- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
kw3v865 #3309 üzenetére
Elég nyilvánvalóan a 'id2+D' szerver oldalon Double-é szeretne fodulni, miközben ez ugyebár nem egy szám, hanem egy string
Hogy mit is szeretnél szerver oldalon kapni, és miért azt rád bízom, ha az a cél, hogy stringként jelenjen meg, akkor gondolom url escapelni kellene a stringedet, vagy valami ilyesmi.
Igaziból a problémádnak semmi köze a jqueryhez. -
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #3301 üzenetére
Egyszerű, csak akkor kösd rá a MutationObserver-t, amikor már létezik, azaz amikor a LazyLoad már betöltötte az elemet
-
martonx
veterán
válasz
PowerBuldog #3299 üzenetére
Ha csinálsz egy konkrét jsfiddle példát (mondjuk a hülye kérdésre hülye választ ezzel alapból megspórolhattad volna), akkor én vagy bárki más szívesen segít ebben.
-
martonx
veterán
válasz
PowerBuldog #3297 üzenetére
persze
-
martonx
veterán
válasz
Randomized #3284 üzenetére
Nos ez esetben nincs más dolgod, mint debugolva megnézned, hogy mi történik / nem történik meg. PHP-t xdebug-al tudod debugolni, javascriptet meg a kedvenc böngésződdel.
-
martonx
veterán
válasz
Randomized #3282 üzenetére
Remélem érzed, hogy ezt a kérdést a PHP topikban kellene feltenned?
-
martonx
veterán
Ezzel kicsit játszani kellene, de annak szerintem semmi akadálya nincs, hogy egy flag-el jelezd js oldalon, hogy engeded-e még a bevitelt.
Ettől kezdve pedig nincs más dolgod, mint egy settimeout-al 1 másodperc múlva átbillenteni a flag-et.
Persze adódik a kérdés, hogy és mikor álljon vissza ismét írhatóvá az input (azaz mikor álljon vissza a flag, és engedje újból a bevitelt)?
Nem tűnik bonyolultnak, amit akarsz, csak el kellene vele egy kicsit szórakozni, illetve szerintem nem is lesz túl felhasználóbarát.Sőt jobban belegondolva én úgy csinálnám, hogy elkezdeném mérni a bevitel idejét (mondjuk az onfocus-tól kezdve). Ha 1 másodperc alatt kész lett, akkor maradhat. Ha nem lett kész és még pötyög, akkor kuka.
Vagy nem is tudom, mi lenne a jó módszer megkülönböztetni a bemenő adatokat, hogy vonalkód olvasótól, vagy billentyűzettől származnak-e? -
martonx
veterán
válasz
krysn95 #3220 üzenetére
Fordítsuk meg a dolgot. Te valamit szeretnél, de nem tudjuk mit, neked pedig fogalmad sincs, hogy lehetne legjobban megvalósítani amit szeretnél, ezért maradsz az ötletelésnél és a felmerülő ötleteidre való kérdezésnél.
Nem lehetne, hogy ne azt kérdezd meg, hogy így meg úgy meg lehetne-e valami köztes lépést valósítani ahhoz, amit akarsz, hanem azt kérdeznéd meg, hogy hogy lehetne megvalósítani azt amit akarsz? És mindezt ne végre a jquery topikban hanem mondjuk az általános programozás topikban?
-
martonx
veterán
válasz
krysn95 #3211 üzenetére
Akkor tisztázzunk pár dolgot:
ilyet böngészőben futva nem fogsz tudni csinálni, mivel szép is lenne, ha bárki futtatna bármit a gépeden a böngészőből, ha éppen úgy tartja kedve.
Kerülőutakat javasolnék, mint pl. írni egy normális klasszikus programot, ami a mikrofonba bemondott szöveget továbbítja valami 3rd party beszédfelismerő felé, majd az onnan kapott választ parse-olja, és az alapján elindítja neked az XYZ programot.
Az egészben a legizgibb a 3rd party beszédfelismerő, hogy van-e ilyen, mert a Chrome böngésző a webes szabvány Speech API-t használja, de azt meg nem tudod kívülről meghívni.
-
-
martonx
veterán
válasz
DNReNTi #3133 üzenetére
Én a "hivatalos" jquery validation-t használom. Ehhez kigenerálok data tag-ekben validációs szabályokat, amiket utána egy jquery validation bővítmény szabványos validation rule-okkát konvertál.
És mindez a szerver oldali modellekből fakad. Szóval ha egy modell egy mezőjén jelzem, hogy azon xy regexp validáció legyen, akkor nem csak szerver oldalon, de hirtelen kliens oldalon is kész is van a megfelelő validációm -
martonx
veterán
válasz
DNReNTi #3131 üzenetére
Ha minden egyes keyup-nál nem több száz input egyenként 10-féle validációját kell végigellenőriznie a kódnak, akkor biztos nem.
Viszont a .delegate valami őskori jquery maradvány.
Plusz javasolnám valami normális validációs framework kialakítását, valami pluginre alapozva. -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #3098 üzenetére
Félreértetted. Ez annyit csinál, mint amit sk8erpeter mondott, azaz oldalon belüli navigációt figyeli, plusz a böngésző előre, hátra gombjait, historyban ugrálást.
Azt hogy a user fogja és beír xy.hu-t a böngészőbe, és elugrik oda, azt sehogy nem fogod tudni kideríteni. Csúnya is lenne. -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #3096 üzenetére
Inkább a HTML5-ös History API-val kellene próbálkoznod. [link]
-
martonx
veterán
válasz
TomyLeeBoy #3089 üzenetére
Gondolnám, hogy CSS-el tudod megoldani.
-
martonx
veterán
válasz
Realradical #3085 üzenetére
Cég nem tilt semmi netes forgalmat. Ráadásul albérletből és otthonról is 403 fogad.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3078 üzenetére
jogos, csak bedobtam valamit
-
martonx
veterán
No, kész vagyok a scrollozós navigációval.
Végül magam írtam egyet, mivel túlságosan custom kellett, hogy legyen, illetve jquery-vel annyira bagatell volt (na jó, másfél estém ráment azért, azaz kb. 6 óra), plusz egyúttal integráltam a meglévő pagejs-es navigációba is.Így a navigációm az alábbiakat tudja:
1. oldal bizonyos pontjaihoz scrolloz, amit mondjuk bármelyik plugin tud
2. ahogy lefelé scrollozol, a hiányzó anyagot röptében tölti, ezt is tudják a pluginek
3. amikor menü kattintással scrollozol oda, akkor is tölti az oda tartozó content-et, sőt nem csak az oda tartozót, hanem a közben felmerülő addig hiányzó contenteket is, itt a pluginek már kezdtek elvérezni
4. és vannak a scrollozós navigáción kívül eső "oldalak", ezekről visszakattintva a baromi nagy scrollozós oldalra is tudja a fenti 3-at, annyi különbséggel, hogy ilyenkor betölti az alap oldalt, és indul a scroll és tölti a cuccokat közben, ezt pláne nem tudják a pluginekEgy dolgot nem tud, de most nem akartam ennél több időt rászánni. Hiányzik belőle, hogy manuális scrollozáskor jelölje aktívnak az ahhoz a ponthoz tartozó menüpontot. Ezt valószínűleg a document.elementFromPoint(x,y)-al lehetne figyeltetni.
Sajnos az oldal még nem publikus, ha az lesz belinkelem ide.
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Nagyon nem mozgok otthonosan jquery pluginek között. Kérlek javasoljatok valami jó plugint, ami azt csinálná, hogy van egy baromi hosszú scrollozható nyitó oldalam. Ennek van X szekciója.
Nem szeretném az egészet betölteni (és itt nem csak a képekre gondolok, hanem a komplett szekciókra, mert van köztük olyan, ami google mapstől kezdve, kismillió képen keresztül minden szir-szart tartalmaz), hanem mindig csak akkor töltődne be 1-1 szekció, ha a scroll elérne egy bizonyos pontot, vagy az oldal alját.
Van erre valami jó jquery plugin?
Ha bármi jó ötletetek van, hogyan lehetne ezt minél szebben, erőforrás kímélőbben kivtelezni, akkor ötleteljünk rajta.Köszi!
-
martonx
veterán
válasz
Realradical #3044 üzenetére
Cross-browser kerülő megoldások vannak, mint pl. nem background-color-t használsz hanem inline shadow-t / beteszel egy egyszínű háttérképet stb...
-
martonx
veterán
válasz
Realradical #3042 üzenetére
Lehetséges, de elég szopás. A window.print()-nek elvileg vinnie kellene a színeket is, ha jól emlékszek ez böngésző függő, és a Chrome nagyon nem viszi a színeket. FF és IE teljesen jók e téren.
-
martonx
veterán
"Van 15 input type=text mező, termek_ean_1, termek_ean_2 ..... termek_ean_15
Ha az ezek akármelyikébe beírt eseményt akarom figyelni, akkor kell egy onChange(#termek_ean1).... 15-ig esemény nem? Akkor 15x ki kell írni, vagy van rá jobb megoldás, hogy tudjam, a mondjuk 8-as mezőbe épp beírtak valamit, és ha igen, akkor írjunk ki valamit a lapra?
Ha van, mi az?"Hehe, erre jók a classok
és az event.target Ez spéci jquery tudás lenne?
Szerk: ésez a válasz a legutolsó kérdésedre is
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #3005 üzenetére
Nincs varázsgömbünk, de az 100% hogy nálad a js kódban lesz a hiba.
-
martonx
veterán
Bevallom, nálam a nevezéktannál véget is ért a kód vizsgálata. Nem tudom te, hogy vagy vele, de én napközben túl sok vérpistis PHP kódot látok, ahol pusztán ránézésre meg lehet állapítani a nevezéktanból, hogy a kódon már csak a kuka segíthet, vagy van értelme valakit ráállítani javítgatni itt-ott.
Amikor function x bemenő paramétere y, akkor ott el se kezdem bogarászni, hogy amúgy vajon mit akarhat csinálni a function x, és mit szabályoz az y. Egy kódnak nyilván nem az olvashatóság az egyetlen értékmérője, de ami nem jól olvasható, az az én szememben értéktelen.
-
martonx
veterán
Nem érted. Nem jquery-ileg rossz ez a kód, azzal - ugyan nem áll módunkban kipróbálni - de talán nincs baj.
A kód általánosságban egy okádék. var w??? WTF.
Bénák a funkciók nevei, funkció bemenő paraméterét úgy hívják, hogy n???
Cserébe valaki vette a fáradtságot, és teljesen feleslegesen kommentelte a szarját, ahelyett, hogy normális nevezéktant használt volna.
Tök mindegy, hogy milyen nyelven készül egy kód, legyen az php, c#, javascript (olyan nyelv, hogy jquery nincs) ez a kód minősíthetetlen.
-
martonx
veterán
válasz
Realradical #2977 üzenetére
érzésre ez egy triviális 5 perces feladat. Kérlek jsfiddle-be dobj be egy példa html táblát, aztán valamelyikünk, majd rászánja ezt a pár percet, hogy megcsinálja neked.
-
martonx
veterán
Ez egyrészt dícséretes, de nem-e előbb meg kellene tanulni az alapokat, és amikor már belátsz a motorháztető alá is, és az akkori tudásod birtokában vagy, majd akkor eldönteni, hogy akarsz / van-e értelme ilyen mikrooptimalizációkkal szórakozni? Hidd el az optimalizálásoknak rengeteg fajtája van weben, és ez lesz az utolsó, amit be kell majd vetned, már ha valaha is...
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2964 üzenetére
Nahát itt meg a first-child selector lett a leggyorsabb. Mondjuk ez egyik se tud getelementbyIzé-re fordulni, de ennyit a nagy kijelentésekről, hogy ez, meg az a kód a gyorsabb
-
martonx
veterán
A teszt megmutatta, amit eddig is tudtunk (link), hogy egy getelementbyId sokkal gyorsabb, mint egy komplex querySelect. Mivel CSS-ben kénytelen vagy komplex selectorokat használni, ezért szerintem tisztább érzés js-ben is ugyanazokat a selectorokat használni, nem pedig külön elkezdeni egy csomó getelementbyAkármi-ből összeollózni a végeredmény elemet. Másrészt itt azért nanosecundumokról beszélünk, és a css miatt a böngészőnek egyébként is folyamatosan querySelector-ozni kell. Azaz nem az a lényeg, hogy find-ot használsz-e, hanem hogy a végén getelementByAkármi-re fog a kód fallback-elődni, vagy querySelectorra. Azaz a find is pont ugyanolyan "lassú" tud lenni, ha find("#akármi img") a selectorod benne.
Ha ennyire nagy teljesítmény fan vagy, akkor miért jquery-zel? Találkozzunk inkább a sima javascript topikban
Régen én is ilyen voltam, pláne mobiloknál tud ez kritikus lenni. Aztán, amikor megláttam, hogy a 30K-s kétmagos mobilon is milyen gyorsan fut minden, és mennyi mindenhez kell jquery, ráhagytam az egészet, és már csak az érdekel, hogy minél szebb, olvashatóbb legyen a végeredmény kód.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #2957 üzenetére
Hát ez elég csúnya volt, de annyira minimális volt javítani, és éppen nagyon ráértem, hogy tessék: link
-
martonx
veterán
Egyrészt a selector-od nem jó, valami ilyesmi kellene $(".banner img")
Másrészt, el kellene dönteni, hogy jquery objektumként kezeled a kapott objektumot, vagy plain javascript objektumként.
A "[0]"-val plain js-ként kezeled, ott viszont ugyebár nem fog tudni hatni a jquery-s magic.Azaz: $(".banner img").addClass("kiskutya") vagy valami ilyesmi fog kelleni neked, meg jó sok css tanulás, plain javascript tanulás, jquery tanulás
mert zavart érzek a fejedben.
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Jelzem csak vaktában találgatok, de a cross-domain policy nem szokott tévedni.
Gondolom esetedben a youtube.html-ednek a domain-je a tarhely.hu.
A joomla izédnek a domainje meg xy.tarhely.hu vagy xy.hu vagy mittudomén mi, de biztos, hogy nem csak tisztán a tarhely.hu
Azaz hiába vannak szomszédos mappákban, de ettől a domainjük még különböző. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2919 üzenetére
Tudhatnád, hogy a szupertitkos, szuperprojektekben, amiken jobbnál jobb szakértők serege dolgozik, sokkal több az újdonság, mint más szokványos projektekben.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2915 üzenetére
-
martonx
veterán
válasz
Cathfaern #2899 üzenetére
Két megjegyzés:
1. "egy összetettebb keretrendszernél így is elég szívás tud lenni a .htaccesst rendesen belőni" milyen keretrendszerről beszélsz? A PHP-s frameworköknek saját routing-ja van, az már eleve rég rossz, ha ezek esetében .htaccess-hez kell nyúlni.
2. Már az idejét sem tudom mikor futtattam utoljára PHP-t, akár publikus hosztingon is Apache-on. Pont a komolyabb projektek a garanciák arra, hogy nem vagy a gagyi hosztingokhoz kötve (nem beszélve olyan hoszting cégekről, mint pl. a godaddy, ami szintén IIS-en futtatja azt a pár milliócska kiszolgált weboldalt). -
martonx
veterán
Persze, hogy lehet értelme, de ezzel kezdte Muton a hsz-ét: "van egy nagy kép amit megkapok base64-ben, és mérettől függetlenül megjelenítem 100x100-ban".
Ebből gondoltam, hogy ha szerverről ekkorában kapja meg, akkor az már régen rossz, hogy kliensen kezdi visszakicsinyíteni, és visszaküldeni magának kisebben.
-
martonx
veterán
Ez oké, de számomra már az sem volt világos, hogy akkor ezt kliens oldalon akarjuk csinálni, vagy szerver oldalon? Hacsak nem képszerkesztő webalkalmazást készítünk, akkor ezt szvsz semmi értelme kliens oldalon kezelni, így inkább rá is hagytam a dolgot, tudván, hogy szokás szerint úgyis rájön előbb-utóbb valamilyen megoldásra. Szóval nekem már az alapfelállás is érdekes volt.
-
martonx
veterán
"Szerveroldalon preprocesszált oldalakkal tényleg nem pálya az AJAX." - nem elegáns, meg kérdés, hogy hány száz kbyte egy ilyen szerver oldalon generált oldal, de miért ne lenne ebben az esetben is pálya az AJAX?
Persze elegánsabb csak json-ban küldeni az adatot, és kliens oldalon beilleszteni egy template-be, de miért ne lehetne ezt szerver oldalon megcsinálni? Biztosra veszem, hogy nem több száz Kb-os oldalak fognak így sem lejönni, hanem értelmes módon megoldva pár kbyte-osak.
-
martonx
veterán
válasz
csabyka666 #2866 üzenetére
Mert mindenki úgy születik, hogy ismeri a jquery-t, mi?
Mi természetesen az anyatejjel szívtuk magunkba a programozást... -
martonx
veterán
válasz
csabyka666 #2861 üzenetére
Ember mi itt próbálnánk segíteni, de te még arra sem vetted a fáradtságot, hogy olyan minimális fogalmaknak utána olvass, mint html, css, javascript, php.
Olyan vagy, mint aki arra kéri az írástudókat, hogy betűzzék már le neki a "fasz" szót, miközben nem tudja az ABC-t, sőt nem is érdekli, hogy mik azok a betűk. Ezt így nem igazán érzem jó hozzáállásnak részedről.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2856 üzenetére
Én nem scrolloztatnék, inkább a window.location-nel odanavigáltatnám a böngészőt ahhoz a divhez, mintha kattintott volna a linkre, de kb. mindegy. A lényeg ugyanaz.
-
martonx
veterán
válasz
csabyka666 #2853 üzenetére
A cookie-s megoldás valóban jó lehet. Bár én nem a scrollbar pozícióját, hanem az aktuális url-t menteném bele, és ezt állítanám vissza, de ez már csak részletkérdés.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #2827 üzenetére
Jó, oké meggyőztetek.
Én olyat képzeltem el szép megoldásnak, hogy megadom a pluginnek, hogy milyen elemet akarok slidebar-osítani (ez eddig oké is), aztán a paraméterei között meg megadom, hogy milyen eseményt figyeljen. Vagy nem adok meg semmit a paraméterei között, hanem eleve a hover-re működne alapból.
De végülis igazatok van, jó lesz ez így is. Lehet, csak én akartam túl igényes lenni. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2824 üzenetére
Ezen én is gondolkoztam, hogy direktbe persze el lehet sütni, csak gondoltam hátha kapásból tudtok pont olyan plugint, amit nem kell ilyen csúnyán használni.
De végülis ez a megoldás működik, szóval ha jobb plugin nem jön elő, akkor ez fog maradni. -
martonx
veterán
Sziasztok!
Keresek valami jó slide-os sidebar menu-t. Olyan kellene, mint ez csak éppen hover-re is működjön ne csak kattintásra.
Ha tudtok ilyet, kérlek ossztáok meg velem, ne kelljen a sokadikat is kigugliznom és átnéznem a dokumentációját!
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2812 üzenetére
Oké, ismét pontatlanul fogalmaztam. Ahogy egyik fórumtárs privátban Skype-on rá is világított
Szóval nem önmagában, mint nyelvnek volt ez a hibája, hanem a komplett PHP-s ökoszisztéma hibája, hogy egyes elemeibe kód szinttől függetlenül bele tudsz, sőt gyakorlatilag bele is kell nyúlnod. Esetünkben ez a htaccess volt. Ilyen kód szinten kívüli belenyúlás pl. ASP.NET esetében nem fordulhat elő. Ha pedig valaki hülye volt, és belenyúlt, akkor az rögtön látszódik a file változásaiból (hogy a kódokat verziózzuk az ugye alap, mindegy milyen nyelvről beszélünk). -
martonx
veterán
válasz
martonx #2808 üzenetére
Mindenki okulására, hogy milyen apróságokon tud elhasalni egy rendszerek közötti interfész. Hát nem a PHP-s emberke csinált egy új rule-t, miszerint a www-s hívások menjenek át www-nélküli GET hívásra? Csakhogy mi www.xy.hu-t hívtuk POST-tal az interfészünkben, és ez már GET-ként érkezett meg a PHP-hoz. Miközben a PHP ugye POST-ot várt...
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #2806 üzenetére
Nos ők azok, akikkel soha nem fogok együtt dolgozni. Tegnap ismét elcsesződött valami az egyik ASP.NET MVC - PHP közötti interfészünkben, és szemmel láthatóan PHP oldalon. Miközben senki nem nyúlt hozzá? A PHP egy fos, debugolhatatlan, tákolmány szar. Akkor kezdenék PHP-vel fejleszteni bármit ha pisztolyt nyomnának a fejemhez.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2802 üzenetére
"Nemcsak PHP létezik, mint szerveroldali nyelv" - ezen felnevettem
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #2779 üzenetére
Amelyik olyan laza, hogy be se tölt semmit
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #2764 üzenetére
No, ezért szóltam. Ahogy a többiek is mondták, talán nem is annyira a hardverrel van a baj, mint a régi Android-dal, a lényeg, hogy a mobilos userek 40%-a még mindig ilyen gépekkel járkál, és ha már mobilra fejlesztesz, akkor ezt a réteget nem hagyhatod ki a számításokból.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #2758 üzenetére
Ez tényleg igen komolynak néz ki. Azért én megnézném egy 600MHz-s Android 2.3-as mobilon is. Az, hogy egy 4 magos mobilon Android 4.2-vel szaggatásmentesen fut, nem jelent semmit. Tipikusan az ilyen dolgokból lesznek az összeveszések a megrendelővel. Mindenesetre 12 dollárt megér, ha valóban azt és úgy tudja, ahogy állítják.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2752 üzenetére
Mondjuk jelzem, látatlanban biztosra veszem, hogy bármelyik js animált plugin úgy fog szaggatni mobilon, hogy rossz lesz nézni. Ha már mobil, akkor vagy megcsinálja valaki manuálisan a 3D-s css animációkat, némi plain js-el megfűszerezve, vagy meg kell győzni a megrendelőt, hogy egy 20K-s honlap költségvetésébe ez a feature nem fog beleférni.
-
martonx
veterán
Annyit tennék hozzá, hogy javascriptről beszélünk (még ha ez épp jquery topik is, tényleg a kérdésednek mi köze a jquery-hez, tudod-e hogy mi a különbség jquery és javascript között?), azaz nincs hashset.
Mivel konkrét példát nem írtál és nem is fogsz, így a legjobb megoldást is rád bízom. Általánosságokról beszélgethetünk, mint pl. iterálni mindig lassú. -
martonx
veterán
válasz
Cathfaern #2729 üzenetére
Ez vajon biztosan jqgrid hiba, azaz lassan inicializálódik a jqgrid, vagy lassan jönnek meg az adatok?
Én mostanában jqwidget-re tértem át, amellett hogy maga a library ba....tt nagy, de a jqxgrid egészen jó, legalábbis jobbak a tapasztalataim vele, mint a jqgrid-del.
Amúgy meg ott van a kendoUI, bár annak elég horror ára van, de csupa jót hallottam róla, és ismerve a mögötte lévő Telerik-et, vérprofi csapat fejleszti. -
-
martonx
veterán
válasz
TomyLeeBoy #2704 üzenetére
Nem, nem érted
Kérünk tőled egy jsfiddle példát, hátha azon keresztül szemléletesebb tudna lenni a dolog, és megértenéd. -
martonx
veterán
A json nem barátja a dátumoknak, kizárólag string-ként vagy number-ként mennek az adatok json-ban.
Azaz json.parse után neked kell visszaalakítanod a dátumot stringből dátummá.
Persze attól, hogy nekem nem rémlik, hogy lenne más megoldás, lehet hogy valaki tud valami jobbat. -
martonx
veterán
Én pont ezért firtattam már a legelején, hogy biztos ez kell nekik? Ha csak ez kell, én fognám és közösíteném az excelt, aztán hagy dolgozzanak benne annyian amennyien akarnak egyszerre.
Nem kell ide google drive se, a sima excelnek is van csoportmunka támogatása. Az excel (már ha tényleg az MS excelről beszélünk, nem pedig valami Libre Office-os klónról) rengeteget tud, csak éppen a userek 99%-ának fingja sincs a benne rejlő lehetőségekről. -
martonx
veterán
"Az Excel táblákat viszont egyszerűen nem lehet úgy összefésülni, hogy kiszűrjük az ismétlődő elemeket vagy a régebbi bejegyzéseket." - ez ugyan más topik feladata, de már hogy a fenébe ne lehetne? A feladat ismerete nélkül akár egyetlen kattintással ki tudod szűrni benne az ismétlődő elemeket. Pont erre való az excel, nem pedig arra, hogy Marika néni a család havi költségvetését vezesse benne. Bár persze arra is lehet használni.
-
martonx
veterán
"egy EXCEL tábla kiváltása a cél" - azért az egyéb lehetőségeket végiggondoltad? Pontosabban miért kell kiváltani az excelt? Biztos ez a megfelelő megoldás a problémádra, hogy webalkalmazást készítesz helyette?
"minden sort editálni kell sajnos" - ez OK, de butaság minden sort editálhatóvá generáltatni szerencsétlen böngészővel. Elég csak azt a sort editálhatóvá alakítani, amelyiket kiválasztja a felhasználó.
-
martonx
veterán
"Ez egy hobbi programozás. Ha kész utána átnézem a JSON-t is, de ezt most működésre kell bírni gyorsan." - itt némi ellentmondást érzek. Hobbi programozás, de gyorsan működésre kell bírni?
Egyébként forfairlane-nek igaza van. Pagelned kellene, hogy ne kelljen szerencsétlen böngészőnek több tízezer input-ot, meg select-et a hozzájuk tartozó akár több százezernyi option-nel lerenderelnie.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEXT LEVEL RACING NLR-A020 - LITE Free Standing Monitor Stand
- 5700X / B550 / 16 GB DDR4 / 250 GB SSD / 4 TB HDD / RM650X
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest