- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Ettől még az nem igaz, hogy ne lenne alkalmas komoly feladatokra, teljesen véletlenül jelenleg pont egy ilyen projekten dolgozok. Egyszerűen meg kell tanulni a hibáit és együtt élni vele."
Ez így teljesen helytálló. Persze, hogy lehet benne komoly projekteket készíteni."Most érted, nem tudom, hogy mondjuk egy java mitől nyújt nagyobb élményt a fejlesztőnek.."
Őő, hát nem tudom, ez komoly kérdés volt-e. Pl. pont a PHP "bénasága" miatt, meg amiatt, amiket martonx is leírt. -
martonx
veterán
"Most érted, nem tudom, hogy mondjuk egy java mitől nyújt nagyobb élményt a fejlesztőnek.. " - próbáltad már? Én mondjuk asp.net mvc vonalon mozgok leginkább a PHP egyre mellékesebb. Egyszerűen a fejlesztő eszközök jóval komolyabbak, maga a nyelv jóval komolyabb, jóval többet tud, az egész kód amit írsz a legmélyebb OO design patternnel is lazán átláható.
Ezektől függetlenül a PHP is használható persze bármilyen komoly projektre is, csak egyszerűen nem tud olyan hatékony lenni benne a fejlesztés. -
trisztan94
őstag
Igen, ebben teljesen egyetértünk, algoritmust tudjon írni, gondolkodjon a gép logikájával, ez mind megvan.
De nem mindenki tanul programozást egyetemen/szakintézményen, valaki otthon kezdi el nézegetni és aki ilyen az nem fog fél évet azzal pöpöcsölni, hogy papíron leprogramozzon valamit és csak akkor nyúljon géphez.. Rögtön a kódolásba fog belemenni és ha web területen kezd, akkor biztos, hogy php-val fog kezdeni (na jó, html, de az lényegtelen). A php meg szerintem egy ilyen otthonról, magától, tutorialokból/könyvekből tanuló embert nem tanít meg úgy programozni, mint egy c#.. De ez az én véleményem, lehet ti máshogy vagytok vele(#2287) Soak
"Minden nyelvben lehet szarul programozni"
Most nem egy php-hate vitát nyomok, tényleg, de szerintem PHP-ban sokkal, de sokkal könnyebb gányolni, mint a már általam sokszor említett C#-ban. Egyszerűen "mindent megenged" a nyelv.
(#2288) Athlon64+
Ja, az XDebugot ismertem, csak nem tudtam, hogy így hívják. Asszem xampp-vel együtt jön, nem? Vagy WAMP, már nem emlékszem
Köszi amúgy az infót! -
trisztan94
őstag
"Az csak egy nem túl fontos aspektus, hogy a kezdő php-s fogja-e a fejét vagy sem."
Lehet, hogy nem túl fontos, de viszont rosszul tanulja meg általa a programozási technikákat. Megtanulja, hogy nem adunk típust, aztán ha kezei közé kerül egy C# vagy C++ akkor azzal nem fog tudni mit kezdeni. (mert ugye fogalma sincs arról, hogy mi az isten az az int, a double, stb.. Jó, most erre lehet mondani, hogy ha C#-ra vált akkor márpedig tanulja meg, de akkor is rossz módszereket tanult addig a PHP-val.. Na de szerintem ennek a vitának nem itt van a helye, ne spam-eljuk tele a topicot ezzel.
Igazából nem is akarok vitázni, csak egy szubjektív véleményt mondtam el. Lehet valakinek pont az tetszik, hogy nem kell szarakodnia azzal, hogy megadja a típust. Kinek a pap, kinek a paplan -
trisztan94
őstag
Na például ha lenne egy olyan lehetőség, hogy márpedig szóljon, hogy egy stringet int-té konvertálni nem lehet (kivéve ugye, ha szám a string) akkor például nem lenne az, hogy a kezdő php-s fogja a fejét, hogy mi az istenért hal meg a kódja egy inputmezőnél.
.Net-nél már a Visual Studio aláhúzza, sőt, futtatni sem engedi az alkalmazást amíg egy ilyen óriási hiba jelen van. Ha meg mégis lefut, akkor szól szépen, hogy "Cannot implicitly convert string to int ... on do.cshtml line x"Ez hiányzik szerintem a php-ből. Sokszor volt olyan, hogy én is csak fogtam a fejem, hogy mi az istenért nem azt csinálja amit akarok. Mondjuk a CakePHP ilyen tekintetben jó, ott is jók a hibaüzenetek
-
martonx
veterán
"15.000-ért nem fogok mindent támogatni.
Szerintem örülhet, hogy ennyi pénzért valaki elvállalta a munkát. Egy tapasztalt fejlesztő, aki ebből él, 15 ezerért a szövegszerkesztőt sem fogja elindítani neki."Abszolút egyetértek. Én erről a piacról már rég kiszálltam, vagy ha valaki mégis engem talál meg, és megkérem az árát, akkor az áralkunál rendre elhangzik, hogy majd találok olyat, aki megcsinálja szarér-hugyér. Erre szoktam én mondani, hogy ahol ilyen a megrendelői hozzáállás, ott nem is rám van szükség, hanem egy idiótára, aki majd jól elszopatja magát szarér-hugyér.
-
martonx
veterán
Megelőztél, túl sokáig írtam a választ.
Villámgyorsan restful api-kat bármiben lehet fejleszteni. Szvsz nem ebben mutatkozik az előnye, hanem a hardver közeli kóddá fordulásában, illetve a teljes aszinkron belső felépítésében. Tisztán js-ben dolgozni elég gány dolog, viszont ahol semmi más nem számít, mint a teljesítmény, ott a Node.js a nyerő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Gaming notebook topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Konteó topic
- Könyvajánló
- Sorozatok
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest