Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
lehet valamit tudni arról, hogy mikor várható arcsökkenés York-oknál?
beruháznék egy 9550-be de kicsit sokallom a $280-at érte.
kivárnék még egy csökkenést. -
kulerr
őstag
válasz
LordVader80
üzenetére
messze álljon tőlem h rábeszéljelek vagy ilyesmi...nekem IP35-ön volt az UD3R előtt...az abitban egy adott órajeleta 9300-as 1,26-1,27V on hozta. ugyanazt az órajelet a Giga 1,232-ön csinálja.Azt döntsd el ér-e neked ez a különbség ennyi pluszt...nekem ez meg a ramkezelés miatt léptem meg a cserét.

-
kulerr
őstag
válasz
LordVader80
üzenetére
így van az Abitnál nem tudok róla én sem...ez a Giga lapoknál van meg az Asusoknál is van hasonló csak más megnevezéssel...
cserébe viszont az Abitnak nagyon jó a feszkezelése

-
kulerr
őstag
válasz
LordVader80
üzenetére
-
Laraxior
titán
válasz
LordVader80
üzenetére
megszünteti a dropot
-
Pepe87
tag
Hi all!
Egy gyors kerdes hany fok amit meg elbir egy q9450-es yorkfield serules nelkul illetve egy x38-DS5 alaplap??? Illetve ha serult-e valamelyik ,hogy veszem eszre?
-
kulerr
őstag
válasz
Gokusan
üzenetére
ahhoz h meg lehessen legalább tippelni kellene tudni milyen ramod van...mondjuk a legtöbbet lehet járatni ezt is 900-950 körül ami 470-es fsb-nél is a 4 gigát verdesnéd ami már nagyon jó állandóra., meg persze a magasabb frekin járatott ramokkal is kapsz +-t...itt azonban már jó kérdés h mennyit nyersz...
-
Gokusan
csendes tag
lefogja e a proci teljesítményét egy 800Mhz-es memória? Q9550-es prociról van szó!!
-
szacsee
nagyúr
-
NFree
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Szerintem a loadline olyan 1.5v fele kezd drasztikusan káros hatással gyilkolni alatta alatta olyan 1.4v-ig szerintem rendben van
AZ én p5q-m ha be van kapcsolva bios kevesebb, mint terhelés alatt, odapörköl rendesen tehát mondjuk állítok neki bios1.36v akkor terhelésnél nem hogy lefele hanem fel ugrik 1.37v ra -
Laraxior
titán
én is hallottam erről... de ennek napokon belül be kellene következnie nem? Hát az enyém már több mint egy hónapja megy 1.41875V BIOSból és 1.392V Loadline-al win idle,és load. 24/7 megy a gép...szó szerint...de primeolhatok agybafőbe..ez bizony stabil...lehet a hőmérséklet is közrejátszik...ugyanis még nem volt 50 fok felett
(E8400ről beszélek most)Egyébként NFree prociját 1.36V-on simán lehet léggel 4250en használni..akár loadline-al is.

-
NFree
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
Nem tudom én nem vagyok loadline párti, mert a multkor az anussal sikerül degradálni egy kis prockót, olvastam valahol egy cikben , hogy olyan fesz tüske keletkezik a használatánál, hogy iszonyat s képes kinyírni, szegény prockót. nos a lapodon gondolkodom erősen de nem tudom annyit megér -e nekem , mint mondtam 1szerű user vook s lehet soha nem tudnám kihozni belőlle azt a teljesítményt amit bírna a kicsike, meg 1 évig lenne meg a cucc utánna már nyergelnék én is a corei7-re addigra lessz elfogadhatóbb áron is , meg talán megjelennek a szoftverek is amik a benne rejlő képességeket kihasználják.
-
Laraxior
titán
akkor fejezzem magam úgy ki hogy a legjobb ár/teljesítményű alaplap.
Az extrem is jó..60ért..de ez 41 volt... normális körülmények között mindkettő egy 10essel olcsóbb
Hungary..suck
-
szacsee
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Oké, én már nem vagyok tuningrudi..lehet nem is voltam annyira elszánt.
Engem érdekel, hogy meddig megy a hardware, ami nálam van..
Pl hiába a víz, 1,35V fölött sosem adtam a procinak, mert nekem elég a teljesítménye alapfesz @3,8Ghz-en is.
Nem 3DMark a játszótársam és printscreenért nem teszem kockára sem a saját sem más cuccát sem, azért, hogy elismerésben részesüljek.
Ha viszont kész vagy egy keringőre, akkor mutasd be mit tud az UD3-as lap.
Min fesz 500-as FSB a C2D-vel, vagy akár a C2Q-val is.
A lényeg, az alaplapi feszek... csekk disz áut!
6Gb rammal..
Nfree: Neked kell döntened... UD3-at mostanság majmolják szerintem, igaz nem rossz lapok, de valljuk be Extreme sem az és attól, hogy nem csináltam vele WR-t még lehet jó lap.
szvsz az is... igaz ebben nincs Loadline, de szerintem nem is kell, mivel LL alatt csúcsfeszben kap egy pillanatig a proci annyit, mintha ki lenne kapcsolva és magasabb feszt kapna biosból.
(de ez már kicsit mélyebb téma, nem hinném, hogy ebben a topikban bárki bebizonyítani tudná az ellenkezőjét is). -
NFree
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Ejnye bejnye
akkor mostmár csak megvan aza a 3dmark No.1 hely
Na akkor döntsétek már el mivel járnék jobban egy sima ud3r-el vagy egy extreme-el?
Vagy nekem alég a kicsi is mert nem vagyok akkora tuning guru, a lényeg minnél kevesebb fesszel menjen 24/7-re a cumó, mert sokáig meg szeretném tartani.
-
Laraxior
titán
két hétig tartott a lapocska..Pont Tőled volt
most már lehet hogy jobban örülnék annak és a 4x1GB Diablonak
DDR3 szórná a CPU pontokat
és mi tagadás..kicsit gyorsabb is a rendszer..ha nem is szemmel láthatóan,de a bencheknél
és az NB-blokkról nem is beszélve
fene..csupa pozitív dolog... lehet hogy megbántam? 
-
dime27
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
Szép szép de én 24/7re törekszek majd minél magasabb orajellel és minél magasabb ramsebeséggel amugy meg nincs full waterem igy esélytelen vagyok sztem....Most még amit fejlesztettem az 5db Noctua NF-P12es venti amik azért atomok s-flextől másfélszer több levegőt tol be a kuckoba ahogy nézem aztán lehet inkább kettőt rárakok a xigmara

-
Draba
csendes tag
Nem tudjátok véletlen, hogy az everest fogyasztási adatai kb. mekkora hibát tartalmaznak?
A q9550 most 0.98V-on megy, az meg 26W fogyasztást jelez prime közben. Nagyon túlzásnak tűnik, laptopba is majdnem jó fogyasztás
Közben rá tudtam tenni egy cm z600 bordára a kezeim, passzívban( vagyis csak a táp 12 centis ventije megy fölötte 500rpm körül ) terhelés alatt nem megy 40 fok felé. Nyárig nem kell ventit pakolni rá, úgy néz ki.
-
Laraxior
titán
válasz
Laraxior
üzenetére
itt már szépen adja a 3dmark is a pontokat
dime27: Várom mit reagálsz...lassan WR eredmény lesz...
-
Laraxior
titán
kis esti szuvenír ---> 540x8,5
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szacsee
nagyúr
Nem mondom azt, hogy nem azért zavar, mert el akarom adni váltás miatt az Extreme-t és nem gyó a negatív reklám (ezt én úgy érzem), de amikor a "szaros" DS3-al winfer (bocs, ha rosszul írtam) fórumtárs 600+ FSB-t húzott ki a lapból, akkor nekem az jön le, hogy kb egy tucat az összes.
Némi szórás biztos van, de annyival nem jobb az UD széria, mint a sima P45-ös lapok.
Ráadásul az összesen 6 mosfet tekercs van, ami nem is hátrány, de én fogtam már meg 8 fázisú lap mosfet tekercseit Quad tuning közben és nem volt 5mp után mosoly az arcomon.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Azért kérdezem, mert az utóbbi időben olyan érzésem van, hogy az UD3P/R lapokat fölémagasztaljátok pl a DQ6 vagy Extreme-nek.
Aláírom nagyon jól sikerültek, de a Loadline-on kívül nincs benne semmi +.
Kevesebb mosfet tekercs, ami pl húzott Quadnál nem biztos, hogy hosszú távon a lap javára válik...
Zájec a DQ6-ban 500+ FSB-t ért el egy Q9300-asal, ami nem nagyon a tuningról híres.
Mi lett volna, ha akkor egy E0-s 9550 akad a kezébe? Gondolni sem merek rá.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szacsee
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
A T-s az más tészta értsd meg..
. NB-nek nagyon kell a fesz és a drive-ok is 1000mV-nál kezdődnek tuningnál, de Neked volt, így cáfolj meg, ha nem így van..
DDR2-esnél 500-as FSB majdnem NB alapfesszel mehet, ha 2x1-es kit van benne és szereti a lap, igaz 6 vagy 8Gb-nál sem nagyon kell túlfeszelni 500-hoz és nálam is csak a Vcore-t kellett emelnem ahhoz, hogy 8x500 összejöjjön. IBT stabil volt, prime is az volt, de csak fél óráig néztem, nem prime a kedvenc játékom, én használni szeretem a gépet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rup1u5
nagyúr
kösz az infókat mindenki!
UD3R lesz a befutó!
-
szacsee
nagyúr
Szvsz ugyanúgy megy kb a két lapverzió.
Chipkészleten múlik az egész és a körítésen. Gigabyte azért ért a dolgokhoz ilyen téren.
Nem linkelhetek aprót topikba, így keress rá az apróba
Ami érdekessége, hogy 1,1V VTT-vel simán tuningoltam, míg másoknál el sem indult.
1,2V MCH-val és 1,1V CpuTerminationnal 3750-en kergettem a procit 500-as FSB-n ami valljuk be elég baráti fesz főleg, ha 6Gb ram van a lapban.
Ramokra nem finnyás, én csak alacsony fesszel küldtem, illetve rájöttem, hogy 1,1V környéki VTT-nek mi az ideális ref-je, most az E2140-et (8500-at eladtam) meg izé 500 fölé aki meghúzza az Uri Geller.
Gyorsba régebben 590-es screenshotot is csináltam a P45-ös topikba, de mivel a jóféle kingmax-ok nem voltak kitesztelve és valljuk be nem 1200-ra tervezték őket, nem kerestem meg a prime stabil beállítást. 550 nekem untig elég volt...
-
NFree
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
Csövi , hogy hogy nem sikerült még benne megküldeni egy yorkot, tessék feladni hírdetést, egyébként mi lenne az ára, csak kiváncsi vook, ja és kössz a választ a multkor a masik totyikban , csak nem tudtam már reagálni nethiány miatt.

Én gondolkoztam extremen is csak hát a keret , meg az ud3-ban nagyon megy a kicsike lásd Lara
-
szacsee
nagyúr
Vedd meg a lapomat..
UD3 széria nagyon jó, de nem hinném, hogy pl P45 DQ6 vagy Extreme-nek is szégyenkeznie kellene.. főleg utóbbival nem.
HeatPipe dob a hőfokokon lefelé jelentősen..
Ami viszont nekem érdekes, hogy pl P45 Extreme-n van mittoménhány Mosfet tekercs, hogy a vellany szerte ágazzon és tekercsenként kevesebb áram menjen át rajta.
UD széria előnye, hogy van benne Loadline Calibration..
Mindennapokra szerintem DQ6 és Extreme, ha el vagy eresztve, ha viszont csak tuningolsz és másra nem használod a gépet, akkor UD3 széria.
Lehet zagyvaság, de pl nemtom mennyire használ, ha xy áram feleannyi tekercsen keresztül ér a procihoz (nem fesz stabilitását és a keletkező zajokat, hanem magára a lap élettartamára nézve).
-
NFree
addikt
Hogy is mondjam, a p45 ajánlott york alá, nos nekem p5q-m van s meg sem nyikkant vele tuning abszolut felejtős, pedig p45 meg 8 fázis-os és mégsem , az ud3-r,p meg bizonyított, szerintem a legjobb lap most york alá.
Ha megbontod a gyári hűtést akkor már vizezd, vagy csak farigcsálj bele oda egy ventit. szrintem
-
Laraxior
titán
Hát legjobban a P45ben tudod majd kihajtani ez biztos...ha jól érezzük akkor leginkább az UD-s lapokban mennek a legjobban. Persze a P45-extreme az NB-blokkal elég jelentős előnyre tehet szert...de nah, itt asszem minden UD tulaj az UD3P v. UD3R-t ajánlja... van akinek van összehasonlítási alapja,van akinek nincsen a sima P45ös Giga lapokkal. Nekem pölö van... DS5öm volt..de inkább az UD3P-t választottam... és nagyon jól jártam

-
-
-
rup1u5
nagyúr
kösz srácok!
kezd tisztulni a kép ahogy mazsolázgatom a lapokat.
eSATA és RAID nekem nem kell, ugyhogy megfelelne a sima UD3 is. UD3R-hez képest van valam jelentős különbség még ezeken kívül? tuningban jónak számít az UD3? -
rup1u5
nagyúr
gigabyte oldalán nézelődtem és teljesen megkavarodtam a sok p45-ös laptól. akkor a sima ud3 az ddr3-as? mert a képen az látható!
Segítsetek lapot választani!
Meghalt p35-ös lapom helyett vagyok kénytelen most venni egy újat a 6550-em alá. Fontos lenne hogy tudja az 500-as fsb-t és hogy később ha esetleg yorkfield-et teszek bele akkor se legyen gond az 500 elérése. ddr2 és 1db 16x-os pci-e kéne.
Melyik lapot javasolnátok? -
dime27
őstag
-
-
joshua7
veterán
És melyik az a legfapadosabb p45-ös lap, ami tud 500+ fsb-t Yorkfield procival?

-
Hemilton
csendes tag
Sziasztok!
Szuksegem volna egy kis segitsegre. Atnyalaztam a hsz ket (a maximus et is) es igy jutottam el a kovetkezo beallitasomhoz. Csak az a baj hogy mikor kilepek a bios bol akkor nem indul el. tap ki-be es a kovetkezo uzenet fogad. (vagy ha elindul rovididon belul ujra indul.)
The CPU Core to Bus ratio or VID configuration has failed!
Mar mastol is hallottam hogy a VID et is allitani kell de nekem olyan nincsen a setup ban.
Gep adatok a nevemnel. Koszonom elorre is.
Ai Overclock Tuner : Manual
CPU Ratio Control : Manual
Ratio CMOS Setting : 9
FSB Frequency : 400MHz
FSB Strap to North Bridge : Auto
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: DDR3:1600
DRAM Command Rate : 1T
DRAM Timing Control: Manual
Ez alatti idozitesek:5,5,5,15
RAS# to RAS# Delay : Auto
Row Refresh Cycle Time : Auto
Write Recovery Time : Auto
Read to Precharge Time : Auto
Read to Write Delay (S/D) : Auto
Write to Read Delay (S) : Auto
Write to Read Delay (D) : Auto
Read to Read Delay (S) : Auto
Read to Read Delay (D) : Auto
Write to Write Delay (S) : Auto
Write to Write Delay (D) : Auto
DRAM Static Read Control: Disable
DRAM Dynamic Write Control : Disable
Ai Clock Twister : Auto-Strong-Light-Moderate melyiket valasszam?
Transaction Booster : Auto
CPU Voltage : 1.4
CPU PLL Voltage : 1.5
North Bridge Voltage : 1.61
DRAM Voltage : 1.90
FSB Termination Voltage : 1.3
South Bridge Voltage : 1.075
Loadline Calibration : Enabled
CPU GTL Reference : Auto-0.63x-0.61x-0.59x-0.57x itt melyik?
North Bridge GTL Reference : Auto
DDR3 Channel A REF Voltage : Auto
DDR3 Channel B REF Voltage : Auto
DDR3 Controller REF Voltage : DDR3_REF
SB 1.5V Voltage : 1.5
CPU Spread Spectrum : Disabled
PCIE Spread Spectrum : Disabled
Advanced CPU Configuration
CPU Ratio Control : Manual
Ratio CMOS Setting : 9.0
C1E Suppport : Disabled
CPU TM Function : Disabled
Vanderpool Technology : Disabled
Execute Disable Bit : Disabled
Max CPUID Value Limit : Disabledez a lap es a proci egyaltalan osszillik, vagy a mem megfelelő?
koszi a valszt -
Hemilton
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problemam. van egy qx 9650. ahogy 1mhz t is emelek az orajelen maris kifagy.
valami segitseget megkoszonnek.
vagy ha valaki a pontos bios beallitasokat is elarulna nekem az meg jobb lenne. 4ghz en szeretnem tolni.
koszi elorre is -
joshua7
veterán
Akkor úgy néz ki, ejteni fogom a dolgot. Akkor a lapra, a mostanihoz képest, rá kéne dobni vagy 20-at. Az úgy nem szerencsés. Akkor már nagyobb levegő és i7...Laraxior: DFI melyik?
-
joshua7
veterán
Azt ki lehet jelenteni 100%-os bizonyossággal, h p35-ös lapban nem megy egy Yorkfield 500-as fsb fölött? Mert nagy keresésben vagyok, de ha lapot is cserélnem kéne, az már nem buli úgy...
-
marorion
csendes tag
nahm, a ramjaim 1066-osok, úgyhogy most átállítottam a frekvenciát annak megfelelően...de ám, ha én pont 1066-ra teszem, és nem akarok plusszot kihozni belőlük, akkor a normál 4 gigát fogják leadni? tehát kevesebb nem lesz, igaz?
mert nekem egyelőre az megfelel. ennek tükrében ramnál nem is kell mást állítani igaz? amúgy úgynézki, eddig jó. 2,5gigán megy üresjáraton, terhelés alatt 3gigára ugrik. holnap lefuttatom azt a prime-ot.aprópó prime, pontosan hogy, milyen beállításokkal futtassam?
köszi az eddigi segítséget is

-
kulerr
őstag
válasz
marorion
üzenetére
most én hibáztam mert nem kérdeztem meg milyen ramjaid vannak és azokat min szeretnéd járatni...( 800-ból indultam ki
)persze ha a ramjaid 1066-osok vagy magasabb frekin szeretnéd járatni akkor ezeket is be kell lőnöd..ha többet akarsz tőlük adni kell nekik akár 2V-ot...és ha ilyen sikeresen emelted az FSB-t és ha stabil is a biosban még egyet fixálj le a PCI E frekvenciát 100-ra!
Aztán egy prime-t futtass ...és kész a 3 Gigád
-
marorion
csendes tag
nahm, átállítottam a "system memory multiplier"-t "2.00D"-re ami alatt azt írja ki hogy 800MHz. fsb-t 400-ra. most cpu-z azt írja, hogy 3000MHz (400x7.5)... tehát elvileg most jó, stabil? vagy mit kell még tennem? miért 800-hoz kell legközelebb lennie? nem 1066-hoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Gaming PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / B550 / 32GB 2666Mhz / 512GB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

cserébe viszont az Abitnak nagyon jó a feszkezelése 

Te is eladod valamiért 
pedig ott van a szeren tuti