Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
g'n'r
csendes tag
válasz
tototos
üzenetére
7-10 kozott ingadozik, teruletet nem szivesen irok, mert elegge leszukitene a cegre. Budapesti multi, ami Angol teruletre dolgozik. Javas stack, cloud, etc. Azert probaltam most nyitott szemmel jarni, clouderas recruiternek valaszoltam linkedin-en, ott a br3M berigenyre azt mondtak, hogy budget-en kivul esik, igy gondolom ez lehet a teteje Pesten.
De ahogy olvasom itt a fejlemenyeket, lehet vissza kellene terni senior fejlesztonek remoteba...

-
n00n
őstag
válasz
dakari3
üzenetére
Az igen, gratulálok!

Nálam is pár hete volt meg a bértárgyalás, csak már nem merem beírni, mert sok itt a hurrogó, de most rákapaszkodok a te brutális fizud hullámára

Nem: F
Kor: 39
Munkakör: DevOps Architect
Végzetség: Mérnök Info Bsc
Nyelvtudás: Angol (C1-C2 között)
Fizetés: Bruttó 3 millió
Egyéb: 2 havi bónusz, cafi, medicover
Hely: Bp (remote)
Tapasztalat: 10 év DevOps Engineer + 2 év Security Engineer + 5 év Linux Sys admin. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
dakari3
üzenetére
Ha ilyen fizetesek vannak ennel a cegnel es feltetelezem, hogy a tulajdonos(ok) is jol akarnak keresni, akkor azert kivancsi lennek, hogy mitol van ez a hatekonysag/meddig fenntarthato, hogy ez nyereseges is maradjon.
Ettol fuggetlenul gratulalok, remelem sokaig marad ez a helyzet. Ilyen emberek es lehetosegek kellenek ahhoz, hogy elinduljon az orszagban a fizu felfele..
-
g'n'r
csendes tag
Sziasztok!
Ugy erzem tovabbra is all a piac, de azert megosztom a jelenlegit, hatha valakinek segit. Ugy erzem, most kb a tetejen vagyok annak amit kaphatok ezzel a tapasztalattal Budapesten.
Nem: Férfi
Kor: 31
Tapasztalat: 11 év
Munkakör: Software Engineering Manager
Végzettség: Programtervezo Info Bsc dropout
Nyelvtudás: angol felso
Brutto fizetés: 2,8M HUF
Egyéb: kb 15% eves bonusz, cafeteria
Hely: BP (2 nap HO, 3 nap Office) -
tototos
addikt
Linkedinen esett be. Szerintetek mennyire számít jónak?
Requirements:
- English fluency
- up to date C/C++ knowledge in a Linux based environment
- experience with security analysis
- experience in the automotive sector is preferred, particularly with ASPICE
- experience with TARATitle: Senior Software Security Engineer (m/w/d)
Possible Salary Range: EUR 90-120k*
Location: remote located in Hungary, (2 week induction in Germany) -
dakari3
friss újonc
válasz
dakari2
üzenetére
(Throwaway anonimitás miatt, bocsi, de a cég nevét se fogom akár privátban elárulni)
Ez a komment egy válasz az előző munkahelyemről szóló összefoglalóra. Harmadik munkahelyem az elmúlt 3 évben, ismét aránytalanul nagy fizetésbeli ugrással, duplázok. Ez már szerintem a teteje, legalábbis költözés nélkül. Most jópár évig nem tervezek váltani.
Teljes munkaidős alkalmazott leszek egy velem együtt 7 fős nemzetközi startupnál, a Deelen keresztül. Mindenki remote, 5 különböző országból. A tech stack Kubernetes, Django, TypeScript (és egy kevéssé használt frontend framework, amivel talán elveszteném az anonimitást). A szoftver open source, GitHubon megtalálható. Nem AI, nem crypto, nem szerencsejáték, hanem olyasvalami, amire büszke is lehetek.
A beszélgetések során azt állította a CEO, hogy a cég már nyereséges, de további befektetési köröket terveznek. Nem tudom, ez mennyire marketing szöveg volt és mennyire igaz. Remélem, kitart.
Nem: Férfi
Kor: 29
Tapasztalat: 11 év
Munkakör: full-stack developer
Végzettség: STEM BSc (nem IT)
Nyelvtudás: angol C2 (+ nyelvterületen éltem)
Nettó fizetés: 3.6M HUF
Egyéb: részvényopciók
Hely: remote (esetemben Budapest) -
JayZ
tag
Sziasztok, ha már pihen a topik. IT vonalon valakinek van infója Alfa Vienna vagy Groupama cégekről (Budapest)? Biztosítók érdekelnének most. Nem akarom megváltani a világot, kevés fájdalommal akarom lehozni a mindennapokat.
-
gyépés
aktív tag
válasz
nyunyu
üzenetére
Nekem van nem is egy jó ismerősöm, akik korábban kollégáim voltak, és céget alapítottak, vagy valami magas pozícióban dolgoznak a cégüknél, vagy ilyesmik. Időnként felkeresnek, hogy milyen szivesen dolgoznának velem megint. Aztán a pénznél kiderül, hogy nem tudnak versenyképes ajánlatot adni. Egy idő óta ez inkább kellemetlen, még én érzem magam szarul, hogy a pénz miatt megint nemet kell mondanom. De egyetlen egyszer sem tudták elérni sem az aktuális fizumat, nemhogy meghaladni. Szerintem reménykednek benne hogy a pozitív közös múltra tekintettel olcsóbban megszerezhetnek, mint egy idegent a piacról. De remélem tévedek.
-
kraftxld
félisten
Cyber Security meló, 1750-2200 eur / nap
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu
üzenetére
Na jól van, elmennek exkollégák a fenébe.
Múltkor bedobott 110+ÁFÁmat le akarták alkudni majdnem annyira, mint amit most kapok a nulla hozzáadott értékű emberkereskedőtől.
Több pénz nincs, mert bérfeszültség lenne.
Aztán kiderült, hogy már javában dübörög a projekt, de megszorultak, és tegnapra kéne nekik DB fejlesztő, nem igazán érnek rá megvárni a felmondási időmet.
Ja, meg pont én kellenék, mivel én csináltam ezt a részét az előző projektnek 5 éve .Akkor meg miről beszélgetünk???
Aztán csodálkozott a kolléga, hogy nem borultam azonnal a nyakába, hanem lepattintottam. -
Reggie0
félisten
válasz
MrSealRD
üzenetére
Persze, mert a lidl-tol tudjuk, hogy bolt es nem piac, viszont az allaskereses/kozvetites az piac es mindenki kufarkodik osidok ota.
Amugy engedni mindig ugy kell, ahogy a munkaeropiac diktalja. Ha porog az uzlet, de munkaerohiany van, akkor a kozvetito es a munkaado kenytelen engedni, ha pangas van, vagy munkaero tultenges, akkor a munkavallalo. Most pl. IT viszonylag be van sulve, igy a munkavallalo kenyszerul engedni, ezert inkabb sokan nem is valtanak, ezert szep lassan jon a pangas is es megint valtoznak az aranyok.
-
válasz
Reggie0
üzenetére
Számomra az egyik legnagyobb "csalódás" mind a mai napig, hogy akár ember akár projekt... megy a piaci kofa szintű alkudozás... de nem a 10-20% zavar...sokkal nagyobb ütések mennek. Láttunk már valakit a Lidl kasszánál alkudozni, hogy akkor ő most ennek a 80%-át fizeti ki?! És most kicsit magam ellen indultam meg ezzel a gondolattal...
Nem lényeg hány réteg van. Az ügyfél és a közvetlen vele kapcsolatban lévő cég között fut le a párbeszéd. Ahogy Xero is írta.
- Mennyiért van ember?
- 200
- 160-ért jöhet.
Na és akkor itt válik el a dolog.
a.) Fix 200. Nincs üzlet. ( nagyon ritka, hogy azt mondja az ügyél, oké...oké...)
b.) 175... Jó legyen, kell az ember.
c.) Jó lesz 160-ért is oda adom.De itt látni kell, hogy a kezdeti 200 úgy épült fel, hogy.
1. Jómunkásember 130.
2. Első réteg 160
3. Második réteg 200.Attól függően, hogy a második réteg, hogy egyezett meg az ügyféllel, ezt elkezdi lefelé tolni szépen a láncban. Ha Jómunkásember feletti 2 réteg tisztában van azzal, hol a helye, akkor nem próbálja meg a letolni az alatta lévő torkán az engedmény nagy részét, mert kilóg a lóláb és onnan is végül elutasítás lesz... Hiszen nem a jómunkás ember fog 40-et lemenni... hanem mondjuk 10-et. A többiek meg 15-15-öt.
Én eddig azt láttam, hogy egy kicsit mindenkinek engedni kell mert egyszerűen így működik ez a játék... De ezt minden résztvevő tudja is... ezért van az, hogy nem azt a számot mondjuk amit szeretnénk hanem +X%.
Láttam egyébként kifejezetten rossz példákat amik úgy mentek végül szerződés alá, hogy kifejezetten jeleztem, hogy nem lesz jó vége. És nem is lett. De ott elmentem a falig, ameddig módomban állt. A más kérdés, hogy CEO / Sales elsöpört.
Mert én alapvetően a másik oldalról érkezem. Amikor szakmai alapokon megy egy időbecslés az ügyfél igények leirata alapján. De ezek szinte kivétel nélkül annyira felületesek, hogy nagyon nehéz nem indikatív számokat mondani...amit persze utólag szeretne mindenki bevasalni. De egy ideje már az van, hogy kell egy felmérési szakasz, meg specifikáció. Aztán utána visszatérünk a becslésekre...
És akkor a műszaki oldal becslését én általában megtoldom egy 20-40%-al amibe beleszámolokhasraütésretapasztalat alapján olyan tényezőket, mint kik dolgoznak rajta, ügyféligény, speci szintje, stb... Ez egyébként hellyel-közzel jó szokott lenni. Legalábbis 2000-4000 órás projekteknél 10%-os hibahatárral lőttem be.
És akkor ezt fogta a sales és diszkontálta... Na de... Most tessék kapaszkodni... Mert azt már mindenki sejti, hogy az óradíj kb úgy van megállapítva (jobb helyeken) hogy az adott erőforrásra nézve fedezi a költséget (bér, irodahányad, könyvelő, egyéb költségek) és némi profitot. És akkor ezután egy alsó tagozatos matekkal kijön egy szép kerek szám.
Na ha ezen a számon kezdünk rugózni, akkor jó esetben a profit egy részét engedjük el...vagy akár teljesen. 2 problémás viselkedést láttam. Az ügyfél felé nem a végösszeget vagy az óradíjat vitte lentebb a sales, hanem az óraszámot. "Mert nem néz ki jól ha kisebb óradíjat adunk meg." Ennek pedig az lett a következménye, hogy hónapok után amikor retrozásra került miért negatív a budget, akkor úgy kellett bizonygatni, hogy ez bizony nem a szakmai oldal felelőssége.
A másik problémás helyzet, ha van egy mondás, hogy stratégiai szempontból fontos a bejutás ezért elvállaljuk 60%-os áron... Majd ez a stratégia nem jön be...mert jó esetben is 5 év mire annyi megrendelés jön, hogy kitermelje a 40%-os előző diszkontot.+bónusz: Amikor a fenti esetnek van egy nagyon torz változata... Legyen 60%...és akkor majd a change requestekből az ügyes project manager visszahozza a 40%-ot... Én itt mindig a szívemhez kapok, mert ezt én még az életben nem láttam működni...
1. Nem ügyes a PM
2. Ügyes a pm, de nincs ennyi CR tartalék a projektben.Jó én most nagyon projekt alapon hegyeztem ki, de hasonló az analógia. Ha T&M kell erőforrás, akkor sem lehet 0 alá menni a jómunkásembernek, és a közvetítői réteg is kell, hogy keressen, de ha kapzsivá válik akkor azzal szükségtelenül kockáztat nagyobbat. Talán ennyiben másabb... Nem akartam ezt írni...de aztán mégis leírom. A 2 közvetítő mit csinál azon kívül, hogy az elején van néhány tárgyalás, aztán havonta dobálják a timesheeteket? Ezért ne akarjon vastag margint, mert nem fog működni... egyszerűen a túl sok réteg miatt akkora lesz a végső ár, hogy nem fog kelleni inkább.
-
Ez így van...vannak akik nem engednek. Nemrég a Shiwa-ról hallottam, hogy ki van adva fentről az utasítás... X% alatti marginnal nem is vállalnak el projektet...
Egyébként ez tényleg kellemetlen, ha ilyen eset van, és a rugalmatlanság miatt esel el melótól... Én az utóbbi 1 évben sokat mérgelődtem ezen, hogy mennyi nehéz bejutni valahová, akár csak egy beszélgetés erejéig... Full networking az egész, ebben a fázisban még szóba sem kerül a szakmaiság.

-
nyunyu
félisten
Szerintem itt lesz a kutya elásva.
Idén a bank kevesebbet emelt, mint amennyit előzetesen vártunk, így volt egy kellemetlen beszélgetésem az idei napidíjról az emberkereskedővel, amiből azt vettem le, hogy neki nem elég forintálisan ugyanakkora marzs a napidíjamból, mint amit tavaly kapott, hanem a százalékának meg kell maradnia..
Most nézegetem, kettővel feletti banki beszállítónak 13% az adózott eredmény/nettó bevétel mutatója, kettőnk közötti emberkereskedőnek meg 23%.
Eddig azt hittem, fele-fele arányban zsákmányolnak ki, de ezek szerint tévedtem, az emberkereskedőnek sokkal vastagabban fog a ceruzája.
-
Xero
nagyúr
válasz
MrSealRD
üzenetére
A problema akkor van, amikor ezek a cegek ragaszkodnak erosen a marginjukhoz. Van ilyen is es olyan is.
Nem is olyan regen tortent meg, hogy egy pozira tobb cegtol interjuztattunk emberkeket. Voltak szakmailag difik, az egyikert kertek 200e huf napidijat a masikert 170-et. A dragabbik jobb volt nemileg szakmailag de emberileg meh. Be is mondtam egy 170-et ra is, de kotottek az ebet a karohoz, hogy o nem hajlando kevesebbert eljonni. Mikozben en for fact tudtam mennyiert jonne el es boven belefertek volna meg haszonnal is. A masodik versenyzore bemondtam egy 130-at, amire jott egy 145-os counter, majd 135 lett a vege. Ott lenyegesen kevesebb maradt bent haszonkent, viszont kaptak ajanlatot.
Az elobbi ceg, nem nagyon hozott meg tomegevel embereket, es ezzel a mentalitassal nem is igazan fognak.Amit ki akarok ebbol hozni, hogy azert annyira nem mindegy kin keresztul kornyekezel meg egy ceget, hiszen siman lehet, hogy az emberkereskedo mohosagabol fakadoan fogsz bukni lehetosegeket.
-
carapace
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
A nyelvi tesztnek semmi értelme, egyszerűen be kell hívni az interjúra egy külföldit, aztán beszélgessen azzal, tök jól ki fog derülni, mire képes angolul. Annak idején a VacuumLabls játszotta el velem, hogy ideküldtek egy 10 oldalas angol tesztet ilyen Rigó utca stílusban, persze eszem ágában se volt kitölteni, aztán amikor jött a recruiter értetlenkedni, mondtam neki, hogy 9 év külföldi munka után ne szórakozzunk már, hozzanak egy anyanyelvi interjúztatót, aztán csókolom.
-
Dare2Live
félisten
Bármi lehet... csak nem nálunk.
Nem tudom te milyen cégnél dolgozol, lehet mások a tapasztalataid de felénk a felvételin amiket kérnek azt nem hobbiból kérik. Nem véletlenül van nyelvi teszt. A default kommunikációs nyelv ügyfelekkel az angol. Doksik angolul. Éves... értékelés... minden angolul. Még a HR is kétnyelvű.
Nem nem lehet. -
-
mrots
tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Eletem elso munkahelyen (meg egyetemre jartam, csak kozben mar elkezdtem dolgozni, szoval kb kis senki voltam mar akkor is szakmailag) zajlott az interju. A kesobbi fonokom fonoke vezette, kerdezgetett szakmai kerdesekrol meg ilyen altalanos dolgokrol. Majd egyszer csak hatradolt, nagy levegot vett es angolul azt mondta: akkor most folytassuk angolul. En megvontam a vallam es angolul valaszoltam, rendben, folytassuk. Nagy csend. Varok az elso angol kerdesre. Meg mindig semmi. Aztan folytatja magyarul: oke akkor szerintem ennyi eleg is volt.
Amugy jo fej fonok volt, nem volt semmi gond vele, valamennyire tudott is angolul, nem tudom azota sem, mi volt ez a hatraarc.
Az elmult evekben mindenesetre en mar leszoktam arrol, hogy magyarul kuldjek barmit, a CV-m angol, az email amiben jelentkezem angolul van. Engem pusztan az motival, hogy nem fogok valamit ketszer megirni. Ha kell tudni angolul a melohoz, akkor legyen jo egy angol jelentkezes meg CV is. Nem volt ebbol meg problemam. A HR ha felhivott, akkor volt, hogy egesz vegig szoba sem kerult az angol tudas kerdese, illetve volt olyan interju, ahol a HR-es maga kerte, hogy valtsunk magyarra.
Fene se erti ezt. Szerintem kicsit ego, ha ennyire toljak, hogy de tudjal angolul mert kell a melohoz - akkor szeretnem, ha az engem interjuztatok is tudnanak annyira, amennyire szerintuk nekem kell. Amikor en felveteliztetek embert, akkor a szakmai kerdeseknel nem kerdezek olyat, amire en magam ne tudnam a valaszt, szerintem ez alap.
-
Egon
nagyúr
válasz
axioma
üzenetére
Fiatalabb vagyok nálad, nem volt 2. nyelv a középiskolában, végigvitték az oroszt (3.-ban úgy döntöttek, hogy arra a kis időre már nem vezetnek be másik nyelvet). Családi okok miatt németül tanultam maszek alapon (nem sok maradt meg belőle). A főiskolán szemeszterenként 10 (!) óra angol volt, nem volt benne a tervben, hogy ott tanítsanak meg minket angolul (igaz, elég gagyi főiskolára jártam, de a lakhelyemen az az egy lehetőség volt, utazni meg nem akartam).
Ez nyilván csak egy kiragadott példa, csak arra akartam rávilágítani, hogy ilyen is van. -
carapace
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Hehe, nekem az volt ilyen stresszhelyzet, amikor magyar kkv után (ahol csak minimális angolt kellett használni) kimentem Bécsbe egy multihoz, és ott a második nap kiadták, hogy hívjam fel a fejlesztőt Mumbaiban és beszéljem vele át a requirementet. Ott eléggé leizzadtam, de azért végülis sikerült megoldani
Ami a közvetítőket illeti, na ott van minden szép és jó. Az interjúkon a szakmai emberek általában ügyelnek rá, hogy normális angolt beszéljenek, de engem pl. egyszer felhívott egy angol pasas egy brit ügynökségtől, akinek a szövegeléséből egy büdös nyikkot nem értettem, holott a 30 hinduval-öregördöggel videokonferenciázás meg ilyenek akkor már simán mentek. -
Reggie0
félisten
válasz
kopeter1982
üzenetére
Lenyomni egy kozepfokut vagy kommunikalni 3-10 kollegaval, esetleg 30-al konferenciazni total kulon kategoria. Nekem is hiaba volt meg a vizsga, az utobbi olyan extra stresszhelyzet, amiben ket ep mondatot nem tudtam kimakogni.
Az interjunk az sem mindegy, hogy kivel kell beszelni. Ha kozvetiton keresztul mesz, akkor az valoszinuleg nem szakmai angollal fog tesztelni, igy lehet, hogy tized akkora szokincsed lesz a temakorben. -
nyunyu
félisten
válasz
axioma
üzenetére
Gimink 95-96 körül kapott egy komplett tanteremnyi 486-ost a Soros alapítványtól, meg kiépítették a mikrohullámú összeköttetést a Veszprémi Egyetemmel.
Többi gimit valamikor 97-ben kezdték internetre kötni a Sulinet program keretében, általánosokba valamikor 2000-ben ért le.
1999 végétől volt elérhető a lakosságnak az ADSL? (2000. január 2-én kötötték nálam)Szóval ~25 éve kezdett tömegesen elérhetővé válni a net.
-
nyunyu
félisten
Nálunk 85-ben még az orosszal kezdett az általános iskola (78-79-ben születettek), nekünk 86-ban már német volt elsőben. (79-80-asok), szóval ja, 45 év körül lehet a váltás az oroszt tanulók/nem tanulók között.
94-ben a giminkben orosz az választható második idegen nyelv lehetett csak, de az osztályunkból egyedül csak egy lány járt arra. (latinra jártak ketten-hárman?)
-
axioma
veterán
Csak az eletkorhoz: 51 vagyok, elso nyelvv az orosz volt, de ott a masodik nyelv is, foleg akkor az egyetemen is volt [ingyen] nyelvora, nem irrealis elvaras. 2 evvel utanam gimiben 2 uj nyelvvel kezdtek, az a 48-50 kozepe.
Ami inkabb gond, hogy anno nem volt me'g vilaghalo es nagyon nem volt trivialis az angol nyelv kvazi egyeduli kozvetito nyelvve valasa, anno sokan [en is] a kozelben beszelt es gazdasagilag is kotheto nemetet valasztottuk. Pl. Siemens belso kommunikacios nyelve 2000-2005 kozott valtott csak angolra, addig Fehler Katalog volt toltogetve a kesobbi Modification Request Tracking System helyett. -
Szerintem nincs ezzel gond, ha ezzel az adott vezető is tisztában van, és kér tolmácsot. Azzal van gond, amikor teljes magabiztossággal makog valaki úgy angolul órákon át, hogy mindenki egy erős szekunder szégyennel ül, hogy talán ezt nem kéne erőltetni.
Voltam ilyen kkv-nál, oda-vissza fordított az egyik vezető, aki magabiztos volt angolul. A vége felé már magyarra nem is kellett, mert kb mindenki eléggé megértette az angolul beszélő (egyébként talán cseh) embert, de nem égette magát/a céget senki azzal, hogy 2 értelmes mondatot nem tud összerakni - amire egyébként az év 364 napján nincs is szüksége.
-
Egon
nagyúr
válasz
kopeter1982
üzenetére
Ennél azért összetettebb a kérdés szerintem.
Egyrészt az idősebb vezetői réteg (48-50-től felfelé) még oroszt tanult (már ha tanult) a középiskolában is, nem igazán elvárható, hogy "miért nem raktak le egy középfokút gimi végéig". Másrészt egy csomó olyan beosztás van (vezetői is), legalábbis egy hazai cégnél, aminél teljesen jól el lehet lenni nyelvtudás nélkül is: hazai piacra dolgozó, hazai ügyfelekkel kapcsolatba kerülő cégek garmadája ilyen. Harmadrészt simán lehet olyan nyelvtudás, hogy az adott ember tud olvasgatni idegen nyelvű (szak)irodalmat (ami megintcsak nem feltétlenül szükséges mindenkinek is), de beszélni már nem tud (btw úgy feljődnek az online fordítók, hogy még pár év, és már alap nyelvtudásra sem lesz szükség mondjuk angol nyelvű szakirodalom olvasásához).
Persze nyilván (illetve inkább sajnos) van egy csomó politikai-haveri alapon kinevezett vezető is számos helyen, de velük általában nem a nyelvtudás esetleges hiánya a legnagyobb probléma...
-
kopeter1982
csendes tag
Ez igaz.
De én azt mondom, hogy aki egyszer lerakta a nyelvvizsgát, csak most nem használja a nyelvet, annak vissza tud jönni az a tudás, és az talán mégis többet ér, mint hogy a nagy nyelvvizsga-amnesztia (kovid) idején 3-5-10 éve bent ragadt diplomákat kaptak meg az emberek nyelvtudás nélkül.
Azért milyen szintű főskola/egyetem lehet már, ha a végéig egy nyelvvizsgát nem tud összekaparni az illető?
Vagy hogy olvasott idegen nyelvű irodalmat akkor?
Szóval így is lehet valaki vezető nyelvtudás nélkül.
Már 15-20 éve se volt annyira nagy szám legalább egy középfokút lerakni gimi végéig.
Persze tudom, hogy manapság a nyelvtudás is mást jelent, "elég ha megértenek, csak beszélj folyamatosan", nem számít, hogy az igeidő meg a ragozás nem stimmel. -
Dare2Live
félisten
válasz
skoda12
üzenetére
Itt nem arról volt szó, hogy őőőzik... hanem hogy valósan nem tudott angolul. Nem tudok elképzelni olyan esetet, hogy átment volna a nyelvi teszten. Átnyomták, valaki valakije nem tudok mást kitalálni. És a többi eset detto. Nem az iskola, IQ, empatikus iq, vezetői képesség... számított hanem hogy kinek a haverja.
Azt értem, hogy 10főből nem a legrosszabb lesz felvéve mert vi vikje. De egy szint már legyen és ha azt nem ugorja meg akkor ne vegyék fel. Egy egy ilyen ember nagyon-nagyon sokat tud ártani.Beugrott mégegy eset ~2012ből. Másik csapathoz jött új ember. Úgy lett bekonferálva, hogy ért hozzá. Az első nap kiderült, hogy full junior. OK sebaj. De új felvétel, kérdeztük mennyire vették fel. Ez elvileg titkos de benyögte, hogy 600.000brutto. Ott leseggelt mindenki, 2-4éve ott dolgozok keresetünk 250 körül a ~20+fős csapat szakmai atyaúristene meglepetésében kinyögte, hogy annyit még ő sem...
Amennyire a rendszert ismerem nem a pmanager embere lehetett sokkal feljebbről jöhetett az ukáz, hogy fel kell venni és ilyen fizura.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Szerintem ezen nem neked kell aggódni. Jelentkezni kell, ha behívnak úgy is tesztelik az angolodat, ha más nem úgy, hogy lenyomnak veled egy interjút angolul. Ez alapján eldöntik, hogy megfelelő-e az angolod. Persze, ha tudod, h az sem menne neked most, akkor valóban nem kell jelentkezni.
-
tototos
addikt
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Mert magyar a management is felette. Nálunk nagyon sok külföldi kolléga volt így természetes volt hogy angolul beszélünk. De más osztályokon ahol csak magyarok voltak, vagy 1-2 külföldi ott igencsak szenvedtek amikor levelezni kellett, hogy akkor milyen nyelven is menjen ki az e-mail.
Jah a legszebb, hogy a HR vezető sem tudott szépen angolul beszélni. Rengeteg "ő"zés meg kereste a szavakat. Na ő vajon hogy juthatott el oda? -
Stylewars_kp
őstag
-
H A M M E R
csendes tag
MVM Services Zrt. nél dolgozik innen valaki? Ennél a Vezető portfólió- és üzleti elemzési szakértő pozíciónál mi lehet a bérsáv?
-
tototos
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Úgy kerülnek oda, hogy a szervezet szerint szükség van rájuk. Előző cégnél is ahogy nőtt az organizació egyre több line manager kellett. Nálunk 100 emberre jutott legalább 5 6 belőlük. Ők semmilyen projekten nem dolgoztak csak az emberekkel ki kevesebb ki nagyobb lelkesedéssel. De volt céges autójuk korlátlan hasznalattal, kötetlen munkarend meg éves fizu max 25%a bonuszban.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
A managerek angoltudása nálunk is gyalázat. Borzalom végighallgatni a budapesti iroda vezetőjét az 1 órás town hall meetingeken, pedig ott nem tudnak szóban kérdezni tőle, tehát előre begyakorolhatná a mondandóját. Head of HR és több másik hasonló kategóriás is ugyanez.
Ezek az emberek felsővezetőket fogadnak más cégektől, viszik körbe őket az irodában, meg tárgyalniuk kéne. Tiszta szégyen ilyen embereket pakolni a kliensek elé. Bezzeg az egyszerű munkavállalóknak kötelező nyelvi szintfelmérő van pár évente. -
Dare2Live
félisten
válasz
tototos
üzenetére
"egik ismerősöm aki manageri poziban van jó pár éve mondta, hogy a gyerekét nem iratja magán suliba mert úgyis csak a kapcsolatok számítanak az életben, így nem kell hogy extra jó tanítást kapjon általánosban...
A problémám ezzel, hogy tényleg ezt láttam eddig. Az eddigi feletteseim rámenősek voltak és jókor voltak jó helyen aztán megkapták a pozikat. Tisztán people managerekről beszélek akik szakmai dolgokba nem szóltak bele(nem is nagyon tudtak volna)"Két része van.
Az egyik, hogy az én tapasztalatom alapján is ez van People manager... és rakás vezetői poszton. Egyszerűen nem értem, hogy kerülnek oda emberek.
-"Legszebb" eset amikor kollgeina agusztusra volt kiírva, dagadt a lába, mindene és mondta, hogy szivesen dolgozna HOból de júliusban nem tud bejárni céghez. Team még jelezte is manager felé, hogy nagyon jó lenne ha maradna mert nyári szabadságolások miatt nagyon szűken vagyunk.
Declinolták a requestet, kollegina elment TPre, mi meg szívtunk.
-Kedvencem multinál a mindenkinek kell az angol de kiderült manager nem beszélte. WTF
-A legnagyobb kárt pedig az az ember okozta amikor vki fent kitalálta, hogy nem lehet failed change. Fent ült és semmit se értett ahoz, hogy mennyire fontos, hogy mi lesz ebből, hogy lehet papíron nem lesz de valóságban igen de nem lesz RCA, nem lesz DPP...Közben a fizuk az egekben. Akkor ~28éves managerem ki volt akadva azon, hogy egy akkor ~5xéves adott területen 30+év tapasztalattal rendlekező MOon bizonyos területeken etalon/nincs jobb szakember annyit keres mint ő. Hogy ez mi.
A másik, hogy nem vezetői/sok más területen igenis fontos az iskolai tanárok minősége, oktatás tematikája....
-
Ha valakit erdekel: CTO compensation report, nagyreszt kiskozepes cegek.
Atlagok lokacio szerint:
- Kelet-EU: $170k
- Nyugat-EU: $280k
- Eszak-EU: $250k
- UK: $280k
- US: $320kJellemzoen az evi fizu 0.5x-3x kozotti erteku reszvenyopcio van meg.
Reszidos ('fractional') CTO-k napidija $1500 korul van.
A remote jelentosen jobban fizet, mint a full onsite, a hybrid kicsit jobban fizet, mint a remote.
-
Pontosan. Após nagyon boldog lesz (erdészetnél igazgató), ez rájuk tuti vonatkozik majd. Érdemi béremelés nem volt náluk sok-sok éve, és erre még kapnak a szájukba egy 5%-os megszorítást is. Az erdőket le kellett rabolni, mert kijött az ukáz, el is vittek tőlük egy rakás osztalékot a költségvetési lyukak tömködésére. Persze a verérigi náluk egy politikai potentát, igazi gyomromkifordultőle fazon.
-
Egon
nagyúr
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Az a "vicces" ebben, hogy az állami tulajdonú gazdasági társaságok nem kapnak egy fillér költségvetési forrást sem, for profit alapon működnek (kivéve persze a nonprofit cégeket), és bár jellemzően állami cégek és hivatalok tartoznak az ügyfeleik közé, azért ez nem mindig és minden esetben igaz.
A kapcsolódó jogszabályból idézve:
A Társaság a 2. § szerinti megtakarításának összegét a megtakarítás évének december 15. napjáig köteles befizetni a központi költségvetés javára a Magyar Államkincstár által vezetett „Gazdasági társaságok megtakarításai” megnevezésű, 10032000-01200021-09060032 számú számlára.Magyarán ez nem más, mint egy különadó az állami gazdasági társaságokra kivetve.
-
Qtya123
őstag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Én azon röhögtem, hogy maguknak megszavazták a béremelést, majd utána bejelentették ezt a spórolást más állami területeken.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Vision
üzenetére
Van 1-2 kevesbe komoly linkedines megkeresesem mostanaban, illetve egy kisebb fejvadasz ceg aki most folyamatosan hozza a cegeket (3-4 db releváns az elmult ~2 hetben). Elore lepes is lehetne szakmailag mert amiket hozott azok nemzetkozi cegek, illetve csomagban is ugy latom, hogy tobbet fizetnenek, mint a mostani, mondjuk azt nem nehez.
-
Pfiucska
aktív tag
Szerintetek (azért válasz, h egyenest itt legyen a hays 2024 guide) mennyivel érdemes alááraznom magamat a guidenak, tekintettel a koromra (most leszek 25) és relatíve kevés (2 év) vezetői tapasztalatomra, amikor pénzügyi vezetői pozival keresnek meg? Mennyire van egyáltalán döntő szerepe a pénznek ilyen pozikban; pl 10-30%-kal olcsóbb vagyok, de nem 40 éves 15 év tapasztalattal.
-
válasz
nyunyu
üzenetére
Szerintem itt az a fő kérdés te mennyiért vállalod a munkát... Ésszerű keretek között... Ha megkapod azt amit szeretnél, akkor kvázi mindegy mennyit keresnek rajtad. Hiszen ahogy fentebb is írták, te egyénként nem tudsz olyan pozícióba kerülni... Ez csak akkor tud rossz érzést kelteni, ha úgy érzed alul vagy fizetve.
-
nyunyu
félisten
válasz
Vision
üzenetére
Ezekkel tisztában vagyok.
Most egy emberkereskedő vitt be a bank minősített beszállítójához, így összesen hárman osztozunk a bank által kifizetett összegen.
Másik nagyvállalatnál még nem tudom mi a helyzet, hogy direktben nekik fogok-e számlázni, vagy valamelyik projekt cégüknek, mint amit 2020 nyarától erőltettek.
De olyan napidíjat szeretnék, ami reálisan kihozható akkor is, ha egy közvetítő réteg van felettem.Másodikat viszont nem szeretnék feleslegesen etetni.
-
válasz
nyunyu
üzenetére
Ez amúgy reális, mert a közvetítőnek is meg kell élnie valamiből. Egy nagybank nem fog 1-1 emberrel külön leszerződni, mert számtalan - általad nem ismert - feltételnek kell még megfelelni.
Az egyik helyen, ahol melózom (közvetlenül), fél év volt a vendor onboarding, annyi nyilatkozatot, meg assessmentet kellett lenyomni. Sok helyen auditot is kérnek, és egy csomó megfelelőségi tanúsítványt. Ezt te nyunyu Kft. nem tudod megcsinálni, mert nem fogsz fizetni egy auditor cégnek, hogy az 1-személyes Kft-det auditálja 15 millió forintért.
-
Stylewars_kp
őstag
[link] Itt érint valakit?
-
nyunyu
félisten
Nem tudom, most pontosan mi az eloszlás, de azt tudom, hogy a jelenlegi bank mennyit fizet értem a kettővel feletti cégnek, annak alig 63%-a csorog le hozzám.
-
Strezi
őstag
válasz
Vision
üzenetére
Na, azért ez nem a jellemző elosztási arány :/
Annó mikor kezdtem a nokiánál, kaptam a junior fizut, magyar ügynök levett 30%-ot, finn meg 50-et... Valódi szenior kollégák segítségével egy év után sikerült mindkettőt kitenni, és egy normális angol ügynökséggel kb. tripázni a fizetést.
Szerinted ?
-
-
nyunyu
félisten
Köszi a tippeket.
Igazából csak egy rendes senior DB fejlesztői fizetést szeretnék egy hosszabb projektre, semmi extrát.
Na meg nem etetni 2 emberkereskedőt felettem, mint most. -
Egon
nagyúr
válasz
Vision
üzenetére
Egy ismerősöm belefutott ebbe. Nagyon kellett volna a szaktudása, a tanácsomra bemondott egy pofátlan összeget, aztán bebukta.
Egyszer már én is jártam így. Csak úgy tűnt, hogy nincs B terv, de aztán mégis volt. Ezt azért érdemes figyelembe venni ajánlatadáskor.
Egyébként meg mindenkinek magának kell tudnia, hogy az adott körülmények között mennyiért éri meg neki bevállalnia az adott melót, vagy éppen váltást. -
Egyetértek, kérdés, hogy itt tényleg erről van-e szó. Ha igen, akkor valid az a napidíj, amit írtál, ha nem, akkor bukó.
Egy ismerősöm belefutott ebbe. Nagyon kellett volna a szaktudása, a tanácsomra bemondott egy pofátlan összeget, aztán bebukta.
Nagyvállalatoknál, ahol a határidő ugyan le van írva, de sok relevanciája nincs, nehéz ezt érvényesíteni. Amit leírtál példaként, az a startup világ, ahol gondolom hajtottak valami tenderre/pályázatra.
-
Egon
nagyúr
válasz
Revolit
üzenetére
Eléggé vegyes hogy kivel mi lett. Egyrészt ez egy nem túl nagy magyar kkv, ergo nincs dollárban milliós részesedése senkinek. A menedzsmentnek és a dolgozóknak konkrétan 0% részesedése van a cégben.
A CEO nem kapott máshol vezetői pozíciót: mivel már 60 körül volt, elment tanácsadónak dolgozni valami állami céghez, talán a NAV-nál van, ha jól rémlik. A legkorábban (még az új CEO érkezése előtt) elment vezetők közül van aki már a sokadik helyén van, jellemzően alacsonyabb vezetői pozícióban mint volt; van aki úgymond felfelé bukott (másik céghez ment hasonló pozícióba, de nagyobb területet visz), és van aki saját vállalkozást indított.
A CIO a LinkedIn szerint az egyik big4 cég hazai része fejlesztési részlegének vezetője lett. A kereskedelmi igazgató azóta sem talált magának normális munkát.
Mindenesetre az igaz, hogy akinek a legnagyobb sara volt a projekt csúszásában (szerintem legalábbis), az kapta a legjobb állást utána...
-
-
Egon
nagyúr
válasz
-Skylake-
üzenetére
Nálunk a fő projekt csúszásába három éve belebukott a CEO, a tulajdonosi kör lecserélte. Az igazgatók közül már korábban, a távozása előtt cserélődött kettő az ötből; az új CEO érkezésével elment a CIO, és a későbbiek folyamán az ügyvezető elküldte a kereskedelmi igazgatót is; plusz mivel az egyik igazgató új pozíciót kapott, végeredményben az új CEO érkezésének pillanatában meglévő menedzsmentből már csak ketten vannak a helyükön: a gazdasági igazgató és a CISO.
-
tototos
addikt
Ez nagyon manageres döntés. Nálunk is voltak már ilyen beszólások, hogy úgyis talál majd embert, szóval akinek nem tetszik a mostani szituáció mondjon fel.
-Skylake-: Előző cégnél csak felfele buktak az ilyen emberek. Elronttál valamit nem gond, biztos majd feljebb jobban csinálod.Amin még nagyon elgondolkodtam, hogy egik ismerősöm aki manageri poziban van jó pár éve mondta, hogy a gyerekét nem iratja magán suliba mert úgyis csak a kapcsolatok számítanak az életben, így nem kell hogy extra jó tanítást kapjon általánosban...
A problémám ezzel, hogy tényleg ezt láttam eddig. Az eddigi feletteseim rámenősek voltak és jókor voltak jó helyen aztán megkapták a pozikat. Tisztán people managerekről beszélek akik szakmai dolgokba nem szóltak bele(nem is nagyon tudtak volna) -
-Skylake-
addikt
de gondolom az az r=1 kutya meneddddzser azota is ott van, mert o gondolom nelkulozhetetlen. annyira szeretnek mar latni egy, CSAK EGY olyan szituaciot, ahol egy manager aki "sokat keres mert nagy a felelosseg" , tenylegesen ugy is mukodik, hogy szamon van kerve az a felelosseg. csak egy ilyet.
-
Ja. Azt kell latni, h ha _tenyleg_ kell ember, akkor kb. _tokmindegy_, hogy mennyibe kerul. Mar megint lattam egy olyan esetet, h go-to-marketre kellett volna egy eleg univerzalis ember, meg is volt, daralta is le a feladatokat, de egy ido utan valamelyik vezernek feltunt az 1000 euros napidij, fel is haborodott, szerzett olcsobb embereket. A projekt csuszott 9 honapot, befektetes elbuktak, kesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Arc Raiders
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

És kösz, hogy megosztottad.