Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
-
subaruwrc
félisten
-
szacsee
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Nemhiába mondják, a kisgyereknek minden vicc új.
Csekk disz.. jóöreg Q6600-al készült, néhány yorkot is megszégyenítő frekivel.
-
Laraxior
titán
2474-es WinRAR benchmark

-
Laraxior
titán
jó kezekben lesz Nálad a proci..4250en biztosan fogod tudni használni... 1.344V-on használom én is..nagyon jól érzi magát...
ha kicsit kevesebb a pénzmagod..mint mostanság mindenkinek
akkor vehetsz UD3R-t is

Persze segítek szívesen a beállításoknál..ha tudok..ha 2x2Gb ramod van akkor nem lesz gond..de 2x1nél vagy 4x1nél már megint mások a beállítások.

ha így lett volna akkor nem küldeném el a beállításokat...
enyém az első hely az 1GPU-s listában...nem adom

-
NFree
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Sajnos ezek után nem tehetem,
erre a prockóra gyúrok nyár óta
S veszek akkor egy UD3p lapot, majd ha lehet kérnem a bios beállításokat ha gondolod elküldhetnéd, priviben , mégeggyszer gratt ,
s köszi mindent 
Sha az előző prockóval nem szivatnak meg ,akkor jött volna egy 280-285gtxis![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
Csak ismételni tudom magam:
A tuning alaplap függő is!!!!!!!
Van olyan P4-es procim, ami közel 5GHz-et megy az UD3-as lapban.
Eredeti lapjában a 4GHz-et is nehezen érte el.
Jó... akkoriban a lap fsb limites is lehetett, de vannak még ilyen példáim, ahol UD3-ban 10-15% javult egy c2d vagy Quad. -
NFree
addikt
Nem tudom ki említette az user errort, lehet az volt a bibi, mentségemre szóljon szerintem a lap nem szereti valamiér, mert ennyit én nem kínlódtam még othon, procival.
Laraxior
Háát az állacskám leesett,
köszi szépen,
Mostmár csak egy lapot kell vegyek, hajrá még 3 hétig játszhatsz vele, de csak lightosan, had maradjon nekem is belőlle valami,
Ha megyek haza értesítelek s személyesen megyek a prociér , nem akarod eladni a lapodat?

-
André
tag
Srácok!
#3520-hez nincs vkinek ötlete??
Amit tudok: upgrade megvolt a legfrissebb bios-ra, ami a Q8200 pont ezen steppingjét támogatja a honlap szerint. A lap kompatibilis a meglévő ramokkal is (1GB/667Mhz Samu, 2GB/800Mhz Geil Balck Dragon). De a proci ennek ellenére a az újraindulgatásokon kívül nem hajlandó mást csinálni. Még a postolásig sem jut el, nehogy a bios-ba bele tudajak piszkálni.
Nagyon jól esne, ha vki tudna nekem megoldást mondani, mert a tulaj türelmetlenkedve várja a masináját. -
subaruwrc
félisten
-
Laraxior
titán
minek 24h?
Az E8400emnél is csak másfél óráig futattam... elég volt az is..utána egy blend teszt a ram és az északi híd,ill. a ref. feszek miatt..és mehet a játék... Crysis-t kibírja egy órán keresztül akkor lehet használni szépen.
egyébként még fut a teszt
a 12k-t megvárom 
-
Laraxior
titán
Q9550@4250MHz@1.344V
-
G@ß!
őstag
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Rossz topicba írtál, sztem itt tedd fel a kérdésed: Kentsfield
Üdv.
-
joshua7
veterán
Én össze-vissza cserélgetek ATI/Nvidia karikat, de sosem rakok új oprendszert. Mindig jól működik, időpocsékolás az egész szvsz. Procinál sem igen cseréltem még.
-
HoReSz1975
őstag
nekem is tudnátok javasolni valami beállitást állandó használatra, nem csak tuningra:
Gigabyte EP45-DS4; Q6600; OCZ Reaper 2x2GB 1150MHz
most így megy:
Intel Core 2 Quad Q6600 Freq : 3400.01 MHz (425 * 8)
szerettem volna 3.2GHz -re löni a procit, de a ramokat nem bírom 1200MHz -re feltolni, mert a vista memoriadiagnosztikai valamivel nem enged bootolni, vagy, ha igen akkor kék halál

nem hiszem el, hogy nem lehet 1200MHz -en járatni a ramokat, csak 50MHz lenne

-
Laraxior
titán
válasz
LordVader80
üzenetére
én Q6600ot cseréltem egy Celeron 440re anno..nem is tudta betölteni a programokat..nah ott muszáj volt új rendszert tenni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
LordVader80
őstag
válasz
HoReSz1975
üzenetére
én simán cseréltem E6850-et E1200-re
aztán E1200-t Q9450-re
maradt az op rendszer, semmi gond nem volt -
Laraxior
titán
válasz
HoReSz1975
üzenetére
alaplapcserénél is csak akkor ha más a chipset

én DS5 és UD3P-nél nem tettem új oprendszert
Videokarinál érdemes ha aTi és nVidia között váltasz. Másnál nem kell új rendszer.dime27: 4.6GHz-en használom..elég mindenre

-
LordVader80
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
nekem ugyanaz a párosítás van, tehát q9450 és abit ip35pro, és kevés neki a p35 úgy tűnik, minden fesz alapon hagyva 3Ghzig stabil csak
de nézem, hogy lehet északi hid feszt emelnem kellene Laraxior javaslatára, mert én is 4 ram modult használok
majd kitapsztalgatom
Jorusnak viszont szépen megy p35 lapban a q9450
-
Laraxior
titán
Tehát akkor:
Gigabyte EP45-UD3P & Q9550 E0@4GHz@1.312V & 2x2GB OCZ Reaper 9200
feszek:
CPU Vcore:1.312V
CPU Termination:1.4V
CPU PLL
ormal
CPU Reference:0.886V
MCH Core:1.4V
MCH Reference:0.926V
MCH/DRAM Reference
ormal
ICH I/O:1.59V
ICH Core:1.2V
DRAM Voltage:2.1V
DRAM Termination:normalMegjegyzem megy kevesebb Termination-nel is...és NB fesszel is...de ezzel készült a prime.. szóval a finomhangolás még odébb van

-
Laraxior
titán
Rögtön egy javítás:
-
Laraxior
titán
ICH értékeket emeld meg egy lépcsővel. ne elégedj meg annyival! 8x500 legyen a cél!
az északi hidat szét kell majd feszelned, a 4x1GB ramod miatt... 1.3V-on szerintem ne is próbálkozz 8x500on
MCH/DRAM refet hagyd normalon!
CPU PLL: szintén normal!
a CPU refet és a CPU terminationt tedd alapra..és ahogy növeled a CPU terminationt hagyd hogy a ref is nőljön párhuzamosan... ahhoz nem i kell hozzápiszkálni. Az MCH reffel kell majd variálni..de először azt is hagyhatod azon amire teszi magától...bár ha minden igaz neked több fog kelleni, a sok ram miatt. egyelőre ennyi.
-
vakund
csendes tag
Sziasztok.
Elolvasva a topikot, én is finomítottam a tuningomon. Egy Q9450 "FPO :L816A878 " Giga EP-45Z-UD3P ben.
3.6 -3.7ghz a célom.MCH Fek L: 333
CPU Vcore : 1.325
CPU Term: 1.280
CPU PLL : 1,5
CPU REf : 0.880
MCH Core : 1.280
MCH Ref : 0.810
MCH/DRAM Fef: 0.820
ICH I/O : 1.5
ICH Core : 1.1Az a gond hogy elindul a Vista, műxik is minden 3.7 Ghz lenne a fix ,de sajnos nagyobb tesztnél pl: IntelBurn nél kékhalál.
Min lehetne még finomítani?
-
Laraxior
titán
noh..megszületett az első Prime eredmény... még csak tapogatózás... finomhangolás ezekután jön. Kicsit "magas" a fesz,de még 24/7-re jó... és ugye ez az első prime..biztosan tudja ezt kevesebb fesszel is.
-
válasz
sosperecek18
üzenetére
Ez így eléggé marhaság volt amit írtál már ne haragudj. Akkor másnál miért mennek a yorkok szép számmal?
szacsee: Igen a PLL érték eléggé dúrva, de pár teszt erejéig nem vészes mondjuk priemot nem engednék rá.

-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Meg is érkezett NFree kolléga Q9550e..érdekes FPO-ja van
L834A834
beírtam google-ba..semmi találat... az tutko... biztos jó proci

-
Yso
tag
Azt nem is állítottam, hogy über tuningmester lennék. 3.8-at mondjuk adja is a proc, 4Ghz 24/7-re még hátravan
De érzem, hogy nincs messze a cél.
Deszka probléma még akár lehet is, de azért egy Rampage Formula, főleg vízhűtve lazán viszi a nagyobb tuningokat is.
A deszkában eddig 24/7-ben ment 533-as FSB mellett egy E8500-is szintén ~4Ghz-en. Azt persze nem vártam el egy Quad-tól, hogy majd megy ekkora FSB-n (egy gyenge próbát azért megért.
) 4ram modul társaságában.
Azt teljesen elfogadom, hogy a tuning nem csak egy proctól függ. Alaplap és minden más befolyásolja.
-
Tegnap este én is próbálgattam a procimat (Q9550). Mint már írtam, 3,6 GHz alapon, viszont a 3,8-hoz már +0,1V kell neki Egyszer elindult 471 x 8,5-ön, akkor 1,4V -ot kapott, de miután felállt a windows, rögtön újraindult, és akkor már a BIOS-ig sem jutottam, CMOS clear kellett neki.
Üdv.:
-
dime27
őstag
Ezekszerint akkor én voltam a mázlista bár én ilyenekben nem hiszek egy e-0asnak min 3.8-4 ghzet kellene mennie sztem itt deszkaproblémák+userproblémák vannak
Tény h én rendesen utánaolvastam anno h melyik deszkákban mennek ezek igazán nagyon és nem azért választottam az ud3p-t mert most giga párti vagyok hanem mert ezekben mennek a yorkik nagyon meg még ud3-rben ennyi... -
Yso
tag
Sziasztok!
Végre ismét egy ügyes kis négymagos dorombol a gépemben.
Most tesztelgetem. Sztem elég ígéretes kis darab. Q9650, E0, 3825Mhz 1.24V-al load alatt most 23 perce prime stabil
Sajna nem akarja egyszerűen megadni nekem a 4Ghz-et, pedig az lenne a célom. Sebaj, megvan a feladat hétvégére. 
Szerk: Ja, FSB 450, szorzó 8,5 (próbáltam kis poénként az 500-as FSB-t, de nem jött be.
) -
André
tag
Sziasztok!
Írok ide is, hátha előbb megkerül a megoldás.Van 1 gondom, amit sürgősen meg kéne oldani, mert nagyon várja már a tulaj a gépét. Hátha ért hozzá vki annyira, h megmondja mit állítsak be a lapon. Gigabyte P35-S3G legújabb bios-szal (F5B). Egymagos procival megy frankón, 2x1GB 667Mhz ram van mellette. Amikor megpróbálom elindítani egy Q8200 procival, folyamatosan újraindulgat. A négymagosnak 1333 az fsb-je és a frissített bios már támogatja a honlap szerint. 2x2GB 800Mhz Geil Black Dragon-t tettem mellé és visszavettem az egymagos 3,4Ghz-es procival a CPU/FSB ratio-t 800/600-ra. Ezzel a beállítással sem indult a Q8200. Kisebbre nem tudom beállítani a ratio-t, mert az már az egymagosnak sem jó és újraindulgatás után visszatölti magát a bios alapra. Ha nem tiszta a történet, szívesen válaszolok a kérdésekre, csak sikerüljön vhogy elindítani a négymagost ebben a lapban a 800Mhz-es (sajnos jelenleg csak ez van) rammal.
-
joshua7
veterán
válasz
LordVader80
üzenetére
Hol?
-
LordVader80
őstag
válasz
sosperecek18
üzenetére
50k-ért találhatsz itt q9450-et is

-
NFree
addikt
válasz
old gray
üzenetére
Nos a proci doboza sértetlen volt,a proci maga meg nagyon szép tiszta karcmentes, szinte lehet mondani, nem hinném hogy ez a gond, lehet csak egyszerüen ilyen jutott.

nagynorbi
Előfordulhat, sajna én fpo-t nem tudok mondani, mert a dobaza nincs a lakásba, a proci meg ha minden igaz laraxior fele van a postán, nagyon remélem , hogy sikerül neki valamit kibűvészkedni,a procival, ha aztán jól megy veszek én is egy giga ud3p-lapot. Gratt a tiedhez
Laraxior
hát ha olyan lenne mint, dime27 kolégának akkor talán elég lenne neki a 1.38v körül, viszont 1.42-44v-ig szerintem elmehetsz, de inlább előbb nézd meg ha lehet mit bír , 24/7-re 1.36v körül, s ha nem megy náállad sem akkor utánna nyúzhatod.
Jó szórakozást s köszi a munkát.
-
-
Laraxior
titán
Tud valaki nekem egy feszültség beállítást 4200MHz+ Q9550el? Lehetőleg gigabyte P45 lapban. Nem kell primestabil..bár nem ártana..elég ha a 3dmark06 lefut

-
Zayl01
tag
válasz
sosperecek18
üzenetére
Felvilágosítanál értem az alaplapnál írja hogy P35 43 vagy45 de mi az a DS3,DS4? Gondolom nem a márkája...

Most nézem Télleg az Gigabyte? mindenki ezeket ajánlja az ASUS az nem jó?
-
sosperecek18
őstag
q8200-assal volt aki 3,6ghz-et ért el, de ami valószínűbb az a 3,2ghz.
Mivel 50k-ba más proc nem nagyon fér bele max egy q9300-as (ha találsz ennyiért) így választhatod a q8300-ast is...tuningban a nagyobb szorzó jól jöhet.Lapnak akár egy P35-DS3/DS3P; vagy P45-DS3; DS3P; Ds4, memóriából pedig ddr2-est ajánlok akár 2*2gb 1066 Kingmax is megteszi.
-
Szia!
Én is ugyan onnan vettem a Q9550 procit, ahonnan te, és én is mostanság, tehát valószínű, hogy egy szállítmányból származik (de nem biztos). Az enyém mindenféle feszek emelgetése nélkül 3,6-ot megy egy DFI P45-ben. A lapnak sem adok semmi plusz feszt, csak a memóknak.
FPO : L834A834Üdv.:
-
NFree
addikt
Hát igen én is úgy voltam vele. , hogy jó lessz aztán most meg, szívom a fogam , hogy a drága prociból egy kis plusszt sem tudok kicsikarni, én azt mondanám abba a lapba inkább , egy E8..... szériát raknék és azzal tuti elboldogul, de neked kell dönteni, meg kell egy zsák szerencse, mert én is azon felbuzdulva vettem, drága procit , hogy szinte mindenkinek jól megy s most csalódtam , hogy a könnyűnek hitt 3.6ghz-es eredménytől is messze elmaradtam. aztán hogy ez a lap , proci , vagy user hiba még nem tudom.
LordVader80
Hát nem tudom énse , most elutazom melózni 3hét, aztán majd látom , addig elküldöm Laraxiornak a procit postán, had játszon vele aztán majd látom mi lessz a sorsa, de a te pélédádból kiindulva nagyon elkeseredtem , mert akkor úgy látszik nem egyedi eset a tuning problem, s félek nem a lap lessz kevés hozzá , hanem a proci, akkor az meg nagyobb szívás a lapot könyeben kicseréltem volna. -
Zayl01
tag
Hát ettől félek én is, szívás ez az alaplap választás. Mert ha nem bírom tuningolni akkor inkább beleteszem egy 18.000ft alaplaba és ok elmegy csak nincs tuningolva beleölöm a pénzt más erősítésére ki tudja még lehet vehetek egy kicsit jobb procit is...Ez a 43-as 27.000Ft de ez se tuti hogy tuningolható és ez nagy gáz.. Akkor P45-öst kellene? de arra se nincs garancia hogy bírom majd...és elszáll 11.000ft hiába. Lehet hülye a hozzáálásom ezekhez az alaplapokhoz de nem nagyon értek még hozzá. Eddig mindig csak egyszerű alaplapot tettem a gépeimbe. De ha már 15-20% növelem a proci teljesítményét akkor már megérte nem!?

Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Synology NAS
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Új, garanciás processzorok - Áfás számlával
- Eladó egy 4790+a hozzá tartozo konfig!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

erre a prockóra gyúrok nyár óta

Az E8400emnél is csak másfél óráig futattam... elég volt az is..utána egy blend teszt a ram és az északi híd,ill. a ref. feszek miatt..és mehet a játék... Crysis-t kibírja egy órán keresztül akkor lehet használni szépen.

ormal
![[link] [link]](http://img8.imageshack.us/img8/5452/4420mhzq9550ah2.th.jpg)