- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Yettel topik
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple Watch
- iPhone topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
- 

fagy53 nagyúr válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetéreMegírtuk már egy páran, én is, hogy az Intel max. Vcore: 1.45V, a VID max 1.36V. A VIDmax az a feszültség, amelyiken bármelyik E5xxx procit 24/7-ben használhatsz! Az már procifüggő, hogy ezen a feszültségen mekkora órajellel üzemel stabilan. 
 A procid 1.20V-on orrvérzésig használható, különösebb degradáció nélkül, ezért döntsd el végre mit akarsz: 3.3GHz-hez mekkora feszültség kell, vagy 1.20V-on mekkora órajelet bír?
 Bármelyiket is választod a stabil működéshez tesztelned kell. A legjobban leterhelő tesztprogram az IntelBurnTest, 10 ciklust futtatva biztos lehetsz a stabilitásban és félórán belül kész vagy, ami más programokkal több óra.
- 

zolka78 senior tag válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetéreEgy kis +fesztől még nem nyiffan ki a proci. Egyébként ha jól emlékszem a gyártó max 1,45V-nak adja meg a végét. Mint írtam az én M0 procim is csak vid fölött +0,01V-val stabil több órás teszt alatt 3,3GHz-n. Ha csak fél óra prime vagy orthos megy, akkor mehetek a vid értéke alá bőven, nem fekszik meg egy se. Valószínűleg soha nem látnák hibát általános felhasználás alatt, ha megelégednék a kevesebb fesszel és a fél óra tesztel. De engem megnyugtat ha több óra teszt alatt stabil a cucc, még ha ehhez egy kis +fesz kell. Se hőmérsékletben sem fogyasztásban nem nőnek nagyon az értékek számottevően. 
- 

emre veterán válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetéreKicsit durvább hszt akartam írni, mert qrvára felhúztál az okoskodásoddal. Egyébként meg annyit tesztelsz amennyit akarsz. Elolvastam 1-2 hsz-ed a topikban, azért az elmúlt közel egy év alatt valami ragadhatott volna rád. Ha nem tudod beállítani olvasgass többet, vagy vegyél másik procit. 
- 

- 

emre veterán válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetérePersze tudom hogy meleg, ezért is nem ment tovább, de fekvő házban, vacak hűtővel csináltam. De nem linkelem mégegyszer ami már itt van a forumban.  12,5x266 = 3,3Ghz @ 0,99volt 12,5x266 = 3,3Ghz @ 0,99volt
- 

kriszbon őstag válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetéreHmm nem tom milyen (ízelítőre) gondoltál, vagy (még +3MHz Fsb és villany leó) és (finító) naja, csak ennyit tud az enyém!    
- 

üzenetére McBJani

üzenetére1,248V viszi akkor az nem +0,1V a vidhez képest, hanem 0,048V. A ramokat tényleg járasd a névleges értékük alatt amíg a procit belövöd. Utána mehet az 1100-s köré ha a proci jó. Ha vid valós feszre lövöm be a procimat akkor tényleg 6-8 óra között dob el a prime. IBT alatt meg olyat csinál, hogy egyszer 5 körből 5 jó, de utána meg 5 körből 1 nem jó. Kis idő után egy darabig megint jó egymás után többször, aztán megint 1 körnél hibázik. Tényleg kell neki az a +0,01V, Még ha NB-nek adok is +feszt akkor is így csinál, így NB marad alap feszen és a proci kap +0,01V. Utorrent nem hiszem, hogy bezavar, nekem is állandóan megy. 
- 

üzenetére McBJani

üzenetéreSzia, közel hasonló prociaink vannak, csak az enyimének a vid-je 1,225 volt. Én is 3,3 GHz.re löttem be. 12x275-n és 10x330-n is csak a vid fölött 0,01 valós fesszel viszi. Ha pont vid értékre lövöm be akkor a prime 6-8 óra teszt között dobja el magát. Akárhogy állítom a gépet ennyit tud, viszont a ramok amik úgyan olyanok csak 2x2GB, mennek 1100-1115 között gond nélkűl 2 volton. Arra gondoltam, hogy nállam a chipset az ami vissza fog, de ezek szerint csak ilyen példányt fogtunk ki. Gondoltam ha tehetem kipróbálom a procim egy másik lapban, de már letettem róla. 
- 

Osynho addikt válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetéreRam-feszt nem írtál. 2V biztos nem lesz elég 1108-hoz. Amúgy még mindig nem értem, hogy miért nem keresed meg előbb a cpu végét, ramokat visszaosztva és utána állítgatod a többit... 
 Esetleg adj neki nagyobb feszt, amin valszeg stabil lesz (pl 1.325V) és visszafelé menj, amig meg nem botlik.
- 

kulerr őstag válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetéreállj! pontosan milyen ramod van és milyen időzítéssel is teszteled? és ezek szerint 2V-ot kap most ugye? zoo8800: azért nem értéket hanem a alapfesz(VID) mondtam...értelemszerű h az alacsonyabb VID-es kevesebbel a magasabb többel fogja vinni az adott órajelet de attól mindkettő a Vidjén viszi (hiába a feszkülönbség) már ha azonos tuningpotenciáljú prociról beszélünk. 
- 

Lacpac őstag válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetéreSenkinek nem megy alapon 3300-at ez a proci, ahogy elnézem.. 
 Az enyém 3100-on megy 1,040V-al, és 3600-at alapfeszen(1,2750V Step: R0). Tovább nem néztem az alapfeszt. Ez átlagos eredménynek számít.MOD: 
 Most néztem, hogy a tiéd M0-ás, 1,2000V a vid-del. Viszont a beállított feszültségek elég magasak. Lehet nem voltál szerencsés a cpu vásárlásakor.
- 

kulerr őstag válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetéreaz MCH az északi híd feszültsége...amit ha tuningolunk nem hagyunk auton. Az alap pedig a gyári minimum..., de nem azt tartom valószínűnek. Vannak értékek amiket fixálni kell ha tuningolsz de ezt gondolom tudod... Emelned kellene a Vcore-n és h szavam ne feledjem nem is egy 5200-est láttam ami a 3,3-at alulfeszelve tudta  
- 

Vyndree őstag válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetére3DMark06-tal kétféleképpen teszteltem, hozzávetőleg ugyanazon az órajelen csak a szerzóval,, és a memóriákkal játszva. (VGA: Gigabyte GeForce 9600GT, Memo: Kingstone 2x1GB 1066MHz) CPU: 10x333 
 Memo: 333x2,66 
 (a CPU órajelet itt hibásan írja ki a 3DMark, mert ő 12,5-tel szorozza a 333-at)CPU: 12,5x266 
 Memo: 266x4=1066 Ne csak a kiemelt számot nézd, hanem a SM2.0 és az SM3.0, sőt a CPU Score is számít! 
 Szerintem lényegesen jobb az utóbbi verzió!A 12x277-en nekem hibázott (programfutási hibával 3x is kidobott), szerintem a RAM-om nem bírta. 
- 

üzenetére McBJani

üzenetéreNekem 10x333-on megy, de a 12x277-et ki fogom próbálni, összevetem a jelenlegivel 3DMark06-on lemérem. Holnap valamikor megcsinálom és beszámolok az eredményről. Jelenleg CPU-Z szerint 1,200V-on van, eddig stabilnak tűnt, majd a teszt után ezt is megnézem, elvileg mennie kell. Köszi a tippet előre is! 
- 

üzenetére McBJani

üzenetéreValamiért 1,275V-ra volt állítva, nem nem tudom miért. Visszavettem én is 1,225V-ra, de hagytam 333x10-en, meglátjuk mennyire lesz stabil.  Egyébként a korábbi 1,275V is jóval a maximális érték alatt van, nem melegedett 100%-os terhelésnél sem 42 fok fölé, terhelés nélkül (WinXP) pedig 25 fok. 
 Mondjuk ezzel a hűtővel nem is lehet több  
- 

- 

kriszbon őstag válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetéreJa ahogy látom elég faca gyerek ez az intel hogy mindenhol mást fírkál.  
 Egyébként amit te néztél az nem biztos hogy reális, mivel nagyon sok procinak jóval magasabb a Vid értéke. Nemtom mit kutyulnak itt ezekkel az értékekkel. 
 Ha nem akar menni 3.3-on stabilan, akkor adj neki +feszt és kész, nem hal az meg olyan könnyen, és a proci Speckó leírásban amit olvastam 1.36v-ra emlékszem max vid értéknek, de ami adható neki az ha jól emlékszem 1.45v.(ez nem bizti) L:http://prohardver.hu/dl/upc/2009-12/30/191453_zi6u8svxncqxkrfd_spec.jpg][link] L:http://prohardver.hu/dl/upc/2009-12/30/191453_zi6u8svxncqxkrfd_spec.jpg][link]
- 

kriszbon őstag 
- 

üzenetére McBJani

üzenetéreNekem alapbeállításokkal megy a 333*10, pedig  Érdemes a "Performance Enhance"-t Turbo-ra, vagy akár Extreme-re tenni? 
 Ha stabil marad, akkor érheti károsodás a memóriát, vagy az alaplapot?
 Mekkora gyorsulás várható ettől a RAM olvasási sebesség növeléstől?
 "Gigabyte G31M-ES2C" alaplapom van és "Kingston DDR2 1066MHz 2x1GB Dual Symmetric" memóriám.A memória beállításain változtassak, vagy jó így?  
- 

üzenetére McBJani

üzenetéreCpu feszt tedd nyugodtan 1,2V-ra, nem lesz semmi baja hosszú távon se, ez még nagyon alacsony érték. Viszont egyáltalán nem biztos, h ennyin tudni is fogja a 10x333-at. Az 1,2V-ból még droppol a lap, szal kevesebb lesz a valós. Próbálgasd, hol a határ. Nálam 1,14V idle, valós feszen megy 10x333-at, passzív TX2-vel. 
 Ramok mennek annyin, de csak plusz fesszel (2-2,2V), ezért is érdemes inkább "underclock-olni", addig, amíg nem stabil a proci tuning.
 24/7 = "24 hours a day, 7 days a week"Too slow...   ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

üzenetére McBJani

üzenetéreNyugodtan állíthatod normal-ra, mert az a VID: 1.2V nálad. Ilyenkor visszafogja a feszt is venni a lap, ha az EIST funkciót engedélyezed a bios-ban. A félreértések elkerülése végett, az órajelcsökkentés változatlan fesz. mellett semmit nem okoz, csak felesleges. 
 24 óra 7 napon keresztül, így kell érteni a 24/7-et.
 Egyelőre hagyj mindent normal-on, amit lehet. Még a procit is, a CPU GTL ref-nél ha nincs auto akkor 0.65V-ra állítsd!
- 

üzenetére McBJani

üzenetéreHa normal-ra teszed a CPU Voltage Control-t, akkor működik az EIST funkció ami visszavesz a feszültségből a 6-os szorzónál. Nem normal esetén csak a 6-os szorzó működik, a beállított CPU fesz. marad. 
 1.36V-ig nyugodtan használhatod 24/7 üzemben, az Intel max: 1.45V!
 R.G.B - hagyd auto-n, állítólag Giga VGA-val működik, nekem azzal sem. 
 Performance Enhance - Standard - a RAM olvasási sebességét növeli, intabilitást okozhat.
 Intel: 71°C a tok max. középponti hömérséklete. Én a magokat sem engedem eddig, csak rövid ideig.
 A RAM-ok húzása, tuningja csak a procituning után jöhet szóba, ezért törekedni kell a névleges RAM órajel betartására. Ézért a növekvő FSB esetén alacsonyabb RAM szorzót beállítani. A RAM mindenkori órajelét látni lehet a biosban, miközben az FSB-t növeled!Tudni kellene a proci VID feszültségét, ami a gyártó által garantált fesz mellyel stabilan tartható a proci névleges, esetünkben 2.5GHz-es órajele. Core Temp ezt letöltöd és megnézheted a VID-et, meg mást is.  
- 

insane5 csendes tag 
- 

insane5 csendes tag válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetére"Vedd vissza a szorzót eggyel 11.5-re, az FSB-t meg állítsd 266-ra, a memória szorzót pedig 3x-osra. 3GHz-nél több szerintem nem kell és voltot sem kell hozzá emelni, csak ennyit kell állítani" Nah, tesztelgettem a cuccost.  Nekem sajnos ez nem jött be, azt irta hogy "overvoltage" viszont a szorzó maradt 12,5 az fsb meg 240 és igy 3.01 Ghz, 12,5 ös szorzó és 230as Fsb pedig 2871mhz. 
 A ram szorzóját viszont nem találom a biosban lehet azmiatt van mert neked más a lapod és esetlegesen más a biosod? lehet azmiatt van mert neked más a lapod és esetlegesen más a biosod?
- 

insane5 csendes tag válasz  McBJani

üzenetére McBJani

üzenetéreHali! Egyelőre még óvatoskodok vele, nagyon nem merem ráncigálni, 
 azért kérdezősködök elöbb inkább a "tapasztalt nagymesterektől" ASUS P5KPL-AM deszkám van. Itt egy kép a jelenlegi Biosbeállitásról ha igy könyebb. Kép: http://kepfeltoltes.hu/view/091227/P1040533_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 
- 

üzenetére McBJani

üzenetéreHát lehet, ebben a topicban nem illik ilyet írin, de én már hosszútávra nem vennék S775ös rendszert  Nekem már megvolt a P35-DS3 lapom, ebbe vettem az E5200őt az E2180 után. Ennél erősebb 2 magos proci nekem nem kell (húzva, persze). Most választanom kellene, mivel ramot bővítenék, de igen drága a DDR2, szóval lehet jobban járnék platformcserével + 4 magos procival. Viszont ha így lenne, akkor AM3.. Szerintem haverod is jobban járna egy 785g, 770es chipset + AtlhonII / Phenom II-vel. Ha több kakaó kell, akkor meg i7. SZVSZ Nekem már megvolt a P35-DS3 lapom, ebbe vettem az E5200őt az E2180 után. Ennél erősebb 2 magos proci nekem nem kell (húzva, persze). Most választanom kellene, mivel ramot bővítenék, de igen drága a DDR2, szóval lehet jobban járnék platformcserével + 4 magos procival. Viszont ha így lenne, akkor AM3.. Szerintem haverod is jobban járna egy 785g, 770es chipset + AtlhonII / Phenom II-vel. Ha több kakaó kell, akkor meg i7. SZVSZ 
- 

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Óvodások homokozója
- Yettel topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Hidat épített az NVIDIA a hagyományos és a kvantumszámítógépek közé
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Volt itt, ami alapfeszen 4ghz-et ment...
 Volt itt, ami alapfeszen 4ghz-et ment...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

lehet azmiatt van mert neked más a lapod és esetlegesen más a biosod?
 lehet azmiatt van mert neked más a lapod és esetlegesen más a biosod?