Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
haiiro_o
tag
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
Nem is hallottam rólok eddig még..

-
jilian
addikt
válasz
Lami66
üzenetére
Apám borászatban dolgozik, hogy ez miért nem jutott eszembe?

---------más----------
Az asszonynak kéne egy monti, voltunk a decathlon-ban és a rockrider 540 első pillantásra 130-ert elég jól fel volt szerelve.
Egyáltalán manapság van még női MTB?
Ez az 540-es is mondjuk a színei miatt mondanám talán fiúsnak nem is a váz miatt. -
bunddog
aktív tag
Hali!
11 seb. agyhoz 10-es sorral kell az 1 mm-es és az 1.85-ös spacer is? Sajnos nem tudtam most állványra rakni de hallom 1-2 pörgetés után hogy kicsit állítani kell majd így arra gondoltam hogy lehet akkor klappolna ha az 1 mm-est kivenném. Nyilván nem a lustaság miatt kérdezem, hogy ne kelljen állítgatni hanem hogy olyan patent legyen mint előtte mert egy M781-es váltóról van szó 11-25-ös sorral.
-
haiiro_o
tag
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
Rendben. Én is szivesen mennék minden felé, de egyedül nem annyira jó messzebbre indulni.
-
jjeahh
nagyúr
Ha már markolat, vennék egy ESI Chunky-t is a Racers Edge helyett... Toobeeeee! Neked bevált végül az ESI, vagy a Bontrager-t jobbnak találod?
-
szabolcs.sz
tag
válasz
haiiro_o
üzenetére
Többnyire Szeged környékén, Nógrádban 1-2 havonta vagyok, de szeretnék ott is egyre többet bringázni. Eddig Ajnácskő, Medves körül, Somoskő, Eresztvény, ilyenek voltak. Szeretnék majd Istenmezeje, Kazár felé is menni, lehetőleg erdei utakon, meg a Karancson is. privátban küldök egy strava profilt.
-
jilian
addikt
Hello,
Az asszony már megőrit, hogy a gyerek bicaján a kormány gumi fogantyúján az eséstől oldalt luk van.
Hol kapok ilyen "gombát" amit simán csak benyomok aztán le van tudva? -
KisTücsök
addikt
válasz
kenguru99
üzenetére
Szobában lenne használva. Vagy másra gondolsz? Milyen márkákat ajánlasz, amiket érdemes nézni?
Nincs amúgy különösebb elvárás. Ne hulljon szét 2 hónap után, ennyi. Elsősorban rehabilitációra kéne, szóval csak laza tekergetés lenne rajta. Másodsorban én használnám, de csak egy fokkal komolyabban. De az első fontosabb.
___ZolkoW: Köszi! Édesanyádnak milyen kategóriájú van? Ilyen olcsóbb gondolom? Szétnézek a használtak között is, bár vidékről a szállítás necces, de hátha.
-
ZolkoW
őstag
válasz
KisTücsök
üzenetére
írhatna egy nálam tapasztaltabb, nekem csak annyi az eddigi élményem, hogy ami anyámnak van, az hulladék, max fokozaton is mintha üresbe tekernék. Béna pedál, állíthatatlan nyereg (volt gyárilag, mert hegesztettem egy nyeregcsövet rá ;-) ), szíjas fék... Míg egy spinning gép még akkor is használhatóbb, ha 10 évet egy pincében rozsdásodott. Ezzel arra célzok, hogy érdemes lehet használtan valami edzőtermit nézni, újonnan biztos, hogy többe kerülnek, mint egy alap bicikli + egyszerű görgő. Azt nem tudom, ilyesmiből van-e összecsukható.
-
kenguru99
senior tag
válasz
KisTücsök
üzenetére
Pontosabban kellene definiálni az elvárásokat mert ez így kevés. Pl, hol szeretnéd használni. Olyan bringa meg nemigen van ami 165 és 185 centivel is kényelmes. 50 ezerért sok választási lehetőséged nincs. Újban ez az abszolút legalja (nem ajánlom). Én egy régi de márkás, jó minőségű bringát néznék.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az már nem olcsó
. A Crankbrothers oldalán 5 évet írnak mindegyikre.
szerk: ja mindenképp várok még pár napot, most épp a bike24-en a stamp egy raktáron sincs, kifogytak... meg erre is várok, hogy végre legyen készleten nekük. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Stamp 3.
...nézd a garit,erre 3 évet adnak. Várj vele,pár nap múlva elillan a placebo és még írok róla.Elsőre,amint már írtam,eddig nem tapasztalt tapadást éreztem...ami nem csoda,hisz lyukas szegecseit ráaásul még konkáv alakzat formájára is csavargattam,tehát elől,hátul maxra,oldalt kisebbre,közepén meg még kisebbre. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hm, pedig jónak tűnnek a Saint tüskéi is. Neked Stamp 2 van nem? Kár, hogy nem tetted fel előbb, akkor most lenne hosszabb távú tapasztalatod is, amit megoszthatnál velem
. Azon agyalok én is most, hogy újabb HT-t vegyek-e vagy Stamp 1-et. Nekem a Stamp 2 már nehéz, a Stamp 1 meg nem tudom, hogy vajon olyan erős műanyag kompozit-e, mint a HT, vagy valami törékenyebb fajta. A dizájnja jobban tetszene, mint az olcsó HT-nek, a csapágyazás meg... remélem ugyanolyan jó. -
KisTücsök
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Értem. Akkor azért bedobom.
Elsősorban rehabilitációs céllal kéne egy gép, másodsorban én használnám olykor a kardióm javítására. Valami alap gép elég lenne nekem, ugye? Ha esetleg valaki jártas a témában és tudna ajánlani egy gépet, max 50k-ig, azt megköszönném. 165-185cm-ig lehessen használni. Nincs egyébként semmilyen különleges elvárásunk. Összecsukhatóság esetleg előny, de ha csak nem megy másnak a rovására.
Köszi!
-
KisTücsök
addikt
Üdv!
Nem találtam külön szobabiciklis topikot, itt lehet kérdezni vele kapcsolatban?
-
Zsohi
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az outit elsőre nem mert elővenni, előbb fel kell mérni az utak állapotát és mi hol merre van lezárva. Ez olyan tipikus helyi dolog.

Szent Lőrinc-folyó az.
-
beleriand72
tag
Pári-Rubé 2019
1. Szpesölájzd
2. Kenyon
3. Szpesölájzd
Sagan-nak nem az űrkerékpárján múlt, szerintem ellógta a télen a görgőzést a szlovák, na majd a Tour-on. Fasza verseny volt. -
emre
veterán
Van ajánlott bringás Aliexpress store ?
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez annyira idejétmúlt dolog. Miből tartana bevenni a beárazást a topik profiljába. Vicc kategória, ami most folyik itt, ha valakinek kérdése van.
-
ivana
addikt
Ehhez valami spéci stopli kell, az van hozzá?
(#133159) IMIIKE1998 Szerintem az sok, mondjuk most, hogy a muglik számára is indul a szezon kezdenek nőni az árak.
Különbség van aközött is, hogy sikerül kifognod valami balekot éppen, illetve a valós érték között. 110-120-ért játszik a 9 sebi campa bőven, jóval jobb vázakkal. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Privátban,vagy az aláírásban,másként burkolt hirdetésnek számít.
-
cdl
senior tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Nem szokásom.
-
IMIIKE1998
őstag
cdl: Ugye nem akarod sehol lelekatolni?Sajna itt a drága bringákat könnyen lopják. :(
Ha már árazás, én is megragadom az alkalmat. :)
Egy 2015-ös Cube Peloton mennyit érhet full Claris szettel, nagyon jó állapotban? Én ahogy nézegettem olyan 115-120 k körül érhet. Vagy nem? -
cdl
senior tag
Beárazással hová forduljak. Az új bringán spd pedál volt, de nem olyat használok.
Wellgo R2 van ráírva, teljesen új, mennyit érhet?
Nem itt akarom eladni, majd meghirdetem a szokásos helyeken, de lövésem sincs az áráról.
Hogy On is legyen, megvettem a 'munkábajárós, nyaralni elcipelős+ bringát.
Teljesen új, de egy raktárban pihenhetett kb 3-4 évig.
2x10 sebességes 105-tel szerelt, Fulcrum Racing 5 EVO kerekekkel.
8,3 kg.
Szóval öröm és boldogság.
Megyek is tekerni
-
truefx
aktív tag
Mozgasvilag tesztnapon tenyleg csak 1 km az outis tesztkor? Tesztelt mar valaki korabban ott? Nekem 1 km nem igazan eleg, hogy megerezzek egy bringat.
-
emre
veterán
válasz
rushty
üzenetére
Ezt a napokban láttam, tapasztalatom nincs vele: http://www.bringareg.hu/
-
rushty
őstag
A vazszamot melyik lopasos oldalon lehet ellenőrizni?
-
haiiro_o
tag
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
Örülnék neki, ha nem egyedül kéne mindig mennem. Merre szoktál járni?
-
Jester01
veterán
M0-ás Duna híddal (Deák Ferenc, Hárosi) most mi a helyzet?
-
Zsohi
őstag
Sikerült nekem is végre kijutnom, [link]. 95%-ban beton volt, még is jó alaposan leszívott így 4 hónap kihagyás után.
-
-
emre
veterán
válasz
üzenetére
Használt.
A full szervíz még vissza van, ha holnap is szar idő lesz megnézem a bowdenezést és a csapágyakat is. Tegnap hoztam el, ma csak délután volt időm ráigazítani a kölökre mert nagy neki. Lehet egy rövidebb stucni is kelleni fog.(#133140) IMIIKE1998
Köszi!
A marokváltót akkor kihagyom.(#133145) ZolkoW
Köszi!
Meg eszembe jutott, hogy kell nálam lennie valahol egy 3x8-as Sram X4 váltókar szettnek meg egy 8-as sornak, azzal még megpróbálom ha a tisztogatás sem hoz eredményt. Vagy veszek valami normálisat hozzá.
Volt nekem is sokféle, de a Deore SLm590 / Tiagra /105 szintnél éreztem hogy ez már más minőség az előzőkhöz képest.(#133136) emre
Az első telóra lenne javaslat?
-
törölt tag
-
ZolkoW
őstag
lányomén Acera 8as fekváltókar van, szerintem elég szörnyű, az LX karom,ami 9-es, sokkal-sokkal finomabb szerkezet, kisebb erő kell hozzá. meg is kapja egyszer,csak jussak oda. szóval én egy majdnem bármilyen jobbfélére cserélném,akár apróból, talán van még 8-as. Alivioból feleségemén van 8-as, azt még nem mondanám egy kifinomult jószágnak,de kicsit jobb az Aceránál - inkább feljebb nézelődnek.
-
-
emre
veterán
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Akkor lehet egy jobb minőségű váltókarral jobban járnék?
Asszem el kell mennünk valahova kipróbálni mi a szitu, mert én nem érzem a jelenlegi fékváltókarokon hogy nehezen mozognának.
Mondjuk biztos nem véletlenül van az összes gyerek bringán marokváltó.
-
emre
veterán
Üdv!
Egy kis tanács kellene.
Vettem a nyolc éves fiamnak egy 14"-os Cube Race 260-as montit, (ilyen, csak 8-as sorral Acera váltóval) ami most még kicsit nagy és nagyon úgy tűnik nem elég erős a hüvelykujja a fékváltókar kezeléséhez.
Gondoltam a markolatváltó megoldást jelenthetne míg meg nem erősödik. Milyent tudnátok ajánlani 3x8-as Shimano rendszerhez? A legolcsóbb Shimano Tourney (SL-RS45) marokváltót gondoltam megvenni, mert úgy is menni fog vissza rá valami rendes cucc ha tudni fogja kezelni.Illetve az első teló szára kopottas ezt is cserélnem kellene, itt a gyerek súlya miatt nem vagyok képbe mit lehetne betenni a meglévő helyett, mert jó lenne állítási lehetőség, de sokat nem akarok rá költeni. Most a gyerek olyan 30-35kg körül van.
-
rétisün
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
azért az is hozzátrtozik a dologhoz, hogy amíg mi már dolgozunk, ergo a saját keresetünkből költünk a hobbinkra, IMiIKE ha jól emlékszem még iskolába jár, azaz valószínűleg jóval kisebb keretből gazdálkodhat.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ennek a tulaja a lényeg, meg higy találkozhatsz a bringával... mindkettővel.

[link] -
Napfénysüti
nagyúr
-
xy.zsolt
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Lehet, de a hozzá kapott gyári felnire max 700x25c fért fel. Amúgy szerettem azt a bicót...3 éven át kedveltette meg velem az outi bicózást...még úgy is, hogy egy mérettel nagyobb volt
-
6030D
addikt
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Még a teljes cikket nem olvastam, de az izzadással kioldott só főleg az izomgörcsöket okozhat, amit észre is veszel. Tehát az eredeti kérdésedre, hogy jobban bírd, inkább valami szénhidrátot kellene bevinni, folyamatosan. Gél, vagy oldható szénh. formában. De ha mondjuk tudod, hogy mikor mész, akkor egy pár napos feltöltés (tészta, rizs) is segít.
-
IMIIKE1998
őstag
Amikor kiderül, hogy még a decás triban 500-ba is belemegy a 35-ös gumi, pedig "csak" 120k volt anno. :P
[link] -
xy.zsolt
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Igen, így megy....bemegyek itt egy "mezei, legegyszerűbb" gyógyszertárba és annak a listának amit ott láttál mindenből a felét kérem, összekeverve. Azért csak a felét mert észrevettem, hogy hamar összeáll a keverék ha nem fogy gyorsan.....így ezt megelőzve kérem csak a mennyiségek felét. A szőlőcukrot én nem kérem mert nekem inkább árt mint használ. A kész keverékből 2 kiskanállal keverek 6dl vízhez és ennyi. A keverék ára kb egy ezres és tényleg sokáig elég. És mint ahogy elolvastad pont azokat a sókat pótolja (és olyan arányban is) ami egy hosszabb tekerésnél izzadság formájában ürül a szervezetből. Na ezt szeretném majd a 25fok feletti melegben kombinálni a BCAA-val, plusz 1-2 maxi bar energiaszelet, 2 db banán és hajrá, jöhet a nyár és a 100+os tekerés.
-
6030D
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Jó.
Bent gondolom ráülhetsz vásárlási szándékkal, meg vannak tesztbringák. -
IMIIKE1998
őstag
válasz
6030D
üzenetére
:R
Ez amúgy igaz. Milyen a Store? Júliusban majd ellátogatok oda én is. Próbálgatni lehet a bringákat?rétisün: Igen, emlékszem arra a a posztra. :/ A váltót bekapta a küllő és beszakította a karbon támvillát. Nekem ez kb. a rémálom lenne. Megértem, hogy az élvezet miatt megéri, de nekem azért számít a biztoság, hogy ha tökremegy a bringa, akkor ne bukjak rajta annyit.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
rövid?! én azt nézném meg elsőre, lehet-e még biztonságosan kivenni

De gondolom nem lehet, úgyhogy pont jó inkább.ma délelőtti rövid kör eredménye: a KOM felfelé kétszer, lefelé háromszor gyorsabb nálam

Jól van, legalább tudom hova tenni magam
-
törölt tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Mondjuk ez igy van.Énis már jóideje szemezgetek a DH gépekkel,már úgyvolt hogy veszek egyet,azt egy fórumon néztem ép a használt gépeket,10böl 9nél ottvan hogy nincs törés,horpadás..na mondom..
Elsö teló is többszöröse egy átlag monti telónak,akkor ott a hátsó rugóstag is,meg úgye legtöbb 1es hajtással van elöl,hosszabb úton megdöglik vele az ember. -
rétisün
veterán
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
így is lehet nézni, de én pl. nagyon szerettem volna egy Canyont, és hiába drága,szívesebben megyek vele, mint a másik bringáimmal. pedig azok ellen se lehet az égvilágon semmi kifogásom, szeretem is őket, de a Canyon a 'kedvenc'.

és ha valami elromlik rajta, hát elromlik, azért van, hogy használjam, örüljek neki, meg a rajta töltött óráknak. lehet szigorúan pénz oldaláról nézni a bringázást, de lehet hogy éppen az veszi az egész örömét.
imádtam ezt a bringámat, és nagyon nem esett jól, amikor ez történt. nem örültem neki, de tudomásul vettem, hogy sajnos ez is előfordulhat. ezek után már ne is üljek fel többet a bringá(k)ra, mert történt egy ilyen?
ui.: természetesen azért nem ész nélkül szórom a pénzt az esetleg elromló alkatrészek pótléséra, hogy outi vonalon maradjunk, alighanem vehetnék dura-ace-t is a bringára (bár fene tudja, nem tudom hogyé' adjá) de fölöslegesnek tartom az én hobbi szintemen, és nem is veszek.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Úgy könnyű, ha valaki topikgizda, és bármikor belejavít.

A tudományos hozzávalókról annyit, hogy mindenről megkérdezem barátomat, aki ezt tanulta, ilyennel foglalkozik (gyógyszeripar), ráadásul nagy mennyiségben fogyaszt is ilyet (gyúr), és el is mondja, hogy mi az ami tényleg érezhető, mi az ami nem. A világ pénzét el lehet költeni amúgy erre is, mert mindent megkapsz könnyen használható kiszerelésben, de ha meg lehet csinálni olcsóbban, kulacsba, akkor úgy fogom.
xy.zsolt: a cikket megtaláltam, de ez tényleg így megy, hogy bemegyek egy listával és kikeverik nekem? Vagy már annyira ismert? Mi az, ami miatt neked bevált?
IMIIKE1998: azt kell megvenni, amire pénzed van. Amire nincs, vagy a javításra nincs, azt nem kell megvenni. Ez ennyire egyszerű. Ha van 2 millám, akkor nem fogok annyiért bringát venni, mert utána nem tudom fenntartani.
Voltam a store-ban, mondtam, hogy szép a bringa, mondták, hogy nem eladó. Tudom, gondoltam. Én kivittem volna a pedelec parádéra, hogy ez gyorsabb felfelé, mint az ebike.

[kép]
[kép] -
IMIIKE1998
őstag
Akinek drága bringája van(saját magadhoz viszonyítva, tehát valakinek az 50k-s drága, valakinek meg az 500k-s):
Lehet csak én vagyok így, de bennem van egy ilyen, hogy a számomra nem drága bringával sokkal élvezetesebb menni, mert nem kell annyira félteni, ha esel vele, ha megázik, esetleg eltörik egy alkatrésze. Filléres tételek, nem kell annyira félteni. Ezért én nem is mernék mondjuk 200k felett bringát venni, mert azzal csak úgy mernék menni, hogy sokkal kevésbé lenne élvezetes a tekerés. Szerintem a bringázás pont olyan sport, amit az élvezetért űz az ember és lehet, hogy egy pl. autó is nagy kiadás, de azzal nem is akarok száguldozni, szórakozni, mivel az egy céleszköz, amire vigyázni kell. Visszatérve a mostani bringámon tönkremegy egy váltókar, 6-7 k-ból megvan, ha eltörnék egy XT váltókart, akkor sokkal kellemetlenebb lenne kifizetni. Remélem azért nem érti senki félre. :)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Tothgera30
üzenetére
Jól el volrál tünve.
Mintha elkellene ott még 1-2 láncszem...nem rövid? -
ZolkoW
őstag
válasz
üzenetére
én ezt nem osztom, a ducigumikat nem lehet felfújni talán 2 barra se, 140 kiló alatt lapulni fognak. Egy normál masszív bicikli kell, de a merevvillával egyetértek. az integrált hajtás lehet, hogy nem hátrány, átütőtengely még azt hiszem, az említett ársávban nem jellemző, de a kazettás agyak már nem eszik a tengelyt annyira, mint a menetes-racsnisok. A legtöbb bicónál 120-125 kiló súlyhatárt szoktam látni, ésszel használva ezt szerintem túl lehet lépni, de elvétve van olyan bicikli is, amire rá merik írni a 160-at. 1-2 hónapja pont belefutottam egy ilyenbe aprón, akkor linkeltem is, mert pont téma volt.
-
rétisün
veterán
ha Canyont vennél: április 13-16, a Pure Cycling Fest 'örömére' Canyon cuccok akciósan....
-
StLui
veterán
válasz
Atos23
üzenetére
Szerintem ezek városi bringáknak teljesen rendben vannak.
Meridának vannak a boltjaiban kölcsönözhetők -
törölt tag
Shimano XTR (SL-M9100) van valakinek??Vélemény róla?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Atos23
üzenetére
Azt a bétwint talán el merném vinni egy körre, de az nem biztos, hogy egyben adnám vissza
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hasaggymeg: Só-szénhidrát-magnézium triót én is megpróbálom majd zselékkel vagy valami hasonló gyanús vegyszerrel pótolni a hosszabb túrákon, meg talán a fehérjét is kipróbálnám, de nem tudom, hogy csupán bringázás után van-e értelme.
-
Atos23
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Biztosan van jó pár megbízható hely, csupán nekem fogyott el a türelmem az első 10 hely megnézése után.

Hátha Ti már ismertek jó és megbízható helyet, amit szívesen ajánlotok bicajkölcsönzésre.

Amúgy fel nem tudom fogni, hogy hogyan hirdethetnek bizonyos kölcsönzők olyan bringákat, amire még nagyanyámat sem ültetném rá.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. A Crankbrothers oldalán 5 évet írnak mindegyikre.
...nézd a garit,erre 3 évet adnak. Várj vele,pár nap múlva elillan a placebo és még írok róla.Elsőre,amint már írtam,eddig nem tapasztalt tapadást éreztem...ami nem csoda,hisz lyukas szegecseit ráaásul még konkáv alakzat formájára is csavargattam,tehát elől,hátul maxra,oldalt kisebbre,közepén meg még kisebbre.

...ugyanakkor a folyamatos és ismétlődő bénázást sem értem,hisz csak nem kell említeni,hogy a tiéd.,,Szerintetek ez mennyit ér?,, oszt jó napot.
Ha valakit érdekel megkérdi privátban. 

bibi55-nek ment volna,csak rosszra katt