- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #3290 üzenetére
Pont ez kellett, koszi!
-
Randomized
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3285 üzenetére
Script:
$(document).ready(function(){
var alert = $('#alert');
$("form:not('#regis'):not('#ranglista')").submit(function(e){
e.preventDefault();
var triggeredform = $(this);
$.ajax({
type: 'POST',
url: pageurl+$(this).attr('action'),
data: $(this).serialize(),
dataType: 'json',
encode: true
})
.done(function(data){
console.log(data);
if(!data.success){
//Ha nem sikerül
var errormessage = '';
$.each(data.errors,function(index,value){
errormessage = errormessage + value + '<br/>';
})
alert.css("background","#990000").html(errormessage).fadeTo(500,0.8).delay(3000).fadeOut();
}
else
{
//Ha sikerül
alert.css("background","#00FF00").html(data.message).fadeIn().delay(2500).fadeOut();
console.log(this);
// triggeredform.fadeOut();
if(data.reload == true)
{
window.setTimeout(function(){
window.location.href = pageurl+data.tourl;
},data.timeout * 1000)
}
}
}).fail(function(data){
alert.css("background","#FF0000").html("Szerver oldali hiba").fadeTo(500,0.8).delay(5000).fadeOut();
});
});
});Feldolgozó PHP:
<?php
error_reporting(0);
require("config.php");
require("functions.php");
session_name("MyHomePage");
session_start();
$conn = mysqli_connect($conf_host, $conf_user, $conf_password);
$errors = array();
$data = array();
if(empty($_POST['userid']))
{
$errors['user'] = 'Nem adtál meg felhasználó nevet!';
}
if(empty($_POST['userpass']))
{
$errors['pass'] = 'Nem adtál meg jelszót!';
}
if(!isset($errors['user']) && !isset($errors['userpass']))
{
$user = mysqli_real_escape_string($conn,$_POST['userid']);
$pass = mysqli_real_escape_string($conn,$_POST['userpass']);
$query = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM hp.users WHERE name LIKE '$user' AND password=PASSWORD('$pass') LIMIT 1");
if(mysqli_num_rows($query) != 1)
{
$errors['login'] = 'Hibás felhasználó név vagy jelszó!';
}
}
if(!empty($errors))
{
$data['success'] = false;
$data['errors'] = $errors;
}
else
{
$userinfo = mysqli_fetch_object($query);
$_SESSION['user_id'] = $userinfo->id;
$_SESSION['user_name'] = $userinfo->name;
$_SESSION['user_rank'] = $userinfo->rank;
$data['success'] = true;
$data['message'] = "Sikeres bejelentkezés!";
$data['reload'] = true;
$data['tourl'] = "/?oldal=felhasznalo";
$data['timeout'] = 0.5;
}
echo json_encode($data);
?> -
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3258 üzenetére
Ááá, dehogy, főleg annak tükrében, hogy egyikünk se fogja valószínűleg sosem használni ezt a controlt
Én végig úgy értettem a konzekvenciát, hogy önmagukon belül konzekvensek, egyszer meghozták ezt az elnevezési szabályt, és azóta az összes komponensüknél használják az event handlerek elnevezésére: jelen idő esemény előtt, befejezett múlt idő esemény után.
Amúgy máshol van close/closed és show/shown
-
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3256 üzenetére
Igen, elég egyszerű lett volna elintézni, hogy ne egy darab, alig észrevehető karakterben (e) térjenek el.
vs
Legalább próbálnak konzekvensek lenni, csak ez most kissé bénán jött ki.
Én a konzekvenciára szavazok minden ilyen esetben, még akkor is, ha az néha bénán jön ki. És lássuk be, akkor lett volna/se lett volna rajtuk sapka, ha az eseményt nem slide-nak nevezik el, amikor netszerte mindenki ezen a néven illeti
-
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3251 üzenetére
Ez mennyire brutálisan béna a Bootstrapnél, hogy egyetlen karakterben tér el a két event, "slide.bs.carousel", illetve "slid.bs.carousel", úristen, ezt még nem is láttam.
Többféle iskola van különböző frameworkokben a before és after események elnevezésére:
1. jelen idő és múlt idő, így lett slide és slid
2. jelen idő és befejezett múlt idő, a Bootstrap szerintem ezt használja, és nem az előzőt, így lett slide és slid
3. folyamatos jelen és múlt idő, ekkor sliding és slid lenne
4. before prefix és jelen idő, ekkor beforeslide és slide lenne
5. és így tovább ...Legalább próbálnak konzekvensek lenni, csak ez most kissé bénán jött ki. Én a 4. pontban vázolt megoldást szeretem, mert ott nem okoz gondot, ha egy igének a jelen és múlt ideje megegyezik (például read)
-
válasz
Sk8erPeter #3240 üzenetére
Találtam egy "kicsit" régi cikket, ami demonstrálja, hogy ez a billentyűdetektálás mekkora katasztrófa (volt) a böngészők között. Ezek szerint egy állítás biztosan igaz maradt: "In general, detecting keys on Mac is much, much more difficult than on Windows."
Ez frissebb és van benne szó a numpadról is. Csodás. Nagyon azért kiált, hogy találjon/írjon az ember egy specializált libet, amivel ezeket kiegyengeti.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3240 üzenetére
Firefoxban még rosszabb
itt a 0 is nulla és az ö is nulla, extra, az üóőúáéű betűket értelmezni se tudja"Most bevallom, ezt a magyarázatot nem értettem, hogy "a billentyűzet kiosztás felülírást (nevezzük így) más rétegben alkalmazza, mint a win". "
Nem tudom szebben leírni, mert nem vagyok hardver tervező mérnök
Van a billentyűzet mátrix, mint fizikai réteg. Ezen két pontot összekötünk a 255-ből, akkor lesz egy gomb lenyomás. legyen az ö a 49 mindegy
Ezt kell az alkalmazás rétegig haladva valahol átalakítani 0-vá ha X kiosztásod van, ö-vé ha Y kiosztásod van, és pl $-á ha Z kiosztásod van, igaz?
Nos, ha a jquery még ezen átalakítás előtt vagy után kéri le a keycode-ot, valószínű mást fog visszaadni, nem azt, mint amit valójában az alkalmazás réteg kap.
Itt esetleg az a kérdés, lehet hogy WIN/linux esetén (bár az osx is unix, és a linux is unix like) lehet, hogy ha ö-t(49) nyomok, akkor kiosztástól függően átírja hogy az 13 vagy 32 vagy 191 charcode, míg osx megtartja a charcode-ot, és a megjelnítendő karaktert írja csak felül
(ugye itt vannak korlátlan egyedi kiosztások is, mi is aszt használjuk, hun, hun pro, hun ext pro, és a gyári magyar, más az alt-ctrl alatti billentyűk kiosztása ekkor) -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3238 üzenetére
Mint látod, ez böngésző független.
Szerintem pusztán annyi az oka, hogy a billentyűzet kiosztás felülírást (nevezzük így) más rétegben alkalmazza, mint a win, hiszen ha megnézed, tök mindegy, milyen betűkiosztással írok, magyar esetén 0, angol esetén § lenne a bal felső sarok első billentyű, mindig ´ jelet fog érzékelni a jquery.
Mintha külön sandboxban futna még a billentyűzet is -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3235 üzenetére
[link]
Ez chromeban készült, kedvedért screen recorderrel, + kiraktam a kyboard viewert is, lásd, mit nyomok éppen, és milyen kód jön vissza
És ezért kapok idegbajt, ha keycode check van -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3232 üzenetére
na ez a jsfiddle is mutatja: magyar kiosztás, osx, safari, az ö betűre 0-t ír ki, és 48-as kódot
0-ra meg 192 aposztróf
é helyett ; és sorolhatnám. Holott magyar kiosztással gépelek. -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3232 üzenetére
Nos, problem1: amikor (nem az én weblapomon volt) szarul beállított karakterkódolás és beviteli ellenőrzés mellett ez miatt nem tudod beütni a születési időd, vagy telefonszámod, akkor az van, hogy magyar bill esetén 1-9 és ö betűt tudsz bevinni, de a 100 helyett 1öö az hülyén néz ki. Ha nincs ott a user mellett egy alapfokú IT ismeretekkel rendelkező ember, aki segít angol billre váltani, az megszívta. (ha a laptopján pl nincs numpad).
Bár a numpadot is saját tapasztalat, ha nem könyvelő vagy más excel barát user kezeli a gépet, a numpad érintetlen, és nem is tudja, hogy ott is lehet számot ütni.Az én esetemben meg azért gáz, ha ilyen helyre vonalkódolvasót vesznek, mert egyes übergagyi olvasókkal jártunk már úgy, hogy ismert 15 karakterkisoztást, csak magyart nem, és valamiért se az ascii kódolás se a numpad emuláció nem volt jó (linux) és csak keverte a 0-ö elemeket. Szégyenszemre azt kellett beállítani, hogy két kiosztás, alttal vált lenyomás idejére, és alt+trigger volt a scannelés, ekkor angolul scanelt, és visszaváltott magyarra
Tudom, mi a retekért vesz 3.000Ft-os olvasót, és miért használ XP-t és miért próbál szar oldalakon dolgozni. De ez a kérdés nem segít
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3229 üzenetére
Charcodeban más a nimpados 0 meg a felső számsoros
És a felső számsoron ha letiltják a leüthető billentyűket, nem tudsz nullát ütni csak 1-9-ö
Temérdek ilyen elqrt js validatoros oldal van, elég csak az oktatas.hu példának
Ha be akarok lépni, angolra kell váltani a billt, hogy az ö helyén nulla legyen, ha nincs kéznél a numpados billentyűzetem
De vonalkód olvasó is macerás ilyenkor -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3200 üzenetére
láma vagyok, tudom, nem kell tovább ragozni.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3198 üzenetére
Leírtam utána, hogy mit nem értettem ezen. Be akartam állítani eseménykezelőnek egy függvényt, aminek van 1 paramétere. Arról meg hogy a JS-t használják szerveroldalon, meg van a véleményem.
Egyébként igen, wis javaslata a legjobb erre.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3187 üzenetére
"Hát a dqdb kolléga által bedobott lista eléggé kimerítő választ ad a kérdésedre.
"
Én is így érzem -
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3184 üzenetére
[link]
Ez a hivatalos változat, ami ebben nem szerepel, az kötelezően x- előtagos vendorfüggő típus.biker: csak olyan van, hogy image/jpeg, olyan nincsen, hogy image/jpg. A böngészők általában saját vagy az OS által nyújtott kiterjesztéslista alapján találják ki, hogy adott fájlhoz milyen MIME type tartozik.
-
estro
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3180 üzenetére
Ez működik. Csak nekem úgy általános megoldás kellett volna. Tehát több jsp lap van, és pár servletel is kommunikál (aminek a válasza nem a divbe kerül). Ezt az ajax scriptet ahogy néztem át kellene írni minden egyes servletes jspre pl külön a loginra külön a regisztrációra. Egyenlőre iframe-val megoldottam és majd ha végeztem a többi funkcióval vissza térek erre az ajax-ra. Azért köszi a segítséget.
-
estro
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3178 üzenetére
succes.jsp:
<h1>Success</h1>
3.jsp:
<h1>Három</h1>
Az megy, hogy html vagy jsp oldalt bele töltök a divbe. A baj, hogy ha üzleti logikát is használok, akkor az rossz jsp-t ad vissza (a jquery script nélkül jó jspt kapok, de akkor ugye nem a divbe tölti bele). Mindig a 3.jsp tölti bele a divbe, mintha folyton üresnek értelmezné a textboxot, pedig írok neki szépeket D: .
Ajaxot nincs kedvem átbogarászni most, de mind1, marad akkor statikus és majd utána nézek jobban mifán terem egy dinamikus weboldal. Elnézve a nagyobb webáruházakat ők is valami ilyesmit csinálnak, hogy egy divbe töltik bele a weblapokat, de találtam láthatatlan iframet is, gondolom valami vezérlésre van ott, szóval kicsit bonyolultabb lehet a történet, de most már haladnom is kellene ezzel a beadandóval :S. -
estro
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3176 üzenetére
Igazából minden linket oda szeretnék irányítani, de majd ha kell akkor átírom h csak egy divre legyen igaz vagy valami. Az url átírásnak majd utána nézek, mert látom már tényleg baj ha nem változik.
Csináltam egy példát a problémára:
index.jsp
<body>
<ul><li><a href="1.jsp">Link</a></li></ul>
<ul><li><a href="2.jsp">Link2</a></li></ul>
<div id="content"></div>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.11.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="aaa.js"></script>
</body>
Az aaa.js az amit linkeltem. A linkeket ugye nem új lapon nyitja meg hanem belerakja a divbe szépen.1.jsp
<form id="target" action="ClickME" method="get">
<input type="text" name="userName">
<input type="submit" value="Go">
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.11.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="bbb.js"></script>
</form>ClickME ez a servlet de igazából csak az fontos h át dob egy másik oldalra (amit kellene betölteni ugyan abba a divbe)
//...
private final String userID = "asd";
//...
String user = request.getParameter("userName");
if(userID.equals(user)){
response.sendRedirect("success.jsp");
}else response.sendRedirect("3.jsp");Próbáltam ezzel a scriptel (bbb.js), de az a baj, hogy egyből átugrik a 3.jsp-re(csak akkor kellene ha nem egyezik az textből kiolvasott érték a userID változóval) függetlenül attól mi van a textboxban (mert ugye ha "asd" szöveg van benne akkor a success.jsp-t adná vissza)
$( "#target").submit(function( event ) {
var page = $(this).attr('action');
$('#content').load(page);
event.preventDefault();
});Amit még nem értek, hogy a JSTL formon (mert eredetileg arra akarom megcsinálni) nem lehet id se class se name attribútumot adni így nem tudok hivatkozni a jqueryvel arra a formra. Azt olvastam, hogy a JSTL jobban olvasható meg rövidebb, de én csak szívok vele.
Az is lehet, hogy amin elindultam módszer egyáltalán nem jó. Valakinek van ötlete?
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3167 üzenetére
Egyébként ne em-egységeket írogassatok, tök felesleges, hanem nyugodtan használjátok a pixelt:
http://stackoverflow.com/questions/11799236/should-i-use-px-or-rem-value-units-in-my-css/11803273#11803273Hát ez se az én ötletem volt, hogy használjunk em-et.
Újabb érdekesség felmerült: [link] Muszáj lesz jQuery-t updatelni. Megcsináltam ezt a scriptet, és miután beintegráltam Drupalba amin jQuery 1.4 fut!!, érdekességként tapasztaltam, hogy a nav toggle funkciója, csak "lenyitja a menüt", de visszacsukni nem lehet. Ezt követően kezdtem el gondolkozni, hogy ugyanaz a script, ugyanaz a html/css stuktúra mellett miért nem működik a scriptemben a toggle() a Drupalunk alatt, úgy ahogy kellene. Aztán elkezdtem tesztelni a scriptem Fiddle alatt, és azt tapasztaltam, hogy jQuery 1.9 alatt nem működik az egész. Illetve pontosan úgy viselkedik pl a toggle() hogy csak lenyitja a menüt, ahogy nálam a Drupal alatt is.. viszont jQuery 1.9 és feletti libekkel tökéletesen megy a script. Most nem tudom pontosan, hogy mely funkció támogottsága hiányzik, de egyszerűen úgy gondolom lib.-et kell updatelni, és kész. Nincs kedvem átnézni az egészet, hogy az ősrégi jQuery libhez passzoljon...
Holnap lesz egy szép beszélgetésem a kollégával. De már most kivan a t*** a szitutól.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3164 üzenetére
Szia, köszönöm a válaszod.
Ebben a példában rohadt zavaró, hogy ha előhozom a menüt, akkor ugyanoda újbóli kattintásra nem tűnik el, hanem kötelező valami elemet választanom, különben nem hajlandó eltűnni. Vagy a zöld hátterű divre kell kattintanom, ekkor viszont a bejelentkező űrlap ugrik elő, pedig én nem ezt akartam. Ha ez tényleg ilyen a végleges felületen is, számítsatok rá, hogy anyázni fognak a felhasználóitok.
Nem ilyenre akartam megoldani, csak így tudtam.
Segítenél ebbe, illetve rávezetnél, hogy a menüt illetve a login miért nem akarja eltünteni, ha újból rákattintok a triggerére, hol a hiba a kódban? Hol kellene változtatnom? Szóval azt kellene elérnem, hogy ki/be csukodjon a login/menü is ha az ikonjára kattintok, normál toggle() funkcióval, de ez valamiért nem megy.
A másik, pedig, hogy a kis display méret melett rákattintok a trigger ikonokra, akkor nagy display méret mellett eltünik az egész nav, ez miért van?
miért nem használtok egy jó kiindulási alapot, valami olyasmit, mint a Bootstrap (Drupal-smink is van hozzá)
Na látod, ez is jó kérdés. kollégám szerint nem lehet Bootstrapet használni, mert alapból Foundationnal dolgozunk Drupal alatt.
Abból viszont nem tetszik neki a beépített nav funkció. Szóval totál káosz.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3154 üzenetére
Szia,
készítettem egy demót az elképzelésemről. Mielőtt linkelném a fiddle-t, leírnám, hogy jelenleg mi a felállás:
Kollégám szerint egyenlőre felesleges frissíteni Drupal alatt a JQuery-t, mert az on() felhasználásán kívül jelenleg nem nyerünk vele sokat.. tehát marad az esetünkben a delegate() parancs és az ősrégi JQuery
Nem vitatkozom vele.
A show() / hide() témával kapcsolatban kollégám azt írta, hogy elméletben így lehetne megoldani:
- toggle link hozzáfűzése a DOM-elemekhez ( hide()/show() )
- optional a show() előtt a többi kapcsolodó DOM-elemet rejtsük elEgy lehetséges forgatókönyv hozzá:
- toggle link kap egy data-target="ziel-id" -t és opcionálisan data-hide="other"
vagy egy másik felállás szerint:
- Cél elemnek van egy id-ja és egy közös osztályuk pl.: toggle-box
Tehát a toggle-link és toggle-box osztállyal így variálhatunk. Toggle link osztály megadása az összes trigger elemnek (tehát menü-trigger + form-trigger), majd a lenyiló tartalmak pl menü-box + form-box nak is adunk egy közös osztályt toggle-box néven. Majd egy lehetséges kód hozzá:
$(document).delegate('.toggle-link', 'click', function() {
var target = $(this).attr('data-target'),
hide = $(this).attr('data-hide');
if(hide == 'other') {
$('.toggle-box').hide();
}
$('#'+target).toggle()
return false;
});Szóval az a lényeg, hogy valahogy párhuzamosan elérjük, hogy a user ne tudjon egyszerre a login (jelen esetben zöld) és a menü trigger ikonjára (fiddleben ez piros kocka) is kattintani ezzel lenyitva mind a két boxot. Csak szépen az egyiket tudja lenyitni egyszerre.
Jelenleg a fiddleben egyszerre lenyílik a menü és a login box is, ha rákattintunk, és ez valóban nem szép.
Hogyan tudnám a mostani fiddle példámban ezt megoldani, az új kód segítségével? Pluszban ugye jó lenne elérni, ha a user a menüre kattint, onnan jelentkezzen be, közben meg párhuzamosan ne tudjon a login-trigger(zöld kocka)-ra kattintva is bejelentkezni. Tehát az hide()-olni kellene.
Valamint még megjegyezném, hogy most már szépen lenyílik a menü ha kis display mérett alatt a kék kockára kattintok, viszont ha ezt követően összehúzom a kijelzőméretét, akkor azt tapasztalom, hogy a navigáció eltünt. Ez miért van? És a login miért marad ugy szépen, ahogy kell?
Remélem ezúton érthető demót szolgáltattam.
Előre is köszönöm az észrevételeket,
Ádám
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3152 üzenetére
Őszintén szólva, így kérte a felettesem, gondolom neki meg az ügyfél mondta, hogy így akarja, így hát én így próbálom megcsinálni.
Egyenlőre becommitoztam neki az én variációm, de tényleg elég gázos, hogy egyszer eltünik a pl a login ha a nav-ra kattintanak, majd a navból elérhető ugyanez a login menüpont.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3149 üzenetére
Köszönöm szépen, beajánlom a backendes kollégánál a modul telepítését.
És előre is köszönöm a véleményed következő kérdésemre. Ha valami nem lenne világos, részletezem még jobban.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3140 üzenetére
Linkeltem egy fiddle-t, amelyben az on()-t szeretném használni Drupal 7 alatt. Fiddlben is írtam, ide is kiírom, hogy az alábbi hibaüzenetet kapom vissza konzolba + az alábbi sorokra hivatkozik "hibaként".
Uncaught TypeError: undefined is not a function $('#z4lms-login-trigger').on('click', function (e) { ........ $('#nav-trigger').on('click', function (e) { .....
Próbáltam alkalmazni az előző sima delegate-es funkcionalítást is on()-nal helyettesítve, szintén ugyanezt a hibaüzit kapom vissza. Ez miért van, Drupalban problémás csak az on() alkalmazása, vagy az én scriptem hibádzik valahol?
Amúgy a scriptekkel szeretném elérni, ha pl. rákattintanak a navigációra akkor a login gomb tünjön el és fordítva, és pluszban a login funkcionalítása egy másik menüpontba a navigáción belül elérhetővé váljon. Valamint ha már be van jelentkezve a felhasználó, (ergo, létezik a logged-in osztály), akkor a login-triggere láthatatlan legyen.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3128 üzenetére
Ezt meg annyival egeszitenem ki, ami kimaradt Sk8erPeter amugy remek osszefoglalojabol, hogy a ; (semicolon) rakasokat sem hasznalod tul kovetkezetesen. Neha kiteszed, neha nem. A best practice az, ha mindig kiteszed. A masik a dangling else.. Tegyuk mar ki a { (curly braces) jeleket!
if ($(this).hasClass('active')) $(this).find('#loginLogo').html('▲')
else $(this).find('#loginLogo').html('▼')helyett
if ($target.hasClass('active')) {
$loginLogo.html('▲')
} else {
$loginLogo.html('▼')
}Sot, mivel ez meg mindig nem tul DRY, ezert ami ennel is jobb practice
var chevron = $target.hasClass('active') ? '▲' : '▼';
$loginLogo.html(chevron);Illetve en biztos, hogy nem hasznalnam a click(), change() stb.. shorthand functionoket event handlingre, mert ha helyette:
$topLevelElem.on(CLICK, 'eventDelegation', handler);
Igy hasznalod az esemenykezeloket, akkor vele jar elonyokre teszel szert:
- egyreszt a CLICK valtozot egyszer fogod letrehozni amit addot esetben le tudsz majd konnyen cserelni TOUCH_END-re peldaul.
- event delegation -
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3123 üzenetére
Köszönöm, javítottam a JQuery-t egy ilyenre:
(function ($) {
Drupal.behaviors.z4_lms = {
attach: function (context, settings) {
$('#login-trigger').click(function(){
$(this).next('#login-content').slideToggle();
$(this).toggleClass('active');
if ($(this).hasClass('active')) $(this).find('#loginLogo').html('▲')
else $(this).find('#loginLogo').html('▼')
})
}
};})(jQuery);Ezzel már tökéletes megy. Az átlátszósági probléma pedig nem z-index és hasonlóból eredt, hanem egyszerűen valamiért a foundation osztályok, amit ráhúztam a konténerre, egyszerűen "bezavart", levettem, és manuálisan írtam media query-t, így már szépen lehet kattintani az input mezőkre adatokat bevinni, submittal elküldeni a különböző display méretek mellett. És javíottam a html kódot is. köszi.
Igazából különösebb bajom nincs a Drupallal, viszont számomra így az elején mindent úgy megbonyolít.
Főleg, ha még bevan kapcsolva egy framework is hozzá.
Statikus html / css / JS -el egy oldal megírása nem probléma, ha már bevan kapcsolva hozzá egy CMS is, az még okoz izzasztós perceket / órákat számomra.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #3120 üzenetére
Akkor marad így az egész.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #3110 üzenetére
Ez érthető, köszönöm. A codeacademy-s tutorial sorozat elég sok mindent kihagyott, viszont adott egy jó alapot a továbbfejlődéshez.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #3107 üzenetére
Köszönöm, még annyi kérdésem lenne, hogy a click event handlerének mire szolgál az e paramétere?
(#3106) Speeedfire
Köszönöm, igazából sok változást nem generált az .on-s megoldás.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #3107 üzenetére
Épp írni akartam, hogy felesleges js-sel mozgatni a menüt ha lehet CSS-el is, de megint elkéstem.
Viszont nagy UP, hogy implementáltad is nem csak leírtad.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #3099 üzenetére
Azért nem teljesen így van, mert a fenti kódrészbe a var url-hez ezt beilleszted, akkor van amikor feldobja a következő oldal címét. Viszont nem jöttem rá, hogy mi alapján. Illetve a preventDefault() sem akar rendesen blokkolni.
e.target.activeElement.href
$(window).bind('beforeunload', function(e) {
var url = e.target.activeElement.href;
e.preventDefault();
alert(url);
});Egyelőre az oldalon lévő gombokat figyelem, hogy melyikre kattint és az url-jét vizsgálom meg.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Sk8erPeter #3092 üzenetére
Levettem a overflow:hidden; paramétert a div-ről. Először jó ötletnek tűnt de igazából nincs is rá szükség.
-
Des1gnR
őstag
válasz
Sk8erPeter #3081 üzenetére
Köszi, belenézek mindenképp, de a window.location.pathname már nagy segítség volt.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3078 üzenetére
jogos, csak bedobtam valamit
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #3072 üzenetére
A jQuery document.ready-vel védi a global scope-ot nem?
-
válasz
Sk8erPeter #3057 üzenetére
Azért van ott a figyelmeztetés szerintem, mert a régi IE verziók nem támogatták a textContentet ezeknél az elemeknél. IE10/11 alatt már szerencsére közeledtek annyit a W3C ajánlásához, hogy onnan is kiolvasható legyen az érték, mint a többi böngészőben. A text() metódus meg arra épít.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #3057 üzenetére
Na b+, ma is tanultam valami értelmeset jQuery-ből. Köszi az infókat, megpróbálok ezentúl jobban odafigyelni rá.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #3055 üzenetére
Lehet nem túl friss az ismeretem akkor ezzel kapcsolatban. Nem úgy van, hogy a simpla tag-ekhez (pl: input), attributumokhoz van a text és a dupla elemekhez(p,div stb) pedig a html?
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #3038 üzenetére
Köszönöm a tippet, megnézem ezzel is!
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3021 üzenetére
"- Fel nem fogom, minek kreáltál annyi darab inputpárt, ahány darab terméked van."
Még mindig nem annyi input mező van ahány termék, 2-300 termék is lehet, ezek azok a mezők ahova ezen termékrkből válogat
A többit köszönöm
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3022 üzenetére
Igen-igen, az utóbbira gondoltam. Sajnos már láttam éles környezetben ilyet, azért is ragadt meg bennem xD
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3014 üzenetére
Egyébként a PHP-kód vonatkozó részénél, amikor macskakaparásos idézőjelet kell használnod egy stringben, szerintem nyugodtan kihasználhatnád, hogy a stringeket aposztróffal is írhatod, és úgy nincs változó-behelyettesítés sem, így nem kell escape-elni az idézőjelet sem, tehát:
Megfogadható... a " " jelet használni annyiból kedvezőbb nekem, hogy egy $valami behelyettesítéséhez nem kell azonnal '.$valami'. írni, mint ' ' esetén, de ebből a szempontból teljesen érthető
Na, szóval a kód érdemi részére rátérve:
- Eleve rossz, hogy PHP-vel generálsz komplett JS-kódot, mert ott biztos, hogy valami koncepcionális hiba van, és lehetne sokkal általánosabban.
- Ha már ilyen megoldást választottál, és generálsz mindent, miért drótozod be az elemek számát a ciklusban? Lásd $i<16 --> miért pont 16? Miért nem egy változó van ott? Ha egyébként JS-kódbeli ciklusban szerepelne, az is rossz lenne, mert itt egy ismeretlen nagyságú valaminek a kalkulált hossza kellene, hogy szerepeljen, nem egy konkrét, bedrótozott szám. Ha valami be van drótozva, akkor ott gondolkodni kell, hogy miért is van az ott bedrótozva.Szóval most igazából elkövetted pont azt a hibát, amiről a korábbiakban beszélgettünk.
Van 15 input type=text mező, termek_ean_1, termek_ean_2 ..... termek_ean_15
Ha az ezek akármelyikébe beírt eseményt akarom figyelni, akkor kell egy onChange(#termek_ean1).... 15-ig esemény nem? Akkor 15x ki kell írni, vagy van rá jobb megoldás, hogy tudjam, a mondjuk 8-as mezőbe épp beírtak valamit, és ha igen, akkor írjunk ki valamit a lapra?
Ha van, mi az?- Minden egyes termékazonosítóhoz legenerálsz egy-egy külön anonim event handlert. Minek?
Nem, a beviteli mezőkhöz írok ilyet, a termék azonosítók (2-300 vonalkód) a tömbben vannak, amiknek a key/value párját keresem a onChange eseményre
Meg lehetne oldani az egészet class-szal (class-okkal), és mindegyikhez egy darab általános event handler tartozhatna. A kódod semmi olyat nem tartalmaz, amit ne lehetne egy ilyen eseménykezelővel megoldani.
Meg amúgy a kimeneti, legenerált JS-kódod tele lesz var value1, var value2, ... var value15 jellegű változókkal, ami gondolom nem kell mondani, hogy igen csúf.
(Amúgy még így pluszban nem tudom, mennyire jó ötlet, hogy mindig hozzáfűzögeted a #bufe_uzenet elem tartalmához az aktuálisan becsippantott kódot. Érdekel valakit az előző akárhány becsippantott elem?Igen, érdekli. Így kérte...
Mert ha igen, akkor is talán mehetne egy kinyitható, logolós részbe, mert így ránézésre zavaró lehet, hogy nem egyértelmű, az adott pillanatban mit csippantott be valaki.)
Te hogy oldanád meg, hogy van mondjuk 100 terméked egy lapon (de ide most csak 5-öt teszek be, ne floodoljam szét
var termek_jq = {"5999076200337" : "AAKG Shock Extreme narancs 25 ml: 210Ft / db " , "4005906404569" : "Active O2 áfonya: 550Ft / db " , "4005906005582" : "Active O2 alma: 550Ft / db " , "4005906404545" : "Active O2 alma-kiwi: 550Ft / db " , "4005906005032" : "Active O2 citrom: 550Ft / db " , "4005906004752" : "Active O2 maracuja-alma: 550Ft / db " };És van mondjuk 15db input meződ, ahova a vonalkódokat csipogtathatja (azért nem egy mező, mert termékenként a darabszámot is meg kell adni, és a termékenkénti kedvezmény beütése is kérve vagyon, így soronként van egy termek_ean, egy termek_db és egy termek_kedv mező, ezeket mind egy tömbbe gyúrva adom át posttal.
Tehát akármelyik mezőbe írsz be valamit, keresse meg ebben a tömbben a párját, és írja ki a szöveget
A php ciklus pont amúgy ezt generálja le,
var value1 = $("#termek_ean_1").val();
$("#termek_ean_1").change(function(){
var value1 = $(this).val();
$('#bufe_uzenet').append("<p>" + termek_jq[value1] + "</p>");
});var value2 = $("#termek_ean_2").val();
$("#termek_ean_2").change(function(){
var value2 = $(this).val();
$('#bufe_uzenet').append("<p>" + termek_jq[value2] + "</p>");
});var value3 = $("#termek_ean_3").val();
$("#termek_ean_3").change(function(){
var value3 = $(this).val();
$('#bufe_uzenet').append("<p>" + termek_jq[value3] + "</p>");
});var value4 = $("#termek_ean_4").val();
$("#termek_ean_4").change(function(){
...........Na egy ilyet hogy lehet akkor szebben, olvashatóbban megírni, azon kívül, hogy a 15 elem kérdést kirakom külön változóba, hogy átírhassam bármikor 35-re mondjuk
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3002 üzenetére
Nos, megint sikerült pongyolán fogalmazzak...
De az ilyen szintű bedrótozást semmi nem indokolja.
Itt olyan dolgokról beszélünk, amit 5 perc többletmunkával bele lehet rakni: default opciók, és a felülbírálható opciók lehetőségének kialakítása.Valóban, teljes mértékben egyetértek
(szerintem ki is javítom a kolléga után, úgyis kihagyott még 3-4 funkciót, amit bele kell tegyek)Ez a "húszezeré megcsinálom" példa nem értem, hogy jött ide, az egyedi webalkalmazások fejlesztése meg aztán végképp nem értem, miért is zárná ki a JavaScript+jQuery-tudást.
Éppen ellenkezőleg. Amit itt írtál, ott is "mezei" weblapokról beszélsz, mintha a kliensoldali kódolás valami vérpistis dolog lenne - pedig egyedi webalkalmazásokhoz, akár üzleti szektorban is NAGYON erősen kellhet a kliensoldali programozás, így a jQuery is. Manapság pont minden arrafelé halad, hogy a kliensoldali rész is faszán el legyen készítve, AJAX-os kérések történjenek a háttérben, és így tovább, és az, aki ezeknek a fejlesztését végzi, pont nem jó, ha egy vérpisti, ehhez is szakmai tudás kell. Hogy jön ide a csicsa? Nem kell összekeverni a JavaScript-programozást a dizájnerkedéssel, meg a sitebuilddel, van ilyen része is, meg van más része is.
Amúgy azt magyarázd már el nekem plíz, hogy mit jelent az, hogy "az adattartalom a lényeg"?Ezt próbáltam értelmezni, de valahogy nem sikerült.
Az utolsó mondatra külön előre: Úgy értem, hogy a lényege, hogy a tárolt adatok (mysql) hogyan nyerhetők ki, milyen kimutatások készíthetők, milyen nyilvántartással, mennyire rugalmas, mennyire pontos, mennyire naplózott, stb.
Atöbbire: néha én is hajlamos vagyok a jquery-t összekeverni az "eye-candy" opciókkal (colorboxok, popupok, lekérdezések, stb)
És elfelejtem, hogy akárcsak egy sortable tables is milyen hasznos, és jquerys, vagy ugye a grafikonok, stb
Na itt fogalmaztam hülyén.
Igen, 10 éve még nem volt gond a minden gombnyomásra form küldés, ma már elvárás hogy a háttérben olvasson/írjon adatokat, dolgozzon, stbÉs ennek örömére pont tegnap du írtam is gyors egy valaki kérésére pár sort, remélem sok kivetni való nincs benne (ennyiben csak nem)
Van egy vonalkódos eladási rendszer, 15 EAN kód mezővel (felét se adnak el egy embernek, büfé, elég a 15) ahol lecsipogja a kódokat, majd elküldi, a rendszer kiírja, mennyi a vége, mit adott el tételesen, mennyi a darabár.
De kérték, hogy elküldés előtt lecsippantáskor írja ki mit olvasott le, hát erre is csak ezt tudom bevetniA termékek beolvasva tömbbe, ean kód a kulcs, név és ár az értéke, majd ha lecsippant egy mezőbe egy kódot(mező id-je alapján figyelve), a bufe_uzenet divbe írkálja ki mit olvasott le.
$termek_jq.="\"".$query_tomb['termek_ean']."\" : \"".$query_tomb['termek_nev'].": ".$query_tomb['termek_ar']."Ft / db \" , ";
...
...
...
$(document).ready(function() {
var termek_jq = {<?php echo $termek_jq; ?>};
<?php
for ($i=1; $i<16; $i++)
{
echo "var value$i = $(\"#termek_ean_$i\").val();
$(\"#termek_ean_$i\").change(function(){
var value$i = $(this).val();
$('#bufe_uzenet').append(\"<p>\" + termek_jq[value$i] + \"</p>\");
});";
}
?>
});Gondolom emberünk legyártotta volna kézzel ctrl+c ctrl+v-zve a 15 eseményt a ciklus helyett, és egybetűs változók lennének...
Ez így nagyon gány?
-
válasz
Sk8erPeter #2999 üzenetére
Valami hasonlót akartam írni
Egyvalamivel egészíteném ki. A pluginba szervezésnek lenne még egy kézzel fogható előnye is: ebben a formában csak egy slider lehet az oldalon, egy helyes megoldással meg akármennyi, függetlenül a másiktól.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2999 üzenetére
Köszi!
Amúgy ide másolom az ezt a verziót megelőző verzióra írt válaszom elejét a T. fejlesztők részére
Üdvözletem
Megnéztem…
Általában, mikor azt látom, hogy hosszas késés után rákérdezve hirtelen kapok egy “teszt verziót”, hogy semmi nem történt eddig, és gyorsan össze lett dobva valami. Ez egy előítélet, sajnos azonban megint igaz lettÉrtem, amiket írsz, de a jelzett problémáknál sokkal több gond van jelenleg ezzel a teszt verzióval.
És itt folytattam, akkor nem lőttem mellé sokkal.
A benne lévő dolgok, amiket írsz, teljesen érthetők, szerintem a kollégának azért sikerült így, és nekem azért nem tűnt zavarónak pl a w=694 és társai, mert egyértelműen kötött designba készítette, ahol 694px a slider box mérete. És hát ezek szerint nem sikerült rugalmasra készíteni
(erre tutti azt mondaná amúgy, hogy "nem volt követelmény"...)
Amúgy hogyhogy nálad a jQuery teljesen kimaradt? Úgy tudom, webfejlesztés a munkád.
Nem ez a főállásom, és nem is "weblapos" vagyok, aki egész nap weblapokat gyárt "húszezeré' megcsinálom" verzióban. Az csak a nagyon uborkaszezonban, de akkor is inkább készen megveszem 50USD-ért themeforesten.
Én egyedi alkalmazásokat fejlesztek inkább weben használható kivitelben, hogy a T. usernek ne legyen gépfüggősége. beléptető/tagnyilvántartó rendszer, crm rendszer, most épp egy szexhirdetős oldalt annak minden szépségével és gondjával,vés hasonlók. De ezeknél a legkevesebb a kinézet, a csicsa, az adattartalom a lényeg...
Így a jquery inkább átírás, testreszabás szinten használt, nulláról nem nagyon szeretek írni, mert minek, ha van 75.345.234 script készen? De sosem szerettem meg különösebben. -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2992 üzenetére
Nézd, nem vagyok egy jquery fanboy, akinek ez csuklóból megy, igen, megvolt, hogy tudnom kéne, épp hány slide van, addig léphetek, majd reset, és kell egy időzítés. Ok, de a megvalósítás....
Egyébiránt igen, van tucatnyi slider, szoktam őket használni, de nem úgy, hogy már egy pixelpontra kihegyezett kész css/html részbe kell beleírni, és azt keresgélni, vajon az adott slider pont úgy szereti-e megkapni az adatokat, olyan divekbe és li elemekbe a navit, ahogy ide tervezve lett, és mennyit kell a css-ét átbarmolni. és mennyit majd a js-ét hogy azokat a css classokat birizgálja, ami nekem van.
Ezért lett egyszerűbb ha ez automatizálódik. és sajnos annyira nem vagyok jquery imádó, hogy azt lássam, mitől hányadék a kód, elhiszem nektek, hányadék, ennyi.
Köszönöm a segítséget és a tanácsokat is, esetleg azzal segítenétek, ha kielemeznétek, mi miért hibás, és hogy írtátok volna okosabban, esetleg rajtam kívül még lenne, aki tanulna belőle. -
Realradical
őstag
válasz
Sk8erPeter #2980 üzenetére
Köszönöm, a script működik már ilyen formában.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #2971 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Arra akartam kilyukadni, hogy a PHP OOP-ról többet hallani, olvasni, hogy mennyire fontos. JS OOP részéről nem, ezért próbáltam hozzá viszonyítani.
(#2972) Jim-Y: Igen, a jövőben megpróbálok pontosabban fogalmazni. A kliens oldali OOP-ra gondoltam.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #2971 üzenetére
Lehet akkor tényleg félreértettem, kicsit úgy értettem, mintha a javascript objectum orientáltságát kérdőjelezné meg
Zedz: valami olyasmire gondoltál, hogy érdemes-e kliens oldali javascriptben minél inkább kihasználni a klasszikus OOP-s eszköztárat? Mint osztály, objektum, enkapszuláció, öröklődés stb..?
Szerintem ez abszolút feladat függő. Vannak olyan 3rd party toolok amiket egy bizonyos bonyolultság után érdemes lehet használni. Most például a require.js szerű modulrendszerre gondolok, ami a modularizációt segíti. Vagy asszem jquery-nek is van extend metódusa ami az örököltetést segíti/mossa el.
De azt sem szabad elfelejteni, hogy a háttérben akkor is "oop van", amikor csak simán függvényeket definiálsz meg listenereket aggatsz DOM elemekre.
Például egy sima function x() { } is egy objektumnak lesz a része, ugye a global object-nek.
Attól, hogy nem csinálsz explicit konstruktorokat, meg nem örököltetsz még maga a nyelv, és a működése oop "szerű" lesz.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2964 üzenetére
Nahát itt meg a first-child selector lett a leggyorsabb. Mondjuk ez egyik se tud getelementbyIzé-re fordulni, de ennyit a nagy kijelentésekről, hogy ez, meg az a kód a gyorsabb
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2963 üzenetére
6. http://api.jquery.com/first-child-selector/
$(".banner img:first-child").addClass("kiskutya");
7. http://api.jquery.com/first-of-type-selector/
$(".banner img:first-of-type").addClass("kiskutya");
8. http://api.jquery.com/nth-child-selector/
$(".banner img:nth-child(1)").addClass("kiskutya");
9. http://api.jquery.com/nth-of-type-selector/
$(".banner img:nth-of-type(1)").addClass("kiskutya");
10. $($(".banner img")[0]).addClass("kiskutya");
Készítettem rá egy összehasonlító tesztet:
http://jsperf.com/jquery-first-element-test -
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2951 üzenetére
Úúúú, na igen, erről van szó!
Hálás köszönet!
Még csak gyors próbát végeztem, de úgy tűnik frankón működik, profi lett.
Ha lenne valami nyűgöm, jelzek, de ezért most tényleg nagy köszönet!
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2947 üzenetére
"Na várjál, itt mindegyik megoldásban egyelőre a "line4->selected" sor teljesen be van drótozva, bármit változik a szöveg, természetesen az indexek "elromlanak" "
Na igen, ez az, erre írtam az előbb, hogy "nem működik" utána.
"Na most őszintén szólva nem fogtam fel ezt a példát, ezt körül tudnád írni picit jobban, mi nem működik?"
Tehát a 2-es fiddle-nél megnyomod a gombot, beszúrja a sorokat és kijelöli, eddig oké. De utána beírsz valamit kézzel, mondjuk a line5 alá beírsz valamit, utána már hiába nyomod meg a gombot, nem szúr be a szöveg alá semmit, nem működik a gomb. Ahogy te is írtad, ha bármit módosítasz, elromlik a drótozás miatt.
A tökéletes megoldás az lenne, ha nem romlana el, akármit írhatsz, mert a gombnyomással mindig mindig az aktuális rész után szúrna be és az újonnan beszúrtak közül jelölné ki a negyediket. Lásd: kép
Ebből adódóan ha ezek alá (után) is írhatnál bármit, mert ha megnyomod a gombot, akkor ismét ezek után szúrna be és ezekből jelölné ki a negyediket. Lásd: kép
és így tovább.
Tehát a lényeg, hogy a beszúrandó anyagot mindig az aktuális tartalom után szúrja be és a beszúrtak közül jelölje ki a negyediket.
Bocsánat, ha eddig félreérthető voltam, illetve nem írtam már az elején, hogy a textareaba lehet írni (módosítani). Így azért már kicsit bonyolultabb a helyzet, gondolom.
De ha sokat kell tökölni vele, hagyd a fenébe, megfelel az 1-es fiddle megoldás is, amikor csak első esetben jelöli ki.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #2947 üzenetére
Ja.. simán lehet.. sőt én is így érzem, tök szívesen foglalkoznék többet most ezzel, de melóban vagyok -nem gáz-, de az már igen, hogy a fostos FF jsfiddle alatt úgy belassul, hogy írni nem tudok bele, meg kijelölni sem, meg semmi
Amúgy én sem értem a problémát teljesen, de szerintem ez azért lehet, mert Spammer csak simán gyakorol, biztos volt egy alap feladat/probléma amit megcsinált, utána meg még játszott picit, és úgy alakult ki a kérdés, szoval lehet nincs is a dologban logika
megj: nekem meg csak simán a SS, meg LS ugrott be először, hogy azzal is meg lehetne csinálni ezt
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2945 üzenetére
Köszönöm mindkét fiddlet, az elsőnél maradok azt hiszem.
Mert bár a második is működik frankón, azt elfelejtettem említeni, hogy a beszúrás után még lehetséges, hogy lesz írva valami szöveg, ebben az esetben viszont a második fiddle példa már nem működik:
line1
line2
line3
line4->selected
line5
aztán ide utána beírok valamit, blablabla--
Viszont ez után már nem működik a gomb, tehát a blablabla után nem szúrja be újra a sorokat.(#2944) Jim-Y: köszi neked is, azt hiszem, maradok ennél, de máskor még lehet, hogy jól jön majd az általad írt számolgatós módszer.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2942 üzenetére
A jobb megoldás a mindig beszúrt rész 4. sora lenne persze, ha nem kell tökölni vele sokat, mert egyáltalán nem életbevágó dolog, inkább csak úgy kíváncsiság, hogy ebből megoldható-e relatíve egyszerűen.
(A lefutás megakadályozásához meg gondolom számolni kellene a klikkeket, mármint, hogy első volt-e vagy nem, de ilyennel meg aztán tényleg felesleges lenne pöcsölni.)
(#2941) martonx: igaz, de "eredetileg" nem is kell semmit kontrollálnom, sima beszúrás, aztán kész, csak utána gondoltam próbálgatom az ilyen selectes dolgokat is, aztán úgy jutottam el ehhez.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2939 üzenetére
Köszi, átfutom majd.
Egy másik kérdés: Itt ez a fiddle , a lényeg annyi, hogy gombnyomásra a textareaba beilleszt pár sort és az egyik sort rögtön ki is jelöli/választja (selectTextareaLine).
Na most a button click function-jén belül hogyan tudnám megadni, hogy kizárólag egyszer/első alkalommal lője be a selectTextareaLine(tarea,4); -es részt? Ugyanis ha újabbat klikkelünk, akkor beszúrja az újabb sorokat, de újra a 4. sort választja ki, ami utána már felesleges.
Tehát vagy az lenne a lényeg, hogy csak első klikkeléskor legyen selectTextareaLine és utána már ne, vagy pedig az, hogy mindig az éppen beszúrt sorok közül válassza ki a negyediket, de ez utóbbi már gondolom bonyolítja az egészet, szóval maradhatunk az első esetnél.
A lényeg, hogy a click-nek újra és újra működnie kell a sorok beszúrása miatt, csak a selectTextareaLine rész működjön egyszeri alkalommal.
$('#insertbutton').one('click', function() ez esetben ugye nem jó, mert akkor a button többé nem szúr be sorokat sem.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2919 üzenetére
Tudhatnád, hogy a szupertitkos, szuperprojektekben, amiken jobbnál jobb szakértők serege dolgozik, sokkal több az újdonság, mint más szokványos projektekben.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2915 üzenetére
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2901 üzenetére
Ok, konkretizáljunk
Mi Kohanát használtunk, viszont elég rendesen bele lett módosítva saját igények szerint. Sajnos azt nem tudom, hogy pontosan mit, mivel ezt a részét nem én csináltam (illetve későbbiekben nem is vettem részt közvetlenül a programozásban). Ahhoz hogy működjön minden, a .htaccess file-okon is módosítani kellett, illetve amikor egy hostolt szerverre kellett felraknunk, akkor (eltérő php config miatt amit nem tudtunk módosítani) egy jó adag szórakozás volt, mire összehoztuk a .htaccess filet újra, hogy ott is működjön.Tény, hogy nem ismerem az IIS-t, sőt sokáig azt se tudtam, hogy a Windows része
Az idézett mondat nem arra vonatkozik, hogy az IIS nem lenne alkalmas komolyabb weboldalak hostolására. Hanem arra vonatkozott, hogy aki nem tudja biztosítani, hogy éles rendszeren is IIS alatt fusson a honlap és összetettebb (php) háttérrendszerrel rendelkezik a honlapja, az jobban jár ha a fejlesztést is olyan környezetben végzi, mint amilyen az éles rendszer lesz. Ha lehet tudni, hogy IIS-en fog futni, akkor nyugodt szívvel ajánlom, hogy azon fejlesszen az ember, sőt, akkor azt ajánlom én is, hogy inkább azon fejlesszen, mint Apache-on. Ha pedig nem túl összetett a honlap, vagy nem szorítják határidők, akkor nyugodtan lehet bármin fejleszteni, maximum élesbe állítás előtt kell kicsit szórakozni vele.
Aztán persze az is lehet, hogy az ég világon semmi probléma nincs az IIS - Apache váltáskor. De jelenlegi ismereteim alapján ha rám lenne bízva egy webfejlesztés projekt és tudnám, hogy szoros határidő van és Apache fog futni a szerveren, akkor azt mondanám, hogy Apachon is fejlesszünk. Ennyi -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2894 üzenetére
Szép és jó, hogy windowsra van más megoldás is, viszont a szervereken és a hosting szolgáltatók nagy részénél apache fut. Sokszor egyszerűbb már rögtön arra fejleszteni, mint élesbe állításkor csodálkozni, hogy nahát az miért nem megy. Bár megjegyzem IIS-t nem használtam mikor webre dolgoztam, szóval nem tudom ez mennyiben jelenthet problémát.
Szerk:
Tudom írod, hogy elvileg ez nem jelent gondot, de gyakorlatilag egy összetettebb keretrendszernél így is elég szívás tud lenni a .htaccesst rendesen belőni, nem hogy még külön iis kompatibilis meg apache kompatibilis verziót is karbantartson az ember. Persze ez otthoni hobbi weblapnál nem akkora probléma, de komolyabb fejlesztést én csak olyan rendszeren csinálnék, amin futni is fog. -
r4z
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2897 üzenetére
A helyzet tisztázása végett nem foglalkozok webfejlesztéssel, saját magamnak készítek egyetlen oldalt, az XML tartalmából szerintem leszűrhető.
Szeretem látni a működő kódot, így legalább megismerem a szintaxist. A Brackets viszont nagyon bejött
-
válasz
Sk8erPeter #2894 üzenetére
Nem akarok nagyon vitázni erről, mert én is ha lehet .NET/Microsoft termékeket használok, de azért egy IIS telepítés és egy portable zip kicsomagolás között van egy kisebb szakadék ha azt nézzük, mekkora nyomot hagy a rendszeren. Három kattintás ide vagy oda.
Azért azt is vedd figyelembe, hogy csak azért kell valami szerver, hogy az AJAX-ot lokálisan tesztelhesse - ami fájlokból ugye a biztonsági korlátok miatt nem megy. Nem volt szó PHP/MySQL stackről, csak praktikumról...
Nem véletlen javasoltam először a Brackets beágyazott Node szerverét, mert az még grátisz egy elég jó szerkesztőt is ad köré.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2856 üzenetére
Én nem scrolloztatnék, inkább a window.location-nel odanavigáltatnám a böngészőt ahhoz a divhez, mintha kattintott volna a linkre, de kb. mindegy. A lényeg ugyanaz.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2850 üzenetére
Ja tenyleg, teljesen kiment a fejembol a jQueryUI
koszi!
---
Volt mar az kulon-kulon mindegyik, egyikkel sem volt jo, ezert raktam egybe, hatha ugy jo, de nem
Itt lehet lesni online (bar ez egy valamennyivel regebbi verzio, mint amit csinalok)
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2836 üzenetére
Hát egyelőre maradok ennél a megoldásnál, majd ha lesz egy kis szabadidőm talán átírom. Köszi a tippeket!
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2834 üzenetére
Nem akarod te azt tudni
Őszintén: lusta vagyok. Amúgy gondolkoztam, hogy megoldom elegánsan, de ő akar vizsgázni, há' tudja mán' az anyagot
Nagyon nem gondolkoztam a szép megoldáson, de most így hirtelen annyi jut eszembe, hogy az after() tartalmát egy JSON fájlban tárolom, azt rakom bele. Vagy XML, de a JSON-t jobban szeretem, meg sokkal JS-barátabb is.
A .waypoint elemek növelését alapvetően úgy csinálnám, hogy egy ciklusba raknám az egészet, ami a waypointCounter értékéig megy, az első és utolsó elem distinct ("különböző"?), a többi csak megálló. Biztos van jobb megoldás, de most hirtelen ez pattant ki a fejemből. (tehát így az előbbi JSON mókázás sem kellene)
Na most így jobban belegondolva lehet, hogy mégsem ciklusoznék. Minden gombnyomáskor újra definiálni az input mezőket. Te mit mondasz?
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2824 üzenetére
Ezen én is gondolkoztam, hogy direktbe persze el lehet sütni, csak gondoltam hátha kapásból tudtok pont olyan plugint, amit nem kell ilyen csúnyán használni.
De végülis ez a megoldás működik, szóval ha jobb plugin nem jön elő, akkor ez fog maradni. -
válasz
Sk8erPeter #2818 üzenetére
Na azt a topikot pont nem figyelem
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2812 üzenetére
Oké, ismét pontatlanul fogalmaztam. Ahogy egyik fórumtárs privátban Skype-on rá is világított
Szóval nem önmagában, mint nyelvnek volt ez a hibája, hanem a komplett PHP-s ökoszisztéma hibája, hogy egyes elemeibe kód szinttől függetlenül bele tudsz, sőt gyakorlatilag bele is kell nyúlnod. Esetünkben ez a htaccess volt. Ilyen kód szinten kívüli belenyúlás pl. ASP.NET esetében nem fordulhat elő. Ha pedig valaki hülye volt, és belenyúlt, akkor az rögtön látszódik a file változásaiból (hogy a kódokat verziózzuk az ugye alap, mindegy milyen nyelvről beszélünk). -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #2805 üzenetére
Csak egy ötlet, igaz nem is ebbe a topikba illik, de mivel a Weblap készítésnél amúgy sincs összefoglaló, valamelyikőtök pl. kifejthetné, melyek a szerver- ill. kliens oldali nyelvek. Azt nem mondom, legyen ott melyik ajánlott, mert az egyrészt úgyis feladatfüggő, másrészt egyéni preferencia kérdése is lehet, mégis valamiféle útbaigazítás sem ártana.
Tudom, ez idő- és energiaigényes, de hátha valamely hozzáértő és vállalkozó kedvű egyén (röviden: jófej) segítene. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2805 üzenetére
Volt egy projekt amin közösen dolgoztam egy sráccal egy ideig. Amikor felvetettem, hogy csináljuk .NET MVC-vel, vagy Ruby on Rails-szel, rázta a fejét, mert ő nem hallott még róluk, így biztosan szarok, vagy én mondom rosszul a péhápét.
-
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #2802 üzenetére
Koszi, igy mar vilagos.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2802 üzenetére
"Nemcsak PHP létezik, mint szerveroldali nyelv" - ezen felnevettem
-
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #2798 üzenetére
Csak egy kerdes:
Az ilyesfajta validate form ugye nem biztonsagos? Erdemesebb inkabb json+php komboval megirni, nem? Pl regisztracional vagy megrendeles formnal gondolom.
-
stigma
addikt
válasz
Sk8erPeter #2798 üzenetére
Köszi a segítséget.
Baj az ,kezdőnek mondom magam, így van még mind fejlődnömHa pesten lennék vendégem lennél 1-2 sörre
-
stigma
addikt
válasz
Sk8erPeter #2795 üzenetére
Igen bocsánat én is most vettem észre ahogy írtad..Igen jól használom egy formon van 5-6 mező amiből 3 numeric típusú , és a nagy php-s részből egy részt csak kivágtam ízelítőnek.
Természetesen a product_weight akar lenniCopy-zni nem akarom mivel fontosabb dokumentumról van szó, de holnap ránézek majd és írok mire jutottam.
-
stigma
addikt
válasz
Sk8erPeter #2793 üzenetére
Először kipróbálom hátha valamit én rontottam el, ha nem megy holnap majd gyors kreálok egy példát.
Köszi a segítséget! -
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #2790 üzenetére
Igazabol nem annyire fontos, igy is teszi a dolgat, csak azt hittem megvalosithato egyszeruen. A .stop().toggleClass-al meg tudtam ezt valositani, de az meg nem ugy mukodik.
Koszi a tippeket, tenyleg jobb valtozokba tenni.
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2774 üzenetére
én úgy veszem ki, hogy amikor készül a három tömb, mellette egy objektumba rakom az id-kat és tömb azonosítókat. amikor meg keresem, hogy egy elem melyik tömbben van, akkor nem a tömbökön iterálok, hanem a külön objektumomat nézem meg, ami nekem a külön letárolást jelenti
vagy igyak egy kávét, és olvassam újra?
-
válasz
Sk8erPeter #2752 üzenetére
Ha fizetsz, adnak JavaScript alapú változatot is. Ezt trisztan94 is írta.
Azért idézném magamat: "Egyébként meg mobilon az ilyesmi alapból teljesen halott ötlet.", mert úgy hallom ebben elég nagy az egyetértés
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2752 üzenetére
Mondjuk jelzem, látatlanban biztosra veszem, hogy bármelyik js animált plugin úgy fog szaggatni mobilon, hogy rossz lesz nézni. Ha már mobil, akkor vagy megcsinálja valaki manuálisan a 3D-s css animációkat, némi plain js-el megfűszerezve, vagy meg kell győzni a megrendelőt, hogy egy 20K-s honlap költségvetésébe ez a feature nem fog beleférni.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #2740 üzenetére
Jó, okés azok. De most itt azok sem jeleztek semmit.
Igazából olyanra gondoltam, mitn amit te mondtál error, meg függvények amiket te írsz JS-ben segítségként:
(function(open) {
XMLHttpRequest.prototype.open = function(method, url, async, user, pass) {
this.addEventListener('readystatechange', function() {
console.log(this.readyState);
}, false);
open.call(this, method, url, async, user, pass);
};
})(XMLHttpRequest.prototype.open);Ez nekem most segített
.
És köszönöm a sok linket
. De amúgy ezt be lehetne tenni az 1.hsz-be is, nem?
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #2735 üzenetére
Amúgy vannak még jól bevált jQuery Debug módszerek? Valamilyen online gyűjtemény?
Most ahogy nézegettem neten, láttam sok módszert, ebből a fele most működött.
Mert amiket az előbb felsoroltál, én így eddig sosem alkalmaztam, és talán sosem alkalmaztam volna, ha nem írod le(akármennyire szomorú tény)
-
Lacces
őstag
válasz
Aha, akkor ezeknek előbb utána olvasok. Én megragadtam a console.log() szintjén.
-
válasz
Amellett a Network panelen is látszódnia kéne, hogy mi volt a konkrét kérdés, és volt-e válasz.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2710 üzenetére
nöööm jó
Ez csak a megnyitást késlelteti, de valamiért úgy véli az extension, hogy az ÖSSZES lapot EGYSZERRE szeretném megnyitni. Olyan, mintha lementené a megnyitandó címeket egy tömbbe és amikor bezárult a kapcsolat, akkor az összes lapot egyszerre nyitja meg
-
Polesz
addikt
válasz
Sk8erPeter #2693 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
JQuery és JQueryUI segítségével gyors és átlátható eredményt sikerült hozni. A sebesség pedig maga a tökély
Tegnap már éles teszt volt és a hölgyek elégedettek...
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #2691 üzenetére
Rendben, igazad van. Legközelebb ha segítség kell majd hozok demót is.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #2687 üzenetére
Mint írtam, javaslatot kértem. Nem azt, hogy írd meg, teszteld le.. stb. Nézzetek rá, ha láttok benne valamit ami nagyon alap hiba, esetleg más módszert ajánlotok, akkor én annak utánanézek és végeztünk is. Itt te komplikálod túl a dolgot.
A személyeskedést pedig hagyd a fórumon kívülre.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #2685 üzenetére
Nem azt kértem, hogy írjátok meg helyettem, csak azt hogy nézzetek rá és javasoljatok valami megoldást mert elakadtam. faceplam.
De tényleg mindegy azóta megoldottam.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #2683 üzenetére
Mindegy akkor.
-
GG888
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2676 üzenetére
abszolút jogos a felvetés
Egy óra múlva itt van mustrára a kliens és nem a kódot fogja nézni, hogy te, ez az elrendezés milyen szép
(max Sublime-ba nézi a színeket), hanem megnézi avégfél/negyedkész terméket és értékeli, közli a módosítandó dolgokat.
Még tán hasznosabb is, ha ilyen katyvaszt lát az ügyfél, hogy ez milyen marhanehéz, meg komplikált, meg összevissza -
GG888
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2671 üzenetére
http://jsfiddle.net/gajdi/yBhSv/1/
Formázással nem foglalkoztam, aztán hogy vegyesen van Jquery meg JS, javítva lesz.
-
Polesz
addikt
válasz
Sk8erPeter #2650 üzenetére
Bocsánat az editálás szó miatt. Nagyon sok sz@rság honosodik meg sajnos így gépelés közben. Pedig én magam is harcolok ellene.
Témához:
Egyszeri adatrögzítő lányokról van szó! Ennél a lényeg, hogy folyamatosan nézik át a táblázat sorait és a végén lévő <select>-tel választják ki, hogy ez most rendben, levonandó, stb. Közben megjegyzést is kell fűzni hozzá, hogy mit és miért.Amiért nem Excel táblát szeretnék használni, hogy folyamatosan töltjük le a számlasorokat (naponta, két naponta) és ellenőrizzük, mert ha 2-3 hetente lenne csak ellenőrzés az nehezíti a későbbi visszaellenőrzést. Az Excel táblákat viszont egyszerűen nem lehet úgy összefésülni, hogy kiszűrjük az ismétlődő elemeket vagy a régebbi bejegyzéseket. Ekkor 2x-3x is ellenőriznénk azt amit már ellenőriztünk és az idő így is véges.
Még gondolkozom egy olyan megoldáson, hogy a kiválasztott soron történő kattintáskor feljön egy ablak és abban lehet elvégezni a műveleteket, majd a tábla megadott részére visszaírom az adatokat jquery segítségével (textarea->megjegyzés, select->művelet). Viszont ehhez még nem érzek annyi tudást hogy rögtön azonnal sikerüljön megírni. Azonban lehetséges, hogy inkább ebbe az irányba elindulok. Átolvasok pár oldalt és dokumentációt.
Ha lenne pár kérdésem azt felteszem itt. Nem konkrét megoldásokat kérek hanem útmutatásokat, mert csak így tudok tanulni
-
GG888
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2650 üzenetére
meg commitoljuk a master branchet
-
Polesz
addikt
válasz
Sk8erPeter #2647 üzenetére
Valóban átláthatatlannak tűnik a változónév adás, azonban egy EXCEL tábla kiváltása a cél és az oszlopok neveit vettem alapul. Van egy cifrább táblám ami AQ-ig megy el amiből természetesen nem kell mind.
A JSON-t megnézem most már, ami egyszerűsít az nem öl meg és nekem is jobb lesz így
fordfarlaine: minden sort editálni kell sajnos. Az 1200-as betöltés egy durva példa max 2-300 sorról lesz szó egy-egy alkalommal. Kivéve amikor beesik egy hatalmas számla
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2647 üzenetére
pl símán mehet jquery dnamic data tables-nek, csak leizzad a corei7 tőle
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2628 üzenetére
Php oldalon tömb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Mini-ITX
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Xbox Series X|S
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest