Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kisza25 #11048 üzenetére
Nálam 24 a max.
Azt oda is állítottam, de a 160 bclk fölé nem tudok menni...
Ha 166 ra vagy a fölé viszem, akkor már a BIOS-t se hajlandó sokszor betölteni.
Ki -be kapcsolgat.
Most (160x24) 3.8Ghz megy. A problémám az, hogy amire én a gépet használom, ott ez a 0.3Ghz hiány 10-12 FPS esést okoz és így néhol csak 18-20 FPS marad ami kicsit határeset.
Azzal a +0.3Ghz-l 30 FPS fölött fut, az már úgy tökéletes.
Szóval valamit ki kell találnom, vagy vissza kell tennem a i5 661 -t. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
kisza25 #9330 üzenetére
24/7-be 3,6GHzen használom 1,15V mellett. Ez csak kíváncsiság volt. 6850 mellé alapon is elég.
dangerzone: Lehet, hogy megy, nem próbáltam tovább. Igazából belőttem 1,4V belőttem és rápróbáltam a 4,2-re és jó volt. Többet nem szenvedtem vele.
Nekem megy 215-öt is, de utána nem a lap a wallos, hanem az a baj, hogy már nem tudom visszavenni a QPI-t.
A 6850 1,274V-t kapott.
-
válasz
kisza25 #9229 üzenetére
Jóvanna, tényleg nem gyenge, én is rájöttem, miután az
-ra kattintottam
De amúgy szimplán arról beszéltünk, hogy kihasználha mind a 8 szálat a játék
Lehet, hogy nem gyorsul tőle, de kihasználja
Speed(R): Nyugi. Mi itt eddig nem öltük meg egymást, kérlek te se tedd ezt velünk
Mi is tisztában vagyunk vele, hogy ez egy [fucking] jó kártya
-
-
sg22
senior tag
válasz
kisza25 #9144 üzenetére
nem mindegy hogy 40-50 fpsed van átlagban, vagy 70-80, ugyanis ha 40-50 fpsed van átglaban, a min fps elég letud menni 10-20 körülre. hogyne lenne érdemes húzni? akár 30%al több fpst is kaphatunk ugyanannál a játéknál ha tuningolunk.
a másik meg direkt irtam még az elej.én, hogy felsőkategóriás vga-khoz kell huzni a procit, pl 580. nem az volt a kérdés, hogy mit kell hozzá venni (monitor, akár 3 monitor), hanem a cpu limit
-
sg22
senior tag
válasz
kisza25 #9142 üzenetére
most igy hirtelen ezt láttam meg.
de haveromnak is gtx 580-asa van, full hd ban, 2600k-val, és alapórajel, és 4.5 ghzre huzott orajel kozott sok fps külömbség van. asszem jones965 irta a gtx topikban, hogy akármilyen slinél már cpu limited van akármit csinálszszerk: de itt egy teszt, ez csak egy gtx 560, és itt is ócpu limit van
-
-
peetmaster
senior tag
-
válasz
kisza25 #9025 üzenetére
Pontosan
Érted: ha csak nem 0-24 renderelsz, ahova kell az atombiztos stabilitás, akkor szerintem max 20-25 kör LinX, utána pedig valami CPU igényes játék bőven elég. Ha ezeken átment, akkor már tényleg csak a folyamatos használat mellett fog kiderülni, hogy tényleg stabil-e a cucc.
-
peetmaster
senior tag
-
ffodi
veterán
válasz
kisza25 #8940 üzenetére
Gyári hűtésnek elégnek kell lennie szerintem, ami az alaplapon van, ha esetleg "kórósan" meleg lenne, ha nincs akkor csak van egy venti ott, ami kevergeti ott a levegőt.
Egyébként sok esetben nincs is "kimondottan" északi híd a s1156-os lapokon.
Illetve, mivel a ramvezérlő integrálva van a prociban, ezért magasabb qpi/vtt fesz esetében az fog kicsit jobban melegedni.
-
-
Viktor77
titán
válasz
kisza25 #8614 üzenetére
Mert hozzá vannak szokva az ennél jóval kisebb hőmérsékletekhez.
Én is megijedtem, mikor elöször láttam, hogy az 5770-em 80 fokon jár néha. Ma már tudom, hogy ezek a kártyák 90-100 fokig simán elmehetnek.
Ahogy írta Motion is, 70 fokos proci, 80 fokos magok körül van az egészséges használat határa.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
kisza25 #8439 üzenetére
Ez a kép a végleges tesztről volt. Addig ram teljesen vissza volt osztva, és a gyári cl9ben ment.
Ezen kívűl már csak a 21-es szorzó van, azután már csak a Turbot-t lehet választani.
ffodi:
Még mindig túl sokba kerül nekem az a lap.
Állítólag e a lap max ennyi bclk-t tud, beszéltem egy itteni PH-s arccal, ő is azt mondta hogy max 190ig sikerült feltolnia. (ami furcsa mert tegnap sikerült egy 192-es BCLK-t összehoznom stabilra)
Eddig mindenki azt mondta hogy ne bántsam a PCH és PLL feszt, de ha ezt tanácsolod akkor kipróbálom azt is hogy megemelem.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
kisza25 #8433 üzenetére
QPi, ram, vissza van osztva. 14-es cpu szorzóval próbáltam, tehát ezek tuti hogy nem szólhattak közbe.
Tegnap este írtam neki elvileg ugyanolyan lapja van mint nekem, de ő is azt mondta hogy 190BCLK-ig jutott.
Egy 30 ezre laptól én azért többet várnék.
Mindegy, most ha belőttem max OC-t (LINX megy épp, 170x21nél vagyok) utána tolok neki 1.35V VTT feszt és megnézem úgy.
szerk:
Bár eszerint meg úgy tűnik hogy mennie kellene a 200BCLK-nak.
[ Módosította: 7 ]
-
-
válasz
kisza25 #8243 üzenetére
Nálam határozottan simább, folyamatosabb a kép 4GHzen, pedig közel sem max beállításokon játszom. 60-60-50 a három csúszka, Reflection + Shadow High-on, Water + Night shadows Very Highon. Kb így.
Elégnek végül is elég, ebbe nem tudok belekötni, de azügyben már felesleges vitatkozni ennyi év után, hogy ennek a játéknak a világ összes CPU-ja egybekötve se elégFalja a magokat
-
válasz
kisza25 #8217 üzenetére
Szerintem ez nagyon játékfüggő... Pl DiRT3 alatt nálam a CPU gyakorlatilag alszik, GTAIV alatt pedig néha még kevés is... (pedig 4Ghz)
Motion_Blur: 1,3V-at akkor nyugodt szívvel lehetne 24/7 adni neki? Olyan csúnyán hangzik
Mert ha kicsit hűl az idő, szívesen megnéznék az enyémen valami 4+ eredményt, kíváncsi vagyok mi a tető -
peetmaster
senior tag
válasz
kisza25 #8212 üzenetére
Az nem rossz. Gondolkodom most egy vízhűtésen, mert elég jóféle procim van (jelenleg 3.6Ghz 1.120V). Kár, hogy a P55A-UD4-es lap 215-ös bclk fölött megadja magát, és hát jó lenne 4.5Ghz fölé menni tesztek erejéig. Sajna eléggé melegszik, hiába a D14-es Noctua, 4.2Ghz fölött elfogy..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest