Új hozzászólás Aktív témák
-
aya
addikt
válasz
peetmaster #11507 üzenetére
Visszavettem 1.5v-re megy úgy is
egy évet ment 1.65v mellett, de nem volt vele gond. -
aya
addikt
válasz
peetmaster #11505 üzenetére
Xmp blue kingston 2x4gb kit van benne 1.65v mellett. Szerintem ez még nem gáz, csak beszéltem egy ismerőssel és azt ajánlotta alapon használjam.
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
peetmaster #11491 üzenetére
Hát egy most vásárolt 1156 konfiggal szerintem már sokat nem bukhatok, ha 1 év múlva el akarom adni, 10-15%-nál talán nem fog jobban esni, de aztán ki tudja. Igazából nem is számít, majd jó lesz a gyereknek, ha lesz.
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
peetmaster #11482 üzenetére
Az a baj, hogy kb sehol nem találok mATX-es, P55-ös lapot...Max H55-öst.
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
peetmaster #11476 üzenetére
Akkor már csak az a kérdés, hogy a BF4-hez ez elég lesz-e med-high körüli beállítások mellett. Mondjuk egy GTX480 körüli kártyával
.
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
peetmaster #11474 üzenetére
Még nincs meg a VGA, de valószínűleg valami GTX560/650Ti, vagy Radeon 6870 körüli lesz.
Árban max annyit szánnék rá, hogy megérje 1156-os konfigot venni.Ha csak drágán jönne ki a tuningos 750, akkor inkább veszek egy i5-2300 körül.
-
Milgram1
aktív tag
válasz
peetmaster #11446 üzenetére
értem köszi, tehát akkor felesleges foglalkoznom vele
-
Milgram1
aktív tag
válasz
peetmaster #11442 üzenetére
Milyen hűtés kellene?
-
pityu6
tag
válasz
peetmaster #11406 üzenetére
Ez az alja a feszkónak,nem tudom mennyire mehetek egy AC 13-as hűtővel?!
-
Rico33
aktív tag
válasz
peetmaster #11387 üzenetére
Köszi
Akkor marad valami sandy i5 vagy i3.
-
alex0630
csendes tag
válasz
peetmaster #11305 üzenetére
A 20x190 emlékeim szerint nem fog menni(most nem ülök a gép elött,de utána nézek).
17x222 memória visszaosztva 0:6 ra.Ha 0:8ra rakom,Nemtudom 190 blck-ra tenni mert akkor az 1333 ram jóval magasabb értéket fog mutatni.Nem ide való..A ramról jutott eszembe..Elv 1600-os az összes ram...mégis 1333 mutat midnenhol.??!!
-
alex0630
csendes tag
válasz
peetmaster #11302 üzenetére
Sziasztok.
Kérdeztem a tuningba ott nem volt semmi válasz.
Hátha itt....i5 750 2,66Ghz
Gigabyte p55a-ud3
Contac 29 borda,dupla venti3500mhz-ig tudtam huzni a procit a gyári 1,08125v helyet 1,13125v-on.
3770Mhz 1,13125...1,18125v..->betölt a gép amint eléri az asztalt a betöltés,megfagy a gép.A hőmérséklet most 3500-on 38 fok környéke,prime 95 terhelve 57-nél feljebb nem megy.
Elméletileg még birna szerintem,csak nem tudom hogy adhatok-e még neki voltot.
Meddig mehetek el károsodás nélkül?
ha jól emlékszem 15-vagy 16x222,memória visszaosztva,pci 100MHZ.Ha valaki tud valamit hozzászolni azt megköszönném
-
rico21
tag
válasz
peetmaster #11288 üzenetére
ezek alsó hangon is 18-22 k hűtők ujba én inkább ColerMaster 612S 16K körül már lehet kapni Vagy Mugen 2 használtban lehet van itt Ph is 6K-8k körül meg lehet venni nyugottan mert egy hütöben nincs mi el romoljon maxx sérülni tudnak a lammelák ami nem tul esztétikus
-
rico21
tag
válasz
peetmaster #11275 üzenetére
Igen bocs bénán fogalmaztam
-
pcguru23
aktív tag
válasz
peetmaster #11272 üzenetére
benchmark nálam nem futott meg nemis fut mert nem nagyon foglalkozok vele!
stabilitástesztél igazad van lestem a core temp progit!
-
Trebron09
őstag
válasz
peetmaster #11227 üzenetére
Igen.
-
pcguru23
aktív tag
válasz
peetmaster #11213 üzenetére
Igy van 1333volt auton ezt állitottam 1600ra 1.65V al.Akkor lehet sok nekik?Nem tudom akkor lehet megnézem 1.6V-on.Máshol sehol nem lassab csak amig betölt a windows addig utánna semmi gon pl:bejött eddig 5msperc alatt most 8msperc alatt csak példaképp irtam...
mi befolyásolhatja akkor még?
plussz egy uccsó kérdés!42-45C alapon gyárihütővel sok ennél a procinál? -
pcguru23
aktív tag
válasz
peetmaster #11211 üzenetére
köszöntem!
A rammoknak 1.65V feszt adtam és 1600MHZ-re állitottam és azóta olyat vetem észre hogy gépinditásnál lassabban tölt be egy picit erre valami?bocs a sok kérdésért de intel szinten még nem vok otthol!
-
Trebron09
őstag
válasz
peetmaster #11206 üzenetére
Már értem
(ilyen a biosom, de én nem látok ilyen IMC-t: [link]) -
Trebron09
őstag
válasz
peetmaster #11204 üzenetére
Persze biosból szoktam tuningolni, csak olvastam, hogy ennél a lapnál a VTT vagy melyiknek nem lehet a feszültségét állítani, ilyen opció valóban nincs a biosban (csak pch), de akkor mégis csak lehet állítani, vagy szoftvereknek ne higgyünk?
(5850 900/4600-on szalad gondolom arra is bőven elég lesz, később meg egy 7870 lenne).
Magának a benchmarkoknak sincs sok értelme.. pusztán a kíváncsiság hajt, utána vissza is állítanám épeszű használatra.Akkor a jelenlegi ramok jók lesznek a cpu-hoz? (Olyat is olvastam, hogy feszt lehet emelni a ramnak, csak utána az IMC feszt is emelni kell utána... nos mivel én eddig csakis 1.5V-on hajtottam a memóriát, ezért ezt valaki elmagyarázná? Én lapom tudja ezt az IMC-t? Úgy tudtam, ha nem 1.5V van beállítva akkor tönkremehet a memvezérlő a prociban)
(A váltani akartam én is 1155-re, de nem fogok.. következő a 1150 lesz.
)
-
totyino77
tag
válasz
peetmaster #11191 üzenetére
neked is boldog új évet haver, és minden hadverapró tagnak
-
totyino77
tag
válasz
peetmaster #11174 üzenetére
-
totyino77
tag
válasz
peetmaster #11167 üzenetére
ok most beállitottam ugy ahogy leírtad 1.225v-al többi normálon de le is fagyott ki kapcsolom a eist et is
-
totyino77
tag
válasz
peetmaster #11164 üzenetére
hól van az a ibt?
-
totyino77
tag
válasz
peetmaster #11164 üzenetére
az a helyzet hogy a ramjaim 1600mhz és igy pont annyi ha 21x160 ra állitom auton
-
totyino77
tag
válasz
peetmaster #11162 üzenetére
van egy stabil értékem 21x160 3.36ghz 1.21875v ez lefutott 10tesztet is és a linx en is 2órát
-
totyino77
tag
válasz
peetmaster #11158 üzenetére
most ép 22x160 tesztelem a 860 procit 3520mhz 1.2250v-on intel burn testen
-
totyino77
tag
válasz
peetmaster #11153 üzenetére
értem most belöttem 21X160 3.36ghz ugy néz ki hogy jó de rajta hagytam ezeket enabled-en cpu enhanced halt cie és cpu eist function igy ingadozik a fesz és az órajel
-
válasz
peetmaster #11104 üzenetére
-
válasz
peetmaster #11104 üzenetére
Hát ez nem túl jó hír!
Ezt a feszt saját maga állította be...
Eddig 64Cˇ fölé nem ment.
Ami még gyanús, hogy a RAM-ok csak 1333Mhz ketyegnek.
Az normális? -
Madn!ght
addikt
válasz
peetmaster #11095 üzenetére
Persze, ez így van. Azért írtam, hogy első körben 15 kör linX jobb szűrő a stabilitás szempontjából, mint az élményindex. Ott is terheli egy rövid ideig a magokat, de kisebb a valószínűsége, hogy azon az 1-2 percen belül hibázik a proci.
Nekem is a játék közbeni stabilitás a cél. Hál' istennek a jelenlegi bclk-n használom már több, mint 1 éve a procimat, és (kopp-kopp-kopp) még sohasem volt egy fagyásom, ill egy kék halálom sem.
-
válasz
peetmaster #11087 üzenetére
Madn!ght jóvoltából már kimásoltam!
Természetesen ezzel fogom kezdeni...!
Köszönöm szépen! -
Hunter2
addikt
válasz
peetmaster #10983 üzenetére
1.25V-ra állítottam az IMC-t és egészen 1.29V-ig elmentem a CPU fesz-el de ugyanúgy kék halál ha 20x200-at állítok be.
-
Hunter2
addikt
válasz
peetmaster #10983 üzenetére
tudom hogy az két különböző dolog. Asus lapom van és a QPI sebeségnél nem szorzók vannak hanem maguk a sebességek (auto, 6400, 7400) na ezt teljesen mindegy mennyire állítom az aida és a cpu-z szerint is 3200-on megy.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
peetmaster #10972 üzenetére
Nekem ez volt a max, most találtam: [link]
9 alatti eredményhez szerintem 4.7GHz kell, mondjuk kinézem belőled hogy megcsinálod
-
Madn!ght
addikt
válasz
peetmaster #10972 üzenetére
Süsd ki a "zsírját"!
Hány fokot produkált egyébként teszt közben?
-
Madn!ght
addikt
válasz
peetmaster #10965 üzenetére
Zsír!
1,4V-ot adtál neki?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
-
dangerzone
addikt
válasz
Oszt prájm alatt hány megahetzig stabil he?!
-
ffodi
veterán
válasz
peetmaster #10956 üzenetére
Óóóó, az a fincsi UD4. Mi mindent megélt az már!
euzsolt:
Az, hogy picit mozog a foglalatban a proci, az teljesen normális. Szinte kizárt, hogy sikerüljön úgy leszorítanod a procit (ha a foglalat hibátlan és a proci rendesen a helyén van), hogy valamelyik tüske ne érintkezzen. Én inkább a hűtő vagy hűtőkeret túlzott meghúzására, esetleg valamilyen szennyeződés bekerülésére gyanakodnék.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
peetmaster #10906 üzenetére
Azért a procinak sincs rossz dolga, egy Maximus III Formulából egy Asus P7P55D-Premium-ba kerül
Mondjuk meg is érdemli és örülök is egyben hogy jó helyen lesz
-
Formaster
addikt
válasz
peetmaster #10906 üzenetére
Nekem még az elkövetkező 3 évben is elég lesz. Csupán egyetlen prociigényes játékra bukok és szeretnék streamet is adni, ehhez bőven elég a 4-4,2.
-
dobobazsy
őstag
válasz
peetmaster #10876 üzenetére
értem, köszi az infót
"Szendi biccs" szakadok
-
Motion_Blur
félisten
válasz
peetmaster #10876 üzenetére
S1155-re én se váltottam volna, esetleg Ivy Bridge-re. De ott már a proci 90K, akkor inkább már egy 3930K
-
dobobazsy
őstag
válasz
peetmaster #10869 üzenetére
HT-n kívül nem tudom mivel másabb, de ha te mondod biztos úgyvan!
ja és elnézést akkor ha hülyeséget beszéltem
-
Formaster
addikt
válasz
peetmaster #10864 üzenetére
Igen... Arra, hogy intel oldala azt írja, hogy core ratio 21. Tehát a 22-es szorzót a turbo boost bekapcsolásával éri el, végülis erre gondoltam. De a tuningot, meg úgy kezdjük, hogy gyári turbo boost kikapcs nem?
-
Formaster
addikt
válasz
peetmaster #10862 üzenetére
Am a tuning első része nem az, hogy kikapcsoljuk a gyári tuningot? Vagy ettől függetlenül még használhato a 22x?
-
Formaster
addikt
válasz
peetmaster #10860 üzenetére
Hőmérséklet gondolom 90 felett
-
Madn!ght
addikt
válasz
peetmaster #10825 üzenetére
A H80 2 ventivel szellős házban hozza kb a Noctua teljesítményét.
Egyébként az apróból használt+új alkatrészek összeválogatásával 30k-ból ki lehet hozni egy egyedi proci vízhűtést, amely sokkal hatékonyabb tud lenni, mint a Corsair kompaktok.
Én alkalmi árakon fogtam ki az apróból 1-2 alkatrészt, így 45k-ból levizeztem a VGA-t és a procit is.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
peetmaster #10821 üzenetére
10eFt-ért van 2db!-os kompakt vízhűtés a hardveraprón.
Csak párosával árulja a srác:
[link]Nekem tele van ventivel a gépen, de azért kacsingattam felé
-
Motion_Blur
félisten
válasz
peetmaster #10770 üzenetére
Nálam úgy van állítva hogy loadra felfele droppol!
-
Madn!ght
addikt
válasz
peetmaster #10767 üzenetére
A droppolás csökkentéséhez pedig érdemes az LLC-t (load line calibration-t).
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
peetmaster #10757 üzenetére
Asus lapoknál eltűnik 150-es BCLK-tól, hogyne zavarjon be a tuningba.
-
dobobazsy
őstag
válasz
peetmaster #10757 üzenetére
hát először az AIDA64-ben figyeltem fel rá amikor néztem a memória olvasásom. de megnéztem cpu-zben is és ottis ezt láttam.
egyébként a turbo boostot nem tudtam kikapcsolni mivel eltűnik a biosból ennek az állítási lehetősége, ha húzom a procit (legalábbis gondolom mert kerestem de nem találtam, és amúgy ott szokott az lenni)ez egyébként gond? mert ha nem akkor felőlem maradhat így
-
Formaster
addikt
válasz
peetmaster #10754 üzenetére
Persze, csak alaplapot addig akarok venni, amíg még lehet kapni boltban, már valszeg nem sokáig. Most csak ezért jöttem, aztán amint megvan a tervezett "értelmes" hűtő és a lap is, egyből itt fogok sorban állni
Big Respect
-
Formaster
addikt
válasz
peetmaster #10749 üzenetére
Igen... Most készülök vga-t is váltani
+ amivel játszok az a procit zabálja inkább (starcraft2). Persze hűtő is kell, szval szép sorjában, végülis nem szakadt rám az ótépé
-
Motion_Blur
félisten
válasz
peetmaster #10719 üzenetére
üdv amúgy! régen hallottam felőled
-
válasz
peetmaster #10690 üzenetére
Nemnéztem,pár játékban biztos a tesztek szerint,de a crossfire miatt lovagolok rajta,mert ha X8+X4-be kell használnom akkor inkább belesem kezdek...
Kifújtam a slotokat,már 10x szedtem szét a gépet, Bios reset is volt nemtudom egyszerűen
-
Formaster
addikt
válasz
peetmaster #10649 üzenetére
Akkor szerintem A70-et választok, a víz amúgy se fekszik az elektronikához, számomra ez a képlet.
Szerintem az A70 pénzben is baráti és PH tesztben alig maradt alatta a D14-nek.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Tudom, hogy a HT miatt melegebb az i7, én sem szeretem a 77-78fokot terhelés alatt(sőt már a 70 is fok nekem), de attól sem lesz még baja a procinak.
-
Formaster
addikt
válasz
Elbizonytalanodtam hűtés terén. Még a D14 se tudja 70 fok alá vinni a 860-at 4Ghz-en? Corsair H70 mit tudhat?
-
peetmaster
senior tag
válasz
peetmaster #10648 üzenetére
Igaz, csak 3.6Ghz-en, de szerintem így is látszik, hogy 7 fok különbség is van HT off és on között, ami nem kevés. Ha ezt felvetítjük 4 Ghz-re (nálam), az 68 vs. 73 fok. Kb. ennyi a különbség (+- 1-2fok) a 750 és 860 között. Tehát ha mondjuk neked 70 fokon tarta a procit a Freezer, az nála 77-78 fok körül is lehet, ami azért már necces.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
peetmaster #10645 üzenetére
De nekem 750-em van nem 650, utóbbi csak 2 magos+HT.
-
kisza25
félisten
válasz
peetmaster #10645 üzenetére
nekem az i3-540 4Ghz-en nem megy 65fok fölé az i7 870-en 85fokig is elment 4Ghz-en, azért pont 2x annyi mag, meg a gyártástechnológia sem ua.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
peetmaster #10635 üzenetére
Igaz nekem nem i7-em van, csak i5, de az 13Pro 4GHz-en is lehűti simán és max 1350-et pörög..
-
Formaster
addikt
válasz
peetmaster #10635 üzenetére
A gombostól én is tartok. Paszta van véletlen, pont mx-2-es. A hűtő a kérdés, az AC jó árú, de rászánnék pár ezret egy Corsair A60-ra is, csak félek nem fér be. A Noctua hűtőddel szemezek, csak az már húzóssabb ár.
-
Formaster
addikt
válasz
peetmaster #10631 üzenetére
Elvileg az i3 530 -at 2.93 Ghz-ről egy gombnyomással 4 Ghz-re varázsolja a turbo gomb megnyomásával. De nem merem hűtő kipróbálni. Arctic 13 Pro-t néztem már én is, lehet még egy kicsit rászánok.
Corsair A70-el barátkozok, remélem elférne a 4 ram mellette.
-
Formaster
addikt
válasz
peetmaster #10628 üzenetére
Így van
Már kíváncsian várom mit fog tudni ez a lap. Azért bízom benne, hogy a 4-et viszi. Milyen hűtőt ajánlotok?
-
Formaster
addikt
válasz
peetmaster #10623 üzenetére
Köszi! Marad a 4-8
Valakinek van erre a procira jól bevállt tuningja? Persze tudom ahány lap, annyi beállítás, de szeretnék 4Ghz-et megcélozni, különösebb veszélyek nélkül. Ez a 24/7 látszik járható útnak, de még nem merek bele vágni és hallanék előtte pár véleményt is.
peetmaster látom neked van egy szép tuningod erre a procira
Hogyan tudod ezt 20 fok alatt tartani?
-
sinya85
senior tag
válasz
peetmaster #10620 üzenetére
ja igy már más. nekem is d14 van de az alaporejelen 55fok.
-
sinya85
senior tag
válasz
peetmaster #10617 üzenetére
az adatlapodon szereplő hűtővel csillapítod a kupakot?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
peetmaster #10617 üzenetére
Hmmm ez érdekes...fordítva vannak bekötve a procik
-
Motion_Blur
félisten
válasz
peetmaster #10615 üzenetére
4550-en már kidobott hibával proci teszt alatt, de a gép nem fagyott meg.
Vantageban 4550-en szimplán csontra fagy a gép.Szal mindkét teszt hasonló órajelen kakukkol
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
peetmaster #10603 üzenetére
Jaja, teljesen auto-n minden 3.5GHZ-en stabilnak mutatkozik. Játszogattam is. LinX is elmegy vele, meg az everest stress tesztet nézegettem vele, igaz csak 8-10 percig de sztem jó lesz ez így. Játékok altt hosszabb ideig sem volt gond. Azt leszámítva hogy 80-90 fokos a proci, ami ha jól tudom már lassulást is okoz.
Remélem az artic tarja majd 70 körül -
SkyTrancer
senior tag
válasz
peetmaster #10601 üzenetére
most foglalok egy arcit cooling freezer 13pro-t remélem ez elég lesz a nyári napokban is
9ezert ft, remélem az jó lesz -
SkyTrancer
senior tag
válasz
peetmaster #10598 üzenetére
Rendben, akkor még nyúzom kicsit. Amíg még garis
Amúgy csak próba képen feldobtam 190-re a BCLK-t és fagyás helyett kb fél másodpercre bevillant a kékhalál és újraindult. gondolom ezt már egyszerűen nem tudja a lap -
SkyTrancer
senior tag
válasz
peetmaster #10596 üzenetére
Igen, eddig akit megkérdeztem mindenki mondta hogy 170-175bclk-t tudnia kell a lapnak.
Érdekes hogy ha a turbo-t bekapcsolom akkor ő szépen dobálja a szorzót 22-re de ha én állítom oda biosban (turbo nélkül) akkor is 21-et mutat indítás után.Ja és még egy kérdés. Nem gáz az hogy ennyit szarakodok itt a tuninggal ? Gondolok itt a táp folyton le fel kapcsolgatása, meg ide oda állítgatás a biosban, hol jó hol nem. Nem lesz ettől valami baja a cuccnak ?
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
peetmaster #10594 üzenetére
Nem fér bele. A p55-ös lapok nem sokban különböznek nem ?
Amúgy erre van még gari, ha gondja lenne, bár nem hinném hogy ilyen egér problémára cserélnék.
Nem is nagyon érné meg lapot váltani, mert 3,5 nél feljebb sosem használnám hiszen akkor hűtőt is kellene venni, ugyanakkor ha a 3.5 kevésnek bizonyul egyszer akkor már a 4 ghz- is az lesz
Ezek szerint ennek ez a vége -
SkyTrancer
senior tag
válasz
peetmaster #10591 üzenetére
Ezekkel a beállításokkal még a gyári 2.8on is fagy, de 3.5 ön is. Ha autora rakom a vcore-t és a QPI-t akkor ok
Meg az vajon miért lehet, hogy ha belépek a biosba és onnan kilépve indítom a win-t akkor sosincs egér.
Kihúzom és vissza és úgy használható ...(USB-s)
Szar lenne a lap ? -
SkyTrancer
senior tag
válasz
peetmaster #10591 üzenetére
energiatakarékossági dolgokat sosem kapcsolom be, még akkor sem ha nincs húzva.
köszi megnézem ezeket -
válasz
peetmaster #10513 üzenetére
A melegtől...nemhúzta
-
Smani
senior tag
válasz
peetmaster #10508 üzenetére
2napja vettem zsír újan 1év garival. Pukkanjon csak
-
Madn!ght
addikt
válasz
peetmaster #10508 üzenetére
Na tessék...
-
válasz
peetmaster #10409 üzenetére
Lazítottam CL10-re.Meglátjuk.Remélem stabil lesz
-
Madn!ght
addikt
válasz
peetmaster #10272 üzenetére
Hamarosan lesz egy prolimatech armageddonom eladó.
50 fok alatt passzívan elviszi az i7 870-et. -
válasz
peetmaster #10253 üzenetére
És az mennyire rossz?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
peetmaster #10243 üzenetére
Nekem 1.1v alapból a QPI, RAM meg 1.65V-s. Ennek így nem sok értelme lenne.
Akkor tulajdonképpen egészséges tuningot csinálok?
-
windlord
őstag
válasz
peetmaster #10227 üzenetére
Tényleg egy véletlen egybeesés volt
Viszont iszonyatosan nagyot drop -ol a lapom.
Ez mi miatt lehet?Talán ettől az opciótól:
VDroop Control:
Low: a lap intézi automatán.
High: Kövessem az Intel Spec. -t.
Ha igen, akkor gondolom High -ra rakjam...Az Intel EIST -t szoktátok használni?
Tiltsam, engedélyezzem vagy auto mód?! -
windlord
őstag
válasz
peetmaster #10225 üzenetére
Pedig nálam ez így működik!
Amit beállítok VTT -nek, azt a feszültséget fogja használni cpu-z szerint 100% load mellett, melyet a core voltage -nél látok. -
windlord
őstag
válasz
peetmaster #10223 üzenetére
A VTT feszültség a 100% load melletti cpu-z -ben olvasható core voltage?
Jól gondolom? -
válasz
peetmaster #10176 üzenetére
Én meg most a 920 és a 870 között vacilálok. Végösszegben kb kicsivel lenne drágább a 920-s gép,de többet fogyaszt így kicsit a 8s szériához húz az eszem. De ha nem kell több karis rendszer úgytudom jobb választás a P55-s cucc
-
Speed®
titán
válasz
peetmaster #10103 üzenetére
4.5G@1.3V szinte mind viszi..fölötte lutri. Magas VID kell, hogy le bírd hűteni..az enyém alacsony VIDes volt. 1.41en elfőzte a TRUEt
Én néha-néha Trackmaniazok..IGPvel is ment FHDbandangerzone
Nekem P8H61Mben volt..ratyiság relatív, 105ös BCLKt vitt az is
Ha a szolgáltatások (SATA/DIMM helyek, elrendezés) okésak, jó az. -
dangerzone
addikt
válasz
peetmaster #10101 üzenetére
Srácok, jöttök itt a 480/580 gtx-ekkel. Minek? Az ratyi. Vegyetek ti is HD5450-et! De abból is a GÉJMER széiás 512Mb-osat. Azt hallottam, aki ad magára, az manapság olyannal tolja!
Szpíder: A h61-es lapok nagyon ratyik amúgy? Bár mondjuk érdekesen mutatna a 2600-as egy 12.000-res lapban, mondjuk egy ilyenben.
-
Speed®
titán
válasz
peetmaster #10101 üzenetére
5GHz Kval is szerencse kérdése, nomeg jó hűtés kell hozzá..nálam a TRUE Black is elfőtt alatta, hiába volt 2x2000rpm rajta..D14el se jobb sokkal..
Inkább a 4.5GHz az elvárható, főleg 24/7re, de úgy se piskóta a sebesség..Játék..azmi? Idén még nem is játszottam, csak tesztelgetem a cuccokat ;p
-
Speed®
titán
válasz
peetmaster #10099 üzenetére
Így van, nem lenne áttörés..de azért éreznéd sok helyen
HT..ha látod az aláírásomat, azt is látod, egyezik az igény is.
~1 évig 8 szálat láttam, megyek vissza 2600ra ha lesz csere.
K nem kell, rájöttem, hogy bőven elég a nonKval lőhető 4G is.480..szintén zenész. Elvileg ma viszik el a Lightningomat
Cserébe egy kis ideig ref. Zotac, aztán vége a 480 érának is..
Csak nem tudom, mit vegyek..az OC 7870et is elveri, féláron. -
Speed®
titán
válasz
peetmaster #10094 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem tudlak megerősíteni, én is 860ról váltottam anno, H55el 50ért adtam el és H61+2600 jött +10k difivel..és elpicsázta, hiába volt a 860 4GHzen, a 2600 meg alapon a lap miatt..
Mai fejjel gondolkodva akkor kellett volna alárakni azt a P67et, amit 20ért vettem nemrég és akkor megkíméltem volna magam a fölösleges köröktől, hiszen a nonK procikat is lehet piszkálni, 2600al pl. a 4GHz hozható.
A fogyasztás a melegedés miatt nem mindegy, persze ára is van a kWoknak.
2600K csalódás volt a melegedés miatt, 2500K ahogy írod, kicsit hiányérzetes a HT nélkül..pedig rohadt gyors, csak na, hiányzik a feladatkezelőből 4 rublika
Egyébként HT ide vagy oda, a 2500K húzva veri a HTs 8x0eket, annyit nem hoz a HT és nem is megy általában 4G felett egy 8x0 24/7..
ittakary
HD5450 alá nem sok értelme lenneBizonyos szint felett gyorsítana
A 4GHzes 760 sebességét egyébként megkapnád egy alap 2500tól is kb..Ja, lemaradt az előzőben egy link, Motion_Blur kolléga figyelmébe ajánlom ;p
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
peetmaster #10034 üzenetére
Lehet szerválok egy i3-at ideiglenesen arra gondoltam.
ZozzHUN: Köszi, de csak egy 250km van köztünk, most ahhoz nincs kedvem, hogy levezessem.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
peetmaster #10032 üzenetére
Erre nem volt nehéz rájönni.
Akkor sem jó. De érdekes, hogy azt jelzi, hogy dolgozik az összes mag, de olyan a teljesítménye alapján mintha nem menne 1 mag.
-
MakkeR^
tag
válasz
peetmaster #9986 üzenetére
Sikerült elérni a 4 GHz-t 1.3V magasságába de a Hyper TX3 nem bírta a tempót
Úgyhogy várok a Hyper 212+ érkezésére, aztán folytatom. Köszönöm a segítséget.
-
MakkeR^
tag
válasz
peetmaster #9984 üzenetére
12 GB Kingmax 1333 CL9 van (2x4+2x2), de most a tuning miatt csak 2x4 GB van bent. Kösz szépen, akkor megpróbálom magasabb órajelen, de valami miatt úgy emlékszem már az 1380-at se sikerült meglépni korábban. Időzítéseken nem tudom kell-e lazítani, CL9-re fixáltam a feszt pedig 1.5V-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged