- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
válasz
csucsbicep #11565 üzenetére
I3-at visszarakva tökéletesen működik.
-
válasz
csucsbicep #11073 üzenetére
Elképzelhető!
Most pont azt emelgetem.
CoreV:1,300V
vtt:1,37v -
L1ZRRR
senior tag
válasz
csucsbicep #11032 üzenetére
H55-be sokkal rosszabbul lehet tuningolni mint a p55
-
Formaster
addikt
válasz
csucsbicep #11024 üzenetére
Én előtte egy pohár melegvízben áztatom mindig, így majdnem eléri az üzemi hőfoki folyósságot. Csak úgy csurog...
-
dangerzone
addikt
válasz
csucsbicep #11009 üzenetére
Tényleg, amúgy milyen a Sandy? Kényelmesebb, hogy nem kell tuningolni?
-
dangerzone
addikt
válasz
csucsbicep #11009 üzenetére
Hát hétköznapi használatra sztem max pár volt feszültséget lehetett volna nyerni.
A linkelt grafikonomból is jól látszik, hogy 4 ghz fölött azért már jóval több fesz kell neki az órajelemeléshez. Aztán most napi használatra 3-400 mhz sokat már nem dob.
-
dangerzone
addikt
válasz
csucsbicep #11003 üzenetére
Pedig a legtöbb 760-as is kér vagy 1,35V-ot 4 ghz-hez, szóval mi jó procit fogtunk akkor ki.
Amúgy talán egy prémiumkategóriás tuninglapban többet ment volna. Ahol nagyobb bclk érhető el. De aztán belefut ez is az alacsony szorzó problémájába, szóval sztem 4500mhz fölött amúgy sem lenne már stabil.
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
csucsbicep #11003 üzenetére
Több beállítást végig zongoráztam rajta, több napon keresztül szórakoztam vele míg 4008MHZ-ra állt be 1.405 V-on erre még a mai napig emlékszem... azt hiszem épp akkor került sor klaviatúra csere, mert ideges voltam....
(#11004) kicsiultra + (#11003) csucsbicep : Azt azért hozzá kell tennem, hogy kis ideig bírta, mert utána már folyton BLUE DEATH és a végén már a alapórajelen is kék halált kapott, így garanciáztatva lett.
-
peetmaster
senior tag
válasz
csucsbicep #10952 üzenetére
Nekem a P55A-UD4 lapban amióta megvettem, el van törve egy "reserved" láb, és azóta hibátlan, egyáltalán nem befolyásolja a működést, pláne nem a memóriák stabilitását, úgyhogy ebben egyetértünk.
-
lizRRR
őstag
válasz
csucsbicep #10933 üzenetére
Ha ár teljesítményt nézed akkor az
-
Formaster
addikt
válasz
csucsbicep #10898 üzenetére
De a prémium az prémium, és csak +4 ezrembe fájt
Már a hangkártyája miatt megérte, garantálom egy ilyen Creative cuccost, amit ebbe integráltak nem kapok meg 10k alatt. Úgy szól a sztereó füles, mintha dolby pro logic lenne
Jó vétel volt, csak nem értem egyesek miért kell kiverjék a biztit, mert ők mindent jobban tudnak. Nem rád értem persze ...
-
sg22
senior tag
válasz
csucsbicep #10890 üzenetére
hat en nem tudom te ezt mire alapozod, de en a phs tesztre mondtam ezt.
link
lehet latni hogy 20%al van lemaradva, de azt is tudjuk, hogy hogy motion blur procija 50%os oct tud, szoval elegge elveri.meg mindig nem ertem amugy a sracot, 30-35k korul vannak ezek az i7ek, a 2600k meg 2x ennyibe kerul, es csak 20%al jobb. az alaplapokrol akkor ne is beszeljunk. nekem is volt 870-em, 4.2 ghz en ment 24/7ben egy mugen 2-vel. 6e forintert vettem anno a ph-n.
(amugynekem a thuban jobban bejott, egy crosshair v formula lapban 4 ghzet ment alap feszen 6 maggal)
-
Motion_Blur
félisten
válasz
csucsbicep #10893 üzenetére
3930K (SR0KY)
-
Formaster
addikt
válasz
csucsbicep #10832 üzenetére
Állítólag ennek a hátulja melegszik jobban, mint a déli híd. Érezni is, elég meleg a gép másik oldala és tuning még csak az ablakban.
Köszönöm, tényleg csodálatos, bár nem méltó hozzá ez a ház. A vga-ról ne is beszéljünk, de az még messze van. Amúgy ahhoz amire nekem kell, proci limitem van inkább. De majd ha lesz hűűűtőőőő. Még nem tudom milyen ...
-
Formaster
addikt
válasz
csucsbicep #10818 üzenetére
Akartam csinálni az összeszerelésről is... de jobb hogy kimaradt
Akkora a házam, hogy egy gondolat kellett, hogy beleférjen az új alaplap. Na ez a gondolat a flex lett
Persze nem ótvar módod, olyan, mintha gyári lenne, ami amúgy gyárilag el lett méretezve 1 mm-el. (nem a lapot vágtam
)
unboxing - életem eddigi legjobb lapja, az érzés hozzá képzelhető, kötelező ...
integrált ssd - nagyon kemény ROTFL, erről még mesélhetek
befért akkor is
- aaaa VGA-t nem tetszik nézni ugye...
és a ház sem végleges...
- ezeregy éj fényei - no comment
Milyen hűtőt érdemes? Ötleteket elfogadok, 10-15k körül.
-
AaronBass
tag
válasz
csucsbicep #10815 üzenetére
így már értem!
Sebaj, meghúzom 3,6ra, azt meglátom hogyan tovább... -
AaronBass
tag
válasz
csucsbicep #10813 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy nem volt annyira jó példány?
-
Formaster
addikt
válasz
csucsbicep #10785 üzenetére
Jaja, nem kell, már látom.
-
Formaster
addikt
válasz
csucsbicep #10783 üzenetére
No várjunk csak, ugye nem kell tápot is cserélnem?
-
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10778 üzenetére
akkor örülök, mert 10 perc is stabilnak mondható az 1-2 perchez képest. megy ez
Turbo-V-t nem ismerem, de utána nézek.az IMC-nek maradjon az 1.25V? nemtudom a P7P55D hűtőbordái mennyire nevezhetők jóknak.
procinak meg csökkenteni kéne és úgy tesztelni huzamosabb ideig -
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10772 üzenetére
de akkor ezek a dolgok amiket felsoroltatok valószínűleg nem fognak javítani a helyzetemen igaz?
-
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10761 üzenetére
akkor jó, így még stabilnak is tűnik
bár nemtudom miért nem sikerült a 4 ghz.. az okozhatta, hogy nálam úgy volt beállítva hogy leessen a szorzó idle-ben? miket érdemes kikapcsolni ekkora tuningnál? -
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10759 üzenetére
igen akkor ezért nem találom valszeg. de ez gondot okoz? mármint a 25x-es szorzó.
-
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10747 üzenetére
akkor benéztem
na akkor adok a VTT-nek (IMC
)
a procinak meg hátha elég az 1.3V .. így is nagy az étvágya -
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10745 üzenetére
na ez az amit én nem értek. ez a 24/7 ez mi? valami órajelek aránya?
már úgy ahogy kezdem kapizsgálni a dolgokat, de ez nem világos
euzsolt: jó irányba kacsintgatsz, ezek az alaplapok elég jók tuningban (szvsz). de majd az okosabbak megmondják
-
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10742 üzenetére
ja igen tényleg
neki meddig szabad adni? 1.2 V mehet neki? -
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10740 üzenetére
VTT? ez nálam esetleg ICH néven futhat a biosban? mert én annak adtam még plusz feszt, másnak nem.
-
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10728 üzenetére
értem, akkor megküzdök ezzel. köszönöm a segítséget!
-
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10726 üzenetére
a VID annyi lehet, mint amikor auto-ra állítom a feszültséget alap órajelen?
-
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10723 üzenetére
ja értelek, tehát offset módban vidhez képest lehet többet vagy kevesebbet adni.
amúgy mennyi a vidje egy ilyen procinak? én csak annyit találtam erről, hogy 0.65-től 1.4-ig -
dobobazsy
őstag
válasz
csucsbicep #10721 üzenetére
de mihez képest ad az offset többet vagy kevesebbet?
mert ha jól emlékszem ha átállítom offsetre a voltage-t akkor csak a különbséget tudom beállítani
kimegyek közbe biosba megnézem hogyisvan
-
sinya85
senior tag
válasz
csucsbicep #10704 üzenetére
Átraktam a felsőbe és load alatt is csak 8szorosan megy. de bőven elég a 8x-os is.
-
sinya85
senior tag
válasz
csucsbicep #10702 üzenetére
idle
-
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #10683 üzenetére
Hát nem lepődnék meg rajta, nagyon dicsérik is őket főleg a K-sokat.
Mondjuk AMD-nek a proci teljesítményre is kellene gyúrniuk, viszont az IGP-jük jobb mint az Intelé szerintem. -
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #10681 üzenetére
Sajnos az Intel ilyen a 775 óta hogy 1-2 évente változtatja a foglalat típusát, így minimum alaplapot is kell cserélni ha valaki új procit akar. +ba még elvették a tuningolhatóságot is az olcsóbb procikból, és lapokból (H széria) így a nonK-s cpu-kat alig lehet tuningolni csak a turbó működik. A tuningos procik meg nagyon drágák.
Mondjuk ha veszel egy K-s i5-öt meg egy jó lapot akkor ez azért egy darabig ki fog szolgálni, nem kell félni proci limittől játékok alatt. -
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #10677 üzenetére
Megy persze, pedig az enyém nem is volt tuningos darab, de 1.38V-al vitte a 4Ghz-t HT-vel. Nekem Ninja 3 hűtötte egy 800-as ventivel, és 60-65 fok volt játék alatt. Csak 3Dmark vagy linx alatt ment 70 fok körülire de ennél nem láttam soha hogy feljebb ment volna. És csak sima fehér noname paszta volt rajta. Pár hete vettem MX-2-őt ezzel még ment le pár fokot csak így már nem hajtottam meg annyira, de sokat számít a paszta is.
Kíváncsi leszek a 2500K-ra mit mír majd. -
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #10670 üzenetére
A quadok nagyon túl vannak árazva, és teljesítményben és fogyasztásban is rosszabbak mint az i5/i7 mégis jobban veszik őket, fogadni mernék rá hogy egy Q9xxx-es procit hozzá való lappal fele vagy negyede ennyi idő alatt el tudtam volna adni
Sőt még talán egy jobb C2D-t is.
-
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #10664 üzenetére
Most, hogy vízhűtés került a gépbe, nekifutottam ismét a 4GHz-nek, de nem akarta az igazat. 1,35V Vcore, ill 1,35V QPI mellett sem akart lefutni a linX.
Már beletörődtem, hogy egy antituningos 870-et fogtam ki.
A 160-as FSB-t alapfeszen hozza, az meg egyelőre elégnek tűnik.
-
válasz
csucsbicep #10664 üzenetére
-
Baga1983
senior tag
válasz
csucsbicep #10660 üzenetére
Ok, megvan, hálás köszönet.
-
Baga1983
senior tag
válasz
csucsbicep #10657 üzenetére
Azt hogyan?
-
peetmaster
senior tag
válasz
csucsbicep #10647 üzenetére
Értem én, és igazad is van, de még így is számottevő a hőmérséklet különbség a i5 és i7 között. Az i7 860 kb. kikapcsolt HT-val produkál olyan hőfokokat, mint egy i5 750 (kivéve akkor, ha olyan melegedős példányt fog ki valaki, mint én). Mindjárt mérek is HT-s és HT nélkül hőfokokat. Bár most így 25 fokos szobahőmérséklet mellett nem lesz az igazi...
-
peetmaster
senior tag
válasz
csucsbicep #10642 üzenetére
Nekem egy i5 650-et 4.3Ghz-en 75 fok alatt tartott a D14, míg az i7 860 már 4Ghz-en nyaldossa a 72-73 fokot (LinX-el). Szóval az i5 lényegesen hűvösebb fajta.
kisza25: Nyilván.
Kikapcsolt HT-val már nálam is jobb a helyzet hőfokok terén.
-
Smani
senior tag
válasz
csucsbicep #10582 üzenetére
Alul van feszelve haggyadma'
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
csucsbicep #10576 üzenetére
Ezt én tudom. Épp néztem a ph akkori tesztjét. Semmivel sem volt jobban tuningolhatóbb mint egy másik 870.
Sima verzós prociknál is lehet nagyon állatokat kikapni. Lásd Motion_Blur 880-as dögjét, vagy ffodi akkori 860-as prociját ami 4500mhz fölött ment 24/7-ben alacsony fesszel.
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10496 üzenetére
nem i3 megvan még a HD 4830 is azért van megtartva, hogy ha geb@sz van azért azon még elmennek a játékok, most is az van, mert ugye a HD6850 egyből ment gariba
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10492 üzenetére
na a haver közben váltott 1155-re így nem tudtam kipróbálni, még egy kiskerben is voltam, de ott meg nem volt raktáron 1156lapjuk éljen a vidéki kisker
ráadásul, ha a lapom elszáll akkor nagy geb@sz lesz, mert most vettem egy mini-ITX házat + 300W FSP SFX tápot, ezt a lapot tutira nem tudják gariban cserélni(már nem kapható) szóval akkor teljes platform csere -
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #10480 üzenetére
Az ASrock tudomásom szerint az ASUS leányvállalata.
-
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #10477 üzenetére
Az ASrockokról (főleg a magasabb felszereltségű) lapjairól elég jó visszajelzéseket hallok, ezért is az említett típus felé hajlok.
Sajnálom, hogy a Giga lapok ennyire leadtak a nívójukból, remélem összekapják magukat, és nem jutnak az Abit sorsára...
-
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #10471 üzenetére
Mármint a giga p55 UD3-nál?
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #10471 üzenetére
Nekem a 2500K/2600K is unalmasnak hatott, csak tovább bírták szorzóval..
ProciVettel
Terjesztem az igét rendesenDe ha egyszer 24/7 tényleg a 4G az értelmes határ Sandyknél, akkor minek a K betű? Persze, a lehetőség adott legalább..de inkább élvezem a +2MB L3 nyújtotta állandó előnyt és néha a HT hatását, mintsem küzdjek a melegedéssel pár +MHzért..
-
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #10460 üzenetére
Sztem az lesz, hogy az alaplap+proci kombót 1:1 cserélem i7 2600-ra. i5 2500k-ra való cserére már most is lenne lehetőségem, de még gondolkodom kicsit...
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10458 üzenetére
+1
az i7-870-emben a HT játékok alatt meg csak pihizett ezért is lesz most i5-750
orichalcos: köszi de olyanom már volt, csak tudtam rajta keresni egy pár ezrest és felesleges is volt benne a HT ezért megválltam tőle
azért dobhatsz egy püt, hogy mennyi az annyi -
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #10458 üzenetére
Köszi srácok!
Még meggondolom, mi legyen. Igazság szerint csak játékra használom a gépet, nekem csak az fps számít. Alapvetően nem akartam platformot váltani, mert elégedett vagyok a gép teljesítményével. Csak gondoltam, ha már úgyis darabokra szedem a vasat, akkor lehet egyúttal fejlesztek is. 2 éve van nálam az alaplap, kiszolgált már egy i5-750 -et, illetve remek párost alkot a jelenlegi 870-emmel is.Az SB-re váltás ismét egy hosszabb "házasság" lenne. Egy ASrock Z68 E3 G3 lapot néztem ki, mellé pedig vagy egy i5 2500k-t, vagy egy i7 2600-at. Egyelőre megvárom a fizut, addig is alszom rá párat.
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #10453 üzenetére
4.5GHz@1.3Vig jó volt, de ott már a 90et nyaldosta..nem erre való.
Épp most tesztelgetem a hűtéseket, a Brocken ~10°Ct rávert..régi.
Egyébként a hiedelmekkel ellentétben azért a Sandy is melegszik.
Nyílván nem alapfesz közelében, de a tuninggal azért elkezd fűteni. -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10443 üzenetére
na ja csak egy sandy i5 2500k 50eFt felett van egy i5-750/60 meg 30eFt-ból megvan az ivy meg meg sem jelent még,
játékra fullHD felbontáshoz egy i5-750 is bőven elég lesz egy HD6850 mellé -
válasz
csucsbicep #10443 üzenetére
c2c mar a SB is paholta a lynnfieldet, nem hogy az ivy...
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
csucsbicep #10435 üzenetére
Jogos.
-
válasz
csucsbicep #10421 üzenetére
Nincsenek
Új kérdésem lenne:
Megjöttek a ramok. +2x2GB
Szokásos a Windows behülyült és aztírja: 8GB telepített ram és 3.97GB használható.Nem szeretnék windowst tenni. Mi lehet a megoldás? -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
csucsbicep #10398 üzenetére
Kikapcsolt HT-vel több lesz igen.
-
válasz
csucsbicep #10372 üzenetére
Kegyetlenül
Mindenben, min/átlag/max fps is.Megérte váltani
-
válasz
csucsbicep #10370 üzenetére
Nemhát
-
válasz
csucsbicep #10368 üzenetére
Játék közben 65 felé egyik mag se megy. Aida-val 85 fokig is felmegy valamelyik mag.Ezért is írtam,hogy nem elég a 212+,de játék alá bőven
-
válasz
csucsbicep #10366 üzenetére
212+-al rajta 2 venti + a házban 5.Lapot is hűtöm nemakarok galibát
-
Bandita94
tag
válasz
csucsbicep #10346 üzenetére
Kösz! Egy kicsit így hagyom, hogy megnézzem hoz-e játékokban egy kis fps-t!
Ha nem, akkor megy vissza alapra! Még a venticserén is filózok, mert nem kívánok most hűtőre költeni. -
FaTHI
őstag
válasz
csucsbicep #10338 üzenetére
Tényleg olyan sokat zabálnak ezek az i7-870es procik?
Nekem Q9550 em volt 3.8on attól többet zabálnának hasonló órajelen az i7-ek? -
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #10323 üzenetére
20-25% c2c..azért az nem elhanyagolható. Mindazonáltal, van még létjogosultsága a Lynnfieldeknek is, az áruk miatt..bár én előbb vennék nonK 2400-2500at, mint újra 8x0et..hisz előbbiek is pöckölhetők ~15%al megfelelő lapban rizikó nélkül (+4 ugye), aztán pici biciklizés és máris állvahagyják az előző szériákat..alapfeszen vagy alatta, általában..
-
FaTHI
őstag
válasz
csucsbicep #10323 üzenetére
Az a baj az kb 15K val többe kerülne mint az i7-870, nem akartam többet rászánni...
-
válasz
csucsbicep #10316 üzenetére
Múltkor röhögtem amikor megtaláltam neten: 19W a TDPje
Amúgy én is elképedtem, hogy csak a CPU 300W+ felett kajál (ha lejön belőle többi alkatrész meg hatásfok)
-
capulet75
addikt
válasz
csucsbicep #10297 üzenetére
Ha kapok a környéken akkor azt, ha nem, csak lesz vmi normális. Sajnos a pasztám elfogyott, a sok hiéna elhasználta.
-
válasz
csucsbicep #10286 üzenetére
Ez sajnos így van.
-
válasz
csucsbicep #10283 üzenetére
Nem sokáig mentek így, szóval nem volt ideje felmelegedni a tápnak (<1perc)
sinya85: Hmmm elég jól hangzik
Ráadásul a 2 x 6850 bőven az 5970 felett van játékokban (jobban skálázódik a CF!). Ez már csak azért érdekes, mert 6850et 30-32k ALATT meg lehet kapni, míg az 5970 ~100k körül szokott lenni (!!) No komment
-
válasz
csucsbicep #10278 üzenetére
Kicsit OFF, de ma toltam egy ilyet:
CTG 450
i5 760 és GTX 480 osztotta neki a lapot. (Furmark és erre rá IBT). Nem kapcsolt le, de egy csúcsterhelés után (képen) rögtön visszaesett 400ra a teljesítményfelvétel (elkezdett akadni furmark).
Viszont segítsetek már kitalálni a fizikaóra részét. Ugye kedvező esetben ezeknek a tápoknak 80%-körül van a hatásfoka, vagyis a 350W 12V-on való leadásához (ugye ebből gazdálkodik a CPU és a VGA) a konnektorból 350W / 0,8= 437,5W-ot kell felvennie. Na de most itt a képen 566W-ot látunk, ilyenkor mi van?
Mert ugye a 450W a matricán az egy névleges érték, a CPU és a VGA csak és kizárólag a 350W-ból ehet, nem?
-
válasz
csucsbicep #10273 üzenetére
Na ez viszont tényleg muszáj. Lejjebb nem adok. Nem downgrade a cél
-
válasz
csucsbicep #10270 üzenetére
Pedig en linx-szel es 3dmarkkal jatszok!
Megnezzuk akkor. Ha jatek alatt 60-70 lesz akkor megy a csere.
-
peetmaster
senior tag
válasz
csucsbicep #10252 üzenetére
Kb. az a tető annál a lapnál.
-
válasz
csucsbicep #10249 üzenetére
Akkor azt érdemes lesz magas órajelre belőni
-
válasz
csucsbicep #10242 üzenetére
Jövőhéten lesz meg a cuccos. I7 860 + P7H55M lap. Ilyenre cserélem a mostani X6m. Remélem valami tuningos procit fogtam ki...
-
windlord
őstag
válasz
csucsbicep #10229 üzenetére
Nincs
-
windlord
őstag
válasz
csucsbicep #10219 üzenetére
A jelenlegi beállítások mellett (energiagazd., turbo) elmegyek 3.7GHz fölé is.
A stabilitás tesztek lefutnak, csak néha, vagyis nagyon ritkán befagy a desktop.
De gondolom tényleg az energiagazdálkodás miatt lehet.Célom az alapfeszes tuning maximalizálása.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #10209 üzenetére
Fx-es AMD?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #10207 üzenetére
Az nagy ráfizetés lenne és teljesítményben sem érezném meg.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #10203 üzenetére
Hát akármennyire is húz a szívem az új dolgok után, igazad van
-
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #10193 üzenetére
A 6 mag miatt volt a kérdés, mivel nem HT-s, így későbbre szántam hátha. BF3 multizom, oda kell cpu.
-
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #10187 üzenetére
1,35V felett nem adtam neki.
Sanszos egyébként, hogy nem minden beállítás volt a helyén. 10 kör linx után hasalt el mindig.
-
aya
addikt
válasz
csucsbicep #10167 üzenetére
Tényleg 25-ös szorzója van. bios reset megoldotta a dolgot, most már megy 1200mhz-n is takarékos módban
-
aya
addikt
válasz
csucsbicep #10167 üzenetére
Szerintem is az lesz
-
aya
addikt
válasz
csucsbicep #10165 üzenetére
Passz, amit tudok, hogy a xmp be van kapcsolva, C1E speed step, vt stb, biosban 3500mhz, ott sem veszi vissza, blok 160mhz.
memo 1600mhz alap,
Windowsban energia takarék bekapcsolva.
Cpu-z 3 verziója szerint 3800-4000mhz, aida everest stb mind ezt írja, és pörög a venti, melegszik, de nem fagy ki pedig 1.08v-t kap a proci.
25-ös szorzót meg nem is tudhatná, meg turboval sem. -
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #10160 üzenetére
Miert nezitek le a H55 chipsetet? Nalam nagyon jol megy.
-
válasz
csucsbicep #10150 üzenetére
-
vcsabika
tag
válasz
csucsbicep #10139 üzenetére
Valaki látott már olyat ,hogy lefut pl metro33 bench és a teszt után kimerevedik a kép és újraindul a gép de csak teszt után. Valaki írta milyen feszt kell emelni ilyenkor de nem akarok 2000hsz-t végigolvasni megint.
-
windlord
őstag
válasz
csucsbicep #10136 üzenetére
ZozzHUN: Hiszek neked, ezt nem tudtam.
csucsbicep: Nekem is. De hő szempontjából egy alkalmazás vagy játék sem fogja így izzasztani. Ha a teszt lefut és mind ok, akkor irány a BF3.
-
windlord
őstag
válasz
csucsbicep #10133 üzenetére
Nem mondtam, hogy jó!
Ott jobban van terhelve, ennyi!Én így szoktam tesztelni a stabilitást, és így figyelem a maximum terhelés melletti hőfokokat.
Így lövöm be a tuningot, ennyi!Kinek a pap...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #10119 üzenetére
105nel karosodik, 95 meleg, 85 tenyleg nem veszes szerintem sem
Nekem is TX3 van, de 55 foknal nem melegebb a proci jatek kozben
-
válasz
csucsbicep #10112 üzenetére
Dehogynem süketültem
Viszont nálam szinte soha nincs terhelve
-
válasz
csucsbicep #10110 üzenetére
Biosban a smart fan controlt PWM helyett VOLTAGE opciora raktam igy idle kisebb RPMen van es terheles hatasara agresszivabban emel
Visszaterve a kerdesedre: termeszetesen MAXon mentek = ~1900-2000RPM
Plusz a ket 20cmes venti 800on
Szoval ebben a formaban nem az a nyugodtan alszom mellette tipusu konfig
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #10091 üzenetére
Egy Extreme3 Gen3 AsRockéktól bőven jó, de ha nem akar az ember túlozni, 20-25ért is van értelmes P67..szóval nem olyan drága muri ez már.
A procik ára érdemben nem fog csökkenni..vagy ha igen, vele együtt minden más is, ergó a difik ~változatlanok maradnak, így törvényszerű.
2500Kk jelenleg 45 körül mennek, a ~30ks 750ekhez képest erősnek tűnik, de szerintem bőven hozza, amit ennyiért elvár az ember váltásnál. 860-880 meg szinte 1:1 árban, nem is kérdéses a megtérülés.
Én nagyon 1156 párti voltam a kezdetekben, de van egy szint, ahol lépni kell. -
dangerzone
addikt
válasz
csucsbicep #10079 üzenetére
Aztán alkalmazás is válogatja ám.
Engem leginkább a videóvágás, képszerkesztés, renderelés, játék érdekel ebből a szempontból.
ittakary: Látom a videókártya változatlan...
-
válasz
csucsbicep #10079 üzenetére
Ez szerintem a clock-to-clock bench-ekből már kiderülne. Vagy nem feltétlenül?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #10075 üzenetére
fura szerintem is. mondjuk gyanús, hogy sokat droppol a lap, deluxe azért masszívabb. más kérdés, hogy az előző p35-ds4em is hat fázisú volt, és az azért lényegesen stabilabb volt feszekre (meg kb annyiba került 3 hó garival újonnan 160as USD mellett, mint a lap+760 kombó most használtan, de ebbe most ne menjünk bele). azért a fethűtés ennyit nem jelent.
qpinál lehet a dupla mennyiségű ram is bejátszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged