- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
theiron320
aktív tag
válasz
WonderCSabo #7515 üzenetére
Ok, köszi azért írtam ide, mert láttam, hogy ez a topik aktívabb, s hátha valaki elolvassa s van valami ötlete.
-
theiron320
aktív tag
Üdv. Igazából programozási kérdésem lenne, nem kötődik a java nyelvhez.
Az a feladat, hogy ha van egy adott N természetes szám (ami egy derékszögű háromszög egyik befogójának a hossza) akkor határozzuk meg annak a derékszögű háromszögnek a másik befogójának a hosszát(egész számot), amelyiknek minimális a területe.
Ezt először úgy oldottam meg, hogy beolvasom az N számot, növelek egy c változót 1 től, összeadom a c*c + n*n - et ha ez négyzetszám(pitagorasz tétel) akkor a c megoldás. Utána úgy optimalizáltam rajta, hogy csak azokat az összegeket ellenőrzöm le ahol a c * n / 2 (terület) osztható hattal, mivel minden pitagoraszi számhármasból (3,4,5; 6,8,10) álló háromszög területe osztható hattal. Ezt még tovább optimalizáltam úgy, hogy a c - t kettővel, hárommal vagy hattal növeltem, attól függően, hogy az n mivel osztható, így csak olyan értékeket vizsgálok amelyek biztosan oszthatóak hattal. Sajnos ez nem elég, még így sem gyors a programom.
Nem házi feladat (csak agytorna miatt csinálom), igazából ötletet szeretnék kérni, mivel már nem tudom, hogy mivel próbálkozzak gyorsítani. Igazából inkább logikai gyorsításra törekednék, nem arra, hogy átírjam assemblyben -
theiron320
aktív tag
Sziasztok! Tervezek írni egy kisebb alkalmazást, szeretnék egy menüt készíteni (mint játékoknál a főmenü) ahonnan más helyekre lehet eljutni. Lenne egy JFrame amihez adnák két panelt, az egyik lenne a főpanel ahonnan be kell jelentkezni, a másik pedig az ahova kerülne bejelentkezés után a felhasználó. Ezt úgy lehetne megoldani, hogy a JFramehez egyszerre adom hozzá a két panelt és megfelelően állítgatnám setVisible metódussal a láthatóságot, vagy van erre valami általánosabb / elfogadottabb módszer?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest