Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
válasz
Trebron09 #11558 üzenetére
Van ez a "Turbo boost"-os cucc, ez mit csinál pontosan?
Azt tudom, hogy feljebb veszi a szorzót, de ugyanúgy fut mind a 4 mag, mint alapon, vagy mondjuk csak 1-2 mag fut a megemelt órajelen? Illetve mi alapján kapcsol át Turbora?
Meg így összességében érdemes-e/ mikor érdemes ezt bekapcsolva hagyni? -
Pista0001
addikt
válasz
Trebron09 #11554 üzenetére
és mpierre: semmi tuning nem volt, a RAM 1333-on ment 1,5 volton, a prociban is minden alapon, mellesleg vízzel hűtve. Már elpakoltam ezt a gépet költözéshez, de majd még kipróbálom egy modullal.
Mivel teljesen elakad, a BIOS-ba sem tudok belépni. BIOS resetet próbáltam, nincs változás. Az a durva, hogy egyik nap ment hiba nélkül, este lekapcsoltam, másnap meg ez...
-
mpierre
veterán
válasz
Trebron09 #11497 üzenetére
Ööööö. Nem lesz tuning, vagyis csak a ramé. Ez egy htpc. Csak a ramokat akarom belőni 1600 cl9-re.
Amúgy asus P7H55D-M PRO + i3 530
+ 2×2GB kingston. A lap az ahci opció miatt került az ssd mellé. Valszeg a proci kap 1,15V-t max, a ram 1,65V-t; az uncore meg ha bírja 1,15-1,2V-t. Aztán annyi, ha nem, akkor ügyeskedek egy keveset. Max játszom a cpu pll fesszel - már ha lehet - és becsapok még 2×1 mushkint a kingstonok mellé, ha sikerül jól belőni.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Trebron09 #11415 üzenetére
Én a táblázatban úgy látom, hogy mikor 4 vagy 3 mag aktív akkor 2800 (esetemben 3300) amikor 1 vagy 2 akkor pedig lenne 3500. Valójában pedig: mikor 3 vagy 4 akkor 3500 és mikor 1 akkor 3980.
Tehát akkor bios-ban mindig csak azt az órajelet tudom állítani ami 3 ill. 4 mag terhelése esetén lép életbe?
1 vagy 2 magnál pedig automatán fellövi 24-es szorzóra? -
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Trebron09 #11231 üzenetére
ha van EPU (gyakorlatban a lap tud mérni átfolyó áramot) akkor lehet realtime monitorozni a fogyasztást. nem tökéletes, de úgy kb képet kapni jó.
az előre beállított érték más dolog. gyakorlatban viszont intelek általában jóval a TDP alatt szoktak enni, az én 760asom 65 alatt volt alapórajelen és 80-85 körül 3.52es tesztnél (alapfesz alatt még mindig).
-
peetmaster
senior tag
válasz
Trebron09 #11205 üzenetére
Na akkor először is: VTT feszt elvileg nem is fogsz találni, mert nálad ez az IMC voltage. Nincs semmi probléma ezekkel a ramokkal, és igen...jól olvastad a dolgokat. Ha növeled a ramok feszültségét, be kell lőni hozzá az IMC feszt is (nyilván fordítva ugyanígy). Az "alapszabály" az, hogy az IMC voltage (QPI, vagy VTT, nyilván ez lapfüggő) és a dramvoltage közötti feszültségkülönbség maximum 0,5V lehet. Ha ez a feszültségkülönbség magasabb, akkor lehet damage a procinál. Röviden-tömören ennyi.
Ha a cpu feszt növeled a magasabb órajelhez, az is igényelheti, hogy az IMC feszt is növeld vele együtt, de ez már megint más tészta.
-
peetmaster
senior tag
válasz
Trebron09 #11197 üzenetére
Tolhatod neki nyugodtan, csak bios-ból menjen a tuning, ne ilyen "gyári" szir-szar programokkal. Ahogy látom, 5850-ed van......oda bőségesen elég a 3.6Ghz (még talán sok is). Én bevállalnám a 4Ghz-et is benchmark-ra, kérdés, hogy van-e értelme.
ittakary: üdv újra itt!
Sajna szinte semmit nem ment le az s1155 ára, úgyhogy egy jódarabig még én is a 1156-osok táborát erősítem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged