Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balu77
őstag
válasz
LordVader80
üzenetére
Nekem nincs Yorkfield-em, de a lapod ne cseréld le. A P45 sem tudna többet. Nekem az 520-as fsb-t (azaz 2080) lazán vitte, ezt pedig a P45-ök sem tudnák igazán űberelni...
Annyit érdemes tudni hogy a gyári hűtést célszerű kicsit moddolni, ugyanis nem tökéletesen illeszkedik. Én azzal kezdtem hogy lekaptam kiegyenesítettem óvatosan hogy mindenhol szintbe legyen, majd azt a gyári párnát, ami inkább szigetel mint vezet pedig leszedtem és átkentem az egészet. Ja és ha extrém akarsz lenni, akkor egy venti az mch-ra és plussz fesszel még többet is ki lehet hozni belőle! Nekem igen bevált a lap, a P45-öt simán veri így moddolva.
-
válasz
LordVader80
üzenetére
3.2GHz-hez nekem 1.18V kell, 34 fokos magokkal.
-
Kommy
veterán
Mondjatuk valmai módszert amivel viszonylag kevés idő alatt meglehet győződni arról, hogy stabil e az adott órajelen.
-
válasz
LordVader80
üzenetére
Jelen. DS4-ben Q9450, nagyon szép 3.6GHz 1.23V-vel 24/7-ben. Ha a lapod erőlködés nélkül tudja a 450MHz-es FSB-t, akkor simán jó a Yorkfield-hez. Ennél följebb már javasolt P45, de 24/7-ben úgysem nagyon fogod tudni sokkal feljebb hajtani.
-
LordVader80
őstag
Használ valaki p35 lapot Yorkfield-hez? Egy Abit Ip35-Pro lapban lenne egy q9450.
Érdemes lenne lapot cserélni egy p45-re? -
Attila_26
aktív tag
Scythe Ninja 2
10ért vettem q8200-hoz
3,6on prime-al max 60fok

-
Laraxior
titán
válasz
sosperecek18
üzenetére
Legyen a folytatás az hogy kicsit megrövidíted az aláírásod

-
NFree
addikt
válasz
Dombeat
üzenetére
Alapon pedig nem lenne szabad ilyet csinálnija, ráadásul nállam a c1e bevan kapcsolva még tunying alatt is és nem volt vele bajom, valami más probléma lessz azzal, próbáld prime-ot futattni elősszőr csak az első tesztet,az csak a procit kínozza , meg figyeld közben a hőfokot oylan 75 fokig nem lenne szabad behalnia a meleg miatt semminek, lehet memcsi azt a prime 3. tesztel tudod ellenőrizni a 2. teszt meg az egészet nyúzza. alaplap nem melegszik túl, nem kap auton valami sok feszt? a memcsik megkapják a gyári előírt éréket
Esetleg még nézd meg a hűtőt rajta dehát 60 fok az normál , esetleg pasztázd ujra, -
Dombeat
csendes tag
Alapon van hajtva minden csak ezt az energiatakarékos bigyót kapcsoltam ki meg a szorzó fellett véve 7.5-re lehet hűtővel van gond mert nyitott ablaknál viszont nem jön be kékhalál úgyhogy megpróbálkozok egy új hűtővel ha az után sem jó tüzetesen át lesz nézve, jobbat nem tudok kitalálni.
-
NFree
addikt
válasz
Dombeat
üzenetére
Tuningolva van a kicsike vagy alapon hajtod? , ha tuning van akkor vszinű kevés lehet neki valami feszkó ezért illik stabilra belőni vaklamit , órákat kínlódva prime, bios, intelBurn, egyikből a másikba, s aztán jöhet a játék.
Szépen kell ezt kiokoskodni, nem úgyvan, hogy beállítok valamit aztán mégse jó
-
Dombeat
csendes tag
Hi! Q9300-as procim van, mikor játszok GTA IV.-el egy X idő múlva bejön a kékhalál a proci magonként 50fok terhelve 60. Olvastam az előző fórumozót akinek ugyan ilyen hibája van mint nekem, amit az ő válaszára írtak az nekem nem igazán jött be Biosba elvileg lekapcsoltam az energiatakarékos bigyót és a szórzót felvittem 7.5.re everest ezt írja Min / Max CPU szorzó 6.0x / 7.5x eznem tudom hogy így jó e. Azt gondolom hogy egy proci hűtő kellene aki tud egy fullosat ami azért viszonylag halk is és a Quados prociról a hőt szó szerint lefújja az pls mondja meg meik az a hűtő, a kékhalál nem tudom miért van amikor megcsináltam ezt a cucct Biosba utána tök jó volt azt másnap egésznap ment gép viszonylag terhelésnélkül mert töltöttem utorrentel miután játszottam akkor egyszer bejött kékhalál és azóta viszonylag mindig.
-
-
NFree
addikt
Sziasztok srácok , nos a problémám a következö: utaltam lóvét egy q9550 fejében rally74-nek,s a prockónak 1enlőre se hívre se hamva. Jelenkezzen azon kolléga esteleg aki hasonló képpen járt, már csak annak fejében, hogy s mint legyenek a dolgok .
1 valakiről tudok r0xi de sajna nem találom sehol.
Ha esetleg bárkinek van valami használható infója kérem jelezze. Előre is köszönöm
Azért nem akarok 1enlőre még a megfelelő topikba írni,mert nem akarok üzletet rontani 1enlőre, majd max 1 hét mulva ha addig se lessz semmi , mert bár igéreteket kapok de történni még nem történt semmi.
-
keIdor
titán
Hát ez az, ugyan nem néztem, de szerintem az én Quadom tudná a 2,83GHz-et 1,0V-on is... semmi értelmét nem látom az s verziónak. Mondjuk aki hozzá se mer nyúlni annak jól jöhet, csak magyarországon az ára 90k felett várható, ami szerintem vicces...
Mod: Az is vicces, hogy a Prohardver egy használhatatlan hulladék lett esténként...
-
Most látom, hogy az az "s" nem a rag része volt.
Szal az alacsony fogyasztású Q9550 elvileg semmiben sem tér el a 95W-s TDP-jű verziótól, nyilván alacsonyabb VID-et kapnak, és drágább árcímkét. Mivel se a stepping, se a rev nem változott a doksik szerint, így egyebekben (tuning pl.) nem lesz eltérés. Más kérdés, hogy megéri-e 10-12k-val többet kiadni érte, amikor a sima E0-st is hajthatja az ember minimális feszeken. -
gombcomp
senior tag
Azért még mindig nem olyan rosszak a York-ok :5Ghz
( 1,7V és - 34 Celsius) -
Draba
csendes tag
Az új quadok közül a Q9550s-el szemezgetek, 65W egy teljes értékű quadon. Arra vonatkozóan nem találok az istennek sem biztos infót, hogy ez-e az egyetlen különbség a sima 9550-hez képest. Aki többet tud ne tartsa magában

-
Gyusz
őstag
válasz
Bluegene
üzenetére
Elvileg a Q8300 (7.5-ös szorzó) az utolsó négymagos proci S775-be, újabbak már nem lesznek, legalábbis ennek a bejelentésekor azt ígérte az Intel. Persze most jönnek még az alacsonyabb fogyasztású négymagosok is...
7x500 kicsit túlzásnak tűnik nekem, ahhoz szerintem már elég sok feszültség kéne, 3 GHz fölé viszont simán húzták tesztekben.
Én is szeretnék majd valami négymagost, de szerintem várhatok még egy ideig, mire rendesen leesnek az árak.
-
Bluegene
addikt
srácok van valakinek Q8200-asa?? fel lehet húzni 7X500-ra? láttam 35-ért egy ilyet ami elég jó
az alacsony szorzó nem szimpi, remélem lesz Q8300, Q8400 is, egyébként azonos órajelen veri a Q6600-ast hiába fele annyi cache

-
Ari18
őstag
Sziasztok!
Megér 50k-t egy Q9450-es proci? [link]
Mennyit mennek úgy átlagba ezek? P5Q-E lapom van. -
monosz
őstag
válasz
sosperecek18
üzenetére
Hi!
sosperecek18, Köszönöm a tanácsot,egyébként észre vettem hogyha felrántom
2,4Ghz-ről(alap),2,8 vagy 3Ghz-re,akkor sem változik ,csak minimálisan az FPS érték.
Úgyhogy ha összejön a pénz,valószinűleg váltani fogok.
Mert két ilyen (disznó)VGA-t,remélem már kitud hajtani normálisan.
Üdv: -
sosperecek18
őstag
csökkentett fogyasztású processzorok és némi árcsökkenésVégre. Nyáron lehet bevillan egy 65w-os kis q9400-as
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Monosz: ha csak játékra lesz akkor egy-két játékon túl, azonos órajelet feltételezve(és persze nem egy bika vga alá) akkor szinte semmi javulás.
Tömörítés, grafikai munka stb-ben viszont jelentősen gyorsabb a 4 mag miatt.Most nézem hogy 2db 3870x2-es lesz, így jelentősen fog nőni az fps, már csak a procilimit miatt is...
-
monosz
őstag
Bocs a helyesírási hibákért,de kicsit belassult a gép amiről írtam.
Szóval a kérdés: C2D e6600-ast,q9550-re cserélve,mekkora teljesítmény növekedés
várható -
monosz
őstag
Hi!
Lenne egy olyan kérdém proci téren,hogy érdes-e lecserélni C2D e600-ast,
q9550-re?A teljesitmény különbségre lennék kíváncsi,mondjuk FPS-es gamek terén.
A vga-m 2 3870x2 cfx-be.Úgy vettem észre,hogy erősen proci limitesek a játékok.
Szerintetek? Köszi! -
Dombeat
csendes tag
Üdv! INTEL Core2 Quad Q9300 procim van, nekem egy bajom van csak vele, hogy terhelésnél mondjuk GTA IV. -nél nekem bejön a kékhalál a Vista ezt írja problémajelentésre:
"Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 116
BCP1: 84EBB008
BCP2: 8E20FF6E
BCP3: 00000000
BCP4: 00000002
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\Mini011009-02.dmp
C:\Users\Dombeat\AppData\Local\Temp\WER-40529-0.sysdata.xml
C:\Users\Dombeat\AppData\Local\Temp\WERAF13.tmp.version.txtOlvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x040e"Everestel átnéztem gép. az elején oprendesz hibára gondoltam de annak semmi baja utána megnéztem proci és mikor bekapcsolom a gép a proci az első mag 50-55 fok között mozog és a többi is eléri az 50 fokot ez nem tudom, hogy gyárilag megfelelő-e én arra gondolok mert hogy meghuzattam a gépet everestel maxon ment proci és felment a hő 70-75 fokra és gondolom játékközben is felmegy a hő és ezért jön be kékhalál VGA-ám: HIS HD4850 1GB GDDR3 IceQ4 PCI .Azon gondolkodok veszek egy új hűtőt ha tudtok valami jót vagy tudjátok miért van ez a kékhalál írjátok le THX.
-
keIdor
titán
válasz
LordVader80
üzenetére
E4xxx-től fölfelé az összes Core 2 tudná a 2000MHz Bus Speed-et is (500FSB), csak az Intel nem azt állítja be gyárilag... ne zavarjanak meg az ilyenek. Az egész 45nm-es család 1db magból áll (Wolfdale), aminek van több SKU-ja.
-
keIdor
titán
válasz
LordVader80
üzenetére
Wolfdale-3M 7,5-ös szorzóval... ezek a magok vannak az E7xxx-ekben. (3M L2)
-
válasz
LordVader80
üzenetére
Felfogható két db E8200-asnak, 8 helyett 7.5-ös szorzóval.
-
válasz
LordVader80
üzenetére
Az első 2 proci az Extreme család tagja, vagyis felfelé is állítható a szorzójuk, a különbség közöttük a steppingben van, az első C0, a második C1-es, értelemszerűen a C1-es a későbbi, ergo újabb, továbbfejlesztett, stb. Intel doksikban utána lehet nézni, mi változott az új steppingben. A harmadik proci pedig egy sima Q9650, ennek csak lefelé állítható a szorzója.
-
LordVader80
őstag
Sziasztok!
Nézegetem a processorfinder oldalon az intel procikat, és nem értem, hogy a C2 Extreme családban van 2 ilyen:
SLAN3 3 GHz QX9650 4 1333 MHz 45 nm C0 12 MB LGA775 05B
SLAWN 3 GHz QX9650 4 1333 MHz 45 nm C1 12 MB LGA775 05B
de a C2 Quad családban is van egy ilyen
SLB8W 3 GHz Q9650 4 1333 MHz 45 nm E0 12 MB LGA775 05AA 3 processzor között mi a különbség, illetve miért van 2 külön családba sorolva?
-
-
Tenken
őstag
Bár én nem értek hozzá, de szerintem benne van a q8200-asban is a 3Ghz, ami már bőven elég mindenre, tekintve, hogy 4 mag így valószínűleg sokáig elég is lesz. Plusz, ha ráteszed azt a csinos kis vizet amit szeretnél, tuti szép magas órajeleket fog hálából produkálni
De mondjuk egy wolf is örülne neki. -
losi73
senior tag
na mitörtén elhalt a topik

-
losi73
senior tag
üdv kis help kéne mit tudni a Intel Q8200 -röl menyire tuning barátok fogyasztás hö,érdemes egy e8500 lecserélni rá?
-
twine
veterán
Az a hőmérséklet teszt erejéig még "simán jó",,mondjuk ugy határeset...De ez persze nem azt jelenti hogy igy érdemes is használni
Én valami sokkal zúzósabb hőmérsékletre gondoltam 1.45-el...
(mondjuk lehet ha egy IBT-et elinditottál volna, lenne ott 80-90c maghő is)1,45-1,5v legjobb tudásom szerint még 65nm-en is "soknak" számít..nem hogy 45nm-en!
Ott az számit talán határesetnek,,,itt 45nanon, ez már szerintem szado-mazo
-
Akkor nem erőltetem továbba nagy feszültségeket. Igazából kisebb fesszel nem is nagyon néztem. B-L-A-C-K-et kérdeztem meg, hogy az övé milyen fesszel ment 490-es FSB-t és azt mondta, hogy 1.50 körül léggel, úgyhogy betettem én is 1.4-re, majd 1.45-re. Nagyon nem tesztelgettem semmivel, az everest benchmarkjait lefuttattam, hogy ha nem bírja az derüljön ki most. Nekem csak annyi volt a lénegy, hogy 3dmark lefusson vele. Egy Zalman CNPS9500-zal hűtöttem, plusz ráállítottam két 12-es ventit az aljához. A proci 50 fok körül volt, a magok elérték a 70-72 fokot terhelve.

-
twine
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Én sem
reméljük ennyi "én sem" elég lesz az életben tartásához..(maradáshoz)!
Azért azt megkérdezném azt a 3420-at 1.45-el mivel tesztelted, és ezalatt milyen hőmérséékletet mutatott,,,mert szvsz 1.45 prime vagy burn teszt alatt tényleg "Burn" volt a procinál
hacsak nem valami izmos vizzel tolod... 
-
BK87
senior tag
Hali!
Szeretném megkérdezni, hogy egy Q8300-as procit meddig lehetne húzni a lapomban?450-470 MHz FSB-re van esély
Előre is köszi a segítséget! -
BemAnyó
senior tag
válasz
Vipera90
üzenetére
nálam akkor csinált ilyet amikor a fsb/ram leosztás nem volt jó, elindult minden csak random újraindulgatott a gép vagy kék halál, volt hogy ment 3-4 órát volt hogy egy percet se, az everest cache tesztjeén akadt ki csak, még a cpu stresz teszt is lefutot simán ha cache -t kivettem belölle,
-
-
syC
addikt
Sziasztok! Tud valaki valamit errős a Q9300-mas fpo-ról: L803B081 ?
Én nem találtam semmit

-
Mi5i
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek,
Én is egy Q9300 szerencsés tulajává váltam (tettem magam
) Karácsony este, eddig tapasztaltam, próbálkoztam, és igyekszem értelmeseket kérdezni 
Rögtön az első az lenne, hogy normális az, hogy 2 mag között akár 10+ fok különbség is lehet? (alapon minden..) Főleg idle-ben nézem mindig ezt furán. (~ 57 49 42 57) Real temp és core temppel nézve 105-ös TjMaxszal.. --> Terhelve mennyi az elfogadható maximum hőfok szerintetek? 60 körülre olvastam ha jól emlékszem, de nekem lazán a melegebb magok 63-on mocorognak.. (a leghűvösebb viszont 55 lesz csak, szóval így is fennáll a különbség még..)
-
twine
veterán
Próbálkozi azért még lehet:
[3525Mhz(24/7) ami tud 3600(teszt) is lenni...]

-
NFree
addikt
Boldog új évet minden 1es york (leendő)tulajnak

-
dime27
őstag
-
NFree
addikt
válasz
Vipera90
üzenetére
Mert nem stabil a rendszer.
Amig nem tesztelgeted mi okozhatja a fagyit meg a kidobálást ne is csodálkozz.
Tessék megkérdezni az alaplapod topikjában , Hogy mit merre meddig lehet állítani a lapon a stabilitás érdekében. sajna én nem ismerem a gigát. Tuningnál van 1 pár dolog ami miatt visszanyalhat a fagyi. -
gtamate2
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
szia!
persze, 3ghz-en is ment csak alap hűtővel sajnáltam szegénykét most 400-as fsb-vel megy alapfeszen -
South Velen
addikt
Üdv!
Egy Q8200-ban benne van alapfeszen egy 400-as FSB? -
NFree
addikt
Nagyon tuti kis darabb, nekem is jön 1, csak a posta szarakodik az ünnepek miatt remélem nem vert át a srác, asszem 1 helyről lessz, ez is e0 ha minden igaz.
Vipera90
Azért veszi vissza a szorzót mert biosba engedélyezve van a C1E, energiatakarékosság bigyó ha nincs terhelve a procc akkor vissza veszi 6-ra viszont terhelés alatt beáll az normál értékre, vagy amit adsz neki biosban. stabilitás valami kevés neki, és nem stabil a gép, külön teszteld a memcsit meg a procit, nem biztos , hogy a proci az instabil meg stabilitásra használj inkább Prime, Intel Burn -
Vipera90
csendes tag
Továbbá elfelejtettem hozzáírni meg most már nem engedi. Az mitől lehet hogy az Everest stabilitás mérője ami meghajtja 100%-ra a proci ami 3.2-n állt, másfél perc után kidobta a kékhalált pedig a magok 50 fok fölé nem mentek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- World of Tanks - MMO
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pengeélen
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3791
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

reméljük ennyi "én sem" elég lesz az életben tartásához..(maradáshoz)!