Hirdetés
- Kompatibilis lett az Android Quick Share és az Apple AirDrop
- Akciófigyelő: Black Friday kedvezmények az EarFun cuccaira
- Akciófigyelő: Huawei Black Friday akciók a tudatos életvitel jegyében
- Részletes fotókon a Honor robotkaros telefonja
- Ezekkel a kiegészítőkkel még sokoldalúbb eszközzé válik az Armor Pad 5
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Részletes fotókon a Honor robotkaros telefonja
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ursache
senior tag
Ahogy mondtad, hogy programnyelvet kell felismertetni, feldolgozni, egyből a fordítóprogramok tárgy ugrott be, onnét meg bisonc++ és flex. Gondoltam, hogy java-ban is van valami ehhez hasonló (ennek megfelelő) változat, és van
Szépen elkülönítve vannak a részek, struktúrált felépítés, semmi gányolás. Lexikális elemzés, szintaktikus elemzés, szemantikus elemzés, kódgenerálás (kódoptimalizálás).De ennek azért komoly elméleti háttere is van (LA)LR(1) vagy általánosítva k-ra. SLR(1), meg mindenféle formális nyelvek, automata, grammatikák, nyelvosztályok. VDA (véges determinisztikus automaták), különféle algoritmusok, CYK algo, etc... Szóval könnyen el lehet benne veszni.
Hajrá!

-
thon73
tag
Bocsánat, hogy magamnak válaszolok, de időközben végül egy próbaprogrammal megfejtettem:
Object longobject = 0x0102030405060708L;
long longprimitive = (long)longobject;
// char charprimitive = (char)longobject; -> exception
// int intprimitive = (int)longobject; -> exception
char charprimitive = (char)(long)longobject;
int intprimitive = (int)(long)longobject;
// Character charobject = (Character)longobject; -> exception
// Integer intobject = (Integer)longobject; -> exception
Character charobject = Character.valueOf( (char)((Long)longobject).longValue() );
// (char)(long)longobject;
Integer intobject = (int)(long)longobject;Végülis logikus: a wrapper osztályok (szinte) kizárólag a saját primitivjükkel átjárhatóak (boxing). És csak a primitivek alakíthatóak egymásba (casting), a nem öröklési viszonyban álló objectek nem. (Bár a Long-Object átalakítás szintén casting, ha mindent jól értettem.)
Gondolom, ez itt sokaknak nagyon alap szint; de én azért jól megszenvedtem vele, mire kiolvastam a tudományból, hogy pontosan mi is kell ide meg hogyan működik...
-
thon73
tag
A Long Object "lebutítását" csak így tudtam megoldani:
Object result = getLongValue();
result = (long) result & (long) Character.MAX_VALUE;Működni működik, csak nem tűnik túl szépnek.
Viszont egy lépéssel később megint elakadtam. A "lebutított" értéket át is szeretném pakolni egy másik wrapper osztályba. ((Egy univerzális feldolgozó Object-ként kapja meg az értékeket ((Long a numerikus és String a Stringek számára), és különböző átalakítások, ellenőrzések után ezt kellene visszaadnia, csak éppen a kívánt méretnek megfelelő wrapper osztályba helyezve. Pl. Objekctként numerikus Long érték -> Objectként numerikus Character érték.))
Hogyan tudok egy Objectet, ami bizonyosan egy Long értéket tartalmaz, a lehető legegyszerűbben egy olyan Object-té alakítani, ami Character-t tartalmaz? ((A fordító vagy feleslegesnek látja a próbálkozásaimat, vagy hibaüzenetekkel bombáz.))
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kedvenc zene a mai napra
- Gaming notebook topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3410 - i3-10110U I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i5-4GEN I 4GB I 240SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsón Google Nest Mini 2nd Gen
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I W10 I Gari!
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szépen elkülönítve vannak a részek, struktúrált felépítés, semmi gányolás. Lexikális elemzés, szintaktikus elemzés, szemantikus elemzés, kódgenerálás (kódoptimalizálás).

)