- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
válasz
RetepNyaraB #2892 üzenetére
Így van. Nem is írtam, hogy nem.
A bravos nekem egyáltalán nem ízlett, feleségemnek tetszik. Ezt még nem kóstolzuk. 1 kg tuti nem fogok venni belőle.
-
válasz
RetepNyaraB #2881 üzenetére
Igen, ez így van. Sajnos most a Gondolásokból is le kellett mennie pár főzetnek, hogy rájöjjek, állítanom kell a darálón. Röstellem, de nem hittem, hogy ennyit számít a pörkölés. Előbb icipici shotokat főzött (már azt hittem a gép rossz, de csupán a legfinomabb fokozatra volt állítva), majd első állítás után 70 grammos kávékat adott. Ismét finomhangoltam, délben tesztelem, remélem most már nagyjából jó lesz.
Lehet, hogy az arab kávé is jobb lett volna más örlési fokozaton. Talán emiatt nem teljesedett ki a kardamon. Lehetséges. Akkor viszont tényleg nálam volt a gond, nem az általam egyébként nagyon sokra tartott Kapuczinernél.
A Kona viszont sajnos sehogy sem ízlettDe ahogy Deer76 is mondta, attól még lehet valóban kiváló kávé - csak az valahogy nagyon nem az én ízvilágom.
lefelejtettem: Siemens Surpresso Compact-om van (fehér).
-
Peetta14
tag
válasz
RetepNyaraB #2820 üzenetére
Köszi, ezt felírom.
Gondolom így veszel ruhát, telefont, autót is. Szerintem pedig a design a termék fontos tulajdonsága, és bármilyen jól és megbízhatóan működik a termék, ha nem vennéd meg a design miatt. A tanácsod akkor állna max meg, ha nem egy ligában játszana a két kérdezett típus. Nem hozzáértőként is, biztosra veszem, hogy vannak közös alkatrészek is a két gépben.
Mondd, melyik főz finomabb presszót a kereteken belül? Elég jól paraméterezhető mind a kettő. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #2820 üzenetére
már itt is a 10-12 rugós kávék szaladnak,hogy adagonként megy a fagyasztás?
én elvagyok az 5×20dekás adagokkal.persze én ócsi sötét pörit nyomok
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #2814 üzenetére
Bellarom ~ Minges Kaffeerösterei GmbH
-
Peetta14
tag
válasz
RetepNyaraB #2814 üzenetére
van feleség is, nem tehetek be bármit a konyhába
Melitta Caffeo Ci a másik versenyző, ebből azért több is, így gyanítom jobb a szervízellátottsága.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #2799 üzenetére
anyósitató, csibósárga
-
capafog23
őstag
válasz
RetepNyaraB #2770 üzenetére
Valahogy gondoltam hogy ez lesz.
Akkor egy graef nek kell helyet keresnem.
Vagy mi ajánlott még automata örlőbe 50-60k ig ? -
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #2761 üzenetére
Van a gép víztartályában bepattintós hely gyári filternek, de szerintem az is britás megoldás, szóval valószínűleg ugyanott lennék.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #2758 üzenetére
nálad a két pont
az én szívem már olyan zöld,hogy még a kenyeres papírzacskót is többször felhasználom./viszem benne a reggelimet/,pet palackot csak nordást
meg esetleg kólást találsz nálam.még sörben is üvegest veszek.közben szállítom a sok "szemetet". a millió féle vizet,üdítőt,köztük kedvencem a 2dl cumis babavíz.másik kedvenc témám,ahogy járom a dunántúlt,köztük a bakonyt,szépen megy a fakitermelés.lassan elfogy az erdő.kell a píz új pajeróra,meg aztán az év végi jutalék se jön rosszul az erdészetnél,a levegő meg egyre tisztább.hát nem áll jól a szénánk.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #2663 üzenetére
Itt pedig egyéb látnivaló is akad közben!
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #2663 üzenetére
Akkor még van mit gyakorolnod, hajrá!
A perem alá ne nyomd le.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #2636 üzenetére
Miért nem veszel egy frenchpresst
Problem solved. -
válasz
RetepNyaraB #2629 üzenetére
Basszus, én időközben megrendeltem a Bialettit.
De megpróbálom törölni, teflonos tejhab nekem nem hiányzik túlságosan... -
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #2629 üzenetére
Rárepültem a témára, mert felszívtam magam a málló teflonbevonaton.
Árkeresők semmire se jók, cserébe véletlenül ráakadtam a Tschibo verzióra.
Acél, 3 decis (kisebb relatíve), indukcijós is, mi kéne még? Persze a szűrője lehet vacak, ki kell próbálni.
Egyébként a bialetti előtt egy Frabosk creamerem volt, porcelánból, azonos működési elv - nyilván a meleg tejet kellett beleönteni. Sajnos összetört és nem kapható. -
waxos
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #2625 üzenetére
Nem lenne ez rossz cucc, de azért volt, ami nekem nem tetszett benne. 1 személyre nehezebb vele elkészíteni a tejet, mint a tescóssal, mert még a kisebbik Bialettinek is nagyobb a mérete, ezért ha csak 1 cappuccinóhoz való tejet töltesz bele, akkor nem tudod rendesen felverni. A másik meg az, hogy ha nincs szerencséd, akkor sorjás példányt is kifoghatsz, ami hadználat közban szép lassan elkezdi vakargatni a teflont az edény faláról.
Egyébként nálam valamivel homogénabb tejhabot csinált, mint a tescós, csak hát van ez a teflonos dolog..
-
válasz
RetepNyaraB #2598 üzenetére
Ránéztem youtube-on, jó cuccnak tűnik, szép lattékat készítettek vele.
Szerintem beszerzek egy ilyent kezdésnek.
Tapasztalatot tudsz megosztani, mennyi pumpálás szükséges (videóban 10-20 között mondták), meddig melegítsük a tejet, stb...
-
válasz
RetepNyaraB #2595 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, ezt is lecsekkolom. Ez a készülék jelez az ideális tejhőfok elérésénél?
-
vtomi2
őstag
válasz
RetepNyaraB #2582 üzenetére
2. se sikerült, de szerintem rosszul raktam össze a darálót, mert szerintem ugyanakkorára darálta mint reggel. 4 személyes van, még az elején mértem, akkor olyan 18g kávé fért bele.
Most fura íze volt, keserű kávés ízzel kezdett, és nagyon édes ízbe ment át
MIre kitapasztalom elfogy a kávé
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #2561 üzenetére
Köszi, az enyém is saeco, csak ugye azért kerestem meg a topicot, mert ha nem az olcsó sajátmárkásat veszem (aldi kilós szemes espresso), akkor savanyú lesz az eredmény. Egyszer butaságból megvettem egy Tchibo kávét, az volt eddig az egyetlen, ami nem adott cremát sem, szóval azzal a résszel nem szokott gond lenni, inkább hogy a minőségibb kávéból savanyút csinált. Majd kísérletezek kisebb kiszerelésekkel azért.
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #2548 üzenetére
De, megértettem, és írtam is, hogy az ESE párnákat mind így vettem annak idején, kézműves helyekről. Viszont még mindig nem tudom elképzelni, hogy az ilyen 50 centes kávékat ilyen kézműves kávéból csinálták. A törököknél elhiszem, ott is óriási kultúrája van a kézműves kávénak, minden vidéki piacon van "szárazkávés" (és jók is benne nagyon, de az megint egy másik műfaj), de az olasz kézművesség más árszinten van azért.
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #2529 üzenetére
Köszönöm. Abból indultam ki, hogy Olaszországban a turistahelyeken kívül nagyon olcsó a kávé (délen 50 cent), mégis mindig tökéletes, pedig azok annyiért biztosan nem kézműves kávéból készülnek. Azért itthon sokkal nagyobb az esélye annak, hogy rossz kávét kapjunk fancy helyeken is, bár nagyon sokat javult a helyzet. Szóval szívesen támogatok itthoni kisvállalkozásokat, de presszókávéban és tésztában inkább bíznék az olaszokban.
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #2522 üzenetére
"Mindezt pedig fenntartásokkal kell kezelni, mert nem vagyok barista"
Köszönöm
Pont ez a lényeg inkább, a személyes tapasztalatok
"Szóval az automatába én klasszik, "olaszos" presszókat vennék, azokkal nem lesz baj. Persze nem bolti szarokat, hanem tisztességes magyar kisüzemi, friss pörkölésű, minőségi cuccot.'
De ha olaszos, akkor nem inkább olaszt?
"Azt pedig adagonként használnám fel (többit a fagyasztóba, lehetőleg vákuum alatt) és semmiképp sem tölteném megdögleni a gép tartójába."
Gyorsan elfogy nálunk, két napnál többet a gép tartójában nemigen tölt kávé.
"nyilván nem lesz 2400Ft, mint az Aldis kilóára (ami amúgy ár/értékben nagyon jó, csak abszolútban vacak
)"
2000 az aldis szemes espresso kilója, és eddig azzal értem el a legjobb eredményt
Azért is jöttem ide, mert nyilván ennek nem így kellene lennie
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #2514 üzenetére
Köszi! Az aroma normálra van állítva, úgy látom, hogy az csak a mennyiséget befolyásolja. A vízhőmérséklet már magasra van állítva, az előáztatás hosszúra, az őrlési finomság is a második legfinomabb értéken. Van még egy intenzitásállító, ami az átfolyást fékezi a kifolyó "csapon", azzal is próbáltam játszani.
Ha nem való bele ilyen kávé, akkor mit ajánlanál kipróbálásra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen autót vegyek?
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Egyedi ékszerdobozka
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest