Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
viktorhu #2538 üzenetére
Pedig ahogy Koxx írja. Én is nagyon szeretek az olaszoknál kávézni (mostanra sokat romlott ám a helyzet, a turista helyeken már bármilyen szutykot letolnak a torkodon, hülye amerikainak ez is sokkterápia a mocsárléhez képest, amit ők kávé gyanánt vedelnek), valamiért nekik nem éri meg fosul lefőzni a cuccot és teljesen érthetetlen, hogy itthon miért van annyi pocsék kévézó, benne egy pár milliós profi géppel, amit mondjuk pár napos tanfolyamon meg lehetne tanulni jól beállítva használni, ráadásul relatíve kávébabtól függetlenül (noha a jó minőségű - és friss!! - alapanyag legalább 50% fontosságú
)
De ez jelen esetben nem az alapanyagon múlik, mert az olasz presszóban mindig is jelentős robusta rész volt, minél délebbre mész, jellemzően annál több. A robusta pedig erős, fekete, krémes, sűrű, keserű. Se több, se kevesebb. Plusz a pörkölés, amivel tényleg nem szaroznak; feketére égetni, azt' jólvan.
Én sajna nem vásárolok külföldről kávét, ebben így nem tudok segíteni...(#2541) Polarstar @ a frisset pont be lehet fullasztani, mert friss. Minél döglöttebb, annál hamarabb fog átfröccsenni a szűrőn, nulla krém mellet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest