- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2617 üzenetére
De akkor meg nem ertem a korabbi mondatod, miszerint en miert .on()-nal csinalom, amikor lehet sima .change()-el is
(igaz, hogy select-et irtam, de change-re gondoltam)
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2611 üzenetére
Tenyleg, a change-re gondoltam, nem tudom miert irtam azt
En mindenre .on()-t hasznalok, van valami teljesitmenyromlas ezaltal?
Pl statikushtml.on(click)
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2609 üzenetére
Valahogy így néz ki, ha esetleg a kérdező nem tudná:
$(selector).on('select', function() {
//ajax...
}); -
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #2601 üzenetére
Először csak erre írom meg, aztán a többire. Most elkezdtem haladni egy másik irányba, nagyjából járható is, de megint csak gondom akadt.
setTimeout(function(){
$('#shadow').css({
'-webkit-animation-duration':'15s'
});
},2000);Ezt nem akarja most elfogadni. Minden más css beállítás működik, tehát a "keret" az jó. Nem tudom mi baja lehet vele.
Szerk.: Az árnyékom már megfelelően mozog, ez már lassítaná.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #2584 üzenetére
hallottam, sőt hiszed vagy sem, magamtól olyanra csináltam meg először. De pont tőled 'kaptam meg' múltkor, hogy kezdőknek sokkal átláthatóbb az if-else, így ilyen helyzetben inkább írjunk egy hosszabb if-else-t, mert az beszédesebb mint a switch. Na ilyen az amikor akasztják a hóhért, vagy porszem van a gépezetben?
csak viccelek persze, de az tök igaz, hogy switchel csináltam meg elsőnek, utána írtam át if-else-re a fentebbi dolog miatt.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2573 üzenetére
Továbbra sem értem, hogy miért nem darabolod fel külön fájlokra feladatoktól függően (így adott feladatot adott fájlban lehetne módosítani, tehát kvázi moduláris felépítésű lenne, ami aztán nem egy nagy was ist das), és húzod be szépen a szokásos, src attribútummal ellátott script taggel, netán készítesz plugineket, és még bőven sorolhatnám.
Ezt csinálom csak az iframe-ben hívom meg.De hagyjuk is szerintem.
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2550 üzenetére
az a baj, hogy nem tudom, hogy érthetően írom-e le a problémát, mert ha elolvasom posztolás előtt, én értem
általában
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2570 üzenetére
Pont az, hogy működik a dolog. Csak trükközni kell vele. Fentebb írtam is, hogy jelenleg miként megy.
Átláthatóság:
Elég egy helyen megírni a scriptet és behúzni a html-be.
Jelenleg van egy oldal, aminek az alsó része ajax-al frissül. Emiatt már csak az on()-al tudok kijelölni és handlereket nyomni rá.
Ennek az alsó részén van az fancybox hívás, ami meghívja az iframe-et. Több 1000 sor js van már, pont emiatt nem szeretnék callbackbe írni ilyen dolgokat. Ami kisebb, egyszerűbb és nem komplex feladat, oda jó. De ahol komplexebb megoldás kell, ott már szívás és macera van vele, amivel csak magamat szívatnám ezzel. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2568 üzenetére
Lehet nekem nincs még annyi programozói tapasztalatom, hogy a te általad írt megoldást átláthatóan írjam meg. Lehetséges. Mindenesetre most így marad.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2566 üzenetére
Szerintem meg 1-2 dologra jó a callback, de amikor egy single page van telenyomva oldalakkal, akkor már nem annyira jó móka.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2564 üzenetére
Nem egyszerűbb, mert egy idő után átláthatatlan az egész. Persze, ez csak a magánvéleményem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2562 üzenetére
Igen, de amikor a 20. event handlert írod meg egy ilyenben, vagy ajax callback-ben, akkor az elég idegesítő egy idő után. Így marad a "gány".
Ezért volt az iframe és emiatt akartam beilleszteni az iframe head részébe. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2560 üzenetére
Nem kötelező az iframe, de valami "bebukkanó" ablak kell oda mindenképp. Mivel a fancyban feljövő táblázat is ajaxos, lapozós megoldással van nem akartam sima ajax-os fancybox-ot. Viszont érdekes mód az ott lapozás simán megy ajax-al. Szóval van valami csavar benne, de nem értem miért.
A lényeg, hogy ez egy sql builder. Ha egy adott oszlopban a distinct értékek nagyobbak egy adott számnál, akkor jó ha meg lehet nézni az adott oszlop értékeit és ki lehet választani egyet, amit beilleszt az sql builder-be ez után.
Viszont lehet megpróbálom beilleszteni a scriptet az táblázat ajax success részébe. Valamivel kisebb gányolás talán, mint a mostani. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2558 üzenetére
Ilyesmi, viszont a szülőnél akkor az on() kellene, mivel egy ajax-al betöltött oldalon hívom meg az ajaxos iframe-et, ezért akartam az iframe-ben beállítani a jquery-t. Viszont ott nekem csak a fenti példa ment, valószínűleg valamit nem jól írtam vagy nem tudom.
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2548 üzenetére
És ez miért történik így?
mert (mint ahogy asszem írtam is futólag) az alsóbb réteg, ahonnan az infók jönnek, meg ahová a gui küldi a változást, új adatokat, megköveteli. alma1 objektumnak mindig van id-ja, ha nincs akkor üres string, mindig van date1, és date2 adattagja, ami kötelezően egy date objektum, ami alapból Date(0), meg van tulajdonosa, ami kötelezően a kontakt objektum, stb.
az meg hogy miért van így azt nem tudom, a kliens core része számos rétegből áll, biztos valahol vagy kellett, vagy így volt valakinek egyszerű(bb). vagy lehet, h a szerver oldalon kellett. passz(De ez még mindig nem jelenti azt, hogy most ez lenne a feladatod, mielőtt elismételnéd...
akkor csak a Te kedvedért, külön kérésedre, hogy érezd a törődést:
de most nem a date(0)-n van a hangsúly, mert az lehet 2013.jan.1. is, hanem, hogy default érték, vagy nem. ha default, akkor label megy helyette, ha nem, akkor a megadott dátum. a probléma az, ha defaultot akar módosítani, majd rájön közben, hogy mégsem, akkor ne a default legyen, hanem megint a labela lényeg az volt, hogy egy input blur()-t kellett összekötni a kiváltó klikk elemzésével (hogy kattintok-e egy speckó elemre, vagy nem). ami meg megoldódott szerencsére
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2545 üzenetére
ez nem születési dátum mező, itt még tavalyi dátum sem lesz, inkább tervezett időpontok a jövőben. pl add meg, hogy mikor mennél szabadságra jövőre
viszont egy alsóbb réteg akkor is ad vissza dátum objektumot, ha azt nem állította még be senki, az alap meg a 0. az meg 1970-..... amit meg nem írunk ki, mert csúnya. még mindig nem értem, hogy mi a gond vele?
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2542 üzenetére
dátum mindig van, ha nincs értelmes megadva akkor csak 0 (azaz 1970....). viszont ezt nem írjuk ki, soha, hanem helyette megy egy az input felett lévő másik divbe, hogy még nincs beállítva. Na most userke belekattint ebbe a felső divbe, az a dátum-input alá mászik, oda beállítódik a null dátum (1970...) és megjelenik alatta a picker. most ha azon beállít egy dátumot, akkor az beíródik az inputba, a picker eltűnik, mindenki boldog. de ha amikor a pickerben 1970 van és nem a pickerbe kattint, akkor a picker bezáródik, az inputba 1970 van, ami nem baj, csak ilyenkor alulról elő kell hívni a labelt, hogy "még nem állítottad be",
sajnos az nem megoldás, hogy az input blur()-ra nézem, hogy null-e a dátum, és ha igen, akkor visszarakom a labelt, mert a pickerbe kattintás is kiváltja blur()-t.tehát nekem olyan kellene, hogy blur esetén megnézi, hogy hová kattint (ha nem a pickerbe, akkor jöjjön a label visszarakása)
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2537 üzenetére
Valóban elég gyász kód volt, beismerem, na
Hajnali kódolgatásom "gyönyörű" gyermeke.
"ez a témázás miért nem a JavaScript topicban folyik"
Szintén ugyanaz a hajnali lustaság, ez van bent a kedvenc topikok dobozkában, nem akartam kikeresni
Nem is értem hogy gondoltam én ezeket
Regular expression-öknek szerintem majd utána nézek pontosan, jQuery-ben nem nagyon volt még dolgom velük.
Bocsi az agyzsibbasztásért
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2519 üzenetére
De ha nem a saját ajax függvényét kell figyelni, hanem ő csak egy beinjektált script, aminek semmi ráhatása nincs az oldal saját meglévő scriptjeire, akkor azok belső működését hogy figyelje? Mondjuk rá lehet tenni egy 10 másodperces késleltetést biztos ami biztos, annyi idő alatt csak lejönnek a cuccok.
Ettől viszont lassul az automatizáció, de ha a gyorsaság nem cél, akkor percenként 6 oldalt így is fel fog tudni dolgozni. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2519 üzenetére
"És hogyhogy erre böngésző-kiegészítőt csináltál, és nem szerveroldali parse-olós kódot?"
Mert loginos az oldal, és szinte csak ajax kérések vannak benne (mindig a loadpage.php-n van az oldal)
Szerencsére könnyű dolgom volt, mert a listázásnál a querystringben benne van a "list" szócska, csak szimplán csekkolom.
A kiegészítő benyom egy js-t az oldalba, ez a kiegészítő frontendje, úgy működik, mintha az oldalban lenne benne az a script. A frontent átküldi az adatokat a kiegészítő backendjének egy message-ben (az is js, de az tud már kommunikálni a kiegészítővel, tehát ki tudunk írni üzit, hogy megvannak az adatok - a frontend nem nagyon tud kommunikálni a kiegészítővel, csak message-eket tud küldeni.)
A kiegészítő backend-je elküldi egy remote php scriptnek a feldolgozott adatokat és az szimplán benyomja egy adatbázisba. Egy másik remote php script meg egy xlsx-et csinál belőle amit rögtön lehet is használni a szintén általam írt emailküldőben."Azt viszont nem nagyon értem, ez miért számít "lapozásnak", miért nem simán csak egy másik oldal betöltése."
Mert ajaxos az egész oldal, mondom
"Ha jól értem, amit írsz, simán csak bejárod az oldalon, bizonyos helyen található linkek tartalmát, aztán annyi... Nem?"
Hát ja, rámegyek minden linkre, betöltjük a tartamat kiszedjük amit kell és visszamegyünk a listázásra.
"Lehet csekkolni azt, hogy mikor töltött be egy ajax kérés?"
Most ezt komolyan kérdezed? Vagy csak viccelsz?
Szerinted a callback-ek mire valók?(.success()/.error(), .complete(), ...)"
De ezaz, hogy nem az én scriptem ajaxát kell csekkolnom, hanem az oldalon lévő scriptet ami kezeli az oldal ajaxát.
De rosszul kérdeztem.
Így van felépítve az oldal script ügyileg:jquery.js
script.jsEzek vannak benne. Na most én belenyomom egy másik script tag-be az én scriptemet:
feldolgoz.js
nekem a script.js-ben futó ajax kéréseket kell néznem a feldolgoz.js-ből. Megnézni mikor ér véget (tehát mikor töltött be az adat - success fn-be mikor lép(?))
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2512 üzenetére
Ez még mindig az a cégadat szkennelő kiegészítő amit csináltam.
Most úgy működik, hogy kidob az oldal egy listát 20 céggel rajta, egyesével kell kattintgatni a cégekre, megvárni amíg betölt az oldal, utána a kiegészítő szépen lementi a szükséges információkat egy adatbázisba.
Erre adtam ötletet a megrendelőnek, hogy +100.000 forintért fullra automatizálom, tehát nem kell kattintgatni, csak kiválasztja a cég tevékenységi körét és ott az összes oldalon végigmegy az összes cégen és beszkenneli az egészet, tehát neki sok dolga nincs vele.
Na, tehát ezért kell a lapozgatás, hogy amikor a lista végére ér küldjön egy kérést a következő lapra (most lestem meg, elég a querystringben a "page" változót állítgatni és átvált) és az azon lévő cégeket nézze végig és így tovább amíg a végére nem ér.
Érci?
martonx:
Most miért vagy ilyen gonosz?
szerk: sry a szóismétlésért
Szerk 2:
De amúgy valszeg nem lesz egyszerű dolgom, mert ajaxal kommunikál az oldal. Na akkor jöhet is az első kérdés:
Lehet csekkolni azt, hogy mikor töltött be egy ajax kérés?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2514 üzenetére
Jövőbelátó vagy?!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2512 üzenetére
Ha konkrétabb segítséget szeretnél kapni, akkor konkrétabb leírást kérünk.
Nem is kért segítséget. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2497 üzenetére
Mindegy már, tök másképp oldottam meg végül
Az a gond, hogy nem nagyon mutathatok kódot, ezt mondták nekem
Más:
Hogyan tudok json adatot küldeni egy remote php scriptnek?
3 adat van, id, név és email. Ezeket kellene hármasával (hármasával: Egyszerre egy ember id-jét, nevét és mail címét *) elküldeni egy php scriptnek ami berakosgatja adatbázisba. Arra gondoltam, hogy ezt a három változót berakom egy json objektumba és átadom szimplán a php-nak.
*
Tehát úgy van, hogy mindig amikor a frontend scriptem kiszed egy emberhez tartozó adathalmazt, (ugye jelen esetben itt a név és az email-cím), akkor azt rögtön elküldi a kiegészítő backendjének, ami berakja egy tömbbe. Na a backendből szeretném szimplán továbbküldeni a phpnak. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2490 üzenetére
Tökéletesen megy, köszönöm!
Sajnos nem tudok változtatni a html-en, egy oldal szkennelő kiegészítőt gyártok chrome alá. (e-mail címeket, cégneveket, cégtulajdonosokat rak be egy fájlba)
-
vincent001
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #2471 üzenetére
köszi az infót most már tudom. Én mivel nem programozó vagyok csak azt néztem, hogy át tudom-e írni vagy sem? Megfelel az elrendezése vagy sem?
Kik a jó template írok? -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2454 üzenetére
Most komolyan mit válaszoljak erre? Biztos van valami hiba valahol, majd belenézek az üveggömbömbe, és már mondom is, hogy mit rontott el?
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2448 üzenetére
Ez jogos, a SEO optimalizálás, fontos dolog, de itt most nem erről volt szó, hanem hogy a megrendelő kikapcsolt js-el mit fog látni.
Amikor írtam, hogy nem foglalkozok kikapcsolt js-el böngésző felhasználókkal, pongyolán fogalmaztam, azaz arra mindig figyelek, hogy azért az ajax navigációnak legyen html-es fallback-je a kereső robotok kedvéért.
Ám js-el nem csak navigációt, hanem kismillió mást is megoldunk, erre értettem igaziból, hogy ezekkel nem kezdek el trükközni csak azért, hogy js nélküli user is hasonló élményt kapjon, mint js-el. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2445 üzenetére
szvsz, aki manapság kikapcsolt js-el böngészik az magára vessen.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2443 üzenetére
Akkor JSON lesz!
Én úgy szoktam, hogy előbb bekapcsolt javascript-tel építem fel az oldalt, aztán ha minden faintos jöhet a kikapcsolt javascriptes megoldás. Lehet, hogy így több macera, de szeretem a megrendelőnek megmutatni "korán", hogy milyen az oldal, tetszik-e stb, aztán megcsinálom az olyan dolgokat amikre ő nem feltétlenül kíváncsi (mondjuk, hogy milyen kikapcsolt js esetében az oldal).
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2438 üzenetére
A Shin-es oldalon nem kérem újra be az egész index.html-t fájlt, csak a #content div tartalmát. De nem is az a lényeg, az mán' készen van, a kreaterv a fontos!
Na viszont pont most rájöttem valamire, lehet ezt akarod nekem elmagyarázni csak sehogy sem fogtam fel
A kreatervnél, ha nem html fájlt kérek le, hanem egy txt-t (Igaz, html tag-ekkel benne) akkor nincs az említett lecsúszás. Most így megvilágosodva gyanakodok azon, hogy azért történik a dolog, mert egy html fájlnak alapból van asszem 10px margin+padding-ja, és azt illeszti oda be, nem? És gondolom akkor most jön ide az általad említett rest api, ugye? Hogy nem az egész html fájlt kérem le, hanem csak azt amire abból nekem szükségem van. Ahaa!Az csak szerveroldallal működik?
"Említettél ezenkívül valami Firefox miatti gányolós, JavaScripttel történő CSS-betöltős megoldást, aminek az elkerülésére én próbáltalak rábeszélni, de sajnos nem sikerült meggyőznöm téged."
Hát igen, ez tényleg úgy maradt, de igazából nem érdekel.
15k-t kaptam az oldalért, nem volt kedvem újraírni ezeket. Mé', ránézel, valaki aszondja neked ilyen kell 15k-ért, megcsinálnád? Animációkkal meg minden.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2436 üzenetére
Igen, az! A #Content div mintha kapna egy felső paddingot, de hiába nullázom le, akkor sem történik semmi. Margin sem segít. Ha negatív margót adok neki miután betöltődött, akkor meg elcsúszik a design...
A #main-image div is mintha kapna valamit, mert kicsúszik az inspect általi keretből..
De ez amúgy mindig előjön az összes ajaxos oldalnál amit csinálok. Pl: [link]
Miután rákattintasz a főoldal menüpontra ott is "összemegy" egy kicsit az újonnan ajaxolt tartalom -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2432 üzenetére
Ugyan ezt írtam én is. Én sem látom Jim-Y megoldásánál jobbat erre az esetre.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2401 üzenetére
"hogy nem id-t szokás használni, hanem class-t" - hű de finom voltál. Mondjuk ki nyíltan, hátha más még a jó módszertan tanulási fázisában van: a DOM elemek id-ja EGYEDI KELL, HOGY LEGYEN! Attól még, hogy a böngésző nem hal be látványosan, hogy több elemnek is azonos az id-ja, attól még nem kell hibás következtetéseket levonni, és össze-vissza id-zni.
Szerencsére a böngészőket igyekeznek hülye programozó biztosra készíteni, így maximum csak akkor okoz gondot az elcseszett id-zás, ha javascriptelni akar valaki, netán css-ezni, szóval kb. bármikor -
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2399 üzenetére
igen, lehet több. mert egy elem több listában is szerepelhet és hol ezt töltöm be, hol azt, persze nem egyszerre.
kidumpoltam az e.target-et és kipróbáltam néhány adattagot. mindegyik működik (e.target.className-et használom). kicsit furcsa, hogy akkor az e.target miért nem megy
átírom on-ra, hogy szebb legyen a dolog, és csökkenjen mindenki vérnyomása
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2397 üzenetére
Az volt a baj, hogy ha egy divben van egy másik div, és a külsőre rakok eseménykezelőt, azt a belső is fogja, de ha azt használom, hogy:$('#' + id).click(function(e){
if(e.target === this) {
// saját cucc
}
});akkor az megoldja.
De mivel dinamikusan generált ezért át kellett volna írni live-osra ($(classnév).live('click', function(e){...})), de az nem működött a speckó környezetünkben function(e)-vel, mert az e.target sohasem volt egyenlő this-szel.
De mint már sokszor, most is sikerült megoldani, mire válasz érkezett. Gyakran megjön az ihlet azáltal, hogy posztolom a problémát
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2385 üzenetére
Hat vegul martonx javaslata szerint oldottam meg, css animációkkal.
Elotte megprobaltam azert azt is amit te mondtal, eloszor a kepeknek adtam egy display: block tulajdonságot, ez nem hasznalt, utana beraktam oket egy-egy container div-be, azoknak is adtam display:blockot (meg meg sok mast), de nem volt jo egyikkel sem
Azert koszi!
Ha gondolod leirhatom, hogy vegul hogy oldottam meg
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2375 üzenetére
és (#2372) Jim-Y
Köszi, megpróbálom.
Nem én találtam ki ezeket (én hülye vagyok js/jQueryhez), de stackoverflow-n meg egy rakás más helyen is ilyen kódokat lehet találni, én csak megpróbáltam felhasználni
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2375 üzenetére
Annyit tennék még hozzá, hogy a számítógépeknek teljesen lényegtelen, hogy milyen hosszú egy változó, vagy függvény név, azaz tényleg nincs minek visszatartania az egyszeri programozót a normális nevezéktan használatától. Pláne a mai intellisense-es világban még kiírnod se kell a neveket.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2358 üzenetére
Én erre gondolok: [link]. Opera (meg stabil chrome) még nem ezt használja. Ugyebár arra hivatkoztak a fejlesztők, hogy azért akarnak különvállni a webkittől, mert az túlzottan meg akarja tartani a régi dolgokat, és emiatt egyre nehezebb értelmesen fejleszteni. Jquery-sek meg végülis ugyancsak ilyen régi dolgokra hivatkoznak.
Opera amúgy egy az egyben a Chrome féle webkitet használja (és fogja majd a Blinket), nem saját fejlesztés (mint pl. Safarinál)Ja igen, én ezt kifejezetten csak a JQuery-s része írtam, a többi persze független ettől
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2355 üzenetére
Elvileg pont ezért forkolta a Google a webkitet és kezdte el fejleszteni a saját verzióját, nem?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #2349 üzenetére
lehet, hogy én értelmeztem rosszul, de sztem az elsődleges problémája az volt, hogy hogyan lehet egyáltalán kinyerni magát a timestampet a dátumválasztóból.
Egyrészt ez az adott plugintől függ, a doksijában nyilván le van írva az interfésze. Másrészt viszont ha az adott nyelv támogatja a dátumkezelést, akkor nem feltétlenül a timestamp a legcélszerűbb formátum a dátum aritmetikához.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2349 üzenetére
Jól értetted, köszi
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #2342 üzenetére
Röviden:
Hát én úgy szoktam, hogy ha már legalább 3 Stackoverflow-os válaszban is láttok egy megoldást, akkor alkalmazom.
Igen, szoktam nézni és használni a Konzolt. És nálam ilyen hibát nem mutat
Nálam jó, nálam működik... Első dolgom a console, és már erősen a console.log()-ok használata, sokat segít
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2325 üzenetére
HTML5 History API pedig erre gondoltam. Ez nincs benne az IE9-ben, pedig annyira alap? Rohadt Microsoft...
Remélem az IE9-ek még azelőtt fognak kikopni, hogy elterjedtek volna -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2325 üzenetére
Most jövök rá, a window.location.replace() használatával az aktuális oldal URL-je nem mentődik a historyba, szóval a júzer a "Vissza" gombot nem is tudná ez esetben használni, így a címet össze kéne pakolni a location különböző attribútumaiból (window.location.href tartalmazza az aktuális hash-t is, ezt le kéne vágni; pedig window.location.origin, window.location.pathname, window.location.search trióból egyszerű lenne összepakolni az enélkülit, de az origin IE8-ban nem támogatott), majd inkább a window.location.assign()-t használni - újabb lekezelendő probléma, újabb kódsorok. Csak mondom, hogy összejön az szép lassan, ami miatt nem biztos, hogy érdemes tökölészni...
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2318 üzenetére
"Kliensoldalon is validálsz?"
Persze, validálok, csak kikapcsoltam, hogy teszteljem a szerveroldali validációt.
"Ezt viszont nem egészen értettem. Akkor miért nem szerveroldalon, szerveroldali kóddal (nem kliensoldalon machinálva) állítod be a megfelelő radiobuttont checked="checked"-re? Attól még el lehetne tüntetve CSS-sel. Itt igazából nem is értem, mit szeretnél."
Elég nehéz elmagyarázni.. A lényeg az, hogy ugye ha nem választott valamit ki a user, akkor kidobunk neki egy validation error-t. Tehát hogyha ő az első választást megtette, de a másodikat már nem, akkor form submit után amikor visszatölti a formot a validációval, akkor visszaáll az egész alapjára, tehát, hogy az első választási lehetőség látszik csak, így ha mondjuk nem vette észre, hogy ott van egy második választási lehetőség is, akkor fogja a fejét, hogy mi az isten van.
"Mik azok a "beanimált cuccok"? Miért nem mindegy, hogy submitolás után van, vagy submitolás előtt? A submitolás előtt konkrétan mikor, amikor felébredt reggel? De komolyra fordítva: épp a júzer választása az érdekes, nem? Gondolom nem akarod ignorálni, amit bekattintott. Csak azt nem értem, akkor azt miért nem kezeled le szerveroldalon, az az első lépés minden formvalidálásnál, -feldolgozásnál, utána jön csak mindenféle kliensoldali bűvészkedés."
Úgy értettem, hogy ugyanúgy jelenjenek meg submit után, mint ahogy azt a user submit előtt hagyta.
Így néznek a választási lehetőségek mezei, paint-es algoritmusban:Tehát, ha először igenre ment, de utána nem választott, akkor ugyanabban a formában kéne visszaadni a dolgot neki, mint ahogy volt submit előtt.. Tehát azt mondom, hogy lementem #valami css-ét, vagyis igazából az összes lehetőségét egy array-ben, aztán submit után összehasonlítom a jelenlegivel, ha nem egyezik akkor beállítom úgy, hogy egyezzen.. Na de hogy tudom lekezelni az újratöltést?!
#2321:
Hát én sehogy sem tudtam működésre bírni, már nem is kell.
Majd ha lesz egy másik ajaxos melóm meglesem! Danke
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2320 üzenetére
Így már valóban megy, ott rontottam el, hogy nem csináltam meg ezt:
vm = new View(data); -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2321 üzenetére
Azért az megvan, hogy jquery plugin nélkül 1 soros javascript utasításokkal ugyanez elérhető?
Mondjuk a history.js-t én is használom, anno éppen ez ébresztett rá, hogy tök feleslegesek ezek a libek, a mai HTML5-ös világban (HTML5 History API ugye, bár esetemben az IE8 nem mérvadó, így könnyen beszélek).
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2315 üzenetére
Látom nem tiszta mit is szeretnék.
Vagy nekem nem jön át, hogy te mit írsz.Adott egy model és egy ajax lekérdezés. Amikor az ajax végzett, akkor akarnám a model-t befrissíteni.
jsfiddle -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2315 üzenetére
Ne trollkodjál itt kérem szépen, ez az utolsó mondatod nagyon pejoratív volt
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2311 üzenetére
Igen, de itt nem ajax-al frissíti be.
Itt a kód belsejében van, hogy self.seats.push. Ezt meg kívülről elvileg nem tudom meghívni. Jelenleg most ajax complete függvényben van a bindingapply.
martonx: Látom a troll is megjött. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2311 üzenetére
Jaj neee, megmutattad neki a tutorialt?
Végülis jobb későn látni a tutorialt, mint soha -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2300 üzenetére
2x nem szabad bind-olni, ha jól tudom. Amúgy igen. Egy ilyesmi lenne a célom, csak üres modellel kezdene.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #2308 üzenetére
Yeap, én is erre jutottam. Ajax-nál lusta vagyok most, de a serialaze() került bevetésre. Más lenne ha a sajátom lenne és más ha tovább adódik az egész...
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #2304 üzenetére
Itt a link.
Elhiszem, hogy igényesség, de nekem nincs energiám, sem türelme, sem életkedvem, mert lehetne mindenhol írkálni, és sok kicsi-sokra megy elv visszatart időtéren. Én írtam bele először megjegyzéseket, hogy mikor mit csinál a rendszer, szerintem már ezzel túlszárnyaltam az előző fejlesztő munkáját
Jim-Y: Ma valahogy tele lett a hócipőm, hogy az folyton az előző fejlesztő munkáját kijavítsam... (ilyenkor bánnom, hogy a programozói tanulmányokat választottam villanyász helyett)
De szerintem elkezdem, mert több időt venne el ez a probléma értelmezése.
Azért hagytam az "a"-ban, mert a többi 100 helyen is így van...
Nemakarom a szabaidőmet feláldozni, hogy ingyé újraírjam... hogy szép legyen a kód, mert ezt a megrendelőt nem érdekli. -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #2302 üzenetére
Természetesen van. Ja az, de egyelőre marad is, nincs bennem világmegváltási szándék.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2290 üzenetére
"Látom a CSS-fájl headben való megjelenésének kérdését még mindig nem oldottad meg."
De, már megoldottam
Úgy lett végül, hogy alapból a Webkitre optimizált fájl van betöltve a head-be, aztán JS-szel lecsekkolom hogy Firefox-e a böngésző, ha igen akkor csak megváltoztatom a href attribútumát. Adtam egy id-t a <link> tag-nek. Nem is tudtam, hogy lehet
Animációt kicsit megnöveltem, így már nem akad.
-
cucka
addikt
válasz
"Ez nem igaz, ha tudsz programozni akkor mindegy a nyelv."
Szokásos tévhit, pont erről emvy írt egy nagyon jót itt:
Egyetértek, bár ennyire nem fekete-fehér a kép, a tapasztalat azért nagyon meg tudja könnyíteni azt, ha át kell állj egy új platformra/nyelvre.Egyébként komolyan nem értelek, a PHP topicban néhányszor már igen komolyan kritizáltad a nyelvet éppen az aberrált dolgai miatt, ami miatt aztán nagyon nem kell elájulni tőle, aztán most épp azokat (is) véded mind a PHP topicban, mind itt, meghasonlottál önmagaddal?
Nem. Az egy dolog, hogy a php programnyelv-tervezés szempontjából elég béna. Ettől még az nem igaz, hogy ne lenne alkalmas komoly feladatokra, teljesen véletlenül jelenleg pont egy ilyen projekten dolgozok. Egyszerűen meg kell tanulni a hibáit és együtt élni vele.
(Most érted, nem tudom, hogy mondjuk egy java mitől nyújt nagyobb élményt a fejlesztőnek.. ) -
Soak
veterán
válasz
Nem azt mondtam, hogy ha tudsz programozni akkor minden nyelvet ismersz. Nincs is értelme így kiragadni a mondatot, mivel egyértelműen az volt a mondani valója, hogy nem attól lesz valaki jó hogy Javazik vagy PHP-zik. Ha tudsz autot vezetni, buszt attól még nem tudsz, de jobbak az esélyeid mint annak aki autot sem tud.
Saját tapasztalat, hogy PHP-ról Java-ra kb 1.5 hónap átállni. Ez az idő kizárólag a nyelvek közötti különbségekre ment el, de ha nem php-ról állók át akkor a szállkezelés és hasonlók valószínűleg ennyi sem. Nyilván ennyi idő alatt nem lesz valaki senior, de termel, a többi gyakorlat közben feljön (főleg ha a környezet valóban hozzáértő) .
Ha előtte újra kellett volna tanulni pl azt, hogy MVC vagy mi értelme van a dependency injectionnek vagy mi az a this akkor sokszor ennyi.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #2275 üzenetére
En nem is kertem hogy atragj barmit is, mivel csak kivancsi voltam, hogy konkretan nala mi valtott ki ilyen ellenerzeseket hogy hozza se akar nyulni. Jelenleg paralel tolom a java-val, nyilvan nem lehet osszehasonlitani a kettot, nem is ezt mondtam, de azert valamire lehett hasznalni a php-t is, csak sokkal nagyobb a fejleszto felelosege.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #2272 üzenetére
Az hogy egy nyelv "szep" az szerintem ertelmetlen, de elfogadom hogy valakinek pl tipusossag a "szep" . Csak azt hogy egy programozasi nyelvet hogy lehet gyulolni ?!
Nem a legjobb nyelv a php, de mar van olyan szinten jo ideje hogy komolyabb alkalmazasokat is lehet fejleszeteni benne. Az hogy nem kenyszeriti a programozot olyan dolgokra amik elvarhatoak lennenk egy normalis projektben az mas kerdes.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2250 üzenetére
Jaja, mondtam én. Szvsz az Ie10 mostanra teljesen vállalható.
Én egyre gyakrabban azon veszem észre magam, hogy mivel fejlesztésre ezt használom, így benne is maradok, és nem váltok át böngészés miatt más böngészőbe.
Csak valóban ne nézne ki ilyen szarul. Bár ez a kinézet dolog mostanra MS betegséggé fajult a win8-al teljesedett ki. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2262 üzenetére
Nekem jobban tetszik, mint a php. Meg legalább egy szintaktikát kell követni.
"Milyen animációt kell nézni a belinkelt oldalon? Hogy jobbra-balra lehet lapozni? "
Bizony az! Tehát fogok egy sima slider-t, berakom a tartalom DIV helyére és azzal csinálom? Erre abszolút nem is gondoltam, köszi az ötletet! Mindjárt utánanézek
NodeJS:
https://www.heroku.com/pricing#1-1
35dolcsi 1dyno+1working dyno + 10k soros db ingyé'.Jó, ezzel nyilván nem fogsz egy nagy alkalmazást futtatni, de egy alap valamihez teljesen jó.[link] Mégjobb, 20$ /hó ->
Unlimited apps within 2GB RAM
Up to 8 service instances
200MB storage per MySQL or PostgreSQL instance
Unlimited custom domains
Ticket-based support
10MB RAM & 6 concurrent connections for Redis, MongoDB, and RabbitMQ instances
10GB data transfer per month
400 requests per second
Hide details(#2260):
Mondom, nem a Drupal-ra értem, leginkább a WP ill talán a Joomla!. A drupalról én is szépeket és jókat hallottam, lehet egyszer kipróbálom.
Félreértettél, nem azt akartam mondani, hogy aki CMS-t használ az egy tudatlan f@sz. Arra értettem, hogy aki tényleg tudatlan és azzal csinálja, és "ő már webszerkesztő"-nek titulálja magát, na az a gázÉn sem vagyok olyan szinten még (szerintem), hogy "Webszerkesztőnek" tituláljam magam. ó
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2255 üzenetére
"Amúgy én ilyen statikusnak induló weboldalaknál is jobbnak látom egy CMS vagy valami framework használatát, a franc tökölne a menü hierarchiájával és hasonlókkal, meg választanék egy igényes template-et, szép kóddal, ami könnyen átszabható, és ami cross-browser működést lehetővé tesz (Drupalnál kedvencem a Zen)."
Nekem valamiért inprofinak (van ilyen szó?
nem profi) tűnnek a CMS-es megoldások. Legalábbis a Wordpress, Drupal-lal nem volt még dolgom, arról mondjuk jókat hallottam. Nem tudom, valamiért nem jönnek be, mindig a fentebb is említett fenegyerekek jutnak eszembe róluk. ("Ismerem a Joomla!-t, aggyá' egy tizest és csinálok neked weboldalt") Meg amúgy is, addig amíg nem "tanulom ki" olyan szinten a szakmát, szerintem jobb ha saját kódot írok. Lehet, hogy pl. egy kommentezést 2perc lenne wordpress-szel, de jobban szeretem megírni én. Így is elég sokszor randa kódot írok (pl az .each az ajaxos fgv-ben)
Apropó: Node.js-szel van valakinek tapasztalata? Mindig is jobban szeretttem a Frontend scriptelést, mint a backend-et, ez úgy néz ki pont ideális nekem
De ez már elég off topic, biztos van saját topicja, majd írok oda
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2252 üzenetére
Valami gebasz (specifikus dolog) nálam lesz, mert más dropdown meg jó. Ilyesmi [link] Tehát ha pl. a Products-ra viszed az egeret, akkor a Product1 és Product2-nek csak a borderjét mutatja. De mindegy, amúgy is kell még variálnom, max megnézem mi a nyűgje vagy lecserélem valamire, mert most nem ez a legfontosabb dolgom
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2237 üzenetére
"ez még alapvető igényesség körébe tartozik sztem, nem a megrendelő által extrán megfizetendőbe"
Alapvető igényesség 70k+-nál. - legalábbis nálam. Azért vállaltam ezt az oldalt ennyibe, mert most nagyon kell a pénz, de valljuk be őszintén, 15k-ért optimizáljam rá mindenre? A két legnagyobb böngészőre feloptimizáltam, bár mondjuk nem kellett volna ennyit szarakodnom ha statikusan csinálom, az tény, csak próbáltam valami újat megvalósítani amit még "élesben" nem csináltam (Mondjuk elvileg úgy volt, hogy animálva lesz az oldal, tehát amikor lépünk egy menüpontra akkor a "golyó" átanimálódik a menüpont alá, maga a tartalom meg elcsúszik, csak ugye azt +5kba raktam volna bele amit meg nem akartak. ezért is kezdtem alapból ajaxxal, aztán már nem volt kedvem átírni
)
Meg hát vannak nálam alapvető CSS hiányosságok, az is tény (1.5 éve nem css-eltem semmit, felejtek)
martonx:
"Minek ide js-heavy, meg PHP?"
Annyi PHP van benne, hogy kilistázza a képeket az img könyvtárból amit meg a galleria plugin berak egy galériába, tehát nem annyira durva. De hát igen, ha már a legkisebb PHP (vagy ASP.Net) van benne többet szoktam kérni, csak most egy holtpont van a megrendelők tekintetében, kell a lóvé, na
Amúgy is, a srác azt mondta, ha ez jól alakul akkor lesz több melója is nekem, szóval ezért is mentem egy "kicsit" ár alá."De ha mondjuk ajax-ozunk, akkor legyen másik 4 statikus html, amiket be tudsz húzni a főoldalba"
Igaz, de sajnos kicsúsztam a határidőből (majdnem), így már nem volt rá idő. Legközelebb mindenképp így csinálom!
Sk8erPeter
"Google Maps-szel sem kellett volna szarakodni, hogy JS API-n keresztül legyen használva, egy sima iframe-es megoldásba bedobhatta volna,"
Azért annyira nem volt bonyolult az a JS API-n keresztüli dolog, de nem is tudtam, hogy van iFrame-es megoldás.
Azt honnan lehet szerválni?
cucka:
"Lehet találni a neten mindenféle reset css-eket"
Van benne reset css, sőt normalize.css-t is próbáltam, mégis elcsúsznak. Operában megnéztem hogy néz ki.. bár ne tettem volna. Elég érdekes. Itt igazából tényleg nem a böngészők a hibásak, én írtam meg szarul a css-t, legközelebb erre jobban figyelek
"Szerintem örülhet, hogy ennyi pénzért valaki elvállalta a munkát. Egy tapasztalt fejlesztő, aki ebből él, 15 ezerért a szövegszerkesztőt sem fogja elindítani neki."
Hát igen, nálam a statikus bemutatkozó oldalak 20-tól kezdődnek. + ugye ebben van js, google maps, galéria, php, tehát ha "normál" árat kértem volna érte lett volna legalább 40. Mondjuk a design-nal nem kellett tökölnöm, volt egy előre elkészített jpg ami szerint kellett csinálni, tehát akkor 35..
"Hozzávetőleges eredményekért használd az Explorer kompatibilitási módját."
Ugyan az, mint az operánál.. Bár ne tettem volna
martonx:
"Abszolút egyetértek. Én erről a piacról már rég kiszálltam, vagy ha valaki mégis engem talál meg, és megkérem az árát, akkor az áralkunál rendre elhangzik, hogy majd találok olyat, aki megcsinálja szarér-hugyér. Erre szoktam én mondani, hogy ahol ilyen a megrendelői hozzáállás, ott nem is rám van szükség, hanem egy idiótára, aki majd jól elszopatja magát szarér-hugyér."
100%-ban egyetértek. Én sem szoktam olcsón dolgozni, (jó, az olcsó kifejezés szubjektív, kinek mi, azért nem vagyok elszállva magamtól, nem kérek egy kis semmiért 200k-t. Általában úgy szoktam melót vállalni, hogy megnézem a határidőt - legyen mondjuk 1 hét -, hogyha az lenne a normális melóm, akkor havi annyit keressek vele, hogy a 2500-as órabér meglegyen, 4-6 órás műszakban. Egy webshop "nálam" 150k-nál kezdődik pl.) de mint írtam nagyon kellett az a kis plusz kp.. Na meg ugye egyre jobban elterjedtek az "Ismerem a Joomla-t, aggyá' egy tizest és csinálok neked weboldalt" 15-16 éves gyerekek.. És az a vicces, hogy kapnak melót. Sorra kapom az olyan megkereséseket, hogy adtam neki 5k előleget és csinált egy ilyen szart.. vagy még annyit sem.. Annyiért meg ugye senki sem fogja megkerestetni a gyereket, szóval....
Bocsánatot kérek mindenkitől, hogy ilyen későn válaszolok csak!
Nagyra értékelem a feedback-et, tényleg!
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2250 üzenetére
Nem is tudtam, hogy van ilyen IE10-ben
Mondjuk nem is kerestem
Tök jó, látom, hogy IE9-ben és az alatt nem megy a CSS hover (dropdown) menu, hovernél csak a border jelenik meg, és rá sem lehet kattintani a menüpontra. Hát ez fasza, tervezhetem újra
IE, én így szeretlek!
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2248 üzenetére
Ez hagyján, a VS telepítője előre, jól láthatóan kijelzi, hogy várhatóan 8Gb tárhelyre lesz szüksége (WTF), aztán a végén megnézve 1,5-et használ el (mondjuk az se kevés...)
MS-nél ezek a rendszer követelmények, meg az installerek figyelmeztetései, elég érdekesen alakulnak. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2235 üzenetére
Bocsi, hogy csak most válaszolok, volt egy kis dolgom
"Mi? Nem értem. Most olyan CSS3-as dolgokra gondolsz, amik nem működnek jól -moz, ill. -webkit-előtagok nélkül?"
Ezek a legkisebb dolgok. A design több eleme (boxok, navigációs terület, logó) teljesen elcsúsztak, máshol voltak, ezért csináltam a külön css-t firefoxra, hogy ott is szépen jelenjen meg. De ha már ugye csináltam egy külön design-t FF-ra, akkor biztos, hogy azt más böngésző nem fogja használni, így kivettem belőle a -webkit* ill. más előtagos sorokat. (mert ugye én is egy gradient generatort használtam, az meg belerakta az ie, opera, webkit előtagokat is, így azokat kiszedtem)
"...a SEO-val mi lesz?"
Nem kérek SEO optimizálást az oldalhoz, így az etéren teljesen lényegtelen. Meg amúgy is, egyre több autómatikus SEO motor létezik ami magától berakja a dolgokat az oldalba (hidden div-be asszem, rég használtam)
Egy példa rá: [link]"Chrome-hoz itt van egy nagyon jó extension a JS ki-bekapcsolgatására"
Pont ilyet kerestem
Köszönöm!
"Eleve a CSS-fájloknak a headben elöl kell lenniük, mindenféle script előtt"
Esetleg ha átírnám a függvényt amit küldtél arra, hogy a <head> legelejére rakja a css fájlt akkor jobb lenne?
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2232 üzenetére
"nem szedted ki az .each()-et, pedig felesleges"
Azért nem szedtem ki mert a tiedet használnám és egy az egyben kiszedném az enyémet
"az én módosított loadURL függvényem csak egy STRINGET vár paraméterként"
Na ezt nem láttam, ez egyik nagy hibám
Nem nagyon tudom olvasni mások függvényeit, hogy mit akartak vele. Remélem majd javul ez
"Miért töltöd be JS-sel a CSS-fájlt?"
Nagyon sok minden el van csúszva firefoxban sajnos, a fő layout elemek nem ugyanakkorák, betűméret, pozicionálások. Meg ha már külön css-t töltök be firefoxra akkor a gradienteket is átírom abban a stylesheet-ben csak -moz*-ra, ne lassítsa feleslegesen a böngészőt a többi. Ugyanez a -webkit*-es stílusnál, onnan meg a -moz* dolgokat szedtem ki..
Amúgy nagyjából a többi ugyanúgy néz ki, azt nem is változtattam meg, sima @import-tal beimportáltam mindkét layout fájlba azokat amik megegyeznek.
Ezt hogy kéne megoldani? Én arra gondoltam, hogy alapból a webkites stílus lenne betöltve, aztán csekkolom, hogy firefox-e a böngész, ha igen akkor lecserélem. Vagy ez így is ronda?"Kipróbáldtad már, hogy néz ki az oldalad JS nélkül?"
Ki. Mondtam is a megrendelőnek, hogy js-heavy oldalt csinálok, így aki nem használ js-t az vessen magára, 15.000-ért nem fogok mindent támogatni. Persze ha a 10 szerese lenne a kp, akkor nyilván
Max azt fogom, hogyha nincs js bekapcsolva szólok a usernek, hogy ez így nagyon nem jó, kapcsolja szépen be, vagy szedjen le egy normális böngészőt.."a stylesheeted IE8 alatt még csak be sem töltődik"
Hát sajnos ezt nincs módomban tesztelni. Nem lehet valahogy azt is felrakni a 9 mellé? Esetleg még a hatot?
Miért nem töltődik amúgy be? Migrate plugint használok a browser detect-re.
Sőt, elvileg, mivel else ágban van a webkit stylesheet mindenképp be kell töltődnie, akkor mi az isten baja van?!"Nem tűnt fel még amúgy az a PHP-s hiba, ami a galéria betöltésekor jól látszik a videódon is?"
De, már javítottam.Még egy korábbi galériából maradt a json header.
"Amúgy a térképed erősen el van csúszva."
IE alatt csak, nem? Ezt modntam is a megrendelőnek.. Mondtam, hogy ha ad még egy napot megcsinálom rá az optimizációt (bár a szerződésbe világosan leírtam, hogy ie-t nem támogatok csak minimális szinten, tudja is)Szerintem inkább a console.log-ot kiveszem, így nincs para vele, amúgy is csak debug szerepe volt.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2230 üzenetére
"Mi az, hogy "elszáll" az AJAX?
Az milyen?"
Olyan, hogy nem működik
Igen, debugoltam, de 0 error, a variable is létre van hozva"nem igazán értem, az index.html"-nél minek kell neked a plusz selector"
Hát mert ugye a #content div-be töltjük be az új tartalmat. Alapból az index.html-t hozza be és ott alapból a főoldal van, tehát a content div-ben van már valami. Na most, ha nem rakom oda a selector-t, akkor a #content div-be betölti ajaxxal az egész oldalt. Tehát nem csak a #content div tartalmát, hanem az egész oldalt fejlécestül, navigációstul.
A többi fájlban meg nincs benne a header a nav meg ezek ugye, ezért oda nem kell selector. Ez mondjuk elég nagy kib@szás a js nélküli böngészőkkel, mert ott nem megy az oldal, de én nem fogom arra a 0.5%-ra optimizálni a dolgot. 15k ennyit nem ér megSelector nélkül a fentebb leírt betöltési bug:
Itt egy videó a dologról. Itt még nem szedtem ki a szolgáltatások.html alól a .load()-ot, de kiszedve is ugyanaz a helyzet.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2226 üzenetére
Nem volt nyitva kb sosem a debugger console, de hibát sem jelzettl. Azért elég gáz lenne, ha benne hagyták volna
Tényleg szép a kód, de nekem elszáll tőle az ajax. A console log-olja a kérést, de sem a gold nem változtatja helyét, sem a tartalom nem változik
Mindjárt csinálok majd egy videót a történetről!
A kapcsolatnál.. hát igen, minden egyes kattintáskor betölti a google maps-ot, nem éppen a legszebb megoldás.. ugyanez vonatkozik a galleria pluginra is. Igazából még nem sikerült rájönnöm, hogy hogy tudnám előre betölteni ezeket egy még jelen esetben nem létező div-re. (Ugye a #galeria a galeria.php része, a #kapcsolatokTerk meg a kapcsolatok.html fájlé). Ezért is raktam callback-be.
Konkrétan csak ennél a kettőnél jön elő a gond, a galéria ill. a kapcsolatoknál.Szólj ha fenn vagy, akkor megváltoztatom a kódot arra amit te írtál és meglesheted live
(fent van atw-n, de ha a megrendelőm megnézi és nem megy mérges lesz
)
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #2223 üzenetére
Nekem már volt olyan problémám, hogy IE-ben nem működött a forEach ciklus, próbáltam kikeresni, hogy a jQuery.each hogyan lett implementálva, esetleg lehet azzal van baja, bár nem hiszem, csak gondoltak erre a fejlesztők.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2223 üzenetére
Na most nem igazán tudom, hogy mi történik. Beraktam a click eseménybe egy alertet, az lefutott, utána futott is szépen az ajax, jött is a console.log eredménye. Kiszedtem az alert-et, továbbra is működik, bár rögtön összeomlik a galleria és a google maps (apiv3) plugin..
Ha visszarakom az alertet megy mindkettő szépen.
Miért létezik ez a böngésző?Ide akartam írni valamit amivel védem a .each-emet, de semmit sem tudok. Miért raktam én azt bele?
Eleinte csak egy darab if volt, aztán bővült a kínálat else if-ekkel, gondolkoztam már a switch-é alakításukon, ha minden patent lesz akkor meg is csinálom majd -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2221 üzenetére
Köszönöm szépen, pont erre volt szükségem!
Itt az ajax kódom, mint előbb írtam ez nem működik IE9 alatt egyáltalán.
$('nav ul li a').on('click', function () {
loadURL(this);
return false;
});
function loadURL(clicked) {
var elem = $(clicked);
$(elem).each(function () {
var url = $(clicked).attr('href');
console.log("Ajax kérés:" + url);
if (url == "index.html") {
var indexurl = url + " #content";
$('#content').load(indexurl, function () {
$('.gold').css('left', '1.5em');
});
} else if (url == "szolgaltatasok.html") {
$('#content').load(url, function () {
$('.gold').css('left', '18.5em');
});
} else if (url == "galeria.php") {
$('.gold').css('left', '35.5em');
Galleria.loadTheme('galleria/themes/classic/galleria.classic.min.js');
Galleria.run('#galeria');
});
} else if (url == "kapcsolat.html") {
$('.gold').css('left', '50.5em');
google.load("maps", "3", {
other_params: 'sensor=false',
callback: function () {
var mapOptions = {
center: new google.maps.LatLng(47.501272, 19.064841),
zoom: 16,
mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
};
var map = new google.maps.Map(document.getElementById("kapcsolatokTerk"),
mapOptions);
}
});
});
} else if (url == "gyik.html") {
$('.gold').css('left', '65em');
});
}
});
}Benne hagytam mindent, hátha valamit nem szeret az IE és azért nem fut le. Console nem jelez error-t.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2212 üzenetére
Egyelőre semmi. De meg szeretném nézni mik az alternatívák. Melyik mit tud, mennyire gyors. Lényegében össze lesz kötve a yii-vel és a knockout-tal és nem akarok belefutni valamibe, ami miatt nem tudok pl validálni yii-vel.
-
ahetaton
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #2209 üzenetére
Tökéletes. Köszönöm!
-
válasz
Sk8erPeter #2199 üzenetére
Home userekkel meg az ő irányukba dolgozó fejlesztőkkel még működne is. De mi van, ha a megrendelőd egy többtízezer főt mozgató multi? Nekik nem lehet olyan simán bemutatni
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2194 üzenetére
Tudod, hogy nem érdekelnek a szutykos IE-k.
IE9 alatt számomra nem létezik böngésző.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2195 üzenetére
Igazabol de.
Azert tetszett ez jobban, mint a tobbi (pl hashchange) mert itt az urlt rendesen irja ki (marmint a demoban..: valami.dom/ajaxolt.html)
Mig a hashchange igy:
Valami.dom/#/ajaxolt.html.De kiemelnrm hogy a bbqt nem neztem meg, jol nez ki, megnezem majd! Koszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2194 üzenetére
Jó, most látom, hogy f@×zságot írtam, mert azt a kommentet nem az Addressre írják, hanem erre.
(ja, és ami nem a harmadikként, hanem másodikként linkelt oldalon van)
Bocs, tegnap már kissé fáradt voltam.
Most ránéztem a honlapjukra, meg megnéztem a GitHubos projektoldalt, ott 2013. január végi commitok is vannak.
Akkor sorry.
Hát nem tom, melyik a "jobb", majd Te eldöntöd magadnak.Mondom, a bbqplugin, amit én ajánlottam, az bekerült a Drupalba, gondolom vmi oka csak volt, meg Ben Alman pluginjeiben már bízom, mert amit láttam tőle, az jó vóóót, szóval én pusztán szubjektív döntés alapján választanám azt.
Mindenesetre az semmiképpen sem érv, hogy egy plugineket top 10/20/30/100/12337612-listába tévő oldal hányadikként tüntet fel egy adott plugint...
De teljesen mindegy, ha működik mindkettő, és jól, vannak elégedett felhasználói mindkettőnek, akkor az a lényeg, hogy faszán megy, nem?
Szóval dönts szimpátia alapján, jó lesz ez a jQuery (és nem "Jquery") Address Plugin is.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2189 üzenetére
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2189 üzenetére
köszönöm a linket!
amint "kiörültem" a saját megoldásomat, át fogom írni a javasoltakra
meg a live-ot is cserélni fogom -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2184 üzenetére
Annyit, hogy ajax lapvaltasnal mukodjon a vissza gomb, url valtozas legyen, konyvjelzozhetni lehessen ill frissitesnel maradjon az aktualis oldalon.
A BBQ-t lattam mashol is, viszont stackoverflow-on tobben irtak, hogy az Adress plugin jobb
Majd megnezem pontosabban, danke!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2181 üzenetére
Igen, csak ahhoz elég sok helyen kellene most átírni a js kódok felépítését. Egyelőre abban maradtunk, hogy marad a confim és ha nagyon nagyon kell az ui akkor átírom.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2177 üzenetére
Hát, ezen is gondolkoztam már, de nagyon sok mindent át kellene írnom hozzá. Egyelőre hanyagolom, maximum ha nagyon nagy igény lesz rá akkor nekiesek. De addig marad a sima confirm. Az megállít mindent és a visszatérési értékkel tudok tovább dolgozni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2175 üzenetére
Az a baj, hogy van kb 3 form és kb 5-6 action amit folyamatosan figyelek. Ha valamire rámegy az illető és a form adatai megváltoztak akkor feldobja ezt a dialog ablakot. A confirm most tökéletesen megy, csak egy ilyen ui mégis szebb megoldás.
De lehet áttervezem az egészet egy másik logikára, ha csak ott tudom meghívni. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2173 üzenetére
De így nem jó! Pont az lenne a lényeg, ahogy az előbb mutattam. A return érték a button visszaadott értéke lenne.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2171 üzenetére
[link]
A lényeg az lenne, mint a confirm alatt, hogy amire klikkel azt dobja vissza. De nem... -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2169 üzenetére
Én ezt használom/nám, de mindig true-val tér vissza, még a kattintás előtt.
function ModalDialogSave(msg) {
var $dialog = $('<div />').html(msg).dialog({
modal: true,
autoOpen: false,
buttons: {
'Módosítások elvetése': function() {
$(this).dialog("close");
return true;
},
'Mentés': function() {
$(this).dialog("close");
//$('#'+form_id).submit();
return false;
}
}
});
return $dialog.dialog('open');
} -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2164 üzenetére
Egytértek.
A "php"-t nagyon nem kellene a szerver lekérdezés - szerver válasz szinonímájaként használni, mert ez olyan szezont a fazonhoz dolog. -
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2164 üzenetére
Tudom, hogy nem csak php lehet, de én azzal ügyködök (annak a scriptje fut le), azért írtam azt
Tény, hogy nem vagyok otthon jquery/ajaxban.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2162 üzenetére
"A string containing the URL to which the request is sent."
Igen, de ezért gondoltam, hogy ha megadom neki az url-t, akkor "loading script" (AjaxSetup) csak akkor fut le, ha ezt az url-t kéri le (search.php), de ha más php-t hív le (filter.php), akkor nem.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2160 üzenetére
Köszi, az if window.location.pathname megoldotta. Csak azért kérdeztem, mert nem értek a jquery-hez, gondoltam hátha van valami, amit a meglévő kódba kell (lehet) írni, de akkor most már tudom, hogy így kell
szerk: de a doksiban nem is ajánlják ezt [link], ezért is gondoltam, hogy hátha van jobb megoldás.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2157 üzenetére
Na igen, így már jobban fest
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2154 üzenetére
Oké, köszi
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2154 üzenetére
Mondjuk most látom, hogy ezt arra írta, ha a kérdező mégis ragaszkodik ahhoz, hogy használja a mára már totálisan feleslegessé vált jQuery Form Plugint, amit belinkelt a kérdező ("If you insist on using it").
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2152 üzenetére
A felső (első) kóddal csináltam.
$("#FilterForm").submit(function() {
$.post($(this).attr("action"), $(this).serialize(), function(html) {
$("#default").empty();
$("#result").html(html);
});
return false;
});#result div-be tölti a listát, a #default div tartalmát pedig törli (ez látszik alapból, ha nincs filterezve). Ez akkor így még nem elég?
Ja meg ott a form method után volt egy onsubmit="return false", ez is kell bele, ha a jquery kód végén már ott van a return false; ?
Működik így, de szívesen veszem a tanácsot, ha esetleg javítani kell még
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #2146 üzenetére
A kérdés enyhén szólva pongyolán lett megfogalmazva.
Az egész totál zavaros, a print-echo-val, a setIntervallal, az alertekkel, mindennel együtt. Leginkább az nem derült ki, hogy pontosan mire is kell ez az egész, elveszik az implementációs részletekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest