Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
SimonYana
addikt
Nos Uraim!
Maj ha lesz időm betérek már többet ebbe a fórumba,ha már én nyitottam.Most van egy Q9550-em.Nem volt időm vele foglalkozni.
Feszekhez nem nyulva minden Autón próbáltam alapon is és 500-as FSB-vel is.
Jelzem a 8.5×500 nem stabil,de megy.Ha lesz időm majd tesztelem és fix feszekel próbálkozom.Alapon terhelés nélkül 1.14Volt
-
Tommmmka
senior tag
100 h. vagy az alaphűtő a fos vagy én vagyok béne mert idle és load között kb 10-20 sec alatt 30fokot melegszik a proci. szal akkor én vagyok szar vagy a hűtő vagy mindketten?

alapfeszen viszi a 3000-et idle 56 fok -
Tommmmka
senior tag
körülnéztem de ennél olcsóbban csak 47k-ért találtam nekem meg SOS kellett a cucc mivel elpasszoltam a régi konfigot... amúgy ez az FPO mit sejtet? : L818A427?
-
Tommmmka
senior tag
Hi!
A gyári hűtő mennyire feszesen kell h. jata legyen? mert nem v.ok biztos benne h. jól tettem fel.......
Realtemp szerint idle 55 fok prime max 82 amit rohadtsoknak tartok... a gyári asus progi szerint meg idle 35 fok:S és akkor pls egy gyári hűtő felrakási segédletet kérnék
Amúgy meg ami gyárilag van paszta a hűtőn az nem kevés kicsit? -
amdkiller
aktív tag
Srácok hány fokos lehet egy Q9300-as gyári hűtővel, fesz emelés nélkül?
Everestben már 80 fok főlé ment ha felnyomtam az FSB-t 400-ra.
Az orthossal terheltem...
Van olyan ami mind a 4 magot terheli mert, az enyém csak 2-t terhekt 100%-ra?Köszi a segítséget előre is

-
m4rc!
őstag
de ez a magyar üzletmentalitás " emeljük az árát mert nem sok van belöle" ez undoritó, nem hogy csökkentenék... az ilyen boltoknak azt kivánom hogy menjenek csödbe,
Miaz, h magyar üzletmentalitás? Ilyen AZ üzlet, másképp hogy lehetne pénzt keresni szted? Nyilván, h vmi hiánycikk drágábban adom, erről szól a világ..., de majd, ha te okos üzletember leszel nem így fogod csinálni

-
Zájec
veterán
igen ,mert kifutó széria... mostmár jönnek az utódok.. q9400 lesz az utódja, csak még a magyar ára nem olyan... kiváncsi leszek mit megy FSB-re az R1 Q9400-s .. én azt néztem ki magamnak..
az "argep.hu-n" még irja jó pár helyen...
de ez a magyar üzletmentalitás " emeljük az árát mert nem sok van belöle" ez undoritó, nem hogy csökkentenék... az ilyen boltoknak azt kivánom hogy menjenek csödbe,, fúúúj... senkinek nem ajánlom hogy most vásároljon,, pláne Q9300-t.. nagyon sokat bukik rajta.. ezt a procit kb 40-ért kéne adni... de még ez sem lenne olcsó... de 50-ért ,, felháboritó....
-
Zájec
veterán
válasz
Tommmmka
üzenetére
49-ért q9300-t
az nagyon drága... te nem szoktál körülnézni máshol, mielött vásárolsz... ezért élnek meg ezek a boltok , mert mindig van ilyen aki bedöl nekik...43-45 -ért lehet kapni 9300-t,,, arról nem is beszéve hogy az enyémet 39-ért adtam el 1 hónapja... és nem vitték el rögtön...
-
R3plica70
aktív tag
Úgy néz ki rövidesen megérkeznek, mivel listára már felkerült :
CPU Intel s775 Core2Quad Q8200 2,33GHz , kb 35 970 Ft nakker nettó.
Lehetne kicsit kedvezőbb is az ára :-( -
Tommmmka
senior tag
ok ty
Majd lököm mire jutottam a kicsikével. -
Tommmmka
senior tag
bocsi tudom h. nem ide való de nem igazán tudom hol kérdezzem meg
Szóval az lenne a kérdésem h. ha ma reggel 9-kor rendeltem egy q9300-at 49k-ért iponban de délután 2kor már 52-ért volt fenn akkor mennyiért fogják átadni nekem holnap? Annyiért amennyiért rendeltem a procit vagy az "új" áron?Előre is thx a választ
-
Szatesz
őstag
Ez se rossz
[link] -
cserkosz
tag
Nagyon kemény ez a L815-ös FPO[link]
De jó lenne egy ilyen
-
Donnie
őstag
Parancsolj

Real Temp 2.75 -
Zájec
veterán
-
Kroni1
veterán
Sajna nem tom, h a lap vagy a proci de 450-460 körül vége van sztem, de gyári hűtővel meg nem emelek feszt, és nem is nagyon próbálkozom tovább, mert ezzel a szar hűtővel ha kicsi feszt is emelek melegszik rendesen.. majd ha lesz normális. Amúgy RT 2.75 hol van fennt? Mindenhol csak a 2.70-eset találom.
-
Tommmmka
senior tag
sry lejárt a limit most már 3 konkrét lap között állok asus p5ql-e(p43 8fázis) vagy giga p43 ds3 (p43 6 fázis) Giga p35 ds3(p35 6 fázis) a p43 már 45nm-re van optimizálva azért talán az jobb lenne q9300-ért
-
Tommmmka
senior tag
Hi q9300 alá elég egy asus p5ql-e lap 2gb DDRII ocz 1066 reaper kittel?
8 fázisú a lap azonban csak P43-as de ahogy néztem lényegében annyiban kevesebb a P45-nél h. nincs benne cf. Szal elég ez az asus lap illetve a p43 q9300 tuninghoz? -
Kroni1
veterán
A Q9550-nek ki tudja mennyi a valódi TJ Max? Tényleg a Realtemp írja ki a valódi hőket?! Mert a Coretemp +5fokot, Everest +10fokot mutat, úgyhogy örülnék ha a Realtemp lenne a "real".

-
Kroni1
veterán
Na kipróbáltam és mégse a lapommal van gond, hanem az eddig belepróbált procikkal volt, (pl. 2140, 2180, 6550) mind 415- körül álltak meg..
A Q9550 meg simán megy 3,825GHz-et (450x8,5-ön) is 1,25V-on!
-
Kroni1
veterán
Na azért nem találtam, mert ennek a topicnak van az elején:
Mondjuk ez ahogy olvasom 1,4-1,45V-on hosszútávú használatról beszéltek, az meg azért már tényleg sok..
-
Kroni1
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Ezért inkább csak egy teszt erejéig 1,35V on kipróbálom majd, és visszaveszem 3,4-re, ez is elég nekem bőven mindenhez, és hűtőt se kell vennem majd..

Keldor papa: Jobban is szerettem volna vmi olyat, de pl. a DS4-en már csak USB-k vannakl hátul, nyomtatóport csak ezen volt és van egy régi qrva jó lézer nyomtatóm amitől nem tudtam megválni..

-
Hát, akkor nem egy nagyszámok azok a P35-ös gigák ha csak annyi FSB van bennük persze sokminden függő...
Vegyél rá egy normális hűtőt és van esélyed a 4gigára egy jobb lapba.
1.4-ig mehet neki lazán ha letudod hűteni, de ha nagyon vigyázni akarsz rá, akkor 1.35.
"van itt a ph-n ami ujkorába 4GHz-en rohangált, fél évesen meg már csak alapjárat körül indu el."
Hol vannak azok?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kroni1
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
"Szerintem meg a procc fsb wallos nem a lap adj feszt a VTT-nek meg a CPU PLL-nek és úgy próbáld meg hátha megy feljebb."
Biztos h a lap wallos, másik procikkal is itt volt a vége, de mivel gyári coolerem van csak, ezért egyenlőre elég is nekem a 3,4GHz.. Amugy feszmelés meddig biztonságos ezeknél a 45nm prociknál? VID 1,2V CoreTemp szerint. Van vmi Intel ajánlás? Tönkre nem akarom vágni, inkább éljen stabilan sokáig.. Sok olyan proci van itt a ph-n ami ujkorába 4GHz-en rohangált, fél évesen meg már csak alapjárat körül indu el.
-
keIdor
titán
-
Kroni1
veterán
válasz
Szatesz
üzenetére
Nem tudom feljebb nézni sajna, mert a lapom nem bírja 410-es FSB felett, meg nem is akarnám nagyon emelni a feszt, és így 3,4GHz-en tökéletes nekem alapfeszen.
cserkosz: A BIOS-ban 1,100V-nak van írva, és ennyit is ad neki (1,104V-ot) terhelés alatt, idleben pedig lejebb veszi 1,054V-ra. Ami érdekes, hogy a CoreTemp 0.99 szerint 1,200V a VID, ez nem tom mitől lehet..
-
Kroni1
veterán
Az ígért screenshot:[link]
-
Kroni1
veterán
Hi!
Beruháztam első Quad procimra, és beléptem a klubba egy Q9550-essel. Egy E2140@3,2GHz (8x400) volt előtte..
A Quad gyári hűtővel alapfeszen (1,1000V) 3,4GHz-et (8,5x400-on) simán viszi a Gigabyte P35C-DS3R lapomban, azt hiszem feljebb nem is probálkozom, mert így szinkronban fut a 800MHz-es Ramokkal, ráadásul a lapom 410-es FSB felett elvérzik, meg bőven elég is nekem a 3,4GHz. Everest szerint a CPU IDLE 36 fokos, a magok pedig 56, 50, 50, 56 fokosak. Nem túl nagy a különbség a CPU és a maghők közt, egyáltalán nem túl magasak ezek a maghők?! LOAD alatt a CPU 63 fok, a magok 70-75 fok körül alakulnak. -
m4rc!
őstag
Q9400-ból csak R0 stepping van?
-
TazLeacher
nagyúr
Sikerült életet lehellni a ramokba.
Balőttem őket 1600-ra. Futtattattam éjszaka egy 9 órás memtest86-ot. 0 hibával lefutott.
Prime Small CPU teszt hiba nélkül fut.
Mégis, a Blend teszt 40 perc után megfagyott. Mitől lehet? Még mindig NB fesz kell neki? Amikor a Small teszt fagyott, ez megoldotta, de most miért van, hogy a CPU külön stabil, a memó külön stabil, együtt viszont fagy...?
MCH-nak mennyi +fesz "ajánlott". Mert még arra tudok gondolni.
-
Xaels
félisten
Nagy tuning guruk segítenétek? 3GHz környékére akarom húzni a Q9300-ast
-
Na ez is igaz.

Sajnálom is már, hogy megvettem annyiért.
De van jó oldala is, amit írtál.
Slett: Ez mindíg is így volt, hogy a QX-ek jobban mentek ezt "fizettetik" meg velünk intelék persze kivételek vannak és az új steppinges Q9000-es széria sztem már fog menni ennyit mint a QX emlékezzünk a Q6600 B3-ra G0 mennyivel jobban ment kb annyit mint a QX sőt...
Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Arc Raiders
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

......főleg ha ráküldöd a prájmot

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De van jó oldala is, amit írtál.