- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dobobazsy
őstag
válasz
peetmaster #10876 üzenetére
értem, köszi az infót
"Szendi biccs" szakadok
-
dobobazsy
őstag
válasz
Formaster #10874 üzenetére
1156 jobb ár/teljesítmény arányt nyújt szvsz
úgyhogy nem hülyeség ilyet venni. egy ilyen i5-i7 hány évig elszaladgál még? hát szerintem elég sokáig
bár én épp most váltok 1155-re, de nem azért, mert nem elég UNTIG a mostani i5-öm, csak ki szeretném próbálni a sandyt -
dobobazsy
őstag
válasz
peetmaster #10869 üzenetére
HT-n kívül nem tudom mivel másabb, de ha te mondod biztos úgyvan!
ja és elnézést akkor ha hülyeséget beszéltem
-
dobobazsy
őstag
válasz
Formaster #10793 üzenetére
nem tudom mire képes egy komoly léghűtés, vétele előtt úgy értesültem hogy kb azt a szintet hozza ez. hogy mennyire igaz azt nem tudom..
csucsbicep: Te javasoltad a programot, név alapján nem ugrott be, miután rá googleztam rájöttem, hogy még meg is van a telepítője gépen is
Madn!ght: itt 27-28 fok van a szobában, prime blend-el 70 fok körül mozog
szerk. 70-75 lesz az
-
-
dobobazsy
őstag
sikerült belőnöm a rendszert
igaz hogy primeolás csak fél óra volt, de 2 napja játszok így a géppel és semmi probléma (kopp-kopp)
i5 760 @ 4.01GHz 1.3V
Kingmax 2x2GB 1333MHz@1600MHz 10-10-9-27
IMC 1.25Vmemória másolásban aida szerint 18300-at hoz, az azért nemrossz szerintem
-
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10778 üzenetére
akkor örülök, mert 10 perc is stabilnak mondható az 1-2 perchez képest. megy ez
Turbo-V-t nem ismerem, de utána nézek.az IMC-nek maradjon az 1.25V? nemtudom a P7P55D hűtőbordái mennyire nevezhetők jóknak.
procinak meg csökkenteni kéne és úgy tesztelni huzamosabb ideig -
dobobazsy
őstag
válasz
dobobazsy #10775 üzenetére
srácok a Prime small FFT az mennyire mérvadó teszt? tegnap LinX-el másabb beállítások mellett 1-2 perc alatt elhasaltam, most újra nekileselkedtem de prime-al tesztelek, és 10 percet ment hiba nélkül. (i5 760)
20x200
1.3V proci (cpu-z szerint droppol 1.288-ra)
1.25V imc
hőmérsékletek: 3 mag 81-82, 1 db pedig 76 celsius.
ha jó a prime tesztelésre, akkor megpróbálok csökkenteni a feszültségeken.. -
dobobazsy
őstag
válasz
Madn!ght #10774 üzenetére
köszönöm, ma délelőtt is megküzdök akkor vele
nálam sajnos az a gond áll fenn, hogy csak 1333 mhz-esek a ramjaim, és 4 ghz körül vissza kell osztani úgy 1200 mhz-re.. vagy nem tudom mennyit mehetnek pluszba ezek a ramok ha mennek. fél oldalas nemtudom az számít-e valamit..? az időzítései alapból 9-9-9-24 alapból (vagy 27?) ezeket ha lazítom akkor mehet följebb, vagy maradjon inkább 1200 mhz-en?
a terv akkor először, hogy 133mhz-es "biciklin" adjak 1.3 V-ot a procinak és VTT-nek?
ha stabil LinX-el akkor pedig emeljem a blck-t? -
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10772 üzenetére
de akkor ezek a dolgok amiket felsoroltatok valószínűleg nem fognak javítani a helyzetemen igaz?
-
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10761 üzenetére
akkor jó, így még stabilnak is tűnik
bár nemtudom miért nem sikerült a 4 ghz.. az okozhatta, hogy nálam úgy volt beállítva hogy leessen a szorzó idle-ben? miket érdemes kikapcsolni ekkora tuningnál? -
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10759 üzenetére
igen akkor ezért nem találom valszeg. de ez gondot okoz? mármint a 25x-es szorzó.
-
dobobazsy
őstag
válasz
peetmaster #10757 üzenetére
hát először az AIDA64-ben figyeltem fel rá amikor néztem a memória olvasásom. de megnéztem cpu-zben is és ottis ezt láttam.
egyébként a turbo boostot nem tudtam kikapcsolni mivel eltűnik a biosból ennek az állítási lehetősége, ha húzom a procit (legalábbis gondolom mert kerestem de nem találtam, és amúgy ott szokott az lenni)ez egyébként gond? mert ha nem akkor felőlem maradhat így
-
dobobazsy
őstag
válasz
dobobazsy #10748 üzenetére
érdekes. feltettem a VTT feszültségét 1.20625 V-ra, még mielőtt teljesen felált volna a rendszer kékhalálozott. levittem kerek 1.2-re, akkor meg LinX alatt fingott ki.. holott 1.2 V alatt valahol meg 2 perc után hibázott, de akkor még kékhalál sem volt. ilyenkor mivan?
röviden minél többet adok a VTT-nek annál rosszabb a helyzet.
ti jobban értitek ezt hátha meg tudjátok mondani -
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10747 üzenetére
akkor benéztem
na akkor adok a VTT-nek (IMC
)
a procinak meg hátha elég az 1.3V .. így is nagy az étvágya -
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10745 üzenetére
na ez az amit én nem értek. ez a 24/7 ez mi? valami órajelek aránya?
már úgy ahogy kezdem kapizsgálni a dolgokat, de ez nem világos
euzsolt: jó irányba kacsintgatsz, ezek az alaplapok elég jók tuningban (szvsz). de majd az okosabbak megmondják
-
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10742 üzenetére
ja igen tényleg
neki meddig szabad adni? 1.2 V mehet neki? -
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10740 üzenetére
VTT? ez nálam esetleg ICH néven futhat a biosban? mert én annak adtam még plusz feszt, másnak nem.
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! van egy p7p55d alaplapom és egy i5 760-am. húzni szeretném, jeleneg így áll a dolog:
20x200 (4 ghz) 1.3V
ramom az mezei kingmax 1333mhz, ebből 2x2 giga, és jelenleg 1200mhz-en fut 9-9-8-24-ben.
LinX-et futtattam az imént, 2 perc után elhasalt, és ennyi idő alatt 76-78 fok körül volt 2 mag.
processzor hűtőm egy asetek lclc 2 darab 12 centis ventivel támogatva.
mi lehet a probléma, ami miatt nem stabil? ennél több feszt nem mertem adni neki..
ha valahogy sikerülne stabilra lőni akkor sok lenne neki az a 77 celsius körüli hőfok?
inkább kisebb órajellel kellene próbálkoznom? -
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10728 üzenetére
értem, akkor megküzdök ezzel. köszönöm a segítséget!
-
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10726 üzenetére
a VID annyi lehet, mint amikor auto-ra állítom a feszültséget alap órajelen?
-
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10723 üzenetére
ja értelek, tehát offset módban vidhez képest lehet többet vagy kevesebbet adni.
amúgy mennyi a vidje egy ilyen procinak? én csak annyit találtam erről, hogy 0.65-től 1.4-ig -
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10721 üzenetére
de mihez képest ad az offset többet vagy kevesebbet?
mert ha jól emlékszem ha átállítom offsetre a voltage-t akkor csak a különbséget tudom beállítani
kimegyek közbe biosba megnézem hogyisvan
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e oldani egy p7p55d lapnál és i5 760 procinál, hogy 3,6 ghz-re húzva lecsökkenjen IDLE a fesz és az órajel is?
jelenleg úgy állok, hogy idle és load is 3621 MHz a magok órajele, a fesz pedig load 1.240 V-ra droppol cpu-z szerint, pihenéskor meg 1.232. szóval különösebben nem feszelődik alá.
meg lehet oldani ezt? van valami offset voltage beállítási lehetőség a biosban, de nekem ez magas volt..
előre is köszönöm!
(ja és remélem érthetően fogalmaztam meg a kérdésemet)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest