- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #119478 üzenetére
Hát ez nekem nem megnyugtató... inkább izgató az a W500-as.
-
válasz
FoxiestFox #119449 üzenetére
Minden cégnek csak addíg van "filozófiája" míg kicsiben megy a biznisz, utána megy a sutba az egész.
Már százszor olvashattátok ezt tőlem, a számítógép egy vacak termék, nem kell mögé képzelni semmit. Megveszem, jól működjön, legyen támogatás és gari, a többi nem érdekel. -
válasz
FoxiestFox #119446 üzenetére
Hja, $1100 plusz szálítás meg az áfa. Abból már szuper Thinkpadot veszek, aminek földi garanciája is van. Hiába trendi a különcség, nekem ez egy szemét.
-
válasz
FoxiestFox #119401 üzenetére
Gen 10-nél már billentyűzet sem lesz,majd hangfelismerővel lehet dumálni a gépnek,akkor majd az fog hiányozni,nem a hangerő gombok
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #119401 üzenetére
+1 up. Nekem is nagyon hiányoznak a hangerő...
-
válasz
FoxiestFox #119380 üzenetére
W530-ban nincs gondom a hangszórókkal, feltéve ha Windows fut rajta és a megfelelő gyári driver van fenn nem a MS alapértelmezett.
Mármint filmnézésre megfelelő, értelemszerűen nem zene hallgatásra -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #119380 üzenetére
T490/T14 elég szépet javult szerintem hangszóró téren. Pl. azokon számomra jól érthetőek külföldi videók (főleg win10 alatt minimális, extra opciók bekapcsolása nélküli dolby javítással), az elődöknél azért már néha kellemetlenül kellett koncentrálni, hogy értsd is a torzításból, amit mondanak...
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #119375 üzenetére
Nézd meg az AMD-s T14-et.
A Gen3-ason is van még [link] .
Azt mondjuk nem teljesen értem, az Intelesről miért hagyták le a Gen2-től... -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #119362 üzenetére
Így van. Nekem is az ebay-es ár töredékéért sikerült beszereznem kettőt.
Látván az ebay-es árakat én is elvoltam keseredve..., de feladtam egy hirdetést itt aprón és volt olyan kedves az gyik fórumtárs és rám írt.
A másikat egy másik MO-i weboldalról sikerült beszereznem.#119361 barnam_ próbálj meg feladni egy hirdetést, kezdeti lépésnek ajánlom.
-
válasz
FoxiestFox #119357 üzenetére
Ránéztem gyorsan ebay.de-n mennyiért adnak egy W700-at: bárcsak ne tettem volna
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #119343 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #119266 üzenetére
"Jobban futnak rajta a játékaim, mint a W701-en, pedig ez csak egy fostos kis szubnoti."
Elég sokat fejlődtek az AMD APU-k az utóbbi időben, főleg a 7nm-esek és újabbak elég ütősek lettek, komoly meglepetés-faktor van bennük a 15-25W súlycsoportban.#119298 FoxiestFox : Mivel a T495s alaplapja van benne, gondolom ugyanúgy a szabvány Type-C dokkok (nem TB!) mennek vele, mint azzal. De lehet mennének vele a rárakós Lenovo Type-C dokkok is, bár annak sok értelmét nem látom a Type-C mellett, azzal éppen a széleskörű kompatibilitás megy a kukába.
#119297 looser : Én úgy tudom, a "bekapcsoló gomb", MAC-átvezetés és a LAN ébresztés/boot gyártóspecifikus megoldások, így csak azonos gyártó termékei között működnek.
#119304 wwhy : Irodai szöveges munkára szerintem ezek több, mint alkalmasak, de egyéni ízlés nyilván itt is beleszól a képbe.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #119282 üzenetére
Alzanal erdemes megnezni, multkor 9ezerert szortak a gyari lenovo 65W-os toltoket.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #119259 üzenetére
Tegnap este elővettem az én adapteremet + egy 65W-os gyári centerpines Lenovo töltőt, mert T480-nal nem volt még kipróbálva, a T480 is közli, hogy kisebb teljesítményű töltő, mint kellene. Szóval szerintem nagyon lutri. Berendeltem én is egy másik dizájnú adaptert, remélem, az univerzálisabban hajlandó lesz mindennel működni.
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #119274 üzenetére
Vazeee... akkor félreértettelek.
Nem reszelve van
A gép csatijáról már csak holnap lesznek képek,mert ma már lusta vagyok előpakolni. -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #119270 üzenetére
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #119268 üzenetére
Jól hangzik, ha faragni kell a töltőnél jelezz és viszem a készletet amivel megcsináltam az enyémet.
Meg sem mondod, hogy nem gyári.. -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #119266 üzenetére
Na.. a W701-et nem leszólni.
Az enyémen úgy nyomtam a vice city-t valamelyik este, hogy még a gyerek is bejött a dolgozóba és szeretett volna játszani... csak hát neki nem szabad mert még csak 4 éves.
Amúgy a W701 kb. még mindenre is jó mai felhasználás mellett kimaxolva 32GB-al. (Na ez sem volt egyszerű sztori.) Magyarországról kb. arany áron mérték a memória modulok árait.
Felhasználás alatt értem pl. excel, deluge, spotify, SoulSeek, Qmmp,vlc,Adobe,Abby Fine R. Stb...
Plusz a régebbi játékok.. Age Of és társai
Egy hátránya van... hát, hogy is mondjam.. nem igazán egy hurcibálos gép
A szétszedését illetően talán ez volt az első olyan gép aminél nem éreztem azt, hogy úgy kel vele bánni mint egy hímes tojással.
Kitakarítottam és 2db hűtés olyan szépen kjött és vissza is ment a helyére egyből mint ahogy az a nagykönyvben meg van írva. -
válasz
FoxiestFox #119251 üzenetére
Én X220-at használtam 65W Baseus GAN type C+USB töltővel és egy ilyen adapterrel [link] ami a type-c-t alakítja center pin-re és ez jól működött és könnyebb is volt mint a gyári töltő.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #119259 üzenetére
Az első reviewben van fotó az eredeti cuccról, olyat vettem én is.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #119256 üzenetére
Sztornó, kis kínai Aliexpresses barátaink a jó link mögött megváltoztatták a terméket. Nem azzal van tapasztalatom, ami most látható ott.
Amúgy 7.9x5.5 mm a centerpines Lenovo.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #119254 üzenetére
65W-oshoz az, amelyikre 65W írva.
-
Tim82
félisten
válasz
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Én anno a gépet (T430) alakítottam át USB-C kompatibilisre, de sajnos ezzel nincs tapasztalatom. Arra figyelj, hogy olyan teljesítmányű adaptert vegyél, amit a PD töltő támogat, mert egy ellenállással érzékeli a gép, hogy hány wattos töltő van rádugva. Tehát ha pl van egy 90w-os téglalap adaptered, akkor ahhoz 90 watt feletti PD töltőt használj csak, mert előfordulhat, hogy a gép kéri a teljesítményt a töltő meg nem tudja leadni.
A másik dolog meg az, hogy olyan PD töltő kell ami tud 20V-ot, a 60W felettiek tudni szokták, de az a biztos, ha megnézed, hogy mi van a töltődre írva. -
Balinov
titán
válasz
FoxiestFox #119221 üzenetére
Tudom, van több is, ezért batorkodnek kérdezni hogy nálad, nálatok mi vált be
-
Balinov
titán
válasz
FoxiestFox #119218 üzenetére
tudnál ajánlani pár debloat megoldást?
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #119124 üzenetére
hol van Tim82?
kaphatnál tőle valami béke nobel-díjat a témaváltásért. -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #119124 üzenetére
Ok. Kell egy X41 tablet. Mert csak.
-
válasz
FoxiestFox #119111 üzenetére
Jogos felvetés.
-
válasz
FoxiestFox #119072 üzenetére
Vagy miért ne lehetne kompatibilis az a rohadt akksi sok generáción keresztül? Általában 2gen-t lefed és annyi.
Szándékosan kevernek. Adott egy akksi, ami 2generációban cikkszámra megeggyezik, kijön az új gen, az akksi ugyanaz, a rögzítő furatok, minden stimmel, DE más a csatlakozó.
A klaviatúra, ugyanez. Van a polcomon, vagy 10db. Tök egyforma, ugyanaz a mechanika, de mindig változtatnak rajta annyit, hogy ne legyen kompatibilis, de még a bill kupakot sem lehet áttenni, mert pár tized milivel eltolják fel vagy lefelé a mechanikát. -
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #119063 üzenetére
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #119058 üzenetére
A Lifebookom azt is kibírta amikor ököllel szétvertem. Kicsit hullámos, 1-2 gomb elrepült, az alja is U alakban hajlott, 1-2 mm van a DVD és a fenéklemez között, de amúgy teljesen jól működik. Ezt kinek az unibody laptopja tudja még elmondani magáról?
A Thoughbook a baseball ütőt is bírja. Ez azért még nem az a szint. De otthon / melóban / útközben előforduló valós behatásokat azért jó ha túlél. Amit a nagymama horgolt terítőjével letakarunk, és vigyázunk rá mint a szemünk fényére, az a konzumer kategória, nem üzleti.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #119058 üzenetére
emberi szavakkal kifejezhetetlen igényem van egy ilyen pre-xx30 széria chassisba épített modern hardverre...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #119055 üzenetére
HDD már nincs, azt nem kell védeni.
A billentyűzet se "kakajóálló" már, nincs alul lyuk amin kifollyon. (Régen egy ideig volt, aztán megunták.)
Az autós tesztnek nem az a lényege hogy az autót kibírja. Hanem hogy odáig minden mást is. Leejted, ráülsz, téglát ráejti a melós az építkezésen, stb. És pl. azt is, ha valami kancsó a metrón a hátadba nyomja a könyökét, és pont a notebookodat találja el a táskádban. A rollcageben is a keresztirányú merevítés lenne a lényeg, nem az hogy van egy alibi fémlap amire lehet felcsavarozni az alkatrészeket. A puha burkolat pedig a rugalmasságot biztosítja, mint az ütközéselnyelő zóna az autókban.
Nekem már tört be telefonkijelzőm, "törhetetlen" Gorillaglass + bumper + bőrtokon keresztül. Csak simán leesett asztalról, 1 méter kb, elvileg ki kellett volna bírnia. Elvileg. Szóval nem árt az ha van benne tartalék, hogy gyakorlatban is kibírja.
-
válasz
FoxiestFox #119045 üzenetére
Egyet értünk.
Volt egy nagy doboz (kb.10-12db) T42/43-asom, mindnek volt valami baja. Egy nagyon szép T42p-t összeraktam, a többi ment egyben a vaterára. Ez volt kb.10-éve, és már akkor is épp csak netezni offiszozni volt elég a vas. -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #119016 üzenetére
Másik dimenzió a kettő mértéke. A T60 billzet ugyanakkora erőnél 2mm-t mozog, míg ez a kupac hulladék már a két felét összeérinti
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #119004 üzenetére
Sokat akartam...
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #118902 üzenetére
Igazad lehet, gyaníthatóan én fejeztem ki magam rosszul.
Azt nem írtam bele, hogy a T20 a mai T-szériához képest... -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #118818 üzenetére
Inkább az lehet a gond, hogy kifejezetten ezeknek a modern, vékony kijelzőknek a specifikációja KÉRI, hogy hozzásimuljon a billentyűzethez, ami így alátámasztja szállítás közben. Ha esetleg mégsem tudna annyit kihajolni, mint kellene...
Egy vékony, puha anyag kell a kettő közé, és nincs többet gond a karcokkal, és el sem fog törni a kijelző. -
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #118693 üzenetére
ahh, lehet el kéne kezdeni utód után nézelődni?
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #118666 üzenetére
az intel hd4000 video lassító volt a végső lökés nekem, hogy vegyek új gépet.
A t430 ereje (pláne a 4magos procival) és még éppen a 16GB ram is elment a mostani munkámhoz. A 4k 60Hz hiánya -> a chrome hülye tőle és eszi a procit 30Hz-en az egyik biztonsági patch óta. Linux alatt meg még kevesebb video gyorsító funkció megy, winnel fhd-ban 60Hz kijelzőkkel még egész jól ment.Sajna expresscard egpu-t csak ki-be kapcsolással lehet rákötni, leválasztani, nem olyan plug&play mint egy usb3 kártya, legalábbis az ext gdp. És ugye áramszünet is emiatt fagyást okozna.
Win alatt egyébként amúgy is van valami bottleneck, mert a 14 mag 20 szálas gépen is van, hogy képes megakadni, mert a gui és más háttérfolyamatok lehet ugyanazt az egy szálat használják - pláne ha nem hálózati meghajtó felcsatolás is van vpn-en át.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #118664 üzenetére
Szerintem a DOS aranyaiban sokkal tobb vason futott gond nelkul.
Mar 5-6 fajllal barmilyen gepen bebootoltam floppyrol.
-
válasz
FoxiestFox #118677 üzenetére
...priviben leírnád a folyamatot??
Ha lesz időd valamikor. -
válasz
FoxiestFox #118675 üzenetére
Én ezt szinte hónapok óta próbálom megtenni egy HP win-10-es táblán és sehogy sem megy. A gép nincs neten, nem is megy fel soha, ennek ellenére valahogy egy idő után "visszaíródik" a defender!
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #118668 üzenetére
"A Win annyi erőforrást ad rájuk, amennyi épp üresben van."
Nekem nem ez a tapasztalatom. Ha pár hónapig nem használom őket, utána nyilván a rendszerre rájön a frissíthetnék, ekkor gyakorlatilag számomra használhatatlanná válik, míg be nem fejezte... Négy/hatmagoson ellenben szinte észre sem veszem, hogy csinál valamit. SSD-vel szerelt, dögivel rammal kitömött gépekről beszélünk mindkét esetben.Az antimalware egyébként ismerős, néha a hatmagos Ryzent is úgy befékezi az egyszálú bohóckodásával, hogy inkább kikapcsolom néhány feladat mellé....
-
yodee_
őstag
válasz
FoxiestFox #118668 üzenetére
Egy szó mint száz, a windows 10 defenderrel ( nélküle nem próbáltam, de ... ) sajnos egy hulladék
Esetleg egy jó leírás a kiírtásra? Csak hogy meg tudjam próbálni milyen nélküle az élet.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #118666 üzenetére
"Régebbi cpu-kat a
Windows Antimalware servicetudja megakasztani"
Tetszőleges CPU-igényes háttérfolyamat, amennyiben kétmagosokról beszélünk. Pl. egy frissítés, weben beágyazott videók, animációk, reklámok... 4 magon számomra már inkább a használati élmény dominál, nem a hajtépés.
Mondom ezt úgy, hogy a kétmagos referenciám egy i7-2620M és i7-6600U, egyik sem épp a lassabbak közül való, míg a négymagosból i5-8250U, ami kb. a legkisebb belépő modell, igaz, egy jó hűtésű gépben. -
yodee_
őstag
válasz
FoxiestFox #118664 üzenetére
Az x230 gépem 8 évesen adtam el. Szenvedés volt a windows vele. Megizzasztotta egy sima chrome, úgy hogy hardveresen semmi baja nem volt. Közel sem hozta az újori tempót. Az első verziós win10-el semmi ilyen gondot nem tapasztaltam, és win7-tel sem, de az meg már elmúlt...
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #118473 üzenetére
Ha lenne, annak nagyon örülnék, mert nem láttam még részletesen dokumentált leírást.
De elvileg a T25 és a T470 alaplap és BIOS/UEFI szinten teljesen azonos, gyakorlatilag a kasztni különbözik egy kicsit. Kell T25 billentyűzet, palmrest/billentyűzetkeret, bekapcsológomb és -kábel, meg asszem másik touchpad is (abból elvileg jó az "üveg" X1 Carbon-féle, na ez az egy, ami már megvan és be van építve az egyik T470-be).
A probléma az, hogy mindezzel az infóval én olyan lazán odavetett kétsornyi Reddit-kommentben találkoztam, szóval nem tudom 100%-ig biztosnak venni, hogy ennyi elég.
T480-nal bonyolultabb, mert ott vagdosni is kell a T480 kasztniját, de az rendesen dokumentálva van.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #118469 üzenetére
Mindig gondolj rá, hogy lehet belőle T25.
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #118467 üzenetére
ha t470 is van, az nem vintage. egész modern vagy már.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #118464 üzenetére
Nem tudom mitől lehet... P51-em van.
zsolti75: Akkor ezek szerint valami Windows update nyírta ki... :/
-
Ka999
tag
válasz
FoxiestFox #118439 üzenetére
Igen, már van is rá egy jelentkező. Jól gondolom, hogy a HDD a jobb alsó sarokban lévő slotban van? A ThinkPad logo alatt.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #118372 üzenetére
Egyébként pl. pont az említett T480s-en meglepően erős a kijelző vékonyságához képest.
Nem érzem rosszabbnak, mint a 6-8 generációval korábbi, 2-3X ilyen vastag fedlapú elődeit. A sima T14 G1 már nem ennyire meggyőző...
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #118324 üzenetére
Sosem próbáltam még egyszerre két gépen gémelni...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118322 üzenetére
Köszi! Meg lesz próbáva.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118313 üzenetére
Azt gondom valahol a registry editorban kell keresni, de első blikkre nem találom.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #118317 üzenetére
"a fontos adatról van biztonsági mentés. amiről nincs biztonsági mentés, az ebből definíciószerűen következik hogy nem fontos adat."
egy egész logout posztot tudnék erről írni... nem egyet. többet. sokat.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #118315 üzenetére
Ugye ha sokéves a rendszer akkor vannak backupok. Mert ugye vannak és ez nem gond
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #118313 üzenetére
Ez mióta Win létezik szitu, nincs ebben 90-es évek.
Szervizben 1 óra volt a limit. Afölött gyalu. Kiszámlázhatatlan mennyiségű melót nem öntünk szemétre.
Ha mákja van és sima driver para, okés. Afölött szórakozzon vele akinek 6 anyja van. Nyilván ha valaki időmilliomos, go for it.
-
i400
senior tag
válasz
FoxiestFox #118282 üzenetére
De lehetőleg a P51-el, lapjával
-
I02S3F
addikt
válasz
FoxiestFox #118280 üzenetére
A kérdésem a teljesítményre vonatkozott! Ugyanis egyik ismerősöm kapott egy ilyen gépet, viszont valószínű rossz a kijelzője, viszont asztali gépként még használható és asztali árba adná el! Ezért kérdezem, hogy tudjam, hogy megéri-e amit mond ár.
-
[w]
őstag
válasz
FoxiestFox #118270 üzenetére
köszönöm, remélem klappol a dolog, majd PM-ben értekezzünk!
donjohnson: jaja ismerem, beállítottam, de nem működik ez a funkció, az alatt míg ráértem nem tudtam rájönni miért nem, úgyhogy sajnos marad a gombbal való kínlódás
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #118249 üzenetére
Sajnos efelé tartunk... Wifi is már gyakran forrasztott, memória is, lassan már csak az SSD cserélhető.
Mondjuk léteznek azért "modern", de mégis bővíthető gépek, ilyen pl. a T480s, de a T14 G1a is még teljesen jó, mindkettő legalább 40GB-is bővíthető, cserélhető Wifi-vel, SSD-vel. Ezt csak azért írom, hogy világos legyen, nem technológiai szükségszerűség a javíthatatlan, bővíthetetlen "modern" notebook. -
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #118232 üzenetére
nem is feltétlen a ram slot a baj, ha valami belefolyt és a proci alá ment, akkor esetleg ott is okozhat anomáliákat a ram elérésében
-
Oscar
tag
válasz
Kidobni biztos nem fogom, makulátlan külső, foltmentes IPS, gyári magyar bill. Tulajdonképpen gyűjteményi darab, amit élesbe került azzal hogy az újabb gépeim már nem mozgatják meg a régi Canon scannert. És így meg rá kellett jönnöm, hogy az X230-on a legjobb gépelni, már ha regényt akarok írni
Killhates megvan, akkor majd keresem őt! -
fatpingvin
addikt
válasz
...amúgy ja. sajnos. reflow kb az egyetlen aminek van reális megtérülése ebben a helyzetben.
mindenesetre kidobni semmiképp ne dobd ki, egy ramslottal is érdeklődés tárgya lehetad absurdum procicserével érdekes projektgép lehet
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #118194 üzenetére
Én ezekben a "forrasztási technikákban", mint pl. sütő, hőlégfúvó és barátai, nem hiszek.
Pontosabban a tapasztalat mutatja, hogy ezekre nem igazán érdemes időt és főleg pénzt áldozni. -
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #118170 üzenetére
Mi az a TPM?
Ill. most az osd-vel próbálkozok, de a win7 driver nem csinál semmit... Nem tudom ki-be kapcsolni a wifit az Fn+F5-el pl. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #118149 üzenetére
Miért nem erre való szert használtok? Én lítium bázisú, EP adalékos csapágyzsírt szoktam tenni bele. Kerékpárboltokban pl. általában beszerezhető, nem drága. Piszok sokáig jó, nem igazán folyik ki, nem fogja le túlzottan.
-
megott
aktív tag
válasz
FoxiestFox #118147 üzenetére
Én pl óraművekben használatos nagy viszkozitású olajjal, valamint a már fent említett Klübersynthet.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #118141 üzenetére
Ezt kikérem az X-es sorozat nevében is
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #118141 üzenetére
Óvjuk meg a T60-at, az összeset is.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #118131 üzenetére
Ja bocs, akkor én néztem be, hogy mit írt.
X61-en valóban, jó eséllyel kinyírja a lapot a forrasztós procicsere-kísérlet.
De amúgy ott se kell mikrokóddal szívni T7500, T7700 esetében, volt gyárilag ezekkel forrasztott X61 is.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #118118 üzenetére
hergeled mán megint a népet
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #118121 üzenetére
Bmeg, megnéztem mennyibe kerülnek...
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #118118 üzenetére
Te jó ég, az a W701-es egy vadállat lehet.
Fáj a fogam egy ilyenre vagy egy W700-ra de nagyon.......... -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #118105 üzenetére
Én magát azt az ujjlenyomatolvasót nem sírom vissza, a T470-em, X270-em, L380-am ujjlenyomatolvasója pontosabban működik és komfortosabb is. Az olvasóval történő bekapcsolás és bejelentkezés azonban valóban nagyon jó feature volt.
-
válasz
FoxiestFox #118102 üzenetére
Merül készenlétben, az tény.
De egy jó feature volt szerintem -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #118099 üzenetére
Én november vége fele kínlódtam T500-ason Windows 10-zel, hogy menjen a váltható grafika, de sehogy sem jutottam dűlőre. Ott feladtam, a 8.1-esen még meg lehetett oldani, és tartósan jól működik a váltás, de ott vége van
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #118080 üzenetére
A korai, letiltott frissítésű Win10 megy Power Managerrel T400-500-on, csak nem mindegy melyik PM-et pakolod fel, meg Win7 kompatibilis módban kell felrakni. Szóval megy az a töltési küszöb beállítás, - anélkül nem használok TP-t. /A 100 éves Pana aksi így nagyon bírja./ A sima Intelesen az egész Win10 így nem gond, most is van nálam egy ilyen gépezet. Az Intel/Atis T500 hülyül meg hamar, lehet hogy még valamit tiltani kéne a Windowsban. Nem foglalkoztam vele, kapott egy 8,1-est. Egyszer ha lesz időm, nekiugrok, de nem fontos.
-
válasz
FoxiestFox #118087 üzenetére
Én a 10 előtti időkben használtam, a metro felület tényleg kuka, azon kívül teljesen rendben lévő os szerintem.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #118087 üzenetére
El.
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #118083 üzenetére
Tudtam, hogy erre mondatra ugrani fogsz.
Most pont A frankiról tolom, király nagyon. Az is kettyós
@S.I Ha kell tudok adni töltőt csak el kell jönnöd érte. Mármint ha az lesz a baj...
Keress meg Pm-ben. -
válasz
FoxiestFox #118080 üzenetére
Tudom ördögtől való, de én megfontolnám a 8.1-et, azzal szerintem még működik minden és driver is van hozzá.
Vagy valami Linux disztró? -
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #118075 üzenetére
Ugyanezekre jutottam, ugyan valahogy be tudom üzemelni a váltható grafikás T500-on a win10-et, és működik a videokártyaváltás is, /korai kiadást, frissítések letiltásával/ de pár bekapcsolás után mégis mindig meghülyül, lelassul, feladtam. /Az Ati kártya tiltásával viszont megy rendesen a W10, van egy csak Inteles gép is a családban, arra azt raktam./ Win8.1 került a sajátomra, azzal rendben, pont mint W7-el. /Bár sosem használom a Radeon-t/
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #118073 üzenetére
Utolsónak Windows 8.1 alatt tudtam mindent röccenésmentesen beüzemelni T500-ason. Váltható grafikát beleértve. Családban egy olyan T500-as van használva napi szinten
-
válasz
FoxiestFox #118029 üzenetére
T500 / W500 @Windows 10.
Switchable graphics sajnos nem megy már, semmilyen trükközéssel nem tudtam összehozni, úgyhogy BIOS váltogatás lehetséges csak.Minden más működik, nagy részét a drivereknek felteszi a Win ahogy szokta, egyedül a kártyaolvasó (Lenovo EOL-ról letölthető), és az FPR driverét (Lenovos nem jó, a Dell-félét kell letölteni), kellett külön feltenni, illetve tettem fel egy haxolt drivert az Intel grafikához, hogy legyen Intel Graphics control centerem.
Mókás amúgy, hogy itt nem ment alapból az FPR, míg pl T60-on és T61-en igen.Egyelőre 7-essel használom tovább, de próbaképp áttettem bele egy belakott Win 10-es SSD-t, ami előzőleg az Intel grafikás Frankenpadban volt évekig.
Sej de jó gépek ezek, kíváncsi vagyok, hány év van még bennük ilyen használattal.
Ebben a W500-ban van most egy 6 cellás Pana egész használható állapotban, 2-3 óra között elvan vele még a 10-es alatt is böngészés közben, és ezt még egyelőre nem is alulfeszeltem.
Fan mozdulatlan, alja alig langyos, minden, amit hallani lehet, csak az alig használt tömör aljú ALPS billzetének erotikus pöttyögése, ahogy ezt gépelem -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #118029 üzenetére
T500-ason próbáltam decemberben, akkor nem tudtam működésre bírni a VGA váltást, csak maximum Windows 8.1 alól.
Gondolatom szerint egy kutya a W500-assal a helyzet, tekintve, hogy 99%-ban ugyanaz a két gép. Még idén tavasszal kezeim közé kerül a T500-as (családban van, én telepítem és tartom karban, ha bármi van vele), akkor nekifutok még 1x, és írok ide, ha nem felejtem el -
Apollyon
Korrektor
válasz
FoxiestFox #118009 üzenetére
Ezt amúgy hogy? Valahol ráakadtak egy raktárra ahol tizenéve' bontatlan gépek vannak?
-
Ogard
tag
válasz
FoxiestFox #118009 üzenetére
Nagyon köszi ezt. Életem egyetlen újonnan vett TP-je amit rendesen kicsomagolhattam épp egy x60 volt, a fotók hozták szépen a nosztalgiarohamot.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #117981 üzenetére
Lol...
Csavarhúzó-fóbiátok van, vagy mi?
Őszintén szólva, nekem a legkevésbé sem hiányzik pl. a T420 félkilós, a gépházból kilógó, lötyögős 9 cellás akkuja, ami minimum kellett értelmes üzemidőhöz....
A T480s beépített akkuja 57Wh-s, teljesen jó üzemidő érhető vele el a takarékos 15W-os négymagos CPU-val. Az USB-C power bank lehetősége mellett meg aztán végképp semmi értelme akkut cserélgetni... -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #117847 üzenetére
Biztos 9.5mm.
-
hruodnand
senior tag
válasz
FoxiestFox #117832 üzenetére
Köszi a tippet, CMOS-on már túl vagyok, meg eszköz lehúzásokon is, másik RAM-om most nincs sajnos.
Holnap folytatom a troubleshooting ot... Megpucolom a lapot a portól aztán összrakom félig, aztán teszt.... Hátha
-
Scalpel
senior tag
válasz
FoxiestFox #117829 üzenetére
Csak hogy mindenki megzavarodjon?!
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #117820 üzenetére
Semmi gond, Scalpel kolléga régen járt erre, azért napirégészkedik.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #117720 üzenetére
Fogalmam sincs. Nekem egy Lenovo Legion BoostStation eGPU ház van.
-
spuros
őstag
válasz
FoxiestFox #117700 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
i400
senior tag
válasz
FoxiestFox #117675 üzenetére
azért ha egy x300/301-ben lenne nálam akkor nagy duzzogva böködném csak meg...
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #117655 üzenetére
És ezt most kellett megtudnom...
Azt hittem nem gyártottak sose MXM-es gépet, mert a többiek kínáltak 15"-on is.
Új hozzászólás Aktív témák
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Elemlámpa, zseblámpa
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest