Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajusz15
senior tag
hello
szerintetek ha kijönnek az új Nehalem procik, ezek a Yorkfiel procik olcsóbbak lesznek?? -
Speed®
titán
válasz
strebacom
üzenetére
Nagyjából az a lényege, hogy a szenzorjaid nem a legalkalmasabbak az idle hőmérséklet mérésére, inkább arra vannak bekalibrálva, hogy terhelt állapotban a TJMax értéket pontosan betartathassák a procival throttling segítségével. Legalábbis nekem ez esett le hirtelen, aki jobban ráér, az fordítsa le rendese(bbe)n.
IntelBurnTest/Prime95/2xOrthos, kinek mi a jó.
Lényeg, hogy terhelve legyen minden mag vele.Az Auto állással a legtöbb esetben az a baj, hogy indokolatlanul túlfeszel OCnál, érdemes utánajárni mi\mennyi szükséges és kézzel belőni. Tuning hatására biztos, hogy jobban meledik, de ez nagyban függ a fesztől\használt FSBtől is. 375 nem egy nagy stressz még azért..
-
strebacom
senior tag
Köszi szépen!!!
A realtemp lehet hogy jó van benne egy sensor teszt... és ezt irja...valami jó angolos lefordithatná nekem mit is jelent pontosan:

ui: melyik progival a legjobb a cpu-t tesztelni???
És az északi hid feszkót nem kell állítani az is autón van...és vagy 10c-al magasabb lett a hömérsékletete???

-
strebacom
senior tag
Szeretnék segitséget kérni, nem szoktam tuningolni, raktam össze egy gépet q9450-el és minden auto-n van a biosban kivéve az FSB: 375 és a ram freki...., de ahogy itt olvasgattam szerintem sok az a 1.3 volt amit a lap ad neki vagy jó nem lesz baja....a speedstep az kell, és müködik is, csak a fesz izgat segitsetek jó ez igy.....

Ja és a maghömérsékletet, melyik progival érdemes mérni, ami nem csal????
Köszönöm!!!
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
semmi..ez lett helyette

-
PowerBuldog
veterán
Jelenleg így használom, prime stabilan:

Egyelőre nem nézem tovább, mert így nekem tökéletes.
Terhelve a hőfokok: 1. 47C/ 2. 48C/ 3. 44C/ 4. 48C -
Laraxior
titán

ezzel járulok hozzá kicsiny országunk fejlődéséhez
Igen.E0-s stepping

-
Lujgi
tag
Okés,köszönöm a segítséget!

-
Lujgi
tag
Szerintetek mennyi fesz kellene a procinak? Ha 3.6 ghz-en szeretném nyomatni!!!!
Vagy legalább is közeli értéken
-
Lujgi
tag
Hali!!!
Segítség kellene!!!
Core quad Q6600 CPU-m van,és 3 ghz-en járatom már régóta alapfesz alatt!!!
A napokban fentebb akartam növelni ezt az értéket.Méghozzá 3.6 ghz-re
De orthos szerint valami nem volt jó,mert 12 perc után összeomlott!!!
CPU fesz: 1.3V volt 3.6 ghz-en
Azt szeretném tudni,hogy szerintetek mi volt a baj????
Aki tud segítsen már!!!
-
ADAM1337
nagyúr
qx9770

jó kis darab -
Cosmic Gate
aktív tag
-
Cosmic Gate
aktív tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
AC Freezer Pro-val!1 Óra után Everest stabilitás teszt 50 és 55 fok között mozognak a magok!
-
PowerBuldog
veterán
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
Szép!
Mivel hűtöd, és milyen hőmérsékleten mennek a magok terhelve?
(Holnaptól én is elkezdem végre nyúzni, lesz időm.
) -
zsolt1129
addikt
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
Sokkal feljebb nem is érdemes menni léggel. Ennyi meg bőven elég.
-
Cosmic Gate
aktív tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
-
Cosmic Gate
aktív tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
1.175v De ha húzom akkor kell neki adnom bőven
jelenleg 1.375-öt kap! -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
+ még vistában is ki kell kapcsolni....
-
PowerBuldog
veterán
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
Mennyi a tiednek az alapfesz-e?
Enyém
-
válasz
PowerBuldog
üzenetére
SpeedStep-nek hívják. A C1E nem is működik ha fixálva van a fesz. Meg szvsz ugyanannyi pontot fog kapni hisz ahol kell ott felteszi a szorzót.
-
PowerBuldog
veterán
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
C1E
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
Az energia takarékos modot kapcsold ki, több pontot kapsz....
-
Cosmic Gate
aktív tag
A képen látható órajel nem valós mert visszavette a szorzót a gép! Valójában 3.6-on ment!
-
Tody56
aktív tag
Tudtok már valami infót a Q9400ról tuning terén?

-
-
tlac
nagyúr
ha dobálja, az jelentené, hogy egy adott időintervallumban csak 1 vagy 2 magot használna és a maradék meg pihenne
szerintem itt ez dobálja -
Superman
nagyúr
Q9450, 3760MHZ, 470-es fsb. Stabil, talán még megy valamennyit.
-
-
Soak
veterán
Nem ... mert a játékok nem használják a 4magot , csak a win dobálja a magokon a cuccot ... korlátozd csak le 2 magra vagy 1re a játékot ... akkor látod hány magot használ ... mert amugy meg elindithatsz akármilyen ősrégi játékot annál is ilyen lesz a grafikon és ez nem jelenti azt hogy használja a 4 magot , mert ha mondjuk ,teszem azt annyi teljesitmény kéne egy játéknak (mondjuk pl a cod2 ) amennyit a proci nem tud adott orajelen akkor kiakadna a proci 25 vagy 50% -on ( nem tudom hogy a cod használ - e két magot ) és nem számitana hány magos... ellenben ha tobb magot is támogatná a játék akkor nem akadna meg 25%on hanem ha 4magot támogat akkor 100%-ra terhelné a procit... (persze valoszinuleg ilyenkor már nem lenne 100%os a terhelés mert 4magon azért már szaladgál ez-az
)szerintem tulmagyaráztam , szóval érthető

-
keIdor
titán
válasz
schwartz
üzenetére
Igazából azért adtam el, mert az én pénztárcámnak drága volt... már amikor megvettem akkor is, gondoltam inkább még most i7 elött eladom kis bukóval, mint fél év múlva egy naggyal... az is tudta volna pl. a 4400MHz-et 1,5V-on Prime stabilan, sőt talán alatta is, úgyhogy nem sajnálom, mert nem volt átlag feletti. Egyedűl azt a kis bukót sajnálom...

Nekem inkább egy olcsóbb, átlag feletti tuningal rendelkező Q9550 kellene, csakhát nehéz találni... Wolfdale is amúgy megfelelne, 2 maggal is kibírnám, mivel mostanában úgyis csak játszom, de abból se nagyon találok olyat, amit szeretnék. (4500MHz@1,35V környéki) -
keIdor
titán
-
virkir
veterán
-
Superman
nagyúr
A Q9450-estől jó eredmény a fenti 3.7GHZ? Mivel csak 8x a szorzója maximum, ezért ez már 463-as FSB. Ezt is csak a GTL-ek állítgatásával tudtam elérni, mert ha Auto-n hagyom, akkor kampó, lefagy a cucc...
-
keIdor
titán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Te vagy az első Q9400-as ember, aki írt ide. Már ha nem maradtam le valamiről... szóval nézd meg, kiváncsi lennék rá hogyan megy!

-
PowerBuldog
veterán
Hali!
Ma vettem Cerebellumtól Q9400-at.
Erre az FPO#-ra tud valaki valamit mondani?
FPO#:L826A842
Stepping: R0Köszi!

-
keIdor
titán
Valakinél ilyen Q9550 esetleg?
Q9550 BOX: L822B373 SLAWQ: 64.990,- -
igazából nem is Neked válaszolok, mert úgy elterjed ez a tévhit, hogy mindenki ezt állítja, pedig nem igaz!
Este mostmár tényleg dobok fel képet, de a COD2, COD4, FC2 és a Crysis 1+2 alatt is látszik a feladatkezelőben, hogy mind a négy mag terhelve van!
De bárki megnézheti, akinek 4 magja mag. -
válasz
schwartz
üzenetére
450-et viszi 1.1VTT 1.5 PLL-el. 470-hez kell 1.3VTT 1.6PLL. GTL-el sokat szarakodtam én is, de nem ért semmit maradt auto-n. Most nem kezdek el keresgélni, de volt itt egy kettő ami elég szépen ment 4gigán 1.35 környékén meg alatt, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy mennyire bevolt(van) harangozva ez az új stepping azt alig jobb, persze itt is az érvényesül, hogy kikell fogni.

-
schwartz
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
Es QX-el milyen FSB-t ertel el? 400korul? Nalam az ezelotti BIOS-al annyit se birt, most pedig 471-en vigan szaladgal. Akkor nem a lapom a ludas?
Nem mukodik a GTL allitas vagy nem ahogy kellene (ezt mar kitapasztaltam). Az, hogy nem tuning bajnok relativ...
Mutass nekem itt egy quadot (QX-en kivul) ami elmegy 4Ghz-en fanless, mert mar ugy hasznalom...
(csak a 2 hazventi segiti a legszallitast) -
-
Superman
nagyúr
Nálam sajnos túlfeszel az Asus Striker II, főleg a processzort. 1.35Volt-ot adok neki biosban és 1.4Voltot ír ki az Everest. A CPUZ meg nem mérvadó sajnos a maga 1.32Voltjával.
A gond az, hogy a Striker II-nek sok feszültség kell az északi hídnak: egészen pontosan 1.72Volt. Ez stabilizálja 450-es fsb felett a processzort és ugyancsak 1.7Volt kell a déli hídnak a memóriák stabilitása miatt. Ezért van egy ipari venti az asztal melett és fújja rá a gépre elég nagy intenitással a levegőt. Az északi híd így 58 fokos,a déli 52, ami egy nVidia 790i chipsetet tekintve nem is olyan rossz léggel. 
A CPU GTL Ref Ratio esetében tudom, hogyan kellene kitesztelni, hogyan kellene kiszámolni, de nem igazán értem, hogy mikor kell minuszba, mikor kell pluszba vinni az értékeket.

-
schwartz
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
Tobb mint valoszinu a P35 mar nem az igazi Yorkfield ala. Hiaba szarakodtam a GTL feszekkel 63.5% vagy 67% (ami mukodott is 65nm-en) a stabilitast csak rontotta. VTT-t megemeltem 1.4V-ig s kikapcsoltam a GTL opciot.
A proci egyaltalan nem melegszik meg ilyen Vcore mellett sem.(1.4Vcore volt bealitva a BIOS-ban. Ez a lap nem feszel tul (mar volt ro szola a neten is de egyesek kimertek multimeterrel), valoszinu a CPU-Z rosszul olvassa ki a feszeket. Meg mas progik is)
-
schwartz
addikt
Q9550@4Ghz Vantage stabil. Prime-ot majd kesobb nezem...

-
Dashes
őstag
-
keIdor
titán
válasz
Superman
üzenetére
Van csak CPU GTL Ref. néven... ezekkel tulajdonképpen egy jelet "finomíthatsz ki", és kevesebb VTT (FSB Termination) fesz is elég lehet egy bizonyos frekvenciához. Ez laponként, procinként változik, Neked kell kitapasztalni, hogy a Te gépednek melyik a legjobb érték...
Motion_Blur: Ne add el, csak vegyél alá minimum Gigabyte P35-DS4-et, vagy Asus P5K-E/P5K Deluxe-t. Ezek alá ne menj...
Még valami amit sztem fogadj meg! 45nm-es CPU-nak ne adj ilyen 1,45V-okat, mert ki fogod nyírni, főleg ha léghűtés van rajta! Léggel maximum 1,36V-ot adnék neki, vizzel mehet 1,40V, de efelett 24/7-re nem adnék többet, mert degradálod. -
Motion_Blur
félisten
"Szerintem elöbb egy értelmes lapot kellett volna venned, nem procit."
Nem sokáig lesz nálam a proci, valszeg lapot fogok venni, ahogy írod

Azért sikerült 3800MHz-en stabilizálni, 1.34-es load feszen. Amúgy itt a proci

-
Superman
nagyúr
Ha már itt vagy...sokat olvastam a CPU_GTL_REF Ratio-ról és értem is, vagy érteni vélem a működését, de ezzel nem vagyok kinn avízből, mert hiába a technikai leírás, nem igazán tudom, mit állíthatnék be, maximum mások tapasztalataira támaszkodhatok. Szóval jó lenne valamiféle gyakorlati támpont...
A Maximus II Formula-ban van ilyen opció? és ha igen, te használod?
-
Superman
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Izé, valami Vdrop mod?

-
Superman
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Milyen lap ez? Ugye nem az adataidnál látható Asus P5B? Mert már mindegyik lapban van Loadline Calibration, ami a VDroopot hiovatott megakadályozni...
Egyébként az nem semmi esés. 1.42-ről 1.31-re....
-
Motion_Blur
félisten
Q9550-től 3,5GHz 1,31v-os load feszen tűrhető?
Sajnos a lapom már a végét járja, hiába adok neki bios-ban 1.48-at, ez terhelés nélkül 1,42-t jelent, viszont egy Everest Stress alatt leesik 1.33-1.31v-ra!! Elképesztő
Tudok valamit tenni?Alapon (minden auto-n) 1,13v idle, ás 1.06 full load

-
Superman
nagyúr
Nagy magányomban és betegeskedések közepette én is próbálkoztam. Senki sem vette meg a 790-es Nvidia deszkámat, ezért sz*patom vele magam.

Itt egy eredmény, sajnos a memóriát nem emelhetem feljebb a gyári 1600MHZ-nél, mert rögtön adatvesztés lesz a vége. Sokaknak van ez így, nemcsak nekem, szóval....
Más: valaki mondta itt előttem, hogy akkor gondolja stabilnak a gépét, ha 8-10 órát fut loopolva a 3DMark, meg egyéb tesztprogik. Intel lapkakészletnél ennek talán van valami realitása (akkor sem futtatnám fél napig a benchmarkokat), de Nvidiánál semmi, ezt megtanultam. 4 órán át futott korábbana prime, nem volt gond. Aztán kikapcsoltam, megmozdítottam az egeret és lefagyott a gép. Random fagyások azóta is vannak, de ez már egy új lap.

Na itt a valid:
-
Bluegene
addikt
[link] gondolom ezzel ti nem értetek 1et, vagy mégis?

-
pviktor
csendes tag
ja és DDR3 1333 Mhz - ez kimaradt.

-
pviktor
csendes tag
Sziasztok!
Van egy P5E3 Deluxe alaplapom és érdeklődnék, hogy szerintetek mennyit lehetne kihozni egy C1-es Q9550-esből, ha a RAM 1 db 2 gigás 9-9-9-24-es Kingmax, Hyper TX2 hűtő van még hozzá.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Arc Raiders
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

jelenleg 1.375-öt kap!