- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
robekri
addikt
válasz
Formaster #12144 üzenetére
Mit ír a gyártó?
Ezt mire érted?
Memóriára? (néztem neten datasheet és van benne 4 gigás modul, az én cruciallom 1333 nincs benne)) Természetesen kollégám 4x4et használt benne.
Azt hittem az, mert ez a lap elég fullos rengeteg finomhangolás a BIOS-ban stb..., 1156 hála istennek kimaradt életemből. Bocs a tudatlanságomért.
üdv
-
keszegduda
őstag
válasz
Formaster #12123 üzenetére
Szépen megy a 12gb ram. Korábban pedig betettem volt vagy 3 éve....és csak csipogott a lap állandóan. Elképzelhető hogy nem párban tettem méret alapján és azért nem tetszett neki, esetleg tuning alatt volt vagy az időzítések nem stimmeltek. Mindenesetre örülök hogy megy ahogy kell.
-
Formaster
addikt
válasz
Formaster #12118 üzenetére
Sztem 1.2 körül lesz az alja amin még fut, de ezt ki kell tesztelned.
Speed(R) meglátom még, igazából a víztől mindig is óckodtam, főleg mióta a rokon kompakt corsairje eláztatta a lapját. Sztem alapvetően a víz és az elektronika két külön dolog. Azonban a házba a D15 messziről sem férne be, szóval egyenlőre marad minden így.
-
Speed®
titán
válasz
Formaster #12114 üzenetére
Jahogy licit..akkor már értem. Anélkül bestbuy lett volna. 240es kompakt = 240mmes radival szerelt. Abból az általam favorizált az Arctic Liquid Freezer 240..gyári push-pull ventikkel sok helyet foglal és nem annyira effektív, érdemes 2db Akasa Apache Blacket beszerezni..sokan tették, elégedettek is az eredménnyel. Ez ~30ból megvan..D15 szintje simán, ill. nagyobb TDPnél villantja a fogait..vastag radi sokat számít.
-
Speed®
titán
válasz
Formaster #12112 üzenetére
Jó cucc a D15, de magas TDPnél el tudja kenni már egy jobb 240es kompakt..és sajnos közel egy árban is van :S Mellé böszme, kitakarja a fél alaplapot és a VRM szellőzésnek is odavág..szóval van azért negatív is..de tény, az egyik legjobb léghűtés. Más kérdés, hogy nem költenék ennyit 1-200MHzért
Az a 100ks opció sokkal több kiadással járt volna a jelenlegi cumó eladásával..?
-
Speed®
titán
válasz
Formaster #12110 üzenetére
Mivel Haswell az 5820K is, nem nehéz 4.5 körülre pöckölni. Persze árban
~1.5Xes kiadás, de ez ilyen..a tempója is hasonló, ha optimális a helyzet.
Amúgy egyetértek, az általános tendenciák okán az a 100k pakk hibátlan.
Jelenlegi cuccaidból nem kevés visszajön, nézz szét milyen áron mennek.
Gyakorlatilag pillanatok alatt elkapkodják a jobb lapokat, akkora hiány van. -
Speed®
titán
válasz
Formaster #12108 üzenetére
Csak ha eszetlenül költekezel
<145ért X99+5820K van pl. Hűtést még a jelenlegid is megoldaná..szerinted mennyit fogyaszt a procid OCval?
De bármelyik vastag radis single kompakt is jó vagy ha nagyon OCzhatnékod támadna, dual..(AC LF 120/240 pl. jó cucc). DDR4ből meg nem kell tonna, 2x8 annyira nem horror, vagy ha elég a 16GB, quad-channel miatt lehet 4x4 is..ez már részletkérdés.
DDR4 előnye inkább a magasabb integritás, 64GB simán megoldható pl. OCval is..de vannak már 128as kitek is..na az már milkás balhé ;p
Mondjuk ha csak játék a fő csapás, akkor amit írtál (Z87+i7+16G) is hibátlan..4.5G körül igen kellemes tempót diktál és még nem kell fagyasztani se. HEDT inkább akkor javasolt, ha hosszútávra rendezkednél be.
Gyors boot..az sokmindentől függ..de egy jó SSDvel már nincs érdemi előnye ilyen téren az m.2/NVME megoldásoknak sem szerintem. -
Speed®
titán
válasz
Formaster #12106 üzenetére
Ha egy vödör lóvét bele tudsz tenni, talán újfent elleszel évekig..bár akkor már lehet inkább HEDT platformon nézelődnék 6C/12T megoldás után. Azért a ZENt mindenképpen várd meg, hátha alternatíva lesz tényleg..jóslatokba nem bocsátkoznék, de kívánom, hogy rázza meg picit a piacot. Egyéb esetben bár vonzó a Skylake, azért IPC szinten a Hasvell sem rosszabb sokkal, ha érdemben olcsóbban tudsz procit szerezni, még megérheti. A jelenlegid szintjét egy i7-2600 ~hozza alapon, úgy érdemes matekozni..fogyasztásban sokat nyernél mindenképpen, de tempóban költségesebb nagyot ugrani.
-
Speed®
titán
válasz
Formaster #12104 üzenetére
Valamennyit szokott hozni, ha szépen összedolgozod, a 400/800/1600 papír meg filléres kiadás..egy üveglap meg csak jut alá..utána már csak sikamika 8asozás
Leíródott költség..egy jó darab ma is eladható jó áron, lévén i7-2600al pariban van..nem olyan vészes leváltani jobbra emiatt..szóval kukázni kár lenne mindenképpen.
-
Speed®
titán
válasz
Formaster #12102 üzenetére
Az alapvető problémát, miszerint kis területről kellene elvonni a rengeteg hőt, a forrasztott IHS hivatott megoldani többek közt, a mechanikai védelmen túl. Párezer forintos beavatkozás..pénzkidobás szvsz, nem jutnál vele sokkal többre.
Ekkora difi a magok között teljesen normális..hogy mi mennyire melegszik, az a szilíciumlottón dől el..volt anno olyan 860am, amit simán lehűtöttem 4GHzen 70°C alá Mugen2vel, de volt olyan kis VIDes X3450em, ami 1 tizeddel kisebb feszen alig állt meg 75°Cnál.
-
Speed®
titán
-
Podpupi
tag
válasz
Formaster #12090 üzenetére
3 képen kicsit meglepődtem 3450 MHz ir ez akkor már tunning, csak azt nem tudom hogyan csinaltam.
Gondoltam a lap nem nagy szám. De talán kis pénzből még érdemes valamit kezdenni hisz jó proci ez.
Proci venti akkora hogy a ház oldalát kikellett vágni nem volt gondom a hűtéssel eddig. -
keszegduda
őstag
válasz
Formaster #12075 üzenetére
Igen, elég erős a mugen, de már 7 éves...lehet hogy ez a baj. Leszedem és újrapasztázom majd meglátjuk mi lesz.
Egyébként sok helyen lehúzzák ezt a CPU-t, elavult, gyenge, nem hajtja ki, gyér a teljesítmény és nekem sem sikerült még lefektetnem játékok alatt húzva. Biztosan van olyan ami le térdelteti...GTA 5 és ARMA...pont nem játszom ilyenekkel. De a mihez tartás végett, ott sem vall szégyent.
Gondolván a fejlődésre anno 3 évre vettem minimum, jó volt átélni core2 duo->lynnfield váltást nagyot ugrott a teljesítmény. Ugyan ezt szeretném átélni megint, nem csak 30-40%-ot 7év alatt. Legalább 6 magra várok én is vagy 8-ra. -
keszegduda
őstag
válasz
Formaster #12073 üzenetére
Én is még egy "veterán" i7 860-t használok, csak nem tudom hűteni, pedig lenne benne lehetőség, egyszerűen nem bír el vele a scythe mugen2.
4ghz+ sem lenne probléma a lap bírja, lehet hogy újra kellene pasztázni a hűtőt vagy cserélni. Egy cinebench teszt alatt már 80-90 fok pedig nem tart sokáig és nyitott a ház oldala. Ennyire gyenge lenne egy mugen vagy a paszta? Pedig batár nagy az a hűtő...idle 40-50 fok mind a 4 mag. Valami nem kóser...
Amúgy nekem is elég a teljesítménye ezen órajelen, de a jóból sohasem elég. Láttam és játszottam 4770K-s géppel (ugyan olyan vga-val GTX 970) és összehasonlítva nem igen vettem észre játszhatósági különbséget, való igaz több a min/avg/max fps, de nem sokkal. És még mikroszaggatás sem volt. De így is a bőségesen játszható fps-t mutatott.70-200fps /pl.bf4 multi/ -
Madn!ght
addikt
válasz
Formaster #11378 üzenetére
Változatlanul azt mondom, hogy 1,3V vCore és 1,3V QPI (IMC) -ről indítsd a tesztet, és fokozatosan csökkentve tapasztald ki a legstabilabb állapotot.
szerk: mondjuk a 89 fok a magnak nem gyenge...
Lehet h az alaplapi hőfokvédelem miatt áll le a teszt. (default valami 90 fok rémlik)
-
benjoe1
aktív tag
válasz
Formaster #11355 üzenetére
Én ezt a logout cikket találtam.
-
lizRRR
őstag
válasz
Formaster #10936 üzenetére
Na barátom akkor kezet foghatunk , nekem ugyan ilyen problémám volt , és próbálgattam cserélgetni , más memóriát raktam bele de semmi , végül garanciáztatás lett ---> el szaródott a memória foglalat és azt mondták a gariba, hogy a proci serték el görbülése okozta , tehát nézd meg, hogy nincs-e görbülve proci serte
-
Madn!ght
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
Formaster #10921 üzenetére
visszaolvastam kicsit és teljesen egyetértek veled, én is i5-760-at veszek most, mert BF3 alá már kell a 4 mag ezt megúszom 10-15k-ból, sandyra váltanék 30-35k lenne, ha ivyre meg 45k és akkor még nem is K modellekről beszélek clock vs clock max 5-10% a különbség az pont annyi amit nem is lehet észrevenni kb.
-
Madn!ght
addikt
válasz
Formaster #10911 üzenetére
Szvsz az órajel-et igazából nem fogják tudni addig felpumpálni. Ha azt veszem, hogy 2007-ben az X2 4200+ -om 3 GHz-en járt, mostanság inkább a 4-4,5 GHz "dívik", akkor elég lassúcska az órajel emelkedése, ellenben a magok számának gyarapodása.
Kérdés, hogy lesznek-e progik, amik ki is fogják ezt használni. Nyilván a jelen számít, most pedig ami van, az elég arra, amire kell.
-
Madn!ght
addikt
válasz
Formaster #10907 üzenetére
Én FullHD-ban BF3-zok, ami azért igényli a teljesítményt. Sokat gondolkodtam rajta, hogy cseréljek-e platformot, de tulajdonképpen a jelenlegivel is megvan a 60-70 FPS átlagosan.
(pedig nekem csak egy minimális alapfeszes tuningom van)Abból a szempontból érdemes lett volna/lenne még most váltani, hogy valamelyes eladható a s1156. Persze a 40-50k-s felár nem feltétlenül éri meg azt a 10-15 fps-t, viszont hosszabb távra rendezkedhet be az ember.
Kár vitázni rajta, melyik éri meg. Mindenkinek a saját pénztárcája fogja eldönteni.
Az én pénztárcám úgy döntött, hogy marad a s1156, míg nem érzem azt, hogy kevés lenne a teljesítménye. A szendi biccs sztem kimarad, talán majd a 2nd gen ivy-k. (ha lesz olyan)
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Formaster #10896 üzenetére
Azt se tudod mi a különbség egy prémium és egy átlag alaplap között, a 48 fázissal kicsit komolyabb tuningpotenciálom lesz, mint a használt low-cost 17k-s alaplapoddal.
32+3 fázisos igazából
Ennek a csillió fázisnak max extrém tuningál lenne értelme, 4GHz körül még nem. Nekem a 20K-s H55 Pro-ban is megvolt a 4GHz lazán és ugyanannyit kért a proci pontosan, mint a P7P55D Deluxe-ban.
-
-
sg22
senior tag
válasz
Formaster #10887 üzenetére
olcsobban megkapod ezt a teljesitmenyt, amit a 2600 hoz, ez a 880as megy 4.5 ghzen is, korbehugyozza a sima 2600-at, de egy ugyanilyen orajelu 2600kttol sem lenne nagyon lemaradva. mind ezt ugy, hogy joval olcsobb, es megiscsak egykori felsokategorias laprol beszelunk
-
dobobazsy
őstag
válasz
Formaster #10874 üzenetére
1156 jobb ár/teljesítmény arányt nyújt szvsz
úgyhogy nem hülyeség ilyet venni. egy ilyen i5-i7 hány évig elszaladgál még? hát szerintem elég sokáig
bár én épp most váltok 1155-re, de nem azért, mert nem elég UNTIG a mostani i5-öm, csak ki szeretném próbálni a sandyt -
peetmaster
senior tag
válasz
Formaster #10865 üzenetére
Igen, i7 860-nál 22x a max turbo boost-al (4 mag, 8 szállal). Az esetek többségében érdemes úgy tuningolni, hogy Turbo boost kikapcs (be szokott kavarni). A 4.6Ghz esetében azért lehetett bekapcsolva a turbo boost, mert lehet, hogy az alaplap valamiért már nem szerette a 212 fölötti bclk-t ilyen órajelnél (nálam ugyanez a lap 217-es bclk-t tud).
dobobazsy: i5 760 az más tészta
Motion_Blur: Szomorúan halljuk!
Sok szerencsét az új platformhoz és továbbra is várjuk hozzáértő segítségedet a topic-ban!
-
lizRRR
őstag
válasz
Formaster #10838 üzenetére
Nem , azt egy félkonfiggal vettem ez egy eredeti CORSAIR cucc, nem holmi ipari hulladék , amit hozzá tennék még a dologhoz az a AVC hangja , nagyon sokáig szűrcsőgött a cucc 1 hétre állt be kussba , de ha ismét hozzá ér az ember szintén zörög, ez is azért van, mert ki spórolták belőle a löttyöt.
UI: Az egyiket szét kaptam és 3 evő kanálnyi lötty volt benne.
-
Madn!ght
addikt
válasz
Formaster #10828 üzenetére
"Ahol víz van, ott szivárgás is."
Ez az esetek 99%-ában nem igaz. Szivárgás akkor lehetséges, ha nem megfelelően húzod meg a csatlakozókat, esetleg használtan vásárolt blokk esetében elöregedett a tömítés, vagy ha nincs kitakarítva, és túlnyomás keletkezik.
Mindezek kiküszöbölésére feltöltés közben a tápot csak a vízhűtésre kötöd, míg feltöltöd. Eközben papírtörlővel kibéleled a kényes helyeket (csatlakozóknál) Kb mire feltöltöd a rendszert úgyis kiderül, ha vhol szivárgás van.
Ergo szivárgás csak "user error" esetén valószínű.
Ha új termékekből pakolod össze, akkor a szivárgás gyakorlatilag akár évekig kizárható. (úgyis hamarabb cserélsz alaplapot, procit, vga-t, melynek következtében le kell engedned a folyadékot a rendszerből, majd ismét összeraknod, feltölteni, etc.)
Szerk: még annyi, hogy én is csak a VGA miatt kezdtem bele a vízba, mivel nem találtam elfogadható áron normális léghűtőt rá. Nyári melegben, de még télen is beleszaladt a 80 fokokba a GTX 480. Ilyenkor az egész házat felmelegítette, pedig nem kis darab. Mire kiszámoltam mennyiből hozhatnám ki rá a vizet, úgy döntöttem, hogy a CPU-t is a rendszerbe kötöm.
Nem bántam meg, mivel most, hogy 30-35 fok közötti a szobahőmérséklet, játék közben sem megy a proci, és a VGA 50 fok fölé.
Korábban az Armageddonnal a proci 50 fok volt terheletlen állapotban, játékban kb 65 fok. A VGA terheletlenül 50 fok alá soha sem ment, míg játék közben 75-80 fokig forrósodott.
-
Madn!ght
addikt
válasz
Formaster #10804 üzenetére
No, csináltam egy kis tesztet.
Tudom, nem egy tuningbajnok proci, de evvan'.1. KÉP: LinX közben (max 66 fok)
2. KÉP: Közvetlenül LinX után (43 fok)
3. KÉP: kb 5 perccel LinX után
Szoba hőmérséklete: 33 fok (
)
Hűtés: H2O
Víz hőfoka:
- teszt közben: 37 fok
- teszt előtt/után: 34,5 fokCPU: i7 870@3,52 (160 FSB) 1,175V
-
Madn!ght
addikt
válasz
Formaster #10804 üzenetére
Monitorozom az asztalon lévő minialkalmazással.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
Formaster #10800 üzenetére
Hardveraprón szemezgess
pl: Thors Hammer
-
HornedReaper
senior tag
válasz
Formaster #10787 üzenetére
Nekem ma jött meg egy eBay-en megnyert Mugen 2 Rev. B, este fel is szerelem valszeg
Ha nem fér el (a lap felett csak fél centim van a tápig), majd szólok
A RAM-jaim low-profile-osak, bár rendeltem rájuk szintén íbéjről szépséges kék kínaji alu-lapokat az oldalukra hűteni, a Kingston színe úgyis a kék
A VRM-ek elég gagyik az Intel DH55HC lapomon, lehet a hátsó legalsó 1-2 lamellát kicsit lefelé hajlítom majd a Mugen-en, hogy azokat is hűtse
-
dobobazsy
őstag
válasz
Formaster #10793 üzenetére
nem tudom mire képes egy komoly léghűtés, vétele előtt úgy értesültem hogy kb azt a szintet hozza ez. hogy mennyire igaz azt nem tudom..
csucsbicep: Te javasoltad a programot, név alapján nem ugrott be, miután rá googleztam rájöttem, hogy még meg is van a telepítője gépen is
Madn!ght: itt 27-28 fok van a szobában, prime blend-el 70 fok körül mozog
szerk. 70-75 lesz az
-
Formaster
addikt
válasz
Formaster #10786 üzenetére
A lap már úton, egy csodás P7P55D Premium. Ki milyen hűtőt ajánlana hozzá? A Noctua D14 a csúcs, ezt tudom. Azonban ár-érték arányban szeretném a legjobbat választani.
Tesztekben a Mugen 2-3 eléggé megközelíti a Noctuát, kb 5% sincs a difi. Viszont árban kb a fele. Valakinek tapasztalata lenne esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Death Stranding (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- DELL T40 EMC Szerver
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest