Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

válasz koxx #116672 üzenetére

Attól azért nem félek, hogy nem lesz honnan rendelnem kávét :) Csak sok magyar pörkölő kiesik nekem így, akiket amúgy szívesen kipróbálnék.

"coffeehubra"
    Megnéztem, megörültem, aztán rájöttem, hogy jelenleg 2 kávéjuk van filter pörkölésre :)

De tudom, magyar kis piac, és nem is igazán látom hogy elterjedt érdeklődés lenne filterre. Kávézókat nyilván Covid is hazavágta, de egyre több hellyel találkozok ahol weboldal / fb oldal / menü szerint van filter, de rendeléskor a "bocs, nincs filter" fogad (eddigi kedvencem a "Hogy mit? Jaa, mi olyat nem szoktunk" :D). Nyilván gondolom mert nincs rá érdeklődés, nem éri meg tartaniuk. Nem is nagyon szoktam látni (magunkon kívül) a legtöbb helyen, hogy filtert innának az emberek. Legalábbis vidéken, Budapesten azért gondolom jobb a helyzet (bár az idézet pont budapesti kávézóban hangzott el :D).

Szóval értek én mindent, de szívesebben raknám a pénzem magyar pörkölők zsebébe. Csak így nehéz, főleg, hogy egyre több külföldi helyről ugyanannyi postaköltségért ideér a kávé, mint ha Magyarországról rendelném...

#116670 kemcso
    "Mo-n erre kicsi az esély: a piac nem túl nagy és emiatt nem pörög az áru illetve nagyon árérzékeny a vásárló, 2ft-al olcsobbóan is hajlandó máshonnan vásárolni. Szerintem."
    Csehországnak nincs érdemlegesen több lakosa, mint nekünk. Árérzékenység nyilván más történet, elég alaposan elhúztak tőlünk.

#116671 pető bá'
    "Sötét pörkölés:
    Sötétbarna, feketés színű pörkölés, melynél a pörkölés szinte a gyulladási határig folyik. Felülete olajos, a kávészemek nagyon kemények, így ez őrölhető a legfinomabbra. Íze jelentősen kesernyés, kiváló rövidkávé készíthető belőle. Sok ínyenc szerint ez az igazi kávé."
    :Y Persze ettől még lehet jó amit pörkölnek, csak aktualizálni kéne az oldalt :)

#116673 RetepNyaraB
    "Ez az ingyen szállítós dolog meg olyan, hogy veszel egy kiló kv-t rendszeresen 12-16k forintért, akkor egy ezres a szállításra már annyira nem kell, hogy földhöz verjen :U ..."
    Pusztán matematikailag igazad van. De ha ugyanolyan vagy hasonló minőségű kávét meg tudok rendelni máshonnan kevesebb (vagy nulla) postaköltséggel, akkor miért ne azt válasszam?
    Plusz mégegyszer, nem az a gondom, hogy 12-16k + 1300 Ft (tipikus magyar postaköltség), hanem hogy 5-6k + 1300 Ft.

Új hozzászólás Aktív témák