- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
martonx #3224 üzenetére
onfocus nem jó, mert mi van, ha rááll, de még nem veszi fel a vonalkód olvasót? letelik az idő
ezért kell az első leütéstől mérniamúgy a szolgáltató kérése, hogy ne lehessen beütni, csak vonalkód olvasóról (ami szerintem egy ctrl+v és kikerülve) meg veszít vele esetleg ügyfelet is...
-
krysn95
csendes tag
válasz
martonx #3213 üzenetére
Köszönöm szépen a segítőkész tippeket.
Igen, sejtettem, hogy nem feltétlenül idevaló a kérdés (de ahogy írtam is telljesen laikus vagyok)Kerülőutakat javasolnék, mint pl. írni egy normális klasszikus programot, ami a mikrofonba bemondott szöveget továbbítja valami 3rd party beszédfelismerő felé, majd az onnan kapott választ parse-olja, és az alapján elindítja neked az XYZ programot.
Ez részben meg is van, hiszen ez a Chrome bővítmény épp ezt csinálja-->[link]
Felismeri és írássá alakítja a hallott szöveget. Innen már "csak" annyi a feladat, hogy ezt a szöveget (és ez van a képen bekarikázva feljebb) értelmezze egy program, hogy parancsot lehessen hozzá rendelni.
A cél az volna, hogy ha ebben a szövegben egy bizonyos szó vagy szóösszetétel szerepel, akkor arra futtasson egy programot a gép (win)--> röviden: egyfajta hangvezérlés megvalósítása a feladat
Pl.:
A megjelenő (tehát bemondott) szöveg: Indítsd el az XYZ programot
Betanított reakció: (ha a szövegrész tartalmazza az "XYZ" szót, akkor indítsd az XYZ programot) XYZ indítása.Erre kellene valami tipp az itteni zseniktől..ha egyáltalán van rá valami megvalósítható megoldás.
köszönöm szépen!
-
dqdb
nagyúr
válasz
martonx #3213 üzenetére
ilyet böngészőben futva nem fogsz tudni csinálni
Chromium esetén bővítményből native messaginget használva tud, de ahhoz persze meg kell írni a bővítmény natív felét is.Másik lehetőség egy olyan natív alkalmazás, amely HTTP-n keresztül figyel, és böngészőből azt vezérli (a Node.js adja magát erre a feladatra).
Az egészben a legizgibb a 3rd party beszédfelismerő, hogy van-e ilyen.
Például a Microsoft Speech API ilyen, közel 20 éve létezik, ahhoz úgy rémlik, létezik ilyen példaprogram (10+ éve foglalkoztam vele utoljára, akkor is beszédszintézisre használtam, nem parancsfelismerésre, szóval lehet, hogy nem talált a tippem). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #3175 üzenetére
Elvileg a return false; miatt erre nem lenne szükség, mivel ez jQuery event handlernél olyan, mint meghívni az event.preventDefault ÉS event.stopPropagation metódusokat. ([link]) Persze bajt nem okoz, ha explicite is kiírod.
De nem innen ered a problémája.
(#3174) estro:
Nem ártana a selectort kissé specifikusabbra állítani, mivel így MINDEN linkre ráaggasztod az eseménykezelőt, ami nemcsak felesleges, de káros is. A kódod ennyi alapján jónak tűnik, de ennyi infóból lehetetlen megmondani, mégis miért nem működik, a többi kódodat nem látjuk.
Egyébként igen, baj, ha nem változik az URL, erre is lehet JavaScriptet használni, nézd meg a History API-t. -
DNReNTi
őstag
válasz
martonx #3132 üzenetére
Összesen két mező tartalmának a hosszát csekkolja le, így akkor marad. Persze ettől függetlenül szerver oldalon is validálva van a felvitt info. A delegate-et cseréltem on-ra, jogos észrevétel. Néztem korábban kimondottan form validációs plugineket jQ-hez, de ilyen egyszerű feladathoz nem akartam behúzni egyet. Köszi a tippeket!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #3047 üzenetére
Ez ilyen majdnem "Infinite Scroll", ha jól értem, azzal a különbséggel, hogy itt nem ugyanannak a tartalomtípusnak a végtelen betöltése történne, hanem az oldal különböző szakaszait töltenéd be scrollozástól függő módon - szerintem erre a jQuery Waypoints talán jó lehet, két use case:
http://imakewebthings.com/jquery-waypoints/shortcuts/infinite-scroll/
http://imakewebthings.com/jquery-waypoints/examples/scroll-analytics/
Bevallom, még a gyakorlatban nem használtam kipróbáláson kívül, de sok helyen láttam már linkelve, meg ez elég normálisnak tűnik API és doksi szempontjából is.
(A kód fent van GitHubon.) -
biker
nagyúr
válasz
martonx #3016 üzenetére
[link]
Biztos én gondolom rosszul hogy egy adott text mezőbe bevitt adatot megkeresni id kell és nem class, ezért kérlek, egyszerűsítsd az általad elgondoltak szerint.
A fenti oldalra bemásoltam a generált kódot.a js rész elején a tömbben vannak a termékek, lehet puskázni az ean kódokat onnan a működtetéshez.
-
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #3006 üzenetére
A js-ben csak ennyi van nálam:
$.ajaxSetup();
accepts: Object
async: true
contentType: "application/x-www-form-urlencoded; charset=UTF-8"
contents: Object
converters: Object
flatOptions: Object
global: true
isLocal: false
jsonp: "callback"
jsonpCallback: function (){var e=On.pop()||b.expando+"_"+vn++;return this[e]=!0,e}
processData: true
responseFields: Object
type: "GET"
url: "http://server.dev/"
xhr: function In(){try{return new e.XMLHttpRequest}catch(t){}}
__proto__: Object
$.ajax({url: baseurl+'/site/ajaxtest'});
Object {readyState: 1, getResponseHeader: function, getAllResponseHeaders: function, setRequestHeader: function, overrideMimeType: function…}Aztán ennyi. Innentől kezdve mintha sorosan dolgozna.
Emiatt nem tudom, hogy most js vagy szerveroldali a hiba. Apache-ban semmi extra nincs beállítva. -
Realradical
őstag
válasz
martonx #2978 üzenetére
Nem szeretném, ha valaki megcsinálná nekem, inkább érteni szeretném, mert nem kizárt, hogy lesz még ilyenre szükségem.
A 666 helyére ezt tettem be. Működni látszik.
$(this).closest('tr').find('td:eq(12)').text();Ha valaki még rajtam kívül kontárkodik és anyagot keres arra, hogy a jquery miképp selectál dolgokat, nekem ez segített, főleg a tester oldallal együtt: [link]
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #2967 üzenetére
De, igazatok van, lehet kicsit később kellene ezzel foglalkozni. Végül máshogy oldottam meg azt amit eredetileg szerettem volna.
Amúgy mit gondoltok a javascript OOP felhasználásáról? Érdemes lenne azzal is foglalkozni, vagy annyira nincs jelentősége mint mondjuk PHP-ban? Persze csak ha már mennek az alapok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2966 üzenetére
Használt böngészőtől, meg az aktuális tesztelés körülményeitől is nagyban függ.
Pl. Firefox 30.0-ban a :first-of-type selector győzött. Bár bevallom, éles kódban még sosem láttam ezt a selectort, én sem használtam előtte soha, nem tudom, Te hogy vagy vele. Máskor az :nth-of-type selector nyert, na ezt sem használtam még, az :nth-childot igen, ami meg volt, hogy szintén győzött (pl. Opera 24.0.1543.0 alatt).
Ezek tipikusan azok az optimalizációk, amikkel egyszerűen tényleg nevetséges foglalkozni, mert annyira jelentéktelen a gyakorlatban a különbség, hacsak nem valami soklépéses ciklusban merül fel ilyesmi - bár akkor meg már ahogy mondtad, vanilla JavaScripttel kellene inkább szarakodni, nem jQuery-vel, és akkor nem tűnik ennyire viccesnek az optimalizálgatás.
==============================
(#2965) Zedz :
Teljesen egyetértek martonx-szel, ezek annyira nevetséges különbségek, hogy a kód olvashatósága ezerszer többet számít, mint az, hogy nyerj pár milliszekundumot (gondolom elég egyértelmű, hogy utóbbiból a felhasználó úgysem fog érzékelni semmit). Főleg, hogy ez csak bekorlátoz (pl. mit csinálsz akkor, ha legalább 3 selectorra is alkalmazni kell valamit? Akkor nem lesz jó a selector széjjeldarabolása), és kellemesebb olvasni egy egyben is működő CSS selectort, mint egy szétdaraboltat (még ha adott esetben az utóbbi teljesítményben jobb is, de mint megbeszéltük, ez a különbség elhanyagolható felhasználói szempontból).
Amíg az alapokkal nem vagy tisztában, addig meg aztán tényleg rohadtul ne a mikrooptimalizációkkal töltsd az idődet, hanem azzal, hogy megtanuld a nyelvet. -
Zedz
addikt
válasz
martonx #2962 üzenetére
Félreértés ne essék, nem kötekedésből ragaszkodom én a find()-hoz, csak több helyen is ezt olvastam, és kicsit elbizonytalanodtam ebben. Nem vagyok teljes mértékben sebesség fan, mert akkor tényleg csak plain javascripteznék, de ahol tudok, ott az optimálisabb megoldással "dolgozok".
(#2963) Sk8erPeter: Köszönöm.
-
spammer
veterán
válasz
martonx #2937 üzenetére
Nincs hozzáférés az oldalhoz (ezért a userscript), így css-t is csak userstyle-ként tudnék applikálni az oldalra. De hát akkor majd meglátom, hogy mi legyen, nem biztos, hogy az az 1 pillanat megér annyit, hogy még pluszban userstyle-t meg azt kezelő extensiont is telepíteni kelljen hozzá a júzereknek csak ezért.
-
Vekko
aktív tag
válasz
martonx #2933 üzenetére
Nincs semmilyen subdomain, maximum a www. zavarhat be ha bezavarhat. Mert más nincs.
Teljesen tisztán a "tarhely.hu"-ról lehet elérni a joomlát. Nem véletlen írtam így a domaineket.
Esetleg arra tudok még gondolni, hogy a youtube.html-ben lévő iframe beágyazás ugye a youtube.com domainról származik és ez zavarhatja. De én nem tudom, ehhez ti értetek. -
Muton
addikt
válasz
martonx #2886 üzenetére
a helyzet az, hogy a vastagkliens gui-ja meghív egy alsóbb rétegen keresztül egy windowsos fájlkiválasztó ablakot, majd a kiválasztott kép base64-ét visszaadja. ezt kicsinyítem le a "gui"-ban, ami visszamegy a local db-be, onnan szerverre. a lényeg, ha csak kis képet használunk, akkor a kiválasztott kép méretétől függetlenül kicsi legyen. és azért csinálja a kicsinyítést a gui, mert különböző platformok miatt különböző alsóbb rétegek vannak, és hogy egy helyen legyen a dolog implementálva, mert a gui kb közös.
de ez _mind lényegtelen_ a feladat megoldását tekintve, mert ha szórakozásból kicsinyítené a kliens, attól még a probléma ugyan az. nem értem, hogy miért kell mindenféle elméletet köré gyártani, hogy mire, meg hogy kell. és erre semmilyen jsfiddle, meg semmi nem kellett, csak elég lett volna, hogy "nézz rá a canvasra".
de a lényeg, hogy sikerült megoldani, és működik szuperül, meg legközelebb már tudni fogom, hogy van ilyen cucc is
-
válasz
martonx #2886 üzenetére
Úgy tényleg nem lenne semmi értelme, csakhát ha a FileReader API-t használod egy helyi képfájl feltöltésére, akkor is DataURL formában jön be a bináris képadat. Nem kell feltétlen a legrosszabbra gondolni...
-
válasz
martonx #2873 üzenetére
Pongyolán fogalmaztam, a preprocesszálás alatt az Opera (vagy a hasonszőrű Nokia Xpress) szerverei által végzett előrenderelést értettem. Ezekbe a mini böngészőkbe tudtommal nem jön le(*) JavaScript és úgy kicsit nehezebb a történet.
(*): Bár mintha az Operánál rémlene valami.
-
válasz
martonx #2868 üzenetére
Nem, de egy egészen kicsivel több tapasztalatotok van benne, mint nekem.
No, de ne offoljuk a topicot ezzel.
Ahogy írtam, találtam egy megoldást, amikor az újratöltésnél #-el hivatkozok a divre, és akkor oda ugrik. Amúgy is újratöltést használok mindig, mert AJAX téren sem acélos a tudásom (és mert a mobilkészülékek nem szeretik az AJAX-ot). Megoldásnak ez is tökéletes, mert a célomat elértem vele, viszont szerintem nem túl elegáns, de egyelőre megteszi. Ha jobban beleástam magam a témába, majd átírom a kódot.
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2823 üzenetére
És ezzel amúgy mi a gáz? Mármint ott van az $('#extruderLeft').openMbExtruder(true);, meg az $('#extruderLeft').closeMbExtruder(); ha azt egy .hover()-be berakod, az miért nem jóféle?
Például egy
$("#extruderLeft").hover(
function() {
$( this ).openMbExtruder(true);
}, function() {
$( this ).closeMbExtruder();
}
);
a belinkelt oldalon tök jól működik, az nem jó? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2813 üzenetére
Nekem nem kell mentegetőznöd a PHP-fika miatt, tudod, hogy egyetértek, még ha programozgatok is benne, ezt már priviben sokszor átrágtuk
Viszont a magyarázatot most sem igazán értem, ahogy valaki a .htaccess-fájlba belenyúlkálhat, és ez alapvetően elronthatja a webalkalmazás működését, pont úgy belenyúlhat valaki a web.config fájlba is, és azzal is szép dolgokat (pl. átírási szabályokkal hülyeségeket) lehet művelni. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2811 üzenetére
Mondjuk hogy valaki hülye volt, arról nem a PHP tehet...
Ha valaki ASP.NET-ben programozgat, önmagában az nem óvja meg attól, hogy hülye legyen.
Még ha egyet is értek a PHP-val szembeni kritikus hozzáállással.(#2809) Siriusb :
Szerintem jobb lenne inkább az összefoglalót valóban hasznos linkekkel tömködni, ami bárkinek jól jöhet.
Amúgy a JavaScriptre sem igaz, hogy csak kliensoldali nyelv, mert szerveroldali programozásra is alkalmas.
Az alapok tisztázásához amúgy az is jó lehet, ha megosztunk egy olyan linket, ahol mindezek jól (helyesen, áttekinthetően, nem összezavarva a kezdő olvasót) össze vannak foglalva. Nem tudom, hol található ilyen.(#2810) GG888 :
Csak megkérdezte a modi, nincs-e kedve valakinek írni, nem rászólás volt.Amúgy meg ilyen teljesen általános topicban felmerül a kérdés, hogy mégis miről lehetne írni összefoglalót, mert önmagában az, hogy "weblapkészítés" (egy szó (!), ellentétben azzal, ahogyan a témát sikerült elnevezni), túl tág témakör, annyi mindent felölel.
De ha neked (vagy másnak) vannak elképzeléseid, elkezdheted, aztán max. közös erővel korrigáljuk.Pl. van ehhez Próba topic is, ahova lehet írni egy teszthozzászólást, aztán belinkelni, azt korrigálgatnánk, majd a véglegeset megkérnénk egy moditól, hogy rakja már bele az összefoglalóba.
Igazából ehhez a topichoz is el lehetne készíteni egy összefoglalót, belepakolva hasznos linkeket, amit aztán folyamatosan bővítgetünk. Ötletek jöhetnek!"Mondjuk nálam csökkenőbe vannak a hsz-ek, úgyhogy lehet már el is készült, ha így történt akkor ezúton is elnézést."
Az igazából teljesen mindegy, milyen sorrendben vannak a hsz.-eid, az összefoglaló (mint pl. ez, ami amúgy tartalmaz hibákat, pl. a jQuery nem keretrendszer, hanem könyvtár) mindig a topic tetején látszik, levágott, a teljes tartalomhoz lenyitható formában (ld. pl. ha ezt nyitod meg, mindig ott látszik fölül az összefoglaló).
-
martonx
veterán
válasz
martonx #2808 üzenetére
Mindenki okulására, hogy milyen apróságokon tud elhasalni egy rendszerek közötti interfész. Hát nem a PHP-s emberke csinált egy új rule-t, miszerint a www-s hívások menjenek át www-nélküli GET hívásra? Csakhogy mi www.xy.hu-t hívtuk POST-tal az interfészünkben, és ez már GET-ként érkezett meg a PHP-hoz. Miközben a PHP ugye POST-ot várt...
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #2780 üzenetére
Na hát ezaz, hulladék az összes kb.
Egyet találtam viszont, ami nagyon jó, nagyon sok beállítása van: BJ Lazy Load
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #2759 üzenetére
Na mondjuk ez engem is érdekelne, hogy egy ilyen régebbi telón hogy fut (mondjuk ne 600, hanem 800 mhz legyen az alsó határ)
Nincs valakinek esetleg ilyen régi telcsije, amin meg tudja nézni a Cute Slider-t?
Nekem Htc8x-em van WP8-al, azon semmi lag nincs (1.5ghz dual)
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #2754 üzenetére
Közben találtam a Cute Slider-t, ami a legenda szerint jól megy mobilon is és egy deka flash nincs benne, ráadásul az ára is sokkal barátibb a Cu3er-hez képest
(#2751) Karma
Hát sajnos az $50 nagyon drága egy slider-ért, nagyon sajnálom rá a pénzt, meg hát ahogy Sk8erPeter is kifejtette nem túl meggyőző az, hogy még mindig flash dependency-s. (Elvileg a js-es megoldás elég laggos, de személy szerint nem láttam még akcióban)
(#2752) Sk8erPeter
Köszi a linkeket, jól néznek ki
Én nekem speciel nem ez ugrott be először, mint keresési kifejezés, de este már fáradt voltam, nem ment rendesen az agyam
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2745 üzenetére
Mondjuk speciel jelen esetben a JS-debuggolásra vonatkozó linkek berakására célzott.
Kezdőknek talán nem haszontalan, bár elvárható lenne, hogy az ember ismerje meg azokat az eszközöket, amiket használ, például a böngésző fejlesztőpaneljének ismerete (még ha nem is a legbehatóbban, de) webfejlesztőknél elég alapvető (bár ezt egy normálisabb e-book, rendes könyv, vagy valami tutorial csak megemlíti már, mint látható a Guglis pár másodperces keresésből
).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
martonx #2730 üzenetére
Ha localhoston fut minden, és 0 sort kell megjeleníteni a jqgridnek, akkor is lassú
Maga az inicializás tart sokáig, amíg felépíti magát.
Erre a jtable-re ránézek, szűrő kevésbé probléma, mert van saját megoldás is rá, csak egyszerűbb lett volna ha azt nem kell külön karbantartani.
válasz
martonx #2705 üzenetére
Mondjuk egy ilyen, random HTML tartalmat betöltő AJAX-ot nem triviális JSFiddle-be átvezetni.
Szerintem már kódrészletekből is ki lehetne indulni (AJAX hívás, animáció indítása, az animált elem HTML-je, a betöltőtt HTML anyag), de vakon abszolúte semmit azontúl, hogy az elképzelés is rossz.
-
Muton
addikt
válasz
martonx #2699 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Jó ötletet adtál, ha tud kellően nagy számot kezelni, akkor mehet a dátum milisec-ben számként, és az egy valóban szám adattagja az objektumnak meg stringként (azt nem kell lokalizálni, csak kiírni)
trisztan94: az a baj, hogy nem tudom, hogy melyikre nyomjam. ha tudnám, akkor simán dátumot tudnék belőle csinálni. egy adatlap változott értékeiről van szó. azt sosem tudom, hogy mi fog a json stringben jönni, és mivel van szabad szöveges mező is, amibe begépelhet a kedves user egy json stringet, amit meg perssze nem kell visszaállítani semmivé sem
megpróbálom még Karma megoldását ha számként nem megy át, vagy ha minden kötél szakad, akkor a gyalog megoldás B tervként
-
válasz
martonx #2699 üzenetére
Egy jobb megoldás a reviver paraméter felhasználásával
Bár azt nem tudom, hogy a böngésző support milyen alá... MDN-en és MSDN-en is le van dokumentálva.
-
GG888
senior tag
válasz
martonx #2666 üzenetére
A mögötte levő basiccel kb. azt valósítassz meg amit nem szégyellsz.
Láttam én már olyan céget, ami egy-az egyben egy ilyen excel táblára épült...pár ezer partner, meg kb. AS-ig oszlopok...számlázóprogrammal össze volt kötve, meg minden létezőt beleépítettek.Mondjuk aztán CRM-re váltottak.
Tényleg nálatok nem játszik egy CRM rendszer?
Na nem a Microsoft Dynamics, bár nagyon jól testreszabható, meg mindent tud, csak tetűlassú, csak IE-ből működik, a licensz-díjat meg inkább hagyjuk is.
Mondjuk ZohoCRM (ha még ingyenes)... -
Polesz
addikt
válasz
martonx #2637 üzenetére
Az elszúrás ott van, hogy a php fájl amit meghívok .load() segítségével adatbázisból olvas ki adatokat és egy komplex táblázatot rak ki. 1200 sor és 15 oszlop (textarea, select minden sorban). Maga az adatok kiolvasása nagyon gyorsan lezajlik, de a táblázat összerakása és kiírása veszi el az időt.
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" class="napiszam">
<thead><tr><th>Típus</th><th>Rendszám</th><th>Dátum</th><th>Idő</th><th>OK</th><th>Hol</th><th>Mit</th><th>Bizonylat</th><th>Kód jel</th><th>Me</th>
<th>Egys.</th><th>Nettó1</th><th>PN1</th><th>Nettó2</th><th>PN2</th><th>Megjegyzés</th><th>Művelet</th></tr>
</thead>
...
A PHP rész:while ($row = $results->fetchArray()) {
++$count;
list($a,$b,$c,$d,$e,$f,$g,$h,$i,$j,$k,$l,$m,$n,$o,$p,$q,$r) = $row;
echo '<tr class="row_a'.$c.'"><td>'.$b.'</td><td>'.$d.'</td><td>'.$e.'</td><td>'.$f.'</td><td>'.$g.'</td>
<td>'.$h.'</td><td>'.$i.'</td><td>'.$j.'</td><td>'.$k.'</td><td>'.$l.'</td><td>'.$m.'</td><td>'.$n.'</td>
<td>'.$o.'</td><td>'.$p.'</td><td>'.$q.'</td><td><textarea class="row1">'.$r.'</textarea></td>
<td>
<select name="'.$count.'">
<option value="0"> </option>
<option value="1">Rendben</option>
<option value="2">Levonandó</option>
<option value="3">Ellenőrzésre</option>
<option value="4">Később...</option>
</select>
</td>
</tr>';
}...
Kipróbáltam <TABLE> helyett <DIV>-be összerakni az egészet és gyorsabb (SELECT nélkül is), viszont a SELECT használata itt is lassít de jelentősen.
Valószínűleg valamit át kell szervezni a táblázat összeállításakor, de egyelőre nem tudom hogy mit.
-
Polesz
addikt
válasz
martonx #2633 üzenetére
Megcsináltam a loader.gif-es mókát, azonban a betöltés kezdetekor elindul az animáció majd meg is áll. Egyszerűen nem tudom hogy milyen terhelés miatt, de mintha már nem foglalkozna vele. A php fájl betöltődik utána de 8-10 másodperc minimum kell neki 1200 adatnál.
Kicsit idegesítő hogy kiakad a "várj dolgozom jelző"
-
Polesz
addikt
válasz
martonx #2633 üzenetére
Pedig jó lett volna valami triviális.
A lényeg hogy a meghívott fájlban adatbázis művelet zajlik. A feldolgozandó sorok számát tudom. Ha ezt át tudnám adni és azt hogy hol tart akkor abból a progress már tudna értelmes dolgot mutatni amíg a táblázat rajzolás zajlik a háttérben és a végén megjelenik a #content részben.
-
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #2554 üzenetére
Lényegében az iframe-en belüli tartalomra akartam egy click figyelést, majd a click tartalmát vissza illeszteni az eredeti tartalom egy megadott mezőjébe.
Ha csak a click-elést figyeltem, akkor nem volt jó. Viszont function-ben már működött. Nem teljesen értem.
Próbáltam az eredeti tartalomról egy $('body').contents().find('elemneve') figyelést is, de nem működött.
Illetve, a body végére kellett tennem és akkor már be tudtam húzni a jquery-t az iframe-be.var $parent = parent.$;
function isNumber(n) {
return !isNaN(parseFloat(n)) && isFinite(n);
}
jQuery(function($) {
$('body').on('click', '#showdistincts-result tbody tr', function(e) {
var item = $(this).children().html();
if (!isNumber(item)) {
item = "'" + item + "'";
}
$parent('#sql_builder_val').val(item);
//console.log($(this).children().html());
$parent.fancybox.close(true);
});
}); -
trisztan94
őstag
válasz
martonx #2534 üzenetére
Igenigen, engem is nagyon zavart. Biztos meg van bennem akkor a programozói lélek
De ezaz, hogy nem tudom mire rakni az if()-et.
try {
$hatalyosVezetoTalalat = $hatalyosVezetoTalalat.split("(")[0];
} catch (e) {
console.log("Nem volt születési név");
console.log(e);
}Így néz ki a $hatalyosvezetotalalat:
vezetéknév keresztnév (an: vezetéknév keresztnév)
vagy
vezetéknév keresztnév sz.: vezetéknév keresztnév
vagy
vezetéknév keresztnév ln: leánykori név
Tehát valamelyik a három közül. Ezekből nekem csak a sima vezetéknév-keresztnév kombó kell, de mindig csak az egyik van jelen. Ha mondjuk leánykori név van, akkor a másik kettő próbálkozásra "cannot retreive... of undefined" féle hibát dob (mert ugye nem találja a split-elni való karaktereket)
De nem tudom, a split visszaküld egy boolean értéket?
if($hatalyosVezetoTalalat.split("(")[0]) {
$hatalyosVezetoTalalat = $hatalyosVezetoTalalat.split("(")[0];
}De így meg van benne egy ismétlés, az sem jó programozói szokás
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2522 üzenetére
Jogos, mint az azóta írt hsz.-éből kiderült, totál más elképzelésem volt a feladatról, és azt az ominózus mondatot önmagában kezeltem.
Mondjuk szerintem az egész feladatot le lehetett volna írni precízebben és rövidebben is, mert így számomra legalábbis katyvasszerű lett, és inkább átrohantam a hsz.-en, mert nem volt kedvem fárasztani az agyamat.
(#2520) trisztan94 :
ez esetben sorry, én értettem félre a feladatot. -
vincent001
csendes tag
válasz
martonx #2463 üzenetére
Senki nem fogja használni csak először azon kezdtem el csinálni és akkor vettem észre ,hogy megvan a reszponzív változat is. De ezen nem működik a fancy. Én nem ragaszkodom ehhez de ez legalább működött.
Én ennyit értettek hozzá, hogy ami az oldalukon le volt írva megcsináltam. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2449 üzenetére
Ezzel így már egyetértek, de sajnos sokan átesnek a ló túlsó oldalára, és pont így állnak hozzá, hogy "hát az a júzer egy idióta, akinél nincs JS bekapcsolva!", ami részben igaz is, de azt ilyenkor nagyon elfelejtik, hogy nem csak emberek keresik ám fel a honlapját, akiknél van bekapcsolt JS, így sokaknál az érdemi tartalom kikapcsolt JS-sel még csak meg sem jelenik. De ha meg is jelenik, akkor valahogy tök másképp néz ki, mint amikor ember böngészget a honlapon (ez sem jó). A következő probléma meg az szokott lenni, hogy ha meg is jelenik, akkor a linkek nem is igazi linkek (mert mondjuk úgy intézi el, hogy egy divre kattintva AJAX-szal megjelenít tartalmat), így a Google a saját oldalról navigálva nem is fogja feltétlenül bejárni az adott oldalt (csak akkor, ha külső oldal mutat erre az oldalra), vagy a linkekre kattintva nem az elvártnak megfelelően működik az oldal (lásd pont azt a példát, amire korábban épp írtam ezt az egészet), így a Google megint csak más tartalmat lát, mint kellene.
Másik elvetemült, manapság sajnos nagyon gyakran alkalmazott példa, amikor egy bejelentkező űrlap nem is valódi űrlap, csak odadobált pár textfieldet, password fieldet, aztán majd JS-sel jól elküldi az adatokat a szervernek, és csekkolja, de kikapcsolt JS-sel máris meghal a form működése, ami magával vonja azt is, hogy a böngésző autocomplete mechanizmusai sem működnek megfelelően, vagy mondjuk a különböző formelemekre vonatkozó támogatás (igaz, itt szóba kerülnek a HTML5-ös elemek is, de mondjuk az megint más téma) nem olyan, mint kellene akár mobilon; de még kismillió ilyen apró hibát látok oldalakon, amikor a fejlesztők pontosan így vannak vele, hogy hát az magára vessen, aki kikapcsolja a JS-t. Azért a dolog nem mindig ilyen egyszerű, mivel pont emiatt a hozzáállás miatt feledkezhetnek meg egy csomó kis dologról, ami azért számít.
Most pont nem rád gondolok, mert rólad feltételezem, hogy azért ilyen apróságokra odafigyelsz, de hidd el, hogy tele van a net az ilyen jellegű szabadság miatti gányolással (és a topicban is látunk rá példát). -
spammer
veterán
válasz
martonx #2446 üzenetére
+1
Én sem értem, miért kell kikapcsolgatni. Én bele is raktam az oldalaba egy noscript figyelmeztetést, hogy "nincs js, baxhatod"
De egyébként sem érdemes szerintem parázni rajta. Átlag user nem kapcsolgatja ki, azt sem tudja, mi az és hol kell, aki ért hozzá, az meg tudja, mi a teendő.
-
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #2418 üzenetére
Lehet én értelek félre, vagy elbeszélünk egymás mellett. Én a #teszt div-et figyelem csak, ha arra kattint valaki akkor történik valami ugye ebbe beletartozik a gyermek is. A gyermekekre kattintva is bejön, mivel a szülőből származnak, viszont ha a gyermeknek van egy megadott osztálya, akkor nem szabad bekövetkeznie az eseménynek. Lényegében egy selectorban szeretném megoldani azt, hogy mind a kettőt ki lehessen küszöbölni.
<div id="teszt">
<div class="neee">egy</div>
<div>ketto</div>
<div>harom</div>
<div>negy</div>
</div>Erre gondoltál ha jól sejtem, ellenben ez nem azt csinálja, amit szeretnék, mivel ha jól sejtem akkor ez a #teszt div-nek nézi meg, hogy van-e neee osztálya. Ilyesmi megoldás lehetne még, de ez nem megy.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2415 üzenetére
"Olyan ez, mintha egy szöveg feldolgozási feladatot megoldasz húsz sornyi if, meg string kivágás, meg mittudomén milyen műveletekkel, vagy pedig ráhúzol egy rohadt ronda, de brutálisan hatékony regex pattern-t és 1 sornyi kóddal megoldottad."
Azért a hatékonyság tekintetében nem egyértelmű, hogy a regexp nyerne szerintem (nyilván esetfüggő, de általánosságban). Ettől függetlenül ha valaki már átlátja a komplexebb kifejezéseket, akkor annyiból mindenképp hatékonyabb tud lenni az egész, hogy sokkal gyorsabban elkészül egy ilyen megoldással az ember. De azért a regexpek megírásával és tesztelésével is szépen el lehet pöcsölni (viszont iszonyatosan jó segédeszközök vannak rá szerencsére), bár nem lenne ez másképpen valami bugyutább szekvenciális megoldásnál sem. A teljesítménybeli különbségeket pedig jó esetben észre sem vesszük felhasználói szemmel.
-
Jim-Y
veterán
válasz
martonx #2411 üzenetére
Hát, majdnem, kipróbáltam a tiédet, és annyiban más csak, hogy magára a teszt divre kattintva sem történik semmi, az én verziómban magára a divre, illetve az alatta lévő divekre kattintva történik kiemelés kivéve a nee classos. Egyébként szerintem ez is tök jó.
Személyes véleményem, amit párszor már itt a topikban megkaptam, hogy nem mindig a legrövidebb megoldás az ajánlatos, mert ha valaki más kevésbé hozzáértő ránéz a kódra, akkor nem biztos, hogy elsőre tudja, hogy mit csinál a kód. Míg -szerintem-, az én verzióm eléggé magáért beszél
Na nem offense-ből írtam ezt.
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #2402 üzenetére
Sok szarakodástól mentene meg azért ha lenne egy fajin kis hibaüzenete a html/css-nek, nem? Pofádba vágja mint a szerveroldaliak, hogy egyszerre csak egy helyre rakjá' id-t!
Vagy ami még jobb lenne:
Css hibaüzenetek amik kiírják, hogy nem lehet azt az x margót berakni mert ez meg ez felülírja. Esküszöm, ezért még fizetnék is... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2389 üzenetére
Engem is érdekel a CSS-megoldás is, de a JavaScriptes dolog annyiból érdekelt volna picit még jobban, hogy abból is tanulhattunk volna, hogy ott konkrétan mi volt a nyűg.
Azért kíváncsi lennék a konkrét okra a tippelgetéseken túl.
Van amúgy CSS topic, bár tény, hogy itt nem a trükkök vannak összegyűjtve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hardcore café
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Háztartási gépek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest