- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Robottal a nyomában üldözi a Honor a Huawei-t
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
Wildfly 8.2.0 és NetBeans 8.0.2 kombinációról tudok tapasztalatokat írni. Sajnos vannak eléggé nehezen megmagyarázható anomáliák, szinte minden esetben clean + build-del érdemes tesztelni ha localhoston futtatod az alkalmazásszervert. Nem egyszer volt olyan probléma, hogy néztük a kódot hosszú percekig a hiba keresése miatt, majd amikor már nem volt jobb ötletünk clean + build opciót választottunk és voilá, minden működött. További probléma az, hogy a wildfly csak egy módban tudja elindítani, tehát ha normálról át akarsz váltani debugba vagy fordítva, az Netbeans újraindítást igényel. Elvileg tudja, de gyakorlatilag nem.
A fenti problémákat leszámítva mással nem találkoztunk, ettől függetlenül a helyedben kipróbálnék valami más alkalmazásszerót. A NetBeans viszont jó választás, legalábbis az Eclipse-nél biztosan jobb. 
-
bambano
titán
nem kell, hogy a fejlesztés és a használat alatt ugyanabban a konténerben futtasd a programot.
fejlesztés alatt futtathatod tomcatben, mert az a legegyszerűbb és az (is) van netbeansben, használni meg lehet glassfishből vagy amit éppen az adott vps-re fel tudsz tenni. -
Fogalmam nincs, legalább öt éve nem nyúltam NetBeanshez, és nem is tervezek ezen változtatni. Én mondjuk Spring Bootot szoktam mostanában használni, beágyazott Undertowval (de a default Tomcat is bőven elég lehet, vagy Jettyre átállni is csak pár sor a pom.xml-ben); semmi EE-s hókuszpókusz.
-
Persze, jó lehet az is, de nem biztos hogy a legköltséghatékonyabb. Egy Azure Web Site-on Java kódot futtatni macerás (Java 7-ig mondjuk lehetetlennek nem lehetetlen), legalábbis Tomcattel sikerült szerencsétlenkednem.
Ha esetleg GlassFish helyett jó lenne a Wildfly (szintén EE), az OpenShiftet tudom javasolni, ott elég könnyű összepakolni az alkalmazásszervert egy MySQL vagy Postgres DB-vel, aztán Gittel beküldöd rá az alkalmazásod, és megy.
-
bambano
titán
Ez egy szakdolgozati feladat. S arról van szó, hogy elkészítettünk egy Swing alkalmazást vagyis még csak a vázát, és az adatokat adatbázisból szeretnénk mögé tolni. Egy távoli szerveren levő adatbázisból. Így ezen törjük a fejünket, hogy hogyan lehetne megoldani, egyszerűen. Netbeans-el csináljuk és állítólag abban van beépített Glassfish support és úgy egyszerűbb, állítólag...

glassfish futtatásához elég egy unix account. ha adatbázisból elég a beépített derby (vagy utóda), akkor gyakorlatilag más nem kell hozzá. accot nem kapsz az egyetemen? mert ha nem, akkor bérelned kell egy vps-t, nem túl nagy összeg. vagy meg kell beszélned a témavezetőddel, hogy szerezzen neked futtatási lehetőséget.
a netbeans glassfish támogatása verziófüggő, a régebbiekben nincs, csak tomcat támogatás. de amit a netbeans tomcathez legyárt, az simán megy egy helyesen konfigurált glassfishben. az új netbeansekben van 3-as glassfish támogatás, azokkal még ennyi gond sincs.
-
törölt tag
Ez egy szakdolgozati feladat. S arról van szó, hogy elkészítettünk egy Swing alkalmazást vagyis még csak a vázát, és az adatokat adatbázisból szeretnénk mögé tolni. Egy távoli szerveren levő adatbázisból. Így ezen törjük a fejünket, hogy hogyan lehetne megoldani, egyszerűen. Netbeans-el csináljuk és állítólag abban van beépített Glassfish support és úgy egyszerűbb, állítólag...

És miért Swing?
Sehol nem használnak Swinget a való világban. -
Miért pont GlassFish? Átmenrti megoldásokra sokkal könnyebben hordozható megoldások is vannak.
A kérdést mondjuk kifejthetnéd, hiszen a "hogyan" nem több, mint hogy felrakod a GlassFisht, bekonfigurálod, deployolsz... Vagy a hosting a kérdés?
-
floatr
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
Nem elegáns, de velős
public static void main(String[] args) {
Integer parseInt = null;
try {
parseInt = Integer.parseInt(args[0]);
} catch (NumberFormatException e) {
System.out.println("Hiba! Nem szám");
return;
}
System.out.println("Ok! Ez szám: " + parseInt);
}Szerk: ahogy Aethelstone is javasolta
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Igen az utóbbira gondoltam én is, csak a megvalósításában még nem vagyok annyira perfekt"
Nem nagy művészet:
http://prohardver.hu/tema/java_topic/hsz_6769-6769.html -
Aethelstone
addikt
Akkor szépen végig kell iterálni a String-en. És ha valahol !isDigit(), akkor nem is kell továbbmenni. Pl.
Másik megoldásként lehet a String-ből Integert vagy valami más, szám típusú adatot parseolni és lehet figyelni a NumberFormatException-t. -
WonderCSabo
félisten
-
Superhun
addikt
Sziasztok!
Segítsetek nekem légyszi. Nem bírom beállítani XP Pro-n a CLASSPATH értéket.
Hogy SciTE-vel tudjak fordítani.
Netbeans-t is használok, de a SciTE is megy mellett párhuzamosan.Egyáltalán mit kell oda beállítani, milyen értéket a JAVA könyvtár bin könyvtárát?
Próbáltam már mindent, amit a google-val lehet keresni, de nem működik...
Tesztre a CMD-ben a javac-ot írom be. CMD-ben a Java parancs az rendben lefut 1 oldalnyi szöveggel.Köszi,
A path környezeti változóba vedd fel a JDK telepítési mappájában található bin mappát (nálam: c:\Program Files\Java\jdk1.7.0_09\bin). Onnantól kezdve bárhonnan működni fog a javac.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AKCIÓ! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- 27% - ASUS TUF Gaming X870-PLUS WIFI Alaplap
- Utolsó M1 Max MacBook Pro 16"/ 64GB / 2TB / Space Gray/ 27%-os ÁFÁS
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy A05s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sehol nem használnak Swinget a való világban.