- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
regener
veterán
válasz
Speed® #12211 üzenetére
Azonos modulok igen, másik rampár (2+2GB) is próbálva volt.
Megy duálban ha 1+3-ban van, viszont a 16-ból csak 8GB használható felirat fogad a win rendszerfülön és biosban is csak 8-at ír aktív memóriának a 16 helyett. Singleben pedig mind a 16 megy.Procit majd hétvégén kiszedem és megkapja a magáét, ha úgy sem jó marad ez mert akkor a lappal van valami.
Xeon nem kapható sehol... max ebayen hónapos szállítással, 860 pedig "csak" 15font (~7120ft jelenleg) 2 nap alatt szállítva boltból 2év garival, azért merült csak fel.
Van 870 is, de az már 23font szállítással. -
regener
veterán
válasz
Speed® #12209 üzenetére
Turbó kézileg be van kapcsolva biosban, de nem megy feljebb. HWInfo szerint konkrétan 7Ghz+ értékeket ad le a proci egyszálas terhelésen.
Gondolom az nem ennyire fapados lap volt, itt ennek is örülök hogy bebootolt és nem volt hiba eddig
Memória így is csak egy csatorna, duálban nem elérhető a fele memória a windows részére, mindegy melyik slotban próbáltam és milyen beállításon (másik rampárral se, vagy a proci vagy a mobo hibás).Bár filózok egy i7 860-on, azt elég olcsón lehet beszerezni.
-
-
petersomo
csendes tag
-
envagyok
veterán
válasz
Speed® #12192 üzenetére
i7 870
Sajnos nem nekem lett, egy ismerősnek raktam össze gépet belőle.
Az érdekes az, hogy win7-el szól tökéletesen.
Most jött egy i7 860 ASUS P7P55-el, azon rendben van a hang win10-el is.
Érdekes egy cucc ez a 1156-os. A ramokat sem mind1, hova rakja az ember.
Magamnak marad az X58 -
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12129 üzenetére
Persze ez tény, csak a premier pro bekajál akár 64 gigát is
igaz az nem egy játék... Viszont crashel, ha nincs elég ramja, így meg szimplán csak lomhább lesz, de használható. Persze kb 100-ad lassú az ssd, de ez az esetemben egy jó kiút arra, ha nem workstationt akarsz, de mégis néha átdolgoznál pár 4k footaget
Amúgy azért beszélem a külföldit, de a swap kifejezést még nem hallottam a pagefile-ra
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12113 üzenetére
Sajnos az utolsó pillatban felkúszott az ára, pedig úgy nézett ki senki sem licitál rá
Hülye voltam, hogy beleéltem magam, többet meg most nem akarok költeni, mert a kiadásaim az egekben minden téren.
Ajánlanál 1-2 kompakt vizet? Kicsit tartok a víztől, viszont elkeserít, hogy a D15 túl nagy, gyakorlatilag semmilyen ram mellett nem fér el rendesen és házat is kéne cserélni. A 240-es kompakt alatt mit értesz?
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12111 üzenetére
Na "döntöttem"
Marad minden a régiben, de ha befér veszek egy Noctua NHD15 radiátort, az kb örök élet + megejtem a kupak csiszolást a biztonság kedvéért. Ha ezzel tudom hozni a 4.2Ghz-t prime alatt stabilan 90 fokig, akkor egy darabig még nem váltok, amíg nem ér le a halandókhoz a 6core.
Egyébként félelmetes ez a D15-ös radi. Mindent tesztben veri a kompakt vizeket és halkabb is. Ráadásul nem járhatok úgy mint a rokon, hogy eresztett neki a Corsair kompakt és futhatott új lapért. Ami azért egy kicsit durva mert tudtommal nem vezető folyadékkal kéne legyen töltve, "ha jól tudom"
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12109 üzenetére
Aha, csak még ezt is meg kéne OC-zni, ha nem csak renderelésre használom, mert a játékok többsége 1-2 magból profitál. Sztem a high-endet kihagyom egyenlőre. A gyors boot alatt azt értem elsősorban, hogy ezt még a mostani lapom SSD-vel sem hozza. Ehhez képest már a Haswell is előrelépés lenne. Ráadásul 100k körül elég jó vétel lenne a 4770K lappal + 16 rammal. Meglátom mi lesz még, de szerintem megelégszem azzal, ha most haswellre váltok jóáron és később, ha az intel ledobja az átlagfelhasználóknak a 6 core-t akkor váltok arra. Addigra lehet lesz új ram szabvány is, ahogy elnézem a fejlesztéseket.
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12107 üzenetére
Azért a HEDT szerintem közel millás költség. 140W TDP, turbo órajel 3.8Ghz mellett, ha ezt 4 fölé akarom húzni akkor hűtőláda kéne. Vízhűtésbe nem mennék bele egyenlőre, főleg nem építgetnék, ezt meg nincs az a kompakt ami lehúzza értelmes hőfokra. 4770K-t találtam használtan egy Z87-Pro lapban 16 giga ajándék fury black rammal 100k körül. Vagy a másik opció egy használt 4790K 1 év garival 80 körül, ehhez kéne még lap. A harmadik opció, hogy várok és ha a ZEN leveri az árakat váltok DDR4 platformra. Ott vagy 6700K vagy 7700K. Utóbbi megoldás időtállóbb, mint a Haswell, az viszont egy kevésbé fájdalmas összeg lenne
és nem kéne kukázni a ramjaimat. Egyébként sem vagyok elájulva a DDR4-től, amennyivel magasabb órajel, annyival borzalmasabb késleltetés. Viszont jó lenne már egy szorzózármentes proci egy UEFI biossal és gyors bootal.
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12105 üzenetére
Átgondoltam és igazad van. Elég jó lapom van mellé p7p55d premium 48 hibrid fázis stb. Talán még értelmes összeget is kaphatok ezekért. Azt nem tudom mire váltsak. Tudnék most jó áron haswellt építeni, akár garis 4790k-val vagy vásároljak be egy 6700k esetleg 7700k ddr4 platformot
kicsit több erőt látok ott az alaplapi ssd-vel és stb... meg úgy mindent összevetve, lehet jobban járok egy új platformmal.
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12103 üzenetére
Köszi a tanácsot, maradok akkor a csiszolásnál, remélem ez leviszi emberi hőmérsékletre. Aztán meglátom, hogyan tovább. Igazából már nem nagyon érdekel a sorsa, leírodott nálam költségben. Idén vagy jövőre váltanék valami komolyabb példányra, ha az intel előrukkol valamivel. Persze lehet kivárom míg a 6 mag nem high-end kategória lesz.
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12101 üzenetére
Értem, vagyis nem. Hinni akarok neked, mert nézegettem a blogod és látom hűtő fetisiszta vagy
de... miért bukom a hűtőközeget. A hűtendő közeg sztem a fényes szilícium lapka maga, az elsődleges hűtőközeg pedig a hűtő talpa. Minden ami a kettő között van, kupak, forrasztás, túl sok/minőségtelen paszta csak hőszigetelés.
Tegyük fel, ha egy BGA szervizes felé járok, akinek van erre célgépe (tehát nem vihargyújtóval esek neki) és korrekt monitorozott melegítéssel lekapja szerintem megérne pár ezer forintot. Az az igazság h rengeteg fórumot néztem és óriási difik vannak ezen a procin belül is. Ugyanannak a 2 embernek, ugyanazzal a vízhűtéssel, órajelen, feszen, az egyiknek 67 fokos a másiknak 85
sztem vmi a kupak alatt nem oké
amit alátámaszt h egy magom felmegy 93-ra a többi megáll 88-on max.
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12099 üzenetére
Hűtő talpra gondolsz? Egyébként ezt találtam, ezek szerint a kupak ragasztott, plusz a hővezetést a forrasztás adja. Na itt végképp elgurult a gyógyszer, az alaplap rögzítést meg a kupakot is elhagyja és a lapkára fekteti direkt a hűtőt. Na majdeglátjuk mi lesz... első körben polír és ha az nem hozza meg a kellő eredményt akkor lehet h tovább megyek, persze előbb kipróbálom valami filléres procival
-
tsiga18
tag
válasz
Speed® #11954 üzenetére
Köszönöm a válaszod, turbo offon volt. Rájöttem, az okozta a problémát, hogy oltári sokat drop-ol a lapom a vcoreból. 1,2-ből 1,12 lett terhelés alatt, most 1,26- állítottam, terhelés (linx, prime) tartja az 1,2-t, idle 1,21.
Ram 1333-ra beállítottam, de 1,6 alatt kékhalálozott. -
gallus
aktív tag
válasz
Speed® #11901 üzenetére
Sziasztok!
Okosságra lenne szükségem.
Van egy zotac 1156-os itx lapom, benne egy tuningos i3-550.
Próbálom kicsit húzgálni, de 150-es BCLK körül már megakad, azt is tudom mitől.
QPI állítási lehetőség nincs a BIOS-ban -feszültségét sem lehet-, szerintem az fogja meg.
A kérdésem az, hogy valóban ez lehet-e a tuning akadálya, illetve ha igen, tudok-e kezdeni valamit a problémámmal.
Több processzorral is próbáltam.
Köszönöm. -
Mahrenburg
őstag
válasz
Speed® #11884 üzenetére
Speed(R) - Köszönöm! Nagyszerű, a helyzet jobb, mint gondoltam!
Nekem bőven elég az a teljesítmény, amit alap-órajelen lead.
CirrMee - Köszönöm! Akár állandóra is elfogadnám ezt a beállítást.
A leírásotok alapján meghökkentően "hidegvérűek" ezek a CPU-k ahhoz képest, hogy 45 nm-esek... Hm, lehet, hogy maradok a G 3240 hűtőjénél...
-
-
Moonwolf
senior tag
válasz
Speed® #11838 üzenetére
A videokártya mellett van egy szívós ventilátor, jóval a proci alatt van de úgy tűnik ennyit számít.
Gondolkoztam platform váltáson, de egyenlőre még elegendő ahhoz amit csinálok. Mondjuk youtubes videóknál van egy kis szaggatás, próbálkoztam régebbi vga driverrel, viszont azzal meg rosszabb lett. Kikapcsoltam a hardweres gyorsítást, úgy meg pixeles lett nagyon a videó.
-
slloyd
senior tag
válasz
Speed® #11792 üzenetére
Hát azt nem mondtam,hohy egy Noctua nh-d14 szinten teljesítő léghűtő ezért kerül csak a negyebébe,felébe.
Viszont csak 6-8 C marad le tőle.
Nekem tökéletesen megfelel
Amugy tesztek alapján még a ninja 2 is jobban hűt mint a frezer 13.
Felőlem mindenki azt dob a procira amit akar csak ne a gyári hűtő legyen rajta tuningkor mert az iszonyat hangos volt..... -
Rison77
senior tag
válasz
Speed® #11739 üzenetére
Megnéztem, ugyanúgy csak 21x szorzóval viszi 3,5 Ghz-en. Ha a proci alapfeszt feljebb viszem, kell még mellé állítani valamit?
Egy 7870 mellé elég lenne ez az órajel, vagy kellene még feljebb menni? Illetve ha feljebb tolom 200 BCLK-ra, akkor a ramoknál csak a 6-os szorzót tudom használni(6-8-10 szorzókat engedi fixen) ami 1200Mhz-et eredményez, ilyenkor észlelhető valami lassulás? -
Rison77
senior tag
válasz
Speed® #11737 üzenetére
QPI órajele nálam most 3.01 Ghz, legalább is amit a cpu-z kiír, ha a turbó felviszi 3,5 Ghz-re 21x szorzóval akkor 1.168V-ot kap a proci. A BCLK-t manuálisan állítottam be 167x20-ra, amiből kijött a 3,3Ghz viszont a turbo-val nem számoltam de megmaradt, és az mozgatja 21x szorzóig amit 167-el 3,5 Ghz-ig bírja. Tehát akkor a 3,5 Ghz csak egy szálon van?
-
Rison77
senior tag
válasz
Speed® #11723 üzenetére
Köszönöm a választ, tehát azt mondod, hogy ha felhúzom mondjuk ahogy írtad 3,5 Ghz-re, akkor ott már a 6870-es visszafogná? Igazából már nagyon nem akarok rá "túlköltekezni" sajnos anno elhamarkodtam a gépvásárlást és beleestem ebbe az 1156 zsákutcába, lassan alapjaiban szeretném az egészet cserélni. A videókártyát egy fél éve cseréltem 5770-ről.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Speed® #11712 üzenetére
ja, i5-760 nalam 3.52re huzva evett kb 100Wot, az kevesebb, mint a jelenlegi i7em alapon.
4.0 tippre meglett volna 140-150 alatt.
6 fazissal meg elfogadhato fethutessel es nemi legaramlassal a fetek korul azert 160-180W meg oke, 12 meg laza tulmeretezes.
--
tápra nem tudom, anno q6600al láttam 175Wos fogyasztást is, lazán vitte az FSP500GLN.
-
CirrMee
addikt
válasz
Speed® #11710 üzenetére
Na ez viszont minden csilicsáré turbótrükk nélkül nyomja a 4GHz -es frekit, az összes maggal (ment 4.1GHz -en is a jelenlegi procival, csak azt már a Freezer 13 -asom sem tudja normálisan hűteni nyáron pl prime95 alatt).
Ami 750/760 ebben ki lett próbálva, mind ment 4GHz -en (200x20), nem egy volt közülük, ami más vasban pont a "teljesen mindegy milyen" tápolás miatt nem volt képes erre. Egyedül a i7 8x0 -as szériával kapcsolatban nincs (saját) tapasztalatom ezzel a lappal, pedig azt is megnéztem volna.Mellesleg nem állítottam, hogy az 1.3V -os feszültséghez csodalap kell. A papír (ígéret) sok mindent elbír, még azokat a leégett tápokat is, amiket a felpörgetett procim nyírt ki anno. Papíron azok is elégségesek voltak, gyakorlatilag meg szépen megdöglöttek.
-
cynric
tag
válasz
Speed® #11703 üzenetére
Köszi! A belinkelt ventikkel meglehetne közelíteni a 4Ghz-et? Vagy ahhoz valami komolyabb kéne? Feltéve, ha minden más feltétel stimmel. Újonnan pont ezt néztem ki. Gondolom ez hasonló.
-
Moonwolf
senior tag
válasz
Speed® #11687 üzenetére
Az már sok lenne, fogyasztás szempontjából is, meg gyorsabban is tönkre megy.
Mondjuk ha van tartalék a vga ban az nem baj. Azért néhány játék, ezen a felbontáson is van hogy éppen eldöcög maximális beállításokon. Na meg ha megy a videó rögzítés.
30 alatt használtra gondolsz?
-
CirrMee
addikt
válasz
Speed® #11684 üzenetére
Gyári hűtő, MX2, hűtő vezérlése kiiktatva hogy fullon menjen. Lassan 20 éve javítok (nem csak "kártyát kivesz + kártyát betesz félére értve), 12 évig élesben is munkahely szintjén (ott is nem egyszer volt a munka része normális hűtő felszerelés), szóval végig lettek lapozva a lehetőségek. Ennyit tud a gyári hűtő, egy rakás sz*r (más i5 7xx / i7 8xx procinál is láttam ilyet, más lappal is).
Gondolom az a tény kicsit sem érdekel, hogy (nem kicsit) alulfeszelve meg röhögve elment, AC F13 -as hűtővel meg szép fesz emelést követően a 4GHz -es fűtést is röhögve veszi.
-
Moonwolf
senior tag
-
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Speed® #10387 üzenetére
Na most kikapcsoltam azt az LLC-t és mindent visszaraktam alapra
166-ra raktam. Adtam 1.3v-t a procinak és lám simán bejött a win, még egy 3d mark is lefutott. Máris előrébb vagyok. Létezik hogy az llc miatt fagyogatott le ?
Amúgy én ezzel a 3.5 GHz el már meg vagyok elégedve, amúgy is csak kíváncsiság képen csinálgatom, mert ha 2-3 év múlva kihasználom a procit legyen még tartalék és tudjam mit kell tenni.
Lehet hogy az LLC-t diasbled-en kéne hagynom mindig -
SkyTrancer
senior tag
válasz
Speed® #10383 üzenetére
kb 4 éve vettem a tápot még oem kiszerelésben 11 ezerért ez nem ctg-s és annyit tudni kell a dologról hogy ha nem húzok semmit és minden alapon van akkor halk sípolás jön ki belőle, valószínű attól van, hogy mivel olyankor nem vesz fel annyi áramot gondolom a tekercsek között így amolyan magas frekvenciás rezgés alakulhat ki... ebből gondolom hogy a végét járja már szegényke.
itt vannak a képek a biosból kérlek nézzétek át mit láttok ?
de amúgy erős a gyanúm hogy táp lesz a gond
[link]
[link]
[link]
ja és a cpu vcore-t már próbáltam 1.35 ön is de semmi változás
Ja és még egy észrevétel, ha mozgatom az fsb-t a ramok is mozognak sval kénytelen vagok állítgatni azokat is, nem tudom elkerülni -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Speed® #10325 üzenetére
Attól függ miben, ezt te is tudod. Szintetikus tesztek engem meg hidegen hagynak abszolút. Csináltunk full cpu limites környezetben Dirt3-ban 750@4GHz vs 2500K@3,8GHz mérést és alig volt köztük különbség... Persze melegedés, fogyi, meg a jobb tuningolhatóság mint az sb felé tolja a mérleg nyelvét. De 1156-ről 1155-re váltás nem minden esetben éri meg a felárat szerintem.
-
peetmaster
senior tag
válasz
Speed® #10102 üzenetére
Na ez itt a baj! A mostani tuningos i7 860 (4.2Ghz 1.260-1280V körül LinX stabil HT-val) után és 20-25k ráfizetéssel pedig elvárnám, hogy 1.29-1.3V körül tudja a 4.5-4.6Ghz-et 24/7-re és bench-ek erejéig pedig 5-5.2Ghz-et 1.460-1.480V körül. A D14 (nem gyári ventikkel) szerintem 4.6Ghz-ig megbírkózik egy 2600K-val, ami bőven jó.
Játékok alatt ne BF3-at meg Crysis 2-t érts. Most pl. a Mafia 1-el tolom és ku**a jó!
-
peetmaster
senior tag
válasz
Speed® #10097 üzenetére
Persze, tiszta sor, amit leírtál, csak játékok alatt most nem profitálnék belőle sokat, ezért nem látom értelmét.
A Hülyeség Tetőfoka meg már úgy a szívemhez nőtt, hogy no downgrade!
ittakary: most hirdetem a GTX480-amat, óccsóba megszámítom Neked, ne legyen már kisebbségi érzésed! Ráaádsul ez kihajcsa' a héthatvanat!
-
peetmaster
senior tag
válasz
Speed® #10093 üzenetére
Kicsit beleszólnék ebbe a dologba, ha nem probléma.
Nekem jelenleg egy i7 860-am van, és szvsz nálam egy i5 2500K vásárlása visszalépés lenne a HT hiánya miatt. A másik meg az, hogy ezzel a 860-al 3.6-3.8Ghz magasságában még nem találkoztam procilimittel. A fogyasztás nálam másodlagos (inkább harmadlagos), és ha most gyorsban utánaszámolok, akkor nekem a 1155-ös lap+proci duó alsó hangon +35k-t jelentene, ami magában nem sok, de (egyenlőre) túl sok hasznát nem venném a 4.5-5Ghz-re húzott i7 2600K-nak. 4Ghz-et meg a mostani is elmegy 1.230V körül. Mondjuk tény, hogy aki konvertálással, rendereléssel, stb. foglalkozik, az kovácsolhat némi előnyt az SB-vel, viszont akik inkább csak játszadoznak, azoknak nem éri meg a váltás még i5 750-ről sem, nemhogy i7-860-880-ról.
Na de ezt csak így zárójelbe, természetesen a Te verziód is elgondolkodtató. Ha most lenne felesleges 35-40k-m és elvinnék a lapomat meg procimat, én is tuti 1155-re váltanék egy 2600K-s procival!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Speed® #10089 üzenetére
Na hát ez az, hogy azért kellenne fizetni egy kisebb felárat, ha normálisabb P/Z lapok szeretnénk. Illetve az sem biztos, hogy teljesítmény szempontjából megéri mindenkinek, tehát lehet, hogy fölöslegesen erős lenne az új cucc.
Nálam eleve csak K-s játszik, azért kell a tuning/állítgatások.. Talán majd ivy kicsit lejjebb tolja a használt sb-es árakat. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobil flották
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tesla topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest