- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ursache
senior tag
Ahogy mondtad, hogy programnyelvet kell felismertetni, feldolgozni, egyből a fordítóprogramok tárgy ugrott be, onnét meg bisonc++ és flex. Gondoltam, hogy java-ban is van valami ehhez hasonló (ennek megfelelő) változat, és van
Szépen elkülönítve vannak a részek, struktúrált felépítés, semmi gányolás. Lexikális elemzés, szintaktikus elemzés, szemantikus elemzés, kódgenerálás (kódoptimalizálás).
De ennek azért komoly elméleti háttere is van (LA)LR(1) vagy általánosítva k-ra. SLR(1), meg mindenféle formális nyelvek, automata, grammatikák, nyelvosztályok. VDA (véges determinisztikus automaták), különféle algoritmusok, CYK algo, etc... Szóval könnyen el lehet benne veszni.
Hajrá!
-
thon73
tag
Bocsánat, hogy magamnak válaszolok, de időközben végül egy próbaprogrammal megfejtettem:
Object longobject = 0x0102030405060708L;
long longprimitive = (long)longobject;
// char charprimitive = (char)longobject; -> exception
// int intprimitive = (int)longobject; -> exception
char charprimitive = (char)(long)longobject;
int intprimitive = (int)(long)longobject;
// Character charobject = (Character)longobject; -> exception
// Integer intobject = (Integer)longobject; -> exception
Character charobject = Character.valueOf( (char)((Long)longobject).longValue() );
// (char)(long)longobject;
Integer intobject = (int)(long)longobject;Végülis logikus: a wrapper osztályok (szinte) kizárólag a saját primitivjükkel átjárhatóak (boxing). És csak a primitivek alakíthatóak egymásba (casting), a nem öröklési viszonyban álló objectek nem. (Bár a Long-Object átalakítás szintén casting, ha mindent jól értettem.)
Gondolom, ez itt sokaknak nagyon alap szint; de én azért jól megszenvedtem vele, mire kiolvastam a tudományból, hogy pontosan mi is kell ide meg hogyan működik...
-
thon73
tag
A Long Object "lebutítását" csak így tudtam megoldani:
Object result = getLongValue();
result = (long) result & (long) Character.MAX_VALUE;Működni működik, csak nem tűnik túl szépnek.
Viszont egy lépéssel később megint elakadtam. A "lebutított" értéket át is szeretném pakolni egy másik wrapper osztályba. ((Egy univerzális feldolgozó Object-ként kapja meg az értékeket ((Long a numerikus és String a Stringek számára), és különböző átalakítások, ellenőrzések után ezt kellene visszaadnia, csak éppen a kívánt méretnek megfelelő wrapper osztályba helyezve. Pl. Objekctként numerikus Long érték -> Objectként numerikus Character érték.))
Hogyan tudok egy Objectet, ami bizonyosan egy Long értéket tartalmaz, a lehető legegyszerűbben egy olyan Object-té alakítani, ami Character-t tartalmaz? ((A fordító vagy feleslegesnek látja a próbálkozásaimat, vagy hibaüzenetekkel bombáz.))
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy ruhás topik
- Battlefield 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 RED DEVIL Eladó!
- Bontatlan ANYCUBIC-ARTILLERY PLA Filamentek 1Kg. 1.75mm
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- Lenovo Legion 5 gamer laptop makulátlan állapotban, 32GB RAM-mal!
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- HP Rack és Tower szerver bazár
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest