Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fotók, videók mobillal
- Betáblázta magát az Oppo
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
NFree
addikt
Sziasztok arra lennék kiváncsi, hogy egy qx9650 és egy q9650 között csak a szorzó lock ban van külömbség, és hogy ez mennyi elönyt jelent a qx javára tuningnál?
mertugye itt sokan azt mondják , hogy a quadok nem nagyon tudnak többet 500 as fsb-nél, akkor viszont egy qx-el mi szab határt a tuningnak? hűtés? vagy mindegy mert akkor se tud többet mhz-ben mint a sima?
Remélem érthető voltam.
Nagyon érdekelne
-
Vipera90
csendes tag
Tudnátok Segíteni. Egy Q9450-höz milyen hütőt tudnátok ajánlani. Olyan kb max 8-10 ezer. Némi Tuningra. Az érdekelne hogy 450-es FSB elérhető-e ezzel a procival?
köszi -
OS túl szokta élni a CPU cserét mondjuk egy E8400 -> Q9450 relációban, ceteris paribus?

-
subaruwrc
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
profwoland
üzenetére
333
-
profwoland
csendes tag
Eddig nagyon rosszak voltak a tapasztalataim, mert meg 400x7.5=3000-en is siman lefagyott vagy kerekitesi hibat okozott a prime95.
Ahogy latom, a NB csak 1.41V korul mukodik rendesen. Probaltam egy memtest-et ugy, hogy mindent Auto-ra allitottam, es nehany ora utan lefagyott...
Most az NB-t 1.41-re allitottam, CPU-t 1.3V-re, a memoriat 1.74V-re (ez az egyeduli, ami mukodik ezzel a memoriaval), es nehany oraja mar megy a memtest.
BTW, ahogy latom, a P5E3-on nincsen SB15 beallitas, csak SB.
Megegy kerdes: Az FSB to NB strap-ot mire allitsam? 200-ra, 266-ra, vagy 333-ra?
-
keIdor
titán
válasz
profwoland
üzenetére
400FSB-nél nem érdemes még ezekkel a finomhangolásokkal (GTL, Skew) foglalkozni, mivel általában alapfeszültségen is szépen megy minden Intel chipset alaplapokon.
3400MHz (400x8,5) -hez állítsd be kezdésnek ezeket, mennie kell:
-CPU: 1,25V
-VTT: 1,20V
-NB: 1,20V
-PLL: 1,50V
-SB: 1,10V
-SB15: 1,50V
-Loadline Calibration: Enabled
-PCI-E, CPU stb. Spread Spectrum: Disabled
-DRAM Static Read Control: Disabled
-DRAM Dynamic Read Control: Disabled
-Ai Clock Twister: EnabledHa stabil, akkor VTT-ből, NB-ből mehetsz lejebb 1,10V-ra, CPU-nál szintén ahol stabil még.
-
profwoland
csendes tag
Nemreg kaptam egy gepet az alabbi parameterekkel:
Q9550 Yorkfield processzor
OCZ3P1600EB4G memoria
P5E3 Premium WiFi alaplapEmbertelenul kinlodom a beallitasaval. 400Mhz-es FSB-n probalom csak futtatni, ami igazan nem sok, 1600Mhz-es memoriaval. De a Prime95 vagy lefagy vagy kerekitesi hibat jelez.
Ezen az alaplapon nagyon sok allitasi lehetoseg van (pl. CPU and NB skew), es az az igazsag, hogy nem tudom, hogy hogyan lehet rajonni, hogy az ember jo iranyba allitott-e ezeken vagy parmilyen mas parameteren (vtt, vcore, pll, gtl, stb.)
Ha barkinek lenne valami tanacsa a beallitasokat illetoen, azt nagyon megkoszononnem.
-
keIdor
titán
válasz
subaruwrc
üzenetére
L822B és még C1?
Nemvágom...Amúgy real nice, annyit nézz már meg légyszi, hogy IntelBurnTest 64bit full terhelés 10 pass-ot bírja-e ezen a feszen.
Nekem 1,37V@4GHz Prime95 Blend/SmallFFT stabil, csak Prime nálam már nem 100%-os, BurnTest sokkal jobb. Volt már, hogy 6 óra P95 stabil volt a gép, de hibázott máshol a CPU.Kiváncsiságból érdekelne

-
twine
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
....én meg köszi a procit
sokat nem foglak zaklatni valszeg, mint "ígértem",, mert hamar meg lett neki a P5Q-ban is a 3.6
igaz még csak 1.28-on(1-2 óra tesztelgetés),,de már ez is gyönyörű a másikhoz képest..az előző q6600-omhoz képest meg egy csoda 
-
subaruwrc
félisten
-
ADAM1337
nagyúr
erre valakinek 5let tapasztalat ?
-
gombcomp
senior tag
válasz
Bazsalazsa
üzenetére
Kikapcsolt állapotban fogd meg a procihűtőt felülről,és mozgasd meg kör-körösen,ha nem mozdul akkor vsz jólvan felrakva,ha nem akkor az a "láb" kimozdul az alaplapból ami rosszul lett rögzítve.A hűtés fel-szerelését célszerű kiszerelt alaplapnál végezni,mert akkor látod az alján a fehér tüskét amit a fekete tüske nyit szét a hátsó oldalon.Zárt állapotnál
a pöckön lévő nyil nem "hegyes" vége van bordák felé fordítva,kiszerelésnél a nyil hegyét
a bordák felé fordítod,és kihúzod.
Azért írtam ilyen hosszan,mert nagyon könnyű elcseszni ezt a fajta (gyári) hűtést!
Cseréltem már néhány "töröttet".
-
Bazsalazsa
csendes tag
kössz az infót!Egyenlőre még nem akarok tuningolni,csak a fagyások okát akarom megtudni!
-
válasz
Bazsalazsa
üzenetére
Ha a gyári paszta van rajta, és tuningolni szeretnél, akkor célszerű letakarítani róla a régit, és valami jobb minőségű pasztával átkenni. Egyéb esetben, nem feltétlenül szükséges, nyilván még nem száradt rá ennyi idő alatt.
-
Bazsalazsa
csendes tag
Hi all!
Lehet hülye kérdés,de ha leszedem a Core2Quad procimról a hűtést(gyári hűtő van rajta),majd visszarakom(túlmelegedési okokból akarom ezt tenni,hogy megbizonyosodjak,hogy rajta van-e rendesen a hűtő),akkor újra kell pasztázni a procit?
Válaszaitokat előre is köszönöm!! -
joshua7
veterán
Aki tud eladó York procit, ami jobban megy, megköszönnék egy prívit.
-
subaruwrc
félisten
L822B-s yorkie val találkozott valaki már?
én éppen egy ilyen darabot tesztelgetek és nem tűnik olyan rossznak. véleményeket kérnék. 460*8.5 (3900mhz) 1.312v load vcore 1.36v vtt 1.5v pll 1.22v mch core ep45 ds4-lapba.prime fut éppen... -
Ha nem szeretném nyektetni a 9450-et, csak alapon hajtani, megfelelő egy EP35-DS4, vagy default órajelhez is javasolt egy P45-ös?
-
ADAM1337
nagyúr
Olyan problémám van az egyik géppel hogy egyszerűen melegszik a proci mint az atom.
A gép:
P5KC
Q9300 + vmi spire csavar rögzítéses hűtő 2x magasabb mint a gyári.
2gb 1333 ddr3 corsair ram.
tx 650wNah most ebben a konfig-ban a proci kb 60 fokos idle.(gameban resi/kékhalál)
bios frissítés minden volt pasztázás etc.
Nah most átraktuk egy p5k-ba 7,5*400 alapfeszen idle 40 fokos.
Lehetséges hogy az alaplap túlmelegíti a procit ?
Illetve nem bírja a terhelést ?
-
Zájec
veterán
válasz
gombcomp
üzenetére
klassz , de azért Prime stabilan is kilehet hozni az 500-as fsb-t

jer1cho :: ha késöbb York is lesz akkor EP45-DS4 ,, nagyon jó lesz hozzá
nem fogod megbánni , elégedet leszel a választással .. Giga
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
4 mag alá többen is DS3P ajánlanak minimum, ami DS4 csak csonkított HeatPipe rendszerrel. Árát nem tudom, de 35 környéke lehet.
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
P45 és szerintem Gigabyte...
-
gombcomp
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Most raktam össze egy P5Q-s konfigot szerintem teljesen renben van,de kell a legutolsó
BIOS mert a Ramokkal kicsit sz@rakodik...
-
Hello! Olvastam a Q9300-as tesztet, de nemtom eldönteni, hogy érdemes-e megvenni vagy sem. Nem vok híve a húzásnak, de lehet hogy lesz! Igazából Q9450-et szeretnék, de az nagyon drága... Esetleg E8400-ról mit tudtok ezekkel szemben?
Köszi
-
gombcomp
senior tag
Csak ínyencségnek linkelek be egy CPU-Z validot.Sokszor elhangzott már,hogy a
Yorkok 480Mhz körüli FSB-nél behalnak...
Lehet,hogy az új BIOS (Rampage Extreme 901) teszi de egy(nem Prime) stabilnak tűnő 500Mhz-t
sikerült kifacsarni a procomból.500
-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Asus oldalról P5Q delux ddr2 vagy 3 amire az illetőnek szükséga van. Sajna gigához nem értek de ott is hallotam nagyon jó lapokat. lényeg asszema 45 chipszett direkt york alá való. Esetleg ha nem fontos az űberbrutál tunying + a crossfire akkor a sima P5Q

-
TazLeacher
nagyúr
Nagyon gyors kérdésem lenne (elég sűrgős).
York alá milyen lapot ajánlotok? A szitu a következő:
Most vennénk lapot és egy E8xxx procit.
Később lehet, hogy Yorkra váltana az illető, de lapot nem akar cserélni. Olyan lap kellene, ami mind2 alá megfelelő. Nem lenne baj, ha 30-40K között mozogna.
-
Foglalt név
addikt
Megkérnék mindenkit, hogy fejezze be a személyeskedést.
-
GreatGodzi
tag
El kell fogadni, hogy ennyi van benne és kész...
ez is elég nekem, csak idegesít, hogy nem jöttem még rá a megoldásra... na majd ha lesz időm. Mondjuk én a vinyókat is féltem kicsit ettől az állandó ki-bekapcsolgatásoktól, miután valamit változtatok a biosban. Ez szerintem nem egy normális dolog, mondjuk pontos tuningot csak így lehet jól beállítani... -
keIdor
titán
válasz
GreatGodzi
üzenetére
Nem fog tudni neked senki semmit írni, mert minden konfig más, főleg ha GTL-ekről van szó! Ami nálam stabil érték az nálad nem biztos, hogy az lenne... ha egyszerű tuningra vágysz, akkor ahogy írtad is: P965, P35... mert a P45 igenis időigényes chipset. Foglalkozni kell vele, különben megszivat. Amúgy a Gigabyte a legegyszerübb eset, Asus-t pl. nehezebb stabilabbá tenni.
-
GreatGodzi
tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Hát vazze, mikor már huszadjára áll le-indul el a gép, és még mindíg nem megy rendesen, akkor én már legszivesebben kivágnám az egészet a fenébe az ablakon keresztül, nemhogy még tovább szarakodjak pár tized V állítgatásával... kinek van erre ideje? Miért nem lehet egy kurva alaplapot úgy megcsinálni, hogy azért viszonylag egyszerűen lehessen tuningolni vele, ha már úgy reklámozzák, hogy tuning alaplap? A 965-el és a P35-el kb 10 perc alatt beállítottam a dolgokat, és ment rendesen, ez a fos P45 meg már vagy 3 hónapja megvan, ramot is cseréltem, utánaolvastam mindenütt a tuningnak, de mégsem tudok 440 mhz fsb fölé jutni semmilyen cpu órajelen, hiába próbálkozok... és azért nem ma kezdtem tuningolni a procikat, hanem még a pentiumos időkben, mikor még sokan azt sem tudták sokan, hogy mi az a tuning...
Amúgy örülök neki, ha valakinek van ideje ennyit szarakodni a tuninggal, nekem nincs, azért kérdezgetek mindenhol, hátha valaki olyat ír, amit eddig még nem olvastam sehol... de ilyen nem lesz, mert a legtöbben csak szeretnek írosgatni okosságokat, mert persze erre is van idejük, meg úgy érzik eszük is, meg utánanézni, hogy az egész ph-fórumban miket kérdezgetek és hol...
Ja, ********** nem kaptam rendes választ eddig sehol, csak olyanokat írtak, amit eddig is tudtam...
[ Módosította: philoxenia ]
-
PowerBuldog
veterán
válasz
GreatGodzi
üzenetére
Miután Zájec írt, hogy P45 topicban megkaptad a választ, kicsit utánaolvastam.
Ilyen hozzáállással, amit ott tanúsítottál nem tudom, hogy mégis mit vársz. Ha nem kezded el finom hangolni a feszültségeket akkor nem lesz a procid az életben stabil azon az FSB-n amit szeretnél. P45-ben a tuning nem olyan "egyszerű", mint mondjuk egy P35-ben, hogy 2-3 dolgot beállítasz, aztán megy és kész.
Ehelyett minden félére "gyanakszol", hogy ezért-azárt nem megy.... -
dime27
őstag
válasz
GreatGodzi
üzenetére
UD3-P deszka kellett volna hozzá

-
Zájec
veterán
válasz
GreatGodzi
üzenetére
"már kérdezgettem a Giga P45-ös topikban is, de senki nem tudott kielégítő választ adni eddig... "
kielégitö választ kaptál a topikban , csak a hozzáállásod nem volt megfelelö a dologhoz...
azt meg ne várd hogy a sültgalamb magától a szádba repüljön..... -
-
keIdor
titán
válasz
GreatGodzi
üzenetére
CPU én NB GTL-el kell szórakozni, legalábbis Asus-nál.
-
GreatGodzi
tag
Sziasztok!
Milyen spec. beállítás kell a Q9550-es procimnak, hogy menjen 440 fsb fölött is? Mert sajnos nem megy, már kérdezgettem a Giga P45-ös topikban is, de senki nem tudott kielégítő választ adni eddig... hiába veszem vissza a szorzót, ramot, nem akar stabilan 440 fsb fölé menni, 450-nél pedig már a winfos sem indul el kis órajeleken sem...

-
Fotonoid
csendes tag
Bár szeretem a lebutított xp-met, a memória és teljesíményzabáló grafikai szoftvereim rákényszerítenek a váltásra. Így az új géphez egy új 64-es vistára gondoltam. Majd a pénztárca utánna megszabja hogy mennyi ramig mehetek el. (min 4gb kell sajnos).
A lényeg tehát az, hogy ezt berakhatom 2x2g formájában, nem kell mindenáron 4x1 vagy 4x2. -
syC
addikt
válasz
Fotonoid
üzenetére
Arra gondolt hogy pl win vista 64 bites verziója "képes" kezelni 4GB-ot vagy többet. Ha XP alá teszel 4gb ramot, akkor nem fogja látnimind a 4-et, hanem (mondjuk egy 512MBos videókártyával számolva) 3.3GB -ot tud kezelni max. Szóval ha pl vista x64-et használsz akkor érdemes megpakolni rammal a gépet, de egyéb esetben semmi értelme.
-
Fotonoid
csendes tag
Ohhh... Köszi.
Elképesztő, hogy egy 4 slottal rendelkező alaplap le tud zsibbadni ha raknak is bele? Valamiért gondoltam hogy ez a 4mag/4slot/4ram dolog csak egy fikció. Bár meggyőző volt az egyik ismerősőm, mert sok, számomra ismeretlen szót használt
.
Az egyetlen ami még rémlik, hogy "csak így tudja használni a quad csatornát".
Gondolom ez 64 biten is érvényes... -
Fotonoid
csendes tag
Üdv!
Zöldfülü vagyok.
Lecserélem az öreg vasat itthon egy Q8200-ra, de megoszlik a "szakértő" ismerőseim véleménye arról hogy kell-e 4 különálló ramot raknom a gépbe. Azt mondják az AMD-nek nem szükséges hogy magonként legyen egy, de az intel csak így tudja kihasználni az erőforrásokat...
Szóval nagyon irigylem azokat akik ezt csípőből tudják és szeretném a véleményeteket kikérni erről.Előre is kösz...meg bocs

-
Myers
senior tag
Hi!
Jól látom, hogy itt senkinek sincs q8200-as procija?
Mennyire húzható?
Vagy külön topikja van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Renault, Dacia topik
- Villanyszerelés
- Parfüm topik
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nemvágom...