- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
nem, nem ilyen téren fogok elhelyezkedni és nem lesz szükségem a java programozásra, viszont jelenleg még TANULOK és mivel ez az első évem ugyanazt vesszük mint a szoftverfejlesztő és a rendszergazda, így tehát MUSZÁJ egy alap szinten megtanulnom programozni, a többi tanár megérti, hogy mire lesz szükségünk ez viszont nem és ugyanolyan szinten szeretné kérni az adott anyagot.
a másik meg végig mindenhol németet tanultam

Megkérdezhetem, hogy milyen szakon tanulsz?
-
WonderCSabo
félisten
nemtudok angolul ezért kérdeztem..

Lehet, hogy többen mondták már, és elnézést ha ismétlem őket, de azért leírom: ha informatikai szakmában akarsz elhelyezkedni, legalább alapszintű angoltudás elkerülhetetlen, enélkül meg vagy lőve, az elérhető információnak csak egy nagyon kicsi szeletét tudod használni.
-
köszönöm!

Mielőtt még egyszer kódot másolsz a hozzászólásodba, szeretnélek megkérni, hogy félkövérezés vagy pőrén hagyás helyett használd a Programkód gombot! Köszi, mindannyiunknak nagy szívességet teszel.
-
bucsupeti
senior tag
ezt hogy lehetne megoldani, úgy hogy két külön metódus(függvény) hajtsa végre a kerekítést tehát kerekit2 és kerekit3 metódus mondjuk...
tehát ennek a kettőnek kéne írni egy-egy függvényt és a függvénnyel kerekíteni.. így is jó de nem ez a feladat sajnos
x=Math.floor(x*Math.pow(10,2)+0.5)/Math.pow(10,2); fx=Math.floor(fx*Math.pow(10,3)+0.5)/Math.pow(10,3);
x-et 2 tizedesre
fx-et 3 tizedesrepackage gyak;
public class gyak {
public static void main(String[] args) {
System.out.println("Függvény: f(x)=x^3-3.12x^2-4.62x+5.3\n");
poli();
}
public static double poli(){
double x=0;
double fx=0;
for (int i = 0; i < 40; i++) {
x+=0.25;
x=Math.floor(x*Math.pow(10,2)+0.5)/Math.pow(10,2);
System.out.println("x értéke: "+x);
fx=Math.pow(x, 3)-(3.12*Math.pow(x, 2))-(4.62*x)+5.3;
fx=Math.floor(fx*Math.pow(10,3)+0.5)/Math.pow(10,3);
System.out.println("Függvény: "+fx);
}
return fx;
}
}bocs, de azért ez nem feladatmegfogalmazás amit ide írtál! Mi a pontos feladatmegfogalmazás?
-
M_AND_Ms
veterán
sziasztok.
Valaki leírná a java
MATH. osztály használatát
tehát úgy hogy Math.pow() és hogy mire való.. 1-2dbot tudok de többit sajnos nem. kösziAz api dokumentáció egyértelműen leírja:
http://docs.oracle.com/javase/7/docs/api/java/lang/Math.html -
emvy
félisten
sziasztok.
Valaki leírná a java
MATH. osztály használatát
tehát úgy hogy Math.pow() és hogy mire való.. 1-2dbot tudok de többit sajnos nem. kösziTudsz angolul olvasni?
-
Aethelstone
addikt
meg lett csinálni, kinek segítség ez itt a kérdés, mikor hello világon kívül nem sok mindent tanultunk
Az életben a munkahelyen sem fogják megkérdezni, hogy meg tudod-e csinálni. Kiadják, előveszed a tutorialt, a guglit és megoldod.
-
floatr
veterán
meg lett csinálni, kinek segítség ez itt a kérdés, mikor hello világon kívül nem sok mindent tanultunk
Akkor itt az ideje, hogy a kezedbe vegyed a dolgok irányítását, és nem hagyj mindent a tanárra, aki - elmondásod szerint - többet követel, mint amennyit ad. Az itt lévők nagy része vagy az alapoktól, vagy egy bizonyos szinttől kezdve autodidakta. Isten hozott a valóságban.
-
McReay
aktív tag
sziasztok.
itt egy kód ami bekér a konzolról egy "stringet"
viszont nekem olyan szting kell ami x hosszúságú, mivel dátumot kellene beleírni, tehát 1992.12.19.
majd ha beírtam a dátumot azokat2. Készítsen egy függvényt, amivel a stringből egy másik stringbe áttölti csak a számjegyeket, és a szám stringgel tér vissza. Pl. ”1989-05-12” formából → ”19890512” formába.
3. Készítsen egy összegző függvényt, ami az átadott, csak számjegy karaktereket tartalmazó karakter sorozatban lévő számjegyeket össze tudja adni és az összeggel tér vissza. 15 p
4. Készítsen egy függvényt, amelyik addig végzi a számjegyek összegzését a teozófiai algoritmus szerint, amíg az összeg 1-9 közötti számot nem eredményez és ezzel a számmal tér vissza (ha kell kétszer is összegezve a részeredményeket a 3. pontban elkészített összegzésre képes függvénnyel).
tehát addig kell ezeket a dátumból átalakított számokat összeadni amíg a szám 1 és 9 közé nem esikteljesen nem megy esetleg valaki valami?

package javahazi1;
import java.util.Scanner;
public class Javahazi1 {
String datum;
Scanner bill = new Scanner(System.in);
datum = bill.next();}
}Ezzel megmaradnak CSAK a számok:
value.replaceAll("[^0-9]+", "");Ezzel pedig összeadod a számokat:
for (int i = 0; i < value.length(); i++) {
osszeg += (int) value.charAt(i);
}Sokan mutattunk sokféle megoldást! Hála Istennek senki sem csinálta meg helyetted!
Ha ennyi segítség mellett sem tudod megcsinálni.....
Nagyon kétségbeesett lehetsz, ha már gyakori kérdéseken is felvetetted a problémádat!
-
PumpkinSeed
addikt
elméletileg DELPHI-ben így néz ki:
program Project1;
{$APPTYPE CONSOLE}
uses
SysUtils;var
Evszam: string;
ev: integer;function TEvszam: integer;
var
i: integer;
szam: array[1..8] of integer;
szamok: string;
osszeg: integer;begin
szamok := Evszam[1] + Evszam[2] + Evszam[3] + Evszam[4] + Evszam[6] + Evszam[7] +
Evszam[9] + Evszam[10];i := 0;
for i := 0 to 8 - 1 do begin
szam[i+1] := strtoint(szamok[i+1]);
end;
osszeg := szam[1] + szam[2] + szam[3] + szam[4] +
szam[5] + szam[6] + szam[7] + szam[8];while osszeg > 9 do begin
szamok := inttostr(osszeg);
szam[1] := strtoint(szamok[1]);
szam[2] := strtoint(szamok[2]);
szam[3] := szam[1] + szam[2];
osszeg := szam[3];
end;result := osszeg;
end;
begin
{ TODO -oUser -cConsole Main : Insert code here }
readln(Evszam);
ev := TEvszam;
writeln(ev);
readln;
case ev of
1: writeln('Mars');
2: writeln('Jupiter');
9: writeln('valami');
end;
readln;end.
-
caindwan
aktív tag
értem amit írsz, csak megcsinálni nemtudom

Nem írhatom meg helyetted a leckéd

Mellesleg milyen egyetemre jársz?
-
caindwan
aktív tag
eddig van meg..
package javahazi1;import java.util.Scanner;
public class Javahazi1 {
String datum;
datum = bill.next();if (Character.isDigit(datum.charAt(0)) &&
Character.isDigit(datum.charAt(1)) &&
Character.isDigit(datum.charAt(2)) &&
Character.isDigit(datum.charAt(3)) &&
(datum.charAt(4) == '.') || (datum.charAt(4) == '-') &&
Character.isDigit(datum.charAt(5)) &&
Character.isDigit(datum.charAt(6)) &&
(datum.charAt(7) == '.') || (datum.charAt(7) == '-')){System.out.println("Megfelel a dátum formátumnak.");
}else {}
}
}az else ághoz kellene berakni egy olyat hogy addig kérje be amíg nem igaz a feltétel..
majd kéne valami olyan amit nemtudom mivel hogy kell megoldani, hogy a dátumot számmá alakítsa majd azokat összeadja addig amíg nem 1 és 9 közötti nem lesz..
Teszel egy for-t, számmá alakítod egyesével és összeadod
-
caindwan
aktív tag
hát igen kb ezt értem is én, de hogy mit mivel milyen függvénnyel kell megoldani azt már nem tudom.. tehát azt se tanultuk, hogy hogy kell megadni a string hosszát hogy mekkorát írhat be...
Ha már addig megvan, hogy be tudod olvasni, akkor:
String[] p = scanner.nextLine().split("\\-");
String pp = "";
for(int i = 0;i<p.length;i++){
pp += p[i];
}
Soronként:
Beolvassa az értéket és egyből kiveszi belőle a "-" karaktert.
Mivel azt mondtad, hogy a végeredmény stringben kell nem string array-ban ezért csak beírja ezt egy stringbe.
Egyetértek a felettem elhangzottakkal
-
Aethelstone
addikt
sziasztok.
itt egy kód ami bekér a konzolról egy "stringet"
viszont nekem olyan szting kell ami x hosszúságú, mivel dátumot kellene beleírni, tehát 1992.12.19.
majd ha beírtam a dátumot azokat2. Készítsen egy függvényt, amivel a stringből egy másik stringbe áttölti csak a számjegyeket, és a szám stringgel tér vissza. Pl. ”1989-05-12” formából → ”19890512” formába.
3. Készítsen egy összegző függvényt, ami az átadott, csak számjegy karaktereket tartalmazó karakter sorozatban lévő számjegyeket össze tudja adni és az összeggel tér vissza. 15 p
4. Készítsen egy függvényt, amelyik addig végzi a számjegyek összegzését a teozófiai algoritmus szerint, amíg az összeg 1-9 közötti számot nem eredményez és ezzel a számmal tér vissza (ha kell kétszer is összegezve a részeredményeket a 3. pontban elkészített összegzésre képes függvénnyel).
tehát addig kell ezeket a dátumból átalakított számokat összeadni amíg a szám 1 és 9 közé nem esikteljesen nem megy esetleg valaki valami?

package javahazi1;
import java.util.Scanner;
public class Javahazi1 {
String datum;
datum = bill.next();}
}1. A stringet bekéred, majd ellenőrzöd, hogy milyen hosszú, megfelel-e a formátumnak, stb. Ha igen, akkor tovább, ha nem, akkor kiírod, hogy mi a baja és bekéred újra.
2. Ha megvan, hogy mi a dátum szeparátor, akkor simán replace a szeparátorra üres stringgel. Vagy SimpleDateFormat lehet a szofisztikáltabb megoldás.
3. Végigmész a stringen egy for ciklussal és összeadod őket.
4. 3. pont, de csak addig mész, amíg az összeg =>1 és <=9.
Kb.
-
fatal`
titán
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni, volna egy házifeladat, amely egy régi ZH alapja... viszont ezt a beadandó házit se én se a többi osztálytársam nem nagyon bírtuk megcsinálni, csak próbálkozások vannak.. NetBeans Java nyelvel kellene megírni egy programot.. ha esetleg valaki tudna segíteni akkor el is tudom küldeni az adott feladatotköszönöm
Mi a feladat és hol akadtatok el? Szerintem itt ingyen senki nem fogja megírni a házitokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Amatőr csillagászat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Garanciális samsung galaxy watch 8 classic
- Samsung QVO 870 SSD (1 TB) 100/100%
- Új, bontatlan - Apple MacBook Air 13 M4 16/256GB - Sky Blue
- Új Dobozos ASUS VivoBook Go 15 Laptop 15,6" -20% Ryzen 5 7520U 16/512 Radeon Graphics FHD OLED
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium Karcmentes 100% akkumulátor (152 ciklus)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 5 Intel Core U5 125H, 32GB, 1TB, IPS 60Hz
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4634
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest