Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
marorion
csendes tag
és azt hogyan csináljam?

-
marorion
csendes tag
333-ról átállítottam 400-ra... save, exit, windows elindul, semmi változás... restart, vissza biosba és kiírja, hogy valami hiba történt, visszaállította magát az alap beállításokra... most akkor mit tegyek?
-
marorion
csendes tag
oksa, értem
az fsb a biosban pontosan melyik? a "cpu host frequency"? -
-
marorion
csendes tag
Üdv!
q9300-as procimat szeretném felhúzni 3GHz-re, gyári hűtéssel ez megoldható?
Valamint, valaki leírná pontosan mit és hogyan tegyek, hogy stabilan betudjam állítani arra a szintre... túlsokat nem értek a tuninghoz, de ha valaki elmagyarázná, hogyan is kéne, azt megköszönném!
Előre is köszi!
-
Laraxior
titán
válasz
szacsee
üzenetére
csak bench demo... guru3d.com
egy kis finomság Q9550,536x8,5
-
szacsee
nagyúr
válasz
R1200GS
üzenetére
Gyere át a P45 topikba, majd ott kiokosítunk.

-
R1200GS
aktív tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Kb. 6,5 órája priem-olok(In-place large FTTs), eddig hiba nélkül. 471*8,5(4 GHz). A feszültségen nem állítottam, CPUZ-ben nézve 1,312 v-on van. A magok 59-61 fok között ingadoznak, az alaplap 53-57 fok között. A hőmérséklet rendben van, vagy túl magas? Így lehetne használni 24/7-ben?
4,16 GHz fölé nem tudtam menni, még drasztikus feszültség emelés mellet sem.
4,16-on(490*8,5) 3D Mark lefutott, kb. másfél órát tudtam használni a gépet, utána kifagyott. Prime azonnal hibát jelzett.A 800-as memória lehet az oka annak, hogy 4 GHz fölé nem tudok menni? 2,1 v-ot kap, időzítés 4-4-4-12. Azt hittem lehet a memória frekvenciáját csökkenteni, de nem tudtam, olyan beállítás nincs pl. 1,5-el szorozza? Lehet ha kicserélném 1150, magasabb órajelen is stabil lenne?
Feszültségállításnál mit jelentenek: PLL, Termination, Reference, Vcore(mindig csak ezt állítottam). Hogyan kell beállítani a feszültséget?

Meddig futtassam a prime-ot?
El tudnád küldeni milyen bios beállításokat használsz?

-
raverke
tag
Sziasztok!
GA-P35-DS3-as (rev.2.0) alaplapom van. Q6600-as procim meghalt benne és kaptam egy Q9400-ast. Nem indult el, így frissítenem kellett a BIOS-t, amiből csak BÉTA van!!!(F14c)
Mellesleg a CPU support list-ben ehhez a procihoz ezt a Biost kell felrakni, hogy lássa az alaplap.Nem hajlandó a Vista bebootolni SATA winyóról, mert kifagy a legelején!Olyan, mintha nem is látná a winyót! Még csak hibaüzenetet se ír ki! Egy régi rendszer a PATA winyóról simán elindult!! A Vista Boot lemez se akar elindulni, de minden más bootlemez elindul.

Ha a cd-ről akarom indítani, akkor nyomnom kell egy pause Break-et és újra nyomni valamit, ahhoz, hogy megjelenjen a szokásos felirat: nyomj egy gombot a cd-ről történő indításhoz.
Ha ekkor nem nyomok semmit, akkor elindul a Vista.
Totál feladtam, mert ez minden fizikai törvénynek ellentmond. Láttam már sok hibát, de ilyennel még soha nem találkoztam!
Valaki kérem segítsen!!!!
Estleg valaki tudna egy pontos és részletes bios beállítást mondani ehhez a procihoz? (NEM AKAROM TUNINGOLNI!)Előre is köszönöm!!
-
Laraxior
titán
24k-nak örülnék...
ha lenne "jobb" ramom nem is kellene sok mindent piszkálni csak a ramot feljebb osztani
sokan irigykednek..nagyon jó kis cuccod van..és hogy hozzámkerült
segített egy kicsit kiismerni a lapot. sokkal könnyebb ha az ember váltogatja 2 és 4 magos között..hamarabb megismerem
Meglesz az UD3P? Hozhatnád azt is... és akkor elvihetnéd a procit a lapban... otthon csak be kell tenni és kész is.
jah..meg a ramot is hozd mellé

-
g@bo
nagyúr
urak
érdemes q8200 at venni, vagy nagyon alja a cucc??
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
ennyit sikerült egyelőre összehozni
egy kis Valid 
-
Laraxior
titán
Q9550@4250MHz@1.328V:Self-test 8K passed
CPU fogyasztás:100.43W
(jelenlegi 10K-s tesztnél. 8K-nál 110W volt ) -
Laraxior
titán
-
Draba
csendes tag
válasz
R1200GS
üzenetére
Elindítod, torture test, In-place large FFTs, 4 szál.
Ha most látsz először ilyesmit, érdemesebb először olvasni. Én az alacsony feszek miatt nem aggódok, akármekkora balfasz vagyok így nehéz kárt tenni a prociban. Ha húzni akarod, azzal sokkal egyszerűbb mellényúlni.Laraxior:
Hólével könnyű, nekem meg a s3ggem befagy a szobában
-
Laraxior
titán
ehhh..két magnál működik a hőszenzor..kettőnél nem
17-19-36-31 fok 4250MHz@1.344V idle
az első két mag jól mér.. a másik kettő nem mozog lefelé
Víz:2.8fokos![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
R1200GS
aktív tag
Lehet ciki de nem vágom azt hogy kell primeolni. Csak néhány órája foglakozok a dologgal. Letöltöttem egy Prime 95-t de nem tudom használni, a teszt felirat nem aktív, sem az ahol be lehetne állítani a teszteket. Kell hozzá valami aktiválási kód? Ha belinkelnél egy oldalt ahonnan leszedhetem azt megköszönném. Ha tudsz 3dmark vantaget is linkelj. Nekem 06-van, vantaget meg eddig nem tudtam leszedni, vagy rossz a torrent, vagy nem töltik…
A legtöbb eddig 4,16 GHz 1,4125-ön, de nem tudom hogy stabil e? E fölött is próbálkoztam de elég extrém módon(túl sok fesz, túl magas fsb), csinált csuda dolgokat a gép, kicsit pihentetni kellet. Probáltam 4.25-ön 1,5 v-al itt már fagyott, de lehet a memória is akadályozza ebben. Ha tudom majd lecserélem 1150-re.
-
Draba
csendes tag
válasz
R1200GS
üzenetére
30 fok körül idleben igazán sokat nem mond, kezdd el főzni és kiderül

Közben kb megtaláltam az alsó limitet, amit az e0 q9550-em elbír alapórajelen:
- vcore 1 voltra állítva: bootol, elhal 15 menet maxos burn testen
- 1.05: átmegy a burn testen, nem stabil
- 1.1 beállítva, 1.07-et jelez vissza, terhelés alatt 1.01-re esik. Átment burn testen, 2 óra primeon is túl van, ha el is hasal alig kell már neki valami.A gyári hűtővel burn testen alapfeszen 67 fokig ment fel, ezzel a fesszel eddig 52 a max.
Ha végre megjönne a z600, plusz valami okosságot találnék a vgara teljesen csendes lenne. -
R1200GS
aktív tag
Nekem alapon megy.
Terheletlenül everestben:
Alap lap 20
CPU 28-33(a 4 mag átlaga)Biosban: CPU 20
Terhelve még nem igazán teszteltem. Van olyan program ami a Riva tunerhez hasonlóan folyamatosan figyeli a hőmérsékletet, és grafikonon meg is jeleníti azt?
Noctua Nh U12 P dolgozik rajta két ventilátorral. Plusz körülötte még 4 12 cm-es
-
R1200GS
aktív tag
Referencia hűtővel hány fokra megy fel a Q9550?
Volna néhány kérdésem UD3P-vel, és Q9550-el kapcsolatban, de privátban szeretném feltenni. Ha volna valakinek, ideje, és kedve írjon egy privátot
-
Köszi. Azért még szerencsére iPonon nem. "Csak" 52k... Ahhoz képest, hogy a nyáron volt 32 is, röhej.
Én is a 6600 felé húzok, mert még mindig jobb, mint a Q9330, meg a Q8200. Igaz, jobban melegszik, de jobban is megy. Mondjuk, kezdetnek 3 Ghz is mindenre elég lehet. Csak kár, hogy a játékok zöme nem szereti a 4 magot...Q9300 komolyabb hűtővel állítólag meg 3,3 Ghz körül tartósan, de a Q8200-ről nem tudok sokat. Az valahogy olyan elfelejtett proci. Ennek valószínűleg oka van...
-
Yso
tag
Procik közül túlhajtásilag sztem egyedül a Q6600 az esélyes 3.6Ghz-re. A másik kettő sajna az alacson szorzók miatt kevésbé lesznek jók. Nekem egy 9300-as 1.3V alatt mondjuk elszaladgál 3Ghz-en, de 3.2Ghz-nél már többet nem tudtam léggel elővakarni belőle. (mondjuk túlságosan nem is erőltettem, mivel csak egy Q6600-as gyári hűtője volt rajta.
)
Alaplapból inkább P45 és ha egy mód van rá, akkor sztem DS3-nál jobbat nézzetek tuninghoz.(Bazz most néztem procárakat... Iszonyat: Q9300 és Q6600 60k körül kiskerben
) -
Sziasztok!
Egyik barátom gépet szeretne újítani. A procin meg a lapon tanakodunk aktívan.
Szerintetek: Q8200, Q6600, vagy esetleg Q9300?
Ezekhez milyen lapot érdemes venni? P35-DS3, P45-DS3 / UD3? Esetleg valami más?Gép játékra, és CAD, meg SEMA progikhoz kéne.
Tuning lenne, ezért is olyan fontos a jó lap + proci kombó megtalálása. Úgy 3,2 - 3,6 Ghz lenne a cél stabilan.
a keret 150k, abba kell egy ház, egy 4850, proci hűtő, meg RAM.Köszi.
-
keIdor
titán
válasz
R1200GS
üzenetére
Hát... minimális... igazából én azt mondom azt vedd ami szimpatikus, kategóriában meg azt, amire szükséged van, meg olcsóbb... Az UD3-ak valamivel többet tudnak a P5Q családnál.
Javaslataim:
-Gigabyte GA-P45-UD3R / P
-Gigabyte GA-P45-DQ6 / Extreme ha sok SATA-ra, nagy hűtésre van szükséged.
-Asus P5Q-Deluxe / Premium ha sok SATA-ra, nagy hűtésre van szükséged.
-Asus Maximus II FormulaDe a legjobb ár/teljesítmény mint Laraxior is írja: UD3P
-
R1200GS
aktív tag
A p45-ös lapok között a tuningolhatóság szempontjából nincs különbség?
Ezeken gondolkozok:
GIGABYTE GA-EP45-UD3
Asus P5Q E vahgy ProA chipsetek hűtésében van különbség, vagy az csak parasztvakítás. Szimpatikusabb lenne egy olyan lap amin komolyabb hűtés van de nem kell a sok PCI express, meg egyéb dolgok amiket nem használnák ki.
Javasolj néhány lapot. -
R1200GS
aktív tag
Milyen alaplapot javasoltok Q9550 alá? DDR2 ramok mennének bele egy videó kártyánál nem lenne benne több. Ha jól gondolom P45 chipkészlet volna a legjobb. Nem kell semmi extra, csak minél többet ki lehessen hozni a prociból.
A chipseteken normális hűtés legyen.
-
Laraxior
titán
[ Módosította: Bordoi ]
-
Laraxior
titán
-
subaruwrc
félisten
-
-
ImI87
őstag
Egy hóna múlva én is jövök vissza egy Q9550-nel. Húúú de várom már.

Remélem ki lehet fogni egy jót, 480*8,5=4080 lenne a cél, 1,35V-on belül.Most annyira istenítik a Gigabyte UD3 lapokat. Tényleg ennyire jók, vagy csak a Giga-fanok mondják?
Lehet érdemes lenne váltani rá?
Jó ez a Maximus II, meg ASUS párti vagyok, de lehet, hogy le fogom cserélni...... -
keIdor
titán
válasz
Laraxior
üzenetére
Igen tudom, félelmetes 1-2db Q9650. Nekem volt QX9650, az nem volt egy nagy FSB bajnok, mivel a C0 elég szar volt ilyen téren... de 445×9 (4GHz) ment neki 1,33V-on.
Végülis eladtam, mert jobban kellett az a 100k másra. 475FSB-n az még stabil volt, onnantól viszont küldhettem neki mindent nem ment már tovább... 480 még megvolt bootstabil, azt kész. Ez biztos menne 500 felett is, csak nem vagyok (már) feszelős tipus, mint régen.Maximus II Formula 630FSB-t ment nálam E8500 E0-val, Quaddal még nem is néztem meg az absz. végét, de szerintem tuti menne 500FSB-t. Lehet valamikor megnézem majd 1,4V-ig (NB, VTT) még elmegyek.
-
Laraxior
titán
küldd el te is... Te lennél már a 3.
Bagira is megkínált a Q9450ével
Lassan pénzt kell felszámolnom
Q9650 eleve csak E0ban jelent meg... Ezért van nagy előnye a QXekhez képest...bár a szorzója kötött ugyan,de az E0 stepping elég erőteljesen kárpótol... főleg ha zt nézem hogy az UD3P 520+ FSB-t tud quaddal stabilan... ugye nekem nagyon nem megy feljebb..a 2x2GB ram miatt. 520x9--->4680MHz... elég ütős
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior
üzenetére
Hát azért úgy látom az E0 erősebb jóval, mint a C1. Nem véletlen, Woldale-nál is óriási a különbség... 1 hónapja még azt hittem, hogy Yorkfield-nél semmit se számít a stepping, mert nem láttam különösebben erős E0-ást, de most...
Nekem levegővel kell 1,36V 4GHz stabilhoz (470×8,5) azért kiváncsi lennék vizzel mi lenne a helyzet... kár, hogy nem laksz a közelben, meg kéne nézni H2O+UD3P alatt is... én már nem költök annyit gépre, hogy vizezzem, pedig Októberben nagyon bennem volt, hogy leváltom a levegőt. FSB-nél ez egyébként megáll 490-en, igaz én csak 1,3V-ig mentem el VTT, NB-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple MacBook
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Crucial T705 4TB Gen5 SSD, 14100MB/s
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 10S 6/128GB szürke / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tehát ha 4.25GHz-en futattam volna a quadot simán megeszi a 4.6os E8400et

4,16-on(490*8,5) 3D Mark lefutott, kb. másfél órát tudtam használni a gépet, utána kifagyott. Prime azonnal hibát jelzett.

![[link] [link]](http://img12.imageshack.us/img12/3374/q94503920mhztw7.th.jpg)