Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz martonx #2322 üzenetére

"Azért az megvan, hogy jquery plugin nélkül 1 soros javascript utasításokkal ugyanez elérhető?"
    Jóindulatúan feltételezem, hogy nem a HTML5 History API-ra gondolsz. :D Ugyanis az csak Internet Explorer 10-től (!! nem is 9-től!) elérhető. Azért az meg nem mindegy, hogy még az IE9-et sem támogatom.
    Szóval feltételezem, a window.location.replace() metódusra gondolsz, amivel valóban megoldható lenne elvileg - így első megközelítésként - még IE8-ban is a dolog, úgy, hogy a jelenlegi window.location.href-hez hozzáfűzöm a hashmarkkal ellátott query stringet; de az azért már NAGYON nem egy sor, hogy a form mindenféle típusú (nem csak text!) beviteli mezőin végigmenjek, lekérjem az értékeiket, és ezeket belefűzögessem egy query stringbe, aztán ezt hozzácsapjam a jelenlegi címhez, aztán még legyen egy hashchange event handlerem is még a popstate event handler MELLETT, ÉS a cím változásakor elintézzem azt is, hogy a form megfelelő mezői kitöltődjenek, ugyanis most nem az a cél, hogy szerveroldalon töltsem ki a formot (abszolút kliensoldali kód saját célra, ami mögé jelen esetben tökéletesen felesleges szerveroldali logikát rakni). Na, szóval még mindig újra fel kellene találnom a kereket? :) Mindezt a nem túl nagy méretű pluginek (1, 2) segítségével elintéztem nagyjából 5 sorból (na jó, lehet, hogy 8, mert külön sorban vannak a lezáró zárójelek :D).
    Szóval igazából nem mindig feleslegesek a libek, pluginek, természetesen küszködhetnék kompatibilitási problémákkal és különféle lekezelendő esetekkel (lásd a konkrét példámat), de elvileg pont ezek elkerülésére használjuk ezeket.
    Félre ne értsd, szerintem már én is hangot adtam annak (vagy privátban beszéltük, már nem emlékszem :) ), hogy nem vagyok híve a pluginek erőltetésének, amikor feleslegesek, de vannak esetek, amikor nem éri meg az a plusz befektetett energia (ami mondjuk a konkrét helyzetben nem 10 perc kódolást vesz igénybe, hanem többet, miközben más már megcsinálta helyettünk ugyanazt).

Új hozzászólás Aktív témák