Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Netfone
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Rezső tér - Barista bolt - az megvan ?
[link]Molinari Kávézó - XIII.kerület - 250gr, 500gr, 1000gr kiszerelések - és ha mákod van ott van a világbajnok cup taster - Luigi
Spazio - szemes Manuel kávék, Jászaitól 2 perc
stb. stb.
-
-HajTömeg-
őstag
A 2500-as Rome 4000 mire kihozzák és itthon kell lennem,márpedig ritkán vagyok.
Arról nem is beszélve,hogy a kiszállítás legnagyobb hátránya,hogy napokig tart,márpedig előfordul,hogy reggel kapcsolok,hogy elfogyott.
Ha mondjuk csütörtök vagy péntek van,akkor hétfőig is kéne valamit inni.(#4893) And06
Amit az emberek nem ismernek,arra sosem lesz igény.
Ha a Sauska rozéra van igény egy lakótelepen,akkor miért ne lenne normális (nem prémium) kávékra?
A 2500/kg os pacificaffé rome miért lenne drága,mikor a 250g-os Omina 700ft ??
Az sem igaz,hogy csak döglött kávé van ezeken a helyeken, a Lucaffe,amit a médiában vettem kb 1hónapja, 2015-ös lejáratú és teljesen rendben volt.Szerintem simán megérné ezeket pl.Sparban forgalmazni.
De ha oda nagy a bekerülési költség,akkor én a gyártó helyében tuti beraknám pár kisebb Bp-i közértbe,hogy lehessen azt mondani,hogy nem kell rendelni,ott van budapesten a Marika ABC-ben és igen, ott nem 2500, hanem 3200.(#4895) TörökSzabi
Voltam már emiatt ott is,de nem volt semmi minőségi.
Sega-Lavazza nálam nem játszik, szemes nem is nagyon volt. -
And06
aktív tag
válasz
TörökSzabi
üzenetére
nekem nem kell olyan
onnan főként nem vennék semmit, vagy hamis vagy csempészett 
-
válasz
TörökSzabi
üzenetére
mind ugyanott laktok?
-
TörökSzabi
csendes tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Mi ezért állunk össze többen, és vesszük együtt a kávét valami kisebb pörkölőtől. Oszlik a szállítási díj, meg még kedvezményt is lehet eszközölni, illetve az országban marad valamennyire a pénz.
-
And06
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
ez egy igen jó kérdés. a válasz szerintem: nincs rá igény.
az átlagembernek az "csúcs" kávé a feketelavazza meg a piros sega. (vs sárgacsibó és társai).
olyan kávé amit mi innánk, sosem lesz a szupermarketekben, de ha lenne se vennénk, mert mire odaér, le van dögölve. inkább a kiszállitás és a friss kávé. -
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
2500 ft a pacificaffé rome, 4000 ft a pin-up. házhozszállítással együtt is 5500 ft alatt marad. de itt egy másik kávé, amit most tesztelt a kávékorzó és jónak tűnik, 4890 ft-ért.
-
-HajTömeg-
őstag
Megőrülök tőle,hogy normális kávét csak rendelni lehet vagy hosszas utánjárást igényel.
Miért nem képesek a gyártók szerződést kötni legalább pár közérttel,hogy legyen budapesti beszerzési lehetőség is?
Azt se bánnám,ha a Sparban lenne.
Legyen 5000 helyett 5500,de legalább lemegyek érte és rögtön kapok.
Az se olcsóbb,ha a belvárosba bumlizok be érte kocsival és parkolok,benzinezek.
Most is kajtatok Lucaffe után, szinte csak webshopokban van 1800as kiszállítással.
Az óbudai boltjuk (ami szintén marha messze lenne) bemutatóterem lesz és nincs nyitvatartási idő, előtte telefonon egyeztetni kell.
Múltkor a Covim granbarral jártam meg. Bementem érte a belvárosba ,erre már nem volt ott senki,ott is előre kell jelezni,ha menni akarsz. Cserébe elment vele két órám,mert hazafelé dugóba kerültem.
A hócipőm tele már ezzel.
Lucaffera visszatérve a múltkor még volt 1db szemes az Aréna MédiaM-ban, most ezért induljak el?
Az árkádban egy darab sincs. Butlersben se, de elmentem a Mammut butlersbe is, ott meg csak őrölt van és csak Classic
Miért nincs pl a bortársaság mintájára egy kávétársaság is, ahol megkapnék mindenféle minőségi kávét?
Tegyenek rá,nem érdekel, a benzin, a parkolás és a kiszállítás úgyis többe kerül.
-
TörökSzabi
csendes tag
Egy egyszerű, hétköznapi kávét kapsz belőle, amiben nincs izgalom, de bántó dolog sem. (Ez a nincs benne bántó az a Platinumra nem igaz, e lehet rosszat fogtam ki : ) Olyankor szoktam venni, amikor még nem tudom mit, és mikor fogok inni legközelebb, és kell valami otthonra.
-
And06
aktív tag
válasz
TörökSzabi
üzenetére
ezek a kávék mit tudnak paljoc/kapuciner/ilyesmihez viszonyitva?
-
TörökSzabi
csendes tag
Abban éreztem egy kellemetlen ízt, amit nem tudtam eltüntetni sehogy, és tönkretette az élményt. Az illata jó volt a zacsiban, de bontás után már az az illat érződött. Nem volt friss a pörkölése, kb fél éves volt. Gold-ot bontottam 6-8 hónaposan, meg 3 hónaposan is, azokkal nem volt ilyen baj. Nézd meg a lejáratot, mert lehet régiek. (A fagyóba rakd el porciózva a többit, mert egy kiló az nem kevés. Jól be tud dögleni enélkül, sajnos ez tapasztalat.)
-
vendingo
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Majd leinformálom magam, köszi a tanácsot.
Elvileg 4 fajtát kapok. -
vendingo
veterán
Ez a Rome Espresso még mindig tud meglepetéseket okozni

Nagyon fincsire sikeredett.
Már várom a paljoc féle kávékat. -
jolti
senior tag
válasz
TörökSzabi
üzenetére
Köszi! Jobb mint a Platinum? Csak azért, mert ahogy néztem ő lenne a zászlóshajó, nem a Gold.
-
-HajTömeg-
őstag
Néha árulom discok előtt

Jolti!
Veszélyesen élek.
Látod most is chatelek a fórumon, igazi extrém srác vagyok.
Múltkor kerestem egy kávé boltot a bankcenter közelében.
Emlékszem még indexen linkelte valaki, egy nagyon szép bolt,mindenféle drága kávés cucokkal.
A mai napig nem találom, senkinek nem ugrik be? -
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Őrült egy csávó vagy! :-) :-))
-
bbuffy
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Quasi amfetamin

-
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Dair kft. Amugy eliras lehet az a 80% robuszta, a tasakjan sincs feltuntetve.
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
80% robusta?!

Az én vérnyomásommal?!

-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Inkább 2200 Ft...
-
-HajTömeg-
őstag
Covim granbart nem tudsz beszerezni? 3e körül van kilója.
(#4864) Toobee LINKET!

Ez a mami kávé mi? Lucaffe utánzat?
-
adpeter
tag
Hát igen! Megpróbálom kiaknázni a munkámból fakadó mobilitás előnyeit és jófej kávés arcokat személyesen is megismerni! Az potya kávé csak úgy jön,nem számítok rá!

Ronin: Jó! Remélem én is,hogy összefutunk még! Sajnos munkaidőben voltam! Te meg egyáltalán nem elítélhető módon előnyben részesítetted a csinos női társaságot.
Majd legközelebb.Parci: Most,hogy mondod nekem is kicsit mintha megégett volna szegény Lady Paljoc. Múltkor a kisérleti Mr.Espresso-t volt szerencsém kóstolni az tökéletes volt. Ma a nagy forgalom miatt biztos melegebb volt a La Scala!

-
jolti
senior tag
Kell valami kiciócó kávé fizetésig.
A metrós Riobák közül melyik a legfinomabb szerintetek?
A Pellini ami most ott akciós, az jobb, vagy rosszabb szerintetek, mint a fent említett Rioba? -
válasz
tariattila
üzenetére
azért mókás volna, ha egy lónagy e61-es géppel pont álomkönnyen gőzölni ne lehetne... kinda defeats the purpose, doesn't it?
-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Ááá nincs pénz sajna. Ez a melónélküliség nem túl nagy buli...
-
Toobee
veterán
válasz
TörökSzabi
üzenetére
Sajnos/nem sajnos jellemzo ram, h tulaggodom a tisztogatast. Lassan leesztergalok par ezredet a kulsejebol, annyit torolgetem.
-
adpeter
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Én most jövök onnan, Ronin mester pont akkor ért oda.

Arról szól, hogy megint nem tudtam fizetni a jólképzett barista kollegának a kávéért, mert ingyen van a kostoló nap miatt. Múltkor meg az első kávé okán nem engedett fizetni.
Még hogy drága a kávé a kávézókban.
Bár lassan már kezd ciki lenni,úgyhogy legközelebb fizethetek végre! Aki teheti ugorjon be és látogassa meg ROCKETeer urat! -
TörökSzabi
csendes tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Szedd ki és látni fogod, hogy kell-e. Gondolom totál ki lesz keményedve, és látszani fog a szűrő helye, ilyen esetben cserés, de csak úgy is lecserélheted annyi idő után. Szerintem nekem még annyit sem bírt. Vegyél többet, úgy nem kell legközelebb postát fizetned, mert úgyis elfogy.
-
ronin s8
senior tag
Lassan indulok a kávékóstolóra.

https://www.facebook.com/events/178145662375201/
-
ronin s8
senior tag
E61-eseket kérdezem: Nálam egész nap megy a gép, lassan másfél éves a kartömítés, és úgy érzem, már nem jó. Időnként spriccel mellette, és keményebb lett. Érdemes cserélni?
-
Toobee
veterán
válasz
TörökSzabi
üzenetére
Engedni mindig szoktam, 2-3 naponta a felsoszurot is leszedem.
-
-
adpeter
tag
Eleinte én sem tököltem vele.Beöntöttem félig a babtartályt oszt jóvan. Aztán elkezdtem többféle kávét rendelgetni és egyszerre több ízt is ki akartam próbálni. Akkor alakult ki nálam is az,hogy kb csak annyit teszek be amennyit le is főzök. Kicsit macerás,mert ugye annyit úgysem találok el,meg több is kell bele,mert ha pár szem marad azt az Iberital már csak dobálja felfelé. Úgyhogy ha végeztem Ibi fejre fordít,maradék kiönt aztán porszívó.Na ehhez azért nem mindíg van hangulatom van mikor csak hátba verem. A maradék megy egy zacsiba és úgy be kávés dobozba. A kilósakat meg kiporciózom 5-6 adagra bezacskózom és az eredeti csomagolásban be a fagyóba.
Pár nap alatt rengeteget öregszik ha a tartályban hagyod. Megéri azt a kis macerát,hogy visszazacskózd a maradékot szvsz.
Nem tudom a Graef milyen de az Iberitalnál nekem az nem működik,hogy lemérem előre az egész babokat,mert úgysem jön ki annyi,meg le sem darálja ha nincs tömeg ami nyomja be a késekhez.
Parcinál láttam,hogy a Mazzerren ez működik ,bár célszerszámmal piszkálta ő is a végét.
-
jolti
senior tag
Fiúk én a hűtőben való tároláson a hűtőt és nem a fagyasztót értem.
Kiporciózom nagyjából 10 dekás adagokra, nylonzsacsi, folpack, alufólia és be a hűtő aljába. Aztán, ha kiürül a babtartály, egy kivesz bele a tartályba oszt' kész.
Fagyasztást azt kihagynám
Ha csak a gyümölcsből indulok ki, hogy azt hogy tönkre teszi, akkor gondolom a kávénak sem tesz túl jót. -
helló, légmentesen fagyasztani csak egy olyan nagyobb adagot szokás, amit aztán sokáig nem veszel elő, nem pedig naponta! tehát például veszel egy kiló rome-ot, ami több hónap alatt fogyna el, így felporciózod 3 egyenlő adagra és kettőt lefagyasztasz. az elsőt ráérsz kivenni akkor, ha elfogyott az első, le sem fagyasztott harmadod.
-
lagoon79
tag
Igazad van, nem akartam szemelyeskedni, bocsanat! Vegul is ez mindenkinek arrol szol, h ugy csinalja, ahogy jolesik. Nem munka, hanem hobbi. Megegyszer bocs!
Fagyasztani, hutobe tartani en sem szoktam, csak ha elteszek egy nagyobb mennyisegbol kesobbre. Egy barista baratom mondta, h erdemes felhasznalas elott joval kivenni a hutobol a kavet.
-
jolti
senior tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Nem, nem azért.
Egyszerűen nincs kedvem minden főzés előtt kiszedni a hűtőből, kicsomagolni a kávét a 26' fóliából, kimérni az aktuális adagot, visszacsomagolni, vissza tenni a hűtőbe, aztán darálni. Azért ezt 4x-5x-6x naponta megcsinálni, nekem borzolja az idegeimet.
Ennyi. -
lagoon79
tag
Ez am a kinyilatkoztatas. Regi motoros vagy, Te csak tudod.
Gondolok itt arra, h ez egy sokvaltozos folyamat, ha rogziteni tudjuk bizonyos reszeit, miert ne tegyuk. Velemenyem szerint egy jofajta szelepes simitozaras zacsiban nagyobb eselye van a tulelesre a kavenak, mint a babtartalyban. De persze ez csak velemeny.
-
jolti
senior tag
Én meg mindig félig öntöm!
A t..öm sem küszködik az állandó méricskéléssel...
Úgyis mindenhol öregszik. -
vendingo
veterán
A daráló babtartályában mennyi kávét szoktatok tartani?
Annyit amennyi egyből elfogy, vagy napra, napokra előre beleteszitek az adagot? -
bbuffy
senior tag
PY Sidamo, 09.12. filterben még mindig adja, most már visszafogottabb, de érdekes végigkóstolni egy kávé életét. Még van egy adag, egy hét múlva megnézem. Most mandulás süti ízvilága de szeliden.
-
adpeter
tag
Még csak fagyit ettem náluk. Az nálam etalon.Nem vagyok nagy fagyis,de szerintem verhetetlenek.
Az is igaz,hogy a kávés fagyijukat is kipróbáltam....azt viszont kidobtam.Nem ízlett....a többi viszont isteni.Kávét ilyen helyeken már nem is próbálok inni. Legutolsó ilyen próbálkozásom a Vanilin-ben volt.Isteni sütik vannak...Manuel kávé,mondom nagy baj nem lehet. Tévedtem ,a dupla eszprsszó kb 8 másodperc alatt előttem volt!

Döglött kávé beadagol,úgy ahogy van gépre föl és sugárban csapolás.Borzalmasabb volt látni majdnem mint meginni!
-
RBJ
addikt
Na idő előtt végeztem ma. Bedobtam gyorsan egy kávét. Az asszonyt is rátudtam beszélni, hogy ő is fogyasszon egyet.

Már hármasra le tudtam venni a fokozatot a darálón. Lehet ahogy használódik úgy javul?
Ime az eredmény. Még mindig lejjebb kellene vennem de már ha 1 en lesz mindegy ha bedobok egy alátétet úgy látom.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- Autós topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Lightyear - befektetési app
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Ford topik
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)