Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsebestyen
addikt
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Nem erről van szó. Tudni kell mit veszel. Ha van egy váltó szett az minden bringán ugyan úgy fog működni. Ugyan ez igaz a többi komponensre is.
A Decathlon rengetek kerékpárja tekintetében a legjobb ár-érték arányon értékesít. Ez tény, akkor is ha neked nem tetszik.Meg kell nézni a piaci árakat, meg kell nézni mire használnád és ahhoz az igényhez kell venned terméket. 200-300 ezer ft közötti áron felesleges várni verseny cuccokat, mert azok nem ezen az áron mennek.
Ha tudod, hogy mit veszel akkor nem fogsz csalódni. -
Speedy007
addikt
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Elnézést kérek ha be találtam ezzel másoknak erre azt tudom mondani hogy jót kell ki fogni. Mobiltelefonos hasonlattal élve Xiaomi esetén is hasonló van aki szidja mint a bokrot mert sok a baja vele még más ugyanazzal a típussal semmi gondja nincsen
-
fulton
addikt
válasz
andrisbandi
üzenetére
Lezongorázták a forrásokat, kevesebbet fognak vissza mint repesgették, na szerintem meglesz az a 400 alatti eu(bár a kormánynak nem érdeke), meg dodó is 350 körül.
-
Speedy007
addikt
válasz
andrisbandi
üzenetére
Végre valaki
. Éves szinten hordtam eddig a Neusert Nelson-t megadok mindig mindent amire szüksége van az akkori árának(60.000 körül volt) a duplája van benne most, nemrég egy hete volt full generálon fék és bowden csere hátsó hajtómű csere kerék centirozáson és annak csapágyainak zsírzása valamint váltók beállításai -
parandroid
félisten
válasz
Speedy007
üzenetére
Most annyiért akarsz jobbat venni, mint a régi vackod, ami akkor 100e-be került, csak közben duplázódtak az árak. Azaz amit most kapsz ugyanannyiért, az 2x olyan szar lesz.
Amúgy ja, Dceathlonban a kínálat legalja az a szint, mint a hiperes, noname szarok. Talán azoknál azért kicsit jobb. De nem is azt ajánlottuk, hanem épp azt, hogy kicsit feljebb célozz.
Amennyit te rászánnál, annyiért használtan is nehéz jó biciklit találni, újan meg dupla annyiért sem lehet. Elszaladtak az árak, ez van. Nem a mi hibánk, de ha ettől neked jobb, akkor bocsánatot kérhetünk érte.p
-
andrisbandi
őstag
válasz
fulton
üzenetére
A Jófogás és társain árult ausztriai lomizott bicókkal is lehet közlekedni. Egyszer vettem, ahogy említetetted; megnéztem, rendben volt... használtam pár évet, majd az is aki ajándékba megkapta. 20-30 éves technika, kicsit megkopva, de vigyázva rá teljesen jó melóba járni, boltba, stb.
A dekás 2-300 ezressel óvatosan már sportolni is lehet, garis paripák.
Kár, h nem lehet rábeszélni az embereket erre a minimumra.Aki meg rendszeres sportolásra venne bicót, azt tudja,h ez luxus dolog volt eddig is. A dekások, a drágábbak, belépőnek elmennek.
Még 2017-ben nyergeltem át összetelósra egy használt német bicóval.
Két fizetésnyibe került, rendesen lesokkoltam a munkatársakat... pedig a parkolóban nem egy 4 kipugogós spotkupé szokott állni. A magyar felfogás szerint az autó megéri.. bármennyibe is kerül, hiába, h nem tudod kihasználni. A bicó meg, amit minden nap használsz, az pénzkidobás
-
fulton
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Egyik hogy nincs olyan táj itt mint ott, (legfőbb érv) a másik hogy azért veszélyesnek tartom ám, itt is figyelni kellett, itt egy ág, ott egy tövis szúrós belógós..nagyobb sebességnél meg pláne. Így egyszer kétszer tök jó, de ez is unalmas lesz mivel nincs pálya. Erre meg bringát nem éri meg venni
Erre jó hogy lejön a hó, szép a táj és kimegy az ember kicsit a természetbe tekerni feldob egy két láncot két 160 pulzus emelkedő közt
levezetésnek haza gyalogol tolva a kerékpárt -
fulton
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
Ha szereted ezt az egészet, sokat is mész, akkor engedd el ezt a belépő kategóriát, mert csak ráköltöl majd. Egy normális bringát vegyél (egyszer kell beruházni rá). De ezt Neked kell érezni miként van jelen életedben a bringázás. Felesleges túl agyalni a 80e ft os kategóriát. (attól hogy veszel egy 20k val drágább bringát nem lesz jobb a mostanitól).
Dekások szerintem jó árértékben mennek. -
jjeahh
nagyúr
válasz
fulton
üzenetére
Ha teheted egyszer próbáld ki szezonban a terepezést jobb bringával, ne olyannal, amiről kilóméterenként leesik valami
. Legyen 29er, legalább egy levegős telóval, hidraulikus fékkel és Deore hajtással. Mondjuk szerintem az elején egy bármilyen hidrós fékes 29errel nagy élmény, de tény, hogy nem mindenkinek való, kétféle bringás van, aki szereti ha simán surran mint a kacsafos és aki szereti ha ráz
. Van nekem is ismerősöm, aki párszor eljött montizni, de kb minden tekerésen esett egy nagyot, utálta, hogy mindene koszos, a 20%-os emelkedőkön meghalt, szenvedett a sziklás, gyökeres részeken. Pár tekerés után le is mondott az mtb-ről, de az outizást szereti. Érdekes módon szaladva többen szeretik a terepet is, csajok is. Pedig montival messzebb jutsz, mint futva
-
Speedy007
addikt
válasz
fulton
üzenetére
Ezen vagyok anno mikor nem szálltak el az árak akkor is egy "közlekedő edényt" akartam így lett a Neuzer. Most is ehhez hasonlót csak a Neuzer-től jobbat. Ráadásul itt javasolták a Trekking kerékpárokat azok még átlagos földi halandó sem nagyon engedheti megának újonnan minőséget venni. Decathlon-os márkában nem bízom hiába nagy a reklám értéke végül is az is "hipermarketes" kerékpár
-
fulton
addikt
Toltam egy vidéki DH-t
nem bírtam ki, befogtam a "piroskát" egy "kanyarra". Tettem neki kulacs tartót, meg hogy a garmint rá tudjam fogatni , stucni leenged kicsit agresszívebb geora és go a közeli erdős szőlős akármibe felfedező túrára. Hát 120 pulzus mellett 22 km/h repesztettem lakotton belül
2 órás út volt minden volt ami szem szájnak ingere. Emelkedő csökkenő...
-1 fok volt, út szörnyű latyakos **s. De az erdős rész már jobban tetszett, ez még nem igazi hó de már alakul. (kár hogy nincs erre normális erdő) Felülre a NW revolution ment (vastag) meg a reload dzseki. minden jó volt, nem fáztam kesztyű is pöpec, egészen míg le nem dobta a láncot kint a ***. Kesztyű levesz lánc vissza, kéz lemos hóba - csontá fagy, kesztyűn belül ököl, "tik tak"..aztán vissza húz ahogy kell = út végéig tökéletes volt. Szal hiába alacsony intenzitás jó volt -1 fokban is. (jó lesz ez tovább is). Felfedeztem a zegzugokat, csapásokat, szemüveget levettem jobb volt most nélküle. Következő manőver, a 800-ftos bal pedál esett le, szorult a csapágy(pedig be volt állítva) kitekerte magát. F*a... tolhattam a bringát pár km után első háznál kértem kulcsot, visszahúz, hazateker. Bringa élményfaktor zéró - tekerés jól esett. Csak úgy mentem az emelkedőkre 1 es áttéttel
nem az én világom ez a saras puliszkás városi faktor. De az erdő szép volt, letisztult táj, csend, tetszett. -
Ringman
félisten
105-5800-as hajtókarnál kicserélhető a bal oldali kar 7000-esre? 4iii powermeter most 245€, mondjuk szín sem stimmel, mert az fekete az a hajtás meg ezüst

-
Fall-N
veterán
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Nem baj, vesz egy Csepel Deepspace biciklit, az úgyis acél (jobban mondva CroMo).
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
andrisbandi
üzenetére
Clever!

ZavaBalazs...azt a kormányszárat nézve még 2 feszes cicanadrág is elkelne a teljeskörű kompenzáláshoz.
-
andrisbandi
őstag
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
csak ruha szélellenállási tesztek ne jöjjenek, akkor lesz igazán bajban! 🤭
Bicycle Quarterly has also tested different bike and gear setups in a wind tunnel.
At 32KPH, they found that the difference between a close-fitting jacket and a looser rain jacket is an 8% difference in terms of wind resistance, which according to my estimations is around 2% slower cycling speeds.
Want to lift your bars 20mm higher? That’ll cost you 1.5% from your baseline speed. -
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szerintem ez sem lehet rossz [link] olcsóbb mint a Pegasus itt van a "szomszédban" igaz nem agydinamos amit sosem fogok használni így nem drága hozzá a felni. És 3 cm-vel nagyobb váza van
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Ringman
üzenetére
Dehogy nem.
#234670Gaben92...en meg azt hittem a sztenderd szó lett elírva. 🤭 Amúgy meg ha már mindenképp sztárokról nevezed el gyerekeidet itt kishazánban akkor inkább Dzsenifer mint Jennifer, és Dzsesszika mint Jessica.

#234673szimpláncsak...csak ruha szélellenállási tesztek ne jöjjenek, akkor lesz igazán bajban! 🤭
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Fall-N
üzenetére
& #234651 Hasaggymeg: nem ugrabugrálok akkorákat, de ami náluk egy teszt alatt tönkremegy, azt én nem merném megvenni, mert esélyes, hogy hosszú távon nálam is törne. Itt a DT kerék.
-
Gaben92
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Borsodban így “híjják” csak senki se tudja, hogy írják magyarul.
Englissül ugye stander lenne (tudom, hogy amúgy kickstand de ebből van eredeteztetve) de ha abból indulok ki, hogy a Jenniffer magyarul helyesen Dzsennifer, a maláj tigris meg Szandokán, akkor a sztender még jó is lehet. 
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
valami ilyesmi nem lenne jobb? [link]
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Utóbbi nem annyira fontos mert aksis lámpákat használok.
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Elvileg ez pont az én méretem lesz és még olcsóbb mint a Riverside mert azt még fel kell szerelni extrázni ez meg alapból ilyen [link] ráadásul nem a fekete vagy annak tűnő. Nézegettem itt a korábbi témákat a Pegasus márkáról rosszat nem írtak róla.
-
andrisbandi
őstag
válasz
Speedy007
üzenetére
Az a belső lábhossz 10 centivel alacsonyabb embereké
175 cm magassághoz az átlag; 76-80 cm.Üsd be egy bicaj méretkalkulátorába a hibás adatot; 175/73; nem lesz ajánlat...
Méréskor nem kényelmesen kell feltolni a könyvet a műszerhez, hanem szorosan, minha ülnél a nyergen.
Arányos testalkattal felnőttként középérték fog kijönni; 78 cm kb.Nekem is pont ennyik az adataim 175/78
Cube M-es összelós tökéletes lett. -
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
De az milyen magasságnak felel meg? Mert amit linkeltem jófogáson hirdetés Riverside 500-ról 50-s méret az itt található táblázat szerint nekem kicsi de ha jól mertem a belső lábszár magasságot és mellé be írom a magasságomat akkor jó. Akkor mi van ilyenkor?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Speedy007
üzenetére
Ott a méretválasztó, M kell neked...de ha véletlenül L-es, az se riasszon vissza, úgy is jó lesz, ha újszerű jó vétel ez 40e olcsóbban.
...ha meg fulton meglátja azt a kitámasztót megöli a sárga irigység.
-
Fall-N
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Én nem sok értelmét látom. Normális használat mellett nem mennének tönkre és saját pénzből vett biciklit nem hiszem, hogy bárki így szétcseszné.
Ha az ember a segge alá kapja tesztre és nem kérik vissza az árát, akkor fordulnak ilyenek elő. Kissé a JerryRigEverything videóira emlékeztet, amkor kettétöri a mobilt meg öngyújtóval cseszteti a kijelzőt.Más: Láttátok ezeket: [link] Az MTB verzió nem rossz.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Ritkaság egy ilyen összehasonlítás. Kimondottan jól sikerülnek érzem a verdiktet és melyiket kinek ajánlják.
-
Speedy007
addikt
válasz
andrisbandi
üzenetére
Nem hiszem mert van egy csomó oldal és az egyiken úgy írták le hogy tegyél valamit a lábad közé hogy kényelmesen elférjen utána a könyv tetejétől a padlóig kell le mérni. [link] e szerint néztem
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
175
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
De végül is akkor melyik az a méret ami alapján kell vagy ideális választani?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Speedy007
üzenetére
Vegyed meg, ennél jobban ennyiért nem találsz, egy jobb váltó és hajtómű együtt kerül ennyibe.

jjeahh...valószínűsítem, hogy egy átlagos kerékpáros alatt elment volna 20 évet. Sok, általunk, félmuglik által is hajtott kerékpár elvérezne ha valamelyik állat onnan kezelésbe venné (vagy kölcsön adnánk triálbojnak
)...ez a tesztek lényege. -
Speedy007
addikt
[link] ezt találtam mélyen az ár alatt állítólag meg van még és jó állapotú. Elengedtem hogy minőséget vegyek mert ha ki tolnám a keretet akkor se találnék megfelelő felszereltséggel magamnak valót. Így elkezdtem nézegetni KTM, Pegasus és Hercules kerékpárjait állítólag ezek még jó minőségűek de itt jön egy kérdés a kerékpár méret táblázattal kapcsolatban hogy mi alapján válasszak megfelelő méretet magasság vagy a belső lábszár hossz számít mert ha magasságot nézem alig van az én méretemben (175cm) trekking vagy annak tűnő kerékpárok között de ha belső lábszár hossz szerint keresek (73-74CM) akkor jóval több a kínálat.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
arcitec
üzenetére
A múltkor egy alu Pole bringát is tönkretettek
. Meg még amire emlékszek náluk a közelmúltból: törött hajtókar, törött DT Switt kerék. Bírom, hogy náluk a tesztek nem fizetett mindent agyon dicsérő stílusúak, mint bikemagon, hanem lazán összetörnek és lehúznak bármit, majd felveszik a kapcsolatot a gyártókkal és azt is közzéteszik, hogy mit válaszoltak, mi lett az ügy vége, milyen volt a gyártó hozzáállása a dologhoz. -
jjeahh
nagyúr
Pinkbikeék megint összetörtek egy méregdrága bringát.
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ez konkrétan freeride volt, nem volt beállított érték azt én mentem magamtól.
Utána kellett volna 220 wattot mennem, de éreztem, hogy el van cseszve az egész teszt (mert minden watt zóna épp a pulzus zónám alját hozta) és felhúztam magam. Erre mentem 330-at, a 220 helyett, hogy végre felmenjen rendesen a pulzusom (nem ment fel rendesen). -
RexpecT
addikt
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Nekem meg az utóbbi két edzésen random eldobja az ellenállást. A kapcsolat okés, csak az ellenállás szűnik meg és leesik a watt 0-ig úgy hogy közben tekerek, utána 10-20mp-el később újra érzékel, és vissza is tudok állni ERG módba.
ZolkoW:
Egész pofás ez a MyWoosh is, adok neki egy esélyt.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Tehát pl az első linkednél a lap 9-et is úgy toltad le pontosan 150 wattra, hogy végig váltogattál?
-
Csokicsibesz
aktív tag
Azért jó mert váltok
Látom, hogy nem érem el a megadott wattot és lejebb váltok.
FTP az kicsit alul van mérve, mert a ramp up teszten is az van, hogy nekem kell 1 percig hoznom a watt átlagot, nem pedig az, hogy a görgő adja a wattot. -
lsebestyen
addikt
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Teljesen jó ez. Inkább az lehet, h alacsonyra van állítva az FTP-d, ezért neked túl könnyű edzéseket ad. 120W és 150W között tényleg nehéz észrevenni a különbséget. Súlyod és magasságod pontosan adtad meg?
szerk.: szerintem ne a lite ramp testet csináld, hanem a normálisat. Ha az megvan, akkor beírja a profilodhoz az új FTP-t, de azért majd csekkold le. Ez alapján tud neked edzéseket összerakni, ha nem free rideot mész.
-
-
lsebestyen
addikt
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Zwift companion appal ha csatlakozol az edzéshez, akkor ott írja h ERG módban vagy? Pause gombtól balra. Ha incline-t ír, akkor nem vagy ERG módban.
szerk.: akár be is dobhatsz egy két strava linket, megnézzük a görbéket, hátha kiderül belőle valami.
-
Ringman
félisten
válasz
fulton
üzenetére
ez jól néz ki, francia honlapon van súly is: [link]
GCR Rival/RR9 S: 8.8 Kg
GCR Rival/RR9 M: 8.9 Kg
GCR Rival/RR9 L: 9.0 Kg.
GCR Rival/RR9 XL: 9.1 Kg ( disponible courant janvier 2023).persze valahol meg kellett húzni a vonalat, 1 millióért is egypálcás kerékszett van benne és alu nyeregcső, szóval min. fél kilót még lehet hozni a súlyon, hogy grammozzak is.
a 38-44T áttét meg jó, kb így kell kinéznie egy gravelnek, nem 48-as meg 50-es első tányérokkal.
itt a geo, elég rövid a wheelbase és a chainstay, nem hosszú bringa.

-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
ZolkoW
üzenetére
Az a baj, hogy következetesen csinálja. Tehát edzés indítás közben mindig ugyan ez a buli megy.
Hétvégén csináltam egy 2 órás group ride-ot, az alatt viszont minden emelkedőt frankón szimulált.
Ennek szerintem egy mechanikának kell lennie a görgőben, mert mind a kettő az ellenállást állítja. Ez működik.Igazából lehet, hogy ERG mód mellett kéne váltanom?
Az a baj, hogy sikerült frankón elállítanom a hátsó váltot. Néztem hozzá videót, hogy állítsam be, de csak rosszabb lett. Ezek után nehéz megint nekiállni, hátha majd most sikerül... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Biztos van,nézz körül ott a Deca honlapján, vagy esetleg mondjuk itt. [link]
-
Fall-N
veterán
válasz
Ringman
üzenetére
Nemcsak amiatt. Bognár Tamás (Tommey - ex-BikeMag) is említi a 2020-as XTR szett videójánál, hogy a tárcsafék kar kapott megtámasztást, így növekszik a fékerő, mert nem tud úgy nyúlni a fékkar útja, merevebb. Többi féknél még nem nagyon láttam még erre példát, házon belül sem.
-
lsebestyen
addikt
Nekem meg a legutolsó zwift update óta néha kínkeservesen tudja csak visszaaktiválni az ERG módot, ha valamiért le kell szállnom a bringáról.
-
Fall-N
veterán
válasz
chubby2o6
üzenetére
Az az igazság, hogy a fulton esete egy régimódi bringaboltos vásárlás, amikor egyféle méret volt csak vagy maximum kettő. Utána lehetett égig kihúzni a stucnit és a nyeregcsövet. Régen mint látjuk a Camping biciklivel is elmentek, meg mennek is a nyugdíjasok (kábé úgy is fest a két bicikli).
Manapság vannak vázméretek, meg táblázat rajzzal, így ha az ember tudja mi a megfelelő neki, akkor könnyebb dolga van.Finoman szólva is az eladó egy idióta volt. Nem volt azon a Csepelen kívül semmi másik bicikli? Vagy miért kellett rátukmálni? Vagy a Csepel fizetett az eladások után jutalékot? Samsung csinálja (csinálta?) a mobilszolgáltatóknál ezt.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
nem lehet valami egyszeri agymenés a progi részéről? (progi = app, hogy a fiatalok is megértsék)
Én próbálgatom a MyWhoosh-t, amit itt ajánlott valaki, és ha jól értem, tökingyenes, cserébe mondjuk egyik nap csinált olyat, hogy ERG mód ellenére nem akaródzott állítania az ellenállást, majd BT ki-be után már jó volt, közben nem szakítottam meg a tekerést. Ugyanannak az "edzésnek" (magammal összefüggésben sosem fogalmaznék így) a végén meg gondolt egyet, és hiába volt ellenállás is (már amennyi, az a 100W levezetésnek), a sebességem valamért 0 és 3 km/h között ingadozott, úgyhogy amikor elegem lett, akkor lőttem ki. De azért alapban jópofa, remélem még kicsit csiszolják, és megbízhatóbb lesz. Szóval a mondandóm lényege, hogy esetleg ilyen bugokkal is számolj más appoknál is.
Amúgy ami végül nálam a Suito irányába döntötte a mérleget, hogy azt írták valami tesztben, hogy az ERG mód jobban működik vele, mint az elődjén, pedig néha nehéz eldönteni hosszabb használat híján, hogy a fejlesztések melyik irányba sikerültek. -
fulton
addikt
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Fejlödtél
A gép már nem tud akkora ellenállást kifejteni amit megérezz. -
Csokicsibesz
aktív tag
Baromira nem értem, hogy kéne ennek az ERG módnak működnie
Kiírja a Zwift, hogy majd a görgő adja az ellenállást nekem nem kell figyelnem, de hát baromira nem ez történik.
Kiosztja az effortot és konkrétan semmi változás nincs az ellenállásban. Totál ugyan úgy tudom tekerni tovább.
Amikor freeride-ban vagyok, akkor viszont az emelkedőt jól szimulálja a görgő.
Nem értem, hogy mi a baj. Mert groupride alatt rendesen szimulál, edzés alatt viszont nem. -
fulton
addikt
válasz
chubby2o6
üzenetére
Nálam fene tudja honnan jött ez a "bringázás", sose voltam ilyen típus. Sőt a "menj már biciklin?" kategóriába tartoztam...és miből lesz a cserebandé

Én akkor visszafele megyek
me a csepel az első amit megépítettem, a második a montii (bár nem tom kinek kéne a kis csufim
) akkor még csak most lesz az igazán nagy durranásom? feltalálom a karbonra rögzíthető kitmásztót átlátszóba
Jó dolog az eszkábálás, összerakás, magadra építés
és igen ez a folyamata a dolgoknak.ha már monti, erősen 18as karika, a nyeregcső nem adta magát könnyen
.. a sok sok év parlagon heverés eső és minden is megtette hatását. pedig amit itt látsz már a véghez folyamodás, előtte mindent próbáltam. Nem így fest már, itt épp a varrat folyamat van. annyira szépre sem csináltam pont hogy kis csufi legyen
-
Maximum1
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Durva fejlesztések vannak, Kínában IS!
-
szimpláncsak
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Még covid előtt játszottam le hasonlót haverommal. Szokásos:" bicajt akarok venni, segíts már valami jobbat". Elküldtem neki párat, ment a szörnyűlködès az árakon. Teszem hozzá, hogy 150.000ft körül küldtem, mert tudtam, hogy még ezen is ki lesz akadva
. ( Mondjuk előtte pár hónappal vettek egy új skoda rapidot 3,5 millióért
) Szerencsére ő megértette, hogy hidraulikustárcsafék meg legalább altus/acera alá ne adja, mert csak a kínlódás lesz a vége. Végül egy Kelly's Madman 50 mellett döntött. Mondjuk durva, hogy 3 éve 150.000 körül volt, most meg 290.000 
-
válasz
fulton
üzenetére
Hát ja, 26 év kihagyás után, 46 évesen kezdtem újra bringázni. Vettem egy használt acélvázas Neuzer Altrix nevű csodát, teleszkóp, tárcsafék, minden játszott, bár a teló be volt rohadva, az első fék csak egy kicsit fogott, a hátsó meg egyáltalán nem
. Mikor kb. minden kezdett megindulni rajta, akkor elkezdtem szép lassan felújítgatni, aztán vázcsere, telócsere, stb. Na, akkor vettem a Giant Iguana vázat használtan, 19", egy jó magas fiatal srác árulta, mert ő kinőtte. Nem igazán tudtam, mit jelent a gyakorlatban a 19", 174 cm vagyok, erősen felfelé néztem a srácra, gondoltam, ha neki kicsi, nekem biztos jó lesz
. Háát...nem lett jó
. Nyilván lehetett használni, de a kényelmestől messze volt. A bringaépítés is olyan, mint a házépítés a mondás szerint, az elsőt az ellenségednek építed, a másodikat eladásra, a harmadik már mehet magadnak
. -
IMIIKE1998
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi!

Ismerem ezt az osztásos számítást, csak nem voltam benne biztos, hogy pontos is. -
fulton
addikt
válasz
chubby2o6
üzenetére
monti:laikus gyerek, szülővel bemegy bolt, eladó ad bringa, örülsz, fizetnek, távozol.
csepel: laikus, bevisz montit rendbe kéne tenni, áá ezt nem lehet venni ujjat, meggyőz, én mondá 185, Ő hoz csepelke 21 treking, "ez jó lesz neked", én ülni fel rá nem az igazi, semmi baj hoznak ki stucni magas kormány nyereg, mostmár jó, öröm fizet eljön. vége.
jah "megnőttem"
Már most nem így történne a vásárlás. -
Ringman
félisten
erről mi a véleményetek?
CYCPLUS CUBE - Tiny Bike Pump - [link] -
Ringman
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
most lehet jönni, hogy trekkingbe minek drága kerékszett, de a dt-swiss 1600-as széria 430€-nál kezdődik, az majdnem 200k csak kerékre.
-
Speedy007
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Én nem akarok teleszkóposat.De arról nem tehetek hogy már a tolókocsit azzal szerelik és a csapból az folyik különböző méretben és minőségben.
-
parandroid
félisten
válasz
Speedy007
üzenetére
Ahhoz képest, amiket te nézel, ezek űrtechnikás kerekek. Amúgy ja, egy rendes bicikli valahol 200e körül kezdődik. Ha normális teleszkópról is beszélünk, meg egy jó váltásról, akkor inkább 300. Vagy még inkább 400. Pláne olyan kerékszettel, amire a hozzáértők sem fanyalognak. És ez csak a belépő. Tudom, hogy sok, de először a covid miatt mentek fel az árak, aztán az áruhiány miatt, közben a forint bukott vagy 20%-ot az értékéből, meg volt még minderre egy 20+ %-os infláció is. Szóval ami anno, 2020 előtt 100-150k volt belépő bringa, az most a duplája.
p
-
andrisbandi
őstag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Sram Code RSC vs. TRP DH-R Evo
-
Ringman
félisten
válasz
szimpláncsak
üzenetére
A riverside első tányérja 36 fogszámú, a hátsó legkisebb meg 11. Nekem a montin(27,5-es, de 2.2-es gumik vannak rajta) 40/11 és vígan bele lehet tekerni 40 km/h-nál lefelé is. Kétlem, hogy ne lenne elég síkon a 30-35 km/h-hoz.
38/11-be 40 fölött is bele lehet tekerni teljesen síkon, persze az fárasztó
30-at meg 38-15-tel is. -
Speedy007
addikt
válasz
szimpláncsak
üzenetére
És mi igaz amit terjesztenek róla? az az hogy a kerék gagyi minőségű? illetve monoblokk van benne?Azóta trekkinkegeket nézek jófogáson. csak ott sem tudom melyiket érdemes venni márka szerint
-
szimpláncsak
tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Az a fura, hogy sokallod a riverside-ért a 120-at (Ha szerencséd van még kapsz M-es méretűt ennyiért), miközben amiket 90 körül nézegetsz meg a forgalmazója szerint is ipari hulladék. Amúgy a riverside-hoz 9ezer a gyári sárvédő szett meg 5,5 ezer a gyári kitámasztó (de van olcsóbban is)
A sebességek száma meg nem egyenesen arányos azzal, hogy mennyire könnyű vagy nehéz tekerni. Attól, hogy valami 27 sebességes még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nehezebb is tekerni., mint egy 21 sebességest. A riverside első tányérja 36 fogszámú, a hátsó legkisebb meg 11. Nekem a montin(27,5-es, de 2.2-es gumik vannak rajta) 40/11 és vígan bele lehet tekerni 40 km/h-nál lefelé is. Kétlem, hogy ne lenne elég síkon a 30-35 km/h-hoz.
Amúgy a legtöbb bringásbolt beüzemelve küldi a bringákat ( az első kereket kell berakni, a pedálokat betekerni, meg a kormányt elfordítani 90fokkal, ami az ahead-es befogatásnál 3db imbuszos csavar betekerését jelenti), de váltót, féket meg ilyesmit nem kell állítgatni.
Más: Bike-discount mai ajánlata: Bryton rider 15 neo E magyar áfával 32euro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Éves szinten hordtam eddig a Neusert Nelson-t megadok mindig mindent amire szüksége van az akkori árának(60.000 körül volt) a duplája van benne most, nemrég egy hete volt full generálon fék és bowden csere hátsó hajtómű csere kerék centirozáson és annak csapágyainak zsírzása valamint váltók beállításai
Erre jó hogy lejön a hó, szép a táj és kimegy az ember kicsit a természetbe tekerni feldob egy két láncot két 160 pulzus emelkedő közt
levezetésnek haza gyalogol tolva a kerékpárt
nem bírtam ki, befogtam a "piroskát" egy "kanyarra". Tettem neki kulacs tartót, meg hogy a garmint rá tudjam fogatni , stucni leenged kicsit agresszívebb geora és go a közeli erdős szőlős akármibe felfedező túrára. Hát 120 pulzus mellett 22 km/h repesztettem lakotton belül