Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionk
senior tag
válasz
fatal` #10796 üzenetére
Sziasztok,
Elnézést kérek, ha ez nem pont ehhez a topichoz kötődik, ezért off-ba teszem.
Segítséget szeretnék kérni, tanácsot a tapasztaltabb Java fejlesztőktől, interjú jelentkezéssel kapcsolatban.
Szoftverfejlesztésben 2.5 év tapasztalatom van, ebből ipari környezet 2év.
Ebből Java fejlesztésben 1 - 1.5 év tapasztalat. Karrieremet mostantól Java fejlesztéssel és ahhoz kötődő technológiákkal képzelem el.
Most nyit a városunkban irodát egy szoftverfejlesztő cég, akiknek Budapesten már van irodájuk ~350 fős fejlesztő részleggel.
Java és azon belül Spring fejlesztőket keresnek. A Seniorok után már kevesebb tapasztalatú embereket is elkezdtek keresni. Springgel még nem foglalkoztam, de 1 hete már elkezdtem tanulni és szeretnék sokat fejlődni, Standard Java tudásom folyamatosan fejlődik, angol nyelvvel pedig folyékony tárgyaló szinten vagyok.
Felhívtam a HR részlegüket és azt mondták, hogy adjam be a CV-t, de kicsit azt éreztem, hogy csak azért mondják, hogy minél több emberről legyen adatuk és azzal nem veszítenek, ha plusz egy ember beadja, mert az a biztos.
Mit javasolnátok, hogyan lenne érdemes érzékeltetni a CV-ben, hogy bár nem látnak tapasztalatot Springről, de tényleg érdekelne és fejlődni szeretnék benne és így Java-ban is ?
Azon aggódok, hogy ha nem érzékeltetem a CV-ben, akkor fel sem hívnak, nem hívnak be, mert nincs Spring tapasztalatom és alap Java-ból is kicsit több tapasztalat kellene.
köszönöm szépen. -
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Java junior fejlesztő pozíció interjún azt kérdezték, hogy szerintem milyen egy jó, minőségi Java Osztály implementációja?
Szerintetek mi a minél tömörebb, jó válasz erre? Milyen a jó felépítésű Java Osztály? Ha van köztetek nagyobb tapasztalatú, Senior fejlesztő, akkor milyen felépítésű, tartalmú választ szeretnétek hallani?köszönöm
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
A segítségeteket gondoltam kérni az alábbi kérdésekben.
Hogyan tud 2 applikáció adatot küldeni egymásnak akkor, ha egy gépen futnak és akkor is, ha nem?
Például, ha külön gépen vannak, akkor a TCP/IP protokoll jut eszembe.
A lehető legegyszerűbb megoldásokat próbálnám megtalálni.Köszönöm.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Junior álláspozícióra mentem JAVA fejlesztésű projektre.
Kérdeztek egy olyan feladatot, hogy képzeljem el, hogy egy nagyon nagy adatbázisom van, több millió rekorddal / sorral. Hogyan érném el, hogy gyorsak legyenek a lekérdezések, a SELECT-ek az adatbázisból?
Mi lehet a jó válasz erre? Hogyan lehet megoldani ezt a problémát?
Olyasmit hallottam, hogy adatbázis indexelés lenne a jó megoldás?, de az pontosan micsoda?
köszönöm szépen a segítséget!
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyen interjú lehetőségről mit gondoltok?
Vettetek már részt ilyenen? Hallottatok már valamit róla? Bármi infó?
Meglepő, hogy 100.000 USD/évi fizetést kínálnak annak, akit felvesznek. -
Orionk
senior tag
Szia!
Igen, ezeket én is megtaláltam kereséssel.
De arra vagyok kíváncsi, hogy konkrétan mit és hogyan csinál? Tehát mondjuk egy acceptance tesztet Java -ban hogyan ellenőriz? Vagy terheléses tesztnél mit ír JAvaban, ami leterheli a fejlesztett rendszert?Kezdő Junior vagyok és nem látok túl azon a dolgon, hogy nekem állásinterjúra még a Java-t, Java8-at kell jól tudnom, algoritmikus gondolkodásom jó legyen, meg "néhány" algoritmust, fabejárási módot jó, ha tudok és kész.
De lassan látnom kell majd kicsit túl a dolgokon, hogy kialakítsak valami pályát magamnak, hogy BackEnd, FrontEnd fejlesztő leszek, vagy tesztelő, vagy stb. és ezért kérdezem, hogy a Test Automation Engineer mit és hogyan ír, csinál, fejleszt Java-ban.köszönöm
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
A Test Automation Engineer mivel foglalkozik konkrétan, ha Java-s fejlesztőként teszi ezt?
köszi
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Mit jelent Java-ban az, hogy egy osztály nem szálbiztos? Ha ez gond a fejlesztés során, akkor hogyan lehet hleyesen megvalósítani, javítani ezt az osztályt?
köszönöm.
Állásinterjún volt kérdés(junior) -
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Jól gondolom az alábbiakat?
Egy UI Scripter fejlesztő pozícióban a User Interface-t kell fejleszteni. Ami a felhasználó irányába a kezelőfelületet jelenti. Az pedig kizárólag csak Frontend fejlesztés lehet egy UI Scripter pozícióban? Vagy ha nem is "kizárólag", de nagyrészt frontend?Egy másik kérdésem pedig, hogy manapság miért terjedt el az, hogy a Frontend-et JAvascript-ben, vagy valamilyen Script nyelven csinálják ott, ahol a Backend Java nyelven van?
köszönöm
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Végleg elengedi a Java EE kezét az Oracle
Ez mit jelent pontosan? Mármint mit lehetett Java EE-ben fejleszteni? Tehát, hogy megértsem, hogy mik az a porgramok, JavaEE be kifejlesztett szoftverek, amik ezek után rosszabb minőségben készülhetnek, ha nem fogják rendesen tovább fejleszteni?
köszönöm
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #9489 üzenetére
köszi
Gluon pluginban jártas vagy? Hogy ha Win-es felületen jól működik az alkalmazás, akkor Androidon is menjen ugyanúgy minden? köszi
Konkrétan gombok funkciójával van gondom.
-
Orionk
senior tag
köszönöm a válaszokat.
Elképesztő, hogy Te emlékeztél arra, hogy én 2 évvel ezelőtt kérdeztem ilyet.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Többszörös öröklődés tudtommal nincs Java-ban.
De többszörös interface implementálás?Ha lehet egyszerre több interface-ből implementálni, akkor az implements kulcsszó után vesszővel kell elválasztani az interface-eket?
Ha igen, akkor hányat lehet egyszerre implementálni?köszönöm
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Mégis a Jigsaw-val jön a Java 9
Olvastátok ezeket a híreket?
Mi az a Jigsaw?
Illetve a Java9-ben mi lesz ez a modularizáció hétköznapibb nyelven megfogalmazva? Mire lehet majd használni?Kezdő vagyok még és nem nagyon értettem meg. köszönöm
-
Orionk
senior tag
köszi.
Természetesen jó akarok lenni és ahhoz türelmesen tanulok, de nagyon szeretnék már dolgozni is.A Java Puzzlers feladatokhoz van-e valami leírás ami elmagyarázza, hogy miért úgy fut a kód, ahogy?
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Arra tudtok-e jó és megfelelő leírást, hogy meg tudjam jól tanulni, hogy miért érdemesebb StringBuilderrel .append()-olni a stringeket, mint hogy a '+' -al konkatenáljam össze őket? köszönöm
Úgy tudom, hogy szűken 1-2 mondatban leírva az append azért jobb, mert nem hoz létre feleslegesen köztes objektumokat a memóriában mint a + csinál, ha például több String-et kell összefűznie. Ha például 4 stringet fűzössze + -al, akkor az első és másodikat összefűzi és lefoglal neki külön memóriát, majd ahhoz fűzi a 3.-at és annak is külön object-et foglal le, mielőtt a 4.-et hozzá fűzné.
-
Orionk
senior tag
válasz
Cathfaern #9453 üzenetére
Egyébként ez csak egy előteszt volt. (20 perc)
A HR-es és szakmai interjú majd csak 3-4 hét múlva lesz azoknak, akik ezen az előteszten átmentek.
Ezt az előtesztet a cég 1 hete találta ki és a mostani felvételnél alkalmazzák először. Legalább is a HR-es csaj ezt mondta. Azért van erre szükség, mert most a néhány junior pozícióra nagyon sokan jelentkeztek, mert ez a cég a városban most újonnan nyitott irodát Budapest után.
Azt nem mondták, de szerintem 35-45 jelentkező lehet a néhány pozícióra. Abból gondolom, hogy azt mondták ma, hogy 2-3 hét múlva tudnak válaszolni. Addig meg ha csak napi 4 embert hallgatnak meg, akkor már ott vagyunk ezeknél a számolnál. -
Orionk
senior tag
válasz
M_AND_Ms #9456 üzenetére
Igen, le volt írva rendesen, hogy mi a Fibonacci sorozat és hogyan épül fel. Abból te találtad ki, hogy hogyan kell kiszámolni a sorozat egyik elemét.
A 20 percből szerintem 5-6 perc csak arra megy el, hogy megértsd és kitalálj egy megoldást. Nekem annyi szerencsém volt, hogy régebben már megoldottam ezt és emlékeztem rá.
-
Orionk
senior tag
Megvolt ez az interjú feladat.
Az N-edik Fibonacci számot kellett kiszámolni rekurzívan VAGY ciklussal. 20 perc volt rá. Csak a metódust kellett megírni.Kb. 12-15 perc alatt megcsináltam rekurzívan és egy kis körítés ként egy Java-s Main classba azért beletettem, ahol meghívódik ez a metódus. Hibátlan lett.
Aztán kérdezte a fejlesztő srác, hogy meg tudnám-e a metódust csinálni ciklussal. Ott annyi nem sikerült, hogy a for cikluson belül véletlenül elszámoltam, de már kevesebb időm volt hátra a ciklusos verzióra.
Remélem, hogy ez miatt még átmentem. 2 hét múlva lesz visszajelzés. -
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Felhívott a HR-es csaj a cégtől, akik most nyitottak a városban irodát Budapest után. Azt mondja, hogy megkapta a CV-met és látja, hogy majd csak nyár közepén lesz számomra aktuális az interjú, de olyan sok a Junior jelentkező, hogy létrehoztak egy előszűrő tesztet.
Menjek be köv. héten megírni ezt, mert ha ez sikerül csak akkor mehetek egyáltalán tovább a HR-es interjúra és szakmai tesztekre a nyáron.
Ez meg egy 20 perces teszt lesz, logikai-matematikai jellegű. Ennyit mondott csupán.Szerintetek mire számíthatok? Mi szokott lenni egy ilyen tesztben? Hogyan készüljek rá?
Java junior pozícióról lenne szó a nyáron, ha ez sikerülne.köszönöm
-
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #9438 üzenetére
De a többi program, vagy alkalmazás hogyan fogja látni azt, amit én a saját alkalmazásomban vágólapra másolok?
-
Orionk
senior tag
Köszi a lentieket. Neked is (#9435) Aethelstone.
Igyekszem megtanulni mind.
-----
Most egy alkalmazást készítek és segítséget kérnék.Probléma-kérdésem: Hogyan lehet JavaFX-el a vágólapra másolni valamit?
Részletesebben: IntelliJ-ben Gluon-os pluginnal JavaFXben csinálom az alkmalmazást. Egyik része, hogy egy mappából be tudja olvasni a fájlokat és azok tartalmát meg tudja nyitni TableView-ben. Rákattintva a táblázat egyik sorára vágólapra kell másolni az adatot úgy, hogy ha másik alkalmazásba átmegyek, pl. WORD-be, akkor be tudjam illeszteni.
Amikor egyik fájl tartalmát betöltöm, akkor az egy Observable ArrayListában van. Így amikor a táblázatban rákattintok egyik elemre és másolom, akkor a listának egyik elemét, azaz Objektumát és így annak a mezőit másolom.
Még plusz nehézség, hogy elméletileg a Gluon plugin a megírt kódot meg tudja majd jeleníteni Androidon is. De androidon is szükséges lesz a másolás funkció. Így valami olyasmi módszert keresek, ami Androidon is működne mármint a vágolapra másolás.
köszönöm
-
Orionk
senior tag
köszönöm.
Az OMBM milyen minta?
Google val nem találtam OMBM Desing pattern, OMBM programming, OMBM Java
keresésekre semmit. -
Orionk
senior tag
Jó, hogy leírtad, mert ezt nem tudtam. köszi
(#9430) disy68:
SOLID, GRASP és pár további egyszerűbb dolog; DRY, KISS, YAGNI
Ezeket nem ismerem. Google-val utána keresek, de ha van időtök csak nagyon röviden írhattok róluk.melyik milyen contract-nak tesz eleget
Ez alatt arra gondolsz, hogy elméletben tanuljam meg először, hogy melyik mit tud, ugye?Kollekciókkal kapcsolatban első körben ismerni érdemes a főbb inteface-eket
Melyik kollekció az Interface? Interfacek, amik hirtelen eszembe jutnak: Runnable, Serializable, vagy a Kollekciók is mind azok? Mint a List, Map, stb..? -
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #9426 üzenetére
Szia!
Úgy látom, hogy Te és floatr felhasználó már tapasztalt Java fejlesztők vagytok.
A munkahelyen melyik adatszerkezeteket használjátok a leggyakrabban?
Azokat akkor átnézném jobban, megtanulnám, mert a junior pozícióba a nyáron esedékes interjúimon biztosan elő fognak kerülni.ArrayList, LinkedList, HashMap -> ezek biztos gyakoriak. Ezeket már használtam többször. Mit lenne érdemes következőnek beiktatnom a gyakorlásaimba? köszönöm
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
A lenti kódban ezt a sort nem értem:
String prevvalue=(String)newmap.put(3,"is great");Tudnátok segíteni az értelmezésében? köszönöm
Ez: newmap.put(3,"is great") --> Beleteszi a 3. helyre az "is great" stringet. Ez eddig világos.
De nem értem, hogy miért kell előtte (String) castolni és azt sem értem, hogy prevvalue értéke miért nem az újonnan berakott érték, azaz "is great" string lesz?Kódrészlet:
public class HashMapDemo {
public static void main(String args[]) {
// create hash map
HashMap newmap = new HashMap();
// populate hash map
newmap.put(1, "tutorials");
newmap.put(2, "point");
newmap.put(3, "is best");System.out.println("Map value before change: "+ newmap);
// put new values at key 3
String prevvalue=(String)newmap.put(3,"is great");// check returned previous value
System.out.println("Returned previous value: "+ prevvalue);System.out.println("Map value after change: "+ newmap);
}
}Futási eredmény:
Map value before change: {1=tutorials, 2=point, 3=is best}
Returned previous value: is best
Map value after change: {1=tutorials, 2=point, 3=is great} -
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #9420 üzenetére
Ha nem is a user, de mondjuk windowsban olyan hiba lenne, ami miatt elveszik a könyvtárból 1 fájl és a user pont azt akarja kitörölni. Mert nem látja még, hogy nincs már meg a fájl, mert betöltötte az alkalmazásban az oldalt, ami kilistázta a mappa tartalmát, de az alkalmazásban nem frissül állandóan ez az oldal, csak ha újra be van töltve.
Szóval megnyitotta az alkalmazásban az oldalt, ami kilistázza a fájlokat és úgy marad mondjunk fél órán át, ami elég idő arra, hogy a fájl már nem létezik.
Most egyelőre úgy oldottam meg, hogy ezt a kivételt külön lekezelem.
De a fileexist megoldást is kipróbálom. -
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #9417 üzenetére
Ja értem.
Hát ez egy olyan alkalmazás lesz, ami PC-Desktopon és Androidon is működik. Egy kliens alkalmazás, ami JSON adatokat kap és azokat dolgozza fel. Ha a User szeretné, akkor el is mentheti és törölheti őket. Ennyi a fájlművelet.
A folyamatos figyelést azért akarom a mappára beüzemelni, mert Mi van akkor, ha az alkalmazásban épp kilistázta a USER az elmentett fájlokat, azaz a mappa tartalmát és egy külön ablakban pl. TotalCommanderben kitöröl egy fájlt? Így ha olyan fájlt akar betölteni, ami nincs ott, akkor leállna.
Ezzel kapcsolatban van tapasztalatotok?
-
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #9414 üzenetére
Mire gondolsz dosolás alatt?
-
Orionk
senior tag
Ismertek másik magyar fórumokat a Java programozásról?
Olyat keresek, amit gyakran látogatnak és több ember ír, mint ez a Prohardveres.
köszönöm.
-
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #9405 üzenetére
Szia!
Nem elég bizonyos időközönként beolvasni a mappa tartalmát, hanem állandó jelleggel kell figyelni.
Kevesebb mint 1 másodpercenként kell figyelni a mappa tartalmát.Tehát inkább ez a gond a saját kód írással, hogy mi az, ami másodpercenként legalább kétszer tudna lefutni.
A másik gond meg az, hogy akármit írok ami saját az lassítani fogja az alkalmazást ahhoz a megoldáshoz képest, amit már megcsináltak és a JDK-ba beletettek.Vagy rosszul látom? köszönöm
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék szépen, mert Google nem a barátom most.
Probléma: Olyan módszert, BIND-olást keresek, amivel folyamatosan figyelni tudom egy könyvtárban levő fájlokat és ha a felhasználó kitöröl fájlokat, akkor az alkalmazás is rögtön frissítse az általa már kilistázott fájlokat.
Bővebb infók:
JavaFX-ben GLUON pluginnal csinálok egy alkalmazást, amiben ki kell listázni egy könyvtárban levő fájlokat, mert azokat kell betölteni az alkalmazásba.
FXCollections.observableArrayList(); listába töltöm be a fájlok neveit a könyvtárból. Majd ráklikkelés és betöltő funkció után betölti a tartalmukat is.
Ez az observation list jó arra, hogy ha a benne levő fájlnevek változnak, akkor rögtön ő is frissíti a betöltött fájlok neveit a megjelenítő felületen, de ha a USER kitöröl egy fájlt pl. TotalCommanderben, miközben fut az alkalmazás, akkor a program még nem fogja tudni, hogy most le kell futtatnia a függvényt, ami az observation listába betölti a meglévő fájlneveket.köszönöm.
-
Orionk
senior tag
Szia!
Igen, JavaFX-et szeretnék, ami Desktop-on is és Androidon működik.
A Gluon átfordítaná az Android SDK Manager segítségével a Desktop-ra írt kódot Androidra is.Te foglalkoztál már ezzel?
IntelliJ-be telepítettem be a Gluon plugint, de további segítségre lenne szükségem és az internet, Stackoverflow elég szegényes válaszokat ad.
köszönöm
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
IntelliJ fejlesztő környezetbe beépített Gluon plugint használt már valaki?
Egy kis segítséget kérnék szépen.köszönöm.
üdv., -
Orionk
senior tag
Sziasztok!
IntelliJ-ben a Gluon Pluginnal szeretnék futtatni egy alkalmazást és kell hozzá Android SDK Manager is.
Az alábbi képen látszik, hogy milyen hibát talál. Azt mondja, hogy SDK Managerben telepítsem fel az EXTRAS alatt az Android Support Repository-t.
De nem sikerül feltelepítenem, mert nem találok ilyet. Android Studio-val együtt telepítettem az SDK Managert és ott, ha megnyiton Android Studio-ban az SDK Managert, akkor nem találok benne EXTRAS részt.StackOverflow-n nem találtam megoldást. Tudnátok-e légyszives segíteni? köszönöm
-
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #8739 üzenetére
Arra gondolsz, hogy túl könnyű lenne és nagyon nehéz lenne ez után a betanulási időszak?
Ez egyébként csak az 1. körös feladat lesz. Ez után lesz egy 2. kör, ahol komolyabb feladatokat kapok szerintem.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Java kezdő/junior fejlesztői interjúra megyek.
Tudnátok-e segíteni, hogy ha láncolt listás feladatokat kapok, akkor mire számíthatok? Milyen feladatok jöhetnek elő, ha például különböző láncolt listák létrehozása a feladat?köszönöm.
üdv., -
Orionk
senior tag
Köszi nektek a lentieket.
Egy interjún, egy táblánál/gépnél való feladat megoldásba bele tartozhat egy Mátrix szorzás is? köszi
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Egy multi céghez szeretnék kezdő Junior Java fejlesztő ként elhelyezkedni. Mostanság kezdenek majd behívni állásinterjúkra.
Tőletek, mint pár dolgozó, tapasztalt fejlesztőktől szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e Hint-et adni, hogy milyen feladatokra számíthatok?Nem a logikai feladatokra, vagy a Java tesztre gondolok, hanem arra, amikor már gépnél, vagy táblánál kell leprogramozni egy - egy feladatot.
köszönöm szépen.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
TDD-t ismerem. Nem arra gondoltam, de azért köszi.
Egyszer hallottam egyik előadás keretében, kb. 1 éve, de most egyszerűen nem jut eszembe.
Mindegy...Az is lehet, hogy csak összekeverem valamivel.
Azért kérdeztem itt rá, mert hátha egyértelmű dologról van szó, csak nem jut eszembe. -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Rémlik, hogy van egy olyan szoftverfejlesztési mód, amikor úgymond visszafelé fejlesztünk. Nem jut eszembe ennek a módszernek a neve. Tudnátok légyszíves segíteni?
Nem sikerült Google-ban sem kikeresnem ennek a módszernek a nevét.
köszönöm
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Tudnátok-e ajánlani tutorialokat, oldalakat, ahol jól el lehet kezdeni elsajátítani a különböző tervezési mintákat Java nyelven?
köszönöm
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Tudnátok-e ajánlani, valami könnyen érthető tutorialt/oldalt, ahol könnyen meg lehet érteni példákon keresztül a Java streams-et, ami Java8 tól van ?
köszönöm
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Tegyük fel, hogy okostelefonra, androidra le van fejlesztve egy alkalmazás, aminél a nyitó képernyőn van egy felhasználó és jelszó mező és egy belépés gomb.
Szerintetek milyen test case-eket lenne szükséges írni, hogy sok hibát ki tudjunk szűrni és megfelelően működjön az oldal?
Én az alábbiakra gondoltam:
- figyelni, hogy ne juttassuk el az adatbázis felé a kérést, ha egyik mező üres.
- jelezni a felhasználónak, ha nincs internet elérhetőség.
- ha lenne regisztráció is, akkor ha a megadott min. karakterszámú jelszót nem adott meg, akkor javítsa.
- ha egyik mezőt nem tölti ki, akkor jelezni ezt a felhasználónak.Nektek milyen ötletetek lenne még?
köszönöm
-
Orionk
senior tag
válasz
Oppenheimer #8046 üzenetére
köszi
Én egy olyat keresnék, ahol saját magam bármikor végigmehetek az oktató kurzusokon, példákon keresztül.
Ha valaki ismer ilyet és jónak találja, akkor légyszíves oszd meg.köszi
-
Orionk
senior tag
válasz
Oppenheimer #8042 üzenetére
Szia !
Ezek a kurzusok fizetősek?
Úgy látom, hogy csak akkor lehet elkezdeni őket, amikor indul a COURSERA következő tanfolyama ? -
Orionk
senior tag
[HAXE][Java][ObjektumOrientáltság]
Sziasztok !Szinte biztos vagyok benne, hogy rossz helyre írok, de nem találtam olyan topicot, ami a HAXE programozási nyelvről szólna. Most kezd úgymond felfutni és egyre több cégnél kezdik használni.
Foglalkozik-e valaki közületek vele?
Tudnátok-e ajánlani olyan oktató oldalt, tutorialt, stb..., amit próbáltatok és jól végigfuttatja a tanulót az alapokon?Én kezdő java fejlesztő vagyok. Tehát ismerem az alapokat és az objektumorientáltság alap elméletét. Ezekhez mérten szeretném elkezdni a Java mellett a HAXE-ot is tanulni. Majd Java és HAXE együttesével szeretnék foglalkozni.
köszönöm
-
Orionk
senior tag
válasz
WonderCSabo #7908 üzenetére
Nem értem, hogy miért.
Tehát azt nem értem, hogy pl. miért lesz az első elem típusa string, amikor mind a kettő byte.A kiíratásban a "+ karakterpáros azt jelenti, hogy összefűzzük az általunk kiírandó stringet az összeadással, nem?
Vagy, ha így lenne: System.out.println("a+b="+(a+b));
akkor kerülne kiírásra ez: "a+b=7" ?Tehát azt nem értem, hogy ha a "+ karakterpáros egymás melletti használata azt jelenti, hogy fűzze össze, akkor mitől jelenti ezt. Én eddig mindig így fűztem a kiírandó szöveg mellé az összegeket.
köszönöm
-
Orionk
senior tag
válasz
WonderCSabo #7906 üzenetére
köszi
---Egy másik buta kérdésem:
byte a=4;
byte b=3;
System.out.println("a+b= "+a+b);Mit fog kiírni? és miért?
Állásinterjún egy abszolút kezdő juniornak volt ilyen kérdés és ezért kérdezem.köszi
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Javaban stringek összehasonlításánál miért jobb a "string".equals("string"); -et használni mint hogy így vizsgáljam (string == "string")
Tehát azt kérdezném ilyenkor mindig az EQUALS függvényt kell használni? Ha nem mindig akkor mikor? És miért jobb az equals?
köszönöm szépen.
üdv., -
Orionk
senior tag
Igen, köszönöm és a többieknek is. A Package maradt ki. Ezek szerint elfogadhatták volna a válaszaimat.
Bár nincs még tapasztalatom, de ha írok valami programot, akkor én sem jegyzek meg fejből minden nyelvi jellemzőt, hanem utánanézek weben. Ezek szerint állásinterjúra fejből be kell vágni dolgokat.Egy másik kérdésem volt, hogy :
Javaban van-e többszörös öröklődés ?
Azt válaszoltam rá, hogy nincs többszörös. C++ ban volt és van többszörös öröklődés, de ott is nehézségeket jelent a használata, mert ha van egy 'A' osztályod és abból származik 'B' és 'C' osztály, akkor B és C lemásolja magának a memóriába az A tulajdonságait. Majd ezután, ha 'B'ből és 'C' ből akarod örököltetni a 'D'-t, akkor vigyázni kell arra, hogy D-be ne másolódjon le kétszer A-nak a tulajdonságai, mert B-ben és C-ben is megvan.Tehát ezt írtam rá, hogy például ilyen nehézségek miatt a Java-ban nem valósították meg a többszörös öröklődést.
Erre a válaszomra meg szintén azt mondták, hogy nem tudják teljesen elfogadni.
Szerintetek, a ti tapasztalatotokkal mi lehetett volna a helyes válasz ?
köszi
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Állásinterjún a teszten kaptam egy olyan kérdést, hogy :
Javaban milyen láthatóságok vannak és azokat mire lehet értelmezni ?Én azt írtam, hogy public, protected, private. Valamint leírtam, hogy ezt a 3at mire használhatjuk és mit jelentenek.
Viszont ezt a választ nem fogadták el. Szerintetek mi lett volna a helyes válasz ? Mit vártak volna ?
köszönöm
(A programtervező szakot most fejezem majd be az Egyetemen és egy első állást keresek) -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék szépen.
Én még nem értek annyira a Java fejlesztéshez, mint ti.
Tudnátok segíteni néhány mondatban megfogalmazva, hogy a Concurrency in Java az micsoda ?, milyen része ?, mire használatos ?köszi szépen
Valamint tudnátok-e légyszíves segíteni egy tutoriallal, ahol könnyen megérthető, hogy felkészülhessek ebből a témakörből ?
köszi szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Pink Sunset Studio - Újabb játékok kapnak magyar szinkront
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest