Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
előbb jött a jézuska?
lassan már csak én égetem magam itt mindenféle bovdenekkel
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Na gratula!
Kivancsi leszek a velemenyedre
-
-=RelakS=-
veterán
Új hátsó kereket kellene fűzetnem (szerintem hetekkel korábban mutattam a kiszakadt küllőanyát :S ), és ahhoz kellene hátsó agy.
32 küllős, centerlock-os, gyorsszorítós, 9 sebességes kazettához való agy kell.A mostani egy Shimano Deore FH-M615, és fogalmam nincs, milyen állapotban van, de biztos jót tett neki, hogy sokáig lötyögött rajta a kerék
Szóval, ezt helyettesíteném valamivel, de minek lenne értelme?
Itthonról:
FH-QC300 - ócsó, kicsit várni kell rá
Tourney (FH-TX505) - ez sem túl drága, de legalább raktáron van.
Alivio (FH-M4050) - van raktáron, ha nem kell doboz.bike-discount-ról, de ezeknek hosszabb a szállítása:
FH-RM35 - erról sem látok véleményeket, most akciós
FH-QC400 - ez 32 küllősben már 10k körül van
DEORE FH-M6000 - ennél nem nagyon mennék feljebbVajh melyiket kéne? Egy évben 2000km-nél eddig még csak idén sikerült többet mennem.
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Dehogy vaskos, ahhoz képest, hogy van benne egy 625-ös akksi, egészen karcsú

-
Zoliwrc
aktív tag
Mai Börzsöny. Nagy Hideg-hegy
-
Na, csak sikerült a tegnapi city-túrát bepótolni
Az idő remek volt, az út a legtöbb helyen kicsit még nedves tegnapról, úgyhogy lefelé annyira nem ficánkoltam, de ez a dombra fel - dombról le túra 1.5 órában nagyon jól esett

-
válasz
vallas
üzenetére
#315983 vallas: Köszi, jelenleg egy néhány éves octalinkes hajtás van fent.
Megkérdezem, hogy fájna-e neki, ha le kéne cserélnie középcsabágyastul.#315985 Lacerta: Köszi!
Ahogy láttam, a 22-es fogaskereket sosem használja, a 32/32-es áttétellel a falra is felment, és a 44/11-est sem, hanem az egyel nagyobbat használta csak, mert a váltója a végét járta és nem lehetett beállítani úgy, hogy ne ugráljon a 11-esen.
Ahogy számolgattam, egy 40-es fogaskerék lenne számára ideális, de ilyen fogszámból csak olyan létezik, amit a 3-as rendszeren a legnagyobb helyére lehet feltenni, középre nem. Vagyis megintcsak hajtóműcsere a logikus lépés, ha 1x rendszer mellett döntünk.#315986 chubby2o6
Köszi a tippet!
Ha végül az 1x rendszer mellett döntünk, akkor rápróbálok egy 11-es sort a boltban.
Ahogy elnézem, a kérdést az dönti majd el, hogy akarja-e cserélni a hajtóművet.
A válaszból kiderül a helyes irány.
Köszi a tippeket, gondolatébresztőket!!

-
Zoliwrc
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mennek mint az állat. A szobába...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
A kis lánckerék mindig necces mert ott csak néhány fog kapaszkodik és kapja az összes terhelést, aztán az a Decathlonos alsó polcos görgő is ki tudja mennyire pontosan illeszkedik a vázba...nem hiszem akkora szükség lenne télen a görgőn arra a 11-es kerékre.
-
Lacerta
aktív tag
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Akármit csinálok, a legkisebb fogaskeréken időnként ugrik a lánc, de ezt betudom annak, hogy a láncban van már ~3500 km, a görgős sor meg új, úgyhogy lesz@rom.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Kössz!
Egy trekking vázra épített 29-er a bringa.
Az a kérdés, hogy a középső helyre való lánckerekek közül létezik-e pl. 40 fogú fogaskerék.
Ugyebár a láncvonal miatt nem mindegy.A 11-es rendszer sajna nem opció, mert a hátsó agy még a 8/9-es korszakból való, amire tudtommal legfeljebb 10-es fogsor fér fel.
A kerék cseréje, vagy újrafűzése nem opció, mert minden hibátlan és masszív rajta.A 2x rendszert a láncvonal miatt nem tudom hogy oldanám meg kajtókar + monoblokk csere nélkül

-
Szia!
Nem a kopás a legnagyobb gond szerintem, hanem a relatív nagy ugrások az áttételben. Ha még aszfalton is menne épkézláb sebességgel, akkor felejtős az 1x, legalább 2x kell szvsz. A kerékpárja MTB amúgy?
Egyébként meg lazán kipróbálhatja, ha a középső lánctányéron marad, és csak a hátsó váltót használja. Ha az neki elég mondjuk 1 hónapig, akkor nem lesz gondja, de én mondjuk akkor is már legalább 11 sebességet céloznék meg hátul.
-
Sziasztok!
Ismerős bringáján eljött az idő az egész váltórendszer és a hajtás (fogsor, lánctányérok) cseréjére.
Eddig 3*9-es Shimano LX rendszert használt.Felmerül a kérdés, hogy megérné-e egy tányéros rendszerre váltani. 10 sebességesre gondoltunk a Microshift Advent X személyében.
A felhasználás tipikus XC, sok aszfalt, enyhe terep, sok közepes terep, kevés durvább terep.
A hezitálás fő oka, hogy az egy tányéros rendszerről azt olvastam, hogy kicsit nagyobb a hajtási ellenállás és a kopás a lánc görbülete miatt.Tapasztalatok szerint mennyire számottevő ez a jelenség?
Érdemes vele foglalkozni, és megpróbálni maradni egy 3x rendszernél, vagy engedjünk a kor szellemének?Köszi előre is!

-
Friczy
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Az utóbbi néhány bringámon semmi probléma nincs a váltóbeállításokkal, öt év alatt talán ha két-háromszor kellett állítani a 2x11-es rendszereken, és egyik se volt problémás. Az 1x12 még friss, azt eddig egyszer ellenőriztem, minden rendben volt. A módszer valóban ugyanaz, mint régen, de a váltók szerintem precízebbek és könnyebben beállíthatóak lettek.
-
zsocy
őstag
válasz
kuntics
üzenetére
Minden szavaddal egyetértek. Jamal kereste a határait, szerintem mindig keresi, most megtalálta őket, aztán megpróbálta átlépni. Nem a gravel miatt volt hogy nem ment neki, bár elég sok út nem is való gravelnek ott ahol ment.
Ha annyira fáradt vagy hogy halucinálsz akkor pedig meg kell állni, akár hosszabban is. Jobb elveszíteni az
első helyet mint az egész versenyt és az eszedet is...Szeretem nézni a videóit, azt is le meri filmezni amikor feladja, mert az sem szégyen, az is az út része. Egy ilyen keményen megtolt tulajdonképpen half divide után nincs is oka semmi szégyenre. no pain no gain

-
válasz
baltasar
üzenetére
Már minden unisex

kuntics: gyakorlatilag egy teljesítményhajhász a csávó, aki a tekerési tapasztalata ellenére megszívatta magát. Ilyen terepre gravel? Nekem legalábbis egy 10 km-es terepen leesett, főleg lejtőn, hogy igazi MTB terepre a halál menjen gravellel. Aztán a féltáv miatt kihajtja magát, s csodálkozik, hogy se mentális, se fizikai ereje nem maradt. Mintha amatőr lenne. A videó sem egy élménybeszámoló, inkább konstans idegbeteg panaszkodás. De mondjuk már a futáros videóiból is lejön ez a "ki, ha én nem" stílus, tipikus futár.
-
Ringman
félisten
válasz
baltasar
üzenetére
a "hagyományos" könnyen átléphető vázakat kivéve a női modellek jellemzően csak a színben szoktak eltérni, esetleg keskenyebb kormány és/vagy más a nyereg rajtuk, de mindkettő könnyen/olcsón cserélhető, főleg a nyereg szokott elég egyénspecifikus lenni.
az összes modern váz a nyereg felé lejt (országúti bringák is), ami ó dolog, mert egyrészt könnyebb átlépni, másrészt a nyeregcső konzolhossza nő, így terhelés alatt jobban mozog/alakváltozik, ami a komfortot növeli.
-
baltasar
csendes tag
Sziasztok! Szeretném megkérdezni,hogy a képen látható bicó FFI,-vagy Női? Sirrus Specialized Elite. Még nem láttam a gépet. 250 eur lenne felújítva 3 hó garival. Köszi.

-
kuntics
aktív tag
válasz
f_sanyee
üzenetére
16-ra ígérik a szállitást, akkor tudok nyilatkozni.
néztem Jamal videóját, azert felmerült bennem pár kérdés. Vajon a feladásban hany % a gravel és hány % az alváshiány, a rossz étkezés, a felesleges túlhajtás stb? Annak, aki nem nézte végig: nyomta neki, hátha meglesz a feltáv 48h alatt (50h lett végül ami rekord es büszke is rá, kérdés, hogy montival is sikerült volna?),2 nap alatt aludt kb 4 órát, azt is szarul (konkrétan halucinált és nem tudta mi történt meg valóban és mi nem), inkább nyomta egész nap a gélt a féltávos rekord érdekében (szerinte is szar döntés volt). Meg ugye tartalomgyártóként nem tudott videót rögziteni beszart akkuk miatt, ami szintén baszhatta az agyát. Plusz még ugye ott van a győztes gravellal, a külföldi srác singlespeed gravellal meg a többi befutó közül is sokan szintén gravellal.
Persze ettől függetlenül nagy teljesítmény meg minden, meg tényleg nem mindenre jó a gravel, de ez inkább már bőven a határok feszegetése volt. Akár montival is szétcsaphatta volna így magát, nem gravel specifikus a torténet. -
-
Ringman
félisten
válasz
Maximum1
üzenetére
mondom én, hogy a 40 mm az lassan outi/endurace külső
amúgy tényleg még teló nélkül is sokkal jobb a 2,2"-os contikkal menni terepen, a teleszkóp is meglepően hasznos (megkövetem magam) - nem must have és van hátránya is, de a 40 vs 55 mm különbség szembeötlő és hátrányát - síkon - kevésbé látom, sőt azt mondanám, hogy egyáltalán nem.
-
Maximum1
őstag
The Hungarian Divide 2024 - 2. rész - Sprint a Komphoz
Nem tudom ki követi a srácot, esetleg a Dividet, mindenesetre belinkelem mert tanulságos/szerintem/, lehetne az is a címe: Mielőtt gravelt veszel. -
f_sanyee
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
garminnal?

-
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ez meglepő lenne, de majd valaki kipróbálja és megerősíti.

-
-=RelakS=-
veterán
DEL, kérdezni akartam, de felnifékes az agy, olyen nem köll
-
válasz
Ringman
üzenetére
Nem az első váltó a probléma azzal a két állásával, gondolhatod. Csak hát február óta tojtam az egészre, mert sejtettem, hogy szívás lesz, amúgy meg tűrhetően működött. De a görgőn nagyon hallani, hogy nem jól jár, nem tudtam már elodázni.
(ex)Cat: örülök, hogy teafőzésre is alkalmas
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Pedig manapság már egészen [ügyesek] a váltók is
-
Ringman
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
más: de kiba***ul utálom, hogy 10 év alatt lóf***t sem fejlődött a váltók beállítása, egy rohadt agyrém az egész, érthetetlen utasításokkal.
én sem szeretem ezt a részét a szerelésnek, a városi bringára még mindig nem raktam rá az első váltót, csak behúztam a bovdent és fent van a 2 lánctányér, maradt fixen a nagytányéron, első váltóval ha hangosan is, de lehet teljesen keresztbeváltani 2x11-nél is

Nem lehet összekapcsolni sem órával, sem computerrel.
sajnos nem, azt írják is. -
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
dettó, vmit vagy elkaptam vagy megfáztam.
mondjuk jó idő sincs, egész nap szemetelt az eső és hétvégén is hasonló lesz a helyzet.
-
(ex)Cat
senior tag
Ma kipróbáltam a Rouvy-t is. A tekerés közben többször is az a gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy ugyan ki volt az a rettentően nagyon hülye, aki kitalálta, hogy ez majd milyen jó lesz?

Eredetileg csak [egy] 21 km-es szakaszt akartam, de valamiért [kettő] lett belőle. Még csodálkoztam is közben, hogy de k.szarul megy, hogy még mindig nem értem a végére...[#315937 RobbyJr] Én amúgy nem nyitottam ablakot ma se amíg tekertem, csak utána szellőztetem egy jó ideig. Mondjuk az oxigén nekem is hiányzik, de úgy vagyok vele, hogy az is csak erősít, ha közben épp megfulladok
-
f_sanyee
senior tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
attiss66
senior tag
Ilyet vettem a jófogáson.
Shimano XT Deore balos hajtókar, 110 tengelyhossz, 175-ös, angol-on volt.
Most lesz/ideiglenesen, amig nem lesz használható Campagnolo Chorus 175-ös, balos hajtókar/ olasz monoblokkon, 115 tengelyhossz.
Mit fogok tapasztalni vajon? Ha nem ér hozzá a hajtókar a hátsó villához, akkor szerintem jó. A jobb oldalon a Campa hajtókar és a villa közt 4mm van.
Azt mondta, akitől vettem, hogy nem kevesebb, hanem több lesz a hely a hajtókar és a villa közt, mint a jobb oldalon.
1500 Ft-ért vettem.
Elvileg hétfőn vagy kedden jön meg foxposton. -
Zoliwrc
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Holnap ekkora nem lesz azért, de van hó Királyréttől!
Jössz? -
kuntics
aktív tag
válasz
dom1n0
üzenetére
Én is most rendeltem egy d100-at pont kérdezni akartam alkalmazásokról. Sima garmin connect-tel össze lehet kapcsolni? Érzékelők úgyis hozzá vannak már adva.
ha azzal nem akkor mi az ajánlott? Garminban vannak az edzéseim, mobil/tablet apple gyártmány. Sima alapozásra lesz használva, semmi keményebb. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
Erről a görgőzés kontra kint tekerésről az a vicc jut eszembe mikor a templomajtóra az van kifüggesztve, hogy "Úrvacsorát kihagyni ugyanolyan bűn mint megcsalni felebarátodat feleségével"...mire egy hivő odamegy a paphoz és odasúgja neki "Atyám én mindkettőt elkövettem, de micsoda különbség!"

-
dom1n0
őstag
válasz
Zoliwrc
üzenetére
Monti most a csuklom miatt parkolopalyan van sajnos.
De szerintem vagy Borzsony vagy Matra lesz, gyalogosan, turazva
Dark Archon: Gorgozes megy persze, de azert ha a korulmenyek engedik, jobban szeretek a friss levegon mozogni. Telen 1 ora kinti mozgas olyan korrektul felfrissiti a zoxigent, sokkal jobb kedvem van utana.
Most en is Rouvyzni fogok, hatha jobban lekot a taj ott mint a Zwiftes kamuvilag
-
-
dom1n0
őstag
Ez a havazás egyre jobban gáncsolja a holnapi Tisza-tó tekerést
-
A Zéé
addikt
válasz
mauimagic
üzenetére
Én idén aug 20-i hosszú hétvégén akartam arrafelé motorozni, de Heiligenblutra havat, esőt és 2-3 fokot mondtak már addigra, szóval nem indultam el. Nem tudom, hogy az mennyire extrém korai arrafelé, de ha esetleg 2025-ben jut rá idő, akkor én is júliusra tervezem.
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ja, azt nem is figyetlem. De mindegy, mert most meg ingyenes szállítás van.
vallas: az unalmas

-
vallas
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
A montim full fehérre lett fényezve, arra fogok egy terepszínű matricát lőni, ez a terv...
-
lsebestyen
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Az APP10 nem csak éjfélig volt érvényes?
Visszaírt a decathlon, hogy azért nem rendelte hozzá az ajándékkártyát, mert már az asztali nézetből fizettem. Nem az én hibám, hogy nem tudnak egy normális appot összerakni. Egyébként nem is értem ezt a magyarázatot, szerintem annyian írnak nekik a kuponkód hiba miatt, hogy összekeverte...Na mindegy, lényeg, hogy törölték, másnap nekem jó volt a kód.
-
.LnB
titán
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Akkor jól gondoltam én is, hogy Július-Augusztus. Én is úgy néztem.
Ez a Maishofen - Kaiser-Franz-Josefs-Höhe elég epic kis 60km-nek tűnik.
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként a Tátrában merre? Mert arra fele is gondolkodtam már, az innen Esztergom környékéről közelebb is van.
-
Ringman
félisten
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
nekünk meg abból, hogy bármerre nézünk, csak sík vidék
engem az nem zavar, az inkább, hogy a környéken nincs erdő. -
-
(ex)Cat
senior tag
Mi júliusban voltunk. Az egészen biztos, hogy nem várnék szeptemberig egy ilyen úttal. Július, augusztus még jó lehet, de utána azért már necces szerintem.
Mi Szlovákiában a Tátárban voltunk szeptemberben, hát akkor/ott azért már nem volt annyira jó idő. 12-13 fok, eső... És ugye az nincs is olyan magasan.
-
Fall-N
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem a legjobban a teljesen homogén, egyszínű festés jönne be, de élőben megtetszett a sárgán a metál kék formák. Ha nem lett volna sérülés, akkor semmit sem ragasztottam volna rá. Próbáltam hasonlót szerezni, sima karbon mintával, de nem nagyon van, egy XLC lett volna, de gagyi élőben. Ez a német cucc elég erős és még a visszafogottabb minta.
Élőben jobban mutat. -
vlevi
nagyúr
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Erre mondta egyszer egy ismerősöm, hogy nem érti a sok német túristát, aki ott nőtt fel, hogy mi a fenét jön megnézni a Hortobágyon?
Hogy, amíg a szem ellát, nincs semmi?
-
.LnB
titán
És ti melyik hónapban voltatok? Mert a Googlestreet képeken szeptemberben hófal van még fent. Az para. Én augusztusban gondolkodok még most.
Egyébként ezt az útvonalat néztem: [link]
Maishofen-i szállással talán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T470,14",HD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,Win11
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Xcover 7 128/6
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...de ami késik az jön, előbb-utóbb megyünk egyet együtt is a hóban!
...és talán nem is kell olyan sokat várj majd rám felfelé mert könnyebb lettem...ööö...bő 30 grammal. 

Asszem oda mi gyalog megyünk

..de gyalog lehet ráveszem magam Zasszony nagy örömére, feltéve ha megmarad ez a most hulló hó...de -4°C körül fent az NHH biztos megmarad.
Shimano XT Deore balos hajtókar, 110 tengelyhossz, 175-ös, angol-on volt.

Igen, az idén.