Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz
Madn!ght #11381 üzenetére
Igen ez volt az 1,3 voltos beállítás. Pont ezért is stoppoltam mert 89-re ugrott. 1,25-körül 80-82 fok. Változtattam a beállításokon, most 23x167, igy a ramok 1340-körül jönnek ki. Most lement egy 5 körös teszt gond nélkül. Megpróbálok emelni a biciklin egy keveset
itt 3850-en futott.
-
Formaster
addikt
válasz
Madn!ght #11372 üzenetére
A maximus és a premium nagyjából egy szinten mozog árban is éstudásban is. Igen, az lesz a mérvadó, kicsit feljebb tolom a feszt.
-
Formaster
addikt
válasz
Madn!ght #11365 üzenetére
Köszönöm! Valamiért a Linx-el gondjaim vannak. Először újraindult a gép, most meg futtatom de nem történik semmi, proci idle-ben van. wPrime 1024M lement gond nélkül 82 fokos max-al.
Beállításaim BCLK 200, ratio 20. CPU 1.248V, RAM Voltage 1.65V - 1600Mhz 9-9-9-24 időzítéssel.
-
-
válasz
Madn!ght #11114 üzenetére
Nem rossz!
Mondjuk nálam kicsit tele van rakva... Sajnos elértem a 90% foglaltságot és köztudott itt már brutálisan belassulhat mint a HDD-k.
Kurva FS9 olyan sokat foglal... Nem baj! A következő beruházás még egy SSD lesz!
Egyébként 12 órája semmi rendellenesség nem volt!
Utána olvastam ezeknek a Sata3 csatolásoknak!
Sajnos a GA P55A-UD4 re semmi jót nem írnak!
Sőt! Minden egyes valamire való szekcióját a lapnak, csak akkor lehet kihasználni, ha valami másról lemondasz...
Vagy Sata3 vagy USB3 vagy PCEx16!!!!
Nagyon vicces! Vagy inkább siralmas!Érdekes olvasmány!
-
peetmaster
senior tag
válasz
Madn!ght #11094 üzenetére
Volt már úgy is, hogy 15-20 kör hiba nélküli LinX után elkezdtem GTA4-ezni és 3 óra játék után jött a kék halál. De dobott már hibát a Prime95 stress teszt is 6 óra után...
Szvsz érdemes rászánni egy kis időt és jól kitesztelni az adott beállítást, ha atomstabil rendszert szeretnénk.
Meg hát ugye itt jön közbe a proci degradálódása: lehet, hogy 1 évig elmegy hibátlanul egy adott órajelen/feszen, de aztán egyik bekapcsolás után már hibázni fog a cpu, mert kell neki + 0,02v a stabilitáshoz.
-
-
válasz
Madn!ght #11069 üzenetére
Még nem! Egyenlőre örülök, hogy így megy...
Kicsit aggaszt ez a CPU clock ingadozás!
Bár terhelés alatt eddig soha nem volt vele gond! Csak forumozás közben volt gond.
Eddig 3x dőlt be dél óta. Folyamatosan csökkentem a feszt. Már 1,3 volt alatt járok.
A hőmérséklete is csökken. Lassan fűtenem kell neki! -
peetmaster
senior tag
válasz
Madn!ght #10973 üzenetére
A Super Pi annyira nem terheli le a procit, ellenben a Hyper Pi elég szépen.
Super Pi-ben max maghőfok 60 körül volt, míg Hyper Pi-ben 78.Motion_Blur: szeretem a kihívásokat!
Még ősszel tuti meglesz ez a proci, és akkor nekifekszek egy 4600+ órajelnek (persze HT-val)!
-
Formaster
addikt
válasz
Madn!ght #10937 üzenetére
Csak két modulom van. A következő a helyzet, probáltam default settingst is meg memOK gombbal is.
Probáltam 1-1 rammal, a ramok jok, viszont ha csak a jobb oldali slotok valamelyikében van ram, akkor biosig se áll fel. A proci cserénél nem nyúltam a ramhoz. Valami elállítódhatott? Egy proci cserének ehhez mi köze?
-
Formaster
addikt
válasz
Madn!ght #10912 üzenetére
A pc piacot sajnos a konzolpiac irányítja részben. Az első többmagos proci kb az xbox360-al debütált 2003-2004, azelőtt már jó ideje ugyanígy pangott a pc fejlődés.
Mostanra a box elavult, lassan jön az új, ami forradalmi áttörés lesz ismét, a játékok elterjedésével 1-2 éven belül átül a pc piacra is a fejlődés.
Egyébként a kb egyidőben debütáló 4k felbontást tekintve, ami alap esetben is a fullhd 2x 3x, fognak kelleni a hardver elemek. Meglátjuk mit hoz a jövő, de ha abból indulok ki, hogy a 360-as box 3,6 gigahertz, akkor az érkező, ha tényleg 720-nevű lesz, akkor találgassunk csak...
ez volt az végső off...
-
Formaster
addikt
válasz
Madn!ght #10910 üzenetére
Lesz 2013-ban, csak Haswell-nek fogják hívni,1150-es foglalaton lesz, amit kívételesen 2 évre tervez az intel.
Tick-Tock szerint, ugye most az Ivy a Tick, tehát a Tock-ról dupla bőrt akarnak majd lerántani
Egyébként a konzolpiacot tekintve, a pc-világban 2015-re jön be a nagy durranás majd, amikor kifutott az utolsó Tock i7 széria, vagyis a Haswell.
Szerintem kb 7 Ghz körül lesz addigra a piac, ha nem 8. Bár a jövőre startoló 150 gigás játékokat tekintve szerintem 2015-re inkább 8Ghz. Akkor most minek is fektessek Szendibe??
-
peetmaster
senior tag
válasz
Madn!ght #10819 üzenetére
Menj innen a vízhűtéssel, a léghűtéses csóróknak (köztük nekem is) fájdítod a szívét!
Nekem folyamatosan szobai ventilátorral kell hűtenem a konfigot (kint van az asztalon), mert szinte izzik (29 fok van itt is, meg hát a crossfire is rátesz egy lapáttal).
Egyébként simán jó ez az eredmény egy nem túl tuningbajnok procitól!
-
AaronBass
tag
válasz
Madn!ght #10809 üzenetére
Igen, azért is írtam, hogy mit lehet kezdeni a gyári hűtéssel...
Mert 70fok fölé nem szeretném ha menne a cpu...
Idáig terhelés alatt 55fok környékén megállt!
Talán 3,4 3,6-ot elviszi fesz nélkül?
A másik, hogy ez az epu tulajdonság, hogy állítja a cpu frekit, húzás után megmarad? -
AaronBass
tag
válasz
Madn!ght #10806 üzenetére
Sziasztok, segítségeteket kérném!
775 Q8300-tól elbúcsúztam, jött helyére 1156 I3 ...
Volna egy I3 530-am, és egy Asus lapom! Kérdés, egyenlőre gyengus gyári hűtőm van, de mennyire tudom ezzel meghúzni a cpu-t 1333mhz-es ramokkal (2x2Gb)? bclk freki alapból 133. 775 után még nem értek ennyire az 1156-hoz, hogy mit szeret, és hogyan...
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
-
dobobazsy
őstag
válasz
Madn!ght #10774 üzenetére
köszönöm, ma délelőtt is megküzdök akkor vele
nálam sajnos az a gond áll fenn, hogy csak 1333 mhz-esek a ramjaim, és 4 ghz körül vissza kell osztani úgy 1200 mhz-re.. vagy nem tudom mennyit mehetnek pluszba ezek a ramok ha mennek. fél oldalas nemtudom az számít-e valamit..? az időzítései alapból 9-9-9-24 alapból (vagy 27?) ezeket ha lazítom akkor mehet följebb, vagy maradjon inkább 1200 mhz-en?
a terv akkor először, hogy 133mhz-es "biciklin" adjak 1.3 V-ot a procinak és VTT-nek?
ha stabil LinX-el akkor pedig emeljem a blck-t? -
-
Speed®
titán
válasz
Madn!ght #10463 üzenetére
Ha csíped a 8 részre osztott feladatkezelőt, 2600, elég durca ez is 4Gn.
Egyébként jó a 2500K és játékok szempontjából többet érsz vele 4.5ön.És lőn, ittakarynál is befigyelt a 2600..csak nem tudtad a HTt feladni ;p
Kíváncsi leszek, ha behangolod 4Gre, mi lesz a véleményed a váltásról.. -
-
-
Speed®
titán
válasz
Madn!ght #10313 üzenetére
A Matterhorn valóban okés, a Megahalemsre viszont erős/hangos venti kell, hogy jó legyen..a Z600 meg hamar elfogy tuningnál (nekem is az volt a 860on ill. van most a 2600on). Én inkább Brockent javaslok vagy olcsón Mugen2..
Esetleg a régi Ninjám, ha szabad így direjtben..azzal is ellenne és olcsó. -
válasz
Madn!ght #10274 üzenetére
Hmm, bár küldtem egy ajánlatkérő privit, még azért erősen gondolkozó fázisban vagyok: emiatt a pár fok miatt nem költök rá többezer forintot... TESZT
Bár azt nézem, hogy azért erősen ventifüggő a dolog...
Ezen a teszten is majdnem ugyanazt nyújtják 212vel
Na a lényeg: nem hisztizek előre... Ha kipróbáltam és megfőzi, akkor majd csere.
-
-
Z_A_P
addikt
válasz
Madn!ght #9691 üzenetére
Hat 1.1V-al is atomstabil 17x*21-en, de IBT stresszen 75-80 fokra kuszik fel.
Szoval nem akarom tovabb novelni a feszt. 1,275V-al el sem merem kepzelni hova fone a CPU feje..Szerk: tudnal merni vm benchmarkot, hogy mennyi a difi
20*200 vs 22*180-al?
Kivancsi lennek, hogy csak a BCLK valtozas (ugyanolyan Mhz-nel / RAM-nal) mennyit szamit? -
Z_A_P
addikt
válasz
Madn!ght #9686 üzenetére
A te procidnal elvileg lenyegtelen a QPI fesz, mivel nincs is benne(?)
[link]Core i7 (Lynnfield – i7 860, 870)
The low end Core i7 (Lynnfield) are quad core CPUs made for LGA1156 based motherboards. These CPUs are manufactured on the 45nm process. They have dual channel IMCs and PCIe controllers built into the CPU die. All i7 CPUs include Intel® Hyper-Threading Technology and Intel® Turbo Boost Technology. Lynnfield based CPUs are unique in that they do not have a QPI. Because the PCIe and memory controllers are both integrated on the CPU die, there is no need for the QPI. They are known to have incredible IMCs and are capable of sustaining extreme memory bandwidth.
-
-
-
válasz
Madn!ght #9185 üzenetére
Körülbelül 16x tettem már fel ezt a kérdést ebben a topikban, de nem tehetek róla, annyira rá vagyok kattanva erre a látványra
Viszont tényleg nem lesz a dologból semmi, köszi hogy újra kijózanítottatoklesz így is elég új móka ebben a hónapban (aláírás)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest