másik oldalra pedig egy, a te képeiden nem szereplő darabot teker be. Elég kb 2:15-től nézni.
-
mauimagic
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Baszki, egyre inkább az az érzésem, hogy akarok egy koskormányos öszvért (első teleszkóp, lejtő felsőcső, 1x váltás, utcai gumi, koskormány). Ez most vagy nagyon perverz, vagy egy látnok vagyok, és megelőzőm a trendeket...
Sajnos csak követed a trendet, amit egyébként én baromira nem is értek...
Addig ok, hogy nagyrészt aszfalton vagy minőségi dózerúton jobb a koskormány, de komolyabb terepen kizárólag a szopás van vele.
Én a budget "gravellel" megyek sokszor XC szintű helyeken és nem a kantnifékkel, a merev villával, a 40-es gumival, vagy a dropper hiányával van a legnagyobb bajom, hanem a kormánnyal.
Komolyabb lefelénél le kell fogni dropra, különben elpattogsz a p.csába, de ezzel előrébb-lejjebb kerül a súlypont, ami szar. Nem véletlenül van a DH bringák kormánya az égben...Szóval adott egy bringa, ami sokmindenre jó, de technikás lefeléken szar. Nem baj, b.sszunk bele telót, droppert, XC gumit, shallow drop kormányt, laposabb fejcsőszöget, hogy kicsit kevésbé legyen szar.
Ha telepakoljuk ezekkel a gémcséndzsőr fícsörökkel, akkor 6-8000 EUR körül kapunk egy koskormányos XC bringát, ami nem annyira szar, de azért egy 1000 Eurós hadtail agyonveri lefelé....teljesen logikus a fejlődés iránya...
-
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Felteszed a bringát a görgőre az autó tetején, asszony vezet, te meg csinálod a virtuális ride-ot, vagy mi itt a projekt?

RobbyJr: Tacxxot nem vesz, mert az szar garmin.
Neki mindig olyan kell mindenből, amit senki nem használ. Ezért cserélte le a cube-ot is canyonra. De most óvatosan piszkálom, mert átérzem a helyzetet, biztos vagyok benne, hogy majd' szétbassza az ideg.DarkZoliArchon: Annak örülj, hogy pont beteg vagy, mire jobban leszel, ezt vissza tudod küldeni, és megjön a tacx. Vagy a kickr core.
p
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nincs kérdés, venned kell az új görgőhöz egy új bringát, én nem látok más megoldást
-
SteveAd
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az a legendas Tioga Disc kerek. 26"-osban a tied lehet 2000 dollarert egy vintage par
Pont a minap tettek be a top 8-ba
Akkoriban nem keves ilyen hamvaba holt kiserlet volt montis teren
Amugy Tomac DH-zott azzal a koskormanyossal!!!
-
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Helyedben nem vettem volna ilyet. Mi többen használunk Tacx görgőket, és az elmúlt 2-3 évben egyszer nem volt gondunk vele. Wahooval volt, 3-ból 2 rossz volt.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
B@*eg, én ezt nem hiszem el, nem tudom rátenni a bringát, mert sz*rok az adapterek! Egy eredetileg 700€-s görgőre még sosem próbáltak ezek igazi bringát?!
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszönöm a figyelmeztetést. Jobb lenne, ha körbefotóznám a bicajt, hátha több ilyen veszélyes alkatrészt is ki kell cserélni.
-
mauimagic
senior tag
Megjöttek az ajándék Wattok
Persze most tocsog az egész erdő, nincs szívem kipróbálni
-
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Sajna nem. Ahogy sebi linkjén írják is, se kerékpár, se kocsi. Csak vezetett/fizetett túra busszal. Ejj.
Köszi sebi!
-
lsebestyen
addikt
Szerintem azért nem mehetsz fel bringával, mert rengeteg szűk alagút vezet fel és a buszforgalmat akadályoznád. Itt amúgy írják, hogy bringával tilos.
-
.LnB
titán
Megpróbálom itt is, bár már azt hiszem tudom a választ. Aki esetleg járt már Kaprun környékén Ausztriában, Kapruntól nem lehet országútival feltekerni a két duzzasztógáthoz ugye? Ide: [link]
Már megnéztem minden térképet, de úgy látom, hogy egy parkoló után nincs út. És sajnos a legjobb bizonyíték a Strava Heatmap volt, ami semmit sem jelez a parkoló után.
Pedig valami út van ott fent a képen is látszik, csak nem lehet oda eljutni.
-
Seep
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Meg a szijj, vagy pinion hajtast add hozza, hogy teljes legyen a katyvasz.
-
ZolkoW
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
a te keresőszavad a monstercross, amúgy pofás egy gép lett, ráadásul elöl rugózik, és úgy ennyi a súlya, nem is értem

-
semmiho
tag
válasz
parandroid
üzenetére
John Tomac: - Hold my beer!

1989-es fejlesztés. https://www.theproscloset.com/blogs/news/from-the-vault-the-life-times-of-john-tomacs-yeti-c-26Igen, szerencsétlen a háttér eléggé. Azért megnézném, mennyire megbízható. Dangerholm cuccai legalább trail proven cuccok.

-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Egyszerű volt, kb. semmi mást nem kapni
Vagyis Elite van, de elég sok panaszt lehet olvasni róla. Wahoo írt, hogy ismét van készleten Kickr Core, közben meg mégsem.Ez meg egy viszonylag új készülék. Ami leginkább megtetszett, hogy USB kábeles kapcsolat is van, mint a JetBlack Victorynál (amit szintén nem kapni). Meg 699€-ról le volt ütve 549€-ra, hogy hagyhattam volna ott?

Majd kipróbálom, csak influenzával döglődöm itthon, a durva tesztnek még várnia kell.
-
parandroid
félisten
válasz
semmiho
üzenetére
Na, ezt se lehetett volna ennél szarabb háttérrel fotózni...
Amúgy nekem tetszik, koskormányt, meg vékonyabb gumit rá, és jöhet. Baszki, egyre inkább az az érzésem, hogy akarok egy koskormányos öszvért (első teleszkóp, lejtő felsőcső, 1x váltás, utcai gumi, koskormány). Ez most vagy nagyon perverz, vagy egy látnok vagyok, és megelőzőm a trendeket...
p
-
lsebestyen
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Na erről sem hallottam még, hogyhogy erre esett a választásod?
-
semmiho
tag
Nem találom, hogy lett volna már osztva; merevfarú monti 5.68 kg pedállal!?
https://www.pinkbike.com/news/dream-build-and-mondraker-create-the-worlds-lightest-hardtail-mtb.html

-
cattus
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ma fogom felavatni, eddig meló volt meg alkatrészekre vártam.
-
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Itt tavaszi idő van, 9.2fok tűző nap. Még szerencse hogy nem mehetek
-
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
kipróbáltok/teszteltek itt mindenféle görgőket, közben meg nyakunkon a tavasz, oszt' lehet is kimenni a szabadba tekerni
-
cattus
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nézzoda, pont olyan láncoskulcsot vettem én is a minap.

-
#újgörgődéj
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Átérzem - hétvégén el akartam csalni a családot egy kis közös lightos túrázásra
Ma HO vagyok, úgyhogy délután lehet, hogy el tudok ugrani egy rövidebb körre - de inkább a jövő hétvégében bízom én is. -
lsebestyen
addikt
válasz
gbors
üzenetére
Az irodából én is látom, hogy szépen süt (reggel jó érzés volt bejönni végre a száraz utakon), de sajnos ma dolgozni kell, mire hazaérek sötét lesz -> marad a görgő. Hétvégét vártam nagyon, hogy végre tudjak menni egy hosszabbat az új bicóval. Fogok így is, csak a szép időnek jobban örültem volna.
-
ZolkoW
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
ez jó - bár elég durva példája a szövegkörnyezetből kiragadásnak

-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Itt (Bp) most süt a nap, délutánra még mindig 7-8 fok látszik.
-
fulton
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Jóvőhéten lesz jó idő.. itt is szakadozik fel a felhőzet majd hétfőtől. Ideje mivel már 2 hete nonstop borult nedves kodos idö van.
-
lsebestyen
addikt
Időjárás jóslatok hét elején a hétvégére: napsütés, 8-9 fok. Na ebből lett mára a jelentésben 3-5 fok, köddel.
-
Mustármag
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Erre figyelek, köszönöm.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Az karrier
-
-
parandroid
félisten
Az új kedvenc képem…
p
-
Mustármag
őstag
válasz
fulton
üzenetére
Ez igaz, akár még aláöltözőnek is jó ha esetleg hideg az amúgy kb. 20éves Adidas sapim amit amúgy hordok, csak az hideg és túl vastag a bukóhoz félek hogy eltörik a szűkítő(nem tudom hogy hívják) a sisakban.
A cellux jó ötlet, megjegyzem.
MC Pite
veterán
#319077: Tetszik hogy van külön szemüvegesnek is, szerintem egyet beszerzek.(bár még mindig zavar ez a károsanyagos gondolat)
Dark Archon
addikt
Ez vajon érthető a Dechatlonos cuccokra is? -
-
Toobee
veterán
Köszi mindenkinek a wattméréses válaszokat. Ez a teszt is valami hasonlót mondd, mint, amit ti: SRAM Rival AXS Power Meter: Hands-on and First Rides
rövidebb hajtókar gyors találatok
You Should Be Using Shorter Cranks, Here's Why
5 reasons Why You Should Be Using Shorter Cranks#319130RobbyJr:
ha nem upgrade kitet veszek, hanem komplett hajtókart, akkor azt is tudom vinni a következőre, amennyiben maradok SRAM vonalon. -
Csokicsibesz
aktív tag
-
dom1n0
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Teljesen jó a Rival hajtókaros dolog szerintem ha SRAM a rencered és az olcsóság a lényeg, Orbea outin nekem is az van, legyen a kocsiban egy tartalék elem hozzá azt kész.

Egyébként ha veszel egy ilyen szettet: [link] Ebbe benne van a hajtás oldal is, szóval egyben cserélheted kisebbre.
Igazából mit vársz a kisebb hajtókartól? Magasabb PF? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Ez a kerék szó szerint életveszélyes, életeddel játszol még görgőn is vele!
Mutasd meg neki a hsz-t.
-
Toobee
veterán
válasz
dom1n0
üzenetére
Ha már wattmérés:
Látom, hogy kétoldali wattmérésben most ezek az Assiomak az ár-érték arány bajnokok, 600 euró körül van komplett, testtel együtt, kétoldali méréssel. Pedált úgyis kell vennem, 100 euró körül vannak Shimanok, szóval maradt 500 euró. Nekem Rival hajtókarom van, 170-es méretben. Upgrade kit hozzá, 200 euró.
Ha vennék komplettet, akkor ki tudnám próbálni a 165 mm-es méretet is, mostanában úgyis mindenki attól reméli a megváltást. Ez pedig 270 euró.Szóval mi mostanában a legolcsóbb már jó megoldás azoknak, akik nem a maximumot akarják elérni, pusztán látni a wattértékeket?
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
AH-Thfrstmkd
üzenetére
Igaz, félreértettem kicsit, arra gondoltam azt kérdezi mi lesz jó a vázba, de ez valóban 4szögtengelyes melynél a tengely együtt jön a csapággyal és ha nem akarja a láncvonalat elcseszni akkor valami ahhoz közelit kell vásárolni...ugyanakkor pontosan meg van adva a hossz, így valami 123-125 közötti biztos jó lesz.
x1port...Shimanot vásárolj olyan hosszúságút mely a mostanihoz legközelebb áll, mostanit meg mérd le tengelyvégtől tengelyvégig, hisz ki van szerelve. Velotechet nem vennék.
Amint nézem van is Shimano 123mm 68 és 73-as csapágyházhoz is angol menetesben, mely, ha a tiéd valóban 124,5mm, akkor teljesen jó...1,5mm /2 = 0,7mm, ami irreleváns láncvonalváltozást eredményez. -
x1port
addikt
válasz
AH-Thfrstmkd
üzenetére
Köszi. De gondolom ez akkor derülne ki ha egymás mellé tenném őket
Egyébként ugyanebből a márkából találtam ilyen méretűt csak gondoltam egy kicsivel jobb minőségűre váltanék.
Velotech van még esetleg.. -
AH-Thfrstmkd
csendes tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Számít a tengelyhossz is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
x1port
addikt
Üdv.
Középcsapágyat cserélnék.
Kiszedtem a régit , gugliztam de nem túl sok a választék..
Én bénázok vagy esetleg el lehet térni kicsit a tengelyhossztól ?
-
peetie1
aktív tag
Megnézné valaki,hogy ennek a csapágy behuzonak a dobozos változatát engedi e kiszallitani itthonra? Nekem csak a zacskósat engedi, a dobozost nem
-
dom1n0
őstag
Suly fetisisztaknak erdekesseg:
Newmannel van a Streem szeria, azon belul a Streem C.35 / Streem C.38 szett, 1035 gramm a 2 kerek
Ez tenyleg durva, tartossaga erdekelne.
[link] -
Speedy007
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Lámpá(k)nak GPS-s km óra a gyári beépítetje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- LG LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Flux S Smart az jó?
...vagyis mindenhova fel lehet tekerni, csak céleszköz kell hozzá.
...az a hátsó kerék meg csak tovább ront rajta.

...azt érzéssel kell csinálni, ez finom műszer!