- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
"Meg tudod indokolni hogy miert "gyulolod" a php-t?"
Egy ideje ASP.Net-et használok, mind az MVC-t, mind a Web Pages-t. A Web Pages direkt a PHP-ról áttérőknek készült, ugyanúgy használható kb.. tényleg nagyon hasonló.
Na, mivel előtte PHP-ztam...hát sokkal jobb. Jobb a szintaktikája, típusos nyelv (Mondjuk a WebP is lehet típustalan [var-ral történő deklarálás]), szigorúbb nyelv (nehezebb gányt írni). Hibajelzések mérföldekkel jobbak. Megmondja neked, hogy hol van a hiba, berak a hibába egy snippetet a hibáról, megmondja, hogy valszeg mi a hiba oka ("Maybe you missed out a semicolon?"), stack trace... Ezek miatt a kicsi dolgok miatt nem szeretem annyira.Meg mondjuk én alapból C#-pal kezdtem az egész programozás dolgot (Win desktop), így azért is tetszik jobban a szintaktika.
Igaz, PHP frameworkok (CakePHP, YII) elég jók, azokat szeretem és használom is, de maga az inline script valahogy nagyon fapados nekem. Ez igazából személyes preferencia, nem kell egyetérteni -
Sk8erPeter
nagyúr
Hogy miért "gyűlöli", azt majd ő elmondja
de nem kell mindent szó szerint venni, gondolom egyszerűen rohadtul nem találja igényesnek, amit meg is értek. Én pl. szerveroldalon PHP-ben szoktam programozgatni, de ettől még nem szopom a nyelvet, látom az előnyeit-hátrányait, összességében a sok hátránya miatt tákolmánynak tartom sok szempontból, de ez már szintén ki lett tárgyalva az érintett topicban. Hadd ne kelljen itt elkezdeni megint, főleg, h nem is tartozik ide (nem mintha a PHP topicban lenne kedvem újra átrágni a témát
).
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hosszabb ASP.NET-ezés után nem csodálom, ha qrva rondának találja a PHP-t...
De erről már a PHP topicban is beszélgettünk, hogy finoman szólva nem a legszebb nyelvek közé tartozik, szerintem nem kell tőle annál hosszasabb ecsetelést elvárni.
(#2269) trisztan94 :
-
-
Ha már tanulmányozod, kicsit tuningoltam még rajta. Most már, mint egy rendes jQuery plugin, több elemre is meg lehet hívni egyszerre, lásd a példát
-
Közben ne rakd rá, mert elrontja az animációt (próbáltam).
Játszottam kicsit, így működik, de nem vagyok rá büszke. -
Az előző összekeveredés sztornó, most olvastam a slideUp() dokumentációját:
"Once the height reaches 0 (or, if set, to whatever the CSS min-height property is), the display style property is set to none to ensure that the element no longer affects the layout of the page."
Tehát az biztos, hogy a teljes animációért a min-heightet 0-ra kell állítanod, mielőtt elkezded a slideUpot. Egy class remekül fekszik erre a feladatra szvsz.
-
Igazán összerakhatnál egy demót JSFiddle-ön, hogy ne nekünk kelljen összevadászni ezt a showHide-ot meg ilyenek...
Egyébként meg adja magát: ha csak min-heightet írsz elő, akkor a height animálása (amit valószínűleg ez a plugin csinál, a minimumhoz értelemszerűen nem nyúl) ez ellen dolgozik, vibrál egy kicsit és úgyis a min-height lesz az erősebb.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Persze. Ide most felraktam egy példát, ahol 65%-ról indul, annyi volt a "trükk", hogy 65%-ra állítottam az input kezdeti értékét, plusz triggereltem egy keydown eseményt (aminél nyilván szebben kellene megoldani a kezelését az általad említett esetben, de most csak gyorsan átmásoltam a kódot):
-
Sk8erPeter
nagyúr
A $(document).ready(function() {-t nem zártad le, nem volt a végén });, ennyi volt a baja a validitással.
Ezenkívül itt nem include-oltad a jQuery-t bal oldalt kiválasztva a library-t a MooTools helyett. A qtipet sem include-oltad.Azt az Add resources-nál hozzáadtam. Ahogy a CSS-fájlokat is.
Az event_delete class-szal rendelkező formot sem raktad az input köré...Egy működő változat (természetesen az AJAX-os kérés nem fog működni, de beraktam minimalista hibakezelőt):
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/kJadU/1/ -
Soak
veterán
Kicsúsztam : http://jsfiddle.net/kJadU/ , ez a releváns dolog úgy gondolom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Hibát dobott rá a DW, kijavitottam ilyenre, nem tudom ,hogy jó-e."
Mire dobott hibát?Pedig abban, amit írtam, szintaktikai hiba nincs.
Abban viszont van, amit Te írtál.
Valahol korábban lesz nálad a hiba.
Dobd már be a kódodat légyszi jsFiddle-re, mert így nem látjuk át, mi a potenciális hiba.
A confirm ablak egyáltalán megjelenik?Ahogy Karma írja, kéne néhány helyre tenni console.log()-gal valami üzenetet, hogy lásd, meddig jut el a kód.
Amúgy a data-ban pl. a kép id-ját küldhetnéd el, pl. így:
{photoId: 653} -
Sk8erPeter
nagyúr
Csak gyorsan belenézve a kódba (tévedés joga fenntartva!
) szerintem ilyesmi a megoldás:
// Setup the buttons to call our new Alert/Prompt/Confirm methods
$('.event_delete input[name="delete_event"]').click(function() {
Confirm('Are you sure you want to delete this photograph?', function(yes) {
// do something with yes
$.ajax({
url: 'ajax/test.html',
data: 'asd',
success: function(data) {
// .............
}
});
});
return false;
});A lényeg tehát, hogy itt egy AJAX-os kérést indítasz.
========
(#1035) martonx : ja OK, gondoltam, hogy nem mindenféle telód van
, csak úgy tűnt, hogy átmegyünk "hülyefelhasználóvegyenmárnormálistelefontrohadjonmeg"-szidásba.
-
Soak
veterán
Megint probálok ezzel szerencsétlenkedni kicsit. Amit sehogy sem tudok megoldani (nem találtam konkrétan erre leirást sehol
), hogy miután yes-re kattintottam elküldje a formot a JS. Jelengleg így néz ki a gomb
<input class="button" name="delete_event" type="submit" value="Delete">
Ugye ezzel azt is elérem, hogy tudom melyik gombot nyomtam meg (name="delete_event") . A formnak event_delete classot adtam, ha számít.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja tényleg, azért zavart meg, mert ahhoz hasonló stílusokat, class-okat alkalmaz, mint a jQuery UI Dialog.
(#1024) Male :
"Valami gyenge ARM-os cuccon sem jelent semmit ez a plusz terhelés?"
Hát fogalmam sincs, nem készítettem ilyen benchmarkot sosem, de azért 60 elemnél már csak nem. -
Male
nagyúr
-
martonx
veterán
attól függ, melyik statisztikákat nézed. Nézőpont kérdése, hogy IE, vagy Chrome vezet, miközben a firefox-nak is elég masszív részesedése van.
Nálunk egyébként a külsős webfejlesztő beszállítók meg is mondták, hogy IE6-7-et 2012-től kezdve nem támogatnak és kész. Vagy ha támogatják akkor meg olyan horror áron, hogy ösztönözzék ők is az átállást. IE6-7-et már a Microsoft sem támogatja, szóval tényleg ott tartunk, hogy seperc alatt tökéletesen kikopnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Gaming notebook topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Konteó topic
- Könyvajánló
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest